Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz 8 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-08, 12:54   #4891
BizuteRaj
Raczkowanie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

A za mną tak jak na każdej diecie chodzą.... krówki ( cukierki oczywiście) :O Ale nie dam się!! ( mam nadzieję!)
BizuteRaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 12:55   #4892
monika01011986
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez zelka9o Pokaż wiadomość
Kurde powiedzcie mi co się dzieje z Heroine I jak tam u Naszej Misski Niemiec bo dawno nie widziałam postów Heronie i w ogóle kto tam przekazuje Meedzikowi pozdrowienia proszę o przekazanie pozdrowień ode Mnie też ! .

Misska Niemiec czyli Moniaa proszę mi tu dodać zdjęcia Twoich szkrabów bo dawno Przystojniaków nie widziałam i Ciebie też na zdjęciach ! wiem wiem Niemcy Cie pochłaniają tak że nie masz czasu to pisać także w wolnym czasie proszę coś dodać i jak tam remont mieszkania ? już po ? czytałam że Kolin już zadomowił się w przedszkolu także piąteczka dla Niego i mega buziak . Jak tam nauka Niemieckiego ? i w ogóle opowiadaj jak tam się wiedzie bo stęskniona jestem Twoimi długimi postami :cm ok:
Przekażę Madzi pozdrowienia
Co do zdjęć to wrzucę jak tylko kompa drugiego podłączę bo w tym co teraz z niego piszę nie mam żadnych fotek. A ten drugi komp jest odłączony chwilowo bo malowanie mamy w pokoju
Remont nadal trwa i jeszcze długoooo potrwa niestety :/ zresztą napisałam wszystko z postach wyżej to poczytaj dzięki za buziaki dla Kolina

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 12:58   #4893
zooska
Zakorzenienie

Framme
Teraz ok Ta opcja z podsmażeniem jest ok, sama też smażę i żyję Wiadomo, że mało i rzadko ale jednak coś tam wpada. Ta sałatka z jajka i pomidora jest smaczna A jajecznica na kolacje też fajna sprawa

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
Przekażę Madzi pozdrowienia
Co do zdjęć to wrzucę jak tylko kompa drugiego podłączę bo w tym co teraz z niego piszę nie mam żadnych fotek.
Ech... a kiedy Magda wraca? Bo ja już zgubiłam się w liczeniu tych tygodni

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 13:00   #4894
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość

Heroine z tego co kojarze pojechala z tz na urolpdo Francji. Z Meedzikiem kontakt ma Monia. No wlasnie gdzie jest Monia???!!!!!! Wracaj tu do nas. JA rozumiem maz zajmuje cala Twa uwage, dzieci, nowy kraj ale my tu tez Cie potrzebujemy i tesknimy!!!
Jestem kochana tęskniłaś?? jakkk miło ja też ale zapierdziel mam masakryczny! remont, kurs, dzieci, maż - troche tego jest ale od dzisiaj będę już codziennie z Wami przynajmniej będę się starała być

A co u Ciebie? Jak samopoczucie ?

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-10-08, 13:01   #4895
zelka9o
Zadomowienie

Cytat:
jestem kochana mi też Was brakuje ale mam tyle roboty że masakra!
Obiecuję się częściej odzywać już

No a tak w ogóle to hellooo
Nie odzywałam się bo nie miałam kiedy kurs, dzieci, mąż, remont w mieszkaniu ciągle coś sie dzieje! cały weekend remontowaliśmy mieszkanko, zrobiliśmy przedpokój prawie cały ( tylko podłogę trzeba położyć nową) no i dzieciom pokój ale nie cały. Musimy dzisiaj jeszcze położyć 2 paski tapety bo nam zabrakło no i pomalować jeszcze raz ściany bo jedna warstwa farby nie ciekawie wygląda.
Nie dawno wróciłam z kursu i leżę w wyrze przed 14stą muszę po dzieci pojechać do przedszkola. Co do mojego niemieckiego to są coraz większe postępy na prawdę sporo już rozumiem i strasznie się cieszę z tego. Najgorsze jest gadanie bo troche mnie stres zżera jak mam z kimś pogadać :/ no ale spoko - wszystko w swoim czasie! Przecież ja tutaj dopiero 3 miesiące jestem
Oskar w sobote skończył 6 lat kupiliśmy torta i synuś dmuchał świeczki Sam sobie prezent w sklepie wybrał i jest zadowolony
U mnie z utrzymaniem diety kiepsko :/ zaczęłam przesadzać z jedzeniem. Czuję że przytyłam w udach :/ muszę się ogarnąć bo zaczynam się źle czuć... a było już tak pięknie
Coś mnie gardło boli od 3 dni :/ i to dosyć mocno :/ oby to tylko angina się nie zaczynała
nooo w końcu się doczekałam !! . Wiem domyślam się że jesteś zajęta i w ogóle remont w domu i obowiązki . Ale mi tak strasznie Cie brakuje bo Ty stworzyłaś ten cudowny wątek i człowiek się już zżył z Tobą z Twoimi opowieściami życiowymi i Twoimi długimi postami Mam nadzieję że będziesz pisać jak najczęściej
Cieszę się że tam Ci tak dobrze , że powoli już się dogadujesz z Niemcami , że z Mężem tak fajnie czasem tak fajnie poczytać co u Ciebie , że taka zadowolona i szczęśliwa . Kurcze jaki Oskar już duży 6 lat ma to już nie długo za dziewczynami będzie się oglądał cieszę się że Kolin już bez płaczu zostaje w przedszkolu bo On jest taki Słodziak że ahh .
Jak będziesz pisać z Meedzikiem pozdrów Ją ode mnie i powiedź że za Nią też tęsknie !! i oby wróciła do Nas jak Najszybciej !

Heroine O Tobie też nie zapomniałam wracaj z Wakacjii i opowiadaj jak było bo brakuje Cie tu !
zelka9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 13:03   #4896
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość

Do 1 listopada powinna wrócić zapytam się jej dokładnie w jaki dzień wraca do Polski i Wam napiszę

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-10-08, 13:08   #4897
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Do 1 listopada powinna wrócić zapytam się jej dokładnie w jaki dzień wraca do Polski i Wam napiszę
OK

Stary 2012-10-08, 13:16   #4898
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zelka9o Pokaż wiadomość
nooo w końcu się doczekałam !! . Wiem domyślam się że jesteś zajęta i w ogóle remont w domu i obowiązki . Ale mi tak strasznie Cie brakuje bo Ty stworzyłaś ten cudowny wątek i człowiek się już zżył z Tobą z Twoimi opowieściami życiowymi i Twoimi długimi postami Mam nadzieję że będziesz pisać jak najczęściej
Cieszę się że tam Ci tak dobrze , że powoli już się dogadujesz z Niemcami , że z Mężem tak fajnie czasem tak fajnie poczytać co u Ciebie , że taka zadowolona i szczęśliwa . Kurcze jaki Oskar już duży 6 lat ma to już nie długo za dziewczynami będzie się oglądał cieszę się że Kolin już bez płaczu zostaje w przedszkolu bo On jest taki Słodziak że ahh .
Jak będziesz pisać z Meedzikiem pozdrów Ją ode mnie i powiedź że za Nią też tęsknie !! i oby wróciła do Nas jak Najszybciej !
Dziękuję kochana miło mi to słyszeć Ja wątku nie stworzyłam bo pierwszą część kto inny założył przecież ja dopiero kolejne części zakładałam no i to dzięki Wam bo przecież sama bym nie na stukała 5000 postów w jednym wątku hehehe A Tak w ogóle to jeszcze 100 postów i będzie 9 część!!!!
No dzieci mi rosną błyskawicznie! 6 lat już minęło! jezuuu! nawet nie wiem kiedy! szok hehe faktycznie jeszcze troche i laski bedzie mi sprowadzał do domu hihihi a Kolin taki łobuz się robi że szok! Oskara "bije" i pyskuje nam już! coraz mniej się już przytula do mnie ucieka mi ciągle ale buziaka mi dał dzisiaj rano
No spoko napisze Madzi

p.s. śliczną masz tą nową sukienkę! piękna jest i cudownie w niej wyglądasz!!! ale faktycznie bardzoo króciutka, ja bym ją jako tunikę nosiła bo pewnie cały tyłek w niej widać co?

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-10-08, 13:17   #4899
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
OK

Jadę po dzieci do przedszkola zajrzę później do Was

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-10-08, 13:25   #4900
Framme
Raczkowanie

GG do Framme

Cytat:
Framme
Teraz ok Ta opcja z podsmażeniem jest ok, sama też smażę i żyję Wiadomo, że mało i rzadko ale jednak coś tam wpada. Ta sałatka z jajka i pomidora jest smaczna A jajecznica na kolacje też fajna sprawa

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

No to super, to tak zrobię. Dziękuję za pomoc Ja też jestem Magda w razie gdyby coś gdzieś kiedyś coś Chętnie się z wami zżyję, bo jesteście super kobietki
Stary 2012-10-08, 13:32   #4901
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Ty robisz to turbo spalanie przed śniadaniem?
No właśnie przed śniadaniem, bo nie wiem jak lepiej. Ostatnio po śniadaniu byłam biegać i skończyło sie nie powiem czym ;/
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 13:40   #4902
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Cytat:
Napisane przez Framme Pokaż wiadomość
Ja dziewczyny nie wiem jak się za tą dietę zabrać tak, żeby to miało ręce i nogi. Jak Was czytam to takie macie fajne, zróżnicowane dania i tyle pomysłów. Ja jestem chyba niejadkiem, bo ciągle jem to samo... I ciągle jestem głodna. I jak tylko pomyślę, że jestem na diecie to mam ochotę na tysiąc różnych rzeczy. Rozumiem, że inspiracji co do posiłków poszukać mogę na internecie, ale co zrobić z motywacją... Kopniaka dajcie! Wyglądam fatalnie, czuję się fatalnie, ciągle słyszę, że przytyłam (jakbym nie zauważyła) i nie mam siły, żeby cokolwiek z tym zrobić. W lato straciłam mieszkanie i nie mogę nic znaleźć co mnie dobija, miesiąc temu zostałam bezrobotna i to również dobija, próbowałam dostać się do szkoły i nie dało rady co dobiło mnie jeszcze bardziej. Chciałabym spacerować i spalać kalorie codziennie, to zawsze byłoby coś, ale nie mam z kim, a sama ze sobą nie lubię za długo przebywać. Yh, przepraszam za jęki. Jutro spróbuję na nowo... I obiecuję wstawić wreszcie to zdjęcie.
Strasznie zazdroszczę Wam motywacji, optymizmu i samozaparcia. I ogólnie wszystkiego
Ruszam na poszukiwanie przepisów. A Wy wszystkie jesteście świetne babki
Oj kobitko! Ze mną jest to samo, ciągle bym jadła albo tosta z nutellą albo tosta z serem i szynką ciężko jest się tak na raz przestawić. Wszystko trzeba stopniowo robić, tak mi się wydaję.
Ja już w miarę przywykłam do diety. Staram się zjadać 1000kcal dziennie, najpóźniej do 18-19. I o dziwo mi to wychodzi. Spojrzałam na swój jadłospis, bo sobie codziennie zapisuję co jem i ile spalam kalorii i doszłam do wniosku, że wszystko by było pięknie gdyby nie te weekendy. Mam nowe postanowienie- nie pić alkoholu przez miesiąc. Niestety to jest moja największa zmora. Ja się wezmę w pt za picie to i 5 piw jestem w stanie wypić a to 1500kcal na jedną noc
Najlepiej byłoby nie pić wcale alkoholu, ale nie wiem czy wytrzymam. Jak bym wytrzymała miesiąc to bym na pewno dużo schudła Może warto poświęcić 1 miesiąc żeby wyglądać tak jak się zawsze chciało
Czyli tak moje postanowienia:
- nie jeść słodyczy (czekolady, batonów itd)- zdarzały się sporadycznie przez ostatnie 1,5 miesiąca
- nie słodzić - praktycznie już nie słodzę, może raz w tyg
- nie jeść chipsów- zdarza mi się mała paczka na tydz
- nie jeść fast-foodów- zdarza mi się 1 hamburger z Mc na tydz
- nie pić alkoholu- o tym już nie wspominam
- przez 6 dni w tyg biegać przez 30 min dziennie
- codziennie 1000kcal
No i powinno się udać. Daję sobie miesiąc czyli 4 tyg. Na te postanowienia!

Mój blog active-and-healthy-lifestyle
Cindy90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 13:47   #4903
Framme
Raczkowanie

GG do Framme

Cytat:
Napisane przez Cindy90 Pokaż wiadomość
Oj kobitko! Ze mną jest to samo, ciągle bym jadła albo tosta z nutellą albo tosta z serem i szynką ciężko jest się tak na raz przestawić. Wszystko trzeba stopniowo robić, tak mi się wydaję.
Ja już w miarę przywykłam do diety. Staram się zjadać 1000kcal dziennie, najpóźniej do 18-19. I o dziwo mi to wychodzi. Spojrzałam na swój jadłospis, bo sobie codziennie zapisuję co jem i ile spalam kalorii i doszłam do wniosku, że wszystko by było pięknie gdyby nie te weekendy. Mam nowe postanowienie- nie pić alkoholu przez miesiąc. Niestety to jest moja największa zmora. Ja się wezmę w pt za picie to i 5 piw jestem w stanie wypić a to 1500kcal na jedną noc
Najlepiej byłoby nie pić wcale alkoholu, ale nie wiem czy wytrzymam. Jak bym wytrzymała miesiąc to bym na pewno dużo schudła Może warto poświęcić 1 miesiąc żeby wyglądać tak jak się zawsze chciało
- nie jeść słodyczy (czekolady, batonów itd)- zdarzały się sporadycznie przez ostatnie 1,5 miesiąca
- codziennie 1000kcal
Tak, z alkoholem też będę miała problem, bo bardzo lubię piwko w sobotni wieczór, ale postaram się jakoś przez to przejść... Słodyczy na szczęście nie jem prawie wcale, ale za to chipsy... Chyba już nałogowo. Może ja też będę zapisywać co jem to chociaż będzie to jakaś motywacja. No i nie potrafię się zebrać do jakichkolwiek ćwiczeń. Ale chyba największy problem ze wszystkich to zupełny brak różnorodności w posiłkach. Odkąd pamiętam ciągle jem to samo: spaghetti (smażone), piersi z kurczaka w panierce (smażone), frytki i udka (smażone), ryż, kurczak, papryka (smażone)... No i jeszcze z 5 innych dań i tak w kółko. Nigdy nie lubiłam surówek i raczej się nie przekonam. Owoce szybko mi się przejadają. No ciężko ogólnie, ale strasznie się źle czuję z moim obecnym wyglądem i poprostu NIE MOŻE TAK BYĆ.
Stary 2012-10-08, 13:51   #4904
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Cytat:
Napisane przez makaron91 Pokaż wiadomość
Ahahah, dopiero po ostatnim poście zrozumiałam, że wieśniak to serek wiejski Zawsze się zastanawiałam co to jest, co Wy jecie

Weszłam dziś na wagę, waga pokazała kilogram więcej... Ale też dzisiaj mam pierwszy dzień okresu, więc mam nadzieję, że to przez to, bo się chyba załamię hehe
Dzisiaj A6W na pewno nie dam rady zrobić, chyba, że cudownie wieczorem ból minie

Plan na dziś, mam nadzieję, że mimo to wytrwam :

buns & legs dzień 25
arms dzień 19
hula-hop 30 min, dzień 15
poniedziałkowa Tiffany
A6W dzień 34 przy dużej dawce szczęścia

I powiem Wam, że widzę jak mi się talia poprawia już nie mam tam żadnych fałd, chyba kręcenie hh działa ale cały efekt psują jeszcze boczki, ale już nie na długo!
super, że tyle ćwiczysz i że widzisz poprawę na talii

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez mielnus Pokaż wiadomość
Witam...

Dawno mnie nie było ale wracam potulnie z nadrobionymi kg;/ Ostatni czas jak mnie tu nie było to dałam sobie czadu z imprezami, co zreszta widać na wadze. Dzisiaj rano pokazała 62,5kg, ja już nie wiem co zrobić żeby schudnąć. Na pewno musze ograniczyć słodycze. U mnie w domu punkt 18 siadamy razem do kawki i zawsze jest coś typu ciasteczka, czekolada, musze z tego zrezygnować.

Moj plan na dziś:

I. Mussli Tescowe 60g + 200 ml mleka 0,5% + kawa 330kcal
II. jogurt naturalny 0% + łyżeczka dżemu 150kcal
III. warzywa na patelnie po grecku 250kcal
IV. pomidor+mozarella (kulka) 200kcal
To będzie pod 1000 kcal
DO tego dzisiaj Skaplel zrobie Może być? Wiem że ta mozarella na kolacje to nie jest jakieś super danie, ale nie mam serka wiejskiego, musze dopiero kupić. MOzarella po za tym długo mi zalega w lodówce.

11.11 ide na srebne wesele i bardzo bym chciała do tego czasu schudnąć 3 kg. Jest to możliwe? Pewnie w moim tempie to nawet za rok się nie stanie...

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

poleccie mi jakies treningi na spalanie? robie Ewke ale juz mi sie troche znudziło
Witaj z powrotem kochana tęskniłam!
Myślę, że bez problemu zrzucisz te 3 kg, to przecież ponad miesiąc

Stary 2012-10-08, 13:55   #4905
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
- codziennie 1000kcal
Kiedyś już tez miałam takie postanowienie nie jadłam chipsów nie piłam alkoholu i waga leciała ładnie. Chyba powróce do tych zwyczajów.Najgorzej jak siedzimy ze znajomymi a to piwko, chipsy ;/
Jak tż był za granicą to było mi łatwiej, bo w sumie pilnowałam sie i spadłam do 54 kg
Stary 2012-10-08, 14:02   #4906
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Cytat:
jestem kochana mi też Was brakuje ale mam tyle roboty że masakra!
Obiecuję się częściej odzywać już

No a tak w ogóle to hellooo
Nie odzywałam się bo nie miałam kiedy kurs, dzieci, mąż, remont w mieszkaniu ciągle coś sie dzieje! cały weekend remontowaliśmy mieszkanko, zrobiliśmy przedpokój prawie cały ( tylko podłogę trzeba położyć nową) no i dzieciom pokój ale nie cały. Musimy dzisiaj jeszcze położyć 2 paski tapety bo nam zabrakło no i pomalować jeszcze raz ściany bo jedna warstwa farby nie ciekawie wygląda.
Nie dawno wróciłam z kursu i leżę w wyrze przed 14stą muszę po dzieci pojechać do przedszkola. Co do mojego niemieckiego to są coraz większe postępy na prawdę sporo już rozumiem i strasznie się cieszę z tego. Najgorsze jest gadanie bo troche mnie stres zżera jak mam z kimś pogadać :/ no ale spoko - wszystko w swoim czasie! Przecież ja tutaj dopiero 3 miesiące jestem
Oskar w sobote skończył 6 lat kupiliśmy torta i synuś dmuchał świeczki Sam sobie prezent w sklepie wybrał i jest zadowolony
U mnie z utrzymaniem diety kiepsko :/ zaczęłam przesadzać z jedzeniem. Czuję że przytyłam w udach :/ muszę się ogarnąć bo zaczynam się źle czuć... a było już tak pięknie
Coś mnie gardło boli od 3 dni :/ i to dosyć mocno :/ oby to tylko angina się nie zaczynała
Cześć kochana! fajnie, że znalazłaś dla nas czas widzę, że remoncik idzie pełną parą, super!! Świetnie, że niemiecki coraz lepiej Ci idzie, to świetne uczucie jak zaczynasz kumać o co chodzi. A tym, że się wstydzisz mówić się nie przejmuj, w końcu kiedyś się przełamiesz, przecież tam mieszkasz i masz styczność z tym językiem zazdraszczam Ci niemieckiego jak nie wiem co! też bym chciała
Ucałuj Oskarka od ciotek klotek najlepszego dla synusia
No to musisz do nas wrócić jak widzisz, że przytyłaś w kupie siła! chorobą się nie przejmuj, może Cię nie złapie, miejmy nadzieję!

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Monia No tak...przebywając w samym towarzystwie innego języka to chcąc nie chcąc się go łapie

Hm...życie w samotności mi nie sprzyja, przez pierwszych kilka dni leżałam w łóżku i nigdzie nie wychodziłam, nie sprzątałam, nie myłam się, olewałam wszystkie obowiązki. Potem znajomy do mnie wpadł i wrzucił do wanny, naszykował mi ciuchy i wyszłam na imprezę. To teraz wychodzę codziennie wszędzie. Jeszcze nie mam na tyle mobilizacji, żeby posprzątać...bo dla kogo, ani ugotować czegokolwiek. więc jem półprodukty, albo nie jem wgl, bo mi się po prostu nie chce Czasem wmuszam cokolwiek w siebie, ale potem mi niedobrze strasznie... Nie wiem ile ważę bo się nie ważyłam, ale myślę że mniej niż 60kg to na pewno nie.

Hm...to może zacznij na nowo owijanie folią? To ładnie pomagało, szybkie efekty i heja
A jak z gotowaniem? Wspólne tluste obiadki, czy co? Czy rozsmakowałaś się w ich słodyczach?
Co do Heroin to nie wiem czy wrócila, ale tak podejrzewam że nie, bo chyba by się do nas odezwała...
Ohhh Zosiu cieszę się, że już z Tobą lepiej i przynajmniej gdzieś wychodzisz. Kochana nie sprzątaj dla kogoś, zrób to dla siebie! Pamiętaj, masz jedno życie i żyjesz dla siebie! Weź sprawy w swoje ręce, ocknij się! Zmobilizuj się do działania! Przecież jak zrobisz sobie obiadek, to możesz go mieć np. na 2 dni. Wiesz ile chemii jest w półproduktach? Kochana 3mam kciuki za Ciebie żebyś się totalnie podniosła z dołka. Wiem, że nie jest łatwo, ale pamiętaj, że masz nas! Nie jesteś sama!

Co do tej folii, co to daje i jak się to robi? To na cellulit? Jak tak to jestem chętna!

Monia,
pozdrów Madzię ode mnie też!

Edytowane przez Cindy90
Czas edycji: 2012-10-08 o 14:08
Stary 2012-10-08, 14:09   #4907
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
No właśnie przed śniadaniem, bo nie wiem jak lepiej. Ostatnio po śniadaniu byłam biegać i skończyło sie nie powiem czym ;/
Mi się caly czas wydawało, że na czczo nie można ćwiczyć A po jedzeniu trzeba odczekać.

Stary 2012-10-08, 14:12   #4908
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Cytat:
Napisane przez Framme Pokaż wiadomość
Tak, z alkoholem też będę miała problem, bo bardzo lubię piwko w sobotni wieczór, ale postaram się jakoś przez to przejść... Słodyczy na szczęście nie jem prawie wcale, ale za to chipsy... Chyba już nałogowo. Może ja też będę zapisywać co jem to chociaż będzie to jakaś motywacja. No i nie potrafię się zebrać do jakichkolwiek ćwiczeń. Ale chyba największy problem ze wszystkich to zupełny brak różnorodności w posiłkach. Odkąd pamiętam ciągle jem to samo: spaghetti (smażone), piersi z kurczaka w panierce (smażone), frytki i udka (smażone), ryż, kurczak, papryka (smażone)... No i jeszcze z 5 innych dań i tak w kółko. Nigdy nie lubiłam surówek i raczej się nie przekonam. Owoce szybko mi się przejadają. No ciężko ogólnie, ale strasznie się źle czuję z moim obecnym wyglądem i poprostu NIE MOŻE TAK BYĆ.
No ze mną było podobnie. Teraz jest inaczej, bo jak wiecie lub nie wiecie mieszkam w Irlandii z inną rodzinką i nie mogę jeść tego samego co w polsce. Oni mi jedzenie kupują więc nie chcę wybrzydzać. Oni bardzo zdrowo jedzą, bardzo dużo warzyw i owoców- nie to co moja rodzina w polsce tylko schabowe, ziemniaki, mielone, ziemniaki, ryba w panierce, ziemniaki raz w tyg ja gotuję więc sobie pozwalam na polskie jedzenie. Nie żeby mi kazali, sama się zgłaszam na ochotnika, bo miło tak coś polskiego zjeść Także, na pewno jem zdrowiej niż w domu, ale wieśniaków tu nie mają więc tego na pewno nie zjem na kolację ale mają jajka itd.
Mi będzie bardzo ciężko z tym alkoholem w weekendy, ale to głównie przez niego nie chudnę! I wiem o tym. Bo tak to się pięknie trzymam,prócz tego piwska.

Stary 2012-10-08, 14:12   #4909
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś już tez miałam takie postanowienie nie jadłam chipsów nie piłam alkoholu i waga leciała ładnie. Chyba powróce do tych zwyczajów.Najgorzej jak siedzimy ze znajomymi a to piwko, chipsy ;/
Jak tż był za granicą to było mi łatwiej, bo w sumie pilnowałam sie i spadłam do 54 kg
Ale wy się pilnujecie z tym alkoholem... Może ja też powinnam... Bo piję mega ilości niestety... 5-6 piw za jednym posiedzeniem to standard. Wczoraj wpadla butelka wina, a z soboty na niedzielę to nie liczę nawet....bo po 3 piwach i butelce szampana już przestałam liczyć drinów .... Ech na serio spada wam waga jak nie pijecie%%%?

Stary 2012-10-08, 14:13   #4910
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Cytat:
Ja też tęsknię za czasami gdy ważyłam 54 kg chyba najwyższy czas by wziąć się porządnie za dietę i ćwiczenia

Stary 2012-10-08, 14:14   #4911
zooska
Zakorzenienie

Cindy Co do folii: balsamujesz się balsamem na cellulit, czekasz 2 minutki aż się wsiąknie, zawijasz uda folią i śmigasz w dresie przez godzinkę ja robiłam ściski agrafką można przysiady, pobiegać cokolwiek. Zawijałam się codziennie przez ponad 2 tygodnie i mi cm spadł

Stary 2012-10-08, 14:14   #4912
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Cytat:
Mi się caly czas wydawało, że na czczo nie można ćwiczyć A po jedzeniu trzeba odczekać.
Jasne, że można na czczo ćwiczyć. Nie masz nic w żołądku i nie skończy się to wiadomo czym. Ja kiedyś poszłam biegać po śniadaniu. Myślałam, że umrę
Dlatego albo na czczo chodzę, albo po kolacji 2 h

Stary 2012-10-08, 14:15   #4913
zooska
Zakorzenienie

Co do sprzątania... Aż wstyd sie przyznać, ale ja jestem syfiarą i mam gdzieś czy jest porządek czy nie a gotowac mi się nie chce
Dzisiaj się przemogłam i zrobiłam spagetti

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Jasne, że można na czczo ćwiczyć. Nie masz nic w żołądku i nie skończy się to wiadomo czym. Ja kiedyś poszłam biegać po śniadaniu. Myślałam, że umrę
No to nie wiedziałam o tym

Stary 2012-10-08, 14:17   #4914
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Cytat:
Ale wy się pilnujecie z tym alkoholem... Może ja też powinnam... Bo piję mega ilości niestety... 5-6 piw za jednym posiedzeniem to standard. Wczoraj wpadla butelka wina, a z soboty na niedzielę to nie liczę nawet....bo po 3 piwach i butelce szampana już przestałam liczyć drinów .... Ech na serio spada wam waga jak nie pijecie%%%?
Ja dopiero zaczynam być na odwyku ale jak kiedyś nie piłam to szybko spadłam do 54 kg weź sobie policz ile ma 5-6 piw kalorii i ile ma butelka wina. I pomyśl, że przez 4 dni się super 3 masz a przez 3 dni już dajesz czadu z alko--- i potem jest tak jak jest u mnie że moje starania idą w las

Stary 2012-10-08, 14:21   #4915
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dopiero zaczynam być na odwyku ale jak kiedyś nie piłam to szybko spadłam do 54 kg weź sobie policz ile ma 5-6 piw kalorii i ile ma butelka wina. I pomyśl, że przez 4 dni się super 3 masz a przez 3 dni już dajesz czadu z alko--- i potem jest tak jak jest u mnie że moje starania idą w las
Hm...kuszące, ale chyba jednak wolę alkohol

Stary 2012-10-08, 14:23   #4916
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

A ja wolę być chuda!
Zaczynam kurs na BEC od piątku! Już się nie mogę doczekać!!!!

Stary 2012-10-08, 14:26   #4917
Framme
Raczkowanie

GG do Framme

Cytat:
No ze mną było podobnie. Teraz jest inaczej, bo jak wiecie lub nie wiecie mieszkam w Irlandii z inną rodzinką i nie mogę jeść tego samego co w polsce. Oni mi jedzenie kupują więc nie chcę wybrzydzać. Oni bardzo zdrowo jedzą, bardzo dużo warzyw i owoców- nie to co moja rodzina w polsce tylko schabowe, ziemniaki, mielone, ziemniaki, ryba w panierce, ziemniaki raz w tyg ja gotuję więc sobie pozwalam na polskie jedzenie. Nie żeby mi kazali, sama się zgłaszam na ochotnika, bo miło tak coś polskiego zjeść Także, na pewno jem zdrowiej niż w domu, ale wieśniaków tu nie mają więc tego na pewno nie zjem na kolację ale mają jajka itd.
Mi będzie bardzo ciężko z tym alkoholem w weekendy, ale to głównie przez niego nie chudnę! I wiem o tym. Bo tak to się pięknie trzymam,prócz tego piwska.
Ja też nie mieszkam w Polsce i ciężko mi tutaj z kupnem mięsa i właśnie np serków różnego rodzaju. Jogurty też jakieś dziwne... I ogólnie wszystko inaczej Mnie napewno będzie łatwiej nie pić, bo nie mam znajomych, więc weekendy spędzam przed tv z Tż. Aczkolwiek to właśnie on jest największym kusicielem. Problem mam też z tym, że jestem jedyną bezrobotną w domu, więc staram się codziennie gotować dla mamy i Tż, a oboje pracują fizycznie, nie muszą się dietkować. Dlatego będę chyba musiała robić 2 obiady, jeden dla nich drugi dla mnie albo wymyślać coś z czego wszyscy będą zadowoleni. Ciężko, ale jakoś będzie. Dziś mam jakieś dobre nastawienie. Za chwilę cyknę fotkę i wstawię a potem biorę się za obiadek

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Hm...kuszące, ale chyba jednak wolę alkohol
Każda z nas ma jakieś słabości
Stary 2012-10-08, 14:28   #4918
madzia6245
Raczkowanie

witajcie weszłam się z wami pożegnac na jakiś czas z dietą jest różnie, staram sie jesc duzo warzyw i owocow, a malo smazonego i dalej nie jem piewczywa i ziemniaczkow przestałam biegac,bo brak czasu:-(ciagle tylko nauka,nauka bo matura;/ a weekendy spedzam z TZ nie tyje i jest dobrzeod dzisiaj zaczynam cwiczyc z ewa, bo w koncu sciagnelam sobie normalny program, zeby odczytywal mi filmikia tez nie chce się "zapuscic" przez zime bede sie oddzywac co jakis czas trzymajcie sie cieplo i zycze powodzenia wszystkim!!!: *

11.3 kg za mną
zostalo 6 kg do zrzucenia
termin: czerwiec
cel: zgrabne ładne nóżki

''Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie''
madzia6245 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 14:31   #4919
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Co do sprzątania... Aż wstyd sie przyznać, ale ja jestem syfiarą i mam gdzieś czy jest porządek czy nie a gotowac mi się nie chce
Dzisiaj się przemogłam i zrobiłam spagetti
To ja wręcz odwrotnie musze mieć porządek Nie lubie jak jest syf.

Mmm spagetti Ja mam dzisiaj krem borowikowy tesciowa mi przywiozla

Cytat:
Ja ostatnio biegałam po sniadaniu a potem wiadomo co było Także juz podziekuje A nie mam czasu zjesc i czekac z 2 h po zeby pocwiczyc.
Stary 2012-10-08, 14:38   #4920
Framme
Raczkowanie

GG do Framme

WP_000069.jpg

WP_000071.jpg

WP_000072.jpg

No, to tego no... Właśnie.

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości