Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-07, 10:49   #4201
nicki86
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

a ja niewyspana.... pralka nam wylala w nocy. jakims cudem malej rekawek gdziez zaczepil sie od body i go urwalo a z pralki pocieklo... zeby bylo wiecej atrakcji, pranie nieodwirowane do recznego wykrecania prania,alka zabudowana w meblach kuchennych a na pdlodze panele...

ciociu dep a tu nic nie znajdziesz dla zosienki?
http://allegro.pl/listing.php/search...63&string=next

Edytowane przez nicki86
Czas edycji: 2012-10-07 o 10:51
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 11:20   #4202
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
też mam takie odruchy. Ruszam (w tę i z powrotem) pustym wózkiem, poklepuję kota po plecach (jak ją noszę), zaczynam kołysać się, jak stoję (sama) w kolejce i takie tam

Dobrze, że ja takich nie mam. Może dlatego, że rzadko Różę kołyszę.
Za to gdziekolwiek jestem, to skupiona jestem przede wszystkim na niej, więc towarzysko też pewnie jestem niezbyt atrakcyjna.

Jak tam wywiad?
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 12:21   #4203
ewka5891
Zakorzenienie

Witam z trasy
W sumie nie wiem jak nazywa się to miejsce gdzie jedziemy, gdzieś za edynburgiem.... Narazie stoimy w korku, tyle samochodów, masakra jakaś

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 12:23   #4204
chce_byc_mama
Zakorzenienie

a my bujamy na spacerek bo pogoda jest po prostu cudowna! slonce swieze powietrze takie rzeskie !!! mniam lece

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 13:04   #4205
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Piszecie o chusteczkach, że odparzają. My używamy tylko chusteczek bo mojej małej nic się nie dzieje - twarda z niej babka. Co rusz obiecuję sobie, że przerzucę się na gaziki z wodą, bo chusteczki to sama chemia, ale do tej pory jakoś nie udało mi się tego zrealizować
*
Jak byliśmy załatwiać chrzest to wpisali nas do takiej wielkiej księgi - dane chrzestnych i nasze oraz status związku. Pierwsze dwie pary były bez ślubu, a my ze ślubem cywilnym U nas w kościele nie robią żadnych problemów - mimo, że na stronie piszą o zaświadczeniu o ślubie kościelnym. Bardziej przejmują się tym, aby chrzestni byli "prawidłowi" - znaczy tacy po ślubie kościelnym, a jeśli są stanu wolnego, to żeby nie żyli w nieformalnym związku.

Musisz osobiście pofatygować się do parafii i wtedy wszystkiego się dowiesz. Trzymam kciuki za dogodne załatwienie terminu
Mi też.
Tylko po kupie wkładam jej pupę do miski z wodą, ale już też nie zawsze jak na początku.
*
Chrzestni będą stanu wolnego. O nieformalnych związkach nic mi nie wiadomo.
Właśnie sobie uświadomiłam, że zostałam chrzestną, chociaż byłam w nieformalnym związku i ksiądz na pewno o tym wiedział. Tylko wtedy wszyscy zakładali, że po moich studiach weźmiemy ślub.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Też mam taką nadzieję, dziecko urodziło się całkowicie zdrowe więc może nie pije.
10 punktów nie zawsze oznacza zdrowe dziecko. Pewne zaburzenia ujawniają się dopiero później.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Depoison Twoja zazrdosc popchnela mnie do glebszego przyjzenia sie zimowej kolekcji i chyba jeszcze kupie malej jakas kiece n wszystkich swietych co by sie dziewczyna miala w czym zaprezentowac!
Koniecznie!
Wszak to będzie pierwsza wizyta w kraju mamy.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Hejka
na początek chwalę się, że Lilunia kończy dziś 2. miesiąc!!!nie wiem kiedy to minęło....

My jutro magiczny trzeci!
Po jedzeniu się męczyła, w końcu solidnie ulała buzią i nosem na nas obie, a potem płakała, jak jej ten nos czyściłam. Teraz leży na macie, ale już jej coś nie pasuje.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Kochane coś dla wszystkich które się przejmują, że nie posprzątały albo nie ugotowały:

Mąż wraca do domu i pyta żonę:

- Kochanie co na obiad?

- Nic

- No, ale wczoraj też nic nie było...

- Tak, bo ugotowałam na dwa dni

Bierzcie przykład z perfekcyjnej pani domu
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 13:39   #4206
anna99302
Zadomowienie

Czesc! nacytowalam sie zobaczymy czy maly da mi odp....

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
mnie wypływa tak samo, zresztą pisałam tu nie raz. Raz nawet małemu całą twarz obryzgało, bo zaczął się krztusić, ja mu po pleckach klepię, nie zauważyłam a tu tryskało. Laktatorem w 10min jestem w stanie odciągnąć około 130ml. Mały je aktywnie przez 10minut, szybko pije, a potem zaczyna się ciumkanie... Je, za chwilę przyśnie mu się, ruszam go, znowu je, i tak cały czas. Po kilku minutach zasypia bardziej, nie budzi się, gdy go ruszam, przekładam do łóżeczka, budzi się i od nowa chce cyca. Pije z 3 minuty i znowu to co wcześniej. I tak cały dzień potrafi... Za to jak odciągam do butli to potrafi w 15min całą wypić i przez 2 godziny leży spokojnie lub śpi. Żeby na noc się najadł porządnie i spał przez te 6godzin, leże z nim przez bite 2 godziny, w międzyczasie zasypia i mam z 5 podejść odłożenia go do łóżeczka, za ostatnim zasypia już na dobre, a takto woła cyca. Nawet gdy dam mu smoczka, to denerwuje się, że nic nie leci i płacz. Nawet z butli często jest tak, że dam mu całą, a on wypije z 60ml, zaśnie, tak, że nie da się obudzić, a za pół godziny znów głodny i znów z 60ml wypija, tak na raty...
u nas z karmieniem podobnie! tylko ja nie mam tyle pokarmu co ty
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
moja niunia nagle zaczela lubic lezenie na brzuchu i to glowe trzyma sztywno bez kiwania czy to przez skonczony 12 tydzien? nagle zaczela przesypiac prawie cala noc i lezec na brzuchu bez darcia?
ale fajnie! a tych nocy najbardziej zazdroszcze!

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
St
Torcik w załączniku
Spó źnione wizazowe stoooo laaat
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
tz zamowil lampke zolwika dla małej
oooo szukalam tej lampki jakis czas temu i w koncu kupilam uspokajacz z projektorem...
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
prince i co działa????

A ja dzisiaj już się pokłóciłam z tż... powiedziałam mu co mi leży na sercu...
No ale z nim niestety nie da się rozmawiać

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja nawet nie byłam w kościele datę zaklepać
u nas w srode przed planowana niedziela sie zaklepuje i wystarczy
Cytat:
Pochwale się, takie o, zwykłe łóżeczko. Na wyposażeniu Fabiś Pod łóżeczkiem miejsce do zagracenia, półek mi brakuje
bardzo fajne!
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
dzięki kochana
jestem za kawką jak najbardziej!!! tylko kiedy ja tam będę na dłużej....? tak byśmy mogły na spokojnie się spotkać... pomyślimy!!!
gratki za 2 miesiące! I fajnie, ze Franio już zapomniał o szczepieniu

ja 5 kropelek 3 razy dziennie, sama sobie tak postanowiłam

:
no koniecznie! daj znac kiedy bedziesz!

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Kochane coś dla wszystkich które się przejmują, że nie posprzątały albo nie ugotowały:

- Kochanie co na obiad?

- Nic

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Sol dobrze ze odkrylas przyczynę my cały czas lecimy na wodzie i wacikach, tylko w trasie używam chusteczki.
Mały obudził rodziców, pogadal trochę i zapadł w drzemke

Mnie cała noc głowa bolała. Mam nadzieje Ze teraz przejdzie, bo jedziemy na jakaś wycieczkę dzisiaj
My tak samo. Waciki + woda+ sudocrem

A swoją drogą dziewczyny wkurza mnie ten brak regularności karmień! Jedyna regularnośc zachowana jest w nocy. Chociaż i tak mały nie zjada 120ml bo mam wrażenie, że jest rozregulowany jedeniem w ciągu dnia...w sensie np. od 18 do 19;00 codziennie ma godzinę okropnego marudzenia! (jak z zegarkiem w ręku!) i jedyne co go wtedy uspokaja to cyc!!! i tak wisi na nim tą godzinę..... i wydaje mi isę , że przez to później nie może zjeśc pełnej dawki, przez co z kolei nie śpi dłużej niż 4 h
jak to zmienić? Jakieś propozycje?

Edytowane przez anna99302
Czas edycji: 2012-10-07 o 13:24
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 14:14   #4207
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
A swoją drogą dziewczyny wkurza mnie ten brak regularności karmień! Jedyna regularnośc zachowana jest w nocy. Chociaż i tak mały nie zjada 120ml bo mam wrażenie, że jest rozregulowany jedeniem w ciągu dnia...w sensie np. od 18 do 19;00 codziennie ma godzinę okropnego marudzenia! (jak z zegarkiem w ręku!) i jedyne co go wtedy uspokaja to cyc!!! i tak wisi na nim tą godzinę..... i wydaje mi isę , że przez to później nie może zjeśc pełnej dawki, przez co z kolei nie śpi dłużej niż 4 h
ja teraz odciagam i podaje malej z utli i je juz regularnie przynajmniej wiem ze sie najada a nie przez te glupie kapturki nie umiala wyciagnac zwlaszcza ze mam male brodawki.

Amelcia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-07, 14:54   #4208
wvictoria
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
u mnie noc standardowa. Ranek zasadniczo też Myślałam, że wyjdziemy na spacer ale pogoda taka, że nawet psa nie chce się wypuszczać na siku. Siedzę więc w domu i czekam bo mają wpaść znajomi poznać Kubusia

Cytat:
Pochwale się, takie o, zwykłe łóżeczko. Na wyposażeniu Fabiś Pod łóżeczkiem miejsce do zagracenia, półek mi brakuje
Łóżeczko fajne, ale zawartość... mistrzostwo Nie pamiętam czy już pisałam ale mój syn śpi w łóżeczku zabytkowym - po mnie I łóżeczko ma się bardzo dobrze. Kilko dzieci już z niego korzystało i pewnie jeszcze jakieś skorzystają

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
apropo Snikersa i pampersów...

moj tato poszedł kiedyś do apteki i poprosił pedigree pal

pomyliło mi sie z corega tabs... mielismy niezla polewe w rodzinie z niego, ja jak bym taka gafe walnela to bym sie nie przyznala
mina pani w aptece... bezcenna
tez bym sie nie przyznala

Cytat:
super!
hmm, tak sobie myślę, że to może nawet i lepiej, że tu nie ma Nexta. Przecież już bym do reszty z torbami poszła

no nie? bardzo lubię to miejsce

też mam takie odruchy. Ruszam (w tę i z powrotem) pustym wózkiem, poklepuję kota po plecach (jak ją noszę), zaczynam kołysać się, jak stoję (sama) w kolejce i takie tam
___

No. Dzieciątko wreszcie (45 minut temu) padło. Zrobiłam 1/3 wywiadu i głowę mi zaraz rozniesie z bólu. Chyba już sobie odpuszczę.
ja po przeczytaniu tych waszech opowiesci o odruchach zlapalam sie na tym, ze lulam butelke podpieta do mojego cyca jak sciagam mleczko zle ze mna, ojj zle...

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Przypomniało mi sie jak Wam pisałam o tym ze dom wykanczamy, jak w ciazy jeszcze byłam i wiecie co.....nadal jesteśmy na tym samym etapie. Poszłam rodzic i od tego czasu 2 m-ce !!! Mój tz nie zabronił nikogo do roboty! Dziś mam spotkanie z panem od wykonczen bo nakrzyczalam na niego ze nas olewa. Mam mu pokazać niedorobki i ma je skończyć do max tygodnia. Zobaczymy.......
I dlatego ja narazie nie myśle o chrzcinach, nie mam kasy zeby zrobic w restauracji, chce zrobic u siebie w domu nowym, zamówie tylko jedzenie, planuje ze bedzie ok 10 osób z nami takze wyjdzie taniej w domku....tylko pytanie kiedy będziemy mogli tam wejść.....
Miłej niedzieli Kochane!
Ty wkanczasz dom, a moja lazienka zostala skonczona wczoraj!!! remont trwal 3 miesiace ale maz sie uparl, ze on sam... na szczescie mozna z niej bylo korzystac od sierpnia ale po prostu caly czas czegos brakowalo...no i w koncu wczoraj zawislo lustro - ostatnia rzecz ktorej brakowalo teraz jeszcze tylko chce parawan bo mamy wanne a ja jednak chce miec opcje prysznica ale to juz pikus, pan pikus

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 14:54   #4209
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień Dobry laseczki
Pogoda dzisiaj pod psem, a mój małż kombinuje gdzie by tu pojechać. Nawet proponował wyprawę do sklepu Wiecie ma nowy samochód to chce się nim nacieszyć

Piszecie o chusteczkach, że odparzają. My używamy tylko chusteczek bo mojej małej nic się nie dzieje - twarda z niej babka. Co rusz obiecuję sobie, że przerzucę się na gaziki z wodą, bo chusteczki to sama chemia, ale do tej pory jakoś nie udało mi się tego zrealizować

Jak byliśmy załatwiać chrzest to wpisali nas do takiej wielkiej księgi - dane chrzestnych i nasze oraz status związku. Pierwsze dwie pary były bez ślubu, a my ze ślubem cywilnym U nas w kościele nie robią żadnych problemów - mimo, że na stronie piszą o zaświadczeniu o ślubie kościelnym. Bardziej przejmują się tym, aby chrzestni byli "prawidłowi" - znaczy tacy po ślubie kościelnym, a jeśli są stanu wolnego, to żeby nie żyli w nieformalnym związku.

Racja, u nas w lumpkach jest dużo fatałaszków z Nexta. Już nie wspominając o lumpkach wyspecjalizowanych w dziecięcych ciuszkach z UK - niedaleko mnie właśnie taki otworzyli, jedyny minus to 6 schodów, które trzeba pokonać, aby dostać się do sklepu. Z wózkiem ciężko
za zakup auta. dobry kupiliscie do wozeia wozka ja tez taki chcialam ale mój mąż wznaje zasadę - nie kupuję aut na "f" - fiatów, fordów i "fszystkich" francuskich A mnie się takie vany podobają bo są wygodne

my jak poszliśmy załatwiać chrzest to się okazało, że przez 3 lata nie założono nam kartoteki w parafii (robią to podczas kolędy). no i musieliśmy się tlumaczyć czy przyjmujemy księdza (robi to teściowa ale mąż zawsze w tym uczestniczył a ja nie bo zawsze w tym czasie byłam w pracy i nie było to specjalnie ).

i u mnie też lumpki z ciuchami dla dzieci po schodach a ostatnio obczaiłam nowy z ubraniami z UK i trzeba będzie iść tylko jak ja się tam dostanę po tych schodach z wózkiem??? będę prosić o pomoc

Cytat:
niby mogę, ale to nie to samo. Pomacać bym chciała No i chyba nigdy nie ma online żadnych akcji, przecen (chyba że ja nie trafiłam)

20 minut wczoraj zrobiłam, teraz mam zamiar włączyć i - jeśli Zosia da - zrobić jeszcze z 10.
A resztę po południu - jedziemy na obiad do teściowej, zabiorę laptopa, po obiedzie teściówka zajmie się małą a ja wywiadem (tak, mój mąż dziś też pracuje - co prawda zdalnie, ale też będzie do swojego lapka przyklejony cały dzień)

no to wpadajcie do Berlina! trasa dobra (żeby nie powiedzieć - świetna), a przy okazji załapiecie się na kaczkę u teściowej

o matko, teraz to już umarłam z zazdrości!
obyś skończyła ten wywiad asap
ja kiedyś trasę Berlin- Bochnia zrobiłam w 6h. Przy czym ostatnie 45 min to korek przy zjeździe z autostrady przed Bochnią cała trasę nie stałam tylko na 10km przed domem...

Cytat:
hej hej my lasnie wstalysmy !
teraz siedze pije kawke a moja mala w lezaczku puszczca takie pierdy ze az mi sie smiac chce

piszecie o chusteczkach my uzywamy caly czas i nic nie jest malej zreszta z niej to twarda sztuka mam nadzieje ze zabkowanie tez bedziemy przechodzic lagodnie wiem wiem mam wymagania

Sol mialam Ci pisac super lozeczko !!

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Depoison Twoja zazrdosc popchnela mnie do glebszego przyjzenia sie zimowej kolekcji i chyba jeszcze kupie malej jakas kiece n wszystkich swietych co by sie dziewczyna miala w czym zaprezentowac!
ja odkryłam, że jak Kuba ma dobry dzień w sensie pierdów to prawie "cztery pory roku" Vivaldiego może wypierdzieć
Masz rację, strój małą Ja też stroję Kubusia. Trzeba to robić teraz bo jak się zaczną buntować to już nie założymy tego co nam się podoba tylko to co dzieciom się podoba

Cytat:
Hejka
na początek chwalę się, że Lilunia kończy dziś 2. miesiąc!!!nie wiem kiedy to minęło....

Sol-super łóżeczko

też muszę wyznać, że nabyłam już różne dziwne zachowania-bujanie pustym wózkiem-normalka, Małż nawet buja wózkiem w Lidlu

my wczoraj byliśmy na długaśnym spacerku-odwiedzaliśmy sklepy dziecięce
a dziś masakra-pogoda pod psem...leje....więc nie wiem czy wyjdziemyale urządzę sobie dziś dzień piękności-kąpanko, peelingi, farbowanie włosów(na jaśniejszy)....
dla Liluni

I pięknij się tam Popieram takiego domowe spa...

Cytat:

- Kochanie co na obiad?

- Nic

Ja też to często gotuję

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 15:02   #4210
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ha pokaze Wam moje dzisiejsze zakupy

http://www.ebay.co.uk/itm/Supercute-...#ht_500wt_1361

http://www.ebay.co.uk/itm/2611060606...#ht_500wt_1361

jeszcze jedno cos obserwuje ale zostalo pol godziny :P

Amelcia
Stary 2012-10-07, 15:24   #4211
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

mamka śliczne zakupy!!i kombinezon mistrzzz

my właśnie dusimy grzybki leśne
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-07, 15:29   #4212
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
mamka śliczne zakupy!!i kombinezon mistrzzz

my właśnie dusimy grzybki leśne
kombinezon jest najlepszy na swiecie zakochalam sie w nim od pierwszego wejrzenia!

a ja sie nudze wszyscy spia...

Amelcia
Stary 2012-10-07, 15:30   #4213
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Karolina wszystkiego najlepszego Zdrowia, szczęścia, pociechy z męża, grzecznego synka i szybkiego skończenia remontu
Dziękuję bardzo
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość

Wszystkiego Najlepszego! 100 Lat

Zapomniałam Wam powiedzieć, że piszę bloga: www.mamazwierzaka.blox.pl - zapraszam Czy któraś z Was jeszcze pisze? Oprócz Nelci, bo jej bloga czytam Miłego dnia
Dziękuję
Bardzo fajnie piszesz

Cytat:

Kupiliśmy łóżeczko kosztowało z materacem dokładnie 180 zł, Fabi już w nim śpi
Fajnie
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego!

A moje dziecko śpi na potęgę
Przed południem 2 i pół godziny, popołudniu w ogrodzie 1,5 godziny i teraz od 18 znów śpi
Dziękuję
Ale masz dobrze
Cytat:
Byłam też w TK Maxxie, bo chciałam kupić jakieś fajne pudło na pamiątki związane z Zosią. Znalazłam, a jakże, ale przecież nie mogłam wyjść TYLKO z tym, po co przyszłam Albowiem z ręce wpadło mi takie urocze body. No i rzucili akurat produkty Snooze Baby. Kurczę, jakie fajne. Wzięłam tylko taką szmatkę-przytulankę z metkami (brązową ), ale miałam jeszcze ogromną ochotę na taki kocyk - otulaczek albo taki milusi (bo to w dotyku jest przekochane!) organizer-podkład do przewijania na wyjścia. Nie kupiłam uznawszy, że i tak jesteśmy zawaleni tym dobrem dzieciowym, ale teraz już nie wiem. Myślicie, żeby tam wrócić? Fajne to, praktyczne, przydatne? Czy tylko słodki gadżet?
(ależ ja mam teraz poważne dylematy )
Dodam, że te rzeczy były mocno poprzeceniane - normalnie taki kocyk kosztuje 40€, teraz był za 17.

A tak w ogóle - fuchę złapałam. Musze spisać 70-minutowy wywiad. Do JUTRA. Nie wiem, jak ja tego dokonam

Karolina - wszystkiego najlepszego! Oby Ci się!
Dziękuję za życzenia
Kciuki za sprężenie do pracy

Moim zdaniem ten kocyk do przewijania jest bardziej słodkim gadżetem niż przydatna rzeczą, bo nie jest łatwo zmywalny i wodoodporny, dla mnie do dyskwalifikuje, chociaż moze dziewczynki nie sikają jak popadnie

Cytat:
tatus kupil corci taki kombinezon
http://www.next.co.uk/x502856s1
Śliczny
Cytat:
Jak mi si nic nie chce... szok! A muszę jeszcze kuchnie ogarnąc, wstawić pranie i miałam w planach włosy farbować bo coraz gorzej wygladam i sie czuje... ale chyba nic z tego... tylko sprzatne delikatnie mala dzisiaj protest zrobila i spać nie chciala isc o 20 tylko zasnela o 21 30 i to jeszcze snem lekkim że co chwile oko jej sie otwieralo.
Dzisiaj drugi raz sie rozdarła że nie wiedzialam co z nia zrobić bo nic nie pomagalo... nawet dziąsła juz jej ogladalam,ale jeszcze nic tam nie widać. Po kąpieli, pora karmienia a ta ryczy jak oszalala i nie chce nawet cycka zlapać...wiecie co pomogło? kaczuszki!!! ->http://www.youtube.com/watch?v=zW1_ANe0l94 3 razy pod rzad obejrzala z oczami jak talarki i grzecznie zjadla i zaczela przysypiac nie pozwalam jej sie gapic na komputer ale jako ostatnia dese ratunku bede stosować

W ogole za tydzien w sobote mamy chrzciny i juz zaczynam miec stresa bo sami przygotowywujemy je...

Karolinka, wszystkiego naj
DZiękuję
Super sposób znalazłaś
Cytat:
Jak słodko śpi, widać że mu się podoba
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 15:41   #4214
chce_byc_mama
Zakorzenienie

wygralam wygralam
http://www.ebay.co.uk/itm/2809832759...#ht_500wt_1361

Amelcia
Stary 2012-10-07, 15:42   #4215
red_scorpio
Rozeznanie

Cześć Mamusie,
Wpadam do Was jak po ogień ale Maciek nie daje wytchnienia...
Wiem, że temat pojawiał się tysiące razy ale chodzi mi o szczepienia.
Zdecydowałam się na 5w1 ale jest niedostępna i mogę dostać tylko 6w1.
Trochę się boję o skutki uboczne, poradźcie czy brać 6w1 czy refundowane. Ja już nie wiem, mam mętlik w głowie....

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 16:05   #4216
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
słodkie zakupy! zrób focie Amelce jak założysz jej tą sukienunie! w kucykach oczywiście!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 16:07   #4217
Soleilka
Zakorzenienie

Heloł Była u nas chrzestna Fabiego (zgodziła się ) a ja dziś caaały dzień w kuchni spędziłam. Zrobiłam gar lecza, połowy już nie ma i ciasto marchewkowo-cukiniowe, pyszne wyszło
Siostra mi pomagała, dopiero poszła. Tańczyłyśmy sobie gangam style A TŻ chodzi z Fabim po polu, założył folię na wózek i go wygnałam, a co

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 16:12   #4218
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
słodkie zakupy! zrób focie Amelce jak założysz jej tą sukienunie! w kucykach oczywiście!
a to na 3-6 jest to bedzie jeszcze za duza bo my na 0-3 sie ubieramy :P

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Heloł Była u nas chrzestna Fabiego (zgodziła się ) a ja dziś caaały dzień w kuchni spędziłam. Zrobiłam gar lecza, połowy już nie ma i ciasto marchewkowo-cukiniowe, pyszne wyszło
Siostra mi pomagała, dopiero poszła. Tańczyłyśmy sobie gangam style A TŻ chodzi z Fabim po polu, założył folię na wózek i go wygnałam, a co
zjadlabym ciasta... ale staram sie nie jes slodyczy :P

Wczoraj jak bylismy z tz w liverpool to poszlismy do takiej knajpki gdzie placisz 7 f i jesz ile chcesz i co chcesz i byly roznekuchnie chinska meksykanska indyjska tajska japonska no rozne rozne do tego desery masakra tak sie najadlam ze sie ruszyc nie moglam...

Amelcia
Stary 2012-10-07, 16:13   #4219
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Wszystkiego dobrego!! 100 lat, 100 lat, niech żyje żyje nam!!
Dziękuję
Cytat:
W końcu kupiliśmy samochód - Renault Grand Scenic (małż nareszcie znalazł model, który spełniał jego wymagania).

Karolina wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, dużo miłości oraz zdrowego i spokojnego dzieciaczka

Takie przymuszenie to rozumiem U nas jest dużo lumpeksów, ale co z tego jak do większości wchodzi się po schodach. Nawet do niedawno otwartgeo lumpeksu dzieciowego - trzeba pokonać 6 schodów
Dziękuję za życzenia

Gratulacje z okazji nabycia auta, super!!!

Fajnie, że macie taki lumpik, w Pruszkowie taki dzieciowy był ale splaitował, zresztą u mnie odpada wchodzenie z wózkiem do jakiegokolwiek sklepu (restauracji, urzędu, itp) bo jak się tylko wózek zatrzymuje Marcinek się budzi i wyje Paczkę na poczcie dla Prince wysyłałam przy pełnej syrenie, aż się pan z okienka zainteresował co dzieciaczkowi dolega
Cytat:
Karolina najlepsze życzenie Sto lat, miłości, góry pieniędzy no i nade wszystko ... grzecznego dziecka. Żeby Marcinek dał mamusi odetchnąć 34 to nie tak dużo, wciąż jesteśmy piękne i młode, tak!!!!

ja w zyciu nic nie upiekłam
O tak!!!!!Dziękuję

Ja też nie piekę, nie umiem, jedynie jakieś proste ciasteczka robiłam.
Moim mazurkiem na Wielkanoc można było gwoździe wbijać
Cytat:

Cytat:
Hejka

też muszę wyznać, że nabyłam już różne dziwne zachowania-bujanie pustym wózkiem-normalka, Małż nawet buja wózkiem w Lidlu

my wczoraj byliśmy na długaśnym spacerku-odwiedzaliśmy sklepy dziecięce
a dziś masakra-pogoda pod psem...leje....więc nie wiem czy wyjdziemyale urządzę sobie dziś dzień piękności-kąpanko, peelingi, farbowanie włosów(na jaśniejszy)....
Wszystkiego najlepszego dla Liluni

Mnie dziś spod prysznica wyciągnęły dzikie wrzaski małego- mąż sobie średnio radził i tyle było z mojego "czasu dla siebie",
a paznokcie mam gorsze niż chłop małorolny ciekawe kiedy będę mała czas na manikiur
Cytat:

- Kochanie co na obiad?

- Nic

Ja już wzięłam, półtora miesiąca temu
Cytat:
a ja niewyspana.... pralka nam wylala w nocy. jakims cudem malej rekawek gdziez zaczepil sie od body i go urwalo a z pralki pocieklo... zeby bylo wiecej atrakcji, pranie nieodwirowane do recznego wykrecania prania,alka zabudowana w meblach kuchennych a na pdlodze panele...

Ojej, współczuję akcji z pralką, nienawidzę awarii
Cytat:

Spó źnione wizazowe stoooo laaat

Dziekuję

Nie poradzę nic, u nas też nie ma regularności, staram się zachowywać odstępy 3 godzinne ale zazwyczaj to mały sam reguluje częstość jedzenia. 4 godziny to u nas najdłuższy nocny sen, ten po kąpieli zaraz, potem budzi sie co 2-3 h, a zdarza się że i co 1h
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-10-07 o 16:15
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-07, 16:17   #4220
Soleilka
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla Lenki, Lilki, Adasia i Hani

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Sol dobrze ze odkrylas przyczynę my cały czas lecimy na wodzie i wacikach, tylko w trasie używam chusteczki.
No to pierwszy raz tak ma, więc się zdziwiłam...
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
kiedyś pisałam odnośnie wpisu Eninki że chusteczki mogą powodować odparzenia.
Ja jak się naczytałam co one zawierają to od razu miała ochotę wyrzucić tą 1 paczkę przygotowaną do szpitala.
A moja teściowa była baaardzo zdziwiona że nie chce ich używać, taka troszkę oburzona
Te nowe z Biedronki mają podobno fajny skład
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
dziękuję,zrobię w tygodniu
Mam nadzieję, że posmakuje
Cytat:
Sol my mokrych chusteczek używamy poza domem (co zdarza się rzadko bo mała robi 2 kupy dziennie - jedną rano, jedna wieczorem) i dupcia po chusteczce zawsze jest czerwona przez chwilę
na co dzień waciki i woda (koniecznie z małą kropelką płynu do kąpieli) i jest pięknie
Ja dodałam mydełka z Babydream, w końcu się do czegoś nadało
Cytat:
Sol mialam Ci pisac super lozeczko !!
dziękuję
Cytat:

Sol-super łóżeczko
dziękuję
Cytat:

- Kochanie co na obiad?

- Nic

Cytat:
bardzo fajne!
dziękuję
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Łóżeczko fajne, ale zawartość... mistrzostwo Nie pamiętam czy już pisałam ale mój syn śpi w łóżeczku zabytkowym - po mnie I łóżeczko ma się bardzo dobrze. Kilko dzieci już z niego korzystało i pewnie jeszcze jakieś skorzystają
dziękuję U mojej rodziny jest też takie łóżeczko. Moja siostra w nim spała, ja, brat, moja mama, jej brat, jakiś wujek jeszcze - niezniszczalne, ale to kołyska. Niestety w rodzinie jest jeszcze jeden dzieciaczek i z niego korzysta, więc ja musiałam kupić

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:

Jak słodko śpi, widać że mu się podoba
, chyba lepiej mu się w nim śpi niż z nami
Cytat:
zjadlabym ciasta... ale staram sie nie jes slodyczy :P
Ciasto zdrowsze niż czekolada
Fajne zakupki!

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
my na 0-3 sie ubieramy :P
My na 6-9

Bloguję
Stary 2012-10-07, 16:22   #4221
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
My na 6-9
no mloda nie wazy wiecej niz 6 kg ale za to jest krotka :P

Amelcia
Stary 2012-10-07, 16:24   #4222
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
no mloda nie wazy wiecej niz 6 kg ale za to jest krotka :P
Fabi waży 8, ale ma bardzo długie ręce i nogi. Wszystkie bodziaki mają za krótkie rękawy, za to większe rozmiary są na długość za duże w tułowiu

Bloguję
Stary 2012-10-07, 16:34   #4223
chce_byc_mama
Zakorzenienie

wiecie co zmierzylam mala wlasnie ja nie wiem jak ostatnio ja wazyla ta lekarka bo napewno zmierzylam dobrze polozylam ja na przewijku i zaznaczylam pisakiem od glowy do konca stopy wyprostowana pieknie - 58 cm.. a ponoc tyle miala miesiac temu jak ja mierzyla.

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Fabi waży 8, ale ma bardzo długie ręce i nogi. Wszystkie bodziaki mają za krótkie rękawy, za to większe rozmiary są na długość za duże w tułowiu
no ale twoj tz to kawal chlopa w sensie bardzo wysoki! Moj niestety do najwyzszych nie nalezy ale i ja jestem niska ja mam 163 a tz ma moze z 175.

Amelcia
Stary 2012-10-07, 16:52   #4224
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Super zakupy! I jaka cena
Cytat:
Dziękuję
Bardzo fajnie piszesz

Cytat:

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 17:48   #4225
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

kochana ja pojęcia nie mam! moja była głodna - przybierała 80 g / tydz - a butlę i tak regularnie odrzucała, ja dziesiątki razy wylewałam jej zawartość!
jak tu zrozumieć te dzieci..?
ech masakra, mam nadzieje ze to przejsciowe, bo jak dzis znów wyleje swoje mleko to bede zła

Skorpionku ja bym brała 6w1 te szczepionki sa nowoczesne jak decydowałas sie skojarzone to pozostan przy tym(ewentualnie zmien przychodnie gdzie maja 5w1)

młody jeszcze spi za za 10 minut kapiel, ja tu go wybudzac, zeby go do wanny wsadzic od razu, bedzie ryk juz to czuje
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 18:21   #4226
red_scorpio
Rozeznanie

k
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ech masakra, mam nadzieje ze to przejsciowe, bo jak dzis znów wyleje swoje mleko to bede zła

Skorpionku ja bym brała 6w1 te szczepionki sa nowoczesne jak decydowałas sie skojarzone to pozostan przy tym(ewentualnie zmien przychodnie gdzie maja 5w1)

młody jeszcze spi za za 10 minut kapiel, ja tu go wybudzac, zeby go do wanny wsadzic od razu, bedzie ryk juz to czuje
Dzięki. Tylko, że 5w1 mają wycofywać (rozmawaiałam z przedstawicielem). Glaxo poleca szczepionki konkurencji, więc musi być coś na rzeczy. Trochę sie boję skutków ubocznych bo i tak jest więcej ryku niż uśmieszków, no ale co zrobić...

Stary 2012-10-07, 18:27   #4227
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
k
Dzięki. Tylko, że 5w1 mają wycofywać (rozmawaiałam z przedstawicielem). Glaxo poleca szczepionki konkurencji, więc musi być coś na rzeczy. Trochę sie boję skutków ubocznych bo i tak jest więcej ryku niż uśmieszków, no ale co zrobić...
ja wzięłam refundowane, ale znajomi lekarze z którymi rozmawiałam mówili żeby nie bać się skojarzonych; ja jednak i tak się nie zdecydowałam
dlaczego 5w1 wycofują?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 18:38   #4228
depoison
Zadomowienie

Cytat:
nie nie nie raczej nie :P
Mysle nad tym zestawem, jednak sukienek ona ma duzo a to bardziej wynosi.
super, i rzeczywiście będzie znacznie lepsze, niż kolejna sukienka W ogóle te wszystkie małe sukieneczki najlepiej wyglądają na wieszaku, bo dziecko sobie zaraz podwinie taką pod pachy i tyle z elegancji..

Cytat:
a znajdowałam, a jakże Tylko że niecierpliwa jestem, bo zamawiam to na adres babci męża, więc zanim ktoś podjedzie do Gdańska i mi to przywiezie, to na ogół z miesiąc-dwa mijają.
Ale prawie wszystkie pary ogrodniczków (5 z 7 ) Zosia ma właśnie z Nexta, kupione na allegro

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Jak tam wywiad?
nawet szybko to idzie. U teściowej też się nie przepracowywałam: 15 minut pracy, 25 minut plot, jedzenia ciasta, picia kawki
Zostało mi jeszcze trochę, ale dowiedziałam się, że może być gotowe na jutro, około 16, więc luz

Cytat:

Mamcia, tylko Ty się nie spłucz do reszty, taką kasą szastasz, a potem jeszcze Ci na pieluchy zabraknie!

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie,
Wpadam do Was jak po ogień ale Maciek nie daje wytchnienia...
Wiem, że temat pojawiał się tysiące razy ale chodzi mi o szczepienia.
Zdecydowałam się na 5w1 ale jest niedostępna i mogę dostać tylko 6w1.
Trochę się boję o skutki uboczne, poradźcie czy brać 6w1 czy refundowane. Ja już nie wiem, mam mętlik w głowie....
ja szczepiłam 6 w 1, bo tu generalnie jakoś nie ma zwyczaju rozbijania. Nic się złego nie stało. Ale to podobno i tak te najgorsze skutki uboczne byłyby nie po tych pierwszych szczepieniach, tylko po tym w okolicach 13 miesiąca - czy się mylę?
(w temat się nie wgłębiałam, ale coś mi się obiło o uszy).

Ja dziś też siedzę na ebayu, chyba wylicytuję jakiś kombinezonik zimowy. Ale na razie wygrałam aukcję z takim domkiem Ravensburger (to jest zabawka do powieszenia na łóżeczku, żeby znajdujące się w nim dziecko mogło sobie w tym domku grzebać). Te rzeczy są strasznie drogie, a mi udało się kupić (co prawda używany) za 1,5€

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 18:45   #4229
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dep a co powiesz na
http://www.ebay.de/sch/Kleidung-Schu...=R40&_nkw=next

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:

Mamcia, tylko Ty się nie spłucz do reszty, taką kasą szastasz, a potem jeszcze Ci na pieluchy zabraknie!
ja juz jestem splukana

Amelcia
Stary 2012-10-07, 18:46   #4230
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
ja wzięłam refundowane, ale znajomi lekarze z którymi rozmawiałam mówili żeby nie bać się skojarzonych; ja jednak i tak się nie zdecydowałam
dlaczego 5w1 wycofują?
Do końca nie wiem... No i zostaje mi 6w1 jeśli usg brzusia będzie ok. Trzymajcie jutro kciukasy...

Miłego wieczorku Mamusie i spokojnej nocki Dziękuję za odpowiedzi.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości