Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-07, 14:29   #4231
lidka0308
Zadomowienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

moje dziecko ma dziś dzień śpiocha
zaraz będę ją musiała obudzić, bo za długo będzie spała między jedzeniem
dzięki za wszystkie info o tych paniach pomagających
chciałam się zorientować w cenach na rynku
muszę sobie przemyśleć temat
choć mój mąż to sknera lekka i sam będzie wolał sprzątać, żeby tylko kasy nie wydać, ale to nas może zmobilizuje do dbania o porządek
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 14:31   #4232
angel166
Zakorzenienie

weszłam na chwilę Was podczytac ale nie mam siły cytowac, bo mała od rana daje mi popalic jeszcze jakby normalnie płakała to ok ale ona wpada az w taką histerię, że się zanosi i wyje wręcz dobrze, że w nocy mi ładnie w miare śpi. Za to w dzień się musi wykrzyczec i na 3/4h snu, 2/3h wrzasków i tak w koło a w piątek była grzeczna w dzien i w nocy myślałam, że mm jej szkodzi ale nie. Myslałam, że to przez złe odbijanie, zaparcia ale robi kupkę, zaczęłam ją staranniej odbijac i nic. Chyba tak ma, że musi pokrzyczec Nawet jak jest na samym cycu to płacze, coś nam się z mężem wydaje, że to właśnie zaczęły się kolki. Trwa to już tydzień, bo wcześniej w ogóle tak nam nie płakała tzn. tak jakby ją obdzierali ze skóry i cała się pręży przy tym macie jakiś pomysł co to może byc?

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 14:36   #4233
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
.

Mamusie które karmią tylko mm czy Wasze pociechy też robią zielone kupki czy to coś złego?

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------
moja robi żółciutkie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość

Nie znoszę prasowania, choć nie powiem te dziecięce ciuszki mogłabym prasować non stop, takie słodkie są. Ale później z braku czasu chyba sobie odpuszcze. Do którego m-ca zamierzacie prasować ?
ja tez nie prasuje ubranek Małej, na sr mowili ze nie ma takiej potrzeby. piore w plynie dzidzius i malutkiej nic nie jest.
ale za to czeka mnie stos tshirtow tz

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
My tez byliśmy zdziwieni bo Jasko również sztywno trzyma główkę

Ja siedzę w szkole a tata walczy z kolka :/ Jaska dopadala od 2 dni wieczorem a dziś już ponoc też ma '
mi za tydzien zaczynaja sie zajecia na sama mysl mi slabo, niechce mojej księzniczki zostawiac na caly dzien

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.

Z trudem znajduje czas żeby tu zajrzeć. Robert dalej większość dnia na cycu. Ale w pięć dni przytył do 3770 czyli 130g.

Axxa, Lidka, aga_ton, gratulacje!

Mój robi kupki jak musztarda francuska, z ziarenkami.

Załączam zdjęcia mojego przystojniaka. Ma na nich 3 dni.
przystojniak!!! super fryz

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Planuję zakupić małej karuzelę do łóżeczka. Macie już jakieś, albo coś polecacie?
my mamy tiny love księżniczka czy jakos tak, pieknie gra i obraca sie polecam

Cytat:
Też zawsze byłam przeciwnikiem smoczków...jednak oglądałam ostatnio wywiad z dr pediatrii, która wręcz zalecała podawanie dzieciom do 4 m-ca życia smoczka. Później taki smok to już zbytek i należy go dziecku odstawić.
Pamiętam jak mojego TŻ siostra urodziła - całe dnie leżała w łozku bo mały chciał bez przerwy ssać i oderwać go od cycka nie można było. Dla mnie chore to było
ja w sumie tez i daje tylko awaryjnie, jak np mleko robie a mala nie moze sie doczekac. ale wiem z doswiadczenia ze lepiej dac smoczka niz zeby dziecko zaczelo ssac kciuka.
moja ciocia miala problem z oduczeniem pierwszej corki ssania smoczka, udalo sie jak miala 3 latka dopiero wiec przy drugiej postanowiła, ze nigdy nie da smoczka. skonczylo sie tym, ze mala zaczela ssac kciuka, udalo jej sie przestac rok temu, miala 9 lat...zeby..mozecie sobie wyobrazic jak wygladaja.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 14:45   #4234
angel166
Zakorzenienie

no dobra to już pewne, poczytałam w necie i wszystkie objawy kolki moja małą ma stosuje któraś z Was ten niemiecki preparat na kolkę? bo mężowi ma go przywieśc kolega z niemiec, bo podobno pomaga. Co jeszcze pomaga waszym maluszkom? Bo wiem, że poruszaliście już temat kolek na wątku ale nie miałam wtedy czasu się wgłębic w temat

Jagódka
Stary 2012-10-07, 14:52   #4235
kraven
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie - czy którejś z Was robiło się słabo podczas KTG. Chodzi mi o to, że kładę sie i nagle zlewa mnie pot, robi sie duszno i mam wrażenie, że odjadę. 3 raz robiłam to badanie i za każdym razem to samo

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 15:08   #4236
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry.
My już po spacerku, teraz Kropek obiadek robi a ja nadrabiam bo Mati śpi.
Znów od 4-tej chciał cyca co godzinę. I tak do 10-tej ciągle coś. A Reszta dnia pewnie będzie spokojna.
Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
jakie uzywacie staniki do karmienia: takie mikkie czy jakies usztywniane? mozecie podac jakies namiary na staniki do karmienia? ja mam taki z h&m bawelniany ale nie wiem czy on do konca dobry i czy sobie tym pozniej zwisow nie zaserwuje.
Ja mam Alles Mama miękkie. Takie:
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...617979211.html

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Zaciśniesz zęby i przeżyjesz A jak coś to Twój syn robi różowe kupy i pruka fiołkami Ja też mam porównywanie, dziś ciotka (pojechaliśmy po jabłka na wieś) już się pytała ile przytyłam, bo moja szwagierka (też byli po jabłka) 18 kg i po niej NIC nie widać. A ja to musiałam co najmniej 20 kg I co mam pindzie powiedzieć ?
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Tamlin mam nadzieję że przeżyłaś wizytę gości
Przeżyłam. Nawet nie było tak źle. Tatuś tego małego jest gorszy sto razy niż mamuśka nadgorliwa. Dobrze że nie mieszkają w tym samym mieście co my.

Cytat:
Nie znoszę prasowania, choć nie powiem te dziecięce ciuszki mogłabym prasować non stop, takie słodkie są. Ale później z braku czasu chyba sobie odpuszcze. Do którego m-ca zamierzacie prasować ?
Ja lubię prasować ale za bardzo nie mam kiedy. A do kiedy? Już nawet teraz nie raz biorę prosto z suszarki ubrania dla małego i nie prasuję.

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Mam troszkę problemów z małym i ze sobą mianowicie, 9 dni już po cesarce a mi się szef lekko otworzył i zaczęło się sączyć z niego jakieś dziadostwo, byłam na zdjęciu szwów to położna powiedziała, że widocznie tak musi się oczyszczać ;/ psikam octeniseptem i troszkę pomaga ale mam ograniczone ruchy żeby się znowu nie otworzyło, do tego gorączka 39 stopni masakra. Nigdy więcej cesarki.

Drugi problem z Maksem, nie robił od wczoraj kupy. Odstawiłam mu butelkę bo się rozleniwił i nie chciał mi łapać brodawki. Jest na samej piersi ale co godzinę muszę Go dostawiać bo inczej zanosi się rykiem, zamiast ssać cycka to zasypia albo dziumdzia go jak smoka, już nie wiem co robić
Współczuję i mam nadzieję że wszystko się ułoży i będziesz miała dla nas czas

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Obcinałyście już paznokcie, czy czekacie te dwa tygodnie z obcinaniem?
Ja od razu obcięłam po wyjściu ze szpitala.

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Witam! To już 6. dzień po terminie. W nocy miałam regularne skurcze ale bezbolesne ale już miałam nadzieję że się rozkreci. Rano pojechaliśmy na ktg i niestety, skurcze góra do 40 i dużo na poziomie 20. Szyjka nie ruszyła, rozwarcia brak i nadal jest " od tyłu". Czyli wszystko w lesie.
Zaczynam się bać że przy porodzie będę miała potem bolesne skurcze i brak postępu w rozwarciu. W ogóle ja się do tego nie nadaje, nawet badanie jest dla mnie nieprzyjemne
Dasz radę słońce

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A co do seksu to w sumie troche nas ponioslo - bo bez zabezpieczenia
Szaleni
A mi się już seks po nocach śni. Dziś mi się śniło że Kropek mi szew wyciągnął jeden co mam tak w środku bardziej i się bzykaliśmy
Oczywiście jak mu o tym powiedziałam to biegl po nożyczki i kazał mi nogi rozkładać

Cytat:
Ale kudłaty. I jaki ma nosek zadarty

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Zalatwiam z rodzinnym-tragedia! tyle papierow musze zalatwiac ze maskara, zasw.US,ZUS,pity 11,umowy o prace + swiadectwa pracy i ja jeszcze do tego zaswiadczenia od kiedy do kiedy pracowalam na umowe zlecenie. Jednym slowem tragedia bo ja umow nie mam,musze chodzic po zakladach i od nich kserowac. Dziwne po jaki h.. im umowy jak na swiadectwach pracy wszystko jest napisane

Wogole dzis Dominik ma równy miesiąc
Wszytskiego dobrego dla Dominisia
A po co im te wszytskie papiery? Pit 37 nie wystarczył? Przecież tam wszystko jest.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
no dobra to już pewne, poczytałam w necie i wszystkie objawy kolki moja małą ma stosuje któraś z Was ten niemiecki preparat na kolkę? bo mężowi ma go przywieśc kolega z niemiec, bo podobno pomaga. Co jeszcze pomaga waszym maluszkom? Bo wiem, że poruszaliście już temat kolek na wątku ale nie miałam wtedy czasu się wgłębic w temat
Ja stosuję od kilku dni. Ataków płaczu nie ma wieczorami, więc pomaga.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie - czy którejś z Was robiło się słabo podczas KTG. Chodzi mi o to, że kładę sie i nagle zlewa mnie pot, robi sie duszno i mam wrażenie, że odjadę. 3 raz robiłam to badanie i za każdym razem to samo
Może się robić słabo, bo leżysz na plecach i uciskasz żyłę główną dolną ( z tego co pamiętam ). Wystarczy położyć się na lewym boku i powinno być wszystko dobrze,
Stary 2012-10-07, 15:10   #4237
angel166
Zakorzenienie

dzieki tamlin za info

a czy ten pl bobotic ktoraś może stosuje? ona na recepte jest?

Jagódka
Stary 2012-10-07, 15:47   #4238
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:

Miałam dokładnie tak samo :/ nawet jak miałam usg takie dłuższe to mi się słabo o trakcie robiło .
Stary 2012-10-07, 16:14   #4239
kraven
Zakorzenienie

Tamlin właśnie przekręcam się na lewy bok i to nic nie pomaga.
Weronika czyli to jakaś taka reakcja na badanie albo co. Może jakoś podświadomie reaguje tak na te pasy na brzuchu. No nic następnym razem będe kombinować z pozycją

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 16:45   #4240
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

U Nas nudysynek śpi więc leniuchujemy z mężem. Później trzeba sie gdzieś ruszyć na dwór

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 16:52   #4241
zielona1911
Zakorzenienie

tak ja wiem ze z umowy zlecenie sie zgodze ze chca jeszcze zaswiadczenia. Ale mi chodzi o tz,on pracowal w 2011 w dwoch firmach na umowe o prace i potrzebuje zarowno swiadectwo pracy jak i umowe

Tamlin kiedys bylo potrzebne tylko zasw.z US a teraz chca doslownie wszystko,mam czas do 15tego,mam nadzieje ze sie wyrobie
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 17:02   #4242
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
tak ja wiem ze z umowy zlecenie sie zgodze ze chca jeszcze zaswiadczenia. Ale mi chodzi o tz,on pracowal w 2011 w dwoch firmach na umowe o prace i potrzebuje zarowno swiadectwo pracy jak i umowe

Tamlin kiedys bylo potrzebne tylko zasw.z US a teraz chca doslownie wszystko,mam czas do 15tego,mam nadzieje ze sie wyrobie
Ja teraz składałam o rodzinne i alimenty i u nas takich cyrków nie robią na szczęście.
Stary 2012-10-07, 17:19   #4243
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ja teraz składałam o rodzinne i alimenty i u nas takich cyrków nie robią na szczęście.
no nie gadaj,ale chyba to wszedzie jest tak samo? a zaswiadczenie z ZUSU tez potrzebowalas?
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 17:22   #4244
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki tamlin za info

Nie jest na recepte. Jest najsilniejszy z tych polskich.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Szaleni
A mi się już seks po nocach śni. Dziś mi się śniło że Kropek mi szew wyciągnął jeden co mam tak w środku bardziej i się bzykaliśmy
Oczywiście jak mu o tym powiedziałam to biegl po nożyczki i kazał mi nogi rozkładać

,
Nieźli jestescie
a my to tak troche nieodpowiedzialnie

lidka ja jeden stanik kupilam w sklepie. I potem juz w necie ten sam rozmiar. A paznokcie tez szybko obcielam.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 17:31   #4245
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Nie jest na recepte. Jest najsilniejszy z tych polskich.

Nieźli jestescie
a my to tak troche nieodpowiedzialnie

lidka ja jeden stanik kupilam w sklepie. I potem juz w necie ten sam rozmiar. A paznokcie tez szybko obcielam.
dzięki za odpowiedź, chyba też tak zrobię, albo po prostu pójdę poprzymierzam i w necie sobie zamówię
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 17:49   #4246
katiem
Wtajemniczenie

Zielona brawa dal Dominisia

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Lidka sprawdzilam ta tabelke i u mnie rozmiar sie zgadza.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-10-07, 18:02   #4247
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

Cały do schrupania

Cytat:
To musi być niesamowite:l ove: juz nie mogę się doczekać swojego malca
Też się nie mogę doczekać aż moja niunia się do mnie uśmiechnie,chyba się poryczę

Cytat:
Wróciłam. Miałam KTG i wszystko ok. Ani jednego skurczu, serduszko pięknie biło, tylko mały cwaniak nie chciał sie dać zbadać i ciągle uciekał.
Mam zrobić w tygodniu badanie moczu, a następna wizyta za 2 tygodnie. Ciekawe czy dotrzymam

Super że wszystko w porządku.

Cytat:
dzieki tamlin za info

Ja stosuję od 5 dni i jak narazie odpukać jestem zadowolona a raczej brzuszek Zuzi.

Ja kupowałam bez recepty,nawet na opakowaniu pisze.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 18:06   #4248
Iwoncia81
Zakorzenienie

Nagle chyba straciły sie osoby mające bezdotykowy termometr MICROLIFE bo nikt nie odpisał na moje pytanie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 18:48   #4249
katiem
Wtajemniczenie

Iwoncia ja niestety nie pomoge. Ja mam ten z Lidla ktory po 2 dniach przestal dzialac. Musze kupic baterie - bo paragon wyrzucilam.

Moje dziecie nie lubi lezaczka cholercia - a tak dlugo go wybieralam
A wibracje doprowadzaja go do szalu.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-10-07, 19:13   #4250
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Iwoncia ja niestety nie pomoge. Ja mam ten z Lidla ktory po 2 dniach przestal dzialac. Musze kupic baterie - bo paragon wyrzucilam.

A jaki masz?

My dziś byliśmy u mamy na obiedzie i niestety chyba trochę za długo, bo uciekaliśmy w takim dzikim płaczu, aż mam wyrzuty sumienia, że tak go przemęczyliśmy...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 19:28   #4251
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
no nie gadaj,ale chyba to wszedzie jest tak samo? a zaswiadczenie z ZUSU tez potrzebowalas?
Co Ty. Tylko zaświadczenie z US i zdrowotne sama dopisałam bo urząd już na zaświadczeniach tego nie pisze.

Moje dziecko chce 24h na dobę wisieć na cycu
Stary 2012-10-07, 20:14   #4252
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry

wpadłam powiedzieć, żem od dzisiejszej nocy ponownie rozdziewiczona
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 20:30   #4253
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
dzień dobry

Brawoooo! I jak było?

Tamlin - mojemu też dziś co godzinkę się chce...

A czy Wasze dzieciaczki mają jakąś regularność w trybie dnia?
Bo mój jedynie w nocy mniej więcej co 3 godziny regularnie się budzi, a w ciągu dnia szaleje z cycem jak chce
Są jedynie dwa stałe punkty dnia - spacer ok. 15-16 i kąpiel ok. 20-21.

Kiedy dzieciom się bardziej reguluje tryb dnia...?
Stary 2012-10-07, 20:35   #4254
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Brawoooo! I jak było?

Tamlin - mojemu też dziś co godzinkę się chce...

Bo mój jedynie w nocy mniej więcej co 3 godziny regularnie się budzi, a w ciągu dnia szaleje z cycem jak chce

dobrze było

u nas są stałe pory kąpieli, spaceru i nocne karmienia, dzienne mniej więcej też, ale bywa, że się z jakiś powodów wszystko rozsypuje i nie wiem, kiedy będzie okrzyk aaaaa czyli mamo jeść
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 20:37   #4255
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Nie strasz bo ja dzis zamówiłam z fisher price bujaczek z wibracjami bo cholerka nic nie moge w domu zrobić bo maluch sie drze wiecznie
No i licze na to że bujaczek mnie wpomoże w tej trudnej chwili
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 20:49   #4256
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Iwonka ja nie pomoge z temp bo mój synek starszy

Ja sie najadłam pierogów z jagodami bo ulepiłam sobie na kolacje

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-10-07, 20:52   #4257
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
jest lefaks albo sabsimplex u nas w de na kolki....w Polsce radzilam sobie wodą z glukozą,olejkiem kminkowym na brzuszek i ciepłymi okładami...niektorym dzieciom pomaga odgłos suszarki albo jeżdżenie autem

kurcze znow glowka rosnie jak jest szczelny zbiorniczek,na szczescie chociaz hemoglobina troszke narasta wiec narazie czekaja z transfuzją...moja mała ma jesc 45 ml ,dzis wypila z cyca 20 a potem jeszcze 50 z butli...ma juz 2,3 kg!!!!!Chociaz tyle z dobrych wiadomosci
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 21:04   #4258
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
jest lefaks albo sabsimplex u nas w de na kolki....w Polsce radzilam sobie wodą z glukozą,olejkiem kminkowym na brzuszek i ciepłymi okładami...niektorym dzieciom pomaga odgłos suszarki albo jeżdżenie autem

kurcze znow glowka rosnie jak jest szczelny zbiorniczek,na szczescie chociaz hemoglobina troszke narasta wiec narazie czekaja z transfuzją...moja mała ma jesc 45 ml ,dzis wypila z cyca 20 a potem jeszcze 50 z butli...ma juz 2,3 kg!!!!!Chociaz tyle z dobrych wiadomosci
Ale głodomorek Wielka już jest! Myślę, że to dobrze wróży!
Stary 2012-10-07, 21:34   #4259
maggie123
Zakorzenienie

Weekend minął pracowicie..
pół soboty sprzątałam. Z jednej strony postanowiłam wyczyścić wszystko na błysk (ostatnio oglądałam kilka odcinków perfekcyjnej pani domu i postanowiłam porady wypróbować BTW oglądając te syfy u ludzi stwierdziłam, że ja w domu nawet teraz mam idealny porządek, tylko kurz na żyrandolach i szafach na górze), z drugiej jutro teściowa zostaje z małą (bo jedziemy z mężem na pogrzeb) i pewnie nam przepyra szafki... W ogóle boję się jej z Zuzią zostawiać, bo Mała babci w ogóle nie zna (teściowa widziała ją dopiero 2 razy)

Widziałam, że dyskutowałyście na temat staników.
Ja mam 3 z alles:
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...555214668.html
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...610776144.html
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...552883015.html
są rewelacyjne.
i jeszcze taki zwykły bawełniany do spania - nie wyobrażam sobie spania bez, choć w staniku nie lubię, ale bez to by mi cyce do kolan opadły, zalałabym łóżko i szkoda mi by było wyglądu moich piersi za kilka miesięcy. BTW ćwiczycie jakoś mięśnie klatki piersiowej?
Cytat:
dziekuje za wszystkie gratulacje

mam masc z lanolina i bephanten tez ale w ferworze zajec zapominam uzywac. bede musiala sie przypilnowac. a ten bol przy zassaniu kiedys minie czy juz zawsze bedzie tak? ciesze sie ze mam pokarm ale ten bol jest okropny ! i sprawie ze karmienie dla mnie to maly horor.

co do brzucha to ja mam jeszcze. a przy karmieniu nie odczuwam zadnego skurczania sie macicy. tylko w pierwszych dobach w szpitalu czułam a tak to nic.

jakie uzywacie staniki do karmienia: takie mikkie czy jakies usztywniane? mozecie podac jakies namiary na staniki do karmienia? ja mam taki z h&m bawelniany ale nie wiem czy on do konca dobry i czy sobie tym pozniej zwisow nie zaserwuje.
axxxa ja cały czas czuję ból niesamowity (większy, gdy piersi są twarde i pełne mleka), gdy Zuzia się zasysa. I to nie tylko ta pierś z której karmię mnie boli, ale i druga. Po kilku chwilach całe szczęście ból przechodzi.
Cytat:
gda: jem praktycznie tylko kilka rzeczy.moj tz jest alergikiem i chce uniknac alergi u malej.co do kolejnych produktow to dodaje sie powoli i patrzy na reakcje dziecka zeby mozna bylo szybko zareagowac i odstawic.
jem tylko biale bulki, ser zolty,jaka,powidla- to na sniadanie czasami jakas wedlina chudziutka, na o biad to ziemniaki i makaron, indyka filety wolowina,wszystko bez zadnych sosow, smietany, mleka nabialu- nic.
pije duzo kompotu z jablek i herbate na laktacje. no i te biszkopty jako na slodko cos i drozdzowke domowej roboty.
jak narazie malutka nie ma żadnych dolegliwosci, ani kolek ani alergi. bialy ser zjadlam raz i tez jej nic nie bylo tak wiec chyba nie ma alergi na nabial.
nie mozna zadnych owocow surowych, nabialu, wiekszosci warzyw. ja jem tylko buraczki i marchewke.
z zup to rosol i krupnik. rosol gotuje mi tesciowa ale wiem ze nie na kosciach tylko na miesku.
to chyba tyle.
objawy alergiczne po nabiale mogą się pojawiać aż do 2 tygodni od zjedzenia nawet jednorazowo nabiału.
Też trzymam podobną dietę i u nas też bez bólów brzuszka, kolek także dietetyczne poświęcenie się opłaci.
Z owoców jem jabłka i banany

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Myślicie, że po miesiącu dzielko może już się świadomie uśmiechnąć? 2 razy tak cudownie się uśmiechneła patrząc mi w oczy. Jakie to jest wspaniałe uczucie
prawda, niesamowite uczucie i potrafi rozłożyć na łopatki taki uśmiech.
Moja zaczęła się świadomie uśmiechać od 3 tygodnia. Na początku takie malutkie chwilowe uśmieszki, a teraz już cieszy buzię długimi promiennymi uśmiechami, w której bierze udział cała buźka. I widać, że uśmiechem reaguje na coś
Cytat:
Wszyscy mówią, że Henio wygląda i zachowuje się jakby miał miesiąc. Faktycznie wielki jest, waga domowa mówi, że waży już 4600, a ma 2 tygodnie i 4 dni.
hoho... z Henia to duży mężczyzna jest już. Zuzia w pt skończyła 7 tygodni a waży dopiero 4500g i ma 53 cm
Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
dzień dobry

wow.. i jak było

Cytat:

pobudka 8-9 i 2 godziny aktywności, jedzonko, spanko i spacerek ok 12-13, znów jedzonko i spanko po powrocie do domu. zazwyczaj od 15 znów jest 2-3 godziny aktywności. Kąpiel ok 19. A w nocy karmienie ok 23-24, 3-4 i czasami jeszcze ok 6

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 21:44   #4260
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

dobranoc

Gracjanek

Fabianek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości