Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2362 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-07, 11:43   #70831
Enilis
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Elainetka Pokaż wiadomość
Aha, i pochwalę się Wam wczoraj zrobiłam pierwsze podejście do żelu mrożącego ( wybrałam opcję b/s + lniany + mrożący) i jestem zachwycona. Pierwszy raz, kiedy mam pokręcone włosy z tyłu, zawsze miałam tam jakieś bliżej nieokreślone gniazdo, i w ogóle są śliczne *-* Ofc mama stwierdziła, że wyglądają jak nieuczesane, ale co się będę Zaczynają mi się coraz bardziej podobać te moje sianowate, wypłowiałe włosiska
Ja się jakoś boję tego żelu Może kiedyś wypróbuje, bo nie wiem w jakiej ilości do nałożyć żeby było dobrze a moje włosy potrzebują dość dużo stylizatora żeby fajnie wyglądać
Enilis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 12:38   #70832
Lara1980
Raczkowanie

Ja szukam stylizatora, może żel z isany pomoże?
I dzisiaj pierwszy raz zobaczyłam takie coś

Ciekawe jak się będzie sytuacja rozwijać z czasem. jak już znajdę to co moje kłaczki lubią najbardziej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg korkociag.jpg (75,1 KB, 30 załadowań)

http://www.pamietnik-malkontentki.blogspot.com mój misz-masz

Schudłam 24 kg i trzymam wagę
Lara1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 13:11   #70833
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
zauważyłam, że coś sobie piszecie o farbowaniu i od razu mi nasunęło pytanie..
czy henny khadi się wypłukują?czy są raczej trwałe? pytałam na wątku hennowym, ale nikt mi nie udzielił odpowiedzi.. :P
Ja farbowałam Khadi orzechową, nie wypłukiwała się, trwała.
Gdyby nie to, że mi słabo siwe złapała to bym już tylko henną farbowała.
I nabrały takiego fajnego rudawego koloru

Cytat:
Napisane przez Enilis Pokaż wiadomość
Ja się jakoś boję tego żelu. Może kiedyś wypróbuje, bo nie wiem w jakiej ilości do nałożyć żeby było dobrze a moje włosy potrzebują dość dużo stylizatora żeby fajnie wyglądać
Nic się nie bój, tylko spróbuj. Zobacz w codzienniku ile dziewczyn go używa i są zadowolone ja też go sobie chwalę. Byle nie za dużo.
~
Maliniarka
dziękuję ..

Edytowane przez maroooda
Czas edycji: 2012-10-07 o 13:20
maroooda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 13:13   #70834
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
się pochwalę
idealnie nie jest (daleko mi do włosów dziewczyn) ale korkociągi są
efekt po 2godz. z maską i olejem sezamowym pod czepkiem i ręcznikiem, suszenie dyfuzorem
Śliczne są, wiesz?

Cytat:
Moje wczorajsze: (cg jakieś 3 tygodnie)
Padłam! Dajcie mi taki skręt . Kolor też śliczny, farbujesz?

Cytat:
Zaczynają mi się coraz bardziej podobać te moje sianowate, wypłowiałe włosiska
I o to chodzi Trzeba o nie dbać, pielęgnować z sercem a potem cieszyć się wynikami i komplementem od czasu do czasu

Cytat:
Napisane przez misia604 Pokaż wiadomość
Właśnie widzę jak bd miała jakiś problem i wg na pewno się odezwę, teraz biorę się za czytanie i zbieranie informacji :
Sporo tego jest, ale wszystko jest do przyswojenia. Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Lara1980 Pokaż wiadomość
Ja uważam, że jeżeli ktoś nie ma doświadczenia z żelami to isana bardzo się nadaje . Jest mocna, ale nie super mocna, łatwiejsza w obsłudze od mrożącego więc warto spróbować.

Rurka śliczna
Stary 2012-10-07, 13:36   #70835
Klaudenc
Moderator

Cytat:
dziękuje bardzo. No to jak pisałam myję szamponem Dove przeciw puszeniu, mam też maskę z syoss ale rzadko ją nakładam chyba pora wziąść się za siebie i zadbać o włosy
Dostałam kiedyś szampon Dove z odżywką. Po kilku użyciach moje włosy zmieniły się w kopę siana, jeden wielki kłak. Gdy zmieniłam na coś innego to jak ręką odjął, wszystko wróciło do normy. Co do syoss też kiedyś miałam, ale również koszmar, do tego łupież którego pozbywałam się kilka miesięcy.
Może spróbuj zmienić kosmetyki na inne?
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 13:54   #70836
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Gratujuję wyróżnienia
Lokasy jak zwykle wyglądają świetnie

Cytat:
Mówisz o żelu do stylizacji? To czego ty teraz używasz?
glutka w formie płukanki i potem wgniatam krem z biedronki tyle
żelu nie umiem, nawet gluta w roli żelu nie umiem

Cytat:
Pierwsze podejście do glutka i już się polubiliśmy Nawet dziś po spaniu włosy są ładne i mięciutkie a przetrwały wczoraj dość dużo :P
Zdjęcia pozostawiają dużo do życzenia ale przynajmniej kolor włosów tym razem wyszedł naturalnie
:ślina:
jest ryzyko, że jak Cię znajdę na mieście to Ci się do loka przykleję BOSKIE!

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Ajriszku, rulonixy

Cytat:
Hej wszystkim jestem tu nowa, tak jak wy mam kręcone włosy ale szczerze mówiąc tylko po myciu, na drugi dzień to jest szopa Bardzo bym chciała miec włosy jak wy, no ale nie nadrobię tego, bo tych wątków jest już strasznie dużo, i samo czytanie zajęłoby mi miesiące. Co prawda czytam zawsze w wolnej chwili. bardzo wasz proszę powiedzcie mi jak mam je pielęgnować bo mam juz dosyć ciągłego chodzenia w koku. A o prostowaniu też mogę zapomnieć, bo to nic nie daje, bo mam za dużo włosów, chociaż je cieniowałam to nic nie dało załamka
Witajże
Zacznij od lektury obowiązkowej - wszystko podlinkowane w pierwszym poście
Kosmetyki dobierzesz sobie na podstawie Pigułki
włosy czesz tylko podczas mycia z odżywką i to grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach, poza tym całkowicie suche palcami

niedrogi przykładowy zestaw startowy: szampon Babydream albo Hipp, odżywka myjąca Potters z aloesem, odżywka Garnier Awokado i Karite, odżywka bez spłukiwania Joanna Naturia np Len rumianek

Cytat:
Rulonik

spałam w chustce, pierdzielnik przetrwał noc
reanimacja mokrą ściereczką z mikrofibry* nic nie dała, więc psiknęłam wodą i dałam wyschnąć

*jedna z technik reanimacji: harmonijkowanie mokrą szmatką / ręcznikiem ma aktywować ewentualny żel i oddać włosom nieco wilgoci żeby się nawilżyły i dokręciły

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-10-07 o 14:35
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 14:01   #70837
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

spałam w chustce, pierdzielnik przetrwał noc
reanimacja mokrą ścierką nic nie dała, więc psiknęłam wodą i dałam wyschnąć
jak to mokrą ścierką?
Stary 2012-10-07, 14:36   #70838
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maroooda Pokaż wiadomość
jak to mokrą ścierką?
poprawiłam na polski

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 14:44   #70839
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
się pochwalę
efekt po 2godz. z maską i olejem sezamowym pod czepkiem i ręcznikiem, suszenie dyfuzorem
Ale fajowo!

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Zakupiłam właśnie olejek. Skład:
Paraffinum Liduidum, Octyldodecanol, Squalane, Isopropyl Myristate
Sweet Almond Oil, Rosemary Leaf Oil, Lavender Oil, Soybean Oil, Lemon Peel Oil
Bisabolol, Vitamin E, Vitamin A, Parfum.

Może być całkiem fajny
Słaby ten olejek. Do zmycia potrzebny będzie szampon z siarczanem. Już lepszy będzie zwykły olej, który kupisz w spożywczaku a taki na pewno znajdziesz. Np. słonecznikowy, oliwa z oliwek, lniany, z orzechów arachidowych itp.

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
zauważyłam, że coś sobie piszecie o farbowaniu i od razu mi nasunęło pytanie..
czy henny khadi się wypłukują?czy są raczej trwałe? pytałam na wątku hennowym, ale nikt mi nie udzielił odpowiedzi.. :P
To zależy od Twoich włosów i od koloru wg mnie. Np rude/czerwone khadi trzymają moje włosy na amen. Nawet próba rozjaśnienia skończyła się na tym, że dalej miałam rude włosy tylko bardzo jasne, typowa marchewa. Brązy i czarny mogą trzymać trochę słabiej bo są mieszanką henny i indygo, indygo jest mniejszą cząsteczką i może się wymywać, gdy henna zostaje we włosie, ale to nie jest regułą

Cytat:
Śliczne !
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 14:46   #70840
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
poprawiłam na polski
tak myślałam, dziękuję! Ja dopiero łapię Wasze skróty myślowe
Stary 2012-10-07, 14:56   #70841
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Ja farbowałam Khadi orzechową, nie wypłukiwała się, trwała.
Gdyby nie to, że mi słabo siwe złapała to bym już tylko henną farbowała.
I nabrały takiego fajnego rudawego koloru

Nic się nie bój, tylko spróbuj. Zobacz w codzienniku ile dziewczyn go używa i są zadowolone ja też go sobie chwalę. Byle nie za dużo.
~
Maliniarka
dziękuję ..
Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Ale fajowo!

To zależy od Twoich włosów i od koloru wg mnie. Np rude/czerwone khadi trzymają moje włosy na amen. Nawet próba rozjaśnienia skończyła się na tym, że dalej miałam rude włosy tylko bardzo jasne, typowa marchewa. Brązy i czarny mogą trzymać trochę słabiej bo są mieszanką henny i indygo, indygo jest mniejszą cząsteczką i może się wymywać, gdy henna zostaje we włosie, ale to nie jest regułą
no to właśnie.. ja chcę farbować na czarno, z rudym już nic nie chce mieć wspólnego, teraz mam rudawe ;P
i chcę, żeby się wypłukała, a nie żebym musiała znowu z koloru schodzić jak mi się farbowanie znudzi.. miałam czarny farbowany farbą i później balsamami hennowymi i zeszłam na brąz już i nie chcę wracać do trwałego czarnego koloru czyli ok moje włosy nie trzymają żadnej farby zbyt długo, więc powinno się wypłukać dzięki

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 15:36   #70842
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chwalam się
Jakby jeszcze któraś z Was nie wiedziała - mój blog trafił do pierwszej setki Polskich Blogów Kosmetycznych
http://lusterko-em.blogspot.com/2012...kie-blogi.html
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...echwakowo.html
Brawo

Cytat:
się pochwalę
Re-we-lac-ja

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Tak, na olej. Pisałam w pierwszym poście do Ciebie dokładnie jak to robię (na kokosowy). Dobrze, żeby był to jakiś lekki olej zmywający się odżywką (na winogronowy kilka razy też farbowałam, migdałowy też pewnie byłoby ok).
Czy takie farbowanie na olej ma sens również w przypadku szamponetek? Ja niby zapuszczam naturalki, ale już mnie tak ciągnie do koloryzacji… Powstrzymuje mnie tylko to, że mam sporo włosów po rozjaśniaczu, boję się, że szamponetka zrobiłaby masakrę. No i na górze miałabym dużo ciemniejsze włosy niż na dole, a tego bardzo nie lubię
Stary 2012-10-07, 15:43   #70843
Enilis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość

Padłam! Dajcie mi taki skręt . Kolor też śliczny, farbujesz?

nie farbuje, to są moje naturalne
Stary 2012-10-07, 16:13   #70844
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba jednak nie jest humektantem dodaj spokojnie
Zaczniej od jednej, oleje już mają witamine E, niektóre dużo

Być może rozejrzę się za żelem jak mi włosy podrosną, bo raz że będą cięższe i przyda się polimer przeciw grawitacji - i dwa: będzie mi łatwiej nakładać tak żeby się nic a nic nie uczulić, bo teraz to mi wszystko po twarzy majta i zaraz mam wysypki

zacznij od łyzeczki i uważaj przy wilgotnej pogodzie
może się okazać że się mieszanka scina - mi się tak robi z maską Bingo shea i żelem Farmvix

też zacznij od łyżeczki
jak się miód scukrzy albo zgęstnieje to mozna włożyć słoik do ciepłej wody na kilka minut
Ajrisz Marta - baaardzo Ci dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi już teraz mniej więcej wiem, co i jak

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
A tego miodu to ile? Mam jakiś lejący łyżeczkę, czy łyżkę?
/QUOTE]

ja daję łyżeczkę miodu i półtorej łyżeczki Kallosa, ale można to dowolnie mieszać w sumie
Dziękuję bardzo za pomoc!

Cytat:
Z tyłu też mam mniej, najwięcej na bokach i przedziałku. Siwych oczywiście :P
A jakiej farby używasz? Na olej?
I jak to się nie wypłukuje? Mi po 2 tygodniach już schodzi
Ja używam Londa color Naturals: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ls.html&next=1
Albo BioKapu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...or.html&next=1

Cytat:
Aha, i pochwalę się Wam wczoraj zrobiłam pierwsze podejście do żelu mrożącego ( wybrałam opcję b/s + lniany + mrożący) i jestem zachwycona. Pierwszy raz, kiedy mam pokręcone włosy z tyłu, zawsze miałam tam jakieś bliżej nieokreślone gniazdo, i w ogóle są śliczne *-* Ofc mama stwierdziła, że wyglądają jak nieuczesane, ale co się będę Zaczynają mi się coraz bardziej podobać te moje sianowate, wypłowiałe włosiska
Oj ja właśnie ciągle się cykam z żelem mrożącym, dzięki za opinię

Cytat:
Ja uważam, że jeżeli ktoś nie ma doświadczenia z żelami to isana bardzo się nadaje . Jest mocna, ale nie super mocna, łatwiejsza w obsłudze od mrożącego więc warto spróbować.
A która ta Isana?

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 16:16   #70845
topsecri
Raczkowanie

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;36924886]A jak poradzić sobie z plątaniem włosów? u mnie to jest jakaś totalna masakra dzień po myciu są jeszcze w miare ok, ale później to już jeden wielki kołtun [/QUOTE]

Ja na noc związuję w luźny warkocz, robię go z tyłu, nisko przy szyi. Powiem Tobie, że też mi się strasznie kołtuniły włosy po rozpoczęciu CG, dopiero teraz, po 4 miesiącach dbania, nawilżania itd. są w miarę gładkie i tak szybko się nie plączą. Oczywiście pomijając spotkanie z wiatrem haha. Bo przy mojej długości kołtuny na wietrze są nieuniknione. Dlatego zawsze wychodząc na wiatr, czy deszcz spinam włosy, albo chowam pod kurtką Pamiętam, że pierwszego dnia CG odstawiłam szczotkę i rozczesałam włosy grzebieniem, na odżywce. I wyrwałam ich z milion. Chciałam na szybko być CG i tak jak dziewczyny przestać czesać itp. Okazało się, że włosy wyglądały tragicznie i plątały się w okropne, ogromne kołtuny. Dopiero od tyg. czeszę je mając odżywkę nałożoną i są efekty. Także nie wszystko od razu. I pamiętaj, że co innym włosom służy, Twoim nie musi.

Cytat:
Śledzę ten wątek od daaaawna, zastanawia mnie jedna rzecz, jak jest u Was z farbowaniem? Czy któraś z Was farbuje włosy regularnie?
Bo mam wrażenie, że poza zaniedbaniem to moje przestały się kręcić głównie od farbowania. Jakiś tam skręt mam, ale to jest masakra w porównaniu do skrętu który był kiedyś ..
Mam głupie wrażenie, że to przez farbę, a jeśli tak to nigdy nie dojdę z nimi do ładu
Ja farbuję, co miesiąc. Castingiem z Loreala, odcień hebanowa czerń. Wiem, że niezgodny z CG i w ogóle, ale mi służy. Farbuję tylko odrosty. Jakieś 3 lata temu zafarbowałam raz całość i teraz tylko odrost. Włosy są w dobrej kondycji, nie farbuję na olej ani nic. Przy spłukiwaniu troszkę włosów leci, ale nie ma tragedii.

Cytat:
Podpowiecie mi jak jest u Was z farbowaniem? Zastanawiam się jaki to ma wpływ na kondycję kręciołków, bo może u mnie problem leży, nie tak jak myślałam w pielęgnacji (chociaż w dużej mierze na pewno też) ale może są w złej kondycji głównie przez regularne farbowanie.
I teraz pytanie co mam zrobić, żeby doprowadzić je do ładu nadal farbując, o ile, to w ogóle możliwe

Już nie wspominając o wypadaniu, to już mi się udało nieco opanować.
Z naciskiem na nieco.

I wiem, że Eloe pewnie napisze "nie farbuj" ale to niestety nie jest takie proste.
Może łagodniejsza farba, albo henna? A po farbowaniu coś treściwego, jakaś nawilżająca maska, albo olej. U mnie się sprawdza. Nie widzę złych efektów po farbowaniu.

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
j
w ogóle wczoraj na imprezie jakiś obcy chłopak podszedł do mnie i powiedział 'jakie ty masz piękne włosy!'. musiałam się powstrzymać, żeby nie zacząć mu opowiadać o wizażu
Jejku, cudowny komplement!

Cytat:
Jakby jeszcze któraś z Was nie wiedziała - mój blog trafił do pierwszej setki Polskich Blogów Kosmetycznych
GRATULACJE!

Cytat:
się pochwalę

Cytat:
-mycie balsam z Pottersa z aloesem
-alterra granat i aloes
-b/s joaśla z miodem i cytryną
-na końcówki krem biedronkowy
-stylizacja to glutek i pianka z isany

Pierwsze podejście do glutka i już się polubiliśmy Nawet dziś po spaniu włosy są ładne i mięciutkie a przetrwały wczoraj dość dużo :P
Zdjęcia pozostawiają dużo do życzenia ale przynajmniej kolor włosów tym razem wyszedł naturalnie

Edit: a i zapomniałam napisać że na noc wcześniej był olejek z Alterry granat i avocado
Stary 2012-10-07, 16:33   #70846
maroooda
Raczkowanie

Iwonalodz Londa jest ok, drugą sobie sprawdzę.
Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość

Ja farbuję, co miesiąc. Castingiem z Loreala, odcień hebanowa czerń. Wiem, że niezgodny z CG i w ogóle, ale mi służy. Farbuję tylko odrosty. Jakieś 3 lata temu zafarbowałam raz całość i teraz tylko odrost. Włosy są w dobrej kondycji, nie farbuję na olej ani nic. Przy spłukiwaniu troszkę włosów leci, ale nie ma tragedii.
Ja teraz farbowałam Castingiem, kolor fajny ale szybko mi się zmywa.
No nic, potrzebowałam, żebyście mnie utwierdziły w przekonaniu, że mimo farbowania włosy mogą być w dobrej kondycji.
Czuję się pocieszona i w pełni zmobilizowana

Edytowane przez maroooda
Czas edycji: 2012-10-07 o 16:39
Stary 2012-10-07, 16:53   #70847
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczę co jutro rano z tego wyniknie, trzeba spróbować. Konsystencję ma fajną, parę kropel na całe włosy. Ciężko cokolwiek dobrego znaleźć, jak tak patrze to głównie stosujecie polskie kosmetyki, bez silikonów lub dostępne w Rossman, a o tego niestety u mnie nie dostanę :/
konsystencję niestety prawdopodobnie nadaje mu właśnie parafina, którą zmywa się SLSem... powiem Ci tak: bardzo ciężko dostać fajny olejek kosmetyczny, który będzie dobrze działał i będzie zgodny z CG ja aktualnie jestem zakochana w olejku Alverde, ale jego to dopiero ciężko kupić natomiast polecam Ci oleje spożywcze, moje włosy kochają np. zwykłą oliwę z oliwek, a w większych supermarketach można się zaopatrzyć w inne szaleństwa, np. w olej sezamowy/kokosowy itp.

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość

Dziękuję bardzo za pomoc!
Nie ma za co, cieszę się, że i ja wreszcie mogę dodać coś od siebie w tym temacie, nie tylko pytać

Powiem Wam, że coraz bardziej kusi mnie mycie odżywką, tylko muszę najpierw namierzyć Pottersa... Poda któraś warszawski adres pottersowy? byłabym wdzięczna. A, i czy pomarańczowy żel isanowy jest zgodny z ortodoksyjnym cg?

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 17:04   #70848
imbryka
Rozeznanie

Możecie powiedzieć coś więcej o żelach? które używacie? jak wyglądają składy?

Na blogu brunetki znalazłam ten:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...yling-gel.html
czy któraś z Was go używa? nadaje się dla CG? bo na kwc nawet nie ma składu

a cz pisząc o mrożącym macie na myśli ten z Joanny?

macie jakieś porównanie co do żeli?

Edytowane przez imbryka
Czas edycji: 2012-10-07 o 19:32
imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 17:05   #70849
Chatul
ma zielone pojęcie

Imbryka, mrożący żel Joanny to ten żel: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,48826,styling-effect-zel-mrozacy-ekstremalny.html
Stary 2012-10-07, 17:37   #70850
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

Cytat:
się pochwalę
Jakie śliczne

Cytat:
Moje wczorajsze: (cg jakieś 3 tygodnie
Niesamowite, świetny skręt

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
dzierzbo, mam wielką nadzieję, że moje włosy wraz ze wzrostem będą się zachowywać podobnie jak u Ciebie
Nie chcę Cię martwić, ale nasze włosy są teraz mniej - więcej jednakowej długości Moje po ścięciu kręcą się zdecydowanie mocniej

Cytat:

Ciekawe jak się będzie sytuacja rozwijać z czasem. jak już znajdę to co moje kłaczki lubią najbardziej.
Ale fajniutki! Na pewno będzie dobrze
Isany jeszcze nie wypróbowałam, ale mrożący Joanny fajnie utrwala

Wiatr mi zrobił dziś i wczoraj mega bałagan, czuję, że będzie problem z rozczesaniem
Stary 2012-10-07, 18:14   #70851
Klaudenc
Moderator

deszczowypies
konsystencję niestety prawdopodobnie nadaje mu właśnie parafina, którą zmywa się SLSem... powiem Ci tak: bardzo ciężko dostać fajny olejek kosmetyczny, który będzie dobrze działał i będzie zgodny z CG ja aktualnie jestem zakochana w olejku Alverde, ale jego to dopiero ciężko kupić natomiast polecam Ci oleje spożywcze, moje włosy kochają np. zwykłą oliwę z oliwek, a w większych supermarketach można się zaopatrzyć w inne szaleństwa, np. w olej sezamowy/kokosowy itp.

Próbowałam tego olejku i o dziwo zamiast fal takie trochę loczki się zrobiły. Szampon SLS stosuję, odżywki z silikonami do tego. Moim włosom to nie przeszkadza aczkolwiek chętnie bym spróbowała chociaż czegoś bez silikonów, ale znaleźć taki kosmetyk jest ciężko ^^ W Schaumie chyba tak dużo nie było.
Poluję na kokosowy ale nie znalazłam, jedynie mleko kokosowe ale czy to się nadaje Póki co używam oliwy z oliwek + miód i jest w porządku

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2012-10-07 o 18:17
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 18:29   #70852
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
A która ta Isana?
Męska. Jak używałam była w pomarańczowo czarnym opakowaniu

Cytat:
[
Próbowałam tego olejku i o dziwo zamiast fal takie trochę loczki się zrobiły. Szampon SLS stosuję, odżywki z silikonami do tego. Moim włosom to nie przeszkadza aczkolwiek chętnie bym spróbowała chociaż czegoś bez silikonów, ale znaleźć taki kosmetyk jest ciężko ^^ W Schaumie chyba tak dużo nie było.
Poluję na kokosowy ale nie znalazłam, jedynie mleko kokosowe ale czy to się nadaje Póki co używam oliwy z oliwek + miód i jest w porządku
Skoro lubisz silikony i nie chcesz ich odstawiać, to używaj. Ważne żeby pamiętać o regularnym zmywaniu SLS i dostarczania włosom nie tylko silikonów, ale składników odżywczych .
Stary 2012-10-07, 18:31   #70853
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Teraz tylko zapuszczać
A jest tu jakaś rozjaśniająca włosy ?
och mam nadzieję, że teraz sią uda zapuścić
Ja kiedyś rozjaśniałam i później w ruch poszła ciemna farba bo efekt był okropny
Cytat:
-mycie balsam z Pottersa z aloesem
-alterra granat i aloes
-b/s joaśla z miodem i cytryną
-na końcówki krem biedronkowy
-stylizacja to glutek i pianka z isany

Edit: a i zapomniałam napisać że na noc wcześniej był olejek z Alterry granat i avocado
cudeńka
Cytat:

toż to korkociąg
Cytat:
Śliczne są, wiesz?
dziękuje
Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Ale fajowo!

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Re-we-lac-ja
bardzo bardzo dziękuje, teraz mam motywację do dalszego działania
Cytat:

Cytat:
Napisane przez DzierzbaCzarnoczelna Pokaż wiadomość
Jakie śliczne
staram się i niesamowicie się cieszę, że powoli widać efekty

bardzo ale to bardzo dziękuje za miłe słowa, mam nadzieję, że z pomocą wizażu będzie już tylko lepiej i będę miała długie ale przede wszystkim zdrowe włosy

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 18:40   #70854
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Jest jeszcze inny sposób gotowania gluta
Tylko trzeba mieć zaparzacz do herbaty. Sypiesz do niego siemię lniane, zamykasz. Wkładasz do naczynia z gotującą wodą. Jak konsystencja będzie odpowiednia wyjmujesz zaparzacz i gotowe. Nawet nie trzeba niczego przelewać, bawić się z sitkiem itp.
Na 1 szklankę wody sypię 1 łyżkę siemienia. Na pewno nie gotuję gluta 15 minut, chyba nawet nie 10. No i na małym ogniu.
Genialne! Ze tez na to sama nie wpadlam uzywajac codziennie takiego zaparzacza przy okazji picia wierzbownicy

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 18:59   #70855
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Genialne! Ze tez na to sama nie wpadlam uzywajac codziennie takiego zaparzacza przy okazji picia wierzbownicy
Na co pijesz wierzbownicę? Na nadmiar męskich hormonów?
Stary 2012-10-07, 19:11   #70856
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Męska. Jak używałam była w pomarańczowo czarnym opakowaniu
Dziękuję

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 20:12   #70857
Enilis
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:

Niesamowite, świetny skręt

Cytat:

cudeńka
Ale to motywuje do dalszej pracy!! myślę że to Alterka tak zadziałała na włosy, dobrze że się skusiłam na promocji
Stary 2012-10-07, 20:34   #70858
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
A jest tu jakaś rozjaśniająca włosy ?
Ja rozjaśniam włosy! Do tej pory co miesiąc na same odrosty, gdzieś wcześniej opisywałam jak to robię. W skrócie: nakładam oliwę z oliwek na długość włosów, potem nakładam farbę tylko na odrosty i trzymam dokładnie tyle ile zalecają. Następnie moczę włosy i pianę rozprowadzam na chwilę na długość lub po prostu od razu ją spłukuje jeżeli robię dokładnie ten sam kolor. Potem myję je odżywką i nakładam od razu maskę lub mocną odżywkę i trzymam jakieś pół godziny. Potem robię to co zwykle dalej (b/s, żel). Odżywkę z farby wyrzucam natychmiast Za to ostatnie płukanie robię zimną wodą z łyżką octu. Stan włosów po takim farbowaniu jest praktycznie taki sam jak wcześniej. Inna sprawa, że odkąd stosuję CG to włosy mi trochę rudzieją na odrostach, ale pracuję nad tym. Niestety ostatnio rosną mi też tak wolno, że farbowanie co miesiąc jest zbędne. Dodam też, że rozjaśniam ze średnio/ciemnego blondu na poziom 8 wg opakowań, także nie jest to jakaś drastyczna zmiana
Stary 2012-10-07, 21:36   #70859
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Racja, pisałaś, mam zamiar zrobić dokładnie tak samo
Kokosowy średnio mi służył, teraz zużyłam właśnie winogronowy i chwilowo mam tylko oliwę z oliwek, nada się? A jak nie to kupię chyba migdałowy.
Oliwa się nada, kiedyś na nią farbowałam. Ale chyba farba po niej dobrze nie złapała (zapomniałam o tym, Miś mi kiedyś przypomniała). Być może to był przypadek.

Cytat:
Moje wczorajsze:

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
1. Od jakiegoś czasu tak sie dzieje z moją grzywka, na dodatek nie wgniatam w nia zelu zadnych pianek
Coś pięknego się dzieje

Cytat:
J
Ślicznie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Czy takie farbowanie na olej ma sens również w przypadku szamponetek? Ja niby zapuszczam naturalki, ale już mnie tak ciągnie do koloryzacji… Powstrzymuje mnie tylko to, że mam sporo włosów po rozjaśniaczu, boję się, że szamponetka zrobiłaby masakrę. No i na górze miałabym dużo ciemniejsze włosy niż na dole, a tego bardzo nie lubię
Szczerze mówiąc, nie mam pojęcia. Raz tylko farbowałam szamponetką ale bez oleju (u mnie zero efektu ze względu na siwe włosy i naturalny czarny kolor).

A ja dzięki Chatul kupuję już tylko żele Joanny (teraz mam elastyczne). Oprócz tego uwielbiam Bielendę. Wolę je znacznie bardziej od Isany. Nie kupiłam, mimo, że jest teraz w promocji. Za to w koszyku wylądowały dwie Joanny.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 21:37   #70860
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
o mamo
fantastyczne!
Cytat:
uroczy zakrętasek
Cytat:
Nie chcę Cię martwić, ale nasze włosy są teraz mniej - więcej jednakowej długości Moje po ścięciu kręcą się zdecydowanie mocniej
Twoje są dłuższe

moje skrócone też się lepiej zachowywały, ale szkoda im długości teraz jakoś
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości