|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Niteczka- super z tym łóżeczkiem i przewijakiem
No i super, że już zakupki dopięte na ostatni guzik !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tym przerzucaniem - ja nie mam bliźniaków a dosłownie też tak robię jak ta dziewczyna. Mąż nawet ostatnio w rodzinie opowiadał jak to ja fajnie "przekręcam się" z boku na bok - i mówił że łapię się za brzuch i cała się przerzucam więc wiem jak to wygląda |
|
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj u ginekologa. Jak mnie zobaczył to zapytał czy już mnie wypuścili ze szpitala. To ja mu że w końcu. No jak bym miała tyle leżeć to już masakra...Wczoraj by był tydzień a ja wyszłam po 4 dniach. Mam mierzyć ciśnienie 2 razy dziennie i za 2 tygodnie przyjść z kartką. No i badać mnie nie chciał bo w szpitalu jak mnie badał ordynator to moj gin też tam był...To badanie przy takim zgromadzeniu to najgorsze co może być...Teraz to wizyta u gina w ogóle mnie nie stresuje...
|
|
|
|
#3904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopięte, nie dopięte - pewno zawsze coś się znajdzie. ![]() Ale to już najwyżej samego męża wyślę. Obym to tylko poprać i poprasować zdążyła. Niestety nie mam gdzie powiesić prania tylko w łazience (miejsce wobec tego ograniczone). Na balkon nie wyniosę bo tam te okropne ptaszory siadają - nie znoszę ich (uroki pierwszego piętra - i dokarmiania przez starsze panie z naszego bloku gołębi). Swoja drogą takich spaślaków-gołębi to ja nigdy nie widziałam. I nic się ludzi nie boją ![]() I z tym przerzucaniem brzucha to na serio tak robię - mąż mówił że stara się nie śmiać jak to widzi
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-10-09 o 18:30 |
|
|
|
|
#3905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczynam żalowac, że tak pozno sie zabralam bo pranie jak pranie ale pozniej z tym prasowaniem to ja chyba meisiac bede prasowac z moim leniem i bólem plecow...nie wiem jak to ogarne...zrobiolam dwa prania -wiecej nei dalam rady bo suszarka wiecej nei zmiesci, a to dopiero jedna torba ciuchow-zostały 4 wielkie plus nie wspominam o śpiworkach, zabawkach, kocykach itp itd...nie wiem jak to ogarne wszytskoa ja tak nei znosze prasowac........... martuś super pomysł z tym tubisiem!! co do kosmetykow, ja do kąpieli naarzie nic nie mam i nie wiem czy cos kupie ...jesli już to mysle o ziajce natłuszczający płyn od 1 dnia życia, mam tez krem z pantenolem bambino ale tez nie wiem czy bede go stosowac-ewentualnie na spacerki, mam oliwke ale to tylko na ciemieniuszke...kosmetyki typu balsam itd to bede stosowac jak dziecko urosnie, na poczatku chyba nie ma co przesadzac z iloscią, szamponu tez zadnego nie kupuje do pupy mam linomag i nic wiecej nie kupuje slyszlaam tez o myciu w nadmanganianie potasu jak bedzie dziecko miec potowki, nie wiem czy moja siostra co dzien nie myla malej w tym ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
ja mam balkon ale z tego samego powodu co ty nie wyloze tam ciuszkow dziecka-swoje to jeszcze ale dziecka nie.nie znosze golebi, caly balkon osrany wiecznie a mieszkamy na 4tym ostatnim piętrze wiec super |
||
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
anielka moja kolezanka miala zalecenie mycia w nadmanganianie potasu ale jej corcia miala znamie blekitne icos tam jeszcze
|
|
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a na takie ataki polecam duzo pic i siusiac i wyplukac to wszytsko.ciepla kapiel wlasnie ajak nie pomaga to przygrzac tylek suszarka naprawde przynosi ulge super Ci sie udalo z tym lozeczkiem!! MartaJ fajnie ze sie pokazalas zaglagaj czesciej![]() DeKajka ale dowalilas tesciowej ![]() klask i: jestem z Ciebie dumna![]() Weronika zdrowka dla malutkiej Today mam takie same podejscie do rozstepow jak Ty Halawaya dla tz!!KAmila sie lata bmw co hehe. moj maz ma i zastanawialam sie jak on sobie da rade(dopiero 2 lata ma prawko i nie moge powiedziec ze to rasowy kierocha-jakby na weselu zapytali nas kto jest lepszym kierowca to bez wahania bylyby dwa moje buty w gorze-a ja nieskromnie powiem ze sie chyba urodzilam z kierownica w reku-kazdy mi mowi ze jezdze jak facet-a uwielbiam jezdzic ) ale jakos ogarnal:P teraz w tych nowszych autach tyle tych wspomagaczy antyposlizgowych ze samochod sam sie prostuje i daje sobie rade w podbramkowych sytuacjach co w przypadku mojego meza jest zbawieniem![]() co do plynu to kupilas tez duzy w butelce??plyn do kapieli tak??bo kurde nie moglam znalezc tpowego pt do mycia ciala moze ja slepa![]() Judka wlasnie dlatgo nie chce tych oilanow calych Natalka jeszcze jakis kremik na buzke tlusty na dworek. MAd z poprzedniej ciazy pamietam jak to jest jak z kasa lipa:/ wiec wspolczuje Ci kochana oby problemy finansowe szybko minely i pozyczka rozwiazala Wasz problem![]() Niteczka padlam jak przeczytalam o karniszach i firankach za zakupki i super ze sie tak udalo z przewijakiem a na nowesz szacie graficznej loveli bedzie zdjecie bylej mojego tz ![]() czytam w poradnikach ze powoli macica bedzie sie opuszczala na tym wtapie juz teraz wiec to chyba normalne Agaliczko ja juz po tych wszytskich szpitalach nie krepuje sie tak jak kiedys badan ginekologicznych-juz mi to wisi.dlanich to chleb powszedni Dziekujemy za komplementy ![]() mam krzeselko przymkne oko na ewentualne przetrarcie gdzies![]() http://moda.allegro.pl/krzeselko-chi...682877189.html wyjdzie mnie lacznie 240 zl |
|
|
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anielko- boziu..ale mialaś traumatyczne przeżycie
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#3911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
\hm to nie wiiem czemu moja siostra kąpała ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dostałam w 2 próbkach z sr + 5 próbek z przychodni do jakiej chodzę (to jest sudocrem tylko w takim małym opakowaniu). Będę go potem chyba rozdawać - bo jak już coś się dzieje to i tak niewiele się go podobno używa. Jak zobaczyłam opakowanie koleżanki ile w ciągu roku zużyła to stwierdziłam że jedno to małe co dostałam wystarczy a co z pozostałymi 6???Czarnamadonna - Matko, to na 4 piętro one też docierają??? - mogłyby jak kury nie latać i podskakiwać max do 0,5 piętra - a co
|
|
|
|
|
#3913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłyście ile mamy stałych obserwatorek naszego wątku ? Ja już od kilku wątków widzę te same nicki na dole
I to kilka razy dziennie
|
|
|
#3915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i dziękuję I teraz wszystko jasne z tą Lovelą (aż poszukam na necie czy mam stare czy nowe - ale czuję że na pewno jeszcze stare ).Mykam dziewczyny. Miłego wieczoru i spokojnej nocki
|
|
|
|
|
#3916 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane,
Która to prosiła o przepis na jablecznik? ![]() Naczytalam sie Waszych przepisów, wydaly mi sie trudne jak na moje umiejetnosci wiec zrobiłam tarte z jablkami i połowę już wchlonelam ![]() Całe szczęście że z cukrem brzozowym zamiast tradycyjnego i z mąki razowej ![]() Bo jutro gin i co najgorsze WAŻENIE Boże zawsze jak coś o jedzeniu piszecie to ja to muszę wp.ieprzyc musowo
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-10-09 o 18:54 |
|
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Marti-o tak BMW mają to do siebie z tym napędem
Na szczęście mamy również te wszystkie anypoślizowe funkcję tak więc jest bezpieczniej U mnie to mój mąż jest świetnym kierowcą. Ja nie jestem złym, ale wolę jak on prowadzi ![]() Co do płynu to mam taki typowy do kąpieli : http://www.hipp.pl/tce/frame/main/21.htm Ja kupiłam go w Rossmanie ................ Karolamankowa- to ja prosiłam o przepis Hehe
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-10-09 o 19:00 |
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie idzie sobie pojeździć z tylnym napędem ![]() ![]() teraz bede sie wozić męża autem, on ma na przód.. kompletnie nie wiem jak taki samochjód się zimą zachowuje ![]() Co do legginsów, zamówiłam granatowe ![]()
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Granat również fajny Fajne z nas babki i tyle
|
|
|
|
#3924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3925 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze Cie nie badali bo jak maja takie duze palce jak... to by bylo![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo jak bym jej nie miala to bym przy dziewczynach ze 30 kg utylaCytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
a dojotka kiedy wraca do nas??
|
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Idę z moim Kenzem na spacer..
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
tak jak my zaglądamy do wrześniówek tak ktoś może zaglądać do nas czekając na relacje
|
|
#3929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
ale tam juz akcje się koncza teraz myzreszta ja nei wiem jak to przezyje, tamtych lasek nie znam a rycze przy opisach to przy waszych to ja chyba spac nie bede mogla |
||
|
|
|
#3930 |
|
Zadomowienie
|
Heeeeej
Dzis nie mialam dostepu do kompa, wczoraj myslalam ze rodze, liczylam skurcze ( sama nie wiedzialam chyba jednak co to :/ napinanie brzuch ai tyle, niebolesne, ale mysle sobie w razie czego popatrze ktora godzina ), wychodzilo w miare regularnie i co prawda mnie sie wydawalo ze to nie to ale tż tak sie cieszyl!!! maaatko jak on szalal! przytulil sie bo rzucha i mowi " Syneeeeczku!! no chodz juz, tastus czeka chooooodz "Nic z tego wczoraj nie wyszlo, ale dzisiaj postanowilismy skoczyc do sklepu po czesc brakujacych rzeczy i tak skarpetunie dla malego sa, stanik do karmienia ( jezuuuu co to jest za masakra), koszulka do porodu, i jakies tam ☠☠☠☠☠☠☠y, dalej duzo nie mamy ale juz mniej jak wiecej ![]() Nie nadrobie raczej, bajzelek w domu, musze sprzatac.... Widzialam ze 30 cc Kamaliki !! kciuki zacisniete! ![]() Wczesniej za Livdragon! no i mam nadzieje ze Dorotka sie jeszcze troche wstrzyma... Gratuluje wszystkich noworozpoczetych tygodni
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

No i super, że już zakupki dopięte na ostatni guzik !

- i mówił że łapię się za brzuch i cała się przerzucam
więc wiem jak to wygląda 
zaczynam żalowac, że tak pozno sie zabralam bo pranie jak pranie ale pozniej z tym prasowaniem to ja chyba meisiac bede prasowac z moim leniem i bólem plecow...nie wiem jak to ogarne...zrobiolam dwa prania -wiecej nei dalam rady bo suszarka wiecej nei zmiesci, a to dopiero jedna torba ciuchow-zostały 4 wielkie plus nie wspominam o śpiworkach, zabawkach, kocykach itp itd...nie wiem jak to ogarne wszytsko

zaglagaj czesciej
klask i: jestem z Ciebie dumna

fajnie idzie sobie pojeździć z tylnym napędem
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
dobrze ze Cie nie badali bo jak maja takie duze palce jak... to by bylo