|
|
#4291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
|
|
|
|
#4292 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do problemów brzuszkowych to teściowa mnie 'pocieszyła' że mąż miał kolki do 6 miesiąca Cytat:
![]() Będzie dobrze Cytat:
wcieram Jantar i Seboradin, ale bez skutków![]() Cytat:
a kościelnemu nic bym nie dała., co za bezczelny typ ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4294 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() My jutro, ale dziś od rana mega problem z brzuszkim ![]() Cytat:
Cytat:
Byliśmy wczoraj u teściów po dłuuugiej przerwie (od czasu, gdy weszła mi do pokoju jak karmiłam). Młoda trochę sobie gadała - teściowa pytanie, czy ona tak gada sobie cały dzień (no jasne, nic nie trzeba przy niej robić, ja śpię, a ona sobie gada). Potem Mała płacz - zmęczona i głodna, ale nie! Brzuszek ją boli - mówię, że nie - za chwilę znowu, że brzuszek ją boli - a ja, że nie, jest śpiąca. Biorę Martynkę od tż, a teściowa do niej gada (nosz kur... mówiłam, że jest śpiąca ![]() Cytat:
za zażegnanie kryzysu i za nowe umiejętności! No i mamy kolejnego aniołka![]() Cytat:
Cytat:
za nocNo i też mam 6 takich typowo zimowych, a oprócz tego jeszcze jesienne... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- A! Vestis, co za gbur z kościelnego! Karolina, miałam złożyć Tobie życzenia, ale nie pamiętam, czy to zrobiłam Oby okres płaczliwości trwał jak najkrócej! Tobie dużo cierpliwości i odpoczynku |
||||||||
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
ja moglam od razu kupic ze smoczkiem 2+ ale jakos kompletnie o tym nie pomslalam :P
|
|
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, nadrobiłam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Ja mogłam, ale zwykłą butelkę, a ja chciałam tę samosterylizującą:brzydal : |
|
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dzisiaj byłyśmy na pobieraniu krwi. Róża płakała chwilę po wkłuciu i pod koniec, bo to trochę za długo trwało. Znów usłyszałam masę komplementów pod jej adresem Krew ledwo leciała, więc powiedziały, że przed pobieraniem krwi należy maluszki napoić (lub nakarmić). Właściwie w ciąży pielęgniarki też mówiły, że mam rano napić się wody, to krew lepiej poleci. Jutro szczepienie.
|
|
|
|
|
#4298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ta olejuszka niedostępna w DE, wiem że któraś pisała o jakimś kremie, ale nie pamiętam cóż to za specyfik był i czy skuteczny
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale planuje dokupic jeszcze zwykla chyba juz nie przyjdzie dzisiaj ten listonosz :/ niby przesylki byly wyslane 3.10- to juz dzisiaj powinny byc :/ |
|
|
|
|
#4301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
denerwują mnie tacy ludziesama się nad tym zastanawiam |
|
|
|
|
#4302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4303 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mojej równowadze i zdrowiu psychicznemu - bardzo pomogła ![]() Cytat:
![]() A właśnie, chciałam zapytać z ciekawości - czy w Polsce takie miękkie skórzane buciki (określane tu jako butki do raczkowania) też są takie popularne, czy to tylko w Niemczech ten szał? o, tego typu http://www.ebay.de/itm/MYP-Baby-Krab...ht_1900wt_1037 |
||
|
|
|
#4304 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszcze ,że macie czas na na pisanie na forum .
U mnie ciężko z tym .Jak wpadne do Was to tylko na chwile, przeczytam i znikam .Ostatnio mam wrażenie,że im Patryś starszy tym zamiast lepiej -jest gorzej. Ostatnio nauczył się, a raczej mąż go nauczył leżenia na kolanach u siebie. I teraz nawet bujaczek jest "be" .Zasypia mi też na kolanach, a jak go odkładam to jeden wielki ryk ![]() A mąż nauczył go tak ,gdy mieliśmy "akcje" z jego wymiotami. Bał się go zostawić leżącego (zresztą ja też) i tak go trzymał. Wystarczył jeden weekend . . . Muszę się jakoś zorganizować i zacząć być z Wami na bieżąco.
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Vestis, współczuję i obawiam się, że u nas chrzciny będą wyglądały podobnie ! Mam jednak nadzieję, że będzie inaczej, bo inaczej zwariuję !!
Wanilka, my chrzcimy 21.10. no i przyjęcie również w domu. Już się boję !!! Na razie mamy tylko sukieneczkę dla niuni i nic więcej, wszystko pozamawiane online i nie przyszło.... jak tak dalej będzie to nie wiem, stresa mam trochę. Do tego sama nie mam się w co ubrać, co za koszmar. Dzisiaj zamawiałam zaproszenia, musiałąm to zrobić w dosłownie 10 min, bo inaczej też by nie przyszł na czas, wtedy dziecko mi się rozdarło, koncertowało cały czas, a ja wybierałam zdjęcie i na szybko personalizację gości. Efekt jest taki, że zdjęcie nie to co trzeba, bardzo poważne, no i obym gości nie pomyliła Ta terrorystka żyć mi nie daje!---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Blue, wizyty u Twojej teściowej to tak jak u mojej. Zgrozo! Byle jak najrzadziej !!!!!!!! |
|
|
|
#4306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja na razie wycierałam pieluszką 2 razy, poczekam może jeszcze zejdzie, a jak nie będę myśleć....byłam pewna, że to po 1. razie zejdzie
|
|
#4307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A umie ssać smoczusia u nas od kiedy mała się nauczyła ładnie go ssać prawie w ogóle nie płacze chyba, że jest głodna. Nadia też już nie lub tak leżaczka jak kiedyś , może jest ciekawy już świata i na kolanach lepiej widać |
|
|
|
|
#4308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() te buciki pierwszy raz widzę....jakiś dziwny wymysł jak dla mnie...żeby dziecko sobie stópek nie obcierało przy raczkowaniu czy jak nabyłaś coś takiego????
|
|
#4309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Smoczek to u nas podstawa. Bez niego nie dalibyśmy sobie rady.
|
|
#4311 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj i przedwczoraj moja też wrzeszczała i odsuwała się od piersi. W końcu trochę possała, ale więcej szarpała i wyglądała na rozzłoszczoną. Ulewa mniej, niż kiedyś, ale znów dużo. Może powinnam bardziej zagęszczać mleko?
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-08 o 12:56 |
|
|
|
|
#4314 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No cóz, jestem o tyle usprawiedliwiona, że wszystkie dostałam W tym tylko jeden nowy i mam nadzieję, że będzie jej pasował![]() Nie widziałam takich butków. A! Herbatkę zamówiłam - mam nadzieję, że zechce ją pić ![]() Grunt, że tż zachował się wzorowo! |
|||
|
|
|
#4315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja się póki co tylko witam bez nadrabiania, właśnie wróciliśmy od teściów. Weselicho udane, wybawiłam się w końcu, tego mi było trzeba ![]() Mała dziadków nie zamordowała ![]() Teraz lecę ją karmić, a o 15.30 szczepienie... Prosimy o kciuki
|
#4319 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
my już po szczepieniu,nie było tak źle,teraz Oskarek leży pod matą i guga. Waży 6,8kg i ma 64cm grubasek mójkarolka to ja pisałam o kremie na ciemieniuszkę, jest to Mustela Stelaker, całe dziadostwo zeszło po jednej aplikacji |
|
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z kupionym wczoraj też będę miała 6, a do tego ten śpiworek. Musisz coś dokupić. 1x 62 2x 62-68, czyli 68 2x74 1x80 Spiworek też na 74. *** Edit - jednego nie wymieniłam.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-08 o 14:24 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.

wcieram Jantar i Seboradin, ale bez skutków

bez pomocy mamy siostry i bratowej nie byłoby szans to wszystko ogarnąć, no ale zaoszczędziliśmy na tym ponad 1000 zł
a mąz został sam na placu boju,

za zażegnanie kryzysu i za nowe umiejętności! No i mamy kolejnego aniołka

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)