Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-09, 12:47   #4381
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Konczi Jasne i myślę że jak byś ją stosowała dokłądnie to szybko zrzucisz. Ja mam 1400 kcal i tak samo miałam jak startowałam z 85 przed Jasiem. Potem mi nawet zwiększył kaloryczność głodna chodzić nie bedziesz tyle jest jedzenia podaj maila to Ci jutro wyślę jak dostanę dietkę

gratulacje z okazji @ ja nadal czekam ciekawe dlaczego nie mam...
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:53   #4382
katarzinka
Wtajemniczenie

Asiulka - gratulacje z powodu zgubionych kg
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:55   #4383
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

właśnie teraz dojrzałam że masz około 10 miesięcy różnicy między chłopcami ... to szybciutko się Wam udało ... jak dajesz radę???
To jest rok i 10 miesiecy Takze nie tak źle.

Ale moja tesciowa ma 1,5 roku i jak On dala rade to kazdy da......

Moja mama tez 1,5 roku miedzy moimi bracmi, ale miala pomoc mamy.

Moja dobra kolezanka po 1,5 roku urodzila blizniaki - to bylo dopiero zaskoczenie jak zaszla w ciaze blizniacza bo nie tego sie spodziewala. Ale widze ja teraz - jest ciezko wiadomo, ale tak ja to uskrzydla. Swiata poza dziecmi nie widzi. Marzyla o duzej rodzinie i to jest spelnienie jej marzen. jest najszczesliwsza pod sloncem.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:56   #4384
ula2689
Wtajemniczenie

Katee27 Hubert ma w wypisie ze szpitala" lewa nerka: 4,4 x 2cm zaznaczony ukm nerki lewej, miedniczka w wymiarze poprzecznym szerokości 0,6cm."Nie mam pojęcia co to znaczy w szpitalu nic mi nie mówili że coś nie tak tylko kazali się umówić na usg brzucha kontrolne.

Lukrecja serdecznie współczuję przeżyć.To pod jakąś skargę podlega żeby tak tżta wyganiać?Więzienie jakieś czasy prl u się przypominają.Jeszcze pewnie ten szpital ma odznakę fundacji Rodzić Po Ludzku

Katiem dziękuję za nazwę maści właśnie o to mi chodziło
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:58   #4385
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam wiadomość od M_moni!
07 października o 23 przyszła na świat nasza córka Maja. 58 cm 3380 g. Może dzisiaj wyjdziemy ze szpitala.

Gratulujemy!
gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
INFO OD KAJAJA:

nadal są w szpitalu, Malutka walczy z infekcją ucha, Kaja pisze ze pewnie dobiją do 2 tgodni pobytu. i pozdrawia wszystkie mamuski
rany tyle czasu musza tam siedziec ja bylam 5 dni i myslalam ze zwariuje.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny!

Dearlie jest w szpitalu, zostawili ją na oddziale, w tym szpitalu u niej w mieście. Wszystko jest ok, ale została na obserwacji, ma nadzieje, że jtr. ją wypuszczą. Na ktg miała kilka wysokich skurczy, ale rozwarcia brak. Być może będzie rodziła przez cc, ze względu na wagę Antosia. Na sali leży z dobrą znajomą, więc się nie nudzi. Pozdrawia Was wszystkie.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Mój tż ma dzisiaj urodziny.... fajnie by było urodzić dzisiaj.

A tak w ogóle w sobotę i niedzielę mam zjazd... I nie wiem co mam robić.... jechać czy nie...

trzymamy zeby wszystko bylo ok

ja tez mam zjazd kto pojdzie za mnie ?

lukrecja wspolczuje przezyc!!!! ja zaczynam doceniac to ze mialam cc.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:59   #4386
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Moja dobra kolezanka po 1,5 roku urodzila blizniaki - to bylo dopiero zaskoczenie jak zaszla w ciaze blizniacza bo nie tego sie spodziewala. Ale widze ja teraz - jest ciezko wiadomo, ale tak ja to uskrzydla. Swiata poza dziecmi nie widzi. Marzyla o duzej rodzinie i to jest spelnienie jej marzen. jest najszczesliwsza pod sloncem.
Moja teściowa ma dzieci po roku i 4 miesiacach do tego miałą 17 lat i 18 i poł jak je rodziłą teraz patrzac na mnie mówi ze powinna dostac medal ze dałą rade a bylo ciezkop
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 13:03   #4387
elena_100
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki

w przerwie prasowania zaglądam Kama u teściowej to mogę se pozwolić
Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

W końcu znalazłam chwilkę żeby do Was zajrzeć

Jaśko dziś skończył 3 tygodnie położna była u nas z wagą i mały waży 4570g przez tydzień przybrał 510g ... więc to troszkę dużo i musimy go zacząć troszkę oszukiwać czyli jak budzi się co 2-2,5 h to wtedy podać wodę bądź herbatkę a mleko nie częściej niż co 3,5 h
Moje dzieciątko bardzo lubi spać na brzuszku dziś cały dzień tak śpi bo inaczej nie chce.

Mój z kolei śpi po karmieniu na rękach , kładę go do łóżeczka a ten robi wielkie oczka
Myślę że nie ma co panikować z tym charczeniem , poobserwuj go jeszcze troszkę możesz solą fizjologiczną nosek zakroplić .

śliczny chłopiec

ja też nie używam płynu do naczyń .

Muminku świetne wieści nam przyniosłas

A oto moje 3 tygodniowe szczęście
Sliczne to twoje szczęście, naprawdę duży chłopiec

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Elena kurcze wiesz bo jak mierze tym termometrem sobie to mam 36,4 a jak mierze maluszkowi to ma 37,4 i tak cały czas. Już sie bałam ze mały ma gorączke ale on nie wykazuje tego żeby z nim cos nie tak było.

Lukrecja no to Cie paskudnie wymęczyli, skądś to znam i nie mam zamiaru rodzić w najbliższych latach albo nawet wcale. Nie nadaje sie na takie bóle.
Iwona pytałam o to położnej i ona powiedziała, że dzieciaczki mają większą temp. niż my, taka jest ok. Jakby było koło 38 to dać paracetamol w czopku.

Cytat:
07 października o 23 przyszła na świat nasza córka Maja. 58 cm 3380 g. Może dzisiaj wyjdziemy ze szpitala.

Gratulujemy!
Gratulacje dla Moni i asiejki i całusy dla pociech

Cytat:
Dziewczyny!

Dearlie jest w szpitalu, zostawili ją na oddziale, w tym szpitalu u niej w mieście. Wszystko jest ok, ale została na obserwacji, ma nadzieje, że jtr. ją wypuszczą. Na ktg miała kilka wysokich skurczy, ale rozwarcia brak. Być może będzie rodziła przez cc, ze względu na wagę Antosia. Na sali leży z dobrą znajomą, więc się nie nudzi. Pozdrawia Was wszystkie.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Mój tż ma dzisiaj urodziny.... fajnie by było urodzić dzisiaj.

A tak w ogóle w sobotę i niedzielę mam zjazd... I nie wiem co mam robić.... jechać czy nie...
Dużo zdrówka i wszystkiego najlepszego dla TŻ i trzymam za Dearlie
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ja dopiero wstałam. Nie wiem co się dzieje. Mój ogranizm chyba chce się wyspać na zapas

Gratulacje dla M_moni

Kajaja trzymajcie sie, już niedługo i będziecie w domku.

Dearline nie wygłupiajcie się z Antosiem, jeszcze troche. Musimy wytrzymać jeszcze z tydzień. Dużo zdrówka i trzymam kciuki za powrót do domu
Wyśpij się na zapas

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja też mleka krowiego nie piję, ale myślałam że sojowe nie zaszkodzi... No ale chyba myliłam się

Moja waga stanęła na 63 kg i też nie chce ruszyć. Może to przez te biszkopty, jem dwie paczki dziennie

Henio też sika na ścianę za przewijakiem, a ostatnio udało mu się nawet w okno trafić!
Kamilka ostatnio jak ją przewijałam postanowiła zrobić kupę i z przewijaka trafiła mi prosto do łóżka. A mamy ponad metr. To dopiero rozrzut

Lucia no to miałaś horror, ale dzielna byłaś

A moje cycuszki produkują coraz więcej, albo Kama je trochę mniej. Nie wiem, pije krócej ale wydaje mi się, że bardziej efektywnie a piję tylko jednego hippa dziennie. Chyba zacznę odciągać i mrozić pokarm. W czym to lepiej robić, w pojemniczkach czy woreczkach??

A nasza Aga_ton ciągle w szpitalu. Lenka w nocy budzi cały oddział, no ale lepiej już u nich

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 13:16   #4388
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

Iwona pytałam o to położnej i ona powiedziała, że dzieciaczki mają większą temp. niż my, taka jest ok. Jakby było koło 38 to dać paracetamol w czopku.
Kochana wielkie dzięki za informejszyn

Ale moje dzieciątko chrapie głośno, uwielbiam tego słuchać aż sie chce go schrupać
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 13:26   #4389
gda
Zakorzenienie

To ja Was przebiję! Moja koleżanka ma dokładnie rok po roku synków.

Urodziła w maju jednego i drugiego rok później z różnicą 4 dni!!!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 13:33   #4390
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
haj kochane mamcie ...
no wiem, że szybko zdecydowaliśmy się na staranka ale o Dusie walczyliśmy 7 lat prawie więc może się okazać że i tym razem będzie długa droga a jak Bozia da to będziesz szybko co bardzoooo by nas cieszyło - chcemy by rodzeństwo było w podobnym wieku to szybciej więzi będą silniejsze .. chyba
i dzisiaj dokładnie po 8 tygodniach przyszła @ ... się zjawiła z samego rana przed kawusią jeszcze

moje dziecko jadło dzisiaj o 00:20 120ml później o 7:20 kolejne 120 ml i teraz o 11:10 90 ml ... i teraz śpi - uwaga w łóżeczku !!!!!!!!
Pewnie, uważam że nie ma co zwlekać ze staraniami jeżeli zależy na kolejnym dzidziusiu. Moja mama była w ciąży jakoś 3 miesiące po urodzeniu pierwszego dziecka i ma się świetnie.
Życzę Wam powodzenia

To pięknie śpi
Moja dzisiaj słabo. Przysypia na krótkie drzemki. Najlepiej jakby ją położyć na sobie, wtedy długo potrafi pospać.
Stary 2012-10-09, 13:33   #4391
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

gratulacje dla M_Moni !!!!!!!!

i trzymam kciuki za Dearlie

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 13:34   #4392
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Katee27 Hubert ma w wypisie ze szpitala" lewa nerka: 4,4 x 2cm zaznaczony ukm nerki lewej, miedniczka w wymiarze poprzecznym szerokości 0,6cm."Nie mam pojęcia co to znaczy w szpitalu nic mi nie mówili że coś nie tak tylko kazali się umówić na usg brzucha kontrolne.

Lukrecja serdecznie współczuję przeżyć.To pod jakąś skargę podlega żeby tak tżta wyganiać?Więzienie jakieś czasy prl u się przypominają.Jeszcze pewnie ten szpital ma odznakę fundacji Rodzić Po Ludzku

nie ma sprawy.

Z ta nerka to pewnie u noworodkow dosc czeste i dlatego zlecili tylko kontrolne usg brzucha. Ale w sumie wypadaloby Cie powiadomic.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Moja teściowa ma dzieci po roku i 4 miesiacach do tego miałą 17 lat i 18 i poł jak je rodziłą teraz patrzac na mnie mówi ze powinna dostac medal ze dałą rade a bylo ciezkop
To faktycznie lekko nie miala

Ja tak sie smieje z tej mojej tesciowej - bo wg niej to Ona ma zawsze najciezej, najgorzej itd. A jak sie chlopaki urodzily to miala 11-nastoletnia corke i juz zapomniala, ze jej pomagala. No ale Ci co nawiecej marudza najdluzej zyja

Cytat:
cześć dziewczynki

w przerwie prasowania zaglądam Kama u teściowej to mogę se pozwolić

Sliczne to twoje szczęście, naprawdę duży chłopiec

Gratulacje dla Moni i asiejki i całusy dla pociech

Dużo zdrówka i wszystkiego najlepszego dla TŻ i trzymam za Dearlie

Wyśpij się na zapas

Kamilka ostatnio jak ją przewijałam postanowiła zrobić kupę i z przewijaka trafiła mi prosto do łóżka. A mamy ponad metr. To dopiero rozrzut

Lucia no to miałaś horror, ale dzielna byłaś

A moje cycuszki produkują coraz więcej, albo Kama je trochę mniej. Nie wiem, pije krócej ale wydaje mi się, że bardziej efektywnie a piję tylko jednego hippa dziennie. Chyba zacznę odciągać i mrozić pokarm. W czym to lepiej robić, w pojemniczkach czy woreczkach??

A nasza Aga_ton ciągle w szpitalu. Lenka w nocy budzi cały oddział, no ale lepiej już u nich
Ja mroze w woreczkach bo mam ich wiecej.
Agaton biedulka. CAluski dla niej

Dziewczyny jak dlugo przy przeziebieniue moze sie utzrymywac temperatura u dziecka? BO kurcze Pawel ma od piatku i juz nie wiem czy to normalne? Nie jest to wysoka goraczka. Takie cieplejsze czolo. Dokladnie nie wiem bo 1 termometr nie dziala, a 2 zle mierzy. Mama ma mi przywiezc swoj.
Ma katar i kaszel.

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-10-09 o 13:36
Stary 2012-10-09, 13:35   #4393
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Kochana wielkie dzięki za informejszyn

Ale moje dzieciątko chrapie głośno, uwielbiam tego słuchać aż sie chce go schrupać
Niesamowite co?
Jak facet chrapie, pierdzi albo beknie to chce się go zabić, a jak dzidzia to schrupać z miłości
Stary 2012-10-09, 14:07   #4394
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Niesamowite co?
Jak facet chrapie, pierdzi albo beknie to chce się go zabić, a jak dzidzia to schrupać z miłości
dokładnie !!
Tylko jak chłop chrapie to tak jakby drzewo piłował, a mały to tak delikatnie

Za to teraz sie obudził i sie drze, a przy cycu marudzi i sie kręci
Normalnie kuźwa ADHD jakies
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 14:09   #4395
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:

a ja znam rodzeństwo z tego samego roku - jedno ze stycznia (początek) drugie z grudnia (połowa) - w sumie niby jest rok różnicy miedzy nimi
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 14:14   #4396
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość

a no ma ...

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 14:20   #4397
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dzień Doberek

U nas standardowo pobudki o 24.3.6 jak w zegarku.

Wpadłam się przywitać i korzystając z okazji że mała śpi idę ogarnąć mieszkanko.

Mam pytanie jak ubieracie na spacer maleństwa w taką pogodę jak dziś jest pochmurno i około 10 stopni,pomóżcie bo chcę iść na spacer a nie wiem jak ją ubrać

Angel cieszę się że bobotic pomógł u nas też bardzo pomaga
ja małej ubieram taki śpiworek na polarku, a pod spód body na dł rękaw takie grubsze i spodenki. Chociaż na foto ma pajacyk, bo u lekarza się osiusiałą i trza było ją przebrac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 04102012315.jpg (65,3 KB, 66 załadowań)

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 14:29   #4398
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
A tu takie zdjecia podsumujace pierwszy miesiac zycia
drugie foto zabójcze to Ci przystojniak minkę strzelił

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Mam pytanko do dziewczyn karmiących swoje dzieciaczki butelkami...Czym je myjecie (butelki oczywiście nie dzieci ) płynem do mycia naczyń czy samą wodą?? bo ja płuczę samą wodą i od czasu do czasu wygotowuję ale nie wiem czy to wystarcz
ja opłukuję i od czasu do czasu wyparzam

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
mała to straszny zarlok,w 5 tyg przybrala 900g i urosla od porodu czyli w 6 tyg 7,5 cm!! je co 8 godz 45 ml a jak jestem rano to dodatkowo wypija 15-20ml z piersi a od jutra bedzie co 8 godz dostawac zeby wiecej mogła spac i nie tracic energii zeby jeszcze wiecej mogla rosnąć...jest 100%na moim mleku...dzis sie kompałyśmy,małej sie mega podobało!!

kurcze nie umiem sie doszukac gdzie malej by mogli zrobić badanie Prechtlem tu w okolicy,mała ma jamkę malacyjna wiec zalezy nam na szybkiej diagnozie czy nie ma porażenia mózgowego po tym wylewie,kazdy dzien na wage zlota a my stoimy w miejscu
no to super ,że małą tak ładnie przybiera. Moja w 4 tyg przybrała 1100 no ale oprócz piersi dojada też butlę ale od kilu dni staramy się ją ograniczczyc do minimum ze względu na kolki

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez aniolek21 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny. Mam na imie Ania i podczytuje Was od samego początku. Sama nie wiem czemu ale nigdy nie udzielałam się na forum i stwierdziłam że czas to zmienić bo coraz więcej pytań i wątpliwości mi się nasuwa jeżeli chodzi o opiekę nad Maleństwem. Mój Synek urodził się 19 września mam nadzieję że nie jest za późno żeby się do Was przyłączyć
witamy serdecznie

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

W końcu znalazłam chwilkę żeby do Was zajrzeć

Jaśko dziś skończył 3 tygodnie położna była u nas z wagą i mały waży 4570g przez tydzień przybrał 510g ... więc to troszkę dużo i musimy go zacząć troszkę oszukiwać czyli jak budzi się co 2-2,5 h to wtedy podać wodę bądź herbatkę a mleko nie częściej niż co 3,5 h
Moje dzieciątko bardzo lubi spać na brzuszku dziś cały dzień tak śpi bo inaczej nie chce.
śliczy kawaler to widzę ,że nie tylko moja mała ma taki apetyt

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:

Gratulujemy!
dladziewczyn czekamy na nie na wątku

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
INFO OD KAJAJA:

nadal są w szpitalu, Malutka walczy z infekcją ucha, Kaja pisze ze pewnie dobiją do 2 tgodni pobytu. i pozdrawia wszystkie mamuski
by uszko jak najszybciej wróciło do zrowia i by dziewczyny wróciły do domku

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 14:29   #4399
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
ja małej ubieram taki śpiworek na polarku, a pod spód body na dł rękaw takie grubsze i spodenki. Chociaż na foto ma pajacyk, bo u lekarza się osiusiałą i trza było ją przebrac
Cudny ten śpiworek. Słodki widok
Stary 2012-10-09, 14:34   #4400
Lewek
Zakorzenienie

Dziewczyny, jakie miałyście ciśnienie w ciąży? Ja mam raczej niskie, 110/70, za to mam dosyć wysoki puls 93, jak to było u Was? Dopiero sobie zakupiłam ciśnieniomierz i się zastanawiam czy to normalne. Lekarz podczas badania nie zgłaszał jakiejś nieprawidłowości, choć za każdym razem ciśnienie było takie niewysoki, ale o puls to nie pytałam nigdy.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 14:40   #4401
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie miałyście ciśnienie w ciąży? Ja mam raczej niskie, 110/70, za to mam dosyć wysoki puls 93, jak to było u Was? Dopiero sobie zakupiłam ciśnieniomierz i się zastanawiam czy to normalne. Lekarz podczas badania nie zgłaszał jakiejś nieprawidłowości, choć za każdym razem ciśnienie było takie niewysoki, ale o puls to nie pytałam nigdy.

ja przed ciążą miałam niskie ciśnienie i wysoki puls, potem w ciąży takie jak Ty piszesz, wskoczyło w norme - 110/70, 120/80 itp. i też strasznie wysoki puls :/ ale nikt mi też nic na to nie mówił..raczej przed ciążą się stresowali że mam takie niskie ciśnienie..ja myślę że to normalne bo w końcu organizm pompuje krew "podwójnie" i że jakby to było jakieś nieprawidłowe to lekarz by zareagował i zwrócił uwagę na to

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości

Edytowane przez justyna12345
Czas edycji: 2012-10-09 o 14:41
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 15:08   #4402
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
To normalne, tak jak pisze Justyna.

Puls jest wyższy, bo masz więcej krwi do pompowania.
Stary 2012-10-09, 15:42   #4403
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulujemy!
Gratulacje

Cytat:
Dziewczyny!

.

Trzymamy kciuki za Dearlie i Antosia i buziaki zasyłamy

Cytat:
?

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napis

moje dziecko jadło dzisiaj o 00:20 120ml później o 7:20 kolejne 120 ml i teraz o 11:10 90 ml ... i teraz śpi - uwaga w łóżeczku !!!!!!!!

Super grzeczna niunia

od kiedy tak ładnie przesypia Ci noce?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 15:42   #4404
Lewek
Zakorzenienie

Dzięki Uspokoiłyście mnie.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 15:50   #4405
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Eh a moja to coś nie może sobie wyregulować dnia. Wczoraj ładnie kimała w ciągu dnia i najadała się dość szybko, a dzisiaj odwrotnie - mało śpi i ciągle chce do cycunia.
Na spacer nie ma szans, chociaż i tak leje...

Bardzo podoba mi się ta karuzelka, tylko nie jej cena.
http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...665623634.html
Jak uważacie? Warto tyle wydać na karuzelę?
Stary 2012-10-09, 16:08   #4406
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłam wczoraj u dietetyka i od ostatniego razu mam 7 kilo na minusie podobno super leci. Więc jeśli byłabyś zainteresowana to jutro dostanę moją dietę na maila mogę Ci podesłać jeśli być chciała może coś soboie wybierzesz.. myślę że idealna na karmieniesame zdrowe rzeczy także mój bilans ma się 93 kg od porodu zrzucone 20 kg
Piękny wynik. Właśnie taki marzę osiągnąć. Poproszę o dietkę.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Tamlin dziękuje Ci kochana za tą przepowiednie Ja ide szykować sie do położnejtylko musze czekać na mame,żeby mnie zawiozła
A proszę Cię bardzo
Jak wizyta?

Cytat:
i dzisiaj dokładnie po 8 tygodniach przyszła @ ... się zjawiła z samego rana przed kawusią jeszcze

Brawa dla Duśki
No i gratki z okazji @. Staranka czas zacząć???

Cytat:

Cytat:

Moja ma córkę ze stycznia i drugą z początku grudnia

Cytat:
Niesamowite co?
I jeszcze te zachwyty nad bąkiem czy kupą Pięknie, och, ach

Cytat:
Moim zdaniem nie warto. Paula miała karuzelę w tyłku, a kupę kasy kosztowała. Teraz nie kupuję wcale.
Stary 2012-10-09, 16:15   #4407
kraven
Zakorzenienie

Asiulka czy ja też mogę prosić o diete?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 16:31   #4408
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Asiulka czy ja też mogę prosić o diete?
I ja!
Stary 2012-10-09, 16:41   #4409
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Konczi Jasne i myślę że jak byś ją stosowała dokłądnie to szybko zrzucisz. Ja mam 1400 kcal i tak samo miałam jak startowałam z 85 przed Jasiem. Potem mi nawet zwiększył kaloryczność głodna chodzić nie bedziesz tyle jest jedzenia podaj maila to Ci jutro wyślę jak dostanę dietkę

gratulacje z okazji @ ja nadal czekam ciekawe dlaczego nie mam...

dziękuję Ci już poszedł wcześniej mail ..

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

aaaaa nio widzisz ja widzę co chcę .. to też fajna różnica ale dajesz spokojnie radę ???

Cytat:
Pewnie, uważam że nie ma co zwlekać ze staraniami jeżeli zależy na kolejnym dzidziusiu. Moja mama była w ciąży jakoś 3 miesiące po urodzeniu pierwszego dziecka i ma się świetnie.
Życzę Wam powodzenia

To pięknie śpi
Moja dzisiaj słabo. Przysypia na krótkie drzemki. Najlepiej jakby ją położyć na sobie, wtedy długo potrafi pospać.
Moja zawsze słabo śpi i właśnie dzisiaj tylko chwilę w łóżeczku była ale za to 2 a właściwie 3 razy .. muszę ją przełamać do tego by w dzień też chciała w nim drzemać a nie tylko na mnie bądź w bujaczku

Cytat:
Eh a moja to coś nie może sobie wyregulować dnia. Wczoraj ładnie kimała w ciągu dnia i najadała się dość szybko, a dzisiaj odwrotnie - mało śpi i ciągle chce do cycunia.

mamy tę karuzelkę i dzisiaj chwile zabawiała się nią panna nasza

Tamlin
Marta Dusia po 4 tygodniach zaczęła mieć 2 karmienia w nocy tak około 1 i 4-5 miała teraz jej się przestawiło od około tygodnia
angel śliczna niunia miałam pisać skąd masz foty dusi hehe bo mamy te same pieluszki widzę
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 16:44   #4410
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:

No bardzo ladna.

Ja kupilam taka
http://allegro.pl/karuzelka-muzyczna...690070408.html

I pamietam ze Pawel sie interesowal. Kuba na razie średnio.
ale moglam ja przyczepic do wszystkiego. Czesto zabieralismy ja na palak od fotelika samochodowego.

Pawełek

Kubuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości