Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-06, 21:12   #3121
DeKajka
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII

Madzius - wlasnie ogladam Twoje zdjecie na facebooku .. ale masz wieeeeelki brzuszek .. łoooo

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 21:48   #3122
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Madzius - wlasnie ogladam Twoje zdjecie na facebooku .. ale masz wieeeeelki brzuszek .. łoooo
tez podziwialam
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 21:53   #3123
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Wpadłam tylko powiedzieć, że pierwszy maraton na uczelni przeżyliśmy i chociaż zmęczeni, to jestem mile zaskoczona Fajny sposób prowadzenia zajęć i wyrozumiali wykładowcy. Gdyby nie te niedzielne pogromy matma + fizyka, to byłoby super...a tak, to zobaczymy jutro.

Dobranoc kochane, trzymajcie się
Stary 2012-10-06, 21:56   #3124
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko powiedzieć, że pierwszy maraton na uczelni przeżyliśmy i chociaż zmęczeni, to jestem mile zaskoczona Fajny sposób prowadzenia zajęć i wyrozumiali wykładowcy. Gdyby nie te niedzielne pogromy matma + fizyka, to byłoby super...a tak, to zobaczymy jutro.

to super
Stary 2012-10-06, 22:15   #3125
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Marti - brawa za spakowanie torby Ja tylko jak wroce od tesciow i przyjda rzeczy z allegro to odrazu sie pakuje . wizyta u gina w czwartek .. czuje ze duzo sie z moja szyjka podzialo i ze wyladuje w szpitalu wiec musze byc przygotowana ..

Siostra wlasnie przed chwila wrocila i zabrala mlodego . zostalismy sami z TŻetem .. w kuchni smaża sie talarki .. mm .. zaraz bede jesc ..
przestan krakacbo bedzie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
pozniej was nadrobie

my bylismy u babci tż , tam meiszka tez siostra jego mamy i jej mąz, bardzo ich lubie nasluchalam sie komplementow ze pieknie wyglądam w tej ciązy i tz pozycza od wuja aparat lustrzanke wiec mi zrobi zdjęcia za tydzien

pozniej bylismy w beidronce, kupilismy ręczniki bo byly tanie, tz kupi mi swterek taki dlugi z golfem ciepły (tani byl), kupilismypaczke dada tych najmniejszych pieluszek i 2 opakowania chusteczek dada sensistive

ide grzac parówki jestem nieziemsko glooodna
no bo jestes piekna ciezarowka-ile mozna Ci mowic!! w koncu sie doczekamy Twojego brzuszka bo ja nie pamietam kiedy ostatnio go widzialam...chyba w lipcu

Cytat:

to super ze jestes zadowolona

zjadlam kanapke z ciemnym chlebem-mam jazde na ser zolty i bardzo mi smakuje.do tego danio i cos czuje ze za duzo jak na raz weglowodanow a zjadlabym jeszcze jeden kubeczek poczekam jak cukier bedzie ok to zjem jeszcze jedno.jeny jak mi te danio smakuje

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 22:31   #3126
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
przestan krakacbo bedzie

no bo jestes piekna ciezarowka-ile mozna Ci mowic!! w koncu sie doczekamy Twojego brzuszka bo ja nie pamietam kiedy ostatnio go widzialam...chyba w lipcu

to super ze jestes zadowolona

zjadlam kanapke z ciemnym chlebem-mam jazde na ser zolty i bardzo mi smakuje.do tego danio i cos czuje ze za duzo jak na raz weglowodanow a zjadlabym jeszcze jeden kubeczek poczekam jak cukier bedzie ok to zjem jeszcze jedno.jeny jak mi te danio smakuje
wiem przepraszam i obiecuje poprawe

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
mmm tez lubie danio..wanilia z gruszką ostatnio najbardziej
Stary 2012-10-06, 23:11   #3127
tynkusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
ja tak siedzę i was podczytuje to z ukrycia to z normalnie... ale jakoś nie mam weny do pisania.. mam pytanie do cukrzycowych..
czy możemy spożywać kisiel?
ja bym sprobowala ;P jesli kupny to szukala takiego gdzie jest najmniej cukru , weglowodanow , jesli samorobny to po prostu mala porcyjke zrobic i zobaczyc jak ma sie cukier po godzinie

Cytat:
Dziewczyny jak pochlaniam niewyobrazalne ilosci slodkosci .
Normalnie potrafilam juz dzisiaj zjesc 2 czekolady , 2 pączki i batonika . i dalej mam ochote . Przed ciaza i wogole do tej pory slodkie moglo dla mnie nie istniec . czasem jak tylko spadl mi cukier i dostawalam drgawek to cos tam zjadlam bo musialam .. a teraz .. no w szoku jestem . co sie ze mna dzieje ?
Jejku zazdroszcze!!! ja w niewiedzy , ze cos z moim cukremnie tak, to nie mialam kompletnie ochoty na slodkosci, teraz - az mnie ssie do batonikow i ciasteczek buu..

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja też pierwszy raz słyszę o szczepieniach w ciąży.

Co do szczepienia przeciw grypie. Ja kiedyś się szczepiłam, a i tak na nią chorowałam. Nie jest gwarantem, że nie będziesz chorowała.

Obecnie jestem sceptycznie nastawiona do szczepionek, chyba, że na naprawdę poważne i zakaźne choroby jak np. Odra, ale to moje osobiste zdanie.
Mnie zaszczepiono przeciwko grypie na pierwszej wizycie u gina

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

Ja już po wizycie Obyło sie bez nieprzewidzianych bąków czy wycieków Z Szymkiem wszystko dobrze waży 1530 g Spory chłop już z niego Ułożony główkowo. Wyniki też dobre, mam wybrać żelazo do końca i już wiecej nie brać. Następna wizyta 26,10 czyli za 3 tyg

Oj widze, ze z tymi bakami to nie tylko ja mam jazdy

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hej my już po wizycie
Z Adasiem wszystko ok nadal główką do dołu i lekarz powiedział że tak już zostanie. Waży 1.340 g wydawało mi się że sporo ale widzę że Synek Jasiowej jeszcze więcej a jest między nami tylko dzień różnicy.
Ogólnie lekarz powiedział że Adaś ma dużą głowę, ale taka jego uroda.
TŻ zaraz zmartwiony że jakiś chory czy coś a lekarz że nie nic z tych rzeczy i mówi do mojego TŻ " wie Pan niektórzy mają duże stopy, niektórzy ręce a Adaś ma dużą głowę " oczywiście wszystko jest w normie
No takie wiadomosci ciesza

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Okazalo sie ze zbiorniczek mial wadę. Wczoraj mała juz tak dobrze nie zniosla jak ostatnim razem...dzis wkoncu mogli jej odlaczyc respirator bo wczorajn nie dali rady,w nocy juz bylo troszke lepiej...ale mamy kolejną zła wiadomosc,mala ma silną anemię,czekaja jeszcze 2 dni czy cos sie podniesie ,jesli nie czeka ja transfuzja...a ubytek po wylewie w lewej komorze utworzył z przodu dosyć duzą jamę
Caly czas 3mamy kciuki za coreczke!!!!: cmok:

Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie przyszłe i obecne
Tak sobie śledzę wasz wątek prawie od początku z małymi przerwami wiele razy chciałam napisac ale jakos tak tu domowo i po ''znajomości '' że nie mogłam sie przełamać Trochę o sobie jestem mamą 5 letniej córki i czekamy na braciszka Igora który ma sie pojawić na świecie 11.11.2012 .
Dużo sie od Was dowiedziałam ale i nie raz płakałam ze śmiechu
Jako że mój TŻ ciągle za granicą a córka w przedszkolu to nieziemsko sie nudzę i postanowiłam w końcu napisać No nic przynudzać więcej nie będę
Witaj Milo, ze odzywa sie kolejna mamusia

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Zacznę od tego, ze moj synek mial wędrujace jaderko ...
Dziekuje, ze uswiadomilas nas tutaj
Nie wiedzialam, ze 3eba tak postepowac z badaniem jajeczek.

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
moje małe arcydzieło dla teściowej ... najgorzej było założyć to na lampkę
Ale cudenko!!! Z krepy tak?

bleee polowy cytatow mi wcielo... a tyle nadrabialam bu... no nic czytam dalej

Edytowane przez tynkusia
Czas edycji: 2012-10-06 o 23:12
tynkusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 23:22   #3128
madzius90
Zakorzenienie

Ale mi dużo siary w ostatnich dniach wylatuje
Szczególnie wieczorami- normalnie jak z kranu momentami

Cytat:
Dziekuję
103 cm w obwodzie ale na zdjęciach wydaje mi się jakiś mały

Cytat:
Marti - brawa za spakowanie torby Ja tylko jak wroce od tesciow i przyjda rzeczy z allegro to odrazu sie pakuje . wizyta u gina w czwartek .. czuje ze duzo sie z moja szyjka podzialo i ze wyladuje w szpitalu wiec musze byc przygotowana ..
A jak to czujesz?

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
my bylismy u babci tż , tam meiszka tez siostra jego mamy i jej mąz, bardzo ich lubie nasluchalam sie komplementow ze pieknie wyglądam w tej ciązy i tz pozycza od wuja aparat lustrzanke wiec mi zrobi zdjęcia za tydzien

Oczywiście pochwalisz się zdjęciami?

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Czas do łóżka.
Dobranoc
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 23:25   #3129
marti86
Zakorzenienie

dobrej nocki kochane

mialam cukier 100 wiec zjadam jeszcze jedno danio(Anielko ja jem waniliowe) i klade sie lulu-pewnie znow wstane o 10,30

Stary 2012-10-06, 23:51   #3130
kia_mia
Zadomowienie

Dziewczyny pomocy potrzebuje : prosi: co na hemoroidy bezpiecznego można brać? Chyba to skutki tego zelaza, dzis.juz 7 dzien je pije no albo uroki ciazy... I cos czuje ze zaczynaja mi sie te problemy ;(((

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 00:37   #3131
peperonik
Zadomowienie

omg tyle napisalam i sie skasowalo
to krotko: gratulacje nowych tyg i zakupow
u nas remontu cd,ale wykladzina dzis polozona i komoda skrecona
bilans: jedna mega awantura, podrapana reka tz-ta (ale to nie moje dzielo), kilka moich fochow, kilka grozb ukatrupienia matki z ust tz-ta
jeszcze nas szafa czeka,ale to jakos w tygodniu
jutro prosimy ojca tz-ta na slub, trzymajcie kciuki, zeby bylo znosnie, bo od 2 lat nie utrzymujemy z nim kontaktow, a potem do znajomych z zaproszeniem jedziemy i w koncu wezme zdjecia z ch slubu co w sierpniu swiadkowalismy, to Wam wrzuce
buziaczki i dobrej niedzieli
ps poszukuje bolerka ecri, gladkie, rozm. 42, moze ma ktoras na zbyciu? moze byc od slubnej sukni

peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 09:14   #3132
aerien83
Zadomowienie

Hej kochane

nie wiem czy dam radę nadrobić, ale zaraz spróbuję

halwaya
śniłaś mi się dzisiaj!! Pisałyśmy sms-y, Ty już urodziłaś, cieszyłaś się, że miałaś bardzo lekki poród , zaledwie 4-godzinny, a córcię Wiwiankę () masz grzeczną jak aniołek a potem poszłyśmy razem na miacho świętować

magdaef wow, super, że jesteś zadowolona , mam nadzieję, że ja ze swoich studiów też będę

Miłego dnia dziewczynki, my dziś teściów odwiedzamy, wreszcie jakaś rozrywka i wreszcie się najem bez gotowania
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 09:19   #3133
landi0909
Zakorzenienie

Witamy się w 35 tygodniu!!!

odzyskałam laptopa niestety nowa matryca wyniesie nas 850zł więc się nie opłaca naprawiać, ale mamy kabel HDMI i zamiast monitora w lapku mam telewizor podłączony pięknie wizaż wygląda na tych 32 calach więc czasem na chwilkę będę mogła zajrzeć

miłej niedzieli
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 09:28   #3134
niteczka83
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Magdaef - super że na uczelni fajnie
Peperonik - gratuluje postępujacego remontu i kciuki ogromne za dzisiejszą wizytę
DeKajka - a jak czuje się skracającą szyjkę?
Landi
- 35 tygodnia
Kia_mia - nie pomogę za bardzo - bo w teorii każdy lek trzeba skonsuktować z lekarzem; dobry jest posterisan - polecam ale nie wiem jak to w ciąży. Może maść propolisowa - jest naturalna?

Miłego dnia
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 09:39   #3135
halwaya
Zakorzenienie

Morning dziewczynki

Ja właśnie wstałam i piję wasze zdrowie herbatką z miodem
Tż wczoraj znalazł w zamrażarce ciasto wiśniowo-migdałowe.. i tak wieczorem sprawdzał czy już się rozmroziło, że tylko połowa została

Ja się cały czas waham nad kreacją do porodu.. tym razem moje wahania dotyczą stanika - mam dość duże piersi i nie po prostu niewygodnie jak mi na wszystkie strony latają.. wzięłabym stanik sportowy, bo wygodniejszy może przy porodzie, ale co z tym kontaktem skin-to-skin po porodzie.. wtedy by przeszkadzał - a tak łatwo go nie można zdjąć.. no chyba, żeby podwinąć.. z drugiej strony dziewczyny, które rodziły mówią, że praktycznie wszystko, co dotykało ich skóry je drażniło podczas porodu i dlatego najczęściej lądowały nago, co im już praktycznie zwisało - no ja nie wiem jak będzie u mnie, ale jednak na wstępie zakładam, że nie będę się obnażać

Po moim weekendowym reasearchu zdecydowałam wziąć obie szczepionki i na krztuśca i na grypę - zobaczymy - jak dają za darmo to wezmę heheeh - ale muszę przyznać, że temat a propos szczepionek jest tak gorący jak tematy polityczne czy religijne.

Peperonik - no świetna opowieść - szkoda właśnie, że w skrócie - co tam się u was działo, że te awantury i ofiary i groźby karalne? :P

kia-mia - nie pomogę Ci konkretnie, ale wiem, że są jakieś preparaty bezpieczne w ciąży (bo koleżanka też coś kiedyś brała - tylko nie pamiętam czy maść czy czopki) - najlepiej przejść się do apteki i zapytać.. no chyba, że ktoś tutaj rzuci Ci już konkretną nazwą.

Miłego dnia

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość

halwaya
śniłaś mi się dzisiaj!! Pisałyśmy sms-y, Ty już urodziłaś, cieszyłaś się, że miałaś bardzo lekki poród , zaledwie 4-godzinny, a córcię Wiwiankę () masz grzeczną jak aniołek a potem poszłyśmy razem na miacho świętować
o kurcze!!
- skoro sny są przeciwnością to pewnie będę się męczyła nieźle.. i pewnie wyjdzie chłopak i to niegrzeczny jeszcze hehehe - Wiwianka heheeh.. no piękny sen - a co do świętowania to spoko - zapraszam do mnie - zwiedzimy Oxford
- mi też już się coś z dzieckiem śniło - że rodzice mi pomagali - a łóżeczko wyłożyli jakąś tandetną ciemno-niebieską pościelą w misie.

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-10-07 o 09:52
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 09:40   #3136
DeKajka
Zakorzenienie

Witam sie w deszczowy , niedzielny poranek ..
TŻet wyszedl wlasnie do pracy .. wiec do 19 jestem sama ..

Cytat:

Mnie taki maraton weekendowy czeka za tydzien .. i czuje ze pojde tylko na rozpoczecie , rozdanie indeksow a potem do domciu . Nie dam rady wysiedziec 10 godzin na twardym krzeselku w jednej pozycji .. Musze poprosic gina o L4.

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

Dziekuję
103 cm w obwodzie ale na zdjęciach wydaje mi się jakiś mały

A jak to czujesz?
Maly .. Madzius mojego mikrusa nie widzialas
A szyjki skaracania jako tako nie czuje .. ale mialam ostatnimi czasy duzo skurczy i mlody czuje jak mi napiera na szyjke .. wiec zgaduje ze albo sie skrocila albo rozwarla ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 10:37   #3137
nielegalnaa
Rozeznanie

Ale paskudna pogoda

Ja właśnie zabieram się za śniadanko, mąż zaraz będzie jechał do szkoły na zajęcia, a ja chyba pojadę do rodziców, bo sama się zanudzę

Gratuluję Wam kochane rozpoczęcia nowych tygodni Jeszcze niecały miesiąc i zacznie się wielkie rozpakowywanie Niesamowite jak to szybko przeleciało

nielegalnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 10:49   #3138
justa86
Zadomowienie

To sie doczekalam - ma miesiac przed porodem juz sie cieszylam ze caaaala ciaza bez choroby i dopadlo noc paskudna, teraz coraz lepiej, siedze w szlafroczku, pije ciepla herbatke z cytrynka i szukam w necie naturalnych sposobow na przeziebienie bo jestem zazwyczaj fanka Fervexu a teraz to niemozliwe jeszcze poszlam spac z mokrymi wlosami i tak od koldry mi bylo goraco w od wlosow zimno..... eeee kurde
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 10:56   #3139
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
To sie doczekalam - ma miesiac przed porodem juz sie cieszylam ze caaaala ciaza bez choroby i dopadlo noc paskudna, teraz coraz lepiej, siedze w szlafroczku, pije ciepla herbatke z cytrynka i szukam w necie naturalnych sposobow na przeziebienie bo jestem zazwyczaj fanka Fervexu a teraz to niemozliwe jeszcze poszlam spac z mokrymi wlosami i tak od koldry mi bylo goraco w od wlosow zimno..... eeee kurde
mnie w maju dopadło.. polecam dużo czosnku - może być np chleb pieczony natarty czosnkiem, zupa czosnkowa jest genialna! - zrób bulion i dorzuć kilka zmiażdżonych ząbków czosnku - zjedz z grzankami i tartym żółtym serem
dużo pić - najlepiej wody zwykłej.. herbata z miodem z cytryną to u mnie też pierwsza deska ratunku.

Stary 2012-10-07, 11:02   #3140
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
mnie w maju dopadło.. polecam dużo czosnku - może być np chleb pieczony natarty czosnkiem, zupa czosnkowa jest genialna! - zrób bulion i dorzuć kilka zmiażdżonych ząbków czosnku - zjedz z grzankami i tartym żółtym serem
dużo pić - najlepiej wody zwykłej.. herbata z miodem z cytryną to u mnie też pierwsza deska ratunku.
Dziekuje wlasnie zrobilam kanapki z serem zoltym i czosneczkiem
Stary 2012-10-07, 11:07   #3141
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje wlasnie zrobilam kanapki z serem zoltym i czosneczkiem
znalazłam na necie podrasowany przepis na zupę - polecam - bo naprawdę jest warta grzechu w taką jesienną pogodę - i jest przy okazji pyszna

http://kotlet.tv/zupa-czosnkowa

Stary 2012-10-07, 11:15   #3142
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
znalazłam na necie podrasowany przepis na zupę - polecam - bo naprawdę jest warta grzechu w taką jesienną pogodę - i jest przy okazji pyszna

Dodana do ulubionych, jutro ugotuje, nie wiem co na to tż ale usi zrozumiec ze to dla dobra Kubusia
Ja tam czosnek moge wcinac mniam

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

o matko a jak mnie rozgrzalo!! herbatka i te kanapeczki z czosnkiem sa niezle
Stary 2012-10-07, 11:22   #3143
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Dodana do ulubionych, jutro ugotuje, nie wiem co na to tż ale usi zrozumiec ze to dla dobra Kubusia
Ja tam czosnek moge wcinac mniam

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

o matko a jak mnie rozgrzalo!! herbatka i te kanapeczki z czosnkiem sa niezle
Sama mnie zainspirowałaś - robię dziś tę zupę

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-10-07 o 11:24
Stary 2012-10-07, 11:29   #3144
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Heeej

Ile pięknych ubranek wczoraj dostalam od kuzynki mojego małża nie mogę się teraz nimi nacieszyć. Kuzynka ma prawie roczną córcię, Łucję. Mała urodziła się 22 listopada zeszłego roku więc ciuszki dokładnie na sezon zimowy chociaz czapusie zaraz Wam pokaze

Edytowane przez AnnaEf
Czas edycji: 2012-10-07 o 11:31
AnnaEf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 11:39   #3145
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
Heeej

Ile pięknych ubranek wczoraj dostalam od kuzynki mojego małża nie mogę się teraz nimi nacieszyć. Kuzynka ma prawie roczną córcię, Łucję. Mała urodziła się 22 listopada zeszłego roku więc ciuszki dokładnie na sezon zimowy chociaz czapusie zaraz Wam pokaze
Chwal sie Aniu! czekamy
Stary 2012-10-07, 11:41   #3146
hania207
Zakorzenienie

Cytat:

zupa czosnkowa jest przepyszna, ale obowiązkowa z tartym sere i grzankami
chyba zrobie w tygodniu
Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
Heeej

fajnie z tymi ubrankami

justa zdrówka

ja robie obiadek, dzisiaj jemy wcześnie, bo mąż do pracy idzie

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 12:01   #3147
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość
zupa czosnkowa jest przepyszna, ale obowiązkowa z tartym sere i grzankami
chyba zrobie w tygodniu

fajnie z tymi ubrankami

justa zdrówka

ja robie obiadek, dzisiaj jemy wcześnie, bo mąż do pracy idzie
Dzieki hania

Kurde do tego wydaje mi sie ze to moga byc zatoki bo boli mnie szczeka bu....
Stary 2012-10-07, 12:26   #3148
marti86
Zakorzenienie

hej kochane

Justa zdrowka

Landi

Peperonik niestety nie pomoge z bolerkiem

Aniu pokaaaaaaaaa!!!

Ogladam na polsta cafe program "swiat dziecka" o mnie rozje**l 7 latka po operacji plastycznej....nie moze nosic okularow tylko soczewki bo jej matka tak nakazuje poniewaz w okularach brzydko wyglada.... makijaz to standard opalanie natryskowe no pier*oli sie ludziom we lbach!!! jeszcze matka mowi ze jak urodzila syna od poczatku byl idealny a jak corke to przez mysl jej nie przeszlo ze kiedys moze byc ladna i nie mogla sie z tym pogodzic...no ogladam i noz w kieszeni mi sie otwiera....

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

DeKajka Twoj mikrus przy moim to gigant hehe

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Dojotka najprawdopodobniej jutro wychodzi!! lekarz jej powiedzial ze ma sie nie stresowac skurczami nawet jesli sa bo to juz 35 tydz i nawet jak sie maly urodzi to wszytsko bedzie ok!!!

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Dziecko mowi ze nie chce a matka do niego ze jej sie tez nie chce czasami chodzic do pracy a musi i ina tez musi.i sie pyta dziewczynki czy chce byc zwykla czy wyjatkowa??ze ma pamietac po co to robi.ze robi to dla siebie nie dla innych dajcie mi te matki!!!!!!!!!!!!!! pozabijam!!!!!!!!!!!!!!!

Stary 2012-10-07, 12:31   #3149
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
jak moge wlasnie radzic dziewczyny bierzcie ciemne reczniki.i jeden do podcierania krocza najlepiej.najpier platkami podetrzec apotem wokol dopiero recznikiem zeby sie nie ubrudzil
dzięki
ja planuję też wziąć ręczniki jednorazowe

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość

ooooo to będziemy miały takie same wózki kolor szaro-fioletowy.
Czy też czekacie 4 tygodnie na realizację zamówienia?
U nas pewnie około 22 paź wyślą - mieli na stanie czarno-fioletowy ale wg mnie ta czerń nie jest dobrym rozwiązaniem na jesienno-zimowe bloto.
też wzięłaś lareta?
ja mam już w domku go , mieli w sklepie, kolor nam się podobał więc wzięliśmy (był jeszcze zielony ale to dziewczyny mówiły że robale lecą i taki nijaki http://dino.sklep.pl/nowy/images/woz...laret_12_d.jpg
czy czarny czy szary to pewnie i tak się ubrudzi zimą, to nieuniknione

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość

Śliczny wózeczek A gdzie kupiłaś, w sklepie czy przez internet?
w sklepie
stwierdziliśmy że jednak nie ma to jak zobaczyć na żywo, sprawdzić jak się wszystko składa, rozkłada itd , zwłaszcza że wyszło 70zł drożej niż z all
poza tym ewentualne reklamacje czy coś nie będzie problemu

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Tai- ten kolorek wózeczka jest śliczny
też mi się podoba

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Hej

Zaczynamy dziś 35 tydzień

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Witamy się w 35 tygodniu!!!

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
piękny i niech się dobrze prowadzi
oj musi bo wczoraj został opity

Cytat:
Dojotka najprawdopodobniej jutro wychodzi!! lekarz jej powiedzial ze ma sie nie stresowac skurczami nawet jesli sa bo to juz 35 tydz i nawet jak sie maly urodzi to wszytsko bedzie ok!!!
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 12:33   #3150
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Hello! Witam znowu po kilkudniowej nieobecności, aż się bałam wchodzic na wizaż żeby nie przerazić się ilością stron które naprodukowałyście no i do nadrobieni ma 45 stron Może któraś mi streści szybko co i jak?

Ja wróciłam z zakopca, w piatek mieliśmy pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia ale generalnie nudy... Pani psycholog opowiadała jak się zmienia ciało kobiety, psychika podczas ciąży, tyle tylko że to już raczej każda wie! No ale następne bedą chyba ciekawsze: o porodzie i pierwsze ćwiczenia z oddychania.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości