|
|
#1111 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
E tam. Z pierwszym przytyłam 15kg i wróciłam do swojej wagi 51-53kg, z drugim przytyłam 16kg i znowu wróciłam do swojej wagi wyjściowej.Teraz przed zrobieniem testu ważyłam 54kg. Mam nadzieję,że ta ciąża nie zrobi ze mnie hipcia Cytat:
Cytat:
Witaj! Ja też mam 2 chłopców![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#1112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba z PM 2011 tylko tedy miałam inny nick na razie nie dziękuję, ale kciuki się przydadzą zdam relację w niedzielę wieczorem, jak wrócimy
Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2012-10-09 o 21:52 |
||
|
|
|
#1113 |
|
Wtajemniczenie
|
wow.. dziewczyny, muszę przyznać, że od weekendu zaszalałyście!
nadrabiam od południa przede wszystkim witam nowe mamusie Meliitele, Margof, Sasanka5, Margosia, Rosali84, Karolina 2121, Ada32, Potterka, xxxJusti - mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam! Gratuluję ciąż i życzę spokojnych 9 miesięcy Gratulacje też dla dziewczyn po USG i badaniach, super, że maluchy rozwijają się dobrze, oby tak dalej! ![]() Cynamon_owa - przykro mi bardzo trzymaj się, mocno Cię tulę ![]() Jenny za bardzo dobrą robotę! kiedy Ty znajdujesz na to czas? ja ledwo nadążam za tym wątkiem Co do imienia związanego z Francją... to mam kolegę- francuza - Samuel, bardzo podoba mi się jego imię ![]() Może byśmy pomyślały nad jakąś oddzielną pocztą? mogłybyśmy na nią wysyłać jakieś przydatne info, zdjęcia z usg, może nawet nasze zdjęcia, żeby się lepiej poznać, co wy na to?? ![]() Jeśli chodzi o mnie, bo miałam dać znać co w końcu z tą moją umową w pracy, to udało się jedynym minusem jest to, że przez ten pierwszy miesiąc w najgorszym przypadku dwa miesiące będę musiała opłacić sobie sama składni zus, ale i tak po przekalkulowaniu tego opłaca mi się to zrobić. Niestety to była jedyna możliwość, i tak się cieszę, że moja szefowa jest na tyle ludzka i wyrozumiała, że da się z nią cokolwiek załatwić. Dziś byłam też na badaniach, zrobiłam na krew, mocz i cukier - za darmo na nfz, na toxo- 35zł, vdrl- 35-zł, hiv- 35zł, wyniki mam mieć jutro. Jeśli chodzi o imiona dla dzieci, to bardzo ładne tu wypisywałyście My nie mamy jeszcze wybranych, ale dla chłopca podoba nam się: Olaf, Leon, Oliwier, Igor, Beniamin, Kacper a dla dziewczynki: Milena, Emilka, Maja wiem, że będzie ciężko wybrać a może mi się jeszcze odmieni, kobieta zmienną jest a co dopiero w ciąży
Edytowane przez pawie_oczko Czas edycji: 2012-10-10 o 08:16 |
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Potterka mamy ten sam termin ---> 25.05
|
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za miłe przyjęcie
|
|
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Pawieoczko dobry pomysł z tą pocztą, można by było pomyśleć
każda mogłaby apisać więcej o sobie + jakieś fotki czy coś, bo tu jednak gorzej z prywatnością ![]() a co do imion to Emilka jest najwspanialsza ale już nie będę się powtarzała
|
|
|
|
#1117 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie nowodołączone i świeżo zaciążone !
Jak tak opowiadacie o tym pierwszym USG, to już nie mogę się doczekać swojej wizyty w sobotę, oby wszystko było horoszo i serduszko baby ładnie biło Tak sobie myślę, czy to noramlne, że nie mam najmniejszych mdłości - wiem, powinnam się cieszyć, ale ja się martwię - głupie, co? Dziewczyny, czy bierzecie jakieś dodatkowe witaminki dla przeszłych mamusiek? |
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje! ![]() Ja Was regularnie czytam ale mało piszę, nie umiem odpisywać przez telefon a po 11h w pracy nie mam siły na komputer.Jakoś zminimalizowały mi się objawy, już mnie nie mdli, nie zasypiam na każdym kroku.. Z jednej strony dobrze,z drugiej jak zwykle stres ![]() Jem non stop, mój tżcik próbuje mnie ograniczać ale ja się nie dam ![]() Polecam Wam przeserdecznie książkę "Ciąża-instrukcja obsługi" dr Ufberg'a. Napisana jak..instrukcja obsługi ) Kompetentna,zabawna..zafa scynowała mnie totalnie Pozdrowienia mamusie )
|
|
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie nasiliły się kilka dni temu (choć to i tak zależy od dnia), więc możliwe, że jeszcze wszystko przed Tobą Resztę objawów mam książkową, więc postanowiłam przestać się martwić ![]() Nie biorę witamin, póki co tylko kwas foliowy tak jak zalecił mi lekarz, w ogóle mam nadzieję, że jak najdłużej nie będę musiała brać witamin wolałabym wszystko zapewnić naturalnie ale zobaczymy. Póki co wyniki mam idealne ![]() A co do poczty to myślę, że lepszy będzie prywatny klub |
|
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, że mdłości Ci ustąpiły ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Dziewczyny, ja się już żegnam.. uciekam spać, jutro rano idę jeszcze do pracy ale tylko na jakieś 3 godzinki, pościemniam i lecimy w drogę do moich Czeka nas siedmiogodzinna trasa ![]() Dobrej nocy, do usłyszenia, znaczy napisania jutro albo aż w niedzielę
|
|
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
mdłości mdłościami, koło południa przechodziły,gorzej ze zmęczeniem- raz przysnęłam za biurkiem
![]() 11godzin-masakra,to fakt,ale da się wytrzymać
|
|
|
|
#1123 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, mi chyba też taki termin wychodzi, najpierw myślałam że 28, potem liczyłam na różnych suwakach i niby 25, w poniedziałek mam usg gdzie dopiero zobaczę maluszka i serduszko i ciekawa jestem jak to będzie z terminem z usgCytat:
Cytat:
na razie już odliczam czas do usg w poniedziałek żeby wiedzieć czy wszystko ok a dziś okropnie w pracy bolały mnie plecy pośrodku po lewej stronie a teraz mam od kilku godzin ból w nodze taki głęboki, jednostajny, nie wiem nawet jak to opisać ale dokuczliwe to bardzo że miejsca sobie nie mogę znaleźć, mam nadzieję że to nic złego p.s. fajna sprawa taka prywatna poczta czy klub jakkolwiek by to miało wyglądać choć ja w tych sprawach obsługi takich rzeczy to noga jestem a czy któraś jest może z podkarpackiego? |
|||
|
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czego tak długo pracujesz?? |
|
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie 5,5h dziennie-czyli krótko i przyjemnie. A jak pójdę na 11h to następny dzień caaaaały wolny. Mi to na rękę
Do wytrzymania bez problemu, tylko teraz z fasolką pod serduchem spaaaaać się chce Ale już przechodzi
|
|
|
|
#1126 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I tak mi się spodobało, że powiedziałam, iż jeżeli kiedykolwiek zajdę w ciążę i będę mieć syna... na imię dam mu właśnie Saturnin. Po czym mój Kochany Tatuś stwierdził, że to nie ma znaczenia bo u Dziadków dziecko i tak będzie miało normalne imięCytat:
![]() O! ![]() Chyba pora zgasić światło ![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .................. Pstryk... zapalam, żeby nie było, że tylko gaszę
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2012-10-10 o 07:20 Powód: Zmiana pory dnia :P |
|||||
|
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
widzę, że dyskusja wczoraj do późna trwała. A teraz wszyscy śpią Ja już w pracy ![]() Cytat:
no i wyraźnie większy apetyt..
|
|
|
|
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzien dobry dziewczynki! Dzis mam nadzieje bedzie dzien przekazywania wielkich wiesci w pracy. O ile moj przelozony sie pojawi. Chcialabym miec to juz za soba. Ale zimnica! Chyba listopad nastal nie wiadomo kiedy. |
|
|
|
|
#1129 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=lonely_lady;3699705 7]Dzień dobry
widzę, że dyskusja wczoraj do późna trwała. A teraz wszyscy śpią Ja już w pracy ![]() Dzień Dobry ja już nie śpię i też w pracy ale pracuję z domu bo umieram dziś, wpadłam w dołek, czuję się fatalnie, wszystko mnie boli, rozdzierają mi mdłości wnętrzności, nie wiem co jest, czuję się jak odludek, tyle laseczek łazi w ciąży jakby nigdy nic a ja początki mam takie jazdy, na zwolnienie nie mogę iść bo mam teraz najtrudniejszy moment w pracy, zmianę anagażu itd. i nie chcę tego przewalić a tak mi źle sorki za ponury poranny ton ale musiałam się wyżalićmimo wszystko życzę wszystkim miłego dzionka
|
|
|
|
#1130 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Przyjmiecie mnie do swojego grona?!? Wczoraj byłam u gina, żeby potwierdzić trzy pozytywne testy, bądź je wykluczyć, ponieważ miałam bóle w podbrzuszu jak przy okresie. No i potwierdziliśmy ![]() Staraliśmy się z Mężulem od 9 miesięcy i w zasadzie już sobie odpuściliśmy (zwłaszcza, że ja we wrześniu przychorowałam i siedziałam na lekach), a tu taki suprajs. Jakoś ciężko to do mnie dociera, chyba muszę się z tym jeszcze oswoić...
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że masz możliwość pracy w domu. Ja nie mam aż takich mdłości, ale dziewczyny polecały imbir- może by Ci pomógł. Trzymaj się dzielnie, tulę mocno ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
my też się staraliśmy, a jak odpuściliśmy to bach ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Potterka pewnie zarówno mi jak i Tobie jeszcze kilka razy ta data się zmieni, ale co tam
|
||
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Lonely no napewno
![]() Chciałam mieć czerwcowe dziecie, więc może trafi mi się 01.06
|
|
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo będziemy miały prezent na Dzień Mamy
|
|
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaach dzień dobry!
Witam nowe Mamuśki i gratuluję ![]() Mój TŻ ma dziś testy do straży pożarnej. Ma stałą pracę, dobrze płatną, lubi to co robi, ale jego marzeniem zawsze było zostać strażakiem, więc trzymajcie kciuki
|
#1136 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Witaj! Gratulacje Cytat:
![]() A ja wrocilam z laboratorium, cholercia pobrali mi 6 probowek krwi juz mi sie bialo robilo. Nie wiem czemu tak duuuzo ale na niektore wyniki musze czekac kolo 4 dni. Ja tez Wam zazdroszcze tych wizyt, ja dopiero mam w listopadzie.
Edytowane przez Meliitele Czas edycji: 2012-10-10 o 09:10 |
||||
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
; wyniki znowu jutro, ale tym razem chyba poślę męża, niech odbierze po pracy ![]() No i dowiedziałam się jaki jest koszt pozostałych badań: * Pobranie - 4 zł * Beta HCG - 25 zł * Toxo - 23 zł lub 27 zł * Morfologia - 9 zł * Mocz - 9 zł * Glukoza - 5 zł * HIV - 26 zł --- Cześć i zmykam po śniadanie, a potem wypadałoby w końcu trochę popracować ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Dlaczego aż tyle próbek ? Jakie badania robiłaś ?? |
|
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skierowanie niech da Ci gin i za free wszystko. Ja dzis mialam morfologie, grupe krwi, zelazo, glukoze, antyhbs czy cos takiego , toxo, no i mocz
|
|
|
#1139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() fajnie że jest mama tu z trzecim w drodze nie będę odludkiem he he .. oczywiście moje trzecie to plan z góry założony .. zawsze chciałam miec troje dzieci ..nie mniej .. jak się urodzą bliźnieta to też luzik..jakoś to dźwigne co do witamin dziewczyny..lekarze owszem zalecają a raczej"promują" ale powiem szczerze że na początku ciąży kwas foliowy w zupełności starczy no chyba że jest jakiś brak w organizmie czy po prostu "młodszy " lekarz (czyt.nowoczesny) to brac trzeba nie podwazając jego zaleceń bo się jeszcze obrazi .. ![]() ale witaminy z owoców.. warzyw w zupełności starczą a termin moje drogie to i tak nasze dzieciaczki sobie wybiorą ![]() no chyba że planem porodu będzie ustalona cesarka.. moje starsze urodził się 30 maja a tp. miałam na 6 czerwca młodsze z kolei przenosiłam urodziłam 21 kwietnia a tp. miałam na 16 kwietnia ![]() także wiecie na poród wpływu za bardzo nie mamy.. jejku dziś po raz pierwszy mam mdłości okropne ale i uśmiecham się do siebie czując w końcu moją gwiazdkę
|
|
|
|
|
#1140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a zapachu jakoś nie wyczułam, zawsze wyciągam jedną, odkładam na talerzyk, jem posiłęk i potem połykam ![]() a co do probowek to faktycznie sporo, mi pobrali chyba z 4-5 i też byłam w szoku Cytat:
No ale, teraz już będziesz miała spokój a co do pozostałych badań to nie jest źle cenowo. U mnie było mniej korzystnie.Większość badań miałam na drugi dzień, tylko tokso.. cyto.. i grupę później ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Ada32 Podziwiam Cię Z tym terminem to masz rację. Co do witamin to polecił mi je zaprzyjaźniony, b. dobry ginekolog, który jest też ordynatorem w szpitalu. Więc już z nim nie dyskutowałam tylko grzecznie łykam, zwłaszcza że teraz taki okres przeziębieniowy
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

A raczej jego rozmiar

nadrabiam od południa 
trzymaj się, mocno Cię tulę 

sorki za ponury poranny ton ale musiałam się wyżalić