|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Witam się z wami moje piękne grubaski!
Tak dawno mnie tu nie było. Tyle części już za nami (wami?) Załuje że nie mogłam wam towarzyszyc ale miałam bardzo duzo obowiązków- budowa domu (mam juz dosyc) Jak przeleciałam pobieznie po forum to aż mi się wzruszyłam.... Jeszcze niedawno pisałasmy o nastych tygodniach a teraz już na porodówki sie szykujemy. Gratuluje mamusiom które juz urodziły i tulę muminka ![]() U nas w porzadku. Malutki rośnie i dokazuje. Dziś mam wizytę i sie dowiem czy w końcu sie przekrecił. Mam pytanko do tych dziewuszek, które juz miały wymazy z pochwy i odbytu Jakie jest to badanie? Ile kosztuje? Nawet nie wiecie jak sie cieszę, że do was zajrzałam
|
#3662 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno się wchłonie Cytat:
A może szal/mgiełka ewentualnie ? raka czego? gardła ust? a że niby czemu ? ![]() Cytat:
Zachowywał się jak normalny gosć z tą różnicą, że polewał, chodził po wódkę itp.a te komentarze..... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale i tak są.Heloł, witam się pod kocykiem bo jakoś zimno. Wiecie co mam pytanie .... bo jeden z listopadowych zjazdów przypada mi na 38+2, 38+3 ... ryzykowałybyście jazdę na uczelnie czy nie? To jakaś godzinka drogi ... bo ja własnie nie wiem czy jechać wtedy czy już sie jednak wstrzymać.. potem kolejny zjazd mam 8,9 grudnia czyli 2 dni po terminie porodu więc wtedy na bank nie pojadę. Choćbym nawet urodziła tydzień wcześniej to i tak chyba nie dam rady ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#3663 |
|
Zadomowienie
|
Mi też się nudzi.... chyba zaraz bede musiała wyjść z sierściuchem na spacer....
Kurde dziewczyny... widziałyście te rzeczy: http://www.studiocaramella.pl/ aaaaa
|
#3664 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
położna z sr powiedziała, ze te siateckowe można sobie spokojnie raz albo dwa przeprać w wodzie z mydłem i jeszcze raz założyć jak wyschną....także nie ma co przesadzać z ilością chyba.Dobra....zrobię sobie dzień SPA ... od początku ciąży sobie to obeicuję i dopiero teraz kiedy mam wolne mogę sobie pozwolić na to....idę zaraz wziąć kąpiel w bąblekach, poczytam gazetę, zrobię sobie peeling..mhhhh...a potem wrócę do Was
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oo to jutro gabi ma urodzinki suuper ![]() co do wesele aot tez bym sie zdenerwowala, już widze swoje wkur...ienie nie dosc ze do wieczora sama bylas to jeszcze takie tekstyt.ale co tam i tak tz jest z toba a do ciebie zadna z tych panien sie nnie umywa ![]() gratuluje tygodni.ja umylam glowe bo juz 5 dni nie mylam iw styd dzis przyjezdzaja na kolacje wspólnicy męża wiec musze posprzątac a jeszcze w planach mialam pranie i musze obiad zrobic wiec zaraz sie zbieram i musze robic ![]() halwaya mozna dostac raka?kurde moglam to przeczytac pol godziny temu |
|
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
Nie ma szans abym nadrobiła, nadal chorutka jestem i nie do życia. Wstawiam wam zdjęcie z 30 t.c i 3 d. i 12 kg na +
|
#3667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))co do badania nei wiem bo to powinien gin robic ktory ci prowadzi ja mam z nfz wiec nic nie kosztuje a tak to chyba w ramach wizyty lub dodatkowo 50 zł (tyle mnie dodatkowo prywatnie cytologia kosztowala)?ale nie wiem ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() piekny brzuszekkuruj sie |
||
|
|
|
#3668 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Hej Jak budowa? za wizytę Zaglądaj częściej ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3669 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Kochane
Jestem już po śniadanku, mąż na służbie tak więc cały dzień lenistwa przede mną.. Na dworze 8 stopni..brrrr.... Kochana brawo za wizytkę , a wodniak wchłonie się na 100 %Cytat:
![]() No, ale jesteśmy już bliżej końca a ciąża daje popalic..ja już nie mogę sie doczekac jej końca Udanych zajęc SR ![]() Cytat:
![]() Ja właśnie mam nadzieję, że facet zadzwoni wkrótce ze sklepu, że nasza bryka jest do odbioru.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jeżeli chodzi o badanie to wymazówką gin pobiera wymaz, nic nie boli i trwa sekundkę U mnie w laboratorium kosztowało 27 zł........................ Gratuluje rozpoczęcia nowych tygodni Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizytki
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||||||
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3671 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3673 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ten wymaz jest z przedsionka pochwy i odbytu na obecnosc paciorkowców beta hemolizujących
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Micia- ja chyba bym nie ryzykowała z tym zjazdem
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#3675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój młody od urodzenia praktycznie nie przespał żadne nocy całej. Standardem były 2-3 pobudki w nocy po godzinie. Musiałam siedzieć przy łóżeczku żeby zasnął.Wybudza się przez szynę którą ma na noc na chorą stopę. Próbowaliśmy różnych sposobów żeby to zmienić. Jak zaszłam w ciążę to byłam wykończona, w nocy nie wiedziałam czy iść do małego czy najpierw lecieć na pawia Skończyło się tym że mój niespełna 2-latek śpi z Tzem, a ja sama w małym pokoju.Przespana noc stała się priorytetem. Na razie tego nie zmieniam, nie mam gdzie wstawić mu dużego łóżka, zresztą podejrzewam że jak pojawi się dzidzia to i tak wszystko stanie na głowie
|
|
#3676 |
|
Rozeznanie
|
Pokrzywka cudaśny brzunio!
Ma majka budowa na ten sezon zamknięta. Więźba zrobiona ale raczej w tym roku nie przykryjemy bo juz nie mamy kasy a dzidzius będzie jej troche wymagał. Tylko zafoliujemy, żeby nie padało do srodka. Chętnie bym powymachiwała łopata i garbkami w przyszłym ogrodzie ale wiam że nie mogę
|
#3677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a żeby rodzić w swoim szpitalu muszę wytrzymać jeszcze 2 tygodnie.dlatego cały czas leżę (prawie) ![]() moja kondycja spadnie do zera |
|
|
|
|
#3678 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdrowiej! Cytat:
![]()
|
|
|
#3679 |
|
Rozeznanie
|
o jezu jaki mam dzis zly dzien
|
|
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jeszcze sporo przed Wami
|
|
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
kochana nikt nie krytykuje wedlug mnie meczarnia a co do nieprzespanych nocy to ja tez mialam duzo przeboi z gabi bo ona np zasypiala tylko w wozku kazde jej rpzebudzenie konczylo sie lulaniem we wozku lacznie z tym ze odpinalismy wozek i wkladalismy do lozeczka zeby w nocy nie wypadla az powiedzialam dosc bylo 3 noce ryku niesamowietego az sie zapomninala ale teraz nauczylsie pieknie sama zasypiac i bylo warto
do lozka nigdy jej nie bralam fakt lozeczko mamy blizutkooo ale my postanowilismy ze nie bexdziemy gniezdz sie w 3 na wersalce, mowisz ze zakaldasz synkowi pewnie jbym miala podobno sytuacje to tez moze wzielabym do lozka i spala z nia, teraz tez nie wiem czy synek bedzie spal sam czy z namiw kazdym razie bede probowac od poacztku bez lulania i w lozeczku paru rzeczy nie chce powtorzyc bo pozniej mialam przesrane z gabi np smoczek szkoda gadac kazdy robi jak uwaza mnie np mozna krytykowac ze narazilam dziecko na stres bo wylo ponad godz ipfrzy nauce zasypiania ![]() anielka nooo to nie ladnie pierwsze ytrzeba bylo zajrzec do nas
|
|
|
|
#3682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj to ja mogę
![]() Cytat:
Cytat:
a mąż jeszcze mnie wkurza i mówi... widzisz a ja noszę, nie to co Ty...
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie kupowalam takich podkladow mam po gabrysi 2 wielorazowe sprawdzily sie super jak zrobila kupe splukalam do pralki i od nowa
|
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na studiach na pierwszych zajęciach dziewczynie odeszły wody
Nawet nikt nie zauważył, po prostu wyszła, krzesło mokre ale myślałam że jej się coś wylało, była w luźnych ciuchach to nie było za bardzo widać. Dopiero później się przyznała
|
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
a co tam sie stało?????
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- ja juz posprzątałam, pranko zrobiłam, tylko rozwiesić zostało, obiad prawie skończony idę zabić osę
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
jasiowa chodz do mnie tez mam syf i zaraz sie biore za niego
|
|
|
|
#3689 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane
Gratuluję rozpoczęcia kolejnych tygodni, szczególnie tym z Was, którym zostało do rozpakowania tak niewiele niteczka83 - wielkie gratki Jak ja rozpocznę 38 tydzień to chyba zacznę się strasznie stresować![]() Pani Jasiowa - ja swoją obrączkę musiałam już dawno ściągnąć, w sumie zaraz po ślubie Także nie nacieszyłam się nią zbytnio. Niestety teraz mam spuchnięte palce 24h/dobę![]() -------------------------------------------------------- A ja wczoraj właśnie dostałam swoje hasło i login do internetowej szkoły rodzenia PrzedPorodem.pl. Jak się już rozeznam jak to wszystko tam działa to przekażę Wam swoją opinię. Póki co jestem bardzo zadowolona. Jest świetne forum, założycielki szkoły na bieżąco o wszystkim informują. Poza tym to przez ostatnie dni jestem strasznie śpiąca, zmęczona i ciągle bolą mnie dłonie. Sama nie wiem od czego, chyba dlatego, że są takie opuchnięte. Czekam też na różne przesyłki, pozamawiałam wyprawkę dla siebie do szpitala Wczoraj przyszła moja koszula do karmienia, a do końca tygodnia mam nadzieję przyjdzie reszta
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę wyobrażam sobie taką sytuacje.. siedze, piszę test a tu mokro .. :P "yyy przepraszam ale ja już sobie pódę bo wiecie.. RODZĘ" :
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.

28.08 2010 Nasz Dzień

ale lekarz mówił, żeby się nie przejmować, bo powinien się wchłonąć po porodzie

obiad z dzieckiem koszmar normalnie 
- zgodnie z zaleceniem lekarza mówimy no-spie papa 
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
klask i:

ale zaglądam do Was z doskoku i staram się być na bieżąco.