|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2012-10-07 o 23:44 |
|
|
|
|
#4262 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Chyba już wiem co znaczy się nacytowałam i połowę poistów mi wcieło.. Poczytałam pozaznaczałam i wiekoszic nie ma
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nadrobiłąm ale niestety nie pamiętam co chciałam napisać do tych postów co mi ucieło Jasiu ma jutro ostatnio zastrzyk a dzisiaj miałam kontrolę i już jest zdrowy oskrzela czyste także pytanie mam Czy po pierwszej @ po porodzie mogą być nieregularne @ bo ja powinnam dostać w środę tydzień temu ???
|
||||||||||
|
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
U nas to wygląda tak, że około 20-21 kąpiel, później jedzenie i spanie. Około 24 pobudka na jedzonko i.. od kilku dni dopiero pobudka o 5-6rano!
Później 9 pobudka na flache, po czym później o 11. Następnie 3h aktywności, flacha i spanko. Później jedzenie, mniej więcej, co 3h pobudka. Spacery mamy między 15, a 16
|
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam spać, bo cos mnie nagle scieło. Do juterka
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asiulka - ale u mojej mamy były jeszcze dwie ciocie i dzieciaki... Wszyscy nad nim stali, głośno gadali, muzyka, potem jak zaczął ryczeć, to oczywiście wszyscy nad nim i go dotykają, żeby go uspokoić, co go bardziej wkurzało oczywiście... I ja mogę im mówić, że to mu nie pomaga, a oni nic! Ja to wychodzę z założenia, że takiemu noworodkowi potrzebny jest spokój i cichsze otoczenie. Też byliśmy już u rodziców na obiedzie jak on miał 10 dni i ostatnio jak kończył 2 tygodnie i wtedy miał spokój i ciszę, wszystko było cudnie. Pojadł i spał. |
|
|
|
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie ze noworodek lubi cisze moj jej nigdy nie mial czyt. Zuza Lece spac bo padam |
|
|
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tylko pies szczeka i muzyczka się cicho sączy, a tak to cisza w domu. ![]() Ja też mam teraz potrzebę bycia w ciszy i spokoju, może trochę to projektuję na synka Dobranoc! |
|
|
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki podczytałam ale siły na cytowanie brak ...
Asiu Ty już dostałaś @? ja jeszcze nie ... hmm jak myślicie po jakim czasie można zacząć znowu staranka o dzidzie?
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Od początku jadła mniej więcej regularnie. Tyle, że np. jak zjadła 30ml to logiczne, że wrzeszczała o jadło po 1h, a nie po 3
.No i w nocy budziła się dodatkowo o 3-4. A teraz tą pobudkę na jedzenie omija .---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
![]() U nas minął miesiąc i 2tygodnie, a nie dostałam jeszcze. Wydaje mi się, że wtedy gdy dostanie się @. |
|
|
|
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duśka humorzasta i krzykliwa ... na ręce i już ... ale walczymy z naszym kochanym terrorystą u nas mija 8 tygodni ... i nadal nie mam @ ... a chciałabym dostać i .. zacząć staranka ale najpierw wizyta u gina coby zielone światło dał ... ![]() lecę w poduchy bo dziecię śpi to i ja coś polulam
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konczi - moim zdaniem powinno się odczekać chwilę ze staraniami - koleżanka wpadła 3 miesiące po pierwszym porodzie w kolejną ciążę i to wyniszczyło bardzo jej organizm... A zdrowa i młoda jest. Trzeba dać się troszkę zregenerować ciałku, ale to moim zdaniem.
|
|
|
|
|
#4272 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Melduję się po weekendzie nadal w dwupaku i nic się nie zanosi, abym na dniach miała się rozpakowywać. Co prawda w sobotę wieczorem dopadł mnie taki ból w prawiej pachwinie, że aż się poryczałam. Poczytałam, że to Mały prawdopodobnie co raz bardziej naciska na szyjkę i dodatkowo przypuszczam, że to efekt tego, że cały dzień spędziłam dość aktywnie. Poza spinaniem się brzucha i jakimiś pojedynczymi kłuciami, reszta się wyciszyła, więc jeszcze pewnie sobie podźwigam brzuszek troszkę. ![]() Wczoraj odebraliśmy od rodziców TŻ bryczkę Antosia! ![]() ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- Cytat:
Niestety nie mamy rtęciowego, aby porównać wyniki, ale obawiam się, że coś z nim jest nie tak.Cytat:
![]() Cytat:
Jest obłędny!!! Cytat:
W takim razie mam nadzieję, że jak póki co nie ma skurczy, to wytrzymasz do tego 23, tak jak sobie zaplanowałaś.
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Chciałam dzisiaj pospać ale mały tak szaleje, że się nie da.
Dearline czyli dalej ciągniemy w dwupaku. Ciekawe jak I_K się czuje?
|
#4274 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
dzięki za gratulacje z powodu rozdziewiczenia ![]() Konczi - myślę, że kontrola u gina wyjaśni Twoje wątpliwości, ale nie chciałabyś dać organizmowi troche dojść do siebie po ciąży ??
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie, coś malutko nam się I_K udziela ostatnio. Ciekawe co u nich. Mój Mały dzisiaj rano po winogronie dał taki popis, że aż się wystraszyłam. Brzuch cały mi latał i niesamowicie wyciągał jakby rączkę, bo było widać taką małą kuleczkę, która przesuwała się po całej długości brzucha pośrodku. Momentami to skórę miałam tak naciągniętą, że aż bolało. A teraz jak na złość nic się nie rusza i też się zamartwiam. Mi to ciężko dogodzić. ![]() Czekam na położną, więc posłucham pewnie zaraz serduszka i będę spokojniejsza.
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
u Nas nic sie nie dzieje i nic sie na rodzenie nie zapowiada ciekawe kiedy sie Fabiś nade mną zlituje i zechce wyjść. Bo spanie z tym brzuchem i przewracanie sie na boki to okropne wyczyny . Najlepiej skontaktuj sie z gin ile czasu powinien miec organizm na regeneracje . Ciekawe co u Coco,pewnie nie dlugo tu zajrzy z maluszkiem
|
|
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dopiero co Duśke wypchnęłaś i znowu Ci sie chce?? ![]() No a ja teraz do minimum południa pewnie nic nie zrobie i bede głodna bo mały nie pozwoli, a mąż w pracy na rano ![]() Niech już dostarczą ten bujaczek bo uziemiona jestem doszczętnie
|
|
|
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
Ze studiów pamiętam, że po porodzie naturalnym najlepiej zaczekać około roku, a po cesarce około 2 lat z następną ciążą. To jest taki optymalny czas.
|
#4279 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczyny!
Tak czytam wypowiedzi tych które jeszcze nie urodziły i postanowiłam Was wesprzeć i życzyć szybkich porodów Naczekacie się. A teraz macie jeszcze gorzej jak codziennie któraś z nas wrzuca zdjęcia swoich pociech Więc trzymam kciuki!Nam dzisiaj w nocy odpad pępek! Powiedzcie mi, czy jeszcze przemywać go czymś, czy już nic nie trzeba robić? Wczoraj zrobiłam Mai okład z sody oczyszczonej na te grudkę pod piersią. Dzisiaj też jej zrobię.
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
kocham bobotic
skoro po kropelkach spi po piersi 2/3h. Normalnie miód na serce jak moja niunia już nie krzyczy po karmieniu
|
#4281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4283 | ||
|
Zakorzenienie
|
A ja po wizycie położnej i jestem w kropce.
Kurcze, co byście zrobiły na moim miejscu? ![]() Cytat:
Ja tu z niecierpliwością czekam Anusia na Wasze rozpakowanie. Czuję, że jak Ty się rozpakujesz, to nam też coś się ruszy. ![]() Myślę, że Coco ma maluszka przy sobie. Ciekawe co u asiejki i m_moni, bo one jeszcze z wrześniowymi terminami na liście.---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
Brawa dla Majki za pępuszek!
|
|
#4284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do obrzęków to mam wrażenie, że każda z nas to przechodziła więc chyba same obrzęki aż takie niepokojące nie są. Moje nogi też tak wyglądały przed porodem i to zbytnio mnie nie martwiło. Natomiast co do paciorkowca to ja też byłam bardzo wystraszona tym i chociaż wyszedł mi na koniec wymaz negatywny to nie byłam pewna jak jest naprawdę bo w końcu wymaz pobiera się też jakiś czas przed porodem. Jeśli poziom opieki w tym szpitalu blisko Ciebie jest naprawdę zły to może zaryzykuj i jedź do tego drugiego, zawsze w ostateczności antybiotyk można podać dziecku. A może będzie tak, że wody Ci nie odejdą w drodze tylko będziesz miała skurcze i problem się sam rozwiąże. Nie zazdroszczę Ci bo sama miałam dylemat co do dwóch szpitali i w końcu rodziłam w tym co do którego do końca przekonana nie byłam, ale w sumie jestem bardzo zadowolona. Tak czy siak, gdzie byś nie rodziła to ja na pewno bym w koło trąbiła o paciorkowcu.
|
|
#4285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dearlie hmm ja bym poszła jednak do swojego lekarza a nie do szpitala i z nim porozmawiała co on na to. Wkońcu Cie prowadzi od pocz ątku więc chyba będzie wiedział co robić?? |
|||
|
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
![]() U nas standardowo pobudki o 24.3.6 jak w zegarku. Wpadłam się przywitać i korzystając z okazji że mała śpi idę ogarnąć mieszkanko. Mam pytanie jak ubieracie na spacer maleństwa w taką pogodę jak dziś jest pochmurno i około 10 stopni,pomóżcie bo chcę iść na spacer a nie wiem jak ją ubrać ![]() Angel cieszę się że bobotic pomógł u nas też bardzo pomaga
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmawiałam z TŻ-tem i spróbuje dzisiaj wcześniej wrócić z pracy i chyba podjadę do tego lekarza dyżurującego tutaj u nas, bo ja przecież wykończę się nerwowo tak siedząc i myśląc o tym. Co do paciorkowca to położna powiedziała, że najbardziej obawia się, że mógłby odkleić się górny biegun pęcherza i wody zaczną się sączyć, a ja tego nie zauważę, bo ze mnie praktycznie cały czas coś leci przez te moje ciągłe infekcje. A wstałam dzisiaj z takim dobrym humorem, że lepiej się czuję, a tu takie stresy mnie dopadły.
|
|
#4288 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trochę jestem przestraszona bo przyplątała mi się jakaś infekcja a mało się odzywam bo zazwyczaj leże przed laptopem i niewygodnie mi pisać ![]() Cytat:
Edytowane przez I_K Czas edycji: 2012-10-08 o 09:14 |
|||
|
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

mianowicie, 9 dni już po cesarce a mi się szef lekko otworzył i zaczęło się sączyć z niego jakieś dziadostwo, byłam na zdjęciu szwów to położna powiedziała, że widocznie tak musi się oczyszczać ;/ psikam octeniseptem i troszkę pomaga ale mam ograniczone ruchy żeby się znowu nie otworzyło, do tego gorączka 39 stopni 

Niestety nie mamy rtęciowego, aby porównać wyniki, ale obawiam się, że coś z nim jest nie tak.