|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Powoli się zbieram i ubieram i na SR
wpadnę później i zdam relację
|
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra kochane, ja już ubrana zmykam gotować obiad sprzątac i wstawić pranie, dzisiaj to jakoś tyle energii mam
|
#3633 |
|
Zadomowienie
|
Kto za mnie posprząta?
|
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
kochana moja w srode konczy 2 latka iwec hmmmm jestem w temacie zestaw obiadowy moja uwielbia nic tylko od ssamego rana mama zrobie ci kawe mama mieszam mleko mama ide do sklepu po chlebus wiec ja stawam na taki zestawik moja akurta ma dostac kuchnie i toaletke bo kocha sie tez malowac
co do wesele to w skrocie 1 dzien jak dla mnie masakra sama z dzieckiem slub o 14 tz pojechal po mlodego przed 12 a ja zostalam z dzieckiem wyrobilam sie z ubraniem rownoczesnie z przyjazdem gosci bylam mokra zla wsciekla sama nie wiem cooo ejszcze z bolacym brzuchem do kosciola autem pojechala ze mna siostra tz szwagier i synek tyle ze bylam kierowca ale bylo oki do przyiegi gdzie niunia wypatrztla ze gra jej wujek i mi zwiala obiad z dzieckiem koszmar normalnie pozniej odgrywki tance i tz dotarl do nas dopiero na 19 wogole to nie przypuszczalam ze moge byc zazdrosna o meza az taaak noooo masakeraaaa myslam ze sie tam rozwyje nic tylko druzba chodz pij tancz ale on jak juz do nas dotar to naprwde sie staral byc ze mna chociaz teksty panniec z rodziny panna mlodego szkoda ze ma zone hmmmmmm zostawie bez komentarza 2 dzien juz spoko bo z nami od poacztku i moje dziecko uwaga 2 letnie szalalo do godz 2 czyli do konca poprawin co do zdjec to nie mam ani jednego z tz wiec sie mu nawypomninalam a wogole to na swoim aparacie mam 2 z poprawin reszte to corcia ii inne osoby moze u szwagierki sie zalapalam poprsze ja o zgranie i zobacze ogolnie jestem szczesliwa ze juz pooooo i tz juz niegdy nie bedzie druzba oj nieee chyba ze bede mogla pic ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- kochanana mowisz o myszce moze posciel tez moja niunia ma dostac z myszka bo ja kocha |
|
|
|
#3635 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja - wczoraj miałam wizytę w szpitalu i termin cc mam wyznaczony na 30 października - zatem równo za 3 tygodnie będę już tuliła maleńką
|
|
#3636 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Nie nadrobię - przepraszam. Wczoraj z doskoku doczytywałam. Widziałam że pisałyście o proszku - zakupiłam wczoraj Livdragon - jejku, super że już w przyszłym tygodniu ten dzień ![]() Gratuluję zaczętych tygodni i wczorajszych wizyt ![]() Musso - wodniaczek się wchłonie ![]() Peperonik - śmiało możesz iść do cywilnego na ramiączka (bez okrycia) Ja brałam ślub kościelny w zeszłym roku 15 października i było tak zimno że akurat musiałam coś mieć (a na narzucenie na siebie miałam tylko morski płaszczyk ) - ale nie dziwię się że nie lubisz tych bolerek. Ja wybierałam, przebierałam - w końcu wypożyczyłam z takiego "salonu" gdzie kobitka oprócz szycia sukien ślubnym wypożyczała bolerka. Ale znalezienie czegoś to było trudne. Zresztą myślę że pomieszczenie w którym będziesz brała cywilny będzie znacznie cieplejsze niż kościół ![]() Halwaya - też chciałam zaproponować jakąś książeczkę ale faktycznie jak oni mówią po polsku i polskie tv... hmmmm.... Myślałam jeszcze o jakiejś płycie z muzyka dla dzieci (ale to pewno ten sam problem). Nie wiem co prawda jaki to ma być prezent - czy taki zwykły na wizytę czy coś lepszego. Ja kiedyś dziewczynkom od znajomych kupiłam po kilka bronzoletek (takich dla dzieci), opaski na włosy (też takie dla dzieci) + jakieś słodkości - i chodziły damy przeszczęśliwe - że są takie już jak mama ![]() Dobra dziewczyny - mykam bo tu kolejny dzionek przed nami a trzeba go wykorzystać porządnie. Dziś dokupujemy dosłownie kilka brakujących rzeczy, pranie się robi. I dziś zaczynam nabijać 38 tydzień czyli pełniutkie 37 tygodni zaliczone - zgodnie z zaleceniem lekarza mówimy no-spie papa Miłego dnia
|
|
|
|
#3637 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Witam się z kawką i kanapkami z dżemikiem. Nawet nie próbuję nadrabiać bo nie dam rady. Miałam zajrzeć do Was już wczoraj ale musiałam "latać" po lekarzach bo w efekcie okazało sie jeszcze na domiar złego,że mam ostre zapalenie ucha środkowego .Boli jak cholera Narazie leżę w łóżku bo takie mam zalecenia.W piątek wizyta - a ja muszę conajmniej do 1 listopada wytrzymać .Trzymam kciuki za wizyty i gratuluję kolejnych tygodni ![]() My w niedzielę zaczęliśmy 34 tc. |
|
|
|
#3638 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i jakoś mi tak smutno na palcu Poza tym stópki też mi puchną od 2 dni - śmieję się ze mam stópki "grubcia"
|
||
|
|
|
#3639 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
gratuluję to już tak szybko ![]() Cytat:
![]() gratulujęCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super... i kolejna się rozpakuje :rycze smarkam:Cytat:
a wodniaczek sie wchłonie zobaczysz ![]() A ja dzisiaj o dziwo wstałam o 7 i nie czuję się jak zombieee więc mogę ogarnąć mieszkanko ale mi się dziś zachciało bułeczek z żółtym serem
|
|
#3640 |
|
Zadomowienie
|
Kamalika, niteczka83
Ooo matko, czyli zaczynamy oczekiwanie na relacje
Edytowane przez advena85 Czas edycji: 2012-10-09 o 09:10 |
|
|
|
#3641 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3642 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#3643 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i może faktycznie kupiy coś w tym stylu.Cytat:
czyli jutro ja wchodzę w 38 tydz a co do tych gadżetów - opasek, bransoletek to muszę obczaić - bo w sumie dobry pomysł - ale wiesz.. z gustem dziecka może być różnie - dziś ta znajoma do mnie wpada na kawkę to obczaję grunt ![]() Cytat:
no pięknie
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
loooo matkoooo co ty mowisz z 2 letnim dzieckiem ja ostatnio spalam z mala 1 noc koszmar
|
|
|
|
#3645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przecież niedawno robiłam test a to już... o nie... ja dziękuję nie skorzystam... powodzenia Wam zyczę, ale ja rodzę w grudniu
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3648 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejo Dziewuszki
Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- wiadomość od Dojotki: Po 8 napisała że ma straszne skurcze i Ją boli. Skurcze regularne ale krótkie. Później dali Jej leki i teraz napisała że już przeszło. Jej mąż ma urodziny i Dojotka się zastanawia czy Mały nie chce tatusiowi prezentu zrobić
|
|||
|
|
|
#3649 |
|
Raczkowanie
|
Sama jestem w szoku że tak to wszystko szybko zleciało - mam nadzieję że maleńka się nie pospieszy przed terminem cc
![]() Niteczko to u Ciebie też gorący okres oczekiwań się zaczyna Idem wstawić pranie i ponadrabiam wczorajszy dzień bo widzę że sporo mnie ominęło - gdzieś mi się rzuciło w oczy że rozmawiałyście o nawilżaczu powietrza - też szukam jakiegoś sprawdzonego modelu, no i przeglądam karuzelki
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież dopiero początek października a połowa już się do rodzenia wybiera Ja też na grudzień czekam |
|
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cos mi się wydaje że to już za niedługo
|
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do przyborów do rysowania to mała faktycznie uwielbia - ale ma i kredki i pisaki i farbki - no i znajoma ubolewa, bo jasna wykładzina w domu już przyozdobiona
|
|
#3653 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pełną gebą jestes donoszona![]() Cytat:
![]() jeszcze troszke i mozesz rodzicCytat:
![]() czyli co 37 tc skonczony czyli tez donoszonaCytat:
niech on jeszcze tam siedzi ![]() tutaj zimno a tam ma przynjamniej cieplutko pranie powieszone, zaraz zrobie sobie inke i kanapeczki z dzemikiem ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- pisalyscie o nawilzaczu i teraz w sumie dostalismy od tesciowej bo nie uzywala, taki jakis zwyklak wszytsko fajnie, w zeslzym roku uzywalismy ale latwo otworzyc i latwo sie poparzyc, wiec i tak nie mozemy teraz uzywac u Tomka bo nie ma jak postawic zeby nie sciagnal na siebie nawet jak postawimy wysoko to kontakt jest nizej i za kabel moze pociagnac takze zwracajcie uwage na to zeby byl bezpieczny dla dzieci cos czuje ze i tak kupimy jakis nowy wlasnie
|
||||
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
looo masakra ale dojotka tempa nabrala boszzzz moj tz ma 25 pazdz urodziny tesciowa 13 a gabi 10, a siostra 27
ciekawe czy trafimy na ktores mam nadzieje ze nie jutroooooa swoja droga ciekawe czy mozna brac fentorol i rodzic mam nadzieje ze jest skuteczny i ze tydz wytrzymamy
|
|
|
|
#3655 |
|
Rozeznanie
|
dzień doberek
niteczka to już 38tc?? halwaya Ty też? jak ten czas zapiernicza ale to super dziewczyny już niedługo zobaczycie swoje maleństwa to w takim razie u mnie za tydzień w piątek będziemy świętować skończone 37tc i się zacznie wielkie rozpakowywanie Kamalika i żeby wszystko było dobrzeDojotka żeby mały jeszcze trochę wytrzymał ![]() u nas dziś piękna pogoda, słonko świeci i nawet jest względnie ciepło ![]() a ja właśnie siedzę z lapkiem na kolanach, zajadam się 3bitem i słucham w kółko Dorotea Mele - Lovely on my hand - to piosenka z nowej reklamy Calzedonia - jest przecudowna, polecam
|
#3656 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, ja w końcu trochę odpoczywam w domu...nie muszę już do pracy chodzić
![]() wczoraj tak sobie myślałam, że w sumie już niektóre z nas mogą rodzić chyba...a dzisiaj wchodzę i czytam, ze tu już cc zaplanowane, tu już 38 tydzień....niesmaowite ja mam jeszcze 5 tygodni do 38 tygodnia.....ale fajniejak już zaczną sie proody - będziemy czytały relacje i oglądały zdjęcia dziś zaczynamy 33 tydzień i będziemy z Wami częściej....w końcu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() po drugie - my też dziś będziemy zamawiali wózek Cytat:
|
|
#3657 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Witam się i ja - w ostatnim dniu 29tygodnia ![]() Ale ten czas leci - już się porody będą zaczynać - kiedy podczytuję czasem wrześniówki - łezka sie w oku kręci...ehhh Dostałam paczkę od Stanisława, pieluchy, podkłady itd...dużo rzeczy do szpitala - czy wystarczy mi 4 pary majtek siateczkowych i 15 podkładow ala podpaski z hartmana? Proszek tez dotarl, czekamy więc na ubranka i w listopadzie pranie. Uciekam do okulisty, a potem pedem na pogrzeb dziadka TZta - każdy mi mówi, ze nie powinnam na ten pogrzeb isc, ale jakoś sobie nie wyobrazam, żeby mnie tam nie bylo, chociaż w kosciele. Trzymajcie sie
|
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
nudzi mi się
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
idę się polenić przed ty
zajrzę później
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

wpadnę później i zdam relację

) - ale nie dziwię się że nie lubisz tych bolerek. Ja wybierałam, przebierałam - w końcu wypożyczyłam z takiego "salonu" gdzie kobitka oprócz szycia sukien ślubnym wypożyczała bolerka. Ale znalezienie czegoś to było trudne. Zresztą myślę że pomieszczenie w którym będziesz brała cywilny będzie znacznie cieplejsze niż kościół
- zgodnie z zaleceniem lekarza mówimy no-spie papa 
.Boli jak cholera
.

i jakoś mi tak smutno na palcu 

Adam 18.11.2012

cos mi się wydaje że to już za niedługo 

halwaya Ty też?
żeby wszystko było dobrze