|
|
#3001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXIV
Cytat:
|
|
|
|
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, teraz będzie tylko lepiej. Co za ![]() ![]() ![]() : pala: Naprawdę najpierw najważniejsza jesteś Ty, a związek można budować tylko z kimś, kto Cię szanuje i akceptuje. Jeżeli Twoje poczucie wartości spada przy mężczyźnie, jeżeli Cię nie szanuje tak jak ten typek, to uciekaj. Teraz inwestuj w siebie, rozpieszczaj siebie.
|
|
|
|
|
#3003 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3004 |
|
Zadomowienie
|
Wcale nie musiała być wcześniej. mi też mija około 2,5 mca od rozstania a 2 miesiące kiedy się w ogóle nie widzielismy (raz w tym czasie przez tel rozmawialismy z okazji moich urodzin) i jest ktoś z kim się czasem spotkam, przytule, pogadam pocałuje jak mam ochote. I ten ktoś mnie nei interesowal jak bylam z poprzednim. po prostu teraz jest bo jest milej ale nic do nie czuje i on o tym wie oczywiście. Może Twój tez się na niezobowiązująco spotyka?
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo mądry post. I to powinna być naczelna zasada każdego związku. Jasne, poświęcenia zawsze są w każdym związku, ale trzeba jasno uważać, by to jednak nie była rezygnacja z samej siebie i zamykanie się w klatce. |
|
|
|
|
#3006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty chyba zwariowałaś!! I po co Ty u niego? A Edytowane przez Kornelciaczek Czas edycji: 2012-10-08 o 22:29 |
|
|
|
|
#3007 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie?
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- I jak się trzymasz Aniu jako nie-narzeczona? Jak powiadamianie rodziny? Ja dzisiaj powiedziałam ojcu - był zaskoczony. |
|
|
|
#3009 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Skoro nie chcesz się poświęcać, to jaki jest sens tego związku? Jak chcesz go ocalić? Dziwisz się, że facet X lat starszy od Ciebie oczekuje od Ciebie stabilizacji i dojrzałości? -Ja nie. Dla mnie to normalne. Jednak skoro Ty jeszcze nie dojrzałaś do tej decyzji to odpuść sobie ten związek i nie pisz o tym, że pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć, czy przyśpieszyć, bo da - chodźby ZACHOWANIE W tym przypadku Twoje.
|
|
|
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W każdym razie widzimy się w czwartek by oddać rzeczy i by sobie "wszystko wyjaśnić" (jego pomysł, ja tam mogę). Moim zdaniem powrotem to się na 100% nie zakończy, a mój eks nie kochał mnie wystarczająco - tak, jak ja chciałabym być kochana. Jestem zaskoczona, że aż tak dobrze to znoszę. Nawet jak na mnie. Z drugiej strony eks ugodził w poczucie mojej wartości swoimi tekstami o moim wyglądzie, wadze i innych rzeczach, chociaż po rozstaniu przepraszał etc. Trochę się boję, że będę miała jednak trudności z kompleksami, z mężczyznami przez to. Na razie z radością korzystam z kokietujących uwag niektórych znajomych, bo - brutalnie rzecz mówiąc - podnoszą mi poczucie własnej wartości i nie sprawiają, że czuję się jak spasłe prosię, ale jak kobieta. Nigdy nie chcę się czuć tak upokorzona w związku. |
|
|
|
|
#3012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no, Kornelciaczek, ja wiem, że Ty chyba chciałaś (chcesz?) powrotu, ale to bardzo niemęskie, tchórzliwe i słabo rokujące zachowanie. ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Serio?! |
|
|
|
|
#3014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak już wcześniej napisałam NIE!! |
|
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
Facet pochodzi z najpopularniejszego w Polsce portalu randkowego
![]() Ale tak jak mówię - trochę razi mnie fakt, że czuję się przy nim wielka. Mimo tego, że już mi kadzi, że jestem szczupła, mimo, że wcale nie jestem.
|
#3017 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłam, że im jest gorzej u mnie w związkowych sprawach, tym lepiej jest w zawodowych i na odwrót. Chyba muszę nad tym popracować, bo zaniedbuję coś ważnego (SIEBIE) kosztem czegoś, co może poczekać, albo się dostosować.
|
#3019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I po jakiego diabła Ci to potrzebne ![]() A pomyślałaś, że taka prawda mogłaby Cię bardziej dobić?? Albo popadnę w depresję
|
|
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawaliłam tak wiele rzeczy w ostatnim czasie... Teraz będzie tylko lepiej.
|
|
|
|
#3021 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
Spotykając się z Nim lub prosząc Go o spotkanie właśnie zrobisz po raz enty z siebie zdepresowaną histeryczkę To kto za Ciebie podejmuje decyzje?? Mama, tata?? ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
Jednak mimo wszystko wolę prysznic ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
W związku z ... Czego ja nawet będąc z Nim nie miałam, a jak kiedyś dodałam zdjęcia na NK to szybciej je wykasowałam niż dodałam A i sam mi pewnego dnia napisał, że ona jest po to by zapomnieć o nas... Ale ja jednak myślę, że i tam jest ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Chyba fizycznie ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
Powiedziałam rodzicom i rodzinie ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Mnie też nie jest łatwo Gdyż w nikim nie mam wsparcia wiele moich koleżanek mnie nie rozumie i tylko mówią ZAPOMNIJ, DAJ SPOKÓJ!---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
A mój EKS zawsze mi mówił, że za chuda jestem i chyba też Mu mój mały biust nie pasował, ale chyba tylko raz go negatywnie skomentował |
|||||||||
|
|
|
#3022 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Na produkowałam się, a teraz pora spać - dobranoc
|
||
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
"silniejszą"? Mój eks, jak mówił mi, że to koniec płakał szybciej niż ja sama
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i oczywiscie nie sama, tylko z nim. Ale nie, nie, ja się nie dziwię to dla mnie również normalne. Jednak TŻ poznał mnie jako dziewczynę młodziutką, studiującą, niepracującą - i z taką się związał. Wiedział, co bierze, że tak to ujmę. A potem oczekiwał, że nagle jakimś cudem będę miała stały dochód na poziomie wystarczającym do, przykładowo, wspólnego kredytu na mieszkanie.A zdawał sobie sprawę, ile moje studia trwają i ile jeszcze lat przed nami zanim pójdę do zwykłej pracy na etat i że na pewno od razu kokosów zarabiać nie będę. Czułam po prostu presję - ale przez długi czas starałam się dostosowywać, zmieniłam prace na bardziej wymagającą ale lepiej płatną, starałam się jakoś spełnić jego oczekiwania, zamieszkaliśmy razem mimo iż nie byłam na to gotowa - mój kolejny błąd, teraz to widzę. I oczywiście, że pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć bo studiów nie przyspieszę, tak samo zdobywania doświadczenia zawodowego, a tym samym nie przyspieszę osiągnięcia stabilizacji finansowej. To są rzeczy niezależne od mojego zachowania. Właściwie nie wiem, jak to wszystko się rozwinie. Rozmawiałam dziś z exem przez telefon, znowu wyjaśniliśmy sobie trochę i tak mi jakoś lepiej jest na duszy... może powolutku wszystko się ułozy, nie wiem Jak już pisałam, wiem, co mam robić, czasem tylko nachodzą złe myśli, ale wtedy wygadam się tutaj i przechodzi ![]() Czas, czas, czas tego trzeba najwięcej!
|
|
|
#3025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3026 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To są złożone sprawy - tak czytam swoje posty tutaj i żaden, tak naprawdę, nie oddaje istoty sprawy. Nie potrafię krótko i zwięźle przedstawić dokładnie tego związku, po prostu, jest tak wiele aspektów. Ogólnie to chciałabym zapewnić, że exTŻ jest naprawdę dobrym człowiekiem i fantastycznym facetem, po prostu na tym etapie życia było nam nie po drodze i to chyba najlepiej opisuje całą sytuację. I tego będę się trzymać, nie wykluczając, że nasze ścieżki kiedyś się połączą - a jeśli się nie połączą, to trudno, zyje się dalej.
|
|
|
#3028 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny!
Cały wieczór biję się z myślami i zastanawiam co powinnam zrobić. Chciałabym wrócić do eksa, spróbować jeszcze raz, zbudować ten związek od nowa, zmienić w sobie to, co utrudnia mi budowanie relacji z innymi ludźmi. Wiem, że to będzie wymagało pracy nad sobą, ale chcę podjąć ten wysiłek dla siebie i dla niego. Mam też jednak pewne obawy. Boję się, że on się rozmyśli (choć nic na to nie wskazuje), że znów będę cierpieć, że nie uda nam się przeskoczyć niesprzyjających okoliczności, że nie będziemy mieć dla siebie czasu. W czwartek spotykam się z eksem i podejmiemy wtedy ostateczną decyzję. Albo budujemy nowy związek na innych zasadach niż dotychczas, albo definitywnie zrywamy kontakt, bo koleżeństwo to nam nie wyjdzie |
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, dogadajcie się - powodzenia.
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

potrzebowałam się wygadać, bo tak naprawde to ja w sumie dobrze wiem, co mam robić, mimo iż targają mną takie uczucia 

Gdyż w nikim nie mam wsparcia wiele moich koleżanek mnie nie rozumie i tylko mówią ZAPOMNIJ, DAJ SPOKÓJ!