|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
moje dziecko ma dziś dzień śpiocha
zaraz będę ją musiała obudzić, bo za długo będzie spała między jedzeniem dzięki za wszystkie info o tych paniach pomagających chciałam się zorientować w cenach na rynku ![]() muszę sobie przemyśleć temat choć mój mąż to sknera lekka i sam będzie wolał sprzątać, żeby tylko kasy nie wydać, ale to nas może zmobilizuje do dbania o porządek
|
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
weszłam na chwilę Was podczytac ale nie mam siły cytowac, bo mała od rana daje mi popalic
jeszcze jakby normalnie płakała to ok ale ona wpada az w taką histerię, że się zanosi i wyje wręcz dobrze, że w nocy mi ładnie w miare śpi. Za to w dzień się musi wykrzyczec i na 3/4h snu, 2/3h wrzasków i tak w koło myślałam, że mm jej szkodzi ale nie. Myslałam, że to przez złe odbijanie, zaparcia ale robi kupkę, zaczęłam ją staranniej odbijac i nic. Chyba tak ma, że musi pokrzyczec Nawet jak jest na samym cycu to płacze, coś nam się z mężem wydaje, że to właśnie zaczęły się kolki. Trwa to już tydzień, bo wcześniej w ogóle tak nam nie płakała tzn. tak jakby ją obdzierali ze skóry i cała się pręży przy tym macie jakiś pomysł co to może byc?
|
#4233 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale za to czeka mnie stos tshirtow tz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
polecam ![]() Cytat:
moja ciocia miala problem z oduczeniem pierwszej corki ssania smoczka, udalo sie jak miala 3 latka dopiero wiec przy drugiej postanowiła, ze nigdy nie da smoczka. skonczylo sie tym, ze mala zaczela ssac kciuka, udalo jej sie przestac rok temu, miala 9 lat...zeby..mozecie sobie wyobrazic jak wygladaja. |
||||||
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra to już pewne, poczytałam w necie i wszystkie objawy kolki moja małą ma
stosuje któraś z Was ten niemiecki preparat na kolkę? bo mężowi ma go przywieśc kolega z niemiec, bo podobno pomaga. Co jeszcze pomaga waszym maluszkom? Bo wiem, że poruszaliście już temat kolek na wątku ale nie miałam wtedy czasu się wgłębic w temat
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie - czy którejś z Was robiło się słabo podczas KTG. Chodzi mi o to, że kładę sie i nagle zlewa mnie pot, robi sie duszno i mam wrażenie, że odjadę. 3 raz robiłam to badanie i za każdym razem to samo
|
#4236 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
My już po spacerku, teraz Kropek obiadek robi a ja nadrabiam bo Mati śpi. Znów od 4-tej chciał cyca co godzinę. I tak do 10-tej ciągle coś. A Reszta dnia pewnie będzie spokojna. Cytat:
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...617979211.html Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
Szaleni A mi się już seks po nocach śni. Dziś mi się śniło że Kropek mi szew wyciągnął jeden co mam tak w środku bardziej i się bzykaliśmy ![]() Oczywiście jak mu o tym powiedziałam to biegl po nożyczki i kazał mi nogi rozkładać ![]() Ale kudłaty. I jaki ma nosek zadarty Cytat:
A po co im te wszytskie papiery? Pit 37 nie wystarczył? Przecież tam wszystko jest. Cytat:
Może się robić słabo, bo leżysz na plecach i uciskasz żyłę główną dolną ( z tego co pamiętam ). Wystarczy położyć się na lewym boku i powinno być wszystko dobrze, |
||||||||
|
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki tamlin za info
a czy ten pl bobotic ktoraś może stosuje? ona na recepte jest?
|
#4238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam dokładnie tak samo :/ nawet jak miałam usg takie dłuższe to mi się słabo o trakcie robiło .
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin właśnie przekręcam się na lewy bok i to nic nie pomaga.
Weronika czyli to jakaś taka reakcja na badanie albo co. Może jakoś podświadomie reaguje tak na te pasy na brzuchu. No nic następnym razem będe kombinować z pozycją
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
U Nas nudy
synek śpi więc leniuchujemy z mężem. Później trzeba sie gdzieś ruszyć na dwór
|
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
tak ja wiem ze z umowy zlecenie sie zgodze ze chca jeszcze zaswiadczenia. Ale mi chodzi o tz,on pracowal w 2011 w dwoch firmach na umowe o prace i potrzebuje zarowno swiadectwo pracy jak i umowe
![]() Tamlin kiedys bylo potrzebne tylko zasw.z US a teraz chca doslownie wszystko,mam czas do 15tego,mam nadzieje ze sie wyrobie |
|
|
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4244 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a my to tak troche nieodpowiedzialnie ![]() lidka ja jeden stanik kupilam w sklepie. I potem juz w necie ten sam rozmiar. A paznokcie tez szybko obcielam. |
||
|
|
|
#4245 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4246 |
|
Wtajemniczenie
|
Zielona brawa dal Dominisia
![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Lidka sprawdzilam ta tabelke i u mnie rozmiar sie zgadza. |
|
|
|
#4247 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cały do schrupania Cytat:
Cytat:
Super że wszystko w porządku. Cytat:
Ja stosuję od 5 dni i jak narazie odpukać jestem zadowolona a raczej brzuszek Zuzi. Ja kupowałam bez recepty,nawet na opakowaniu pisze.
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
Nagle chyba straciły sie osoby mające bezdotykowy termometr MICROLIFE bo nikt nie odpisał na moje pytanie
|
|
|
|
#4249 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwoncia ja niestety nie pomoge. Ja mam ten z Lidla ktory po 2 dniach przestal dzialac. Musze kupic baterie - bo paragon wyrzucilam.
Moje dziecie nie lubi lezaczka cholercia - a tak dlugo go wybieralam ![]() A wibracje doprowadzaja go do szalu. |
|
|
|
#4250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My dziś byliśmy u mamy na obiedzie i niestety chyba trochę za długo, bo uciekaliśmy w takim dzikim płaczu, aż mam wyrzuty sumienia, że tak go przemęczyliśmy...
|
|
|
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecko chce 24h na dobę wisieć na cycu
|
|
|
|
|
#4252 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
wpadłam powiedzieć, żem od dzisiejszej nocy ponownie rozdziewiczona
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak było? ![]() Tamlin - mojemu też dziś co godzinkę się chce... A czy Wasze dzieciaczki mają jakąś regularność w trybie dnia? Bo mój jedynie w nocy mniej więcej co 3 godziny regularnie się budzi, a w ciągu dnia szaleje z cycem jak chce Są jedynie dwa stałe punkty dnia - spacer ok. 15-16 i kąpiel ok. 20-21. Kiedy dzieciom się bardziej reguluje tryb dnia...? |
|
|
|
|
#4254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u nas są stałe pory kąpieli, spaceru i nocne karmienia, dzienne mniej więcej też, ale bywa, że się z jakiś powodów wszystko rozsypuje i nie wiem, kiedy będzie okrzyk aaaaa czyli mamo jeść
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i licze na to że bujaczek mnie wpomoże w tej trudnej chwili
|
|
|
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonka ja nie pomoge z temp bo mój synek starszy
![]() Ja sie najadłam pierogów z jagodami bo ulepiłam sobie na kolacje
|
|
|
|
#4257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze znow glowka rosnie jak jest szczelny zbiorniczek,na szczescie chociaz hemoglobina troszke narasta wiec narazie czekaja z transfuzją...moja mała ma jesc 45 ml ,dzis wypila z cyca 20 a potem jeszcze 50 z butli...ma juz 2,3 kg!!!!!Chociaz tyle z dobrych wiadomosci |
|
|
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wielka już jest! Myślę, że to dobrze wróży!
|
|
|
|
|
#4259 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Weekend minął pracowicie..
pół soboty sprzątałam. Z jednej strony postanowiłam wyczyścić wszystko na błysk (ostatnio oglądałam kilka odcinków perfekcyjnej pani domu i postanowiłam porady wypróbować BTW oglądając te syfy u ludzi stwierdziłam, że ja w domu nawet teraz mam idealny porządek, tylko kurz na żyrandolach i szafach na górze), z drugiej jutro teściowa zostaje z małą (bo jedziemy z mężem na pogrzeb) i pewnie nam przepyra szafki... W ogóle boję się jej z Zuzią zostawiać, bo Mała babci w ogóle nie zna (teściowa widziała ją dopiero 2 razy Widziałam, że dyskutowałyście na temat staników. Ja mam 3 z alles: http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...555214668.html http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...610776144.html http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...552883015.html są rewelacyjne. i jeszcze taki zwykły bawełniany do spania - nie wyobrażam sobie spania bez, choć w staniku nie lubię, ale bez to by mi cyce do kolan opadły, zalałabym łóżko i szkoda mi by było wyglądu moich piersi za kilka miesięcy. BTW ćwiczycie jakoś mięśnie klatki piersiowej? Cytat:
Cytat:
Też trzymam podobną dietę i u nas też bez bólów brzuszka, kolek Z owoców jem jabłka i banany Cytat:
Moja zaczęła się świadomie uśmiechać od 3 tygodnia. Na początku takie malutkie chwilowe uśmieszki, a teraz już cieszy buzię długimi promiennymi uśmiechami, w której bierze udział cała buźka. I widać, że uśmiechem reaguje na coś ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.

jeszcze jakby normalnie płakała to ok ale ona wpada az w taką histerię, że się zanosi i wyje wręcz
myślałam, że mm jej szkodzi ale nie. Myslałam, że to przez złe odbijanie, zaparcia ale robi kupkę, zaczęłam ją staranniej odbijac i nic. Chyba tak ma, że musi pokrzyczec
macie jakiś pomysł co to może byc?

'