|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
i śpiace niebieskie misie (w tej nie podoba mi się to, ze kontury nie są pełne, a takie jakby przerywane )A z beżowymi misiami w okienkach mam podusie do wózka ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Planuję zakup jednego.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-08 o 21:36 |
||
|
|
|
#1862 |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc gwiazdeczki, idę się kąpać i spać, bom coś padnięta jest. Buziaki, do jutra.
|
#1863 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
każde prawie łóżeczko ma wyjmowane 2-3 szczebelki, ale... jak Agatka zaczęła być kumata i mobilna, czyli sprawnie chodzić, to olała swoje łóżeczko bo za mało miejsca i do naszego się wpakowała Cytat:
Trzymam kciuki za LEPIEJ!Cytat:
![]() Cytat:
Mnie też nie, TYM BARDZIEJ,że ta bakteria jest powszechna i w człowieku też nie wiem, jak wielkie jej stężenie musiałoby być, by było szkodliwe. Cytat:
krem pielęgnacyjny na zimę jak najbardziej, ale to wybrać taki właśnie zimowy no i przydaje się, jak dziecko ma problemy skórne, to emolient jakiś LUB apteczna maść typu diprobasa, ok.20zł kosztuje to jest sama wazelina i parafina BEZ dodatków, a działa świetnie na uczuleniowe wysypki - przy AZS świetna rzecz, sama stosuję krem na odparzenia ja uzywam: linomag, sudocrem i bepanthem podkreslę, że tego używa się jak odparzenie jest, a nie na wszelki wypadek, na pupę można zwykłego używać jakiegoś bambino - niedużo, by jednak skóra była od kupy i siuśków chroniona oliwka a po cholerę? od dawna lekarze nie zalecają, bo BARDZO pory zatyka i powoduje łojotok puder czasem się przydaje, np. na odparzenia jako zasypka - ale to bardziej przy upałach, spokojnie można nie kupować i dokupić w razie potrzeby ![]() płyn do kapieli np hipp nivea miałam jakiś taki 2in1, do kąpieli i mycia włosków i nie polecam, bo dość tłusty był i te włoski niefajne takie - teraz znajdę osobno - WAŻNE: patrzcie by rzecz była od pierwszego dnia życia szampon na pozniej na poczatku wystarczy mydelko nie używałam, za to do mycia włosków koniecznie coś, bo córa miała duuużo mydełko nie perfumowane nożyczki do paznokci miekka szczoteczka do włosów proszek dla dzieci dodam płyn do płukania waciki takie zwykłe kosmetyczne - do przemywania buziaka dziecka ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Apteczka maluszka sól fizjologiczna do przemywania oczu- ja używalam przegotowanej wody ja też wody gotowanej, spokojnie może być roztwor soli morskiej do noska tak, sterimar, marimer itd., fajnie gluty rozpuszcza do przemywania pempuszka octenisept- używalam zwykłego fioletu ponieważ dlugo nie chcial odpasc i pediatra mi zlecil a ja mimo wszystko polecę tradycyjny spirytus - jak mi to przychodząca położna rzekła: w szpitalu po prostu octenisept zalecają, ALE nie widzą, jak pępek się goi, po spirytusie (a to nie boli malucha, bo w pępowinie nie ma nerwów czuciowych) szybko sie wszystko zasusza aspirator lub gruszka-aspirator lepiej sobie radzi - a to zależy, Agatka nigdy mega kataru nie miała i spokojnie gruszka wystarczała ------------------------------------------------- Byłam w SH dzisiaj, ale ładne rzeczy kupiłam! |
|||||
|
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi przepisała Sorbifer (w tabletkach) 30zl/50 tab. Takze cena jeszcze w miare.
|
|
#1866 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cudo
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36962111]Czaderska Ja Agu wczoraj zrobiłam czapę-kotomyszkę, dzisiaj mąż rano do przedszkola ją szykuje i słyszę (ja gniłam w łóżku ): tata, nie ta czapka, kotek! mama mi zrobiła![/QUOTE] Super kotek, Agu ma z taką mamą dobrze-co nie wymyśli, mama umie zrobić ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uwielbiam zbierać ale później nie ma komu czyścić i suszyć![]() Mi się skubana chyba głową na dół obróciła i nogami pod moje prawe żebra-masakra tak ją wysoko czuję-praktycznie pod piersią. Ja kupiłam zestaw i chciałam właśnie z baldachimem, żeby trochę zasłonić dziecko od kota, okna itd Zresztą mnie się akurat podobają, tworzą taką całość![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
Lubię takie niespodziewajki![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36976435] Byłam w SH dzisiaj, ale ładne rzeczy kupiłam![/QUOTE] Co np? Ja przytyłam około 7kg (23tydzień). A czuję się po prostu grubsza.... Ale nie wiem czy mi to przeszkadza, taka kolej rzeczy. Ale z TŻtem to u mnie nic nie było od miesiąca
|
||||
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja: też czytałam o zatykaniu porów przez oliwkę, ale myślę, że to się tyczy tych na parafinie - np. oliwka z nivei to sama parafina. Dlatego kupiłam Babydream - nie ma parafiny.
|
#1868 |
|
BAN stały
|
witam się z rana
Ja kosmetyków dla dziecka nie mam jeszcze żadnych, więc dopiero muszę się zagłębić w temat ![]() Dziewczyny jak rozwiązałyście problem kurtek? Bo robi się coraz zimniej, a ja owszem..w stare się mieszczę, ale tylko mogę chodzić w rozpiętych Jak się zapnę to mnie w brzuch ciśnie więc odpada. Kupujecie coś?Ja mam problem bo przy mojej drobnej budowie wiem, że jak kupie o rozmiar wiekszą niż zwykle to się utopię w rękawach i będzie na mnie za długa...
|
|
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety wiekszosc oliwek jest na parafinie. Z bezparafinowych jest jeszcze Hipp. |
|
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie na razie stwierdziliśmy, że będzie stał na dole. Mam nadzieje, że nikt nie ukradnie![]() Co do przytulanek z mężem, hmm ostatnio były, ale mąż mówi, że się boi, i tylko uważa by brzucha nie nacisnąć itp., więc nie ma przyjemności tylko dekoncentracja :P no cóż trzeba sobie radzić innymi metodami |
|
|
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kurtki to kupiłam sobie jesienną w lumpku za 35 złotych. Fajna kurtka po ciąży też w niej będę mogła śmigać. A jak zrobi się zimniej to pójdę poszukać jakiejś zimowej. |
|
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam jeszcze guziki w moim pięknym płaszczyku przeszywać itd ale szkoda mi go ruszać
|
|
|
#1873 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie po laboratorium jestem, robiłam badania na przeciwciała HCV i podstawowa morfologię. Ledwo wytrzymałam, a teraz czuje sie nieprzytomna
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w klatce bylo cos takiego, mama napisala pismo do spoldzielni z prosba o klucz i dzieki temu nie musiala tachac wozka z siostra na 3 pietro. |
|
|
|
|
#1875 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1876 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Witam się porannie, muszę się chyba wybrac do tej biedronki skoro takie cuda w niej są małz ma na 14 więc się skusze prawdopodobnie ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
10 lat temu ). Była wtedy moda na obszerne, luźne ubrania, więc parę lat nie chodziłam w nim, bo czułam sie jak w worku. teraz jest idealny, jest jeszcze trochę zapasu.Na jesień tez mam płaszczyk, który był trochę za duży - teraz jest dobry.
|
|
#1878 |
|
Przyczajenie
|
Hej
dzieki za przyjęcie do waszej grupki ![]() To moja druga ciąża- mam już synka Kubusia- konczy 5 latek w grudniu, stąd zresztą nick. Teraz też usg wskazuje synka imię jeszcze na etapie dyskusji zażartej Co do żelaza - przy pierwszej ciąży miałam nototycznie wynik 8.9 zawsze poniżej 10, też brałam tardyferon ale bez rezultatów. Pomogły mi domowe sposoby : siekana natka pietruszki - codziennie łyżeczkę, oraz codzinnie wyciskany sok z buraków + marchew i cytryna- żelazo wchłania się lepiej przy witaminie C. Dopiero po tym była poprawa. Teraz kolei mam w normie, z kolei w jakims 14 tyg wyszło że mam niedoczynnosc tarczycy więc jestem na hormonach... Na plusie mam ok. 4 kg , wszytsko poszło w brzuszek i cycki , teraz fajnie, ale zaskutkuje to rozstępami później Jeszcze w sumie nic nie kupiłam, mam troche rzeczy po Kubie, planuje na pewno zapupić śpiochy w wielopakach z Cherokee z Tesco - sprawdziły sie juz raz, no i pewnie trochę chemii, jest czasu jeszcze dużo. ![]() Ogólnie to chodzę do pracy i może dlatego też nie mam za wiele czasu na zakupy, jak wracam musze sie bawić
|
|
|
|
#1879 |
|
Rozeznanie
|
Ojoj joj, ale mnie tu długo nie było..no i są tego skutki, tyle stron to chyba jeszcze nigdy nie nadrabiałam, szok
no i przyznam szczerze, że chyba tym razem nie dam rady, chyba by mi tygodnia nie starczyło. Tak więc zdaje się poczytam pobieżnie. Spróbuję się jakoś ponownie wbić w wątek ![]() Tak w ogóle to co się ze mną działo, że tak długo nie zaglądałam. Po pierwsze przez calutkie trzy dni nie miałam netu, była jakaś awaria i czułam się z lekka odcięta od świata. 2 października byłam u lekarza, ale już nie zdąrzyłam wtedy o tym napisać. W zasadzie to taka zwykła kontrolna wizyta, mój Krzyś warzył już wtedy 933g i to był 27 tydzień. Teraz jestem już w 28 tygodniu, jakoś nie dociera do mnie, że to już 7 miesiąc, ale ten czas leci. Potem po tej awarii netu jakoś tak się odzwyczaiłam od komputera, że praktycznie nie miałam ochoty go nawet włączać. To szalałam, ze sprzątaniem w domu, to jeszcze jeździliśmy kompletować naszą listę zakupów dla malucha i dla mnie. Noi dla przypomnienia chodzę sobie na ten angielski, przyznam szczerze, że nie jest to taki poziom jaki myślałam, że będzie, no ale cóż, chociaż sobie powtórkę zrobię. Liczyłam na to, że będę sobie mogła więcej pokonwersować, no ale dużo ludzi tak nie za bardzo czai, więc trochę to opóźnia sprawę, no ale nic. Jak ja to mówię zawsze to jakieś wyjście do ludzi.
|
#1880 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana
Wczoraj łóżko Karince skręcone zostało i Niuńka przespała w nim całą noc, tylko około 1 w nocy było MAMUSIA i musiałam ją poprzytulać A myślałam, że będzie gorzej bo wieczorem "były pająki i robaki" na ścianach Dziś mam ambitny plan porządków, zobaczymy ile tego zrealizuję Apropo biedronkowych kocyków to mi też się strrrasznie podobają i siostra ma mi kupić, ale 18.10 ma do pracy na nockę więc pewnie już wykupią i rozważam czy specjalnie do miasta po nie nie jechać
|
|
|
|
#1881 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do baldachimu to jak już pisałam biorę na pewno, tym bardziej że dla dziewczynki, bardzo mi się to podoba i jest tak przytulnie. Bratanica Tż ma tylko karuzele przy łóżeczku dla synka, żadnych ochraniaczy, baldachimów itp i jest tak strasznie pusto i smutno... Lady współczuje sytuacji z pracą, u mnietylko cieszyć się że mamy stałą i raczej pewną pracę, i pieniązki co miesiąc na koncie. Cytat:
![]() Cytat:
Co do pytań to podpisuję sie bod wszystkimi, najgorzej z tymi biustonoszami bo jestem zielona w tym temacie. Cytat:
Cytat:
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny- wy macie już ciemną kreskę na brzuchu? bo u mnie ani widu ani słychu
![]() mam dokładnie tak samo, nic szerokiego nie zakładam bo wyglądam jak kulka płaszczyk mam 36 ![]() Cytat:
Basia Bogusia, witaj |
|
|
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit; o nie jednak jest ciemniejsza! ale tylko od pępka w dół w góre już nie. Ale na szczęscie nie mam tych czarnych włosków, odpukać jak na razie. Moze sie nie pojawią mhmhmmhmh.... ja też nie lubie szerokich ciuchów, najlepiej to rurki, obcisła bluzeczka i sweterek
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-10-09 o 09:26 |
|
|
|
|
#1884 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szkoda że do tesco nie mam jak się wybrać w tym tygodniu... Cytat:
[/QUOTE] czasem wystarczy dmuchnąć delikatnie dziecku w usta, a jak nie pomaga to na ręce, odwrócic na brzuszek itp. Cytat:
Tz tylko raz zapytał czy dziecku krzywdy nie robimy jak się bzykamy, a w trakcie to ja bardziej pilnuję żeby na brzuch nie naciskał albo zostaje od tyłu i na łyżeczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja biore ascofer 30tab/8 zł, ale trzeba minimum 6 dziennie brać. Ja dopiero 16 się zważę u gina ale też wydaje mi sie że teraz - 21tydzień - mam 6 na plusie.
|
|
#1885 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Grudniówko witaj A powiedzcie mi od kiedy mają być te kocyki w biedrze?? No to witam się z rana ![]() Co do wyprawki, to oprócz ubranek jeszcze nic nie mam :/ i nawet nie wiem kiedy ja to wszystko uzbieram. Miłego dnia kobitki
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Delicjanko, a od dawna masz tę krechę?
bo ja pamiętam,że w pierwszej ciąży pojawiła mi się na samym końvu ciąży za to po porodzie bardzo długo nie schodziła |
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa lece na uczelnie wrr;p
|
|
|
#1889 |
|
Raczkowanie
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej
Cytat:
ale ciemna naprawde. Wstawialam niedawno fotki to bylo ja widac
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

i śpiace niebieskie misie (w tej nie podoba mi się to, ze kontury nie są pełne, a takie jakby przerywane
)

finansowego. Wiem, że póki zostaniemy na jednej wypłacie minie ponad rok, ale cholibka najgorsze jest to, że ten interes co mąż prowadził (reklama w internecie) szedł nam tak zarąbiście, że żyliśmy jak pączuszki w maśle, czekaliśmy tylko aż dostanie umowę na stałe u siebie w pracy i mieliśmy brać kredyt na dom/mieszkanie, a tu od 3 miesięcy taki zastój, że chce się płakać; fakt, jest jeszcze rok, może jakoś z powrotem zacznie hulać, w końcu i ja zaczęłam nad tym siedzieć dodatkowo, ale nic, kompletnie nic się nie dzieje w tym temacie
Trzymam kciuki za LEPIEJ!
nie wiem, jak wielkie jej stężenie musiałoby być, by było szkodliwe. 

. Nie wiem do końca jak to rozwiążemy 

Wczoraj po raz pierwszy w życiu podczas przytulania powiedziałam mężowi, że musimy zgasić światło!! 

22.05.2008