|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
![]() Przesyłam moc dobrych fluidów ![]() Cytat:
żartuje oczywiście. nie zamierzam prasować,no chyba że działoby sie cos niepokojącego ze skórą Cytat:
|
|
#4202 | |
|
Zadomowienie
|
Perełko dziękuje za przestrogę. Warto wiedzieć takie rzeczy. Bardzo Ci współczuje tego co przeżyłaś.
Ktoś tu kiedyś wkleił link do artykułu odnośnie dolegliwość, która skolei dotyczyła dziewczynek. Nie pamiętam jak się to nazywało, a bardzo bym chciała poczytać o tym znowu. Ktoś coś kojarzy? ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Fajnie się Wam złożyło, że będziecie z siostrą rodziły
|
|
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano strzał był niezły, u mnie całkowicie niespodziewany, u niej trochę mniej A może jest tu jakaś Mamusia która rodziła w białymstoku u arciszewskich? Ponieważ tam właśnie się wybieram. |
|
|
|
|
#4204 |
|
Zadomowienie
|
Poczytałam o uśmiechu niemowlęcia. Już od 6 tygodnia może to robić świadomie. Alicja ma 5 tygodni więc myślę, że to było świadome. Serce topnieje na taki widok
|
|
|
|
#4205 |
|
Rozeznanie
|
Witam! To już 6. dzień po terminie. W nocy miałam regularne skurcze ale bezbolesne ale już miałam nadzieję że się rozkreci. Rano pojechaliśmy na ktg i niestety, skurcze góra do 40 i dużo na poziomie 20. Szyjka nie ruszyła, rozwarcia brak i nadal jest " od tyłu". Czyli wszystko w lesie.
Zaczynam się bać że przy porodzie będę miała potem bolesne skurcze i brak postępu w rozwarciu. W ogóle ja się do tego nie nadaje, nawet badanie jest dla mnie nieprzyjemne
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dasz radę kochana
|
|
#4207 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc kochane!
CZekam na małża i zabieram sie za obiadek. Kattee no tesciowa pierwsza klasa Ale jest to typ, ktory zupelnie sie nie wtraca w nic - zreszta tez nie jest dla nas zadnym autorytetem wiec w sumie nie moge narzekac. To ze sie kompletnie nie ineteresuje wnukami jest na jej niekorzysc a nie moja. Przynajmniej nie mam problemu w relacji syn -matka. Ja mam to w nosie tylko widze ze mezowi troche przykro. Babka ma mnostwo wolnego czasu - na emeryturze, a to sa jej jedyne wnuki jak na razie![]() Do Pawla udalo jej sie przyjechac zanim skonczyl miesiac - chyba 2 dni przed. Teraz do Kuby po 5 tygodniach. A co do seksu to w sumie troche nas ponioslo - bo bez zabezpieczenia ![]() Agnus to chodzilo o sklejenie warg sromowych bodajze. A staniki ktore mam i moge polecic to: http://allegro.pl/alles-mama-sugar-b...644336546.html http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...637178784.html ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Agnus - usmiech jak najbardziej swiadomy ![]() Lewek witaj Perelko wspolczuje przezyc... Agnes trzymam kciuki zeby wreszcie ruszylo na dobre - uparciuszka masz w brzuszku... A co do odwiedzin to ja bardzo lubie - oczywiscie tylko te zapowiedziane. U nas juz byla rodzina, nasi znajomi - wszyscy bardziej sie interesuja naszymi dziecmi niz tesciowa ![]() A tak na powaznie to sa to tylko mi najblizsze osoby ktore w wiekszosci sama zaprosilam. |
|
|
|
#4208 |
|
Zadomowienie
|
Lewek witaj
![]() nie wierze, znowu ! leci nam 3 dzien bez kupy :C nie cche przyzwyczajac Mikiego do czopkow, ale chyba jak nie zrobi nie bedzie wyjscia, herbatki z kopru nie chcial ;/ ale dzis spi spokojnie, poprzednio 3go dnia byl nerwoy, plakal i spal po jakies godzince i sie budzil. zobaczymy... nie chce tych czopkow czy termometrow;/
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorzej jak tak robi w nocy to idzie paśc ze zmęczenia
|
|
|
|
|
#4210 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnus dla Ciebie
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=623830 |
|
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wolę cyca mu dawać, tylko tu się pojawia problem ulewania... Ja też nie prasuję ciuszków Raz w tygodniu przychodzi pani, która nam prasuje i sprząta, ale tak to nie prasuję ubranek synka.
|
|
|
|
|
#4212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny.
Z trudem znajduje czas żeby tu zajrzeć. Robert dalej większość dnia na cycu. Ale w pięć dni przytył do 3770 czyli 130g. ![]() Axxa, Lidka, aga_ton, gratulacje! Mój robi kupki jak musztarda francuska, z ziarenkami. ![]() Załączam zdjęcia mojego przystojniaka. Ma na nich 3 dni.
Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2012-10-07 o 12:23 |
|
|
|
#4214 | |
|
Zadomowienie
|
Ciacho
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4215 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie lubię sprzątać i prasować i jak by mnie ktoś wyręczył byłoby super
|
||||
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Lidka, do mnie od czasu do czasu, jak już się zapuszczę za bardzo wpada dziewczyna i jaj jej płacę 10zł/h. W 5 h mam błysk. Chyba w najbliższym czasie będzie nas odwiedzać trochę częściej..
|
|
|
|
#4217 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moja też wypluwa.. Czekam na przesyłkę z innym, bo myślę, że ten Jej po prostu nie służy. Cytat:
![]() Wcześniej nie było potrzeby. Cytat:
Cytat:
Karmisz piersią czy mm? aaliyah - Prześliczny Robertoooo |
||||||
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacja dla nowych mamus
![]() Kurde,nie odzywam sie bo mam sporo na glowie.Maly owszem i daje w kosc,ale jeszcze sobie radze.Bardzo lubi od 21 do polnocy byc noszony na rekach a najbardziej jak trzymam go pod paszkami i ruszam nim w gore i w dol jakby skakal-tylko wtedy usypia ![]() Zalatwiam z rodzinnym-tragedia! tyle papierow musze zalatwiac ze maskara, zasw.US,ZUS,pity 11,umowy o prace + swiadectwa pracy i ja jeszcze do tego zaswiadczenia od kiedy do kiedy pracowalam na umowe zlecenie. Jednym slowem tragedia bo ja umow nie mam,musze chodzic po zakladach i od nich kserowac. Dziwne po jaki h.. im umowy jak na swiadectwach pracy wszystko jest napisane Wogole dzis Dominik ma równy miesiąc ![]() wogole liczylam ile od urodzenia zluzylam pampersow,wyszlo mi ok 200sztuk
|
|
|
|
#4219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego, że wolę pomęczyć się później i być może dłużej, niż przeżywać koszmar w trakcie porodu. Wolę wiedzieć -mniej więcej- co mnie będzie czekało. Wiem, że w jednym jak i w drugim przypadku lekko nie jest, jednak zdecydowanie wybieram cc. Panikara ze mnie trochę
|
|
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez nie wyobrazalam sobie porodu sn. I chcialam zaplacic za cc,ale niestety los tak pokierowal sprawa ze musialam urodzic sn i poszlo mi to sprawnie i lekko i jestem z siebie dumna.Ale mimo wszystko strach byl |
|
|
|
|
#4222 |
|
Zadomowienie
|
Planuję zakupić małej karuzelę do łóżeczka. Macie już jakieś, albo coś polecacie?
|
|
|
|
#4223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pamiętam jak mojego TŻ siostra urodziła - całe dnie leżała w łozku bo mały chciał bez przerwy ssać i oderwać go od cycka nie można było. Dla mnie chore to było
|
|
#4224 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Swoją drogą ciekawy sposób usypiania synka ja bym tak nie dała rady na 100%
|
||
|
|
|
#4225 |
|
Rozeznanie
|
Zielona wszystkiego najlepszego dla Dominika
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Ja płacę 20 zł/h i też siedzi 5h.
![]() Ale nasza się ceni. Jest w naszej rodzinie od 11 lat, zajmowała się moją siostrą od urodzenia. ![]() Wszyscy mówią, że Henio wygląda i zachowuje się jakby miał miesiąc. Faktycznie wielki jest, waga domowa mówi, że waży już 4600, a ma 2 tygodnie i 4 dni.
|
|
|
|
#4227 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie na ktg skurcze wyszły 3, położna stwierdziła że jeszcze daleka droga i raczej po terminie urodzę a do terminu tydzień.---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
ale w sumie nie wiedzieliśmy jakie są stawki, zaczęła nam pomagać po remoncie więc sprzątanie to był hard core. A jak się przyzwyczailiśmy to została Jest raz w tyg. ok 7 h, i dostaje 130 zł. Ale nie można powiedzieć, jest super dokładna, i odpada prasowanie i mycie okien, czego nie znoszę (a okna u nas niestety raz na 2 tyg. trzeba umyc).
|
||
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam. Miałam KTG i wszystko ok. Ani jednego skurczu, serduszko pięknie biło, tylko mały cwaniak nie chciał sie dać zbadać i ciągle uciekał.
Mam zrobić w tygodniu badanie moczu, a następna wizyta za 2 tygodnie. Ciekawe czy dotrzymam
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam uważam, że to ciężka praca i należy płacić adekwatnie do jej trudności... |
|
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

'
żartuje oczywiście. nie zamierzam prasować,no chyba że działoby sie cos niepokojącego ze skórą 

Tak się składa, że moja siostra jest w ciąży z terminem 3 dni przed moim, jedziemy tam razem, z tym że ona na sn. I też się stresuje, że trzeba będzie na sygnale.. No ale jeszcze tylko tydzień, może wytrzymamy. W poniedziałek mam ktg, jak dotąd nic się wielkiego nie dzieje, choć mam już miękką szyjkę i 1cm rozwarcia.