Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-07, 21:51   #4261
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Perełko dziękuje za przestrogę. Warto wiedzieć takie rzeczy. Bardzo Ci współczuje tego co przeżyłaś.

Ktoś tu kiedyś wkleił link do artykułu odnośnie dolegliwość, która skolei dotyczyła dziewczynek. Nie pamiętam jak się to nazywało, a bardzo bym chciała poczytać o tym znowu. Ktoś coś kojarzy?

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Witaj Lewek. Miło że się dolączyłaś.
Fajnie się Wam złożyło, że będziecie z siostrą rodziły
synechia? chyba tak to było

Edytowane przez anesh_
Czas edycji: 2012-10-07 o 23:44
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 22:03   #4262
Asiuulka89
Zakorzenienie

Chyba już wiem co znaczy się nacytowałam i połowę poistów mi wcieło.. Poczytałam pozaznaczałam i wiekoszic nie ma
Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość

Nie znoszę prasowania, choć nie powiem te dziecięce ciuszki mogłabym prasować non stop, takie słodkie są. Ale później z braku czasu chyba sobie odpuszcze. Do którego m-ca zamierzacie prasować ?
nie prasowałam anio razu. Niedługo będę już przechodzić na zwykły proszek tzn na taki w którym piorę swojerzeczy
Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Witam nie daje rady Was nadrobić, za dużo tego

Mam troszkę problemów z małym i ze sobą mianowicie, 9 dni już po cesarce a mi się szef lekko otworzył i zaczęło się sączyć z niego jakieś dziadostwo, byłam na zdjęciu szwów to położna powiedziała, że widocznie tak musi się oczyszczać ;/ psikam octeniseptem i troszkę pomaga ale mam ograniczone ruchy żeby się znowu nie otworzyło, do tego gorączka 39 stopni masakra. Nigdy więcej cesarki.

(
spokojnie. Ja jetem 8 tygodni po porodzie a rana mi się tydzień temu rozlazła i goi się powoli ale musiałam zakładać wysoką bieliznę i tak samo spodnie tzn legginsy na pas żeby nic tam nie obcierało i się wietrzyło.
Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam!

Moja mała w szpitalu ładnie ssała smoka a teraz tak samo, kilka sekund i wypluwa a ręcę by mogła ssać godzinami, ale ma na nich niedrapki, bo strasznie sobie pyszczek drapie. Obcinałyście już paznokcie, czy czekacie te dwa tygodnie z obcinaniem?
ą
ja już obciełam w szpitalu i niedrapki nie były nam potrzebne.
Cytat:
Doberek

Myślicie, że po miesiącu dzielko może już się świadomie uśmiechnąć? 2 razy tak cudownie się uśmiechneła patrząc mi w oczy. Jakie to jest wspaniałe uczucie [COLOR="Silver"]

[.
pewnie że tak.
Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Witam! To już 6. dzień po terminie. W nocy miałam regularne skurcze ale bezbolesne ale już miałam nadzieję że się rozkreci. Rano pojechaliśmy na ktg i niestety, skurcze góra do 40 i dużo na poziomie 20. Szyjka nie ruszyła, rozwarcia brak i nadal jest " od tyłu". Czyli wszystko w lesie.
Zaczynam się bać że przy porodzie będę miała potem bolesne skurcze i brak postępu w rozwarciu. W ogóle ja się do tego nie nadaje, nawet badanie jest dla mnie nieprzyjemne
wkońcu musisz urodzić, nie nastawiaj się na samo zło, może gładko pójdzie.
Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.

Z trudem znajduje czas żeby tu zajrzeć. Robert dalej większość dnia na cycu. Ale w pięć dni przytył do 3770 czyli 130g.

Axxa, Lidka, aga_ton, gratulacje!

Mój robi kupki jak musztarda francuska, z ziarenkami.

Załączam zdjęcia mojego przystojniaka. Ma na nich 3 dni.
śliczniocha
Cytat:
Planuję zakupić małej karuzelę do łóżeczka. Macie już jakieś, albo coś polecacie?
ja mam po Zuzance ale jest sprawdzona i Jasiu już się n ią interesuje a mam taką http://allegro.pl/fisher-price-karuz...682702365.html
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Wróciłam. Miałam KTG i wszystko ok. Ani jednego skurczu, serduszko pięknie biło, tylko mały cwaniak nie chciał sie dać zbadać i ciągle uciekał.
Mam zrobić w tygodniu badanie moczu, a następna wizyta za 2 tygodnie. Ciekawe czy dotrzymam
no to super ze wszystko ok
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A jaki masz?

My dziś byliśmy u mamy na obiedzie i niestety chyba trochę za długo, bo uciekaliśmy w takim dzikim płaczu, aż mam wyrzuty sumienia, że tak go przemęczyliśmy...
ja z młodym u rodziców byłam jak miał z 10 dni i nic się nie działo.
Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
jest lefaks albo sabsimplex u nas w de na kolki....w Polsce radzilam sobie wodą z glukozą,olejkiem kminkowym na brzuszek i ciepłymi okładami...niektorym dzieciom pomaga odgłos suszarki albo jeżdżenie autem

kurcze znow glowka rosnie jak jest szczelny zbiorniczek,na szczescie chociaz hemoglobina troszke narasta wiec narazie czekaja z transfuzją...moja mała ma jesc 45 ml ,dzis wypila z cyca 20 a potem jeszcze 50 z butli...ma juz 2,3 kg!!!!!Chociaz tyle z dobrych wiadomosci
super waga mam nadzieję ze problemu z glówką się wkońcu skończą

Nadrobiłąm ale niestety nie pamiętam co chciałam napisać do tych postów co mi ucieło
Jasiu ma jutro ostatnio zastrzyk a dzisiaj miałam kontrolę i już jest zdrowy oskrzela czyste także Byliśmy wczoraj na weselu, ale musieliśmy się urwać na inhalacje. bawiliśmy się do 3 a po 4 poszłam spoać i wstałam o 6 potem przed 8 ogólnie padam. Musiałąm się dotlenic rano wiec pojechałam na grzyby

pytanie mam Czy po pierwszej @ po porodzie mogą być nieregularne @ bo ja powinnam dostać w środę tydzień temu ???
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 22:03   #4263
colds
Zakorzenienie

U nas to wygląda tak, że około 20-21 kąpiel, później jedzenie i spanie. Około 24 pobudka na jedzonko i.. od kilku dni dopiero pobudka o 5-6rano!
Później 9 pobudka na flache, po czym później o 11.
Następnie 3h aktywności, flacha i spanko. Później jedzenie, mniej więcej, co 3h pobudka. Spacery mamy między 15, a 16
Stary 2012-10-07, 22:07   #4264
kraven
Zakorzenienie

Zmykam spać, bo cos mnie nagle scieło. Do juterka

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 22:27   #4265
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
U nas to wygląda tak, że około 20-21 kąpiel, później jedzenie i spanie. Około 24 pobudka na jedzonko i.. od kilku dni dopiero pobudka o 5-6rano!
Później 9 pobudka na flache, po czym później o 11.
Następnie 3h aktywności, flacha i spanko. Później jedzenie, mniej więcej, co 3h pobudka. Spacery mamy między 15, a 16
Ale pytanie od kiedy tak się wyregulowały dni...?

Asiulka - ale u mojej mamy były jeszcze dwie ciocie i dzieciaki... Wszyscy nad nim stali, głośno gadali, muzyka, potem jak zaczął ryczeć, to oczywiście wszyscy nad nim i go dotykają, żeby go uspokoić, co go bardziej wkurzało oczywiście... I ja mogę im mówić, że to mu nie pomaga, a oni nic!

Ja to wychodzę z założenia, że takiemu noworodkowi potrzebny jest spokój i cichsze otoczenie. Też byliśmy już u rodziców na obiedzie jak on miał 10 dni i ostatnio jak kończył 2 tygodnie i wtedy miał spokój i ciszę, wszystko było cudnie. Pojadł i spał.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 22:36   #4266
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

Asiulka - ale u mojej mamy były jeszcze dwie ciocie i dzieciaki... Wszyscy nad nim stali, głośno gadali, muzyka, potem jak zaczął ryczeć, to oczywiście wszyscy nad nim i go dotykają, żeby go uspokoić, co go bardziej wkurzało oczywiście... I ja mogę im mówić, że to mu nie pomaga, a oni nic!

Ja to wychodzę z założenia, że takiemu noworodkowi potrzebny jest spokój i cichsze otoczenie. Też byliśmy już u rodziców na obiedzie jak on miał 10 dni i ostatnio jak kończył 2 tygodnie i wtedy miał spokój i ciszę, wszystko było cudnie. Pojadł i spał.
No to faktycznie. A ciotkomnie przemowisz one i tak zawsze beda madrzjsze pewnie ze noworodek lubi cisze moj jej nigdy nie mial czyt. Zuza

Lece spac bo padam
Stary 2012-10-07, 22:43   #4267
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
No to faktycznie. A ciotkomnie przemowisz one i tak zawsze beda madrzjsze pewnie ze noworodek lubi cisze moj jej nigdy nie mial czyt. Zuza

Lece spac bo padam
No tak, starsze rodzeństwo utrudnia trochę zapewnianie spokoju

U nas tylko pies szczeka i muzyczka się cicho sączy, a tak to cisza w domu.
Ja też mam teraz potrzebę bycia w ciszy i spokoju, może trochę to projektuję na synka

Dobranoc!
Stary 2012-10-07, 23:14   #4268
Konczita
Zakorzenienie

hej mamuśki podczytałam ale siły na cytowanie brak ...
Asiu Ty już dostałaś @? ja jeszcze nie ... hmm

jak myślicie po jakim czasie można zacząć znowu staranka o dzidzie?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 23:21   #4269
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Od początku jadła mniej więcej regularnie. Tyle, że np. jak zjadła 30ml to logiczne, że wrzeszczała o jadło po 1h, a nie po 3 .
No i w nocy budziła się dodatkowo o 3-4. A teraz tą pobudkę na jedzenie omija .

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Jak Duśka?

U nas minął miesiąc i 2tygodnie, a nie dostałam jeszcze.

Wydaje mi się, że wtedy gdy dostanie się @.
Stary 2012-10-07, 23:40   #4270
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Jak Duśka?

Duśka humorzasta i krzykliwa ... na ręce i już ... ale walczymy z naszym kochanym terrorystą

u nas mija 8 tygodni ... i nadal nie mam @ ... a chciałabym dostać i .. zacząć staranka ale najpierw wizyta u gina coby zielone światło dał ...

lecę w poduchy bo dziecię śpi to i ja coś polulam

13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 00:06   #4271
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Od początku jadła mniej więcej regularnie. Tyle, że np. jak zjadła 30ml to logiczne, że wrzeszczała o jadło po 1h, a nie po 3 .
No i w nocy budziła się dodatkowo o 3-4. A teraz tą pobudkę na jedzenie omija .

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Jak Duśka?

A Melcia jest na mm czy na piersi? Bo to też pewnie inaczej się regulują dzieciaczki, wiadomo że mm jest bardziej sycące u dłużej się trawi...

Konczi - moim zdaniem powinno się odczekać chwilę ze staraniami - koleżanka wpadła 3 miesiące po pierwszym porodzie w kolejną ciążę i to wyniszczyło bardzo jej organizm... A zdrowa i młoda jest. Trzeba dać się troszkę zregenerować ciałku, ale to moim zdaniem.
Stary 2012-10-08, 06:30   #4272
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Melduję się po weekendzie nadal w dwupaku i nic się nie zanosi, abym na dniach miała się rozpakowywać. Co prawda w sobotę wieczorem dopadł mnie taki ból w prawiej pachwinie, że aż się poryczałam. Poczytałam, że to Mały prawdopodobnie co raz bardziej naciska na szyjkę i dodatkowo przypuszczam, że to efekt tego, że cały dzień spędziłam dość aktywnie. Poza spinaniem się brzucha i jakimiś pojedynczymi kłuciami, reszta się wyciszyła, więc jeszcze pewnie sobie podźwigam brzuszek troszkę.

Wczoraj odebraliśmy od rodziców TŻ bryczkę Antosia! Jest piękna. Oczywiście tam na miejscu TŻ ambitnie ją poskładał, po czym musieliśmy ją przewieź, więc musiał działać w drugą stronę i wszystko na nowo popakować. Wróciliśmy późnym wieczorem, więc już zlitowałam się nam nim i wczoraj już odpuściłam ponowne składanie, ale jak tylko będzie w całości to się pochwalę!

---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ----------

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Iwoncia ja niestety nie pomoge. Ja mam ten z Lidla ktory po 2 dniach przestal dzialac. Musze kupic baterie - bo paragon wyrzucilam.
Kurcze ja też mam ten z Lidla i ostatnio go uruchomiłam po raz pierwszy. Od tego czasu kilka razy testowałam go na sobie i na TŻ-cie i on ciągle pokazuje temperatuję 36.4 lub wyjątkowo 36.6. Najbardziej zdziwiło mnie, że w momencie, gdy TŻ troszkę gorzej się czuł to wyskakiwała nawet 36.2 Niestety nie mamy rtęciowego, aby porównać wyniki, ale obawiam się, że coś z nim jest nie tak.

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
dzień dobry

wpadłam powiedzieć, żem od dzisiejszej nocy ponownie rozdziewiczona
Uuu aaaa gratuluję!!!

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Witam! To już 6. dzień po terminie. W nocy miałam regularne skurcze ale bezbolesne ale już miałam nadzieję że się rozkreci. Rano pojechaliśmy na ktg i niestety, skurcze góra do 40 i dużo na poziomie 20. Szyjka nie ruszyła, rozwarcia brak i nadal jest " od tyłu". Czyli wszystko w lesie.
Zaczynam się bać że przy porodzie będę miała potem bolesne skurcze i brak postępu w rozwarciu. W ogóle ja się do tego nie nadaje, nawet badanie jest dla mnie nieprzyjemne
Kochana spokojnie, napewno sobie poradzisz. Chociaż przyznam, że doskonale rozumiem Twoje obawy, bo sama odczuwam paskudny ból przy badaniu i ostatnio dręczyły mnie takie same myśli jak Ciebie. Jednak musi starać się myśleć pozytywnie!

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość

Załączam zdjęcia mojego przystojniaka. Ma na nich 3 dni.
Jest obłędny!!!

Cytat:
Wróciłam. Miałam KTG i wszystko ok. Ani jednego skurczu, serduszko pięknie biło, tylko mały cwaniak nie chciał sie dać zbadać i ciągle uciekał.
Mam zrobić w tygodniu badanie moczu, a następna wizyta za 2 tygodnie. Ciekawe czy dotrzymam
Brawa za udaną wizytę. W takim razie mam nadzieję, że jak póki co nie ma skurczy, to wytrzymasz do tego 23, tak jak sobie zaplanowałaś.
Stary 2012-10-08, 07:05   #4273
kraven
Zakorzenienie

Cześć. Chciałam dzisiaj pospać ale mały tak szaleje, że się nie da.

Dearline czyli dalej ciągniemy w dwupaku. Ciekawe jak I_K się czuje?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-10-08, 08:13   #4274
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry

dzięki za gratulacje z powodu rozdziewiczenia

Konczi - myślę, że kontrola u gina wyjaśni Twoje wątpliwości, ale nie chciałabyś dać organizmowi troche dojść do siebie po ciąży ??
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 08:15   #4275
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:

Ciągniemy, ciągniemy. No właśnie, coś malutko nam się I_K udziela ostatnio. Ciekawe co u nich.

Mój Mały dzisiaj rano po winogronie dał taki popis, że aż się wystraszyłam. Brzuch cały mi latał i niesamowicie wyciągał jakby rączkę, bo było widać taką małą kuleczkę, która przesuwała się po całej długości brzucha pośrodku. Momentami to skórę miałam tak naciągniętą, że aż bolało. A teraz jak na złość nic się nie rusza i też się zamartwiam. Mi to ciężko dogodzić.

Czekam na położną, więc posłucham pewnie zaraz serduszka i będę spokojniejsza.
Stary 2012-10-08, 08:17   #4276
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dobry u Nas nic sie nie dzieje i nic sie na rodzenie nie zapowiada ciekawe kiedy sie Fabiś nade mną zlituje i zechce wyjść. Bo spanie z tym brzuchem i przewracanie sie na boki to okropne wyczyny Konczi widze,że planujecie drugie dzidzi,super. Najlepiej skontaktuj sie z gin ile czasu powinien miec organizm na regeneracje. Ciekawe co u Coco,pewnie nie dlugo tu zajrzy z maluszkiem

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 08:30   #4277
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Jeeeeezusie, Ty znowu chcesz być w ciąży??????
Dopiero co Duśke wypchnęłaś i znowu Ci sie chce??

No a ja teraz do minimum południa pewnie nic nie zrobie i bede głodna bo mały nie pozwoli, a mąż w pracy na rano
Niech już dostarczą ten bujaczek bo uziemiona jestem doszczętnie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 08:33   #4278
kraven
Zakorzenienie

Ze studiów pamiętam, że po porodzie naturalnym najlepiej zaczekać około roku, a po cesarce około 2 lat z następną ciążą. To jest taki optymalny czas.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-10-08, 08:35   #4279
Nisia4
Zadomowienie

Dzień dobry Dziewczyny!
Tak czytam wypowiedzi tych które jeszcze nie urodziły i postanowiłam Was wesprzeć i życzyć szybkich porodów Naczekacie się. A teraz macie jeszcze gorzej jak codziennie któraś z nas wrzuca zdjęcia swoich pociech Więc trzymam kciuki!
Nam dzisiaj w nocy odpad pępek! Powiedzcie mi, czy jeszcze przemywać go czymś, czy już nic nie trzeba robić?
Wczoraj zrobiłam Mai okład z sody oczyszczonej na te grudkę pod piersią. Dzisiaj też jej zrobię.
Stary 2012-10-08, 08:38   #4280
angel166
Zakorzenienie

kocham bobotic moja niunia tylko raz w nocy zrobiła koncert ale trwał tylko pół godzinki a nie jak zazwyczaj 2/3. Resztę nocy i teraz śpi po piersi samej ona nam chyba przez ten brzuszek tak płakała, a nie z głoduskoro po kropelkach spi po piersi 2/3h. Normalnie miód na serce jak moja niunia już nie krzyczy po karmieniu ale nie chwalę dna przed zachodem, zobaczymy jak to będzie dalej

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 08:38   #4281
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczyny!
Tak czytam wypowiedzi tych które jeszcze nie urodziły i postanowiłam Was wesprzeć i życzyć szybkich porodów Naczekacie się. A teraz macie jeszcze gorzej jak codziennie któraś z nas wrzuca zdjęcia swoich pociech Więc trzymam kciuki!
Nam dzisiaj w nocy odpad pępek! Powiedzcie mi, czy jeszcze przemywać go czymś, czy już nic nie trzeba robić?
Wczoraj zrobiłam Mai okład z sody oczyszczonej na te grudkę pod piersią. Dzisiaj też jej zrobię.
ja przemywałam dopóki się całkiem nie zagoiło tak samo jak przemywałam nim odpadł pępek
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 08:42   #4282
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
ja przemywałam dopóki się całkiem nie zagoiło tak samo jak przemywałam nim odpadł pępek
Właśnie tak mi się zdawało bo tam jeszcze to nie wygląda na 100% zagojone. Dzięki
Stary 2012-10-08, 08:48   #4283
Dearlie
Zakorzenienie

A ja po wizycie położnej i jestem w kropce. Powiedziała, że ona przy paciorkowcu jednak radziła mi rodzić w naszym szpitalu. Poza tym zaniepokoiły ją moje obrzęki, a mianowicie moje nogi wyglądają jak bańki od kilku dni i zdziwiła się, że mój lekarz widział to w tamtym tygodniu, a wizytę mam dopiero 18 października. Sama nie wiem co teraz robić, czy jechać do niego wcześniej czy czekać na rozwój wydarzeń. Położna powiedziała, że jakby co to mam przejechać się na wizytę do lekarza dyżurującego u nas w szpitalu, a ja nie wiem czy mam tyle odwagi, bo jak mnie wsadzą u nas na oddział to mogę już na nim zostać czasami do porodu, a ja nie jestem przekonana czy chcę rodzić w tym szpitalu. Kurcze, co byście zrobiły na moim miejscu?

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dobry u Nas nic sie nie dzieje i nic sie na rodzenie nie zapowiada ciekawe kiedy sie Fabiś nade mną zlituje i zechce wyjść. Bo spanie z tym brzuchem i przewracanie sie na boki to okropne wyczyny Konczi widze,że planujecie drugie dzidzi,super. Najlepiej skontaktuj sie z gin ile czasu powinien miec organizm na regeneracje. Ciekawe co u Coco,pewnie nie dlugo tu zajrzy z maluszkiem
Fabiś no wiesz! Ja tu z niecierpliwością czekam Anusia na Wasze rozpakowanie. Czuję, że jak Ty się rozpakujesz, to nam też coś się ruszy.

Myślę, że Coco ma maluszka przy sobie. Ciekawe co u asiejki i m_moni, bo one jeszcze z wrześniowymi terminami na liście.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Dzień dobry Dziewczyny!
Dziękujemy za wsparcie! Masz rację, gdy oglądam te Wasze ślicznoty to już nie mogę doczekać się, aż utulę tego mojego wariata, który jeszcze tam w środku siedzi.

Brawa dla Majki za pępuszek!
Stary 2012-10-08, 09:00   #4284
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A ja po wizycie położnej i jestem w kropce. Powiedziała, że ona przy paciorkowcu jednak radziła mi rodzić w naszym szpitalu. Poza tym zaniepokoiły ją moje obrzęki, a mianowicie moje nogi wyglądają jak bańki od kilku dni i zdziwiła się, że mój lekarz widział to w tamtym tygodniu, a wizytę mam dopiero 18 października. Sama nie wiem co teraz robić, czy jechać do niego wcześniej czy czekać na rozwój wydarzeń. Położna powiedziała, że jakby co to mam przejechać się na wizytę do lekarza dyżurującego u nas w szpitalu, a ja nie wiem czy mam tyle odwagi, bo jak mnie wsadzą u nas na oddział to mogę już na nim zostać czasami do porodu, a ja nie jestem przekonana czy chcę rodzić w tym szpitalu. Kurcze, co byście zrobiły na moim miejscu?
Jak daleko masz do tego szpitala drugiego? Pewnie pisałaś, ale nie pamiętam.
Co do obrzęków to mam wrażenie, że każda z nas to przechodziła więc chyba same obrzęki aż takie niepokojące nie są. Moje nogi też tak wyglądały przed porodem i to zbytnio mnie nie martwiło.
Natomiast co do paciorkowca to ja też byłam bardzo wystraszona tym i chociaż wyszedł mi na koniec wymaz negatywny to nie byłam pewna jak jest naprawdę bo w końcu wymaz pobiera się też jakiś czas przed porodem.
Jeśli poziom opieki w tym szpitalu blisko Ciebie jest naprawdę zły to może zaryzykuj i jedź do tego drugiego, zawsze w ostateczności antybiotyk można podać dziecku. A może będzie tak, że wody Ci nie odejdą w drodze tylko będziesz miała skurcze i problem się sam rozwiąże. Nie zazdroszczę Ci bo sama miałam dylemat co do dwóch szpitali i w końcu rodziłam w tym co do którego do końca przekonana nie byłam, ale w sumie jestem bardzo zadowolona.
Tak czy siak, gdzie byś nie rodziła to ja na pewno bym w koło trąbiła o paciorkowcu.
Stary 2012-10-08, 09:01   #4285
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

Duśka humorzasta i krzykliwa ... na ręce i już ... ale walczymy z naszym kochanym terrorystą

u nas mija 8 tygodni ... i nadal nie mam @ ... a chciałabym dostać i .. zacząć staranka ale najpierw wizyta u gina coby zielone światło dał ...

lecę w poduchy bo dziecię śpi to i ja coś polulam

Tak ja dostałam 3 i pół tygodnia po porodzie no a teraz mam 32 dzień i nic nie ma i wlaśnie niue wiem co jest grane. a co do ciąży ja bym jenak trochę poczekała chociaż to pół roku.
Cytat:
Dzień dobry Dziewczyny!
ja psikałam tak długo aż się nie wygoiło.
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
kocham bobotic moja niunia tylko raz w nocy zrobiła koncert ale trwał tylko pół godzinki a nie jak zazwyczaj 2/3. Resztę nocy i teraz śpi po piersi samej ona nam chyba przez ten brzuszek tak płakała, a nie z głoduskoro po kropelkach spi po piersi 2/3h. Normalnie miód na serce jak moja niunia już nie krzyczy po karmieniu ale nie chwalę dna przed zachodem, zobaczymy jak to będzie dalej
no to supoer że kropelki działają zawsze fajnie jak dziecku ulży.

Dearlie hmm ja bym poszła jednak do swojego lekarza a nie do szpitala i z nim porozmawiała co on na to. Wkońcu Cie prowadzi od pocz ątku więc chyba będzie wiedział co robić??
Stary 2012-10-08, 09:07   #4286
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Doberek

U nas standardowo pobudki o 24.3.6 jak w zegarku.

Wpadłam się przywitać i korzystając z okazji że mała śpi idę ogarnąć mieszkanko.

Mam pytanie jak ubieracie na spacer maleństwa w taką pogodę jak dziś jest pochmurno i około 10 stopni,pomóżcie bo chcę iść na spacer a nie wiem jak ją ubrać

Angel cieszę się że bobotic pomógł u nas też bardzo pomaga

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:09   #4287
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Jak daleko masz do tego szpitala drugiego? Pewnie pisałaś, ale nie pamiętam.
Co do obrzęków to mam wrażenie, że każda z nas to przechodziła więc chyba same obrzęki aż takie niepokojące nie są. Moje nogi też tak wyglądały przed porodem i to zbytnio mnie nie martwiło.
Natomiast co do paciorkowca to ja też byłam bardzo wystraszona tym i chociaż wyszedł mi na koniec wymaz negatywny to nie byłam pewna jak jest naprawdę bo w końcu wymaz pobiera się też jakiś czas przed porodem.
Jeśli poziom opieki w tym szpitalu blisko Ciebie jest naprawdę zły to może zaryzykuj i jedź do tego drugiego, zawsze w ostateczności antybiotyk można podać dziecku. A może będzie tak, że wody Ci nie odejdą w drodze tylko będziesz miała skurcze i problem się sam rozwiąże. Nie zazdroszczę Ci bo sama miałam dylemat co do dwóch szpitali i w końcu rodziłam w tym co do którego do końca przekonana nie byłam, ale w sumie jestem bardzo zadowolona.
Tak czy siak, gdzie byś nie rodziła to ja na pewno bym w koło trąbiła o paciorkowcu.
Ja właśnie bardzo martwie się tymi obrzękami, bo ona nastraszyła mnie zatruciem ciążowym. Powiedziała, że mimo braku białka w moczu w badaniach tydzień temu, te nogi nie wyglądają dobrze. Tym bardziej, że obrzęk obejmuje również łydki i po naciśnięciu zostaje dziura. Ja do tego przed ciążą miałam niejednokrotnie problemy z nerkami. Ona powiedziała mi wprost, że boi się, żeby gdzieś nie zatrzymywała się woda w organiźmie i lepiej to sprawdzić.
Rozmawiałam z TŻ-tem i spróbuje dzisiaj wcześniej wrócić z pracy i chyba podjadę do tego lekarza dyżurującego tutaj u nas, bo ja przecież wykończę się nerwowo tak siedząc i myśląc o tym.

Co do paciorkowca to położna powiedziała, że najbardziej obawia się, że mógłby odkleić się górny biegun pęcherza i wody zaczną się sączyć, a ja tego nie zauważę, bo ze mnie praktycznie cały czas coś leci przez te moje ciągłe infekcje.

A wstałam dzisiaj z takim dobrym humorem, że lepiej się czuję, a tu takie stresy mnie dopadły.
Stary 2012-10-08, 09:11   #4288
I_K
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ciągniemy, ciągniemy. No właśnie, coś malutko nam się I_K udziela ostatnio. Ciekawe co u nich.

Mój Mały dzisiaj rano po winogronie dał taki popis, że aż się wystraszyłam. Brzuch cały mi latał i niesamowicie wyciągał jakby rączkę, bo było widać taką małą kuleczkę, która przesuwała się po całej długości brzucha pośrodku. Momentami to skórę miałam tak naciągniętą, że aż bolało. A teraz jak na złość nic się nie rusza i też się zamartwiam. Mi to ciężko dogodzić.

Czekam na położną, więc posłucham pewnie zaraz serduszka i będę spokojniejsza.
hej dziewczynki u mnie wszystko ok, nic nie zapowiada żebym urodziła wcześniej... nie mam żadnych skurczy... tylko biodra mnie bolą...
trochę jestem przestraszona bo przyplątała mi się jakaś infekcja no i mam nadzieje że zdążę choć trochę się podleczyć przed porodem żeby nie zaszkodzić dziecku...

a mało się odzywam bo zazwyczaj leże przed laptopem i niewygodnie mi pisać
Cytat:
Darlie nie wiem co Ci doradzić... ale myślę że nawet jak byś pojechała do szpitala na wizytę to aż na dwa tyg nie zostawią cię w szpitalu...

Edytowane przez I_K
Czas edycji: 2012-10-08 o 09:14
I_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:14   #4289
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

Dearlie hmm ja bym poszła jednak do swojego lekarza a nie do szpitala i z nim porozmawiała co on na to. Wkońcu Cie prowadzi od pocz ątku więc chyba będzie wiedział co robić??
Kurcze byłam już prawie zdecydowana jechać do szpitala, a teraz zasiałaś we mnie ziarnko niepewności. Może rzeczywiście masz rację. Tylko ja kurcze na tym ostatnim etapie ciąży jestem średnio z niego zadowolona. Np. nie dał mi żadnych skierowań na ktg ( a z tego co widzę, to większość z Was ma robione to badanie), szyjkę sprawdza mi tylko ręcznie, nie podaje jaka jest jej długość, sama musiałam mu powiedzieć, że mam leukocyty w moczu, bo patrząc na wyniki sam tego nie zauważył. Jakoś tak jestem sceptycznie do niego nastawiona i może rzeczywiście lepiej,żeby zobaczył nas jakiś inny lekarz?
Stary 2012-10-08, 09:17   #4290
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze byłam już prawie zdecydowana jechać do szpitala, a teraz zasiałaś we mnie ziarnko niepewności. Może rzeczywiście masz rację. Tylko ja kurcze na tym ostatnim etapie ciąży jestem średnio z niego zadowolona. Np. nie dał mi żadnych skierowań na ktg ( a z tego co widzę, to większość z Was ma robione to badanie), szyjkę sprawdza mi tylko ręcznie, nie podaje jaka jest jej długość, sama musiałam mu powiedzieć, że mam leukocyty w moczu, bo patrząc na wyniki sam tego nie zauważył. Jakoś tak jestem sceptycznie do niego nastawiona i może rzeczywiście lepiej,żeby zobaczył nas jakiś inny lekarz?
Tzn. moi dwaj lekarze też nie dali mi skierowania na ktg, sama jeździłam jak coś było nie tak według mnie. Co do długości szyjki to też żaden się ze mną nie podzielił tą wiadomością. Ale skoro czujesz się niepewnie to może faktycznie skonsultuj się z kimś. Raczej Cię w szpitalu nie zostawią. A jak będą chcieli to zawsze możesz kombinować, że musisz po rzeczy do domu, że masz blisko itd. i pojechać do tego drugiego szpitala.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości