Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-08, 20:11   #4021
katinka20
BAN stały

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

swsianka

2s:bulka pelnoziarnista z serkiem bialym, rzodkiewka,papryk,szczypi orek,listek bazyli

jabłko

zupka zacierka z kluseczkami rwanymi,duza porcja risotto ze szpinakiem,cukinią, troche sera zoltego

2 duze kawaly tortu

papita

kinder bueno

milkyway

200g herbatnikow

danonek

bulka maslana z nutella

pare lyzek nutelli

bulka pelnoziarnista z szynka,salata,pomidorem,r zodkiewka,szczypiorkiem i apryka

tak wiem. jestem glupia
katinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 20:14   #4022
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katinka20 Pokaż wiadomość
swsianka

2s:bulka pelnoziarnista z serkiem bialym, rzodkiewka,papryk,szczypi orek,listek bazyli

jabłko

zupka zacierka z kluseczkami rwanymi,duza porcja risotto ze szpinakiem,cukinią, troche sera zoltego

2 duze kawaly tortu

papita

kinder bueno

milkyway

200g herbatnikow

danonek

bulka maslana z nutella

pare lyzek nutelli

bulka pelnoziarnista z szynka,salata,pomidorem,r zodkiewka,szczypiorkiem i apryka

tak wiem. jestem glupia
Nie mogę na to patrzeć. Zgłosiłam do moderatora. Od czegoś jest wielki dział KZ!!!

Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 20:17   #4023
katinka20
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
Nie mogę na to patrzeć. Zgłosiłam do moderatora. Od czegoś jest wielki dział KZ!!!
o co ci chodzi??
Stary 2012-10-08, 20:20   #4024
julink
Raczkowanie

dzisiejsze R!

Śniadanie- 4 lyzki platkow owsianych, 1/2 serka homogenizowanego, wkrojone truskawki i nektarynka,garsc nasion slonecznika i dyni,kilka orzechow wloskich,posypane otrebami.
2 Śniadanie-bułka wieloziarnista z jajkiem sałatą i pomidorem.
obiad- 2 jajka sadzone+mizeria+ryz basmati(3-4 lyzki).
2 kostki czekolady do kawy-mam ostatnio jakies straszne spadki cukru,bo tak mnie ciągnie do słodyczy,jak nigdy! a normalnie jestem bardziej zwolenniczką słonych przekąsek,więc nie wiem skąd ta anomalia.
siłownia 45 minut
kolacja-jajecznica z 2 z szynka drobiową

Edytowane przez julink
Czas edycji: 2012-10-08 o 20:21
julink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 20:32   #4025
BizuteRaj
Raczkowanie

Ale bym zjadła Milkywaya! lece do sklepu
BizuteRaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 20:32   #4026
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez julink Pokaż wiadomość
dzisiejsze R!

Śniadanie- 4 lyzki platkow owsianych, 1/2 serka homogenizowanego, wkrojone truskawki i nektarynka,garsc nasion slonecznika i dyni,kilka orzechow wloskich,posypane otrebami.
2 Śniadanie-bułka wieloziarnista z jajkiem sałatą i pomidorem.
obiad- 2 jajka sadzone+mizeria+ryz basmati(3-4 lyzki).
2 kostki czekolady do kawy-mam ostatnio jakies straszne spadki cukru,bo tak mnie ciągnie do słodyczy,jak nigdy! a normalnie jestem bardziej zwolenniczką słonych przekąsek,więc nie wiem skąd ta anomalia.
siłownia 45 minut
kolacja-jajecznica z 2 z szynka drobiową
Sporo jaj dzisiaj, aż 4, lepiej by się sprawdził na obiad kurczak/ryba...
Poza tym dołóż warzywa do kolacji.
A czekoladą się na przejmuj- gorzka to samo zdrowie (w rozsądnych ilościach), odchudzania też nie zniweczy... A pociąg do słodyczy to może być wina kawy
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 21:35   #4027
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
Jesienne U.

Śniadanie:
Kawałek domowego ciasta kakaowego z jabłkami i cynamonem; banan; szklanka chudego mleka
II śniadanie:
Twarogowe pszenne placuszki smażone na oleju rzepakowym, podane z musem jabłkowym
Obiad:
Makaron razowy z mięsem mielonym wieprzowo-wołowym, sosem pomidorowo-bazyliowym, cukinią, kolorowymi paprykami i czerwoną cebulą
Kolacja:
2 kromki ziarnistego razowca z wędliną, żółtym serem, musztardą, sałatą i rzodkiewkami

Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, ziołowa, owocowa z syropem z dzikiej róży

O! Domowe ciasto
Smacznie i zdrowo. Ps próbowałam tej Studentskiej z gruszkami i też mi podeszła choć preferuję czekolady gorzkie

Od razu moje P:
I opiekana wieloziarnista ciabatta - z pastą z fety i brokuła x2 / grubo z masłem orzechowym crunchy i siekanymi fistaszkami + kawa parzona edit: na fistaszkach była jeszcze duża figa

II tortilla z guacamole, kurczakiem i sałatą, świeży sok jabłkowy
2 kawałki chlebka bananowego z domowymi powidłami

III spory quiche grzybowy z brokułem, mozzarellą i pistacjami
deser: kawał chlebka jw z kakaową pastą awokado

IV sporo mieszanki studenckiej, kawałek quiche jw.

V curry z krewetkami w sezamie i mleczku kokosowym z kolorowymi paprykami

do picia ponadto: woda, herbata malina&pigwa

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2012-10-08 o 21:39
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 21:41   #4028
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
O! Domowe ciasto
Smacznie i zdrowo. Ps próbowałam tej Studentskiej z gruszkami i też mi podeszła choć preferuję czekolady gorzkie

Od razu moje P:
I opiekana wieloziarnista ciabatta - z pastą z fety i brokuła x2 / grubo z masłem orzechowym crunchy i siekanymi fistaszkami + kawa parzona

II tortilla z guacamole, kurczakiem i sałatą, świeży sok jabłkowy
2 kawałki chlebka bananowego z domowymi powidłami

III spory quiche grzybowy z brokułem, mozzarellą i pistacjami
deser: kawał chlebka jw z kakaową pastą awokado

IV sporo mieszanki studenckiej, kawałek quiche jw.

V curry z krewetkami w sezamie i mleczku kokosowym z kolorowymi paprykami

do picia ponadto: woda, herbata malina&pigwa
Domowe ciasto upieczone przez Teściową. Bardzo lubię jej wypieki. I zawsze mam ciężki orzech do zgryzienia jak jestem u TŻ, bo przecież jeszcze z nim zawsze degustuję czekolady.
Ja też najbardziej lubię gorzkie, ale TŻ woli mleczne i białe (choć też przekonuje się do gorzkich), dlatego próbujemy wszystkiego po trochu
U Ciebie jak zawsze super urozmaicenie i do tego napakowane wartościami odżywczymi, zero śmieci Po prostu bajecznie!

Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 21:54   #4029
tapetka22
Zakorzenienie

Poa alpinatez zglosilam..
poki co polecam "dodaj do ignorowanych"
Stary 2012-10-08, 23:15   #4030
eddin
Raczkowanie

Moje R (chyba)

Śn.: Jajecznica z 3 jaj na odrobinie masła, dużo szczypiorku, pół kromki chleba razowego

2 śn.: Owsianka z 2 łyżek płatków, 1 łyżki otrębów, małego jogurtu naturalnego, z łyżeczką konfitury jagodowej

Obiad: Pół dużego talerza kawałków piersi z kurczaka smażonych na oliwie z oliwek + sporo kalafiora gotowanego, kilka orzechów (objadłam się, chyba za dużo...)

Podwieczorek: Batonik białkowy (137 kcal, 11 g białka)

45 min treningu interwałowego na orbitreku

Kolacja: serek wiejski 200 g

Czy jest ok? Czy to nie za dużo jak na R? I co myślicie o tych batonikach białkowych?

Dziękuję za poprzednią opinię, bardzo mnie to motywuje

Edytowane przez eddin
Czas edycji: 2012-10-08 o 23:24
eddin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 09:16   #4031
mpati86
Zadomowienie

R:
6. 20 Ś: 2 kawałki chleba razowego duże owalne: jeden z tn z serem gouda light, wędliną drobiową i pomidorem; jeden z twarożkiem domowym i dżemem malinowo- granatowym naturalnie słodzonym sokiem z winogron; kawa parzona z mlekiem
10. 40 IIŚ: 1 serek homo naturalny; 1 banan; kawa parzona z mlekiem
14. 00 O: kasza gryczana; pierś z kurczaka polana łyżeczką oliwy z oliwek; kalafior gotowany
2 h. orbitrek
18. 30 twarożek lekki; pomidor; oliwki czarne; marchew, kawałek żółtej papryki; 1 kawałek chleba razowego z wędliną drobiowa
30 min. rowerek stacjonarny
brzuchy 3 serie po 20x; bo wczoraj nie zrobiłam
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:18   #4032
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciezarna_zakonnica Pokaż wiadomość
Dzisiejsza R i proszę, niech ktoś będzie tak miły i to oceni, bo nie wiem, czy robię coś źle, dobrze, pogubiłam się po prostu i chcę wyjść na prostą w razie czego.

Po ósmej - Kawka z kropelką mleka(żeby zabarwić, dalej mnie przeraża czysto brązowa kawa rozpuszczlana:P) Miseczka owsianki - 4 łyżki ugotowanych już płatków górskich na wodzie, zalane dwiema łyżkami jogurtu naturalnego 0%, łyżeczką gotowanego jabłka bez cukru, łyżeczką jagód i wkrojoną małą, surową śliwką i cynamonem. I pół łyżeczki lnu mielonego.

Ok. 10 - Kawa taka, jak wyżej i jedno, małe ciastko owsiane, co to je sobie sama upiekłam pewnego pięknego dnia (ciacho to płatki, len mielony, gotowane jabłko i na 12 ciastek dwie suszone śliwki, a na górze kilka wiórek kokosowych)
Uczelnia (tam sobie jedzenie darowałam)
Ok. 14 - Obiad - Kilka różyczek brokuła, pół pokrojonej papryki i mały pomidorek, wymieszany z porem i przyprawiony curry podgrzany na patelni, bez tłuszczu, i mały kotlet z piersi kurczaka podgrzewany bez tłuszczu, łyżka sałatki wielowarzywnej kupowanej (marchewka,czerwona cebula, chyba chrzan i coś jeszcze, ale jest obłędna ) i łyżka sałatki, którą sobie tam zrobiłam - (kapusta pekińska, pomidor, ogórek gruntowy, papryka i ser feta, przyprawiona, bez żadnych zalew, czy sosów), do tego dwie surowe marchewki
Znów uczelnia
ok. 17 - Surowa marchewka i kawa taka, jak na śniadanie

I kolacja po 19 planuję - Chlebek ryżowy z keczupem, cienkim plasterkiem polędwicy z indyka i kawałeczkiem papryki, do tego łyżka (taka od zupy :P) buraczków i łyżka wielowarzywnej, pewnie surowa marchewka i pomidorek, a do popicia pół szklanki (czyli jakieś 100 ml) kefiru 0% wymieszanego z łyżeczką (taką od herbaty) świeżych malin, jagód, gotowanego jabłka i śliwką z cynamonem.

A generalnie to dzis wypiłam 3 albo 4 kawy, minimum dwa i pół litra wody i dwie mięty bez cukru
Mam wrażenie, że jakoś tu tego dużo i słaba to redukcja. :x

Z tego, co widziałam na innym wątku, to musisz być bardzo chuda. I Ty jeszcze na R jesteś??

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:54   #4033
ciezarna_zakonnica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziuba85 Pokaż wiadomość
Z tego, co widziałam na innym wątku, to musisz być bardzo chuda. I Ty jeszcze na R jesteś??
Boczki mnie straszą
ciezarna_zakonnica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:56   #4034
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
Boczki mnie straszą
Wiesz, ile dziewczyn chcialoby schudnąć a Ty mówisz, że masz boczki przy i tak malych wymiarach. Masz rację - jeśli chodzi o torbę na głowę !!!

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:23   #4035
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Jesienne U.

Śniadanie:
Kawałek domowego ciasta kakaowego z jabłkami i cynamonem; banan; szklanka chudego mleka
II śniadanie:
Twarogowe pszenne placuszki smażone na oleju rzepakowym, podane z musem jabłkowym
Obiad:
Makaron razowy z mięsem mielonym wieprzowo-wołowym, sosem pomidorowo-bazyliowym, cukinią, kolorowymi paprykami i czerwoną cebulą
Kolacja:
2 kromki ziarnistego razowca z wędliną, żółtym serem, musztardą, sałatą i rzodkiewkami

Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, ziołowa, owocowa z syropem z dzikiej róży

Wspaniałe ciacho... Poproś teściową o przepis ;D
Wczorajsze

I serek wiejski z jabłkiem, musli śniadaniowym, orzeszkami ziemnymi, orzechami włoskimi, pestkami dyni i słonecznika

II 4 na prawdę grube pajdy chleba razowego (skroiłam pół 0,6 kg chleba ), 200 g twarogu wymieszanego z jogurtem naturalnym i szczypiorem, kubek herbaty zielonej cytrynowej

III 5 sporych kawałków pizzy wegetariańskiej z sosem pomidorowym (brat zaprosił mnie do nowo otwartej pizzeri, więc grzech by było odmawiać poza tym pizze jadłam ostatnio na poczatku września, więc miałam ochotę . Zamówiliśmy taką 40cm. i zjedliśmy po połowie )

IV Rismini ze szczypiorkiem Sonko, 3 kromki razowego z serem topionym w plastrach, gotowane jajko na twardowe w wersji XXL , szczypiorek

Książki potrzebują nowego domu

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-10-09 o 12:24
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 14:24   #4036
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eddin Pokaż wiadomość
Moje R (chyba)

Śn.: Jajecznica z 3 jaj na odrobinie masła, dużo szczypiorku, pół kromki chleba razowego ok, ale dołożyłabym warzywa

2 śn.: Owsianka z 2 łyżek płatków, 1 łyżki otrębów, małego jogurtu naturalnego, z łyżeczką konfitury jagodowej +duży owoc

Obiad: Pół dużego talerza kawałków piersi z kurczaka smażonych na oliwie z oliwek + sporo kalafiora gotowanego, kilka orzechów (objadłam się, chyba za dużo...) jeżeli byłaś ociężała, to faktycznie zbyt duża ilość albo zbyt tłusto (spróbuj piec/gotować na parze, niektórym nie służą smażone potrawy)

Podwieczorek: Batonik białkowy (137 kcal, 11 g białka)

45 min treningu interwałowego na orbitreku

Kolacja: serek wiejski 200 g +warzywa

Czy jest ok? Czy to nie za dużo jak na R? I co myślicie o tych batonikach białkowych?

Dziękuję za poprzednią opinię, bardzo mnie to motywuje
Na batonikach białkowych zupełnie się nie znam, będzie się musiał wypowiedzieć ktoś kompetentniejszy ode mnie. W kwestii ilości- nie jest tego dużo, za to jakościowo mogłabyś postarać się jadać więcej warzyw i owoców, bo w powyższym jadłospisie jest tylko szczypiorek i kalafior Więcej myślenia o zdrowiu, mniej o diecie, a waga ładnie ruszy.

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
R:
6. 20 Ś: 2 kawałki chleba razowego duże owalne: jeden z tn z serem gouda light, wędliną drobiową i pomidorem; jeden z twarożkiem domowym i dżemem malinowo- granatowym naturalnie słodzonym sokiem z winogron; kawa parzona z mlekiem
10. 40 IIŚ: 1 serek homo naturalny; 1 banan; kawa parzona z mlekiem
14. 00 O: kasza gryczana; pierś z kurczaka polana łyżeczką oliwy z oliwek; kalafior gotowany
2 h. orbitrek
18. 30 twarożek lekki; pomidor; oliwki czarne; marchew, kawałek żółtej papryki; 1 kawałek chleba razowego z wędliną drobiowa
30 min. rowerek stacjonarny
brzuchy 3 serie po 20x; bo wczoraj nie zrobiłam
Bardzo wcześnie kolacja i tyle jeśli chodzi o zastrzeżenia, jak waga?
Swoją drogą- nie wiem, jak Ty znajdujesz dziennie 3h wolnego na ćwiczenia, mi jest czasami ciężko znaleźć pół godziny...

Cytat:
Boczki mnie straszą
Też przejrzałam Twoje wpisy- masz ponad 175cm wzrostu, ważysz 55 kg i jeszcze 3-5kg schudnąć? To już jest praktycznie patologia
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Stary 2012-10-09, 14:34   #4037
G0si3k
Raczkowanie

R ciag dalszy

I Owsianka z lyzka masla orzechowego, lycha serka wiejskiego, sliwka, polowka banana posypana ziarnami slonecznika, pestkami dyni, lnem mielonym i odrobina wiorek kokosowych + kawa czarna

II 2 kromki razowca: jedna z serkiem wiejskim i pomidorem; druga z kawalkiem makreli z sosie pomidorowym, reszta pomidora i ogorek do pochrupania + inka z mlekiem

III Potrawka z kurczaka z trzema paprykami, pomidorami i czerwona fasola z kasza jeczmienna

Uczelnia 18:00-22:00

Po: jajecznica z pomidorem

Tiffoczki
Mel B Buns
Melissa Bender
Xhit
G0si3k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 15:57   #4038
katinka20
BAN stały

moje P:

bułka pełnoziarnista z szynka,pomidorem,rzodkiew ka,papryka,salata,szczypi orkie,listek bazyli

3bit BIG

jabłko

zupa zacierka z kluseczkami rwanymi,2kawalki poledwicy wieprzowej,2lyzki duze ziemniakow z koperkiem,lyzka surowki z jablka,marchwi ,majonezu

prince polo xxl,

2 papity

5ciastek zabajonych w czekoladzie

200g herbatnikow

3lyzki nutelli

mleczko w tubce

kolacja bedzie;taka jak sniadanie
Stary 2012-10-09, 16:17   #4039
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
moje p:

Bułka pełnoziarnista z szynka,pomidorem,rzodkiew ka,papryka,salata,szczypi orkie,listek bazyli

3bit big

jabłko

zupa zacierka z kluseczkami rwanymi,2kawalki poledwicy wieprzowej,2lyzki duze ziemniakow z koperkiem,lyzka surowki z jablka,marchwi ,majonezu

prince polo xxl,

2 papity

5ciastek zabajonych w czekoladzie

200g herbatnikow

3lyzki nutelli

mleczko w tubce

kolacja bedzie;taka jak sniadanie
nie ten dział !!!!!!!!

Stary 2012-10-09, 16:18   #4040
agnieszka16
Zadomowienie

Utrzymanie/ redukcja

Śniadanie: miseczka twarogu półtłustego z łyżeczką miodu, garścią orzechów nerkowca, z malinami i borówkami. Cappuccino z 2x espresso
Drugie śniadanie: bułka żytnia pełnoziarnista z sezamem z twarożkowym serem kozim, jajkiem na półtwardo, pomidorem, papryką i sałatą rzymską
Przekąska: duża gruszka
Obiad: zupa kurkowa na rosołku z kury z chowu ekologicznego (kawałek mięsa w środku), z dużą ilością natki – (pycha! <3)
Kolacja: kawałek grillowanego łososia z warzywami z grilla (papryka, bakłażan, cukinia, dynia, kabaczek)

wieczorem - godzina zajęć pole dance

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2012-10-09 o 16:23
agnieszka16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 16:23   #4041
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Pokaż wiadomość
Utrzymanie/ redukcja

Śniadanie: miseczka twarogu półtłustego z łyżeczką miodu, z malinami i borówkami. Cappuccino z 2x espresso
Drugie śniadanie: bułka żytnia pełnoziarnista z sezamem z twarożkowym serem kozim, jajkiem na półtwardo, pomidorem, papryką i sałatą rzymską
Przekąska: duża gruszka
Obiad: zupa kurkowa na rosołku z kury z chowu ekologicznego (kawałek mięsa w środku) – (pycha! <3)
Kolacja: kawałek grillowanego łososia z warzywami z grilla (papryka, bakłażan, cukinia, dynia, kabaczek)

wieczorem - godzina zajęć pole dance
Jesli chciałaś redukcje to wyszła Ci smaczna

Stary 2012-10-09, 17:05   #4042
camelia111
Zakorzenienie

Proszę o ocenę, staram się stosować powoli do waszych rad i nie wiem, czy to wychodzi. Zaznaczę, że nie lubię i nie jestem przywyczajona do jedzienia obiadu na zasadzie mięso + dodatek (kasza, ryż, makaron) + surówka. Zawsze jeem same mięsko / rybe / gulasz z warzywami, bo tak lubię, i tego nawyku raczej nie zmienię

1. Owsianka na mleku z połową banana i cynamonem, kawa z mlekiem
2. Kromal razowca z serkiem wiejskim i łyżką miodu, troche orzeszków ziemnych
3. Duszona pierś z kurczaka z pieczarkami, duży pomidor - malinówka (mięska było sporo, uprzedzając pytania najadłam sie )
4. Przekąska - 2 kostki gorzkiej wedla, mini marcheweczki (marvitki)
5. Kolacja - Planuję jajecznicę z prawdziwkami, które dziś własnoręcznie uzbierałam i przyrządziłam (chociaż nie wiem czy powinno się jeść grzyby na noc??)
camelia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 17:05   #4043
Iwoka
Zakorzenienie

Dzisiejsze U/P (?):
I: owsianka (4 łyżki płatków, łyżka otrębów) na budyniu waniliowym, z gorzką czekoladą, płatkami migdałów i rodzynkami + duże jabłko + kawa zbożowa;
II: składana kanapka z razowca, z masłem, pomidorem, ogórkiem konserwowym, rzodkiewką, papryką i pestkami dyni + kefir (200 g) + kawa rozpuszczalna;
III: banan (jako przekąska);
IV: ugotowane papryka, kalafior i marchew zalane bulionem + ok. 50 g spaghetti pełnoziarnistego z warzywami z patelni (pomidor, brokuły, marchew, kolorowe papryki, fasolka szparagowa, groszek, kukurydza, cebula);
V: tost z dwóch kromek razowca z serem, szynką, pomidorem, ketchupem + porcja domowej sałatki konserwowej;
VI: serek wiejski lekki (200 g): połowa z cynamonem, połowa z rzodkiewką (dość szybko się kładę, więc nie chcę chleba).
Do picia jeszcze: woda, herbata malinowa z jeżyną, herbata cytrynowa, herbata zielona, rumianek.

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 17:06   #4044
katinka20
BAN stały

nie rozumiem zemu sie czepiacie
przeciez to temat z jadlospisami i kazda z nas wkleja to co zjadla. to dlaczego ja nie moge wklejac swoich jadlospisow ?

czego mnie krytykujecie i zabraniacie uczestniczyc w dyskusjach?

inne dziewczyny jakos mogą wstawiac swoje jadlopsisy a ja nie ?
helo.. ?
dyskryminacja .....
Stary 2012-10-09, 17:08   #4045
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U/P (?):
I: owsianka (4 łyżki płatków, łyżka otrębów) na budyniu waniliowym, z gorzką czekoladą, płatkami migdałów i rodzynkami + duże jabłko + kawa zbożowa;
II: składana kanapka z razowca, z masłem, pomidorem, ogórkiem konserwowym, rzodkiewką, papryką i pestkami dyni + kefir (200 g) + kawa rozpuszczalna;
III: banan (jako przekąska);
IV: ugotowane papryka, kalafior i marchew zalane bulionem + ok. 50 g spaghetti pełnoziarnistego z warzywami z patelni (pomidor, brokuły, marchew, kolorowe papryki, fasolka szparagowa, groszek, kukurydza, cebula);
V: tost z dwóch kromek razowca z serem, szynką, pomidorem, ketchupem + porcja domowej sałatki konserwowej;
VI: serek wiejski lekki (200 g): połowa z cynamonem, połowa z rzodkiewką (dość szybko się kładę, więc nie chcę chleba).
Do picia jeszcze: woda, herbata malinowa z jeżyną, herbata cytrynowa, herbata zielona, rumianek.
Ostatni posiłek bardzo słaby ale poza tym nauczyłaś się komponowac posiłki

Stary 2012-10-09, 17:19   #4046
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez camelia111 Pokaż wiadomość
Proszę o ocenę, staram się stosować powoli do waszych rad i nie wiem, czy to wychodzi. Zaznaczę, że nie lubię i nie jestem przywyczajona do jedzienia obiadu na zasadzie mięso + dodatek (kasza, ryż, makaron) + surówka. Zawsze jeem same mięsko / rybe / gulasz z warzywami, bo tak lubię, i tego nawyku raczej nie zmienię

1. Owsianka na mleku z połową banana i cynamonem, kawa z mlekiem
2. Kromal razowca z serkiem wiejskim i łyżką miodu, troche orzeszków ziemnych 3. Duszona pierś z kurczaka z pieczarkami, duży pomidor - malinówka (mięska było sporo, uprzedzając pytania najadłam sie )
4. Przekąska - 2 kostki gorzkiej wedla, mini marcheweczki (marvitki)
5. Kolacja - Planuję jajecznicę z prawdziwkami, które dziś własnoręcznie uzbierałam i przyrządziłam (chociaż nie wiem czy powinno się jeść grzyby na noc??)
Nie wiem jak z grzybami na noc, ale bardzo mało tu warzyw (ledwie pomidor i trochę marchewek)- to na pewno do naprawy.
Poza tym ok, pod warunkiem że dzień miałaś krótki (późno wstałaś, wcześnie się kładziesz), bo są tutaj tak na prawdę 3 posiłki, reszta to właściwie pojadanie.

Aha- no i przyjmuję, że to R

Edytowane przez dance makabre
Czas edycji: 2012-10-09 o 17:20
Stary 2012-10-09, 17:19   #4047
Iwoka
Zakorzenienie

Cytat:
nie rozumiem zemu sie czepiacie
przeciez to temat z jadlospisami i kazda z nas wkleja to co zjadla. to dlaczego ja nie moge wklejac swoich jadlospisow ?

czego mnie krytykujecie i zabraniacie uczestniczyc w dyskusjach?

inne dziewczyny jakos mogą wstawiac swoje jadlopsisy a ja nie ?
helo.. ?
dyskryminacja .....
Wydaje mi się, że chodzi im o to, że Twoje jadłospisy są po prostu "słabe". Mało wartościowego jedzenia, za to tona słodyczy i niezdrowego cukru. Temat jest po to, aby sprawdzać swoje jadłospisy (głównie pod kątem odpowiedniej ilości (R/U/P ) i wartości odżywczych), a w razie problemów korzystać z rad. Ty nie robisz ani jednego, ani drugiego.

Ervisha -> ostatni posiłek słaby, gdyż po pracy stosunkowo późno jem obiad. Ten tost z sałatką to już taka bardziej kolacja. Serek dodaję tylko po to, żeby coś tam jeszcze na noc zjeść. Ale tak jak wspomniałam, szybko się kładę.

Mój blog kosmetyczny

Instagram

Edytowane przez Iwoka
Czas edycji: 2012-10-09 o 17:24
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 17:31   #4048
camelia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
Nie wiem jak z grzybami na noc, ale bardzo mało tu warzyw (ledwie pomidor i trochę marchewek)- to na pewno do naprawy.
Poza tym ok, pod warunkiem że dzień miałaś krótki (późno wstałaś, wcześnie się kładziesz), bo są tutaj tak na prawdę 3 posiłki, reszta to właściwie pojadanie.

Aha- no i przyjmuję, że to R
Tak, zapomniałam zaznaczyć, że to R-ka. Dzięki wielkie za rady, mam problem żeby wcisnąć w jadłospis tyle porcji warzyw. Może lepiej zjem jajecznice z pomidorami i szczypiorkiem, wyjdzie na zdrowie

A dzień miałam baardzo długi, bo wstałam o 5.30, ale pół dnia to uczelnia + 1,5 godzinne dojazdy + trening tenisa, ogółem bardzo zabiegany dzień, wręcz nie miałam czasu pomyśleć o jedzeniu
camelia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 17:34   #4049
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez camelia111 Pokaż wiadomość
Tak, zapomniałam zaznaczyć, że to R-ka. Dzięki wielkie za rady, mam problem żeby wcisnąć w jadłospis tyle porcji warzyw. Może lepiej zjem jajecznice z pomidorami i szczypiorkiem, wyjdzie na zdrowie

A dzień miałam baardzo długi, bo wstałam o 5.30, ale pół dnia to uczelnia + 1,5 godzinne dojazdy + trening tenisa, ogółem bardzo zabiegany dzień, wręcz nie miałam czasu pomyśleć o jedzeniu
To niedobrze, przy takim aktywnym trybie powinnaś jeść porządne II śniadania i podwieczorki... Jeżeli ciężko Ci znaleźć czas, noś w torebce na wszelki wypadek jakieś orzechy, owoce, zawsze gdzieś pomiędzy jednymi zajęciami a drugimi uda Ci się przekąsić

Edytowane przez dance makabre
Czas edycji: 2012-10-09 o 17:36
Stary 2012-10-09, 17:35   #4050
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że chodzi im o to, że Twoje jadłospisy są po prostu "słabe". Mało wartościowego jedzenia, za to tona słodyczy i niezdrowego cukru. Temat jest po to, aby sprawdzać swoje jadłospisy (głównie pod kątem odpowiedniej ilości (R/U/P ) i wartości odżywczych), a w razie problemów korzystać z rad. Ty nie robisz ani jednego, ani drugiego.

Ervisha -> ostatni posiłek słaby, gdyż po pracy stosunkowo późno jem obiad. Ten tost z sałatką to już taka bardziej kolacja. Serek dodaję tylko po to, żeby coś tam jeszcze na noc zjeść. Ale tak jak wspomniałam, szybko się kładę.
Iwoka zrobilas mega postep

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości