|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
idę się położyć z małżem
![]() Buzkaaa!
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też będziemy chcieli taki zakupić właśnie ze względu na ten leżaczek. Boski jest |
|
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam do łóżeczka.
Dobranoc
|
|
|
|
#3604 |
|
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny
myślę, że nie będę kupować tych 1, wystarczy mi te 86szt, a jak zabraknie to się dokupi paczkę czy dwie. Dzwoniłam też do siostry ciotecznej, która urodziła córcię ponad miesiąc temu i powiedziała, że ona używała tych 1 niecały miesiąc i zużyła 3-4 paczki i przeszła na 2 ![]() lecę się kąpać i spać, do jutra
Nasz ślub 1.08.2009 Nasz skarb 2.11.2012 Edytowane przez agrafka85 Czas edycji: 2012-10-08 o 22:05 |
|
|
|
#3605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Mysti moja kolezanka go ma i chciala sprzedac ale za 400zl wiec szukalam taniej.no i znalazlam.tylko mowie jest sens kupowac te krzeselko od urodzenia bo jak pozniej do karmienia to lepiej kupic ten model 2w1 jest duzo tanszy a rozni sie wlasnie tylko tym ze sie nie rozklada jak ten do lezenie tylko mozna go ustawic w pozycji polzezacej-dla straszego juz maluszka
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Anielko ja i tak musze miec dwa.jeden na gorze drugi na dole.a potem bede miala juz krzeselko do karmienia porzadne wiec wydaje mi sie trafny zakup a lezaczek juz mam z chicco tylkokurde bez pasow:/bede musiala gdzies dokupic pasy:/
|
|
|
|
#3607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Marti, żeby się udało z kupnem
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3608 |
|
Rozeznanie
|
A my wróciliśmy ze sr, dzisiaj było o objawach przedwczesnego porodu i troszkę ćwiczeń z oddychania;-) W piątek umówiłam się na podpisywanie umowy na sesję brzuszkową ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Marti, zaskoczyłaś mnie, kupujesz dwa bujaczki? też mam dwa piętra, pokoik Kacpra będzie na górze, na dole mam tylko salon z kuchnią i w sumie też się zastanawiałam w czym bedę go trzymać na dole, myślałam właśnie nad bujaczkiem a na górze w łózeczku. A ty jak myślisz? |
|
|
|
#3609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hehe. krzeselko w kuchni a dostalam jeden lezaczek wiec mam dwa-tznnarazie jeden jak uda sie zakupic krzeselko to dwa.mysle nad chustawka (kolezanka miala mi oddac ale jej mala ciagle sie w niej buja a ma juz rok wiec nie wiem czy dostane w spadku)ale to wyjdzie wpraniu czy bedzie potrzebna.jesli nie uda mi sie kupic krzeselka to napewno kupie wtedy jakiegos bujaka.a lezaczek mam taki-uwazam ze do D jest bo ma tylko obreczowe pasy i jak sie dziecko wychyli to klapa-po prostu nie mozna juz sadzac starszych maluchow. ja wogole w nim pasow nie mam i musze cos pomyslec:/http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...666261865.html |
||
|
|
|
#3611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdjęcia na poprawę humoru! tak bedę tłumaczyła sobie jak Kacper bedzie płakał w nocy
|
|
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
jestem po wizycie
![]() Adaś waży 1960g, ogólnie wszystko z nim ok, oprócz jednego... ma wodniaka jądra ale lekarz mówił, żeby się nie przejmować, bo powinien się wchłonąć po porodzie![]() szyjka się skróciła spodziewałam się, bo w pierwszej ciąży w tym samym tc mi się zaczęła skracać ale zamknięta kazał odstawiać stopniowo, bo jak z Klaudią odstawiłam od razu to urodziłam za 3 dni i stwierdził, że za 3 tygodnie to za wcześnie na rodzenie
|
|
#3613 |
|
Zadomowienie
|
Musso,
Wodniaczkiem się nie przejmuj- na 100% się wchlonie Duży chłopak Pamiętasz ze mamy prawie ten sam termin ![]() Trzymam kciukasy za Ciebie i za Małego Aaa ja mam wizytę w srode
|
#3614 |
|
Raczkowanie
|
karolamankowa czy chciałoby Ci się podać model Twojego nawilżacza?
![]() Muszę jutro zamówić bo nie sposób wytrzymać. Mam jakieś 4 wstępnie wybrane, ale to tak w ciemno, a Ty mówisz, że ten, który masz się sprawdza. Będę wdzięczna!
|
#3615 |
|
Zadomowienie
|
gabi,dorcia,biedroneczka gratuluje zaczetych nowych tygodni
![]() tym,ktorych nie zauwazylam lub nie doczytalam rowniez ![]() nadrobilam tylko z grubsza,wiec pewnie cos pominelam livdragon cudownie,ze juz za tydzien bedziesz miala malenstwo na rekach dojotka,landi wytrzymajcie jeszcze troszke ![]() musso gratulacje udanej wizyty ,a wodniaczek na pewno sie wchlonie skoro lekarz tak powiedzial karolla jestes sliczna dzien zapracowany i zalatany mialam rano zlozylismy szafe - dzis spokojnie, bo bylismy sami w domku i praca gladko poszla potem popedzilam do firmy na zebranie, wchodze,a szefowa zmieszana,ze zebranie odwolane i ups,ale nikt mi nie powiedzial pewnie bym sie wsciekla,ale akurat zaraz poszla,a dziewczyny mialy troche luzu wiec byla kawka i ploty szefowa mi dala torbe ubranek po corci,to przynajmniej na darmo nie pojechalam (fajnie,ze troche wieksze rzeczy takie na 1,5-2 latka,bo mnieszych juz mi chyba wystarczy,jeszcze krzeslo do karmienia mi szykuje) potem pojechalam do kolezanek z zaproszeniem na slub i tez u nich milo czas spedzilam i mnie odwiozly samochodem do domku kolo 21 i po poniedzialku oby byl taki dobry tydzien jak dzis jutro w poludnie zawioze ostatni dokument do usc, a potem o 16.00 ostatnie zajecia sr z przystojnym panem rehabilitantem ![]() myslicie,ze moge isc do cywilnego na ramiaczka? takie grube ramiaczka i z malutkim dekoltem,chodzi mi o to,ze bez bolerka, bo chyba z kasa sie nie wyrobie,a zreszta w ogole mi sie te bolerka nie podobaja i wolalabym bez spokojnej nocki kochane dziewczynki
Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-10-08 o 23:42 |
|
|
|
#3616 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem co sie dzieje- nie mogę załączyc zdjęcia- wyślij mi Kochana nr telefonu na priva to wyślę Ci mms-a, ok?
Meidaleite, To do Ciebie było ale coś chyba z forum się dzieje bo mój wcześniejszy post wcięło!!! Nie mogę znaleźć nazwy tego nailzacza i chciałam Ci wysłać zdjęcie, ale tego tez nie mogę zrobić bo forum mi sie zawiesza... Dlatego wnysle Ci mms tylkopls o numer.
*** Nasza Córeczka Kaja Edytowane przez karolamankowa Czas edycji: 2012-10-09 o 07:59 |
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Morning dziewczynki
![]() Ja właśnie wstałam, ale głowa mnie boli ![]() Wczoraj wieczorem pograsowaliśmy trochę po sklepie - zakupy na cały tydzień zrobione.. no chyba, że w sobotę będą goście to trzeba będzie jeszcze raz pojechać. Dziś ostatnie zajęcia w szkole rodzenia. Będzie o życiu z noworodkiem.. no jestem ciekawa co ciekawego się dowiemy Idę nadrabiać wczorajszy dzień.. bo i tak dziś mnie mało będzie - dzień w miarę dobrze zaplanowany.. Oooo... dziś w DDTV będzie o tym, że sex oralny może powodować raka..
|
#3618 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
od kilku dni nie mam coś weny na pisanie, czuję się taka ociężała, na ostatnich wręcz nogach ale zaglądam do Was z doskoku i staram się być na bieżąco.Za godzinę wychodzę do szkoły rodzenia, jadę autobusem mzk po prostu super, w dodatku w kurtce męża bo w żadną swoją się nie dopnę ![]() Gratuluję wizyt i nowych tygodni, trzymam kciuki za dzisiejsze ![]() No i miłego Wam życzę dnia
|
|
|
|
#3619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to ladnie![]() a wodniaczek na pewno sie wchlonie, maly kolezanki urodzil sie z wodniaczkiem , teraz ma roczek i nawet sladu nie ma ze takie cos bylo Cytat:
bo to jednak byla mszaale na cywilny to ja nie widze zadnych przeciwwskazan dzien dobry wszystkim musze znalezc dzis buteleczke z dziobkiem do rozrabiania tantum rosa i wybrac ubranka do szpitala dla malutkiej stwierdzilam z enie bede si ebawic w przelewani ekosmetykow do malych buteleczek, po prostu bede miec kosmtetyczke gotowa w lazience i tylko ja zapakuje do torby jak bedziemy jechac juz na porod jakies ciastka musze jeszcze dopakowac i torba gotowa w czwartek przyjedzie nowe lozko dla Tomka to w koncu przepiore cala posciel dla malutkiej, i wstawimy juz lozeczko male do nas do sypialni i bedzie czekac
|
||
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
czesc ja juz tez postaram sie nadrabiac tylko dom ogarne bo syf i chce wszytsko dzis przygotowac bo czuje ze tuz tuz normalnie brzuch mi sie obnizyl
a pempek schowal przynajmniej na razie chyba ze maly suie tak ulozy i biodra zaczynaja mnie bolec mowie tz ze na pol sie rozpadaneaaa wogole co z landii i dojotka czyzby mnie chcialy wyprzedzic masakra u mnie wedlug usg jeszcze 36 ale wedlug om juz 37 wiec mysle popbrac jeszcze ten tydz fenoterol i pozniej niech sie dzieje co chce
|
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
bry
![]() peperonik, spokojnie możesz nie zakładać bolerka, ja do ślubu kościelnego nie miałam bolerka, odkryte ramiona i plecy to twój dzieńCytat:
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
A.. miałam się zapytać - może ktoś mi coś doradzi..
Córeczka znajomych ma za chwilę 2 urodziny i zostaliśmy zaproszeni do nich na obiad i torcika.. wypadałoby coś kupić - ale nie mam pojęcia co - zabawek mała ma na prawdę dużo różnych.. i misie i lalki i edukacyjne i grające i konia na biegunach i rowerki, więc nie wiem czy jest sens zabawki kupować.. a jak nie zabawki to co? Myślałam, że może ciuszki.. ale no nie wiem czy w gust trafię (mamy lub dziecka). Macie jakiś pomysł na bezpieczny i pewny prezent? ![]() Ładnie prosi
|
#3623 |
|
Zadomowienie
|
Heeeeej
Ja w końcu witam się w lepszym humorze niestety mam mały kaszel,ale nie szkodzi, ogolnie jest suuperrrr.... już dawno tak nie spałam ![]() Musso - za wizytę, z synkiem na pewno wszystko będzie dobrze Dziewczyny tak pisałyście wczoraj, że wy lub wasze córki robiły "piękne" fryzury lalkom.... cieszcie się, że tylko lalkom pamiętam kiedyś był taki okres w podstawówce, że chyba co druga dziewczyna miała coś nie tak z włosami ... szalone eksperymenty ![]()
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tomek ma 1,5 roku i je uwielbia ogladac, przekladac, albo jak sie mu czyta |
|
|
|
|
#3625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może jakąś książkę?
|
|
#3626 |
|
Zadomowienie
|
halwaya może mały serwis obiadowy, wiesz, talerzyk bajkowy, miseczka, sztućce? książeczki to też zawsze świetny pomysł
kia_mia jak miło widzieć kogoś tak radosnego od rana |
|
|
|
#3627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Heeej Aaaaa.... ale emocje już za niedługo się zacznie
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
No to widzę, że sugestia na książeczki
Tylko jest tu mały problem, bo książeczki po angielsku są tu dostępne - nie wiem czy to ma znaczenie dla takiego dziecka, czy rodzice będą mu polską wersję prezentować.. hehehe.. no dziecko praktycznie w domu cały czas po polsku, tv po polsku. ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
heheno ale ma całą gamę zabawek z myszką i balony też.. a co do tej zastawy - to widziałam już w sklepie coś w tym stylu
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana kochane
Ja dzisiaj już w troszkę lepszym humorze. Mąż pojechał w teren a ja siedze sobie w szlafroku. Gratuluję wszystkich noworozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za dzisijesze wizyty jeśli takowe są Dzisiaj zamawiamy 4 kółka dla Młodego ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- No wózek zamówiony i w ciągu 2 dni będzie Wogóle to musiałam pożegnać sie z obrączką, bo place i stopy tak zaczęły mi puchnąć
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj zdjęcie wózka jak przyjdzie ja mam jeden pierścionek, który kupiłam właśnie jak byłam mega spuchnięta to jedyny który mogę teraz spokojnie nosić - potem pewnie będzie za duży, więc cieszę się nim póki mogę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

żeby się udało z kupnem

ale lekarz mówił, żeby się nie przejmować, bo powinien się wchłonąć po porodzie
Adam 18.11.2012