Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-08, 13:11   #4351
depoison
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Tylko?
Ja z kupionym wczoraj też będę miała 6, a do tego ten śpiworek. Musisz coś dokupić.
1x 62
2x 62-68, czyli 68
1x74
1x80
Spiworek też na 74.
no koniecznie! przecież ja mam ambicje być wątkową rekordzistką w posiadaniu takiej ilości ubranek, by dziecko połowy nawet nie zdążyło założyć

Cytat:
Śliczne, ale stopa najlepiej kształtuje się przy chodzeniu boso. Pomyślę.
no niby tak, choć nie wiem, jak u nas z tym lataniem boso będzie, bo mamy parkiet na podłodze i jest zwyczajnie zimno w stopy. A te paputki są właściwie tak miękkie, jak skarpetki.
Z tym że ja myślę o zakładaniu ich głównie do nosidła

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a wiesz teraz zwrócę większą na nie uwagę
no słodziachne-przyznaję...pewnie i tak zakupię
a poważnie to mam nadzieję, że nie porwał Cię ten nurt bio/ekobo u nas b.popularne jest być/kupować te produkty

pytanie-czy Wasze pociechy też lubią takie ekstremalne bujaniebo moja Gwiazda nie uśnie jak jej porządnie nie bujniesz, w wózku też lubi ekstremum
nie, nie porwał - wręcz przeciwnie
Tu też popularne, w promieniu jakichś 10 minut piechotą mam chyba z 8 Bio-sklepów, łącznie z Bio-zoologicznym ()
Z tego typu produktów lubie tylko piwo Potsdamer Stange - bajeczne!
A ekstremalnego bujania moja nie lubi

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
ale mi się podobają! ile kosztują takie cuda!? moja babcia teraz jedzie do Franfkurtu muszę jej powiedziec żeby nabyła nam
około 10-12€, największy wybór widziałam zawsze nie w żadnych obuwniczych, tylko w BIO-sklepach (spożywczych, ale zawsze trochę niespożywczych drobiazgów też prowadzą)
Ale widzę, że na allegro też można coś takiego dostać, o, tu np
http://allegro.pl/skorzane-paputki-0...689718999.html (tylko wybór wzorków jednak dużo mniejszy)

Zośka chyba kupę wali Popierduje, stęka i spogląda na mnie spode łba

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

walnęła

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 13:17   #4352
Paulaaa23
Rozeznanie

Witam się po weekendzie
W szkole ok, nudy jak zwykle. Mały podobno beze mnie jak aniołek, cichutki, grzecznie się bawił... A jak ja jestem to tylko płacz ciągle i cyc . Rano byliśmy na szczepieniu. Płakał tylko w momencie kłucia, jak pielęgniarka wyjmowała igłę, to przestawał od razu, więc był bardzo dzielny No i oczywiście jak przypuszczałam, rozpłakałam się razem z nim już przy pierwszym wkłuciu... Następne szczepienie 19 listopada. Lekarz kazał do następnego szczepienia nie dawać wit. D, ponieważ przyspiesza ona zrost ciemiączka, a Adaś ma już bardzo małe, podobno do pół roku nie powinno się zrosnąć całkowicie. No i Adam ma 60cm i waży..... 6100g!

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Niestety nie byłam w stanie nadrobić wcześniejszych postów więc nie znałam sytuacji. Moim zdaniem powinnaś spróbować go unormować - wiem, że to może wiązać się z płaczem przez kilka dni i wymuszaniem cycka ale potem będzie spokój bo takie karmienie na raty to nie jest rozwiązanie. Skoro z butli może się najeść to tym bardziej z cycka - wiadomo, że bliskość mamy jest fajna i może stąd to niedojadanie ale nie możesz robić za całodobową stołówkę + smoczka. Lepiej za dnia dawać jedzenie regularnie.
U mnie był szok bo mała w nocy spała 4 godziny co jej się jeszcze nie zdarzyło - potem niestety problemy brzuszkowe dały nam popalić. Dziś mamy gorszy dzień bo hałas straszny w domu i ona niespokojna (i nie spina się ale ciągle kwiczy więc chyba brzuszek ją boli) ale mimo wszystko trzymam się godzin karmienia - bez płaczu się nie obyło ale nie dostała cycka na uspokojenie.
chyba właśnie muszę go unormować, bo to ciągłe wiszenie na cycku staje się coraz bardziej uciążliwe...

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 13:20   #4353
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie po bebilonie(niemiecki Aptamil) też było mega ulewanie a nawet wymioty i bóle brzuszka, kupiłam HIPP BIO Combiotic i o niebo lepiej, Ciatek tez go używa

u nas po Delicolu też były zaparcia....
Ulewanie też minęło?
Nie chciałam robić zbyt wielu eksperymentów i wciąż podaję Bebilon.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hiip bio combiotic super jest

malej niwe wygidnie w tym nosidle
Jakie w końcu kupiłaś?
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 13:31   #4354
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

nie, nie porwał - wręcz przeciwnie
Tu też popularne, w promieniu jakichś 10 minut piechotą mam chyba z 8 Bio-sklepów, łącznie z Bio-zoologicznym ()
Z tego typu produktów lubie tylko piwo Potsdamer Stange - bajeczne!
A ekstremalnego bujania moja nie lubi
Niemcy mają jakieś straszne parcie na to BIO/EKO, a ja w te cudeńka, które kosztują zwykle tyle, że łeb boli nie wierzę....bo niby gdzie te ich bio uprawy??przy autostradach pewnie i tak...

a to piwo pewnie alkoholowe??

co do sranka-Lilka uwielbia pod karuzelą, chyba tam najbardziej się wyluzowuje...dziś zrobiła 4 z tego 3 pod karuzelą....teraz już ubrana do wyjścia, położona na chwilę, aby Matka mogła zjeść....sruuuu i znów strzeliła....i weź ją rozpakowuj, oporządzaj....
Stary 2012-10-08, 13:31   #4355
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
ojjj może musi się przyzwyczaić? dziewczyny pisały że nie tak od razu dzieci polubiły nosidełka...
mam nadzieje
Cytat:
[Jakie w końcu kupiłaś?
te http://allegro.pl/womar-nosidlo-nosi...681631486.html

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 13:33   #4356
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
no koniecznie! przecież ja mam ambicje być wątkową rekordzistką w posiadaniu takiej ilości ubranek, by dziecko połowy nawet nie zdążyło założyć

no niby tak, choć nie wiem, jak u nas z tym lataniem boso będzie, bo mamy parkiet na podłodze i jest zwyczajnie zimno w stopy. A te paputki są właściwie tak miękkie, jak skarpetki.
W wyliczance pominęłam 1 sztukę. Już poprawiłam.

Do nosidła się przydadzą. Na razie bucików mam dwie pary.
Stary 2012-10-08, 13:33   #4357
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

Zośka chyba kupę wali Popierduje, stęka i spogląda na mnie spode łba

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

walnęła

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie

Lekarz kazał do następnego szczepienia nie dawać wit. D, ponieważ przyspiesza ona zrost ciemiączka, a Adaś ma już bardzo małe, podobno do pół roku nie powinno się zrosnąć całkowicie. No i Adam ma 60cm i waży..... 6100g!
a u nas jest ciągle duże ciemiączko
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-08, 13:34   #4358
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Płakał tylko w momencie kłucia, jak pielęgniarka wyjmowała igłę, to przestawał od razu, więc był bardzo dzielny
*
No i Adam ma 60cm i waży..... 6100g!
Stary 2012-10-08, 13:35   #4359
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Ulewanie też minęło?
Nie chciałam robić zbyt wielu eksperymentów i wciąż podaję Bebilon
ulewanie się wg mnie sie zmniejszyło również
do tego teraz częściej ją odbijam, w połowie butli i dzięki temu ulewanie jest coraz bardziej sporadyczne
Stary 2012-10-08, 14:11   #4360
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
i ciesze sie, ze kryzys zazegnany, u nas też lepiej z karmieniem, bez kapturków to niebo a ziemia
w piatek mamy kontrolę wagi i wtedy sie okaże bo karmię juz tylko piersią, mm podawałam przez 3 dni i to max 150 ml dziennie
no to jest świetnie! bardzo się ciesze oby tylko waga była jak należy ale skoro sama widzisz różnice to myślę że będzie dobrze

Cytat:

pytanie-czy Wasze pociechy też lubią takie ekstremalne bujaniebo moja Gwiazda nie uśnie jak jej porządnie nie bujniesz, w wózku też lubi ekstremum
u nas nie ma ekstremalnego bujania, właściwie nie ma żadnego bo zasypia sam w łóżeczku

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hej

Teraz lecę ją karmić, a o 15.30 szczepienie... Prosimy o kciuki
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 14:17   #4361
muminek88
Zadomowienie

mała to straszny zarlok,w 5 tyg przybrala 900g i urosla od porodu czyli w 6 tyg 7,5 cm!! je co 8 godz 45 ml a jak jestem rano to dodatkowo wypija 15-20ml z piersi a od jutra bedzie co 8 godz dostawac zeby wiecej mogła spac i nie tracic energii zeby jeszcze wiecej mogla rosnąć...jest 100%na moim mleku...dzis sie kompałyśmy,małej sie mega podobało!!

kurcze nie umiem sie doszukac gdzie malej by mogli zrobić badanie Prechtlem tu w okolicy,mała ma jamkę malacyjna wiec zalezy nam na szybkiej diagnozie czy nie ma porażenia mózgowego po tym wylewie,kazdy dzien na wage zlota a my stoimy w miejscu
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-08, 14:22   #4362
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
mała to straszny zarlok,w 5 tyg przybrala 900g i urosla od porodu czyli w 6 tyg 7,5 cm!! je co 8 godz 45 ml a jak jestem rano to dodatkowo wypija 15-20ml z piersi a od jutra bedzie co 8 godz dostawac zeby wiecej mogła spac i nie tracic energii zeby jeszcze wiecej mogla rosnąć...jest 100%na moim mleku...dzis sie kompałyśmy,małej sie mega podobało!!

kurcze nie umiem sie doszukac gdzie malej by mogli zrobić badanie Prechtlem tu w okolicy,mała ma jamkę malacyjna wiec zalezy nam na szybkiej diagnozie czy nie ma porażenia mózgowego po tym wylewie,kazdy dzien na wage zlota a my stoimy w miejscu
to cudownie, ze tak świetnie rośnie! dobry znak to bardzo ważne teraz dla niej
i świetnie, ze je Twój pokarm, dla wcześniaczków to bardzo ważne

skąd jesteś?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 14:46   #4363
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
W ogóle mówię do TŻ dzisiaj, że panele musi wymyć. Oczywiście tekst "ale mama mówiła, że paneli się nie myje". Zapytałam go czy dupy też nie będzie sobie mył jak mu powie, że się nie myje No i stwierdził, że jutro z rańca mi je wymyje

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
apropo Snikersa i pampersów...

moj tato poszedł kiedyś do apteki i poprosił pedigree pal

pomyliło mi sie z corega tabs... mielismy niezla polewe w rodzinie z niego, ja jak bym taka gafe walnela to bym sie nie przyznala
mina pani w aptece... bezcenna

Cytat:
też mam takie odruchy. Ruszam (w tę i z powrotem) pustym wózkiem, poklepuję kota po plecach (jak ją noszę), zaczynam kołysać się, jak stoję (sama) w kolejce i takie tam

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Przypomniało mi sie jak Wam pisałam o tym ze dom wykanczamy, jak w ciazy jeszcze byłam i wiecie co.....nadal jesteśmy na tym samym etapie. Poszłam rodzic i od tego czasu 2 m-ce !!! Mój tz nie zabronił nikogo do roboty! Dziś mam spotkanie z panem od wykonczen bo nakrzyczalam na niego ze nas olewa. Mam mu pokazać niedorobki i ma je skończyć do max tygodnia. Zobaczymy.......
I dlatego ja narazie nie myśle o chrzcinach, nie mam kasy zeby zrobic w restauracji, chce zrobic u siebie w domu nowym, zamówie tylko jedzenie, planuje ze bedzie ok 10 osób z nami takze wyjdzie taniej w domku....tylko pytanie kiedy będziemy mogli tam wejść.....
Miłej niedzieli Kochane!
za szybkie zakończenie remontu

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
A my w sobotę mieliśmy chrzciny, impreza była w domu - ale takiego darcia jak wtedy nie było jeszcze nigdy. Mały zaczął popłakiwać już w kościele, a jak wróciliśmy do domu i wszyscy zaczęli go oglądać to był ryk nie z tej ziemi. Sama już byłam przestraszona, bo nie było sposobu, żeby go uspokoić. Przeszło mu po ponad dwóch godzinach gdy usnął. Efekt jest taki, że nie zrobiłam na imprezie ani jednego zdjęcia i generalnie miałam wszystkiego dość

A najlepszy cyrk wyszedł w kościele - wszystko załatwialiśmy wcześniej z księdzem i jemu daliśmy kasę za mszę. A jak chrzestni po mszy poszli do zakrystii to kościelny wyskoczył do nich z pyskiem (dosłownie!), żeby zwrócili uwagę rodzicom (czyli nam), bo przecież on tu nie będzie pracował charytatywnie, że jego godzina pracy kosztuje.
Przecież mi nawet do głowy nie przyszło, że kościelnemu też trzeba osobno płacić.

No i tak ogólnie to zostało mi po imprezie bardziej uczucie niesmaku niż podniosłości chwili
pierwsze słyszę, żeby kościelnemu jeszcze płacić, przesada...

Stary 2012-10-08, 14:53   #4364
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
A my w sobotę mieliśmy chrzciny, impreza była w domu - ale takiego darcia jak wtedy nie było jeszcze nigdy. Mały zaczął popłakiwać już w kościele, a jak wróciliśmy do domu i wszyscy zaczęli go oglądać to był ryk nie z tej ziemi. Sama już byłam przestraszona, bo nie było sposobu, żeby go uspokoić. Przeszło mu po ponad dwóch godzinach gdy usnął. Efekt jest taki, że nie zrobiłam na imprezie ani jednego zdjęcia i generalnie miałam wszystkiego dość

A najlepszy cyrk wyszedł w kościele - wszystko załatwialiśmy wcześniej z księdzem i jemu daliśmy kasę za mszę. A jak chrzestni po mszy poszli do zakrystii to kościelny wyskoczył do nich z pyskiem (dosłownie!), żeby zwrócili uwagę rodzicom (czyli nam), bo przecież on tu nie będzie pracował charytatywnie, że jego godzina pracy kosztuje.
Przecież mi nawet do głowy nie przyszło, że kościelnemu też trzeba osobno płacić.

No i tak ogólnie to zostało mi po imprezie bardziej uczucie niesmaku niż podniosłości chwili
yyy, ten tego... no ja bym się zapytała czy kościelny wliczony w cenę ale może dlatego, że jeszcze pamiętam, że jak zamawialiśmy ślub to zostaliśmy od razu poinformowani, że dla kościelnego też należy zostawić kasę No ale jego zachowanie poniżej krytyki.

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
aleście mnie rozbawiły!
A spróbowałbyś bujać cyca z butelką podczas odciągania...

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hello
Za nami fajny weekend-pogoda udana i na razie wygląda że dziś też tak będzie

Wczoraj w kościele zgadaliśmy się z jedną parą-też mają córcię, ale z początku lipca. Mała waży ponad 7kg ale urodziła się 4100g i już jej idą zęby
Marysia wyglądała przy niej jak noworodek
Ale konkretna dziewczyna z tej koleżanki... I zęby idą? Ło kurde...

Cytat:
no, chciałam zrobić konkurs, ale i tak nie mam pomysłu na nagrody
No dopsz, powiem.
Kombinezonów mam teraz... sześć
No to ja jakaś minimalistka jestem. Co prawda mam 3 jesienne ale tylko jeden z nich kupiłam, pozostałe to fanty. No i jeden z nich to rozmiar 56 więc Kuba już go nie założy. No a zimowy planowałam jeden. Podoba mi się ten:
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...Kurtki/88090/1
tylko mam wątpliwości - biały dla chłopaka? Jak myślicie?

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 14:53   #4365
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

Ja się póki co tylko witam bez nadrabiania, właśnie wróciliśmy od teściów. Weselicho udane, wybawiłam się w końcu, tego mi było trzeba
Mała dziadków nie zamordowała
Teraz lecę ją karmić, a o 15.30 szczepienie... Prosimy o kciuki
za wesele i za szczepienie

Cytat:
Tylko?
Ja z kupionym wczoraj też będę miała 6, a do tego ten śpiworek. Musisz coś dokupić.
1x 62
2x 62-68, czyli 68
2x74
1x80
Spiworek też na 74.
Edit - jednego nie wymieniłam.

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Czesc! ale pospalismy do 11 tzn spal od 23:00 do 3, potem pobudka o 5, 6...potem kupa! w koncu po dwoch dniach! i pospalismy od 9 do 11! Wkurza mnie to dobieranie mu mleka! po bebbilonie ulewa a po bebiko ma zaparcia! macie jakies sprawdzone mleko??
super ze przybiera! oby tak dalej!

i jak ten enfamil?
wspolczuje bólu zęba
Co do mleka to ja polecam Enfamil. Kuba miał tez Bebilon - zaparcia były po nim i ulewał strasznie. Dostałam opakowanie bebiko ale podałam mu chyba raz i zrezygnowałam. Przez jakiś czas dostawał Hipp bio combiotik - na poczatku było dobrze, ale po jakichś 3 tygodniach sie zaczęło... Kuba nie mógł zrobić kupki i strasznie był zagazowany każdego ranka - od 5 nas budziły jego stękania. Teraz dostaje Enfamil (od czwartku) i jest lepiej. Nie jakieś spektakularne zmiany ale kupki robi luźniejsze i częściej (1 dziennie lub 1 na dwa dni, przedtem robił znacznie rzadziej). Poranne stękania też się kończą. No i ulewa znacznie mniej niż przy poprzednich. Co prawa to nie był jakiś wielki problem ale mimo tego różnicę widać. Jak na razie zostajemy przy Enfamilu
dziękuję Na ból zęba najlepszy dentysta Byłam u mojej ulubionej pani doktor - wyczyściła zęba, założyła lekarstwo i kolejna część leczenia za 2 tygodnie Ale jest lepiej, nie boli

Cytat:

Rekordzistką już jesteś No a przynajmniej jesteś w pierwszej trójce
Właśnie się zastanawiałam ile par kupisz

Cytat:
Witam się po weekendzie
W szkole ok, nudy jak zwykle. Mały podobno beze mnie jak aniołek, cichutki, grzecznie się bawił... A jak ja jestem to tylko płacz ciągle i cyc . Rano byliśmy na szczepieniu. Płakał tylko w momencie kłucia, jak pielęgniarka wyjmowała igłę, to przestawał od razu, więc był bardzo dzielny No i oczywiście jak przypuszczałam, rozpłakałam się razem z nim już przy pierwszym wkłuciu... Następne szczepienie 19 listopada. Lekarz kazał do następnego szczepienia nie dawać wit. D, ponieważ przyspiesza ona zrost ciemiączka, a Adaś ma już bardzo małe, podobno do pół roku nie powinno się zrosnąć całkowicie. No i Adam ma 60cm i waży..... 6100g!
Słuszny wzrost i waga

Cytat:

Na pewno wszystko będzie dobrze Malutka rośnie jak na drożdżach i pewnie niedługo dogoni nasze dzieciaczki

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 15:03   #4366
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:

,mała bardzo szybko rośnie

Karolina wszystkiego najlepszego

Stary 2012-10-08, 15:36   #4367
allebazi
Rozeznanie

Cytat:
mała to straszny zarlok,w 5 tyg przybrala 900g i urosla od porodu czyli w 6 tyg 7,5 cm!! je co 8 godz 45 ml a jak jestem rano to dodatkowo wypija 15-20ml z piersi a od jutra bedzie co 8 godz dostawac zeby wiecej mogła spac i nie tracic energii zeby jeszcze wiecej mogla rosnąć...jest 100%na moim mleku...dzis sie kompałyśmy,małej sie mega podobało!
za optymizm przy Twoich nasze problemy wydają się takie błahe te nasze doły i kryzysy i kolki to nic w porównaniu z Twoją malutką

Byliśmy dziś u naszego pediatry do kotroli po tym szpitalu iw iecie co? Powiedział że on z doswiadczenia wie, że w szpitalu w którym byliśmy jeśli wykryją rota wirusa to zazwyczaj wcale go nie ma!! Zebym sobie sprawdziła kał na własną rękę i on mi daje 90% że mi wyjdzie ywnik negatywny. Ja już całkiem zgłupiałam to w takim razie co było mojemu dziecku? Czemu nie jadł prawie nic przez 3 dni? Czyżby aż takie problemy brzuszkowe nic z tego nie rozumiem. Zalecił delicol dziewczyny czy te z was które stosują wszystkie jesteście zadowolone i widzicie efekty?
Mały dziś strasznie marudny dopiero o 14 poszedł spać noc nawet niezla pobudki standardowo co 2-3 godz i do 4 spał w łóżeczku.

Skoro mowa o kombinezonach ja mam 7 wszystkie z odzysku w tym 3 takie same
Stary 2012-10-08, 15:59   #4368
agunia82
Zakorzenienie

Dzięki za kciuki
My już po szczepieniu, mała płakała przy wkłuwaniu ale potem się uspokoiła i teraz śpi jak zabita.
Waży 5450g (tu nam się już pulpecik zrobił, bo jak na siatce centylowej pediatra nanosiła jej wagę w poszczególnych miesiącach to nadrobiła aż miło), wzrost wyszedł 56,5cm czyli w ciągu niecałych 3 tyg urosła 2,5cm

A ja teraz pędze robić obiadek zanim dziecko się na jedzenie obudzi

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 16:11   #4369
prince_polo
Zakorzenienie

chyba zamowie Ta podusie http://allegro.pl/poduszka-spinana-p...621733318.html bo niemam tzn mam ale taką płaską do wozka a bym chciala jakas ladna

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Dzięki za kciuki
My już po szczepieniu, mała płakała przy wkłuwaniu ale potem się uspokoiła i teraz śpi jak zabita.
Waży 5450g (tu nam się już pulpecik zrobił, bo jak na siatce centylowej pediatra nanosiła jej wagę w poszczególnych miesiącach to nadrobiła aż miło), wzrost wyszedł 56,5cm czyli w ciągu niecałych 3 tyg urosła 2,5cm

A ja teraz pędze robić obiadek zanim dziecko się na jedzenie obudzi
super

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-08, 16:14   #4370
hanjah
Zakorzenienie

Brawo dla Lusi

My jutro idziemy na szczepienie...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 16:50   #4371
prince_polo
Zakorzenienie

zamówiłam sobie sweterek i jeszcze mam zamiar 2 inne od tego alegrowicza tylko sie zastanawiam które

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-08, 17:00   #4372
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

dla małej oby tak dalej ładnie rosła

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

http://demotywatory.pl/3936471/Kobie...ma-dwa-imiona-

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 17:08   #4373
Irmusia81
Zakorzenienie

Hejka

U nas dziś noc do d.py Mały budził się co chwila i w końcu zostawiliśmy go w naszym łóżku. W dzień też mało spał i dość kiepsko je Nie wiem, co się dzieje. Teraz zasnął, ale jest dość niespokojny.

Cytat:
Godzinę temu Róża skończyła magiczne 3 miesiące.

[QUOTE=wvictoria;36960985]czesc laseczki
witam sie znad laktatora u mnie ok z malym wyjatkiem - tak mnie boli zab (dolna prawa szóstka) ze mam ochote oderwac sobie glowe - promieniuje do ucha, a z drugiej strony do trójki wizyte u dentysty (planowana) mam 9 listopada, ale dzis jade zebo mi cos z tym zrobila bo spac w nocy nie moglam, a teraz na sama mysl, ze cos trzeba zjesc odechciewa mi sie...
/QUOTE]

współczuję

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
w sobotę byliśmy szukać sali na chrzciny bo wyszło nam , aż 33 osoby z najbliższej rodziny . a jutro badanie uszu już nie mogę się doczekać co wyjdzie , ale najgorsze jest to ,że muszę przegłodzić dziecko około 4 godz to damy radę , ale też nie pozwolić zasnąć , aby była padnięta. Wtedy w szpitalu dostanie mleczko i muszę uśpić małą i badanie - mała będzie miała podłączone 3 elektrody do głowy i słuchawki na uszach, a badanie trwa od 20 do 40 minut. Najgorsze jest to , że mała zawsze śpi w aucie nie będzie łatwo mi ją maltretować , ale taki jest wymóg i już oby się udało, a Nadia nie wybudziła się bo wtedy kolejne podejście ....Jestem dobrej myśli
i
sporo
trzymam kciuki za badanie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wam też po ciązy tak wypadają włosy , zbieram je garściami i wciąż na małej znajduję moje włosy , masakra . Podobno ten szampon jest dobry miała go któraś z Was http://allegro.pl/fitoval-szampon-wy...697107617.html[COLOR="Silver"]
wypadają mi, ale na razie nie ma tragedii.

Cytat:

o matko, co za burak z tego kościelnego
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 17:15   #4374
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
zamówiłam sobie sweterek i jeszcze mam zamiar 2 inne od tego alegrowicza tylko sie zastanawiam które
poka doradzimy
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 17:15   #4375
Kasik_12
Zadomowienie

Jesteśmy po szczepieniu mała strasznie płakała i dałam jej czopek i już dobrze zasnęło biedactwo. Waży 5900 i rozwija się pięknie , lekarka była pod wrażeniem jak ładnie i sztywno trzyma główkę .

Najlepsze jest to ,że jak byłam ostatnio u lekarza internistka powiedziała,że te krostki na dziąseł kach to pleśniawki. I teraz znowu po drugiej stronie wyskoczyły , a pediatra powiedziała dzisiaj, że to ie pleśniawki tylko jakieś zmiany ... nie pamiętam już co to hm ...później sobie przypomnę i to coś jest ok samo zejdzie, Zwariuję , a ja miałam paranoje , że niehigienicznie zajmuję się dzieckiem i do tego na darmo podawałam antybiotyk Nystatynę , zwariuję - więcej do niej nie pójdę
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 17:21   #4376
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
poka doradzimy
zamowilam ten
http://moda.allegro.pl/damskie-dlugi...677468366.html
siwy z czarnymi kokardkami

a chce jeszcze ten http://moda.allegro.pl/damskie-dlugi...678714293.html

i ten http://moda.allegro.pl/damskie-dlugi...677888443.html

ale pdobają mi sie tez te
http://moda.allegro.pl/dlugie-jednol...696107902.html

http://moda.allegro.pl/damskie-tunik...692755543.html

i badz babo mądra i wybierz którys

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-08, 17:27   #4377
pumas
Zakorzenienie

Prince, wszystkie ładne !
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-08, 17:27   #4378
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Prince, wszystkie ładne !
wiem

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-08, 17:28   #4379
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
h
aa i kryzys laktacyjny zażegnany znowu mam pełne cyce mleczka
a i mamy kolejne umiejętności, sam przewraca się na boczki i nawet udało mu się kilka razy przewrócić na brzuszek
super, że już po kryzysie
dla Nikosia
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 17:34   #4380
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
wiem
to zapytaj snikersa
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości