Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-09, 10:04   #1891
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny- wy macie już ciemną kreskę na brzuchu? bo u mnie ani widu ani słychu
ja mam już ze dwa miesiące, ale nie bardzo ciemną- raczej taką brązową. A co do pepka- z wklęsniętego zrobił się płasciutki i brązowieje....
Pamiętam jak koleżanka moja przez całą ciażę miała CZARNY pępek, i już jej taki został

Basiu witaj z powrotem

Ja dopiero śniadanie wcinam, już z głodu a musiałam jeszcze najpeirw isc po nie do sklepu, bo w lodówce światło miałam i majonez
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 10:05   #1892
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Kurcze, teraz mi jakoś tak bardziej sciemniała a tak to już od dłuższego czasu mam ale od kiedy to nie wiem, nie zapisałam, wcześniej była ledwo widoczna ...;/ a dluggo taka krecha schodzi? ile Tobie schodzila?

aaa lece na uczelnie wrr;p

no ja miałam chyba ze 3 miesiące po
aż się lekarz dziwił
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 10:10   #1893
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Na teraz mam płaszczyk rozszerzony na dole więc się mieszczą jeszcze, a zimowa kurtką mam ten sam problem i nie wiem, szkoda mi wydawać kasy na coś na jeden sezon, a w lampku nic nie znalazłam
Zobacz w Pepco. Ja kupiłam za 50 zł fioletową kurtkę z wieeeeeeeeelkim kapturem, która przyda się i po ciąży. Wiązana nad brzuszkiem, a jak ci baaaaaaaaardzo urośnie to guziki nawet przeszyć można. Ciepła, za tyłek, więc dla mnie super. Zdecydowałam się na nią, bo 2 razy licytowałam używany płaszczyk na allegro za 100 zł i dobrze, że aukcję przegrałam, bo mam nową kurtkę za 50 zł.

Ja już od dawna używam proszków "zagranicznych", mój brat z trasy przywozi (jest kierowca busa) i sa o wiele lepsze od tych w sklepach.

No to mnie pocieszyłaś, że kasa na marne nie poszła.

Dziewczynki słuchajcie, kiedyś wam pisałam, że śnią mi się ciągle chore dzieci, a dzisiaj sen erotyczny 1 klasy. Przepieprzyłam pół świata: Azjatów, Murzynów, Europejczyków, Amerykanów itd.Ale jakaś taka wypoczęta się obudziłam i aż do 9,30 spałam.

Dzisiaj mam pożegnalne spotkanie z moją klasą. Umówiliśmy się na pizzę. Kupiłam każdemu małego aniołka, do którego dołączę winietkę z życzeniami ode mnie. Oczywiście jak zwykle, nie wiem w co się ubrać. Odezwę się później, bo zaraz do kosmetyczki uciekam.

Edytowane przez maluchna30
Czas edycji: 2012-10-09 o 10:16
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 10:15   #1894
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość

Dziewczynki słuchajcie, kiedyś wam pisałam, że śnią mi się ciągle chore dzieci, a dzisiaj sen erotyczny 1 klasy. Przepieprzyłam pół Europy: Azjatów, Murzynów, Europejczyków, Amerykanów itd.Ale jakaś taka wypoczęta się obudziłam i aż do 9,30 spałam.

Dzisiaj mam pożegnalne spotkanie z moją klasą. Umówiliśmy się na pizzę. Kupiłam każdemu małego aniołka, do którego dołączę winietkę z życzeniami ode mnie. Oczywiście jak zwykle, nie wiem w co się ubrać. Odezwę się później, bo zaraz do kosmetyczki uciekam.
heheh faktycznie sen 1 klasa udanego spotkania

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 10:18   #1895
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Przepieprzyłam pół świata: Azjatów, Murzynów, Europejczyków, Amerykanów itd.Ale jakaś taka wypoczęta się obudziłam i aż do 9,30 spałam.
.
jesteś boska
Stary 2012-10-09, 10:18   #1896
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
witajcie mamusie w ten ponury dzionek. jade dzis po pracy troche na dzialce porobic, nie bylismy tam 5 lat ... zaroslaaa, ze hej ... no i stwierdzilam ze poki zimno nie bedzie to pojezdze tam i sprobuje porobic porzadki

bylam tam w pt, 4 reklamowki przywiozlam
Super grzybki!

Cytat:
laski kupujecie baldachim do łóżeczka???
Ja nie kupuję, zresztą u mnie łóżeczko nie jest drewniane i tak by nie pasowało raczej.

Cytat:
Napisane przez grudniowka Pokaż wiadomość
Hej jestem w 22 tyg ciąży, mam termin na 8 luty wg usg a wg okresu 23 luty. CZy mogę sie przylączyć do Was ?
Witaj

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
No właśnie , a napisz mi jakiej miałaś firmy? Ja myślę nad angelcare z 2 płytkami, a co wtedy jak się włącza, co trzeba zrobić jak dziecko ma bezdech? Wystarczy wziąć na ręce, poruszyć, czy sztuczne oddychanie, matko o tym jeszcze nie czytałam.

Widziałyście to?? http://www.pbkm.pl/pobierz-komorki/?...FUjwzAodLEAA3A
Ja nie planuję pobierania tych komórek, zresztą jeszcze nie wymyślili jak je bezpiecznie odmrażać i tak naprawdę naszemu dziecku się nie przydadzą, bo w przypadku niedajboże białaczki czy innego podobnego raka, autoprzeszczep jest niemożliwy. Dużo kiedyś o tym czytałam i tak naprawdę jeszcze chyba nigdy te komórki nie pomogły.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Cudo Mogę Mamie przesłać fotę, żeby podkraść pomysł?
No jasne

Witam się z rana
Pisałyście o kosmetykach, ja dla dziecka też nic jeszcze nie mam, pieluszki tetrowe też zamówić muszę, koszule dla siebie i inne takie

Ach chciałam wam coś powiedzieć. Kuzynka mi opowiadała, że jak z Igorkiem wróciła ze szpitala, to po dwóch dniach okazało się że młody ma żółtaczkę fizjologiczną, mimo naświetlania w szpitalu, w domu znów skoczyła i groził im powrót do szpitala. Co się okazało, sama była temu winna, przez to że kładła go w łóżeczku i zaciemniała pokój, zasłaniała żaluzje, żeby młody miał zacisznie i przytulnie. Nikt jej nie powiedział, że niemowlak powinien leżeć w najjaśniejszym miejscu, najlepiej przy oknie, taka domowa fototerapia. ciekawe jak u nas zimą będzie, jak o 15 już ciemno się będzie robić.

Zrobiłam na śniadanie racuszki z jabłkami, pyszne były. Na zewnątrz zimno okropnie. Mam zakaz wychodzenia, wczoraj poszłam do lumpka, ubrałam moją zimową kurtkę, bo paskudny zimny wiatr wiał, w sklepie tak grzali że cała się spociłam, a musiałam jeszcze 15 min na nogach wracać w tym wietrze. Cała przemarzłam. Mam nadzieję że się nie doprawiłam.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 10:22   #1897
ilkas
BAN stały

Dzięki za odp co do płaszcza. Najpierw poszukam czegoś w swoim rozmiarze ale rozszerzanego na brzuchu, tak jak któraś z Was pisała. Może akurat coś mi się trafi. A jak nie to chyba kupię ponczo.
Tylko czy w samym ponczo nie jest za zimno?

Tak piszecie o tych pozycjach...jak myślicie są jakieś zabronione w ciąży?
Czy właściwie chodzi tylko o to żeby nie uciskać brzuszka?
Bo ja kocham na jeźdźca

Dziś mam lepszy humor. Nie schudłam, brzuch dalej ogromny hehe, ale pogadałam z mężem, wypłakałam się mu w rękaw i jest ciutkę lepiej. Rzucił parę wyznań jaka to jestem piękna, że kwitnąco wyglądam w ciąży, że dbam przecież o siebie, że to tylko brzuch w którym przecież jest nasza Emilka więc to coś pięknego a nie grubego i brzydkiego. Do tego doszedł zachwyt nad moimi cyckami większymi o 2 rozmiary Więc dzisiaj banan na twarzy Niby to wszystko wiedziałam, ale jakoś tak miło i tak to usłyszeć
No a potem rozmowa skończyła się w łóżku Co prawda i tak przy zgaszonym świetle, ale za to czułam się w tych ciemnościach taka piękna i seksowna
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 10:23   #1898
Basia_Bogusia
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36976435]

pałeczki z watą takie z ogranicznikiem
krem pielęgnacyjny na zimę jak najbardziej, ale to wybrać taki właśnie zimowy no i przydaje się, jak dziecko ma problemy skórne, to emolient jakiś LUB apteczna maść typu diprobasa, ok.20zł kosztuje to jest sama wazelina i parafina BEZ dodatków, a działa świetnie na uczuleniowe wysypki - przy AZS świetna rzecz, sama stosuję
krem na odparzenia ja uzywam: linomag, sudocrem i bepanthem podkreslę, że tego używa się jak odparzenie jest, a nie na wszelki wypadek, na pupę można zwykłego używać jakiegoś bambino - niedużo, by jednak skóra była od kupy i siuśków chroniona
oliwka a po cholerę? od dawna lekarze nie zalecają, bo BARDZO pory zatyka i powoduje łojotok
puder czasem się przydaje, np. na odparzenia jako zasypka - ale to bardziej przy upałach, spokojnie można nie kupować i dokupić w razie potrzeby
płyn do kapieli np hipp nivea miałam jakiś taki 2in1, do kąpieli i mycia włosków i nie polecam, bo dość tłusty był i te włoski niefajne takie - teraz znajdę osobno - WAŻNE: patrzcie by rzecz była od pierwszego dnia życia
szampon na pozniej na poczatku wystarczy mydelko nie używałam, za to do mycia włosków koniecznie coś, bo córa miała duuużo
mydełko nie perfumowane
nożyczki do paznokci
miekka szczoteczka do włosów
proszek dla dzieci dodam płyn do płukania
waciki takie zwykłe kosmetyczne - do przemywania buziaka dziecka

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Apteczka maluszka

sól fizjologiczna do przemywania oczu- ja używalam przegotowanej wody ja też wody gotowanej, spokojnie może być
roztwor soli morskiej do noska tak, sterimar, marimer itd., fajnie gluty rozpuszcza
do przemywania pempuszka octenisept- używalam zwykłego fioletu ponieważ dlugo nie chcial odpasc i pediatra mi zlecil a ja mimo wszystko polecę tradycyjny spirytus - jak mi to przychodząca położna rzekła: w szpitalu po prostu octenisept zalecają, ALE nie widzą, jak pępek się goi, po spirytusie (a to nie boli malucha, bo w pępowinie nie ma nerwów czuciowych) szybko sie wszystko zasusza
aspirator lub gruszka-aspirator lepiej sobie radzi - a to zależy, Agatka nigdy mega kataru nie miała i spokojnie gruszka wystarczała
[/QUOTE]

Tak sobie czytam i nie wiem co z tymi kosmetykami dla maluszka, chyba kupie najzwyklejsze z bambino, krem na zimę tylko nie wiem konkretnie jaki. Oliwki nie będę kupować, bo ostatnio kuzynka, która jest w miarę na świeżo z tym wszystkim odradziła mi ze swojego doświadczenia. Jeszcze nie zastanowię. Sprzęt do obcinania paznokietków już mam, miękką szczoteczkę do włosów tez, proszek kupiłam Jelp, ale małe opakowanie, w razie gdyby miało uczulać to zmienię.

Dziś lub jutro pewnie dostanę przesyłkę, zamówiłam w necie takie różności dla mnie na okres szpitalny i poporodowy. Także oczekuję na podkłady poporodowe, podkłady na łóżko, majtki siateczkowe wielorazowe. Wszystko to z Hartmanna. Czytałam dobre opinie na ich temat w necie, więc liczę na to, że się sprawdzą, no ale to się okaże w rzeczywistości jak już będę tego używać. Kupiłam też kolorowe dwie koszule nocne z krótkim rękawkiem, mimo, że to zima, ale zawsze można szlafrok założyć.

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
witam się z rana

Ja kosmetyków dla dziecka nie mam jeszcze żadnych, więc dopiero muszę się zagłębić w temat

Dziewczyny jak rozwiązałyście problem kurtek? Bo robi się coraz zimniej, a ja owszem..w stare się mieszczę, ale tylko mogę chodzić w rozpiętych Jak się zapnę to mnie w brzuch ciśnie więc odpada. Kupujecie coś?Ja mam problem bo przy mojej drobnej budowie wiem, że jak kupie o rozmiar wiekszą niż zwykle to się utopię w rękawach i będzie na mnie za długa...
Co do kurtek..ja w zasadzie to nie zapinam się w te co mam, mam jedną taką w której dopnę się na styk, ale to już niebawem minie a po za tym ona nie jest za ciepła. Póki co jak wychodzę to ubieram się na cebulkę i jakoś tak to jest, no ale muszę coś pomyśleć o jakieś zimówce, tylko jeszcze nie mam pomysłu Pewnie będę mieć ten sam problem co Ty, bo też jestem drobnej budowy, niska, więc może być kłopot, no ale brzuszek się powiększa, więc trzeba będzie coś poszukać.

Cytat:
dziewczyny- wy macie już ciemną kreskę na brzuchu? bo u mnie ani widu ani słychu

mam dokładnie tak samo, nic szerokiego nie zakładam bo wyglądam jak kulka

płaszczyk mam 36 więc kupiłam sobie ponczo bo przecież to logiczne,że go nie zapnę

mustela oraz chicco też nie mają parafiny

Basia Bogusia, witaj
Ja nie mam ciemnej kreski na brzuchu, a zaczęłam 7 miesiąc wiem nie wiem czy się pojawi czy nie. Zobaczymy. Ja tam się już przyzwyczaiłam do wyglądu kulki, ale też jakiś mega obszernych rzeczy nie noszę.
Stary 2012-10-09, 10:27   #1899
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odp co do płaszcza. Najpierw poszukam czegoś w swoim rozmiarze ale rozszerzanego na brzuchu, tak jak któraś z Was pisała. Może akurat coś mi się trafi. A jak nie to chyba kupię ponczo.
Tylko czy w samym ponczo nie jest za zimno?

Bo ja kocham na jeźdźca

No a potem rozmowa skończyła się w łóżku Co prawda i tak przy zgaszonym świetle, ale za to czułam się w tych ciemnościach taka piękna i seksowna
no widzisz
ale Ci dobrze z tym seksem, u mnie jeszcze parę dni i kończy się celibat
chyba sobie zrobimy jakiś wyjazd na weekend bo normalnie rozsadza mnie

a co do ponczo to ja kupiłam w Magnolii w Mojito za 79 zeta- jest bardzo ciepłe, ale nie będę go zimą nosić samego tylko wrzucę na płaszczyk
Stary 2012-10-09, 10:32   #1900
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Mam dziś bardzo poważne plany sprzątaniowe, zobaczyłam słońce za oknem i zaraz lepsza energia. Słonecznie co prawda jest ale zimno, o 7 rano było tylko 0 stopni Ale jest takie świeże powietrze, więc idealnie na porządki. A zatem sprzątanko, jakieś gotowanko, pouczyć się trochę angielskiego, może jakiś spacerek?? Zobaczę, ale będę zaglądać i podczytywać posty, które mnie ominęły z całego zeszłego tygodnia..Uff

Muszę jutro zrobić kolejne badanie moczu, ostatnio to które robiłam na wizytę na 2 października wyszła fatalne, 50 leukocytów i liczne bakterie!!! Mój najgorszy wynik. Dostałam Monural.
Oprócz tego kolejna infekcja i globulki Pimafucin tym razem. Normalnie zwariuje, prawie cała ciąża przebiega pod znakiem infekcja tam na dole, wrrr. Jutro mam zrobić badanie moczu i zadzwonić do mojej gin jak wyszło, oby ten Monural pomógł. Ktoś to miał? a konkretnie pił? bo to jest antybiotyk do rozpuszczenia do wypicia jednorazowo.
Stary 2012-10-09, 10:39   #1901
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Byłam na glukozie rano, ale mi niedobrze było i spać się chciało!

Wczoraj w SH kupiłam nowe ubranko dla bobaska za całe 3zł http://www.dzieciaczkowo.pl/pl/produ...reation-902547

wyprałam już, ubrałam lali i jak będę po małą do przedszkola szła to jej dam

Nowe ubranka chou-chou kosztują od 30zł wzwyż
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 10:41   #1902
Hosenka*
Zakorzenienie

Od wczoraj jeżdżę do pracy samochodem - niby mam dosyć blisko (ok 25 minut), ale szybko łapie mnie kolka, ledwo dojdę do pracy to już mnie nogi bolą i jestem zmęczona. No i pogoda też już niekorzystna - nie chcę się przeziębić.

Dziś powitały mnie już zamarznięte szyby Trzeba było skrobać i sie spóźniłam 8 minut

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 10:49   #1903
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Bo ja kocham na jeźdźca

Dziś mam lepszy humor. Nie schudłam, brzuch dalej ogromny hehe, ale pogadałam z mężem, wypłakałam się mu w rękaw i jest ciutkę lepiej. Rzucił parę wyznań jaka to jestem piękna, że kwitnąco wyglądam w ciąży, że dbam przecież o siebie, że to tylko brzuch w którym przecież jest nasza Emilka więc to coś pięknego a nie grubego i brzydkiego. Do tego doszedł zachwyt nad moimi cyckami większymi o 2 rozmiary Więc dzisiaj banan na twarzy Niby to wszystko wiedziałam, ale jakoś tak miło i tak to usłyszeć
Wydaje mi się żeby tylko nie uciskać brzuszka
No widzisz, nie raz wystarczy porozmawiać i od razu lepiej dobrze, że Ci się humor poprawił
ja też wczoraj gadałam z mężem na temat moich ud, które zwiększyły rozmiar i stwierdził, ze i tak dla niego jestem najpieniejsza i nawet jak nie wiadomo ile przytyje to i tak będę dla niego seksowna i najpiękniejsza niby wiem to, ale inaczej się poczułam jak to od niego usłyszałam

odnośnie płaszczyka na zime, to ja z miesiąc temu kupiłam sobie w lumpku, taki odcinany pod biustem za 20zł tylko właśnie na ten okres niby zimy niby jesieni już sie w nic nie dopinam:/może coś u sióstr moich znajde

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Od wczoraj jeżdżę do pracy samochodem - niby mam dosyć blisko (ok 25 minut), ale szybko łapie mnie kolka, ledwo dojdę do pracy to już mnie nogi bolą i jestem zmęczona. No i pogoda też już niekorzystna - nie chcę się przeziębić.
z chodzeniem jeszcze nie tak źle, ale jak mam wejść do siebie na 3 piętro to jest masakra jak bym maraton przebiegła

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 10:57   #1904
Hosenka*
Zakorzenienie

Też na 3 piętrze mieszkam - faktycznie, wyjscie traktuję jak zdobycie jakiejś wielkiej góry

Instagram

Stary 2012-10-09, 11:07   #1905
mitabe
Rozeznanie

Właśnie obejrzalam dokument o operacjach plastycznych w Chinach. M A S A K R A. Wyobrazcie sobie, ze tam operują się zeby prace dostać. Robią sobie wszystko. Najlepiej jest podczas rekrutacji pracownikow coś jak nasz urząd pracy. Kobietka z okienka odsyła młode dziewczyny i np każe poprawiać nos albo oczy bo inaczej dziewczyna pracy nie dostanie. W specjalnych państwowych przychodniach robią masowo operację.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Też na 3 piętrze mieszkam - faktycznie, wyjscie traktuję jak zdobycie jakiejś wielkiej góry
Ja na czwarte prawie na czworakach juz wchodzę

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

maluchna dzięki za info, jutro skoczę i sprawdzę

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:18   #1906
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej dziewczynki. Ja dzisiaj chyba nic nie będę robić, tylko sobie poleniuchuję. No dobra, muszę przeszyć guziki w kurtce TŻa i doszyć w swojej, ale nic poza tym nie planuję.

Widzę, że piszecie o kreskach - ja mam już od jakiegoś czasu, ale nie ciemnieje, jest dość jasna i w sumie tylko lekko ją widać... Pępek ciągle mam wklęsły, ale już niewiele mu brakuje, a fakt faktem, miałam bardzo głęboki. No i trochę ciemniejszy jest, taki rdzawy.

Cytat:

Dziewczyny jak rozwiązałyście problem kurtek? Bo robi się coraz zimniej, a ja owszem..w stare się mieszczę, ale tylko mogę chodzić w rozpiętych Jak się zapnę to mnie w brzuch ciśnie więc odpada. Kupujecie coś?Ja mam problem bo przy mojej drobnej budowie wiem, że jak kupie o rozmiar wiekszą niż zwykle to się utopię w rękawach i będzie na mnie za długa...
Ja na zimę kupiłam płaszcz oversize, bardzo ładny krój ma, będę nosić sobie spokojnie po ciąży przez kilka następnych sezonów, a na jesień pożyczyłam grzybka od mamy. Co prawda, ma szary kolor i trochę się mieni w świetle (jakieś srebrne nitki wplecione), ale ma ładny kształt i nie jest długi ani obszerny.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja czuję się trochę grubo prze brzuch ale Tż w łózku cały czas powtrza że jestem taka sexi i tak mu się brzuszek podoba że na rzaie się nie zamartwiam.
No ja niestety nie mogę się jakoś przekonać, choć TŻ zapewnia mnie, że jestem najpiękniejsza na świecie i bardzo seksowna. Nie przemawia to do mnie.

Cytat:
Bo ja kocham na jeźdźca
Zabronione są tylko te, które uciskają brzusia, inne są jak najbardziej dozwolone. Także nie martw się, jeździec jest okej.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-10-09 o 11:22
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:11   #1907
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej
Ja nosze luzniejsze i w takich sie lepiej czuje bo wtedy nie widac po mnie ciazy ale musze zaczac nosic bo potem w sklepie jak staje w kasach dla ciezarnych to ludzie mi sapia nad uchem.

Krecha jest ale leciutenka, ledwo widoczna.

Szaja, ciuszki dla lal drozsze niz dla dzieci?! sieeeeeet......

Wczoraj mnie tak strasznie podbrzusze bolalo ze az plakalam z bolu, no i wiadomo strasznie sie balam, zwlaszcza przy siusianiu ten bol i wtedy tez twardnieje mi podbrzusze....... czy tez to takie napieranie, w kazdym razie podobno przez ta krotka szyjke, a myslalam, ze juz jest ok bol jak na miesiaczke, wiec mowicie, ze to braxtony hicksy moga byc???

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:19   #1908
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Niebieskie
Cytat:

zielone krówki

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość

zielone
Cytat:

Ja mam fioletowe krówki i śpiace niebieskie misie (w tej nie podoba mi się to, ze kontury nie są pełne, a takie jakby przerywane )

A z beżowymi misiami w okienkach mam podusie do wózka
Dzięki dziewczyny chyba wybiorę niebieskie
Hosenka i jak z jakością tej pościeli, jesteś zadowolona?

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Feroplex dostałaś? Drogie jak diabli, ale skuteczne, ja niestety dwie dziennie biorę
Tak, dziś mam odebrać bo musieli w aptece sprowadzić

Cytat:
witam się z rana

Ja kosmetyków dla dziecka nie mam jeszcze żadnych, więc dopiero muszę się zagłębić w temat

Ja wylicytowałam na allegro płaszczyk z h&m, ale niestety okazał się sporo za duży I dalej jestem bez

A te kosmetyki z dla dzieci z babydream są os pierwszego dnia?

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:22   #1909
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz wystarczyło pogadać.
Moj mówi żenawet jakbym dużo się roztyła to przecież jakoś przeżyje noi to jest przejściowe; noi oczywiście cycki to podoba mu się najbardziej
Cytat:

Dziś powitały mnie już zamarznięte szyby Trzeba było skrobać i sie spóźniłam 8 minut
O dobrze że mam garaż, jakbym szyby miała skrobac to bym nie zdążyła do pracy bo wyrabiam się na styk
Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
odnośnie płaszczyka na zime, to ja z miesiąc temu kupiłam sobie w lumpku, taki odcinany pod biustem za 20zł tylko właśnie na ten okres niby zimy niby jesieni już sie w nic nie dopinam:/może coś u sióstr moich znajde

z chodzeniem jeszcze nie tak źle, ale jak mam wejść do siebie na 3 piętro to jest masakra jak bym maraton przebiegła
Muszę przymierzyć swój płaszcz, był taki luźniejszy to może jeszcze się w niego dopnę.
Schody to tragedia, nawet w domu na piętro wchodzę dwa razy wolniej.
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Krechy nie mam, pępek tez bez zmina.
Ledy trzymaj się, już bliżej niż dalej
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:26   #1910
Hosenka*
Zakorzenienie

Insolito: pościel jak pościel, pooglądałam i schowałam Jeszcze nie prałam, wiec nie wiem jak sie zachowa.

Instagram

Stary 2012-10-09, 12:29   #1911
eff8
Zakorzenienie

Hej Wam

Cytat:
Delicjanko, a od dawna masz tę krechę?

bo ja pamiętam,że w pierwszej ciąży pojawiła mi się na samym końvu ciąży za to po porodzie bardzo długo nie schodziła

ja jeszcze nie mam krechy, ale w tamtej ciazy mialam pod koniec i to dosc ciemna i bardzo dlugo mi tez nie znikala na pewno dluzej niz pol roku

takze w tej ciazy tez sie pewnie pojawi... a pepek na wierzchu juz jest heh

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:35   #1912
mitabe
Rozeznanie

Ale sie zmęczyłam, sprzatnelam mieszkanie bo juz wszędzie wszystko powyciagane na wierzchu było - uroki małego moeszkania. Wytarłam kurze i sprzątnęłam pól łazienki - kibel mąż wyczyści .

Ja mam taką mała i jasną tą krechę, raz jest bardziej, a raz mniej widoczna.
Piszecie, że wasi TZ zachwycają się piersiami. U mnie jest odwrotnie, miałam nie za duże nie za małe takie w sam raz i krztałt miały fajny. Teraz są dużo większe a ich krztałt to tragedia mam nadzieję, że tak nie zostanie i będą lepiej wyglądać bo teraz jak dojara bez stanika wyglądam.

Stary 2012-10-09, 12:37   #1913
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dziekuje Ifwka, najwazniejsze ze Maly kopie, tylko przy tym bolu jak Maly sie rozszalal jak kopal to tak bolalo ze myslalam, ze macica mi wyskoczy

Co do fotelika roan to jest niewiele tanszy od maxi cosi a zero testow zderzeniowych, no i opinie ma fatalne, ja osobiscie mam fiola na punkcie opinii i testow dlatego wole zainwestowac w cos lepszego

Stary 2012-10-09, 12:39   #1914
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Hej
Ja nosze luzniejsze i w takich sie lepiej czuje bo wtedy nie widac po mnie ciazy ale musze zaczac nosic bo potem w sklepie jak staje w kasach dla ciezarnych to ludzie mi sapia nad uchem.

Szaja, ciuszki dla lal drozsze niz dla dzieci?! sieeeeeet......

Wczoraj mnie tak strasznie podbrzusze bolalo ze az plakalam z bolu, no i wiadomo strasznie sie balam, zwlaszcza przy siusianiu ten bol i wtedy tez twardnieje mi podbrzusze....... czy tez to takie napieranie, w kazdym razie podobno przez ta krotka szyjke, a myslalam, ze juz jest ok bol jak na miesiaczke, wiec mowicie, ze to braxtony hicksy moga byc???
Ja mam ostatnio podobnie, lekarz mówił, że jak pecherz się obkurcza przy sikaniu to może taki ból powodować ale teraz to nie wiem. Jutro wizyta to powiem zeby mi szyjkę sprawdził w końcu bo jeszcze nie miałam.

Stary 2012-10-09, 12:41   #1915
zoffka
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny,

niestety nie jestem w stanie przeczytać, wpadłam tylkona chwilkę powiedzieć, że dzisiaj mnie wypuścili do domu, tzn. jadę teraz do mojej mamy, będziemy tam mieszkać razem z Zosią aż do narodzin Maludy. Tatuś będzie weekendowy. Nie ma innego rozwiązania, ale jakoś damy radę.

W szpitalu tydzień czekałam za zabiegiem, bo mi biocenoza źle wychodziła, po zabiegu 3 dni na kroplówkach, teraz co dwie godziny tabletka i prawie cały czas leżenie.

Dzięki za kciuki.

Może uda mi się jakoś do Was odezwać niebawem, ale tam z netem jest ciężko, więc wiecie...

Trzymajcie się cieplutko
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:41   #1916
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A nie macie w bloku czegos takiego jak suszarnia? Niewazne jaka ma nazwe, chodzi o pomieszczenie w piwnicy, ktore stoi puste.
U nas w klatce bylo cos takiego, mama napisala pismo do spoldzielni z prosba o klucz i dzieki temu nie musiala tachac wozka z siostra na 3 pietro.
Nie mam pojęcia Ale chyba nie. Administrator mówił, że wszyscy te wózki tyrzmali na dole, tam gdzie my chcemy.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Mój się nie darł bo się nie przyznałam
No tak, jak nie widać, to po co mówić i stresować chłopa :P
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:42   #1917
LadyWhisper
Zakorzenienie

Moje cycki to zawsze makutkie byly, splaszczone treningowymi Stanikami, a teraz sa tak pelne, duze, okragle i jedrne ze kosmos, chociaz ja osobiscie wolalam te moje wczesmiejsze

Dziewczyny czytalam ze rozstepy robia sie czasem od hormonow, i tak sie zastanawiam, bo kurcze dupsko mi sie nie roztylo w ogole, a rozstepy mam takie, jakbym przytyla po 10kg na jednym posladku myslicie, ze hormony faktycznie moga byc za to odpowiedzialne? A jezeli tak to jest jakakolwiek szansa, ze one znikna? Bo o ile te na biodrach lubie i akceptuje, to na posladkach tragedia

Stary 2012-10-09, 12:54   #1918
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
mustela oraz chicco też nie mają parafiny
A tak, ale to juz z tych drozszych.

Cytat:
\
Dziewczynki słuchajcie, kiedyś wam pisałam, że śnią mi się ciągle chore dzieci, a dzisiaj sen erotyczny 1 klasy. Przepieprzyłam pół świata: Azjatów, Murzynów, Europejczyków, Amerykanów itd.Ale jakaś taka wypoczęta się obudziłam i aż do 9,30 spałam.

Cytat:
Bo ja kocham na jeźdźca
Tak, jak mowisz - nie mozna uciskac brzuszka.
Wiec wszelkie jezdzce, lyzeczki, od tylu, itp sa dozwolone

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:54   #1919
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,

niestety nie jestem w stanie przeczytać, wpadłam tylkona chwilkę powiedzieć, że dzisiaj mnie wypuścili do domu, tzn. jadę teraz do mojej mamy, będziemy tam mieszkać razem z Zosią aż do narodzin Maludy. Tatuś będzie weekendowy. Nie ma innego rozwiązania, ale jakoś damy radę.

W szpitalu tydzień czekałam za zabiegiem, bo mi biocenoza źle wychodziła, po zabiegu 3 dni na kroplówkach, teraz co dwie godziny tabletka i prawie cały czas leżenie.

Dzięki za kciuki.

Może uda mi się jakoś do Was odezwać niebawem, ale tam z netem jest ciężko, więc wiecie...

Trzymajcie się cieplutko
Leż i odpoczywaj, teraz to najważniejsze

Cytat:
Moje cycki to zawsze makutkie byly, splaszczone treningowymi Stanikami, a teraz sa tak pelne, duze, okragle i jedrne ze kosmos, chociaz ja osobiscie wolalam te moje wczesmiejsze

Dziewczyny czytalam ze rozstepy robia sie czasem od hormonow, i tak sie zastanawiam, bo kurcze dupsko mi sie nie roztylo w ogole, a rozstepy mam takie, jakbym przytyla po 10kg na jednym posladku myslicie, ze hormony faktycznie moga byc za to odpowiedzialne? A jezeli tak to jest jakakolwiek szansa, ze one znikna? Bo o ile te na biodrach lubie i akceptuje, to na posladkach tragedia
Na pewno hormony mają na to wpływ, rozstępy nie znikną, ale zjaśnieją i staną się takie srebrzyste. Porobiły mi się na piersiach, wczoraj aż się popłakałam, ale mąż mi powiedział że on nic nie widzi i mam się takimi drobiazgami nie przejmować

Dziś zaczęliśmy 27 tydzień! Ale to szybko leci.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:55   #1920
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam już długo, właściwie systematycznie zaczęła mi ciemnieć od początku ciąży. Teraz mam takę krechę od góry, poprzez pępek do samego dołu

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Właśnie obejrzalam dokument o operacjach plastycznych w Chinach. M A S A K R A. Wyobrazcie sobie, ze tam operują się zeby prace dostać. Robią sobie wszystko. Najlepiej jest podczas rekrutacji pracownikow coś jak nasz urząd pracy. Kobietka z okienka odsyła młode dziewczyny i np każe poprawiać nos albo oczy bo inaczej dziewczyna pracy nie dostanie. W specjalnych państwowych przychodniach robią masowo operację.
Obłęd Już to widzę w naszych pupach, siedzi sobie dziunia za okienkiem i do każdego z mordą, że jak mają mu pracę znaleźć, jak on ma uszy odstające, albo podbródek drugi Dobrze, że NFZ się nigdy na coś takiego nie zgodzi

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
No to witam się z rana Właśnie jem śniadanko, ogarnę trochę mieszkanko i na 14:45 mam usg 4D już nie mogę się doczekać

Co do wyprawki, to oprócz ubranek jeszcze nic nie mam :/ i nawet nie wiem kiedy ja to wszystko uzbieram.
Miłego dnia kobitki
Zazdroszczę usg i trzymam kciuki Daj potem znać co słychać u Maluszka
A co do wyprawki ja mam mniej więcej tak samo. Mniej więcej bo nie wiem czy ubranek wystarczy i czy jeszcze czegoś nie dokupić, ale z kosmetyków i innych nie mam nic

Ja dzisiaj pospałam do 11:30 Ale ciężką noc miałam. Najpierw Mała tak szalała, że nie wiedziałam jak leżeć, potem mi było niedobrze, jak już usnęłam to 4 razy wstawałam, żeby się wysikać i za każdym razem trudno mi było zasnąć. A nad ranem brzuch mi się zrobił twardy i znowu wydziwiałam z leżeniem.

Lady bo zapomniałam wcześniej spytać. Ty bierzesz jakieś leki na tą szyjkę? Czy tu wystarczy leżenie?

Zoffka dobrze, że Cię wypuścili, trzymaj się
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości