Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-06, 21:33   #3901
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
to przepraszam- gdzie ma studentów moja uczelnia jak nie w d... ?

jak ktoś Cię notorycznie robi w ch... to się uśmiechasz i milczysz?

ehhhhhhh zgadzam się.
Na mojej uczelni takie kwiatki odchodziły, że aż wstyd opowiadać

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 21:34   #3902
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Aaaa, ale ze mnie ćmok.
Mnie dziwią najazdy na wegetarian, którzy jedzą ryby. Każdy przecież ma prawo tak sobie układać dietę, jak chce. A czego nie mogę pojąć - kupowanie futer, np. z fok. Rozumiem takie zwyczaje w wioskach Inuitów itd., ale w Europie, w której aż tak zimno nie jest? Przykre jest to, w jakich warunkach te zwierzęta żyją i zdychają, żeby jakaś strojnisia mogła mieć lisi ogon przy torebce.
A mnie nie dziwią najazdy na wegetarian(?) jedzących ryby. Z definicji wegetarianie nie jedzą zwierząt. W przeciwnym razie nie są wegetarianami. To tak jakby na każdą klamkę mówić, że to kibel. No bo każdy może sobie definiować pojęcia od nowa przecież Tak samo jak układać jadłospis.
Za to futra mnie nie dziwią. Nie żeby mi się podobało zabijanie zwierząt w tym celu, ale mnie się w ogóle nie podoba zabijanie zwierząt. Nie ważne czy to futra czy żywność. W naszym klimacie i w naszej cywilizacji ludzie tak samo nie muszą nosic futer jak i jeść mięsa.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 21:36   #3903
TheKey
Wtajemniczenie

Dziwią mnie ludzie, którzy używają słowa "aseksualny" na określenie osoby, która nie wzbudza w nich pożądania. Przecież człowiek aseksualny to taki, który nie odczuwa pociągu fizycznego do innych, a nie taki do którego inni owego pociągu nie odczuwają. Wiele aseksualnych dziewczyn postrzeganych jest jako atrakcyjne i mają problem z koniecznością odrzucania niechcianych zalotów, których inicjatorzy nie rozumieją chyba po polsku.
- Jestem aseksualna.
- Ale przecież jesteś ładna.
- <facepalm>

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 21:40   #3904
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheKey Pokaż wiadomość
Dziwią mnie ludzie, którzy używają słowa "aseksualny" na określenie osoby, która nie wzbudza w nich pożądania. Przecież człowiek aseksualny to taki, który nie odczuwa pociągu fizycznego do innych, a nie taki do którego inni owego pociągu nie odczuwają. Wiele aseksualnych dziewczyn postrzeganych jest jako atrakcyjne i mają problem z koniecznością odrzucania niechcianych zalotów, których inicjatorzy nie rozumieją chyba po polsku.
- Jestem aseksualna.
- Ale przecież jesteś ładna.
- <facepalm>
Tak samo, jak teksty: "jesteś ładna, to dlaczego jesteś sama?" . WTF? Co ma uroda do bycia z kimś?

No i... dziwią mnie goście myślący, że teksty typu "Bolało?..... Kiedy spadłaś z nieba?" sprawiają, że laska od razu leci na takiego .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 21:49   #3905
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Tak samo, jak teksty: "jesteś ładna, to dlaczego jesteś sama?" . WTF? Co ma uroda do bycia z kimś?

No i... dziwią mnie goście myślący, że teksty typu "Bolało?..... Kiedy spadłaś z nieba?" sprawiają, że laska od razu leci na takiego .
Nie oszukujmy się, ale wygląd ma duże znaczenie więc wygląd ma coś do bycia z kimś. Generalnie ładna laska ma większe szanse na znalezienie faceta niż brzydka. A to akurat jest subiektywne.

Tanie teksty na podryw. Mnie generalnie tez rozwalają. Ale może ktoś na to leci

A co mnie rozwala to moja rodzina.. Znaczy to jest akurat naturalne. Jedna ciotka ma około 45 lat i mieszka blisko mnie. W sensie normalnie 3 minuty drogi. I ona w ogóle z nami nie utrzymuje kontaktów. Jest wredna i tyle. Typowy babsztyl. I ona potrafi przyjść, stanąć przed moim domem i oglądać nową barierkę/chodnik/ogrodzenie/okna/nowo-wymalowane ściany - cokolwiek, żeby tylko obczaić i pójść. Już chociaż by mogła udawać, że na herbatę przyszła czy coś. A ona tutaj w ogóle nie przychodzi w sensie pare lat jej nie było, ale jak jest coś nowego to odrazu przychodzi.
Stary 2012-10-06, 21:49   #3906
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Podejście rodem z gimnazjum

Cytat:
Są takie co lecą

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
Stary 2012-10-06, 21:51   #3907
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Nie oszukujmy się, ale wygląd ma duże znaczenie więc wygląd ma coś do bycia z kimś. Generalnie ładna laska ma większe szanse na znalezienie faceta niż brzydka. A to akurat jest subiektywne.

Tanie teksty na podryw. Mnie generalnie tez rozwalają. Ale może ktoś na to leci

A co mnie rozwala to moja rodzina.. Znaczy to jest akurat naturalne. Jedna ciotka ma około 45 lat i mieszka blisko mnie. W sensie normalnie 3 minuty drogi. I ona w ogóle z nami nie utrzymuje kontaktów. Jest wredna i tyle. Typowy babsztyl. I ona potrafi przyjść, stanąć przed moim domem i oglądać nową barierkę/chodnik/ogrodzenie/okna/nowo-wymalowane ściany - cokolwiek, żeby tylko obczaić i pójść. Już chociaż by mogła udawać, że na herbatę przyszła czy coś. A ona tutaj w ogóle nie przychodzi w sensie pare lat jej nie było, ale jak jest coś nowego to odrazu przychodzi.
Ciotka na wypasie normalnie . Może się wstydzi wprosić i liczy, że ją zaprosisz .
Stary 2012-10-06, 21:58   #3908
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Tylko niestety niektórym ludziom nie przychodzi do głowy, że ktoś ładny może chcieć być singlem
Cytat:
Ale w czym problem? Przecież tym oglądaniem nikomu krzywdy nie robi. Najwyraźniej jej nie lubisz, więc chyba powinnaś sie cieszyć, że tylko patrzy? ;>
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 22:05   #3909
TheKey
Wtajemniczenie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36944904]Tylko niestety niektórym ludziom nie przychodzi do głowy, że ktoś ładny może chcieć być singlem [/QUOTE]
Albo jak był niedawno taki wątek na Wizażu, że dziewczyna miała okazję jechać do Maroka, ale nie chciała, to jeeezu, jak ją zjechały, 2 czy 3 strony gdakania, że jakby one miały taką okazję to w 5 minut byłyby spakowane, a ona kręci nosem i przesadza i w ogóle jak śmie nie całować matki po stopach za taki wyjazd

Stary 2012-10-06, 22:09   #3910
Konto usunięte

Cytat:
Albo jak był niedawno taki wątek na Wizażu, że dziewczyna miała okazję jechać do Maroka, ale nie chciała, to jeeezu, jak ją zjechały, 2 czy 3 strony gdakania, że jakby one miały taką okazję to w 5 minut byłyby spakowane, a ona kręci nosem i przesadza i w ogóle jak śmie nie całować matki po stopach za taki wyjazd
A mnie nie dziwią takie wypowiedzi. Skoro ktoś pyta innch o zdanie (zakładam, że taki był cel tamtego wątku), to musi liczyć się różnymi reakcjami. Sama sie dziwię, że ktoś nie chciał jechać do Maroka i napisałabym to gdybym tylko trafiła na tę dyskusję wcześniej
Stary 2012-10-06, 22:15   #3911
TheKey
Wtajemniczenie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36945083]A mnie nie dziwią takie wypowiedzi. Skoro ktoś pyta innch o zdanie (zakładam, że taki był cel tamtego wątku), to musi liczyć się różnymi reakcjami. Sama sie dziwię, że ktoś nie chciał jechać do Maroka i napisałabym to gdybym tylko trafiła na tę dyskusję wcześniej [/QUOTE]
Ale mówimy o dwóch różnych sprawach. Co innego jest wyrazić swoje zdanie, opisując co byśmy zrobiły, gdyby to nas spotkała taka sytuacja. A co innego krytykować ją za to że lubi to co lubi, interesuje się tym czym się interesuje, ma taki styl życia jaki ma etc.

A w tamtym wątku to jeszcze była taka sprawa, że ona w trakcie tego wyjazdu do upalnego Maroka miała mieć okres. Do tego przypałętała jej się jakaś grypa, a co najlepsze w tym wszystkim - kiedy napisała matce, że nie jedzie, ta odpisała jej: "Dla mnie nie istniejesz". To już w ogóle by się wyjazdu każdemu odechciało.
Ale niektórych słowo "Maroko" powaliło na kolana i nie doczytali tychże szczegółów sprawy

Stary 2012-10-06, 22:31   #3912
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

A w tamtym wątku to jeszcze była taka sprawa, że ona w trakcie tego wyjazdu do upalnego Maroka miała mieć okres. Do tego przypałętała jej się jakaś grypa, a co najlepsze w tym wszystkim - kiedy napisała matce, że nie jedzie, ta odpisała jej: "Dla mnie nie istniejesz". To już w ogóle by się wyjazdu każdemu odechciało.
Ale niektórych słowo "Maroko" powaliło na kolana i nie doczytali tychże szczegółów sprawy

podasz linka?
Stary 2012-10-06, 22:37   #3913
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dobry tekst... matka trochę przegięła. Mnie tam mówiąc szczerze do krajów arabskich nie ciągnie. No... ale, że ja lubię podróżować, to bym pewnie takiej okazji nie przepuściła. Może popełniłam przed chwilą jakiś paradoks, ale cóż.

Jeśli chodzi o podróżowanie, to trochę dziwią mnie osoby, które wolą siedzieć zamknięte w swoich 4 ścianach i iść najdalej 50m do najbliższego spożywczaka. Za to świetnie operują stereotypami, że w kraju X jest tak a w kraju Y mordują, natomiast ludzie o kolorze skóry takim, to są beee, mimo, że żadnego nie zna itd.
Stary 2012-10-06, 22:49   #3914
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość

podasz linka?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=645326

Dokładnie napisała tak: "przegralas u mnie wszystko, dla mnie umarlas".

Cytat:
Dobry tekst... matka trochę przegięła. Mnie tam mówiąc szczerze do krajów arabskich nie ciągnie. No... ale, że ja lubię podróżować, to bym pewnie takiej okazji nie przepuściła. Może popełniłam przed chwilą jakiś paradoks, ale cóż.
Mnie też w tamte rejony nie ciągnęło nigdy i nie ciągnie
W dodatku 2 dni po tym temacie mówili w radiu, że jakaś francuska gazeta coś tam opublikowała o Mahomecie czy o islamie, i że w Maroku znów będą zamieszki.

Stary 2012-10-06, 22:55   #3915
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mówimy o dwóch różnych sprawach. Co innego jest wyrazić swoje zdanie, opisując co byśmy zrobiły, gdyby to nas spotkała taka sytuacja. A co innego krytykować ją za to że lubi to co lubi, interesuje się tym czym się interesuje, ma taki styl życia jaki ma etc.

Pamiętam ten wątek! Taaa, niektóre to by pojechały do Maroka nawet podłączone do respiratora.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 22:57   #3916
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=645326

Dokładnie napisała tak: "przegralas u mnie wszystko, dla mnie umarlas".

Mnie też w tamte rejony nie ciągnęło nigdy i nie ciągnie
W dodatku 2 dni po tym temacie mówili w radiu, że jakaś francuska gazeta coś tam opublikowała o Mahomecie czy o islamie, i że w Maroku znów będą zamieszki.
Mnie nie kreci jakoś mega, bo mam ich na co dzień a nawet w czasie choroby . No, ale wycieczki do ciepłego kraju i pozwiedzanie ich tradycyjnych targów czy innych wielbłądów, bym nie odmówiła haha . A w ogóle po tej aferze z Mahometem, to się bałam, że będą jakieś zamieszki na mojej dzielni... na szczęście jest spokój.
Stary 2012-10-07, 12:33   #3917
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Też mnie to dziwi. Oklepane i nieciekawe teksty… Ale przynajmniej kulturalne. O taki tekst bym się raczej nie obraziła. Za to nienawidzę gwizdania za dziewczyną na ulicy
I dziwią mnie dziewczyny, które się oglądają za facetami, którzy na nie gwiżdżą…
Stary 2012-10-07, 12:36   #3918

Ja nie cierpię trąbienia przez ciężarówki, gdy nie ma chodnika i idę poboczem. Gdy jestem zamyślona, taki dźwięk może mnie potężnie wystraszyć, a nie chcę ryzykować skoku pod koła.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 12:45   #3919
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Dziwi mnie trend w jesiennej modzie wielu młodych kobiet, jakie mijam na ulicy. Szaliki, często nakrycia głowy, ciepłe i coraz to grubsze kurtki a na stopach rajstopy/podkolanówki i baleriny... Stoi taka na przystanku i się trzęsie z zimna. Ciekawe jak to się stało.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 12:45   #3920
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Ja nie cierpię trąbienia przez ciężarówki, gdy nie ma chodnika i idę poboczem. Gdy jestem zamyślona, taki dźwięk może mnie potężnie wystraszyć, a nie chcę ryzykować skoku pod koła.
U mnie 'na wsi' kiedyś zginęła tak dziewczyna. Wystraszyła się, skoczyła z złym kierunku i wpadła pod wóz strażacki, którym jechały sobie lowelasiki
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 12:48   #3921
Julie_
Rozeznanie

Mnie dziwi jak chłopak idzie/siedzi/stoi z dziewczyną i pluje. Mijałam wczoraj taką parkę. Oczywiście najczęściej taki chłopak to dres bądź inny co to nie ja. Do tego to charakterystyczne wożenie się.
Julie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 12:52   #3922
matyldaaaa
Zakorzenienie

Mnie dziwią zboczuchy, którzy lokują się w przejściu, gdzie chodzą tylko studenci. Jak przechodzi jakaś studentka to wyciągają swoja fujarę i zaczynają walić gruchę albo spacerują sobie z fiutem na wierzchu.
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 12:58   #3923
happyswallow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Julie_ Pokaż wiadomość
Mnie dziwi jak chłopak idzie/siedzi/stoi z dziewczyną i pluje. Mijałam wczoraj taką parkę. Oczywiście najczęściej taki chłopak to dres bądź inny co to nie ja. Do tego to charakterystyczne wożenie się.
Już nawet nie z dziewczyną, po prostu dziwi mnie plucie pod siebie. Wygląda to okropnie, czy tak trudno jest normalnie przełykać ślinę? Co do wożenia się (czyt. chodzenia, z rękami ułożonymi tak, jakby się miało arbuzy pod pachami), to dziwi mnie to, że ktokolwiek uważa, że wygląda to fajnie.
Stary 2012-10-07, 12:58   #3924
lalalabamba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Raz tak natrąbił na mnie i moją koleżankę tir, że myślałam, że ogłuchłam, nie mówiąc o palpitacjach serca
Normalnie szłyśmy chodnikiem...

I też dziwią mnie faceci trąbiący, krzyczący z samochodów albo oglądający się jakby nigdy laski nie widzieli. Siedzi taki z przyklejonym nosem do tylnej szyby i się gapi. No kurde, czym oni myślą?

Ostatnio widziałam cały bus kolesi i jeden oglądał się jeszcze przez kilkadziesiąt metrów aż wybuchnęłam śmiechem, bo zwyczajnie nie wytrzymałam.

Nie wiem, to z nimi jest coś nie tak, czy ze mną?
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 13:02   #3925
natalkaa7522
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36944904]
Ale w czym problem? Przecież tym oglądaniem nikomu krzywdy nie robi. Najwyraźniej jej nie lubisz, więc chyba powinnaś sie cieszyć, że tylko patrzy? ;>[/QUOTE]

Irytuje mnie to. Możliwe, że głównie dlatego, że jej nie cierpię. Ale wkurza mnie, że ona przyjdzie "do nas" poogląda, popatrzy, pójdzie i potem teksty w stylu "Ja bym za takie drzwi tyle nie dała"
W ogóle wkurza mnie jak ludzie są tacy mega ciekawscy. A jak ktoś kogo nie lubię tak mnie pyta to po prostu odpowiadam "A czemu pytasz?" "nieważne" itd. Strasznie mnie to irytuje.

Cytat:
Ciotka na wypasie normalnie . Może się wstydzi wprosić i liczy, że ją zaprosisz .
Ciotka za niedługo na pewno wpadnie bo nowe barierki mam więc wiesz, to jest wypas więc trzeba obczaić.

Cytat:
Dobry tekst... matka trochę przegięła. Mnie tam mówiąc szczerze do krajów arabskich nie ciągnie.
Mnie też nie ciągnie do krajów arabskich w ogóle.
Stary 2012-10-07, 13:03   #3926
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Mnie dziwią zboczuchy, którzy lokują się w przejściu, gdzie chodzą tylko studenci. Jak przechodzi jakaś studentka to wyciągają swoja fujarę i zaczynają walić gruchę albo spacerują sobie z fiutem na wierzchu.
To mam chyba ogromne szczęście, nigdy nie spotkałam takiego zboczeńca! Podobno takiego gacha należy wyśmiać- tylko strach ich nakręca. Czytałam jeszcze kiedyś artykuł o froterach, czyli facetach ocierających się o kobiety w komunikacji miejskiej. Przez jakiś czas unikałam publicznego transportu
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 13:06   #3927
lalalabamba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cherry Blossom Girl Pokaż wiadomość
To mam chyba ogromne szczęście, nigdy nie spotkałam takiego zboczeńca! Podobno takiego gacha należy wyśmiać- tylko strach ich nakręca. Czytałam jeszcze kiedyś artykuł o froterach, czyli facetach ocierających się o kobiety w komunikacji miejskiej. Przez jakiś czas unikałam publicznego transportu
Nawet takiego znam. Kiedyś właził na mnie w zatłoczonym autobusie...
jeździ całymi dniami autobusami, zbiera zużyte bilety oraz wypatruje ofiar, koło których mógłby się przysunąć, pogapić albo powąchać włosy
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 13:07   #3928
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Też mnie to dziwi. Oklepane i nieciekawe teksty… Ale przynajmniej kulturalne. O taki tekst bym się raczej nie obraziła. Za to nienawidzę gwizdania za dziewczyną na ulicy
I dziwią mnie dziewczyny, które się oglądają za facetami, którzy na nie gwiżdżą…
Nie lubię jak ktoś się wydziera za mną -ej ty, lub po imieniu, lub trąbi na mnie. Mówię wtedy "nie reaguję gdy nawołują mnie jak na bydło."
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 13:07   #3929
Julie_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez happyswallow Pokaż wiadomość
Już nawet nie z dziewczyną, po prostu dziwi mnie plucie pod siebie. Wygląda to okropnie, czy tak trudno jest normalnie przełykać ślinę? Co do wożenia się (czyt. chodzenia, z rękami ułożonymi tak, jakby się miało arbuzy pod pachami), to dziwi mnie to, że ktokolwiek uważa, że wygląda to fajnie.
Ale jak idzie taki za rękę to wygląda to jeszcze gorzej. Może niektóre to lubią - jakiś fetysz czy co.

Do tego dodam jeszcze charakterystyczne bujanie się jak dany osobnik stoi np. na światłach
Julie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 13:09   #3930
oh Mandy
Zakorzenienie

Mnie ostatnio zdziwiło to:
Mam takiego kolegę, który po jakimś czasie otwarcie zaczął mówić, że kręcą go relacje ff. I oczywiście proponował mi taki układ, gwarantując higienę, dyskrecję i wszystko z tym związane. Stwierdził jednak, że "piękna nie jestem, ale mam fajną dupę" Skoro piękna nie jestem to po kij seks ze mną?

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości