|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Kupiłam Sarence trzewiki na jesień, Mrugała, o takie:
http://sklep.mrugala.pl/pl/p/Trzewik...-por-popiel/54 tylko beżowo-brązowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#3632 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj po 15 min sam na sam z Martyna fuknełam bo rzuciał mi pampersem z kupa. Nie chciała spokojnie leżec...potem miałam oczywiscie wyrzuty. Zazdroszcze wyjazdu...Sami? czyli bez dziecka? Tym bardziej zazdrosze...Chociaż wiem ze po 15 minutach od wyjazdu z domu tęskniłabym na zabój... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3633 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mała już śpi. Ja też powinnam. Jak zwylke obżarłam się czekolady na noc...niedługo będę okrąglutka jak balonik ![]() Wiecie ostatnio mam spory dylemat dotyczący kapci dla K. Koleżanka była ze swoim niewiele starszym synkiem u ortopedy dziecięcego (ponoć naprawdę dobry i znany lekarz) i ten zalecił jej żeby mały po domu chodził w takich usztywnianych kapciach (typu Daniele), że niby źle jak dziecko chodzi dużo po twardych powierzchniach, typu panele, kafelki w skarpetach czy boso. Posiedziałam wczoraj na necie szukając informacji i okazuje się, że są jakby dwie szkoły - przeciwstawne. Ortopedzi zalecają właśnie usztywniane kapcie po domu, a np. Zawitkowski i inni fizjoterapeuci bosą stópkę. https://mamotoja.pl/niemowle_rozwoj_...1.html?print=1 http://40tygodni.pl/Poradnik/71,Obuw...EDA-RADZI.html Karolcia chodzi w tuptusiach, ale zaczynam mieć schizę, że koślawi stopy i może jednak faktycznie usztywniane kapcie powinna nosić? ![]() Czemu ja się tym tak stresuję?? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3634 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak sami, choć to "szybki" wypad. Jedziemy w sobotę koło południa, tam impreza, nocleg i w niedzielę powrót. AgaG no przyznam nieskromnie, że pięknie mi się Domek rozwija ![]() Ogólnie jest słodko- rozbrajający. Szczególnie jak przyjeżdża z TŻtem po mnie do pracy, ładuje się na zaplecze i od progu krzyczy "Cześć szef" jeśli ten akurat u mnie jest ![]()
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik ![]() Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-10-09 o 20:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Wtajemniczenie
|
A żebyście wiedziały, jak mam zadzwonić do kogoś obcego (np. umówić lekarza, dowiedzieć się o coś) to robię dwugodzinne podchody, udaję przed tż że zapomniałam itd. a na koniec robię to po 3 dniach. Swobodna jestem tylko w kontaktach ze znanymi mi ludźmi. To jest tak, że ja się lepiej orientuję w różnych sprawach (np. banki, lekarze, urzędy) ale załatwia to wszystko tż.
Wiecie, że ja od 4 lat nie odebrałam dyplomu po obronie? teraz mi tam po takim czasie wstyd iść. Jak tż chce mi dowalić, to pyta jak tam mój dyplom... Nie lubię kontaktu z ludźmi, nie wyobrażam sobie pracować z klientami. Mogłabym być przez całe życie księgową pracując z 2 znanymi sobie osobami w jednym pokoju, to jest moja praca marzeń ![]()
![]() |
#3636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wpadłam do Was wieczorową porą bo tż w pracy i chce na niego zaczekać do 23 ![]() ![]() biedna Zuzka.... - oby nic powaznego - a teraz jak? gorączka spadła?
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Wtajemniczenie
|
AAAA no i najważniejsze, nie wiadomo jeszcze co Zuz trafiło. Mamy czekać czy wyjdzie z tego angina, czy jakaś wirusówka. Mierzyć temp i zbijać. Dostała jakiś antybiotyk.
![]() |
#3638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3640 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Podasz antybiotyk? Mimo, ze nie wiadomo, co jej jest? |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3642 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam dziwną mieszankę genów, więc jestem nieśmiała, ale wyszczekana jak trzeba ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Aga podam, bo bardziej boję się jej wysokiej gorączki i dreszczy. Jutro i tak pojedziemy do naszego lekarza. Antybiotyk jest na anginę, zapalenie gardła itd. Ja stawiam, że to początek anginy. U Kuby zaczęło się od szybko rosnącej gorączki, bólu głowy, rąk i "czuł się jak we śnie". Zuza też taka rozmazana jest.
![]() ![]() |
![]() |
#3643 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do soli i cukru, to u mnie odwrotnie. Sol bardziej slona, cukier mniej slodki. Nawet cola smakuje inaczej Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czesc jaciee, co do braku cierpliwosci do Dominika, ja siedze caly czas z Szymkiem i tez potrafie ja stracic. Najchetniej schowalabym sie do szafy. Marzenko Haniolek pieknie wyglada w nowych ciuchach. Szymon ostatnio mial znowu bunt na wozek. ALe pare dni temu, przy wychodzeniu z domu, powiedzialam mu: albo grzecznie usiaziesz w wozeczku bez placzu, albo mama zdejmuje buty i nigdzie nie idziemy. Ku mojemu zdumieniu podzialalo. A dzisiaj idziemy na spacer, ide zakladac buty i co widze. Moje dziecko samo gramolo sie do wozka. Usiadl i sie smieje. Niestety nie chce puszczac TZ. do pracy, placze strasznie. Dzisiaj siedze do pierwszej czekajac na tZ. Nie moge spac jakos, za cicho sie wtedy robi. No i wlazlo mi cos w prawy bok, pewnie od noszenia szymka :/
![]() ![]() |
![]() |
#3644 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No w sumie masz racje, przeciez tez podejrzewam ta angine, bo to dziadostwo bardzo zarazliwe, tylko jakos to slowo "antybiotyk" tak na mnie dziala. Cytat:
U nas bardzo podobnie, co rano, gdy maz z dziewczynami wychodzi, buzia w podkowke lub placz. Zreszta tak jest za kazdym razem jak ktos z nas wychodzi, tylko jemu chodzi o to, ze ktos wychodzi, a on nie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3645 |
Zakorzenienie
|
u nas ok - Julka zdrowa, gada jak najęta - baba, tata, "da" jak chce coś żeby jej dać , am jak jej smakuje, - powoli się rozgaduje dziewczyna
![]() ![]() ![]() mamy 12 ząbków, jemy prawie wszystko, dalej na pepti, - dziś wsuwała pierogi ruskie aż miło - i prawie mi nos wsadziła w talerz z pierogami bo chciała natychmiast żeby jeść a nie czekac aż mama poda ![]() od 14-16 jest pod opieką u sąsiadki zanim wrócimy z pracy - tż ją odprowadza po 14 do niej i się bawią tam - raz lepiej raz gorzej - czasem marudzi i chce od razu iść do domu do siebie - ale czasem nie chce wcale wychodzić stamtąd - ot życie ![]() w pracy ok - leci szybko - jeszcze żeby kasa lepiej leciała a nie marne 953 złote no ale cóż... - autko już dawno wyklepane po stłuczce, nawet niedrogo wyszło bo blacharz znajomy i tż sam dużo robił przy nim tęskno mi do Was strasznie ale czasu brakuje..
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-10-09 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3646 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja lece w objecia.... Morfeusza, bo Tz na imprezie firmowej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3647 |
Wtajemniczenie
|
Czesc
Eveewe dziekuje za dobre chęci. Byłam w tym HM dzis i oczywiscie nie było. Znalazłam za to na ebay. Jakaś Polka sprzedaje. Zamowilam jeden na próbę. Justyna biedna Zuzka. Jakaś epidemia u Was. Ellika nie pomogę. ![]() Marzenko Haniolek boski. ![]() Kajool u nas sól mniej slona a cukier mniej słodki. Staram sie w polskim sklepie kupować AgaG impreza w środku tygodnia? Beatko witaj. Pisz czesciej. Tęsknię ![]() Brumek nam zaginął ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Zakorzenienie
|
patrzcie na te ciuszki:
http://www.pompdelux.com/da_DK/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3649 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Szczęście w nieszczęściu. Źle że Ty chora, ale dobrze, ze oni nie, bo by się mogli do interesów zniechęcić ![]() 3. Nie widziałam ani jednego odcinka. Nawet nie wiem, o czym to. Ale znając Twój gust (za wyjątkiem brązowego koloru ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Brawa za trójeczkę ![]() Cytat:
![]() Kurtki z H&M sa boskie, też mi się podobają. Ale tam zawyżona rozmiarówka i Tymuś tez tonie w 86. Ma wrażenie że to na 3-latka... I miłego wypadu w góry ![]() Cytat:
![]() A te kombinezony to tez dla takich maluchów 80/86? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiesz, kiedyś też taka byłam. Wyleczyłam się . Na szczęście, bo teraz życie jest łatwiejsze. Polecam ![]() Cytat:
Oby noc była spokojna! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- A nie, bo jestem ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3650 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiesz, czasami panie w żłobkach nie mają tego ciepła i dzieci to czują, a twoi sąsiedzi sa u siebie, czują sie swobodnie i pewnie bardzo lubią małą. ![]() a wracając do tego złobka to prowadzą oni takie książeczki, gdzie sa notowane jakieś osiagnięcia dzieci, śmieszne sytuacje, słowa wypowiedziane przez dziecko, informacja o zjedzonym bądź nie zjedzonym obiadku itd. ja musiałam opisąc wszystko, co dziecko je, jaka konsystencja, jak wyglada karmienie, cały schemat dnia. ulubione dania, ulubione zabawki, jakieś słowa którymi się komunikuje, albo gesty. mają nawet takie kartki z kształtem człowieka - na którym w razie jakiegoś wypadku zaznaczają, gdzie jest rana, albo guz. i pisza jak do tego doszło i co zrobili. no normalnie wsyztsko.Mają też w tym pokoju oprócz zjeżdżalni , pojemnik z piaskiem, kącik do czytania bajek, gdzie jest tez akwarium z rybkami, stoi tez stolik z kartkami do malowania i markerami (nietoksyczne). Emil już dziś sobie pomalował usta na czarno ![]() ![]() wszystko jest na wysokości dzieci, więc moga łatwo dosięgnąć ![]() ![]() mam nadzieję, że mu się spodoba i będzie ok. ![]() ok ide spac bo padam, a założe się, że pobudkę- macankę będę miała ok. 5:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3652 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Brumku - no chyba tak, choć bardzo smutne to jest. zapomniaam dodac, że w srody dzieci mają zajecia z jogi (za darmo) i miałam rację moja zielona małpa obudziła się 4:50. ostatnio to jest uniego standardem. wtedy ja daję mu mleko, a sama uciekam z kawą na górę. i jakeś pół godziny póżniej biorę go do siebie - a T. ma czas na prysznic i przygotowanie się do pracy, potem moja kolej i tak to u nas wygląda. kiedy to dziecko bedzie spało tyle, że to ja je będę budzić?? Dzień dobry Aniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3653 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() nam też za Tobą! ![]() Agni, świetnie macie w tym żłobku! Dzień dobry ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3654 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak trzeba gdzieś zadzwonić to mi kilka dni schodzi, zawsze mam jakąś wymówkę ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny Radek zaczyna mi smarkać i pokasływać ![]() Noc masakryczna jak kilka ostatnich. Na katar mam co trzeba ale na kaszel nic. Co polecacie dla takiego malucha? Jaki syropek? Póki nie będzie się nic poważniejszego działo to nie będę go do lekarza brała. ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Carmela ciuszki z wyższej półki ![]() Klasa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3655 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Noc taka sobie. od 2-3 brak snu. najpierw było wiercenie, chodzenie po całym łóżku a na koniec płacz. Dostała butle mleka i usneła. Jak wychodziłam do pracy smacznie sobie spała. Drapie mnie w gardle i boli mnie w nadgarskach...Oby to nie było jakies grypsko Poza tym myslałam, ze wczoraj dostaje @ a tu znów cisza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3656 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Marysia wczoraj ryczala jak nie wiem po powrocie ze zlobka, chyba ja bolaly dziasla, bo dalam jej banana, uwielbia go i wziela do buzi i w ryk i pozniej oddala mnie, dalam pic, to samo butelka do buzi i ryk. Wiec dalam ibum 15 minut i dziecko wesole biegalo, zjadlo napilo sie i dokazywalo. A dzis jak ja zawiezlismy do zlobka to jak tylko budynek zobaczyla placz, uwiesila sie mnie, nie dala sie TZ wziac na rece i jak weszlismy na gore to plakala ![]() ![]() Zab boli jak diabli, bedziemy jechac ze szwagierka po Marysie i zajedziemy do polecanego "fachowca" to sie umowie na wyrwanie, a moze mnie z marszu wezmie.
![]() |
#3657 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
2. Dziękuję dziękuję dziękuję dobra kobieto, kamień z serca...ufff ![]() Dzień dobry dobudzam się kawą w pracy...jestem juz godzinę i dalej śpię...no cóż ![]() Karolcię męczą zębiska, codziennie płacze w nocy, dziś rano bidulka tuliła się do mnie i tylko na mnie spać potrafiła, a ja do pracy ![]() Tak mi jej szkoda ![]() ![]() Lili zdrówka dla Radzia ![]() iustyna - jak tam u Was? jak się czujecie wszyscy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3658 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Justyna matko kochana, ja bym spanikowała jak nic ![]() I ja dołaczam do grona zszokowanych! Dla mnie to Ty taka matka lwica jesteś ![]() ![]() Co do dyplomu, idź po odbiór, zajedź hamerykańskim akcent i powiedz, ze Cię w Polska nie było i nie odebrałaś dyplom ![]() Kajool ja w ogóle nie mogę dojść do ładu z tutejszymi produktami;/ przez co się tylko wkurzam bo nie wychodzi tak jak ma być ![]() Ja też często czatuje na rzeczy z Aldi czy Lidl, chociaż jeśli chodzi o ubranka z Lidla to po kilku praniach robią się strasznie porozciągane;/ Szkoda, że nie mieszkacie gdzieś bliżej ![]() Jacie wow! to moja Lili daleko za Dominikiem jeśli chodzi o mówienie... jedynie to mama, tata, baba,papa, am, da, jak chce pić to pokazuje tak śmiesznie językiem, jak chce do wózka to jest "emeeem" ![]() Ostatnio mój brat i szwagier wzięli się za wychowywanie mojego dziecka... od 2 dni Lili chodzi do wszystkich i robi pięścią "żółwik", wyciera z wielkim rozmachem nos, przybiega jak się uderzy i pokazuje że mam podmuchać i pocałować, wącha ze zmarszczonym nosem kwiatki i.. skarpetki ![]() No to sie trochę pochwaliłam ![]() Carmela świetne ciuszki ![]() Jaciee my mamy ten z Lidla, później Ci wrzuce zdjęcia. Same spodnie mogą być dobre, ale kurtka za wielka. To jest rozmiar 89/92, moja Lili ma aktualnie 80 i zdeczka się topi ![]() Agni to się nazywa opieka w żłobku ![]() No i więcej nie pamiętam ![]() Wczoraj bylismy u dentysty z tż i wszystkie zęby wyleczone ![]() ![]() A mówilam Wam, że wczoraj minęły dwa lata jak wyszlam za mąż? ![]() Z tej okazji dostałam bukiet róż i ukochane perfumy Bruno Banani ![]() Mieliśmy gdzies iść we dwoje ale zrezygnowaliśmy ze względu na marudną, ząbkującą Lili ![]() W wielkich mękach zmierzylam Lili te kombinezony, postaram się dziś wrzucić zdjęcia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3659 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
justyna - co z Zuzią? brumek, elika - ale te zęby meczą dzieciaczki, jeszcze nie wiem, co będzie u nas - bo Rafcio ma na razie tylko 4 ząbki (jedynki), aż się boję myśleć ![]() brumek - czy kupiłaś kurteczkę musztardową? Bardzo mi się podoba ten kolor, ale nie wiem czy w rzeczywistości nie będzie żółta? eve- dobrze, że Ty w miarę znosisz ten płacz (przynajmniej tak wywnioskowałam), przynajmniej obie nie placzecie ![]() agni - a ile płacicie za żłobek? myha - u mnie też się zaczęło drapaniem w gardle, lekkim kaszlem - szybko coś weź (ja wzięłam gripex i widzę poprawę, ale jeszcze nie jest całkiem dobrze). marzena - ale masz modelkę! ![]() U nas wszyscy poza małym podziębieni. Ja jak już pisałam - od czwartku jestem u rodziców - czuję się prawie jak na wakacjach... Mama dużo zjmuje się małym, gotuje dla niego no i oczywiście dla nas też. Rodzice łóżeczko przestawili do swojej sypialni, żebym się wysypiała ![]() Mam po prostu idealne warunki do nauki, gdyby tylko mi się tak chciało jak mi się nie chce.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3660 |
Zakorzenienie
|
wszyscy oszukani przez pobieraczka czytajcie http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...ale=trojmiasto
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.