|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
Pamiętam jak koleżanka moja przez całą ciażę miała CZARNY pępek, i już jej taki został Basiu witaj z powrotem ![]() Ja dopiero śniadanie wcinam, już z głodu a musiałam jeszcze najpeirw isc po nie do sklepu, bo w lodówce światło miałam i majonez
|
|
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja miałam chyba ze 3 miesiące po aż się lekarz dziwił |
|
|
|
|
#1893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już od dawna używam proszków "zagranicznych", mój brat z trasy przywozi (jest kierowca busa) i sa o wiele lepsze od tych w sklepach. No to mnie pocieszyłaś, że kasa na marne nie poszła. Dziewczynki słuchajcie, kiedyś wam pisałam, że śnią mi się ciągle chore dzieci, a dzisiaj Dzisiaj mam pożegnalne spotkanie z moją klasą. Umówiliśmy się na pizzę. Kupiłam każdemu małego aniołka, do którego dołączę winietkę z życzeniami ode mnie. Oczywiście jak zwykle, nie wiem w co się ubrać.
OLA 04.02.2013 r. 2500 g, 48 cm HANIA 19.08.2017 r. 2800 g, 51 cm Edytowane przez maluchna30 Czas edycji: 2012-10-09 o 10:16 |
|
|
|
|
#1894 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
udanego spotkania
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie kupuję, zresztą u mnie łóżeczko nie jest drewniane i tak by nie pasowało raczej. Cytat:
![]() Cytat:
No jasne ![]() Witam się z rana ![]() Pisałyście o kosmetykach, ja dla dziecka też nic jeszcze nie mam, pieluszki tetrowe też zamówić muszę, koszule dla siebie i inne takie Ach chciałam wam coś powiedzieć. Kuzynka mi opowiadała, że jak z Igorkiem wróciła ze szpitala, to po dwóch dniach okazało się że młody ma żółtaczkę fizjologiczną, mimo naświetlania w szpitalu, w domu znów skoczyła i groził im powrót do szpitala. Co się okazało, sama była temu winna, przez to że kładła go w łóżeczku i zaciemniała pokój, zasłaniała żaluzje, żeby młody miał zacisznie i przytulnie. Nikt jej nie powiedział, że niemowlak powinien leżeć w najjaśniejszym miejscu, najlepiej przy oknie, taka domowa fototerapia. ciekawe jak u nas zimą będzie, jak o 15 już ciemno się będzie robić. Zrobiłam na śniadanie racuszki z jabłkami, pyszne były. Na zewnątrz zimno okropnie. Mam zakaz wychodzenia, wczoraj poszłam do lumpka, ubrałam moją zimową kurtkę, bo paskudny zimny wiatr wiał, w sklepie tak grzali że cała się spociłam, a musiałam jeszcze 15 min na nogach wracać w tym wietrze. Cała przemarzłam. Mam nadzieję że się nie doprawiłam. |
|||
|
|
|
#1897 |
|
BAN stały
|
Dzięki za odp co do płaszcza. Najpierw poszukam czegoś w swoim rozmiarze ale rozszerzanego na brzuchu, tak jak któraś z Was pisała. Może akurat coś mi się trafi. A jak nie to chyba kupię ponczo.
Tylko czy w samym ponczo nie jest za zimno? Tak piszecie o tych pozycjach...jak myślicie są jakieś zabronione w ciąży? ![]() Czy właściwie chodzi tylko o to żeby nie uciskać brzuszka? Bo ja kocham na jeźdźca ![]() Dziś mam lepszy humor. Nie schudłam, brzuch dalej ogromny hehe, ale pogadałam z mężem, wypłakałam się mu w rękaw i jest ciutkę lepiej. Rzucił parę wyznań jaka to jestem piękna, że kwitnąco wyglądam w ciąży, że dbam przecież o siebie, że to tylko brzuch w którym przecież jest nasza Emilka więc to coś pięknego a nie grubego i brzydkiego. Do tego doszedł zachwyt nad moimi cyckami większymi o 2 rozmiary Niby to wszystko wiedziałam, ale jakoś tak miło i tak to usłyszeć ![]() No a potem rozmowa skończyła się w łóżku Co prawda i tak przy zgaszonym świetle, ale za to czułam się w tych ciemnościach taka piękna i seksowna |
|
|
|
#1898 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36976435]
pałeczki z watą takie z ogranicznikiem krem pielęgnacyjny na zimę jak najbardziej, ale to wybrać taki właśnie zimowy no i przydaje się, jak dziecko ma problemy skórne, to emolient jakiś LUB apteczna maść typu diprobasa, ok.20zł kosztuje to jest sama wazelina i parafina BEZ dodatków, a działa świetnie na uczuleniowe wysypki - przy AZS świetna rzecz, sama stosuję krem na odparzenia ja uzywam: linomag, sudocrem i bepanthem podkreslę, że tego używa się jak odparzenie jest, a nie na wszelki wypadek, na pupę można zwykłego używać jakiegoś bambino - niedużo, by jednak skóra była od kupy i siuśków chroniona oliwka a po cholerę? od dawna lekarze nie zalecają, bo BARDZO pory zatyka i powoduje łojotok puder czasem się przydaje, np. na odparzenia jako zasypka - ale to bardziej przy upałach, spokojnie można nie kupować i dokupić w razie potrzeby ![]() płyn do kapieli np hipp nivea miałam jakiś taki 2in1, do kąpieli i mycia włosków i nie polecam, bo dość tłusty był i te włoski niefajne takie - teraz znajdę osobno - WAŻNE: patrzcie by rzecz była od pierwszego dnia życia szampon na pozniej na poczatku wystarczy mydelko nie używałam, za to do mycia włosków koniecznie coś, bo córa miała duuużo mydełko nie perfumowane nożyczki do paznokci miekka szczoteczka do włosów proszek dla dzieci dodam płyn do płukania waciki takie zwykłe kosmetyczne - do przemywania buziaka dziecka ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Apteczka maluszka sól fizjologiczna do przemywania oczu- ja używalam przegotowanej wody ja też wody gotowanej, spokojnie może być roztwor soli morskiej do noska tak, sterimar, marimer itd., fajnie gluty rozpuszcza do przemywania pempuszka octenisept- używalam zwykłego fioletu ponieważ dlugo nie chcial odpasc i pediatra mi zlecil a ja mimo wszystko polecę tradycyjny spirytus - jak mi to przychodząca położna rzekła: w szpitalu po prostu octenisept zalecają, ALE nie widzą, jak pępek się goi, po spirytusie (a to nie boli malucha, bo w pępowinie nie ma nerwów czuciowych) szybko sie wszystko zasusza aspirator lub gruszka-aspirator lepiej sobie radzi - a to zależy, Agatka nigdy mega kataru nie miała i spokojnie gruszka wystarczała [/QUOTE] Tak sobie czytam i nie wiem co z tymi kosmetykami dla maluszka, chyba kupie najzwyklejsze z bambino, krem na zimę tylko nie wiem konkretnie jaki. Oliwki nie będę kupować, bo ostatnio kuzynka, która jest w miarę na świeżo z tym wszystkim odradziła mi ze swojego doświadczenia. Jeszcze nie zastanowię. Sprzęt do obcinania paznokietków już mam, miękką szczoteczkę do włosów tez, proszek kupiłam Jelp, ale małe opakowanie, w razie gdyby miało uczulać to zmienię. Dziś lub jutro pewnie dostanę przesyłkę, zamówiłam w necie takie różności dla mnie na okres szpitalny i poporodowy. Także oczekuję na podkłady poporodowe, podkłady na łóżko, majtki siateczkowe wielorazowe. Wszystko to z Hartmanna. Czytałam dobre opinie na ich temat w necie, więc liczę na to, że się sprawdzą, no ale to się okaże w rzeczywistości jak już będę tego używać. Kupiłam też kolorowe dwie koszule nocne z krótkim rękawkiem, mimo, że to zima, ale zawsze można szlafrok założyć. Cytat:
Pewnie będę mieć ten sam problem co Ty, bo też jestem drobnej budowy, niska, więc może być kłopot, no ale brzuszek się powiększa, więc trzeba będzie coś poszukać.Cytat:
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale Ci dobrze z tym seksem, u mnie jeszcze parę dni i kończy się celibat chyba sobie zrobimy jakiś wyjazd na weekend bo normalnie rozsadza mnie ![]() a co do ponczo to ja kupiłam w Magnolii w Mojito za 79 zeta- jest bardzo ciepłe, ale nie będę go zimą nosić samego tylko wrzucę na płaszczyk |
|
|
|
|
#1900 |
|
Rozeznanie
|
Mam dziś bardzo poważne plany sprzątaniowe, zobaczyłam słońce za oknem i zaraz lepsza energia. Słonecznie co prawda jest ale zimno, o 7 rano było tylko 0 stopni
Ale jest takie świeże powietrze, więc idealnie na porządki. A zatem sprzątanko, jakieś gotowanko, pouczyć się trochę angielskiego, może jakiś spacerek?? Zobaczę , ale będę zaglądać i podczytywać posty, które mnie ominęły z całego zeszłego tygodnia..Uff![]() Muszę jutro zrobić kolejne badanie moczu, ostatnio to które robiłam na wizytę na 2 października wyszła fatalne, 50 leukocytów i liczne bakterie!!! Mój najgorszy wynik. Dostałam Monural. Oprócz tego kolejna infekcja i globulki Pimafucin tym razem. Normalnie zwariuje, prawie cała ciąża przebiega pod znakiem infekcja tam na dole, wrrr. Jutro mam zrobić badanie moczu i zadzwonić do mojej gin jak wyszło, oby ten Monural pomógł. Ktoś to miał? a konkretnie pił? bo to jest antybiotyk do rozpuszczenia do wypicia jednorazowo.
|
#1901 |
|
Konto usunięte
|
Byłam na glukozie rano, ale mi niedobrze było i spać się chciało!
Wczoraj w SH kupiłam nowe ubranko dla bobaska za całe 3zł http://www.dzieciaczkowo.pl/pl/produ...reation-902547wyprałam już, ubrałam lali i jak będę po małą do przedszkola szła to jej dam Nowe ubranka chou-chou kosztują od 30zł wzwyż |
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Od wczoraj jeżdżę do pracy samochodem - niby mam dosyć blisko (ok 25 minut), ale szybko łapie mnie kolka, ledwo dojdę do pracy to już mnie nogi bolą i jestem zmęczona. No i pogoda też już niekorzystna - nie chcę się przeziębić.
Dziś powitały mnie już zamarznięte szyby
|
#1903 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No widzisz, nie raz wystarczy porozmawiać i od razu lepiej dobrze, że Ci się humor poprawił![]() ja też wczoraj gadałam z mężem na temat moich ud, które zwiększyły rozmiar i stwierdził, ze i tak dla niego jestem najpieniejsza i nawet jak nie wiadomo ile przytyje to i tak będę dla niego seksowna i najpiękniejsza ![]() odnośnie płaszczyka na zime, to ja z miesiąc temu kupiłam sobie w lumpku, taki odcinany pod biustem za 20zł tylko właśnie na ten okres niby zimy niby jesieni już sie w nic nie dopinam:/może coś u sióstr moich znajde ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
jak bym maraton przebiegła
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Też na 3 piętrze mieszkam - faktycznie, wyjscie traktuję jak zdobycie jakiejś wielkiej góry
|
#1905 | |
|
Rozeznanie
|
Właśnie obejrzalam dokument o operacjach plastycznych w Chinach. M A S A K R A. Wyobrazcie sobie, ze tam operują się zeby prace dostać. Robią sobie wszystko. Najlepiej jest podczas rekrutacji pracownikow coś jak nasz urząd pracy. Kobietka z okienka odsyła młode dziewczyny i np każe poprawiać nos albo oczy bo inaczej dziewczyna pracy nie dostanie. W specjalnych państwowych przychodniach robią masowo operację.
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- maluchna dzięki za info, jutro skoczę i sprawdzę
|
|
#1906 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki.
Ja dzisiaj chyba nic nie będę robić, tylko sobie poleniuchuję. No dobra, muszę przeszyć guziki w kurtce TŻa i doszyć w swojej, ale nic poza tym nie planuję. Widzę, że piszecie o kreskach - ja mam już od jakiegoś czasu, ale nie ciemnieje, jest dość jasna i w sumie tylko lekko ją widać... Pępek ciągle mam wklęsły, ale już niewiele mu brakuje, a fakt faktem, miałam bardzo głęboki. No i trochę ciemniejszy jest, taki rdzawy. Cytat:
Co prawda, ma szary kolor i trochę się mieni w świetle (jakieś srebrne nitki wplecione), ale ma ładny kształt i nie jest długi ani obszerny. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-10-09 o 11:22 |
|||
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja nosze luzniejsze i w takich sie lepiej czuje bo wtedy nie widac po mnie ciazy ale musze zaczac nosic bo potem w sklepie jak staje w kasach dla ciezarnych to ludzie mi sapia nad uchem.Krecha jest ale leciutenka, ledwo widoczna. Szaja, ciuszki dla lal drozsze niz dla dzieci?! sieeeeeet......Wczoraj mnie tak strasznie podbrzusze bolalo ze az plakalam z bolu, no i wiadomo strasznie sie balam, zwlaszcza przy siusianiu ten bol i wtedy tez twardnieje mi podbrzusze....... czy tez to takie napieranie, w kazdym razie podobno przez ta krotka szyjke, a myslalam, ze juz jest ok bol jak na miesiaczke, wiec mowicie, ze to braxtony hicksy moga byc???
|
#1908 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hosenka i jak z jakością tej pościeli, jesteś zadowolona? Cytat:
Cytat:
I dalej jestem bez ![]() A te kosmetyki z dla dzieci z babydream są os pierwszego dnia?
|
|
#1909 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj mówi żenawet jakbym dużo się roztyła to przecież jakoś przeżyje noi to jest przejściowe; noi oczywiście cycki to podoba mu się najbardziej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Schody to tragedia, nawet w domu na piętro wchodzę dwa razy wolniej. Krechy nie mam, pępek tez bez zmina. Ledy trzymaj się, już bliżej niż dalej
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Insolito: pościel jak pościel, pooglądałam i schowałam
Jeszcze nie prałam, wiec nie wiem jak sie zachowa.
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam
![]() Cytat:
ja jeszcze nie mam krechy, ale w tamtej ciazy mialam pod koniec i to dosc ciemna i bardzo dlugo mi tez nie znikala na pewno dluzej niz pol roku ![]() takze w tej ciazy tez sie pewnie pojawi... a pepek na wierzchu juz jest heh
|
|
#1912 |
|
Rozeznanie
|
Ale sie zmęczyłam, sprzatnelam mieszkanie bo juz wszędzie wszystko powyciagane na wierzchu było - uroki małego moeszkania. Wytarłam kurze i sprzątnęłam pól łazienki - kibel mąż wyczyści
Ja mam taką mała i jasną tą krechę, raz jest bardziej, a raz mniej widoczna. Piszecie, że wasi TZ zachwycają się piersiami. U mnie jest odwrotnie, miałam nie za duże nie za małe takie w sam raz i krztałt miały fajny. Teraz są dużo większe a ich krztałt to tragedia mam nadzieję, że tak nie zostanie i będą lepiej wyglądać bo teraz jak dojara bez stanika wyglądam.
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Ifwka, najwazniejsze ze Maly kopie, tylko przy tym bolu jak Maly sie rozszalal jak kopal to tak bolalo ze myslalam, ze macica mi wyskoczy
Co do fotelika roan to jest niewiele tanszy od maxi cosi a zero testow zderzeniowych, no i opinie ma fatalne, ja osobiscie mam fiola na punkcie opinii i testow dlatego wole zainwestowac w cos lepszego
|
#1914 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1915 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny,
niestety nie jestem w stanie przeczytać, wpadłam tylkona chwilkę powiedzieć, że dzisiaj mnie wypuścili do domu, tzn. jadę teraz do mojej mamy, będziemy tam mieszkać razem z Zosią aż do narodzin Maludy. Tatuś będzie weekendowy. Nie ma innego rozwiązania, ale jakoś damy radę. W szpitalu tydzień czekałam za zabiegiem, bo mi biocenoza źle wychodziła, po zabiegu 3 dni na kroplówkach, teraz co dwie godziny tabletka i prawie cały czas leżenie. Dzięki za kciuki. Może uda mi się jakoś do Was odezwać niebawem, ale tam z netem jest ciężko, więc wiecie... Trzymajcie się cieplutko |
|
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba nie. Administrator mówił, że wszyscy te wózki tyrzmali na dole, tam gdzie my chcemy. No tak, jak nie widać, to po co mówić i stresować chłopa :P
|
|
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
Moje cycki to zawsze makutkie byly, splaszczone treningowymi Stanikami, a teraz sa tak pelne, duze, okragle i jedrne ze kosmos, chociaz ja osobiscie wolalam te moje wczesmiejsze
![]() Dziewczyny czytalam ze rozstepy robia sie czasem od hormonow, i tak sie zastanawiam, bo kurcze dupsko mi sie nie roztylo w ogole, a rozstepy mam takie, jakbym przytyla po 10kg na jednym posladku myslicie, ze hormony faktycznie moga byc za to odpowiedzialne? A jezeli tak to jest jakakolwiek szansa, ze one znikna? Bo o ile te na biodrach lubie i akceptuje, to na posladkach tragedia
|
#1918 | ||
|
Zakorzenienie
|
A tak, ale to juz z tych drozszych.
Cytat:
Cytat:
Wiec wszelkie jezdzce, lyzeczki, od tylu, itp sa dozwolone
|
||
|
|
|
#1919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś zaczęliśmy 27 tydzień! Ale to szybko leci. |
||
|
|
|
#1920 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Już to widzę w naszych pupach, siedzi sobie dziunia za okienkiem i do każdego z mordą, że jak mają mu pracę znaleźć, jak on ma uszy odstające, albo podbródek drugi Dobrze, że NFZ się nigdy na coś takiego nie zgodzi Cytat:
![]() A co do wyprawki ja mam mniej więcej tak samo. Mniej więcej bo nie wiem czy ubranek wystarczy i czy jeszcze czegoś nie dokupić, ale z kosmetyków i innych nie mam nic Ja dzisiaj pospałam do 11:30 Ale ciężką noc miałam. Najpierw Mała tak szalała, że nie wiedziałam jak leżeć, potem mi było niedobrze, jak już usnęłam to 4 razy wstawałam, żeby się wysikać i za każdym razem trudno mi było zasnąć. A nad ranem brzuch mi się zrobił twardy i znowu wydziwiałam z leżeniem. Lady bo zapomniałam wcześniej spytać. Ty bierzesz jakieś leki na tą szyjkę? Czy tu wystarczy leżenie? Zoffka dobrze, że Cię wypuścili, trzymaj się |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

a musiałam jeszcze najpeirw isc po nie do sklepu, bo w lodówce światło miałam i majonez

jak bym maraton przebiegła

ale musze zaczac nosic bo potem w sklepie jak staje w kasach dla ciezarnych to ludzie mi sapia nad uchem.
sieeeeeet......
bol jak na miesiaczke, wiec mowicie, ze to braxtony hicksy moga byc???
I dalej jestem bez
22.05.2008
14.08.2011

Już to widzę w naszych pupach, siedzi sobie dziunia za okienkiem i do każdego z mordą, że jak mają mu pracę znaleźć, jak on ma uszy odstające, albo podbródek drugi