|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
Daleko jest szpital, możesz go odwiedzać, kiedy go wypiszą?
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-10-09 o 16:29 |
|
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Gratulacje!!!!Cytat:
|
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Fioluśku cieszę się, że już lepiej, wiesz jak długo Staś musi zostać w szpitalu? Oby jak najkrócej.
Ucałuj królewicza |
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Staś zaraz po urodzeniu miał problemy z oddychaniem, miał przyspieszony oddech, lekarze coś mówili, że coś mu świszczy, złapał prawdopodobnie jakąś infekcje odemnie, która spowodowała wrodzone zapalenie płuc u niego. Od razu dostał antybiotyki, jego stan już jest nieporównywalny do tego co było. A kiedy go wypiszą ciężko powiedzieć, bo musi zacząć jeść conajmniej 600 ml mleka na dobe, a teraz je około 120 ml może teraz więcej, i do tego do końca muszą infekcje zwalczyć. Neonantolodzy kłucili się ile ma dostać pkt Apgar 7 czy 8 i w sumie nie wiem na ilu staneło.
A ja już dochodzę powoli do siebie, rana mnie ciągnie ale ładnie się goi. Mój gin zdecydował ze trzeba zrobić cc, bo miałam 2 wąskie zapisy ktg, a teraz widzę na wypisie, że wpisali mi zagrożenie zamartwica. Do tego cukry na czczo mi nadal zaczęły rosnąć, a Staś już był donoszony i mój gin stwierdził, że nie będziemy czekać aż wydarzy się kolejna tragedia, tu chodziło mu o Filipa. |
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Fio kurcze dużo sił dla Was!! w sumie dobrze że lekarz zdecydował sie na cc.....
![]() 3majcie się jakoś i oby Staś wyszedł szybko ze szpitala i żebyście mogli cieszyć się soba jak najszybciej!!
|
#3816 | |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny,
jesteśmy!!!! wyurlopowaliśmy się i teraz czas już zasiąć na du... hehe. Miki dobrze zniósł pobyt w górach, zadowolony, szybko się zaklimatyzował. oczywiście wrócił rozpieszczony no bo jakby inaczej jak przez 2 tyg miał na okrągło mamę, babcię, dziadka i prababcię ale jakoś dajemy radę. próbuję nadrobić, ale nie jest łatwo bo ciągle chce się bawić FIOL i BLACK gratulacje, niech dzieciaki zdrowo i szybko rosną Natalia, nie łam się, chociaż domyślam się że nie jest Ci łatwo z tym że Miki nie chce już cyca... też chyba bym przeżywała, chociaż ja się tak bardzo nie nastawiam jak Ty. Dasti, współczuję z pracownicą. i trzymam kciuki żebyś jakoś dała radę. co do bucików to ja też mam problem bo małemu wszystkie lecą jak zacznie nogami przebierać i zakupiłam takie same kozaczki jak wy więc mam nadzieję że one jakoś się sprawdzą. poza tym nie wiem czy widziałyście w biedronce sąsuper produkty Disneya w extra cenie -6,99 są butelki, kubki niekapki, miseczki, extra śliniaki, gryzaki, itppppp także polecam, wczoraj sie obkupiłam a dzisiaj zamierzam odwiedzić inną biedrę moze coś jeszcze ocalało ![]() reszty jeszcze nie doczytałam wiec czytam dalej... i jeszcze o nas - Miki je juz zupki i deserki, wcina aż się uszy trzęsą. wprowadziłam mu też już gluten i kaszki ryzowe. ale dalej mamy problem w nocy - budzi się dalej co 2 godz i ja już zaczynam mieć tego dosyć! tym bardziej ze wszędzie w koło słysze jak to dzieciaki ładnie przesypiają noc...a mój budzi się po 4 - 5 razy... może macie jakieś sprawdzone pomysły? próbowałam już dawać mu kleik na noc ale to też nie pomaga???!!!! ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- zeberko mi włosy leciały tragicznie, zreszta dalej wypadają. jezeli mogę Ci coś polecić to jest taki szampon w aptece NERIL i tonik do tego, cena ok bo ok 20zl za szt i jak dla mnie bomba, koleżanka mi poleciła i po 3 tyg od stosowania widzę efekty ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze ze Stas zostal odrazu i nie musialas tam wracac |
|
|
|
|
#3818 | ||
|
Zakorzenienie
|
czekam na wiesci!
![]() Cytat:
Cytat:
powojazowaliscie ![]() a nazwy preparatow do wlosow zapisuje
|
|
|
#3819 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol tak się cieszę, że już ze Stasiem jest lepiej
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Maga, jak po wizycie??
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Na wizycie wszystko ok, serduszko biję, ilość wód w porządku. Następna wizyta po skończonym 30tc, za 4 tygodnie. I znowu mam infekcję, kolejne tabletki
Amilcia, gin powiedział, że wyniki nie kwalifikują jeszcze do rozpoznania cukrzycy. Ale mam zwrócić uwagę na to co jem. Tylko, że ja prawie o ogóle nie jem słodycz, jakos tłusto też nie jemy. Masz może jakąś rozpiskę co do potraw, czy co? Bo nie wiem co mam zrobić
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
chyba tak, plus fakt, że nie mam się komu wygadać tak na prawdę..
Cytat:
|
|
|
|
|
#3824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Fioluś- tak bardzo się martwiłyśmy, dobrze, że sytuacja już opanowana a Staś poza inkubatorem.
600ml?- sporo...mój niejadek zjada 400-550ml + trochę cyca basiu- właśnie dlatego, że Kasia bardzo mało je, jak podaję mm to przynajmniej wiem ile zjadła a jak daję (.) to nic nie wiem- tylko tyle, że je krótko i nie chce, jak odciągam to odciągnę niewiele a jednocześnie wznawiam laktację a muszę wygaszać bo wracam niebawem do pracy, chciałam zostać przy nocnym karmieniu ale piersi, zwłaszcza jedna, bolą więc przydałoby się karmić piersią co kilka godzin lub odciągać a ja dostałam grafik pierwszy dyżur mam od 18.00-7.00 po długiej nieobecności chcę być troszeńkę wcześniej w pracy czyli po 17.00 muszę wyjechać, wracam rano o 7.30...nie bardzo się widzę na dyżurze z laktatorem...więc powoli piję szałwię z wielkimi wyrzutami sumienia uspokajanymi wczorajszym zwierzeniem mojej Mamy, że my wszyscy troje jesteśmy z krótkiego karmienia piersią od początku uzupełnianym bebikiem Mamusie karmiące/dokarmiające butelką - czy podajecie dzieciom mleko na śnie? Kasia po szczepieniu spała w nocy trochę niespokojnie, miała lekko ciepłe czoło - przygotowałam trochę mleka, wsunęłam poduchę pod główkę i podałam- jadła przez sen pięknie i miarowo ciągnąc jak je z otwartymi oczami to tylko chwilę je tak ładnie- potem najczęściej robi z cumla gryzaczek.... może to sposób na "podtuczenie" mojej chudziny(?!) tylko boję się trochę tak karmić moje dziecko prawie w ogóle nie płacze wiec jak ją wczoraj zobaczyłam jak w momencie zrobiła się fioletowa i krzycząca wręcz to myślałam, że mi serce pęknie, na szczęście krótko płakała w duchu tylko myślałam jak dobrze, że mamy skojarzone szczepionki i tylko jedno kłucie... Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześc Agusia! Fajnie ze zadowoleni jesteście i Miki tak dobrze podróze znosi! Moze jakies foty nowe nam wstawisz!
Cytat:
![]() szkoda tylko ze infekcja sie przyczepiła! ale dasz jej rade! |
|
|
|
|
#3826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tule Was mocno dobrze, że już sytuacja się poprawiła maga jak po wizycie ?? doczytałam, cieszę się, że z dzieciątkiem wszystko ok Ja mam 2 prace dodatkowe przez 2 tygodnie dlatego mnie tak mało.
Edytowane przez natalia_23 Czas edycji: 2012-10-09 o 18:53 |
||
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
oszzzz... musisz byc w trybie on? macie jakas lezanke?
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
fio bardzo się cieszę Cytat:
ewel jak się czujesz? jakie prace? jak tam pomysł na biznes?
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maga u ciebie też super wiadomości, oby tak dalej
|
|
#3830 |
|
Rozeznanie
|
Fiolusiek cieszę się, że z Małym już lepiej, aż się popłakałam jak przeczytałam co napisałaś
Maguś super, że z Małym wszystko ok Barbie czuję się dobrze, czekam na wizytę z niecierpliwością chociaż wiele sie nie spodziewam, bo na serduszko i tak pewnie będzie za wcześnie
|
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na serduszko rzeczywiście może być za wcześnie, ale przynajmniej się uspokoisz wizytą
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
o matko zabójcze godziny!!!!!!!!!!!!!!
Dobrze ze sobie wziełas wolne podkuruj sie!!!! |
|
|
|
#3833 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do zapalenia płuc - to Cię pewnie nie pocieszy, ale moja mama również po urodzeniu złapała zapalenie płuc (urodzona w styczniu) i wyleczyli ją bez problemu, a ile lat temu to było Na nic oczywiście to nie wpłynęło, ma się dobrze Cytat:
Cytat:
I dobrze, odpocznij. Z niczego się tak nie choruje, jak z przepracowania :/ |
|||||
|
|
|
#3834 |
|
Wtajemniczenie
|
Luna leż plackiem, tż niech bierze przykład od tż pani i jedzonko, owocki, soczki przygotuje, a Ty odpoczywaj, tyle Twojego
Fiolusek cieszę się, że ze Stasiem i Tobą w porządku, oby szybko wypisali małego do domu ucałuj go od Nas.Agusia więcej fot prosimy z wakacji Maga infekcje w ciąży są częste, mam nadzieję, że te nowe tabsy pomogą. Natalia co za praca? Chłopcy śpią, ja zmęczona po całym dniu, piekę kurczaka tż-towi na kolację. ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36991433] Ja też jestem dzieckiem z mleka butelkowego i żyję i jakoś specjalnie nie wyglądam na chorowitą [/QUOTE] dawniej nie było "mody" na karmienie piersią, nasze babcie karmiły, mamy nie, teraz my karmimy, jak to się wszystko zmienia. Mnie mama karmiła 2 tygodnie |
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez z butelkowego i do tego wg ksiazki karmiona. Mama mnie krótko cycem karmiła bo zapelenie piersi dostałam ( cos chyba koło miesiaca) a potem na butelke i wg ksiązki : dziecko w tym miesiacu ma zjesc tyle i tyle wiec dawaj- nie wazne ze plułam, wypluwałam smoczek, ile napisali zjeśc musiałam- potem najwyzej oddałam. I co póki na piersi to przybierałam prawidłowo a na butelce to mnie upaśli!!
)))
|
|
|
|
#3836 |
|
Konto usunięte
|
Maksi a wręcz przeciwnie, mama mi mówiła, że wtedy był moda na niekarmienie piersią
I jakoś moje pokolenie wyżu demograficznego (w szkole podstawowej klasy od literki A do L ) żyje i ma się dobrze
|
|
|
|
#3837 |
|
Rozeznanie
|
Esia, a co tam u Ciebie? jak się czujecie?
|
#3838 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36992082]Maksi a wręcz przeciwnie, mama mi mówiła, że wtedy był moda na niekarmienie piersią
I jakoś moje pokolenie wyżu demograficznego (w szkole podstawowej klasy od literki A do L ) żyje i ma się dobrze [/QUOTE]o tym samym napisałam, tzn. że nasze mamy nie karmiły(nie było mody), nasze pokolenie karmi dzieci (jest moda) i nasze babcie też karmiły. |
|
|
|
#3839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Fiol - odpoczywaj, zbieraj siły, by móc opiekować się Stasiem.
- super, że urlop udany. Cytat:
Ale myślę, że jak zrezygnujesz ze słodkich potraw, słodyczy i napojów słodzonych to wystarczy skoro nie masz cukrzycy. - a co takiego ?
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-10-09 o 21:17 |
|
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Sms od Black: My nadal w szpitalu, nie wiem kiedy wyjdziemy, bo mam kiepskie wyniki. Mały dobrze. Pozdrów wszystkie dziewczyny
Cytat:
ale jak znajdziesz wykaz, to będę się bardzo cieszyć
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

Gratulacje!!!!

jak tam pomysł na biznes?