Isana Hair, Styling Gel Żel do stylizacji włosów mega mocny

• 4 maja 2015 o 15:07
    D.N.O.
    Niestety - klei włosy niemiłosiernie na końcach, że przeczesanie palcami powoduje rwanie włosów - nie można ich nawet "rozerwać" bo tak mocno są sklejone. Obciąża je, są oklapnięte i bardzo śliskie - to chyba efekt chemiczny. Ostatni zakup Isany do włosów. Lepiej kupić markowe produkty deko droższe. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 nie całe
    werka89
    15 lipca 2014 o 23:43
    Klei włosy, nie wzmacnia i wysuza włosy (wersja czarno - pomarańczowa)
    Nie jestem zadowolona z tego żelu - podobnie recenzentki poniżej posiadam wersję czarą z pomarańczowym paskiem (najmocniejszy w całej linni tych żeli). Niestety ten żel mi się nie podoba. <b>Opis moich włosów:</b> Moje włosy są bardzo trudne w pielęgnacji. W stanie naturalnych (czyli bez jakichkolwiek zabiegów chemicznych) były ciężkie, często miały efekt &#8222;naleśnika&#8221; czyli włosów przyklejonych do głowy. Dodatkowo przetłuszczające się bardzo mocno &#8211; ŁZS, co powoduje dodatkowo problemy na tle podrażnień, łupieżu alergii. Dlatego przeszłam wiele zabiegów chemicznych by choć trochę zmusić je do układania. Miałam wielokrotnie farbowane &#8211; od czerwieni (bakłażan, wiśnia), przez brąz po po raz kolejny czerwień &#8211; obecnie naturalny lekko popielaty średni brąz. Dodatkowo niestety przeszły bardzo ciężki zabieg &#8211; trwała ondulacja &#8211; niestety wykonana makabrycznie &#8211; za dużo płynu do skręcania przez co były spalone. Przez to dostały efektu &#8222;puchu&#8221; co utrudnia jeszcze bardziej pielęgnację. Przez to wszystko lubią lekkie sylikony i inne polimery (jednak w ograniczonej ilości, bo lubią on podrażniać skórę głowy). W stylingu akceptują wyłącznie żele, gumy i pasty oraz lekkie lakiery - pianek nie cierpią. Kochają bezgranicznie aloes, zioła i proteiny - najbardziej kreatynę i jedwab + glicerynę jako humektant. Nie lubią żadnych olei stosowanych przed myciem. <b>Konsystencja / kolor/ opakowanie: </b> Lubię żele o konsystencji galaretki lub właśnie takiej typowo żelowej. I ten żel jest taki właśnie.Jest bezbarwny. Tubka jest miękka, żel się łatwo wyciska. Nie posiada zapachu. <b>Działanie:</b> Co do jego używania. Używam go bardzo mało. Jednak wystarczy, że użyję odrobinę więcej a zaczyna się klejenie. On potrafi kleić włosy. Mam proste włosy więc i tu pewnie jest różnica, choć podejrzewam, że niektóre kręconowłose takiego efektu nie będą lubieć. Żel się łatwo w włosy wciera, nakłada. Jednak efekt klejenia jest jak dla mnie zbyt ostry - posiadam wersję starsza składowo. Zdecydowanie wolę żel z Artiste, który jest delikatniejszy - nie klei tak włosów. Podejrzewam też, że swoje robi jego skład. Po prostu tych polimerów jest za dużo. Poza tym nieco wysusza włosy - w przeciwieństwie do tego co mówi producent - czuję większy puch na włosach i szybciej muszę je po nim myć. Poza tym żel włosów nie wzmacnia - efekt nie zauważony. <b>Czy polecam?</b> Dlatego przestrzegam osoby z krótką czupryną, które nie chcą efektu irokeza - on klei włosy. Rozumiem, że jest to wersja super mocna, no ale bez przesady. Używam niebieskiego Artiste - czy nr. 4 - i tam tego nie ma - a wersja o dziwo ten numer z Artiste to wersja super strong tak jak ten z Isany. No i przestrzegam też te osoby, które mają cienkie włosy - ja akurat mam takie.Więc panie Rossmann - zmniejsz te polimery w żelu bo co za dużo to nie zdrowo. Żel jest super wydajny - no ale to wiadomo. Nie kupię go ponownie. <b>Ocena końcowa:</b> Tak więc - recenzja na gwiazdek 2 - produkt nie spełnia moich oczekiwań, a słowa producenta są nad wyrost. Używam tego produktu od: od wiosny 2010 - od czasu do czasu - tych wszystkich jego użyć zejdzie się na trochę ponad miesiąc używania Ilość zużytych opakowań: męczę pierwszą tubkę
    snouhou
    31 maja 2014 o 13:43
    Idealne dla loczków. Edit!
    Używam wersji czarno-pomarańczowej. Już po pierwszym użyciu zakochałam się w tym żelu, a długo szukałam stylizatora dla moich włosów +cena +baardzo dobrze podkreśla loki +wydajny +włosy są na długo utrwalone -zapach, który jest dla mnie specyficzny Edit: po kilkunastu miesiącach korzystania zauważyłam, że to przez niego mam ciągle przesuszone końcówki i co miesiąc je musze obcinać, do tego strasznie mi zaczął te końcówki sklejać. Zdecydowanie poszukam czegoś innego :/ Używam tego produktu od: Około roku Ilość zużytych opakowań: nie pamiętam
  • 8 stycznia 2014 o 14:51
    Najlepszy dla moich loków
    Używam wersji pomarańczowo-czarnej. Zawsze dziwiło mnie polecanie żelu do włosów kręconych, a zwłaszcza późniejsze instrukcje na temat \'odgniatania\'. Zrozumiałam całą ideę dopiero gdy kupiłam ten żel. ;) KOSMETYK: Żel jest przezroczysty, wystarcza mała ilość na podkreślenie loków. Należy go rozetrzeć w dłoniach, a następnie podkreślić zakręcone kosmyki. Jeśli niektóre z nich zrobią się twarde, nie ma problemu z odgnieceniem suchą dłonią nadmiaru żelu, jak również z ewentualnym wyczesaniem. Dobrze utrwala fryzurę, nie obciąża jej ani nie przetłuszcza włosów. Nadaje się do codziennego stosowania, nie zaobserwowałam żadnego negatywnego wpływu na włosy przy ponad półrocznym używaniu. Mój TŻ lubi go o wiele bardziej niż swój, również rossmannowy, żel z dużego słoja, trzyma także prostą fryzurę wiele godzin. OPAKOWANIE: Miękka tubka, z której łatwo wycisnąć całość kosmetyku. CENA/JAKOŚĆ: Żel w cenie regularnej kosztuje około 7 złotych, w promocji jakieś 4 zł. Jest bardzo wydajny i spełnia swoje zadanie - czego chcieć więcej? Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 8 stycznia 2014 o 12:10
    koszmarek
    Nie wiem skąd pozytywne opinie o tym żelu. Mam kręcone włosy do ramion i ten żel sobie z nimi nie radzi. Przede wszystkim jest zbyt lejący. Paskudnie zlepia włosy w strąki i niestety je wysusza. Jaka cena taka jakość niestety. Używam tego produktu od: 2 tygodnie Ilość zużytych opakowań: 1 niecałe