Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-09, 11:48   #3721
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
Nie ma szans abym nadrobiła, nadal chorutka jestem i nie do życia.
Wstawiam wam zdjęcie z 30 t.c i 3 d. i 12 kg na +

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

I dziś zaczynam nabijać 38 tydzień czyli pełniutkie 37 tygodni zaliczone, odhaczone- i dziś zaczynam dni i noce grozy - zgodnie z zaleceniem lekarza mówimy no-spie papa i nie powstrzymujemy skurczy

Miłego dnia
Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Witam się i ja - wczoraj miałam wizytę w szpitalu i termin cc mam wyznaczony na 30 października - zatem równo za 3 tygodnie będę już tuliła maleńką

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Im bliżej porodu tym bardziej zdaję sobie sprawę, że nie jestem chyba gotowa przeraża mnie to .. jak to nie umiałam się doczekać tak teraz jestem zdania, że powinno tam sobie siedzieć drugie 9 miesięcy
Ja mam tak samo!!!

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
a ja właśnie siedzę z lapkiem na kolanach, zajadam się 3bitem i słucham w kółko Dorotea Mele - Lovely on my hand - to piosenka z nowej reklamy Calzedonia - jest przecudowna, polecam http://www.youtube.com/watch?v=6Snk0i-NYZQ
Piękna, dzięki wielkie bo też jej szukałam;-)
Stary 2012-10-09, 11:48   #3722
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
dziewczyny przykladowe jak spi moja byska i jak tu sie z taka wyspac i poprawiniowa
mój też tak, zwiercony strasznie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
co do spania z malym pierwsze miesiace praktycznie spal sam, tylko nad ranem juz po karmieniu przysypialam z nim
zaczal czasem z nami zasypiac jak juz nie dawalismy rady go uspokajac, czyli jak zeby szly i skoki rozwojowe mial
potem mijalo i tak co jakis czas
teraz znow ma noce ze musi sie poprzytulac
ale to czasem sa 2 godziny nad ranem tylko czasem wiecej

ja to zakladalam jeszcze wtedy w ciazy ze smoczek jest oki, ale po2 tyg uzytkownaia zabralam, bo byl placz w nocy jak wypadal
wiec zabralam i juz
i bez smoczka da sie nie zaluje
teraz zobaczymy
kazde dziecko jest inne wiec sie nie nastawiam jakos

raz mielismy dosc usypiania i zastosowalismy te metode 2, 5, 7 czy jakos tak ze si eodkalda dziecko w lozku i przychodzi dopiero po okreslonych minutach
ale tez nie czekalismy az ryczal
jeczal troche i zasypial, 3 dni i pieknie spal, trwalo to 2 tygodnie bo zeby zaczely wychodzic wiec nas potrzebowal i tak
ale zauwazylam wtedy zmiane nawet rano, budzil sie i nie wolal mnie tylko smutny lezal, wiec stwierdzilam ze nigdy wiecej
tak jakby myslal ze i tak nie pryzjdziemy jak bedzie nas potrzebowal

U nas też zawsze coś: a to brzuszek, a to zęby... nawet jak teraz starszy jest.

A ja sobie jeszcze myślę tak: mały jest, potrzebuje się przytulić bo daje mu to poczucie bezpieczeństwa, miło jest się przytulić do takiego maluszka (nawet 2-letniego) to czemu nie. Te chwile już nie wrócą, niedługo nie będzie chciał

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:51   #3723
gk7
Raczkowanie

Cytat:

a w praktyce gabi oglada bajki smoczka musimy odstawic tylko nie wiem jak
My Milkę oduczyliśmy smoka w ten sposób: zbliżała się gwiazdka i obiecaliśmy jej, że choinka zrobi jej prezent, jak wszystkie monie jej odda. Zrobiliśmy na nie ładne pudełeczko, wrzuciła smoczki i od choinką postawiła wieczorem, a rano czekał na nią prezent. Kilka dni później znalazła jedzcze chyba ze dwa smoczki w pokoju i pod choinkę zaniosła już sama. Bez płaczu się obyło, a miała już wtedy skończone 3 lata. NIedługo święta, więc może na spokojnie jej wcześniej wytłumacz, że choinka też lubi prezenty...
gk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:53   #3724
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Nam się chwilowo zdecydowanie lepiej śpi tak, mam nadzieję że na wiosnę wykończymy poddasze, pokoje dla dzieci i wtedy pójdzie spać do siebie Łóżeczko jest niewygodne już dla niego

Wiesz, ja od urodzenia też walczyłam o samodzielne spanie, miesiącami można powiedzieć, dlatego wstawałam, kładłam, siedziałam obok a potem stopniowo się odsuwałam. Nie pomogło odstawienie smoczka, jedzenia nocnego itp.
Po prostu w końcu nie dawałam rady, oprócz tych długich pobudek z płaczem były krótkie np przekręcił się na brzuch,nie potrafił z powrotem więc trzeba było wstać przełożyć, dać pić, zaczepił szyną o szczebelki i wstać uwolnić itp.

Eee...to ja też wyrodna matka bo młody miał fazę na mamę, a ja chciałam żeby przyzwyczaił się że TZ wstaje. W efekcie wył nie do opisania, nawet po 2 godziny że to on a nie ja Teraz śpi z TZem ale to jego wybór był.

Z tym spaniem to jak ze wszystkim innym, jak nie miałam dzieci to "mądra" byłam: samodzielne spanie, zero słodyczy, nie będzie bajek, nie dam smoczka.
A praktyka całkiem inna
Moja koleżanka miała podobnie, próbowała chyba wszytskiego, dopiero jak mały miał półtora roku powiedziała że dzisiaj to chyba sobie z mężem szampana kupią bo mały poraz pierwszy zasnął sam, w swoim łóżeczku. Ot tak po prostu, sam z siebie. I weź tu bądź mądry!
Stary 2012-10-09, 11:55   #3725
emylka86
Zakorzenienie

dzień dobry!
ja już po pobraniu krwi dziś... popołudniu wyniki... trochę się ich boję, ale mam nadzieję, że będzie ok...

wiecie co ja też jak sobie pomyślę, że im bliżej porodu tym bardziej bym go odwlekła... bo chyba jednak nie jestem gotowa!

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:57   #3726
halwaya
Zakorzenienie

Ja mykam.. zajrzę później..
miłego dnia dziewczynki

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:03   #3727
happy_eve
Wtajemniczenie

Cześć!

Rozpoczynamy 35 tydzień

Byłam na badaniach rano przed jutrzejszą wizytą, chciałam przy okazji zajechać do rossmana kupić ostatnie rzeczy wyprawkowe i pocałowałam klamkę - awaria

za nowe tygodnie

Cytat:
Napisane przez livdragon Pokaż wiadomość
No babeczki ja juz po wizycie - ważymy 3400 g i szykujemy się na cc w przyszłym tyg - wszystko ładnie pozamykane, wód dużo i dlatego buszuje mi po brzuchu
wow nie wierzę, że to już

Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
To i ja się pochwalę dzisiejszą wizytą . Synek waży już 2,8 kg według OM wychodzi 36 tydzień wg USG 37 , do końca tygodnia mam brać nospę a potem jak to powiedziała gin. czekać na regularne skurcze- szyjka miękka i podatna ale nie rozwarta Jednym słowem czas zacząć się pakować bo już tuż tuż . U mnie w szpitalu niestety ciężko o znieczulenie , jedno dobre że odnowione są sale do rodzinnego porodu i nie ma problemu żeby z nich korzystać .
Następna

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
jestem po wizycie
Adaś waży 1960g, ogólnie wszystko z nim ok, oprócz jednego... ma wodniaka jądra ale lekarz mówił, żeby się nie przejmować, bo powinien się wchłonąć po porodzie
szyjka się skróciła spodziewałam się, bo w pierwszej ciąży w tym samym tc mi się zaczęła skracać ale zamknięta fenoterol mam brać jeszcze 3 tygodnie, potem przez tydzień zmniejszać dawki, 3 dni po 3 tabsy, 4 dni po 2 i koniec i mogę rodzić kazał odstawiać stopniowo, bo jak z Klaudią odstawiłam od razu to urodziłam za 3 dni i stwierdził, że za 3 tygodnie to za wcześnie na rodzenie o terminie mogę zapomnieć za 3-4 tygodnie następna wizyta, pewnie już ostatnia
za wizytę
wodniak na pewno się wchłonie

Cytat:
Witam się i ja - wczoraj miałam wizytę w szpitalu i termin cc mam wyznaczony na 30 października - zatem równo za 3 tygodnie będę już tuliła maleńką

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

I dziś zaczynam nabijać 38 tydzień czyli pełniutkie 37 tygodni zaliczone, odhaczone- i dziś zaczynam dni i noce grozy - zgodnie z zaleceniem lekarza mówimy no-spie papa i nie powstrzymujemy skurczy

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Witam się z kawką i kanapkami z dżemikiem.
Nawet nie próbuję nadrabiać bo nie dam rady.
Miałam zajrzeć do Was już wczoraj ale musiałam "latać" po lekarzach bo w efekcie okazało sie jeszcze na domiar złego,że mam ostre zapalenie ucha środkowego .Boli jak cholera

Narazie leżę w łóżku bo takie mam zalecenia.W piątek wizyta - a ja muszę conajmniej do 1 listopada wytrzymać .

Trzymam kciuki za wizyty i gratuluję kolejnych tygodni

My w niedzielę zaczęliśmy 34 tc.
Fajnie, że do nas wróciłaś
Współczuję zapalenia ucha

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Witam się z wami moje piękne grubaski!

Tak dawno mnie tu nie było. Tyle części już za nami (wami?) Załuje że nie mogłam wam towarzyszyc ale miałam bardzo duzo obowiązków- budowa domu (mam juz dosyc)

Jak przeleciałam pobieznie po forum to aż mi się wzruszyłam.... Jeszcze niedawno pisałasmy o nastych tygodniach a teraz już na porodówki sie szykujemy.

Gratuluje mamusiom które juz urodziły i tulę muminka

U nas w porzadku. Malutki rośnie i dokazuje. Dziś mam wizytę i sie dowiem czy w końcu sie przekrecił.

Mam pytanko do tych dziewuszek, które juz miały wymazy z pochwy i odbytu Jakie jest to badanie? Ile kosztuje?

Nawet nie wiecie jak sie cieszę, że do was zajrzałam
My też się cieszymy, że do nas zajrzałaś

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
Nie ma szans abym nadrobiła, nadal chorutka jestem i nie do życia.
Wstawiam wam zdjęcie z 30 t.c i 3 d. i 12 kg na +
Piękny brzuszek
Stary 2012-10-09, 12:03   #3728
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Ja wlasnie wrocilam z wizyty, pomierzyla brzuch i tez uwaza ze Maya jest malutka ale jest w dolnej granicy wiec nie ma sie co martwic. Mowila zebym nie kombinowala z magnezem i za duzo go nie brala bo nie ma sensu, jak mala bedzie chciala wyjsc to sama wyjdzie i nie pomoze mi to ze uspokoje troche skurcze bo na koniec to bede chodzila z rozwarciem 4-6 cm przez tydzien dwa i nawet nie bede wiedziala o tym

Kamalika
brawo kochana, chyba nasza pierwsza cesarka na watku, wiec zacznie sie rozpakowanie juz od pazdziernika

A w weekend zaczelismy 35 tydz

Edytowane przez Today_Tommorow
Czas edycji: 2012-10-09 o 12:04
Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:07   #3729
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość

A ja sobie jeszcze myślę tak: mały jest, potrzebuje się przytulić bo daje mu to poczucie bezpieczeństwa, miło jest się przytulić do takiego maluszka (nawet 2-letniego) to czemu nie. Te chwile już nie wrócą, niedługo nie będzie chciał
dokladnie bedzie gotowy zasypiac i spac sam to da nam znac
ja tez lubie sie przytulac w nocy do TZ czasami jak mam potrzebe
to dziecko tez moze ja miec jak ma gorszy dzien

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:10   #3730
Sola1
Zakorzenienie

Gratuluję rozpoczętych tygodni

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
jestem po wizycie
Adaś waży 1960g, ogólnie wszystko z nim ok, oprócz jednego... ma wodniaka jądra ale lekarz mówił, żeby się nie przejmować, bo powinien się wchłonąć po porodzie
szyjka się skróciła spodziewałam się, bo w pierwszej ciąży w tym samym tc mi się zaczęła skracać ale zamknięta fenoterol mam brać jeszcze 3 tygodnie, potem przez tydzień zmniejszać dawki, 3 dni po 3 tabsy, 4 dni po 2 i koniec i mogę rodzić kazał odstawiać stopniowo, bo jak z Klaudią odstawiłam od razu to urodziłam za 3 dni i stwierdził, że za 3 tygodnie to za wcześnie na rodzenie o terminie mogę zapomnieć za 3-4 tygodnie następna wizyta, pewnie już ostatnia
Super A wodniak na pewno się wchłonie

Cytat:

A tak przy okazji:

Dziewczyny z Wawy - spotykamy się jakoś?

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość

[/COLOR]wiadomość od Dojotki:

Po 8 napisała że ma straszne skurcze i Ją boli. Skurcze regularne ale krótkie. Później dali Jej leki i teraz napisała że już przeszło. Jej mąż ma urodziny i Dojotka się zastanawia czy Mały nie chce tatusiowi prezentu zrobić
Trzymam kciuki, żeby maluch jeszcze trochę posiedział

Cytat:

myśle, że tak. To nie Kościól. Byle byś nie zmarła.
A może szal/mgiełka ewentualnie ?
Rozumiem, że miałaś na myśli, żeby nie zmarzła
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:12   #3731
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Cześć!

Rozpoczynamy 35 tydzień

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Ja wlasnie wrocilam z wizyty, pomierzyla brzuch i tez uwaza ze Maya jest malutka ale jest w dolnej granicy wiec nie ma sie co martwic. Mowila zebym nie kombinowala z magnezem i za duzo go nie brala bo nie ma sensu, jak mala bedzie chciala wyjsc to sama wyjdzie i nie pomoze mi to ze uspokoje troche skurcze bo na koniec to bede chodzila z rozwarciem 4-6 cm przez tydzien dwa i nawet nie bede wiedziala o tym
za wizyte i za tc tez juz niedlugo

Pokrzywka duzy juz bebenek masz

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:20   #3732
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
dokladnie bedzie gotowy zasypiac i spac sam to da nam znac
ja tez lubie sie przytulac w nocy do TZ czasami jak mam potrzebe
to dziecko tez moze ja miec jak ma gorszy dzien
Młody kąpie się ok 19, zasypia po 20. Ten czas pomiędzy ma jeszcze na kolację, wybieganie się. Ścielimy też nasze łóżko, jakie szczęście od niego bije że może poleżeć i poprzytulać się mając mamę i tatę.

Ze spaniem to będę miała problem i w dzień bo zasypia tylko w wózku. Tak się przyzwyczaił bo od zawsze dzienne drzemki miał na dworze, nieważne czy mróz czy deszcz.

Z intymnością nie jest źle, jak zaśnie to mamy z Tz drugi pokój i parę godzin dla siebie

Tak samo nie spinam się odpieluchowaniem, bo niektórzy uważają że 2-latek powinien już bez chodzić. Mój nie jest gotowy, niektórych rzeczy nie przeskoczę

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2012-10-09 o 12:22
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:20   #3733
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
ps. RAZEM ZE MNA JEST 6 CIĘŻARNYCH U MNIE na studiach w naszej grupie sie namnożyły po wakacjach
u mnie też się namnożyły masakra
Cytat:
chcialam jeszcze powiedzieć,że mam juz tak nisko brzuch ze SZOK. jak siedze to lezy mi na nogach.I pod cyckami juz tak bardziej na plasko a na dole piłka .
TO NORMALNE ??
tak to normalne przed zbliżającym się porodem
Cytat:
Rozpoczynamy 35 tydzień

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

Rozumiem, że miałaś na myśli, żeby nie zmarzła
o szlag!!! no pewnie, że miałam na myśli zmarznięcie

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:25   #3734
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Dojotka niech maluszek jeszcez z tydzien lub 2 posiedzi

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:29   #3735
ausente
Zadomowienie

Cytat:
u mnie też się namnożyły masakra

tak to normalne przed zbliżającym się porodem

o szlag!!! no pewnie, że miałam na myśli zmarznięcie
jej ,to juz blisko ja mam az tak przesdadnie od dwóch dni nisko ,najpierw plasko a potem BUM piłka !! coś czuje że to jednak bedzie październik trzeba pakowac torbę
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:32   #3736
Sola1
Zakorzenienie

Dziewczyny nie rodźcie ( dobrze to napisałam jakoś dziwnie ten wyraz wygląda) wszystkie w październiku, bo będziemy musiały zmienić tytuł wątku
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:33   #3737
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny przykladowe jak spi moja byska i jak tu sie z taka wyspac i poprawiniowa
Hehe Ślicznotka z niej

Cytat:
ja mialam skierowanie od prywatnego,ale poszlam do szpitala zrobic i polozona powiedziala zebym tylko karte NFZ przyniosla i wezmie mnie tak

ps. RAZEM ZE MNA JEST 6 CIĘŻARNYCH U MNIE na studiach w naszej grupie sie namnożyły po wakacjach
Ooooooooooo ja Cię .. To dosłownie prawie szkoła rodzenia

Cytat:
Cześć!

Rozpoczynamy 35 tydzień

Byłam na badaniach rano przed jutrzejszą wizytą, chciałam przy okazji zajechać do rossmana kupić ostatnie rzeczy wyprawkowe i pocałowałam klamkę - awaria

za nowe tygodnie

wow nie wierzę, że to już

Następna

za wizytę
wodniak na pewno się wchłonie

Fajnie, że do nas wróciłaś
Współczuję zapalenia ucha

My też się cieszymy, że do nas zajrzałaś

Piękny brzuszek
za nowy tydzień

Cytat:

Kamalika brawo kochana, chyba nasza pierwsza cesarka na watku, wiec zacznie sie rozpakowanie juz od pazdziernika

Brawo za nowy tydzień i wizytkę
.....................

Sola- dokładnie ! Niech zaciskają nogi jeszcze !!!

....................

Co do wysokości brzucha to mój nadal wysoko !!! Nie mogę oddychac przez niego..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-10-09 o 12:35
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:39   #3738
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Witajcie
byłam po wyniki badań. Hemoglobina super, ogólnie chyba niezłe są, tylko martwi mnie mocz, wyszło mi " liczne pasma śluzu" miała któraś coś takiego?

skoczyłam przy okazji na zakupy i uwaga KUPIŁAM PROSZEK Marti, zdradziłam Cię i kupiłam Lovellę ale stary obrazek jest jeszcze najlepsza promocja na niego była więc wzięłam. Jak ogarnę szafę, a mam zamiar zrobić to do końca tygodnia, to w przyszłym tygodniu biorę się za pranie, wreszcie

Skoczyłam przy okazji do lumka, standardowo: Ale nic specjalnego nie było, wzięłam 2 pajace w kolorowe paseczki, 2śpiochy z tygryskiem i spodenki. Dla siebie wygrzebałam turkusową torebkę i beret zimowy.

gratuluję rozpoczęcia nowych tygodni, coraz poważniejsze liczby się pojawiają
Stary 2012-10-09, 12:40   #3739
agrafka85
Rozeznanie

Cytat:
jej ,to juz blisko ja mam az tak przesdadnie od dwóch dni nisko ,najpierw plasko a potem BUM piłka !! coś czuje że to jednak bedzie październik trzeba pakowac torbę
ja też jak siedzę prosto to czuję brzuch na nogach, ale tak mam od dawna, odkąd bardziej mi go wybuliło z drugiej strony nadal mogę stawiać kubek na brzuchu między piersiami więc chyba jeszcze nie zaczął opadać
Stary 2012-10-09, 12:40   #3740
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

ja oglaszam, ze brzuch mam tam gdzie mailam nic mi sie nie obnizyl a że od poczatku byl nisko wiec nie wiem
ale ja w październiku nie rodze, chociaz jeszcze troszke i bede donoszona ale nie dziekuje.
na koncu urodze w grudniu bueheheheh bede jak słonica

gabrysia jaka slodka: love:

pierwsza bedzie livdragon miala cc już za tydzien , nie kamalikawiec za tydzien ogłaszamy rozpoczecie sezonu porodówkowego na wątku
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:41   #3741
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
Witajcie
byłam po wyniki badań. Hemoglobina super, ogólnie chyba niezłe są, tylko martwi mnie mocz, wyszło mi " liczne pasma śluzu" miała któraś coś takiego?

skoczyłam przy okazji na zakupy i uwaga KUPIŁAM PROSZEK Marti, zdradziłam Cię i kupiłam Lovellę ale stary obrazek jest jeszcze najlepsza promocja na niego była więc wzięłam. Jak ogarnę szafę, a mam zamiar zrobić to do końca tygodnia, to w przyszłym tygodniu biorę się za pranie, wreszcie

Skoczyłam przy okazji do lumka, standardowo: Ale nic specjalnego nie było, wzięłam 2 pajace w kolorowe paseczki, 2śpiochy z tygryskiem i spodenki. Dla siebie wygrzebałam turkusową torebkę i beret zimowy.

Ja też kupiłam Lovelle..ale ze starym obrazkiem Z tym nowym nie kupię

Pokaż zakupki

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:41   #3742
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

ja robie wlasnie pierwsze pranie dzidziowe..ale nasza pralka malo pojemna i chyba to pranie potrwa tydzien......;masakra
Stary 2012-10-09, 12:43   #3743
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ja robie wlasnie pierwsze pranie dzidziowe..ale nasza pralka malo pojemna i chyba to pranie potrwa tydzien......;masakra
idziemy łeb w łeb, bo sprawdziłam, że obydwie mamy termin na ten sam dzień Choć ja czuję, że u mnie się przeciągnie
Stary 2012-10-09, 12:44   #3744
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Ja też kupiłam Lovelle..ale ze starym obrazkiem Z tym nowym nie kupię

Pokaż zakupki
ja narazie mam bobasa, bo innego nei bylo ale w piatek tesciowa mi przywiezie lovele ale jeszcze stary obrazek kupila 2 miesiace temu

nowego obrazka jeszcze nie widzialam

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
idziemy łeb w łeb, bo sprawdziłam, że obydwie mamy termin na ten sam dzień Choć ja czuję, że u mnie się przeciągnie
ja tez taki mysle o sobie hehmi niby gin gada ze na 8 listopada ze niby wczesniej, ale u mnie w rodzinie wszystkie dzieci przenoszone wiec zobaczymy
Stary 2012-10-09, 12:46   #3745
landi0909
Zakorzenienie

Hej

gusiak ja bardzo często mam liczne pasma śluzu wystarczy że źle się podmyjesz przed badaniem i tak wyjdzie. Lekarz zadecyduje czy masz się czym martwić, ale zazwyczaj to tylko dlatego że właśnie z pochwy śluz dostał się do moczu

mi wczoraj skurcze ustały, cały dzień przespałam... No i rano obudziłam się o 5:30 bo mój mąż przyjechał z tekstem "spałem w aucie bo nikt u babci mnie do domu nie wpuścił..." normalnie coś mnie chyba trafi!!! musimy coś znaleźć w miarę szybko bo jest coraz gorzej

synuś mi tak napiera główką że ledwo siedzę. Leżeć też nie daję rady bo boli wszystko. Pozostaje spacerowanie po mieszkaniu... Kurcze coś się pcha za szybko na ten świat
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:47   #3746
gk7
Raczkowanie

Której z Was mogę na pw wysłać swój adres na facebooku? Chciałabym się dołączyć
gk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:50   #3747
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
kochana moja, brzuch całkowicie się obniża maksymalnie 2 tygodnie przed porodem przynajmniej tak jest zazwyczaj. Jeśli bez problemu całą dłoń wsadzisz między brzuch a piersi (tak poziomo na szerokość dłoni) to zostało Ci maksymalnie 2 tygodnie ja tak mam od prawie dwóch tygodni właśnie, dlatego codziennie boję się że to TO
Stary 2012-10-09, 12:50   #3748
ausente
Zadomowienie

Mam pytanie ,moze sie orientujecie
Czy zaświadczenie o tym ze nie pracuje ,moge dostac tylko w urzedzie pracy jak jestem zarejestrowana ??
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:52   #3749
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie ,moze sie orientujecie
Czy zaświadczenie o tym ze nie pracuje ,moge dostac tylko w urzedzie pracy jak jestem zarejestrowana ??
z tego co wiem to niestety tak chyba że w zusie ale nie wiem dokładnie, ja też nie pracuję i też muszę takie zaświadczenie skołować ale w UP też nie jestem ;/
Stary 2012-10-09, 12:52   #3750
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie

Ja miałam ogólnie oprócz tego jeszcze jakieś inne głupoty mi wyszły, ale lekarz powiedział, żeby się nie przejmować tylko po prostu baaardzo duzo pić żeby to wszystko się wypłukało... także nie ma się o co martwić

Weroniczka piekna ta Twoja księżniczka

Ja z rozpakowaniem czekam tak jak mam w planach czyli na koniec grudnia mam nadzieje, ze nic mi się wczesniej nie przytrafi.....

Ciekawe czy dalej będzie tu taki ruch z postami jak będą dzieciaczki na świecie

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości