Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-08, 21:37   #1861
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
A ja się czuję w miarę ok, co prawda nie noszę obcisłych swetrów/bluzek, wszystko luźniejsze, w obcisłych czuję się jak słoń,
Ja na odwrót - w obszerniejszych czuję się jak słoń

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Co do łóżeczek, ja jutro chyba zamówię ten zestaw : http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62
Pościel krówki niebieskie albo zielone, która Wam się bardziej podoba?
Ja mam fioletowe krówki i śpiace niebieskie misie (w tej nie podoba mi się to, ze kontury nie są pełne, a takie jakby przerywane )

A z beżowymi misiami w okienkach mam podusie do wózka

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

dziewczyny będą ładne kocyki w biedronce po 15

Planuję zakup jednego.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-10-08 o 21:36
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 21:44   #1862
maluchna30
Zadomowienie

Dobranoc gwiazdeczki, idę się kąpać i spać, bom coś padnięta jest. Buziaki, do jutra.
Stary 2012-10-08, 21:44   #1863
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
powiedzcie mi, potrzebny jest w łóżeczku jeden opuszczany bok? bo tak się zastanawiam ,czy to takie istotne jest
Nie każde prawie łóżeczko ma wyjmowane 2-3 szczebelki, ale... jak Agatka zaczęła być kumata i mobilna, czyli sprawnie chodzić, to olała swoje łóżeczko bo za mało miejsca i do naszego się wpakowała

Cytat:

Kochane ja od wczoraj mam doła finansowego. Wiem, że póki zostaniemy na jednej wypłacie minie ponad rok, ale cholibka najgorsze jest to, że ten interes co mąż prowadził (reklama w internecie) szedł nam tak zarąbiście, że żyliśmy jak pączuszki w maśle, czekaliśmy tylko aż dostanie umowę na stałe u siebie w pracy i mieliśmy brać kredyt na dom/mieszkanie, a tu od 3 miesięcy taki zastój, że chce się płakać; fakt, jest jeszcze rok, może jakoś z powrotem zacznie hulać, w końcu i ja zaczęłam nad tym siedzieć dodatkowo, ale nic, kompletnie nic się nie dzieje w tym temacie wczoraj płakałam jak głupia, bo przecież dzieckiem nie będzie miał się kto zająć, jedyne wyjście to praca w weekendy, ale ile na tym się zarobi..... Najbardziej się boję, że będziemy musieli zamieszkać z teściami/moją mamą i siostrą, a przecież my się po prostu pozabijamy musiałam się wyżalić bo mi ciężko straszliwie
Misiu, no tak jest z włąsnym interesem, że czasem super, czasem gorzej Trzymam kciuki za LEPIEJ!

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Kobitki co wy na takie buciki na zimę???
http://moda.allegro.pl/super-botki-w...679480687.html

zastanawiam się tylko czy brzuch w wiązaniu nie będzie przeszkadzał???

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Piękne, słodkie i chyba prawdziwe...
Cokolwiek kupisz - i tak ktoś będzie musiał ci je zapinać

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Co do kosmetykow - Nivea ma kiepskie sklady. Sama przez to nie uzywam, a co dopiero dla dziecka.
Hipp ma niezle, Babydream tez (i super ceny), a ta ostatnia afera jakos mnie nie zniecheca.[COLOR="Silver"]

Mnie też nie, TYM BARDZIEJ,że ta bakteria jest powszechna i w człowieku też nie wiem, jak wielkie jej stężenie musiałoby być, by było szkodliwe.

Cytat:
Maluchna - ja męża wysłałam, po pracy ma mi kupić

doświadczone mamy (Szajaaaaaa? ) tutaj jest lista kosmetyków dla Maluszka z pierwszej strony, dodałabyś coś jeszcze? Jakieś sugestie co do marek?
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2688
pałeczki z watą takie z ogranicznikiem
krem pielęgnacyjny na zimę jak najbardziej, ale to wybrać taki właśnie zimowy no i przydaje się, jak dziecko ma problemy skórne, to emolient jakiś LUB apteczna maść typu diprobasa, ok.20zł kosztuje to jest sama wazelina i parafina BEZ dodatków, a działa świetnie na uczuleniowe wysypki - przy AZS świetna rzecz, sama stosuję
krem na odparzenia ja uzywam: linomag, sudocrem i bepanthem podkreslę, że tego używa się jak odparzenie jest, a nie na wszelki wypadek, na pupę można zwykłego używać jakiegoś bambino - niedużo, by jednak skóra była od kupy i siuśków chroniona
oliwka a po cholerę? od dawna lekarze nie zalecają, bo BARDZO pory zatyka i powoduje łojotok
puder czasem się przydaje, np. na odparzenia jako zasypka - ale to bardziej przy upałach, spokojnie można nie kupować i dokupić w razie potrzeby
płyn do kapieli np hipp nivea miałam jakiś taki 2in1, do kąpieli i mycia włosków i nie polecam, bo dość tłusty był i te włoski niefajne takie - teraz znajdę osobno - WAŻNE: patrzcie by rzecz była od pierwszego dnia życia
szampon na pozniej na poczatku wystarczy mydelko nie używałam, za to do mycia włosków koniecznie coś, bo córa miała duuużo
mydełko nie perfumowane
nożyczki do paznokci
miekka szczoteczka do włosów
proszek dla dzieci dodam płyn do płukania
waciki takie zwykłe kosmetyczne - do przemywania buziaka dziecka

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Apteczka maluszka

sól fizjologiczna do przemywania oczu- ja używalam przegotowanej wody ja też wody gotowanej, spokojnie może być
roztwor soli morskiej do noska tak, sterimar, marimer itd., fajnie gluty rozpuszcza
do przemywania pempuszka octenisept- używalam zwykłego fioletu ponieważ dlugo nie chcial odpasc i pediatra mi zlecil a ja mimo wszystko polecę tradycyjny spirytus - jak mi to przychodząca położna rzekła: w szpitalu po prostu octenisept zalecają, ALE nie widzą, jak pępek się goi, po spirytusie (a to nie boli malucha, bo w pępowinie nie ma nerwów czuciowych) szybko sie wszystko zasusza
aspirator lub gruszka-aspirator lepiej sobie radzi - a to zależy, Agatka nigdy mega kataru nie miała i spokojnie gruszka wystarczała

-------------------------------------------------
Byłam w SH dzisiaj, ale ładne rzeczy kupiłam!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 22:11   #1864
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Super, że z małym wszystko ok

A jakie żelazo bierzesz? Mi gin na ostatniej wizycie tez przepisał, jakieś do picia, ale strasznie cholerstwo drogie

Oj dobrze, że to nic poważnego odpoczywaj Kochana

Co do łóżeczek, ja jutro chyba zamówię ten zestaw : http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62
Pościel krówki niebieskie albo zielone, która Wam się bardziej podoba?

Mi przepisała Sorbifer (w tabletkach) 30zl/50 tab. Takze cena jeszcze w miare.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 22:13   #1865
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja biore Tardyferon-Fol (zelazo+kwas foliowy) - 16,40zl za 30sztuk.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 22:53   #1866
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Skończyłam robić czapeczkę dla Michasia
Cudo Mogę Mamie przesłać fotę, żeby podkraść pomysł?
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36962111]Czaderska Ja Agu wczoraj zrobiłam czapę-kotomyszkę, dzisiaj mąż rano do przedszkola ją szykuje i słyszę (ja gniłam w łóżku ): tata, nie ta czapka, kotek! mama mi zrobiła!
[/QUOTE]
Super kotek, Agu ma z taką mamą dobrze-co nie wymyśli, mama umie zrobić
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Kurde, musze napisać to oswiasczenie na indywidualny tok... nie wiem co napisać
kobiety pomóżcie, bo nigdy nie byłam dobra z pisania takich pisemek
Jestem studentką uniwersytetu bla bla, rok 3, tryb stacjonarny, kierunek pedagogika. Chciałabym prosić o wyrażenie zgody na indywidualną organizację semestru z powodu mojego stanu, jestem w dość zaawansowanej ciąży – 7 miesiąc, termin porodu wyznaczony jest na 7 stycznia. Jestem pilną studentką, nigdy nie miałam problemu z zaliczeniem przedmiotów. Moją prośbę motywuję również tym, ze nie zawsze dobrze się czuje, lekarz prowadzący moją ciążę, zalecił mi oszczędny tryb z powodu licznych dolegliwości jakie mam.

co można zmienic albo jeszcze dopisać ? hmm ..
Też właśnie pisałam wczoraj, tylko ja prosiłam o możliwość odrabiania 2 laborek na urlopie dziekańskim bo są szkodliwe dla mnie. Zobaczymy czy jest taka opcja...
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Nafiyqa, Braxtony-Hicksy pojawiają się po 20. tyg, więc mogą już u Ciebie występować. Ale mój lekarz mówił, że to u większości kobiet wygląda tak, jak chwilowy ból miesiączkowy, nic nie wspominał o napinaniu (myślę, że napięcie w brzuchu ma większość z nas, zwłaszcza, gdy robimy sobie długie spacerki).
O dzięki, ja właśnie zaczęłam mieć takie bóle jakby miesiączkowe i się zastanawiałam. (Mam 24 tydzień więc to już może to).
Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
witajcie mamusie w ten ponury dzionek. jade dzis po pracy troche na dzialce porobic, nie bylismy tam 5 lat ... zaroslaaa, ze hej ... no i stwierdzilam ze poki zimno nie bedzie to pojezdze tam i sprobuje porobic porzadki

bylam tam w pt, 4 reklamowki przywiozlam
Piękne grzyby Uwielbiam zbierać ale później nie ma komu czyścić i suszyć
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jeju, ależ mnie od kilku dni bolą żebra, tak po bokach
Mi się skubana chyba głową na dół obróciła i nogami pod moje prawe żebra-masakra tak ją wysoko czuję-praktycznie pod piersią.
Cytat:
laski kupujecie baldachim do łóżeczka???
Ja kupiłam zestaw i chciałam właśnie z baldachimem, żeby trochę zasłonić dziecko od kota, okna itd Zresztą mnie się akurat podobają, tworzą taką całość

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, ale mi się trafiło dzisiaj. Posegregowałam ubranka jakie dostałam od kuzynki i wyszło, że nie mam nic na 56. Przypadkiem poszłam do Tesco, takiego małego i znalazłam zestaw trzech pajacyków za 44 zł. Przy kasie się okazało, że jest wyprzedaż i zapłaciłam za to 12 zł Aż się wróciłam jeszcze po pięciopak body, za taką samą cenę
:O Ale Ci się pofarciło Lubię takie niespodziewajki

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36976435]
Byłam w SH dzisiaj, ale ładne rzeczy kupiłam![/QUOTE]
Co np?

Ja przytyłam około 7kg (23tydzień). A czuję się po prostu grubsza.... Ale nie wiem czy mi to przeszkadza, taka kolej rzeczy. Ale z TŻtem to u mnie nic nie było od miesiąca
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 07:20   #1867
Hosenka*
Zakorzenienie

Szaja: też czytałam o zatykaniu porów przez oliwkę, ale myślę, że to się tyczy tych na parafinie - np. oliwka z nivei to sama parafina. Dlatego kupiłam Babydream - nie ma parafiny.

Instagram

Stary 2012-10-09, 07:34   #1868
ilkas
BAN stały

witam się z rana

Ja kosmetyków dla dziecka nie mam jeszcze żadnych, więc dopiero muszę się zagłębić w temat

Dziewczyny jak rozwiązałyście problem kurtek? Bo robi się coraz zimniej, a ja owszem..w stare się mieszczę, ale tylko mogę chodzić w rozpiętych Jak się zapnę to mnie w brzuch ciśnie więc odpada. Kupujecie coś?Ja mam problem bo przy mojej drobnej budowie wiem, że jak kupie o rozmiar wiekszą niż zwykle to się utopię w rękawach i będzie na mnie za długa...
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 07:36   #1869
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Szaja: też czytałam o zatykaniu porów przez oliwkę, ale myślę, że to się tyczy tych na parafinie - np. oliwka z nivei to sama parafina. Dlatego kupiłam Babydream - nie ma parafiny.
Tez tak mysle

Niestety wiekszosc oliwek jest na parafinie.
Z bezparafinowych jest jeszcze Hipp.

Stary 2012-10-09, 07:46   #1870
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Któraś z was pisała, że będzie taszczyć wózek na drugie piętro ja mieszkam na czwartym bez windy i tachanie wózka mnie przeraża. Mam też możliwość zostawiania go wózkowni ale boję się że nam się włamią i ukradną wózek . Nie wiem do końca jak to rozwiążemy
Ja mam ten sam problem. 4 piętro, i nie ma wózkowni generalnie na razie stwierdziliśmy, że będzie stał na dole. Mam nadzieje, że nikt nie ukradnie

Co do przytulanek z mężem, hmm ostatnio były, ale mąż mówi, że się boi, i tylko uważa by brzucha nie nacisnąć itp., więc nie ma przyjemności tylko dekoncentracja :P no cóż trzeba sobie radzić innymi metodami
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 07:47   #1871
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
witam się z rana

Ja kosmetyków dla dziecka nie mam jeszcze żadnych, więc dopiero muszę się zagłębić w temat

Dziewczyny jak rozwiązałyście problem kurtek? Bo robi się coraz zimniej, a ja owszem..w stare się mieszczę, ale tylko mogę chodzić w rozpiętych Jak się zapnę to mnie w brzuch ciśnie więc odpada. Kupujecie coś?Ja mam problem bo przy mojej drobnej budowie wiem, że jak kupie o rozmiar wiekszą niż zwykle to się utopię w rękawach i będzie na mnie za długa...
Ja też nie mam jeszcze rzadnych kosmetyków. Na początek kupię to co niezbędne, bo nie wiem czy mała joe odziedziczy po mnie skłonności alergicznych i atopowych skóry. I w takim wyparki będę musiała używać emolientow.
Co do kurtki to kupiłam sobie jesienną w lumpku za 35 złotych. Fajna kurtka po ciąży też w niej będę mogła śmigać.
A jak zrobi się zimniej to pójdę poszukać jakiejś zimowej.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 07:51   #1872
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
witam się z rana

mam to samo....;/ mam jeden taki płaszczyk- bombka, troszke za duży i chyba w nim się przemęczę..
miałam jeszcze guziki w moim pięknym płaszczyku przeszywać itd ale szkoda mi go ruszać poczeka do wiosny i go założę

Cytat:
Tez tak mysle

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 07:52   #1873
mitabe
Rozeznanie

Ja właśnie po laboratorium jestem, robiłam badania na przeciwciała HCV i podstawowa morfologię. Ledwo wytrzymałam, a teraz czuje sie nieprzytomna

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 07:52   #1874
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ja mam ten sam problem. 4 piętro, i nie ma wózkowni generalnie na razie stwierdziliśmy, że będzie stał na dole. Mam nadzieje, że nikt nie ukradnie

Co do przytulanek z mężem, hmm ostatnio były, ale mąż mówi, że się boi, i tylko uważa by brzucha nie nacisnąć itp., więc nie ma przyjemności tylko dekoncentracja :P no cóż trzeba sobie radzić innymi metodami
A nie macie w bloku czegos takiego jak suszarnia? Niewazne jaka ma nazwe, chodzi o pomieszczenie w piwnicy, ktore stoi puste.
U nas w klatce bylo cos takiego, mama napisala pismo do spoldzielni z prosba o klucz i dzieki temu nie musiala tachac wozka z siostra na 3 pietro.

Stary 2012-10-09, 08:00   #1875
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
witam się z rana

Na teraz mam płaszczyk rozszerzony na dole więc się mieszczą jeszcze, a zimowa kurtką mam ten sam problem i nie wiem, szkoda mi wydawać kasy na coś na jeden sezon, a w lampku nic nie znalazłam.

Cytat:

My na 4 także, tylko nie ma u nas gdzie zostawić na dole, będzie masakra . Ustaliliśmy z TZ, że na spacery będziemy na początek chodzić razem po jego pracy, a pózniej moze coś sie wymyśli.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 08:17   #1876
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
ale mam zap.ierdziel w pracy, jestem padnięta. jeszcze się nie wyspałam, po prostu nie mogłam zasnąć po nocnej wędrówce na siku

Humor też mi średnio dopisuje. Dopadł mi dół pod tytułem "jestem gruba, brzydka, mam cellulit, wielką du.pę" itd... Tylko ten dół taki trochę poważniejszy niż zwykle Wczoraj po raz pierwszy w życiu podczas przytulania powiedziałam mężowi, że musimy zgasić światło!! Czułam się po prostu tak skrępowana, że masakra

Idę Was nadrobić
oj, to widzę, że tak jak i u mnie dupowato się zrobiło..... ja też jestem paskudna, z rozstępami, cellulitem i wiecznie tłustymi włosami- tak mi się teraz przetłuszczają, ze szok- rano umyję a po południu jak kąpane w oleju.....
Cytat:
No właśnie głównie chodzi o brzuch!
Tak na prawdę przytyłam dopiero 3 kg, wszystko poszło w brzuch i cycki więc teoretycznie nie mam powodu do marudzenia.
Tym bardziej, że jak jestem ubrana to wszystko jest cudownie Wtedy mój ciążowy brzuch baardzo mi się podoba. Jak ubiorę jakieś fajne ciuchy gdzie ten brzuszek jest taki podkreślony to normalnie kocham ten widok w lustrze
Ale cały czar pryska jak się rozbiorę...widzę ten brzuch nago, wtedy wydaje mi się taki wieeelki, ooogromny...i czuję się jak słonica jak mam się wdrapać na męża w trakcie przytulanek

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

zielone krówki
ja też wolę unikac tych szerszych tunik i bluzek bo wydaje mi sie, że jak namiot wyglądam.. a w obcisłych jakos tak zgrabnie

Cytat:
witam się z rana

ja mam na jesień płaszczyk grzybeki jest ok- na cycach się dopina, ładnie okala brzuszek i go nie opina. A na zimę mam flauszowy płaszcz- mam nadzieję, ze mnie ogarnie bo jeszcze nie mierzyłam

Witam się porannie, muszę się chyba wybrac do tej biedronki skoro takie cuda w niej są małz ma na 14 więc się skusze prawdopodobnie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 08:24   #1877
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
witam się z rana

Ja mam swój stary płaszcz, kupowany jeszcze przed maturą (kiedy to było 10 lat temu ). Była wtedy moda na obszerne, luźne ubrania, więc parę lat nie chodziłam w nim, bo czułam sie jak w worku. teraz jest idealny, jest jeszcze trochę zapasu.
Na jesień tez mam płaszczyk, który był trochę za duży - teraz jest dobry.

Instagram

Stary 2012-10-09, 08:27   #1878
grudniowka
Przyczajenie

Hej dzieki za przyjęcie do waszej grupki choć muszę przyznać że tempo pisania macie zawrotne

To moja druga ciąża- mam już synka Kubusia- konczy 5 latek w grudniu, stąd zresztą nick. Teraz też usg wskazuje synka imię jeszcze na etapie dyskusji zażartej

Co do żelaza - przy pierwszej ciąży miałam nototycznie wynik 8.9 zawsze poniżej 10, też brałam tardyferon ale bez rezultatów. Pomogły mi domowe sposoby : siekana natka pietruszki - codziennie łyżeczkę, oraz codzinnie wyciskany sok z buraków + marchew i cytryna- żelazo wchłania się lepiej przy witaminie C. Dopiero po tym była poprawa. Teraz kolei mam w normie, z kolei w jakims 14 tyg wyszło że mam niedoczynnosc tarczycy więc jestem na hormonach...

Na plusie mam ok. 4 kg , wszytsko poszło w brzuszek i cycki , teraz fajnie, ale zaskutkuje to rozstępami później

Jeszcze w sumie nic nie kupiłam, mam troche rzeczy po Kubie, planuje na pewno zapupić śpiochy w wielopakach z Cherokee z Tesco - sprawdziły sie juz raz, no i pewnie trochę chemii, jest czasu jeszcze dużo.

Ogólnie to chodzę do pracy i może dlatego też nie mam za wiele czasu na zakupy, jak wracam musze sie bawić
grudniowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 08:30   #1879
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Ojoj joj, ale mnie tu długo nie było..no i są tego skutki, tyle stron to chyba jeszcze nigdy nie nadrabiałam, szok no i przyznam szczerze, że chyba tym razem nie dam rady, chyba by mi tygodnia nie starczyło. Tak więc zdaje się poczytam pobieżnie.

Spróbuję się jakoś ponownie wbić w wątek
Tak w ogóle to co się ze mną działo, że tak długo nie zaglądałam.
Po pierwsze przez calutkie trzy dni nie miałam netu, była jakaś awaria i czułam się z lekka odcięta od świata. 2 października byłam u lekarza, ale już nie zdąrzyłam wtedy o tym napisać. W zasadzie to taka zwykła kontrolna wizyta, mój Krzyś warzył już wtedy 933g i to był 27 tydzień.
Teraz jestem już w 28 tygodniu, jakoś nie dociera do mnie, że to już 7 miesiąc, ale ten czas leci. Potem po tej awarii netu jakoś tak się odzwyczaiłam od komputera, że praktycznie nie miałam ochoty go nawet włączać. To szalałam, ze sprzątaniem w domu, to jeszcze jeździliśmy kompletować naszą listę zakupów dla malucha i dla mnie. Noi dla przypomnienia chodzę sobie na ten angielski, przyznam szczerze, że nie jest to taki poziom jaki myślałam, że będzie, no ale cóż, chociaż sobie powtórkę zrobię. Liczyłam na to, że będę sobie mogła więcej pokonwersować, no ale dużo ludzi tak nie za bardzo czai, więc trochę to opóźnia sprawę, no ale nic.

Jak ja to mówię zawsze to jakieś wyjście do ludzi.
Stary 2012-10-09, 08:32   #1880
e_vel
Wtajemniczenie

Witam się z rana Wczoraj łóżko Karince skręcone zostało i Niuńka przespała w nim całą noc, tylko około 1 w nocy było MAMUSIA i musiałam ją poprzytulać A myślałam, że będzie gorzej bo wieczorem "były pająki i robaki" na ścianach

Dziś mam ambitny plan porządków, zobaczymy ile tego zrealizuję

Apropo biedronkowych kocyków to mi też się strrrasznie podobają i siostra ma mi kupić, ale 18.10 ma do pracy na nockę więc pewnie już wykupią i rozważam czy specjalnie do miasta po nie nie jechać
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 08:55   #1881
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Też staramy się nie kłócić, a jak już się zdarzy, to wyjaśniamy wszystko na bierząco. Już na początku sobie powiedzieliśmy, że nie będziemy nic zostawiać na później, bo wtedy stare brudy są wywalane na wierzch.
A co do dzidzi, to Martusia mnie też czasami gilga od środka Takie dziwne i śmieszne uczucie
My to sie kłócimy że aż wióru lecą, jeszcze przed ślubem to sie nawet kilka razy wyprowadzałam, po ślubie dużo lepiej, a teraz to już najwyżej troszkę powarczymy jak się nerwowo robi, ale Tż też uważa co mówi bo u mnie zaraz potok łez.
Cytat:
pasuje tzn trzeba dokupić adaptery (tutaj masz linka all http://allegro.pl/roan-adapter-marit...667757449.html jeden jedyny sprzedawca heh)

kupujemy
już pisałam - kotka to mały psychopata, a poza tym mega mi się podobają tzn my tą pięciometrową moskitierę chcemy, montowaną na długim boku

Kochane ja od wczoraj mam doła finansowego. Wiem, że póki zostaniemy na jednej wypłacie minie ponad rok, ale cholibka najgorsze jest to, że ten interes co mąż prowadził (reklama w internecie) szedł nam tak zarąbiście, że żyliśmy jak pączuszki w maśle, czekaliśmy tylko aż dostanie umowę na stałe u siebie w pracy i mieliśmy brać kredyt na dom/mieszkanie, a tu od 3 miesięcy taki zastój, że chce się płakać; fakt, jest jeszcze rok, może jakoś z powrotem zacznie hulać, w końcu i ja zaczęłam nad tym siedzieć dodatkowo, ale nic, kompletnie nic się nie dzieje w tym temacie wczoraj płakałam jak głupia, bo przecież dzieckiem nie będzie miał się kto zająć, jedyne wyjście to praca w weekendy, ale ile na tym się zarobi..... Najbardziej się boję, że będziemy musieli zamieszkać z teściami/moją mamą i siostrą, a przecież my się po prostu pozabijamy musiałam się wyżalić bo mi ciężko straszliwie
Musze sie rozejrzeć za tymi adapterami, chyba że uda mi się kupić orginalny fotelik roan.

Co do baldachimu to jak już pisałam biorę na pewno, tym bardziej że dla dziewczynki, bardzo mi się to podoba i jest tak przytulnie. Bratanica Tż ma tylko karuzele przy łóżeczku dla synka, żadnych ochraniaczy, baldachimów itp i jest tak strasznie pusto i smutno...

Lady współczuje sytuacji z pracą, u mnietylko cieszyć się że mamy stałą i raczej pewną pracę, i pieniązki co miesiąc na koncie.
Cytat:
Napisane przez grudniowka Pokaż wiadomość
Hej jestem w 22 tyg ciąży, mam termin na 8 luty wg usg a wg okresu 23 luty. CZy mogę sie przylączyć do Was ?
Witamy , jak urodzisz 23 to się okaże że ja nie taka ostatnia
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Wczoraj przyjechali rodzice Tż z tymi rzeczami od rodziny z Warszawy - o rany ile tego jest?! Oczy mi z orbit wyszły jak zobaczyłam, bardzo wdzięczna jestem za wszystko. Co prawda te dzieci mają po kilka lat już, więc nie wszystko mi podeszło, bo są po chłopcach - ale mam kombinezonik misiowy na 56 (przyda się zaraz na samym początku, nie muszę już kupować ), z metką był, nigdy nie noszony, a śliczny jest.
Małych ciuszków nie ma tam dużo (na 56 dosłownie parę), ale są takie rozmiary jak 62, 68, 74, 80 i większe też.... przynajmniej będę miała bazówkę i się nie przerażę pewnego dnia, że nie mam w co ubrać dziecko bo przez noc urosło ;P i nie będę musiała do sklepu biec - tylko coś wybiorę, a potem powoli dokupię wg własnych potrzeb. Ale nie zmienia do faktu, że ogrom tych rzeczy mnie przerażą! Posegreguję i do pudeł z IKEA na szafę dam te największe/nieprzydatne itp itd - a inne popiorę i jak komoda przyjdzie to będę układać <3
Przybyło mi trochę pajacyków i półśpioszków parę - fajnie
Mam też parę bluz - ale większych - z tym, że na chłopca ewidentnie, ale spodenkami czy dodatkami można przełamać. A wszystko mięciutkie i zadbane.

Odnośnie biustonosza do karmienia : też nie wiem w co celować (rozmiar) - ale bardzo bym chciała kupić jakiś z Alles : chyba Black (?) swego czasu dawała link do sprzedawcy z koszulami do karmienia w panterkę ( a wcześniej chyba Djerba) i jak pogrzebałam w aukcjach to znalazłam te staniki - bardzo ładna normalna bielizna, a nie jakaś aseksualna dla "Matki Polki", a przy tym nadaje się świetnie do karmienia. Kupię za miesiąc czy półtora 2 sztuki sobie, ale nie wiem czy da się w ogóle szacować rozmiar czy lepiej to na po porodzie zostawić.
Podobno - lepiej mieć w 2 różnych rozmiarach (miska większa, miska mniejsza, obwód oczywiście najciaśniejszy) bo biust w różnych fazach może się rozmiarem różnić (pusta piers vs pełna pierś), a nie może być ani za pusto ani za ciasno.

Ważne : jeśli mój kombinezon gruby - z kapturkiem - ma formę śpiworka, czyli luźne nóżki - to w ogóle mi butki nie potrzebne są prawda? Mam tylko takie wiecie, skarpetkowe. Nie widzę sensu w zakładaniu niemowlaczkowi butow. Muszę tylko grubą czapę kupić, ale rozmiar jej to dla mnie abstrakcja :P
I taki maluszek w gondoli jak będzie -w tym kombinezonie - to kocykiem mam go jeszcze całego nakryć?
A co ma mieć pod spodem ubrane? Nie chcę dziecka sobie ugotować
Ale super wyprawkę dostałaś, dużo rzeczy z głowy.
Co do pytań to podpisuję sie bod wszystkimi, najgorzej z tymi biustonoszami bo jestem zielona w tym temacie.
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dzwonie do męża zeby zajrzal po pracy do biedry po te chusteczki...
No i tłumacze, dada wersja cotton - c.o.t.t.o.n
a ten do mnie - nie ma takich, sa tylko te twoje co zawsze bierzesz, to brac?
a ja jakie zazwyczaj biore? - do mebli albo te do lazienki
wiec tłumacze spokojnie ze to sa do ciała a ten - aaa, to te male do higieny intymnej?
po kilku minutach znalazł za kare wziął 2 paczki
Dobre
Cytat:
Mój mąż to by się na mnie darł za coś takiego
A dziś to masakra, ja miałam pierwszeństwo i w ogóle, no dobra może zauważyłam go w ostatniej chwili, że się wpiernicza na mój pas, ale ewidentnie jego wina bo połowa samochodu jego na mój pas wjechała. Ehh mój mężuś po dziś mówi, że nie będę autem jeździć. A powiem, że i ja się zaczynam coraz bardziej bać jeździć.
Mój się nie darł bo się nie przyznałam
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 09:17   #1882
marsi11
Zakorzenienie

dziewczyny- wy macie już ciemną kreskę na brzuchu? bo u mnie ani widu ani słychu

Cytat:
Ja na odwrót - w obszerniejszych czuję się jak słoń
mam dokładnie tak samo, nic szerokiego nie zakładam bo wyglądam jak kulka

Cytat:
Dziewczyny jak rozwiązałyście problem kurtek?
płaszczyk mam 36 więc kupiłam sobie ponczo bo przecież to logiczne,że go nie zapnę

Cytat:

mustela oraz chicco też nie mają parafiny

Basia Bogusia, witaj
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 09:23   #1883
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny- wy macie już ciemną kreskę na brzuchu? bo u mnie ani widu ani słychu

mam dokładnie tak samo, nic szerokiego nie zakładam bo wyglądam jak kulka
może nie ciemną, ale mam kreskę i mój pępek jest taki brzydki ;(
edit; o nie jednak jest ciemniejsza! ale tylko od pępka w dół w góre już nie. Ale na szczęscie nie mam tych czarnych włosków, odpukać jak na razie. Moze sie nie pojawią mhmhmmhmh....
ja też nie lubie szerokich ciuchów, najlepiej to rurki, obcisła bluzeczka i sweterek

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-10-09 o 09:26
Stary 2012-10-09, 09:25   #1884
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, widziałyście produkty Disneya w Biedronce? Po 6,99 różne akcesoria dla maluszków - kupiłam gumowy śliniak, termometr i szczotkę z grzebykiem w różowe łaty.
AAAA byłam wczoraj i nic takiego nie widziałam, będę musiała jeszcze dziś zagladnąć, jak było to może się jeszcze coś ostało...
Cytat:
Ale to z powodu brzucha czy po prostu jakiś odchył hormonalny?
Ja się czuję bardzo nieseksowna przez ten brzuch i w ogóle nie mam ochoty na żadne przytulanki przez to.
Ja czuję się trochę grubo prze brzuch ale Tż w łózku cały czas powtrza że jestem taka sexi i tak mu się brzuszek podoba że na rzaie się nie zamartwiam.
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale mi się trafiło dzisiaj. Posegregowałam ubranka jakie dostałam od kuzynki i wyszło, że nie mam nic na 56. Przypadkiem poszłam do Tesco, takiego małego i znalazłam zestaw trzech pajacyków za 44 zł. Przy kasie się okazało, że jest wyprzedaż i zapłaciłam za to 12 zł Aż się wróciłam jeszcze po pięciopak body, za taką samą cenę
Ja za to na 56 mam mnóstwo i nie wiem czy wszystko założę.
Szkoda że do tesco nie mam jak się wybrać w tym tygodniu...
Cytat:
A ja się czuję w miarę ok, co prawda nie noszę obcisłych swetrów/bluzek, wszystko luźniejsze, w obcisłych czuję się jak słoń, tym bardziej, że całe życie miałam mega płaski brzuch. ale przy mężu jest ok, jemu nie przeszkadza ani cellulit, ani rozstępy(a tych drugich mam ostatnio na pośladkach biodrach i udach tyle, że płakać się chce a jakoś nie widzę, żeby mi przybywało cm w tych rejonach :/ )
Wystarczy wziąć na ręce, poruszyć, czy sztuczne oddychanie, matko o tym jeszcze nie czytałam.
[/QUOTE]
czasem wystarczy dmuchnąć delikatnie dziecku w usta, a jak nie pomaga to na ręce, odwrócic na brzuszek itp.
Cytat:
dziewczyny będą ładne kocyki w biedronce po 15
jak się bzykam z TZ to ostatnio zsunęłam sobie haleczkę do spania na brzuch- jakoś starałam się go ukryć w ten sposób, bo wydaje mi się,że jak TZ na niego patrzy to myśli o dziecku a nie o przyjemnościach
i ja też wtedy myślę o bejbiku
Zamierzam kupić dwa te kocyki jak okażą się dobrej jakości.
Tz tylko raz zapytał czy dziecku krzywdy nie robimy jak się bzykamy, a w trakcie to ja bardziej pilnuję żeby na brzuch nie naciskał albo zostaje od tyłu i na łyżeczki
Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Któraś z was pisała, że będzie taszczyć wózek na drugie piętro ja mieszkam na czwartym bez windy i tachanie wózka mnie przeraża. Mam też możliwość zostawiania go wózkowni ale boję się że nam się włamią i ukradną wózek . Nie wiem do końca jak to rozwiążemy
Możesz samą ramę zostawiać może nikt się nie połasi, a z gondolą już łatwiej
Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Byłam z mamą u jednej pani, która prowadzi hurtownię artykułów chemicznych (czyszczących), ale tylko produktów niemieckich. Nakupiłam lenorów, płyn do mycia podłóg, mydełka dzidziusiowe, szampon, żel do wc, który zaaplikowałam pół godziny temu i teraz całe poddasze pachnie mi bryzą morską. Znajomi bardzo polecali te środki, no i się skusiłam. Proszku do prania to tylko wsypuje się tyle ile w małym kieliszku wódki się zmieści. No zobaczymy czy takie to fajne i wydajne. Kiedyś też się z mamą skusiłyśmy na zakupy u sąsiadów i do tej pory nie żałujemy. Ciuchy w lenorze wypłukane cały tydzień pachniały i aż przyjemnie się je nosiło.
Ja już od dawna używam proszków "zagranicznych", mój brat z trasy przywozi (jest kierowca busa) i sa o wiele lepsze od tych w sklepach.
Cytat:
Ja biore Tardyferon-Fol (zelazo+kwas foliowy) - 16,40zl za 30sztuk.
Ja biore ascofer 30tab/8 zł, ale trzeba minimum 6 dziennie brać.
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ja przytyłam około 7kg (23tydzień). A czuję się po prostu grubsza.... Ale nie wiem czy mi to przeszkadza, taka kolej rzeczy. Ale z TŻtem to u mnie nic nie było od miesiąca
Ja dopiero 16 się zważę u gina ale też wydaje mi sie że teraz - 21tydzień - mam 6 na plusie.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 09:37   #1885
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
ja też jeszcze nic nie mam :/

Grudniówko witaj

A powiedzcie mi od kiedy mają być te kocyki w biedrze??

No to witam się z rana Właśnie jem śniadanko, ogarnę trochę mieszkanko i na 14:45 mam usg 4D już nie mogę się doczekać

Co do wyprawki, to oprócz ubranek jeszcze nic nie mam :/ i nawet nie wiem kiedy ja to wszystko uzbieram.
Miłego dnia kobitki

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 09:43   #1886
marsi11
Zakorzenienie

Delicjanko, a od dawna masz tę krechę?

bo ja pamiętam,że w pierwszej ciąży pojawiła mi się na samym końvu ciąży za to po porodzie bardzo długo nie schodziła
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 09:49   #1887
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Delicjanko, a od dawna masz tę krechę?

bo ja pamiętam,że w pierwszej ciąży pojawiła mi się na samym końvu ciąży za to po porodzie bardzo długo nie schodziła
Kurcze, teraz mi jakoś tak bardziej sciemniała a tak to już od dłuższego czasu mam ale od kiedy to nie wiem, nie zapisałam, wcześniej była ledwo widoczna ...;/ a dluggo taka krecha schodzi? ile Tobie schodzila?

aaa lece na uczelnie wrr;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-10-09, 09:50   #1888
Hosenka*
Zakorzenienie

Marta: Od 18.10

Instagram

Stary 2012-10-09, 09:56   #1889
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Marta: Od 18.10
dziękować

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 09:59   #1890
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej, hej
Cytat:
Ja mam już dawno, tak z półtora miesiaca, moze ze dwa. Teraz jest juz ciemna, no może nie czarna ale ciemna naprawde. Wstawialam niedawno fotki to bylo ja widac

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości