Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-10, 13:24   #2161
Lenova
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Twój TŻ mnie czasem zadziwia. Piłkę można kupić dziewczynce, tak samo sterowany samochód - ja się bawiłam czymś takim, jak byłam mała... Kurde, przecież dziewczynki nie są gorsze.
Dokładnie... mój mąz to już ma takie plany co do córki że ho ho. Już jej klocki lego chce kupować i budować jej domki, będzie jej robił domki z koca pod stołem( ja kiedys sie tak bawilam jak bylam mała) , chce już w góry z mała jechać latem, i ciągle przegląda nosidełka ze stelażem . Ogólnie przecież faceci mogą tyllleeee rzeczy z córkami robić.
Ja jako że byłam wychowywana przez 3 braci to nie miałam nic przeciwko żeby bawić się samochodami czy żołnierzykami
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 13:26   #2162
elllmi
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Tak sobie siedziałam wczoraj i myślałam że chyba nie bedę kupować pościeli Hani no bo najpierw będę ja kłaść w rożku ewentualnie zakryje kocykiem przecież takie małe dziecko i tak w takiej wielkiej pościeli nie spi z poduszką też nie śpi... jedyne co to kupie ochraniacze na łóżeczko.
ja ostatnio właśnie pisałam, że też mam taki zamiar

Cytat:
A wczoraj obiecał mi, że dzisiaj zrobi mi masaż stóp i pomaluje paznokcie u nich. (ciekawe, jak mu to wyjdzie, bo plastyk z niego żaden, ale liczą się chęci ).
patent mojego męża: owinąć palce taśmą izolacyjną żeby potem nie trzeba było czyścić z lakieru

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
pochwalę się

zamówiłam wózek
mieliśmy z TZ jechać po nowy ale powiem Wam,że znalazłam okazję za 800 zł

a nowy ten co mi się podoba kosztuje 3700 więc jestem happy
własnie jak wczoraj przeglądałam oferty na tablicy, to dużo było tych buzz'ów do sprzedania; tylko mi się jakoś wydaje, ze on ma strasznie płytki daszek przy spacerówce, że w ogóle dziecka nie przysłoni jak już będziesz miała, to się przekonamy

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Wracając do wczorajszego wieczoru z klasą to było cudownie. Niejedna scena wzruszeń, wszyscy mówili (mamusie uczniów również), że jak na początek 6 miesiąca to malutki brzunio mam i w ogóle, że chłopak będzie, bo ładnie wyglądam, ale oczywiście będzie Ola. Zobaczcie co od klasy dostałam, a jak przeczytałam wiersz, to łzy samoczynnie pociekły.
świetne masz dzieciaki

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki,
My z TŻtem myślimy nad używanym wózkiem,tylko wypowiedźcie się oba to TAKO i kobiety mi do jutra trzymają..:
1) http://tablica.pl/oferta/sprzedam-wo...1680;r:4;s:182

2)http://tablica.pl/oferta/sprzedam-sl...4f3bee7d;r:;s:
jak dla mnie, to tak bez szału jakieś takie przeładowane mi się wydają nie wiem jak od strony technicznej, tylko o wizualnej mówię

Edytowane przez elllmi
Czas edycji: 2012-10-10 o 13:28
elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 13:33   #2163
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej laseczki, widze, ze z zakupami zescie sie strasznie rozszalaly No ale dla mnie to tej juz najwyzsza pora, zeby wszystko powoli kompletowac. Wiekszosc rzeczy juz mam, brakuje tylko kilku drobiazgow no i najwazniejszego... imienia dla Corci

suzi pieknie wygladasz!

marsi za wozek. A w tej cenie masz tez gondole i adaptery? Jesli tak to tym wieksze brawa. Prawdziwa okazja

Maluchna ja tez sie wzruszylam. Widac, ze dzieciaki Cie bardzo lubily. Pewnie i do swojego bedziesz miala super podejscie w takim razie

meduzza jaka profesjonalna robota Bardzo fajnie
A nad jakimi imionami się zastanawiacie?

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
no to miałyśmy namiastki porodu , tylko pewnie bedzie 100 razy mocniej

No to ładnie nie wiadomo czy srasz czy rodzisz
Też myślałam o tej lewatywie ale się boje tego, bo nigdy nie miałam czegoś takiego i nie wiem jak to się robi nawet. MIałam kiedyś" lewatywe Ucha" to wkładali mi taka strzykawkę jak się masę na tortach wyciska i pchali mi zimną wodę w ucho, to w dupę też tak samo???
Nie no, jak 100 razy gorzej ma boleć to ja naprawdę nie wytrzymam

Nie wiem, też nigdy lewatywy nie miałam, ale chyba tak to mniej więcej wygląda jak napisałaś

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Wszytsko co powiedziałm skwitował złośliwie że jak zwykle mam rację
Ja rozumiem że on tez jest zmęczony bo po pracy cały czas coś robi w domu lub koło domu dlatego ja nie jęcze przy byle bólu ale wczoraj czułam się tragicznie ... ale co tam jakoś trzeba iść do przodu.

Aż zazdroszczę, mój jak już pisałam uważa że przesadzam z ciuszkami, łóżeczko wózek i inne gażety w miare go interesują.
Faceci są różni. Trzeba to zrozumieć, że ich mogą nie ekscytować niektóre rzeczy, które dla nas są ważne. Akurat mój w tym aspekcie się angażuje, ale w innych sprawach już nie jest taki kochany Np. mój mąż nie jest zbyt wylewny uczuciowo, a przy ludziach to już w ogóle. Niektóre z Was piszą, że mają takich TŻ przytulasów - też zazdroszczę Słowa "kocham cię" u nas padają bardzo rzadko, rzadko też chodzimy za rękę. No ludzie są różni po prostu i trzeba się z tym pogodzić.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 13:35   #2164
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki,
My z TŻtem myślimy nad używanym wózkiem,tylko wypowiedźcie się oba to TAKO i kobiety mi do jutra trzymają..:
1) http://tablica.pl/oferta/sprzedam-wo...1680;r:4;s:182

2)http://tablica.pl/oferta/sprzedam-sl...4f3bee7d;r:;s:
Ja bym brala ten TAKO Baby Heaven - 0n jest aluminiowy i ma fajnie składany stelaż.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 13:37   #2165
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
No a mój nawet tej piłki nie kupi bo to dziewczynka, generalnie mam przez to doła i głowa mnie boli i sterta prasowania i wogóle
.
Czemu piłki nie kupi?? etaaam ja tam zamierzam kupować dzidzi samochodziki itd;p
Cytat:
Przyszły mi dzisiaj legginsy z tej aukcji: http://allegro.pl/cieplutkie-leggins...676055495.html . Kupiłam dla mnie i dla mamy po 2 pary w kolorze czarnym, legginsy są SUPER. Nie widać tyłka (tzn nie prześwitują ani trochę), są grube, miękkie, bardzo wygodne (w ogóle nie cisną ani nie spadają z brzuszka). Bardzo fajnie wyglądają, faktycznie ciepłe i milutkie w środku. Mam 168cm wzrostu i M170 są idealne długością, nie są opięte, takie w sam raz. Mama ma 160cm, M164 też dobrze na niej leżą. Także polecam. Cena bardzo dobra wg mnie. Czuję, że będę w nich śmigać do zajeżdżenia.

Marsi, dziękuję. Czasem maruda i wredota z niego, ale ogólnie to jest cudowny i bardzo go kocham.
o super, tez zamowie je

Cytat:

Dziewczyny ale miałam wczoraj sytuację... jak mężowi opowiadałam to się śmiał , no bo w sumie na ogól to trochę śmiesznę jest ale ja horror przeżyłam.
A mianowicie rzecz działa się podczas załatwiania się
Jakieś 2 dni nie robiłam kupy i nagle wczoraj wieczorem poczułam wielką potrzebę , więc pędem poszłam do kibla ,siadam i nic, a jelita mi prawie rozrywa , więc zaczęlam "przeć" no i coś się ruszyło ale tylko trochę potem jakieś 15 min siedziałam i nie mogłam się ruszyć , zrobiło mi się słabo, pobladłam, w oczach czarne mroczki i poczułam taki ból jakby mi całe krocze(kochane słowo) popękało. w wyobraźni miałam juz scenę ze rodzę główkę, na prawdę byłam przerażona , a to tak strasznie bolało. Kiedyś czytałam gdzieś że właśnie jakaś kobieta poczuła chęć na kupe a urodziła dziecko... na szczęście u mnie skończyło się szczęsliwie ale strachu się najadłam co niemiara, no a dupa do tej pory boli
Może powinnam zmienić dięte czy co, aczkolwiek nigdy nie miałam az takiego problemu z zaparciami.
o zesz ale akcja haha ja teraz nie mam zaparc, jem codziennie rano platki i lece do kibla

Cytat:
lenova, trzeba dbać o jelitka w ciąży(dużo błonnika, ciemne chleby, musli a i maślanka z ogórkiem kiszonym działa )
jak ja rodziłam to wszystkie laski w szpitalu miały hemoroidy od zaparć
tylko kurde ja nie wiedziałam co się dzieje

ja mam to szczęście,że do wc po 2 razy dziennie chodzę,

znam laske co potrafi się przez 1,5 tygodnia nie załatwiać- byłam z nią na nartach i tak ma na wyjazdach

nie wspomne już o tym,że caly wyjazd do dupy z tego powodu bo chcesz a nie możesz
ja raz wyjechalam z tzt do torunia na tydzien... nie bylam w wc przez 8 dni... mieszałam wszystko karkówe z mlekiem itp itd... dopiero jak wyjezdzalismy, doslownien 5 min przed wyjazdem zachcialo mi sie do kibla

Cytat:
Dokładnie... mój mąz to już ma takie plany co do córki że ho ho. Już jej klocki lego chce kupować i budować jej domki, będzie jej robił domki z koca pod stołem( ja kiedys sie tak bawilam jak bylam mała) , chce już w góry z mała jechać latem, i ciągle przegląda nosidełka ze stelażem . Ogólnie przecież faceci mogą tyllleeee rzeczy z córkami robić.
Ja jako że byłam wychowywana przez 3 braci to nie miałam nic przeciwko żeby bawić się samochodami czy żołnierzykami
Moj brat do mnie ostatnio... szkoda ze nie bedzie chlopczyk a ja pytam dlaczego? a on a klocki lego bym kupił a ja mowie a co to dziewojka sie nie moze klockam czy samochodami bawic? a on no racja bedzie chrzestnym eheh

Nooo....zebrałam wszystkie podpisy od wykładowców, zawiozłam do dziekanatu pisemko o indywidualne i teraz trzeba czekać

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 13:40   #2166
LadyWhisper
Zakorzenienie

Lenova posikałam się ze śmiechu prawie
Ale miałam zaparcia też zwłaszcza w I trymestrze i to takie, że z bólu prawie z kibla spadałam a jednocześnie rzygałam do umywalki no koszmar.

Mojego męża to ja chwaliłam już nie raz, nie dwa i kurczę mam nadzieję, że nie czyta tego forum bo zacznie puchnąć z dumy i co wtedy?! Jeszcze mi pęknie hehe. Mój sprząta gotuje, jeszcze po pracy w domu pracuje dodatkowo, o dziecko mi marudził już prawie 3 lata temu, interesuje się, kupuje, ogląda, pomyśleć, że go dorwałam na dyskotece

Wózek wzięliśmy standardowy, granatowo - biały a fotelik cały czarny ten kolor widzieliśmy na żywo i nie chciałam ryzykować z innym, bo jeszcze by się okazało, że mi się nie podoba i co wtedy?

Suzi wyglądasz pięknie

Meduzza ale masz brzusiooooo!!! I jaka pupcia

Hope mi się bardziej podoba czarno biały, ale to od Was zależy a byłaś je oglądać? Czy jutro dopiero idziesz?

Dzisiaj mnie wszyscy odwiedzają, była moja przyjaciółka - położna (wracała własnie z zajęć na Goduli ) i zaraz będzie siostra

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2012-10-10 o 13:43
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 13:47   #2167
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Mojego męża to ja chwaliłam już nie raz, nie dwa i kurczę mam nadzieję, że nie czyta tego forum bo zacznie puchnąć z dumy i co wtedy?! Jeszcze mi pęknie hehe. Mój sprząta gotuje, jeszcze po pracy w domu pracuje dodatkowo, o dziecko mi marudził już prawie 3 lata temu, interesuje się, kupuje, ogląda, pomyśleć, że go dorwałam na dyskotece
to może niechcący tam trafił, bo kolegów podwoził

idę liście grabić, bo mama przeżyć nie może jak jej coś na trawniku lezy

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 13:51   #2168
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Czemu piłki nie kupi?? etaaam ja tam zamierzam kupować dzidzi samochodziki itd;p

o super, tez zamowie je

o zesz ale akcja haha ja teraz nie mam zaparc, jem codziennie rano platki i lece do kibla

ja raz wyjechalam z tzt do torunia na tydzien... nie bylam w wc przez 8 dni... mieszałam wszystko karkówe z mlekiem itp itd... dopiero jak wyjezdzalismy, doslownien 5 min przed wyjazdem zachcialo mi sie do kibla

Moj brat do mnie ostatnio... szkoda ze nie bedzie chlopczyk a ja pytam dlaczego? a on a klocki lego bym kupił a ja mowie a co to dziewojka sie nie moze klockam czy samochodami bawic? a on no racja bedzie chrzestnym eheh

Nooo....zebrałam wszystkie podpisy od wykładowców, zawiozłam do dziekanatu pisemko o indywidualne i teraz trzeba czekać
No to trzymam kciki żeby wszystko się udało. Szkoda że na mojej uczelni tego nie respektują ;/

Cytat:
Ale miałam zaparcia też zwłaszcza w I trymestrze i to takie, że z bólu prawie z kibla spadałam a jednocześnie rzygałam do umywalki no koszmar.

haha u nas podobnie, ja mojego pierwszy raz zobaczyłam w klubie potem się spotkaliśmy na imprezie sylwestrowej u wspólnego znajomego i naszą znajomośc od razu zaczęliśmy w łózku kto by myślał że taki kochany mąż i tatuś z niego będzie
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 13:53   #2169
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Proszek do białego to Weisser Riese, a do kolorów Spee. To są jakieś zwykłe niemiecki proszki, ale ponoć lepsze od naszy Persilów itp. i sypie się je do prania tyle, co kieliszek od wódki. A co do Lenorów to kupiłam złoty - perfumowany i lawendowy, każdy po 2 litry, kosztowały po 7 zł i to jest raczej koncentrat. Wczoraj wypłukałam pranie wełniane w tym perfumowanym to cała chałupa pachniała. Aaaa, i zdecydowałam się na Persil Sensitiv do prania ubranek dziecięcych. Niemcy nie mają typowych płynów do prania dzidziusiowych ubrań, ale to jest żel z mamą i dzidziusiem na obrazku i tego się u nich używa. Dziewczyny z mojego miasta baaaaaaaaaaaardzo sobie chwalą. Żadnych uczuleń, wysypek, a do tego piękny zapach i branka takie mięciutkie. Ja jeszcze nie prałam, więc w swoim imieniu nie umiem się wypowiedzieć. Zapytaj siostry czy ma dostęp do jakiejś hurtowni, bo ja to brałam od babki, która hurtowo kupuje w Niemczech i sprzedaje w Polsce pojedyncze sztuki, a że mamy do zachodnich sąsiadów 14 km, to ładny interes jej się kręci.No nic mam nadzieję, że pomogłam.

Przed chwilą dostałam wiadomość od TŻta, że wszystkie egzaminy zaliczone.
dzięki a dla TŻ
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 13:53   #2170
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ubieram się i idę po czekoladę do sklepu.

Cytat:
. Ja co prawda braci nie mam (tylko 1 siostrę), ale w dzieciństwie bawiłam się tylko z chłopakami, bo nie było żadnej dziewczynki na moim osiedlu. I nie powiem, nie jeden raz któryś z nich dostawał ode mnie mocny wpier*ol.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
patent mojego męża: owinąć palce taśmą izolacyjną żeby potem nie trzeba było czyścić z lakieru
Nie no, bez przesady. Mój to gitarzysta, więc dłonie ma sprawne, jestem pewna, że wykona mi ten pedikiur całkiem estetycznie.

Cytat:

O dżizys, współczuję takiego samopoczucia na początku, to musiało być strasznie męczące.

Dyskoteka. Ja mojego poznałam przez portal FOTKA.PL w 2007 roku. Miałam wtedy 14 lat, a on 19. I mieszkał na Lubelszczyźnie, a ja na Warmii i Mazurach. Ale udało nam się spotkać, potem do mnie przyjeżdżał co miesiąc, a po trochę ponad roku związku na odległość zdecydował się na przeprowadzkę w moje strony.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-10-10 o 13:55
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 13:59   #2171
e_vel
Wtajemniczenie

Pleciugi jedne nie mogę Was nadrobić :P

Jutro mam dużo załatwień na mieście więc pewnie nie będę miała też czasu a jeszcze jadę z mamą jako doradca w sprawie kupna płaszcza

Niuńka wczoraj wieczór SAMA zasnęła w swoim łóżeczku i spała do 6 Jej, już dawno się tak nie wyspałam I do mężusia wtulona całą noc Ale za to o 3 mnie mały chrabąszcz w brzuszku obudził i się tak wiercił, ze szok

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:

Dyskoteka. Ja mojego poznałam przez portal FOTKA.PL w 2007 roku. Miałam wtedy 14 lat, a on 19. I mieszkał na Lubelszczyźnie, a ja na Warmii i Mazurach. Ale udało nam się spotkać, potem do mnie przyjeżdżał co miesiąc, a po trochę ponad roku związku na odległość zdecydował się na przeprowadzkę w moje strony.
hehe, a mój przyszedł do mnie do domu w towarzystwie kolegi mojej siostry... Nawet go nie chciałam poznać :P i tak się zakochałam i już ponad 8,5 roku za nami A miałam 16,5 on 19
Stary 2012-10-10, 14:01   #2172
LadyWhisper
Zakorzenienie

Elllmi no właśnie nie, z kolegą na podryw przyszli

Lenova my w środę na imprezie się poznaliśmy a w piątek na rockotece już byliśmy razem

Black no to ładnie, w sumie dla takiej gówniary rzucił wszystko sorry za określenie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 14:05   #2173
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A nad jakimi imionami się zastanawiacie?
Liliana, Laura, Karla, Bianka, Victoria

Mnie okropnie wkurza takie podejscie do dziewczynek Moja uwielbia grac z tata w pilke, bawi sie klockami, autkami i wcale nie jest gorsza od jakiegos tam chlopca Poza tym jest straszna coreczka tatusia i Tz sie wrecz cieszy, ze bedzie druga dziewczynka

e_vel brawo dla corci chociaz dla mnie 6 to jeszcze noc

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 14:06   #2174
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:

Black no to ładnie, w sumie dla takiej gówniary rzucił wszystko sorry za określenie
Przecież masz rację tak naprawdę.
Jak się do mnie przeprowadził, to już miałam dawno 16 skończone i chodziłam do liceum, bo zaczęliśmy ze sobą być, jak miałam 15. Ale nie byłam gówniarą, w sensie byłam dojrzała emocjonalnie i dawałam z siebie wszystko, żeby tylko ten związek utrzymać, nawet zrezygnowałam ze szkoły muzycznej.
Ja i mój TŻ to taka romantyczna miłość, jak z filmów. Od nastolatka zakochani, papugi nierozłączki, żyjemy bez kłótni i nieporozumień, nie wyobrażam sobie innego faceta przy sobie. Mój pierwszy związek, taka pierwsza i prawdziwa miłość, zresztą w jego przypadku tak samo, też jestem jego pierwszą dziewczyną i uważam, że to cudowne. Mamy siebie obustronnie na wyłączność.

Czas edycji: 2012-10-10 o 14:09
Stary 2012-10-10, 14:07   #2175
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

Wózek wzięliśmy standardowy, granatowo - biały a fotelik cały czarny ten kolor widzieliśmy na żywo i nie chciałam ryzykować z innym, bo jeszcze by się okazało, że mi się nie podoba i co wtedy?

Suzi wyglądasz pięknie

Hope mi się bardziej podoba czarno biały, ale to od Was zależy a byłaś je oglądać? Czy jutro dopiero idziesz?

Dzisiaj mnie wszyscy odwiedzają, była moja przyjaciółka - położna (wracała własnie z zajęć na Goduli ) i zaraz będzie siostra
A ja mojego poznałam przez portal randkowy ilove. Zupełnie przypadkowo, on z tego portalu nie korzystał wcale i tak jakoś wtedy zajrzał a ja wysłałam mu zaczepkę i tak się zaczęło (teraz się ze mnie śmieje, że to ja go poderwałam). A ja też tak z nudów go zaczepiłam. Potem pisaliśmy do siebie maile po 4 strony. A 2 tyg. później się spotkaliśmy i tak już zostało. W lutym będzie 4 lata jak jesteśmy razem.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 14:13   #2176
ilkas
BAN stały

Cytat:
Jak się do mnie przeprowadził, to już miałam dawno 16 skończone i chodziłam do liceum, bo zaczęliśmy ze sobą być, jak miałam 15. Ale nie byłam gówniarą, w sensie byłam dojrzała emocjonalnie i dawałam z siebie wszystko, żeby tylko ten związek utrzymać, nawet zrezygnowałam ze szkoły muzycznej.
Ja i mój TŻ to taka romantyczna miłość, jak z filmów. Od nastolatka zakochani, papugi nierozłączki, żyjemy bez kłótni i nieporozumień, nie wyobrażam sobie innego faceta przy sobie. Mój pierwszy związek, taka pierwsza i prawdziwa miłość, zresztą w jego przypadku tak samo, też jestem jego pierwszą dziewczyną i uważam, że to cudowne. Mamy siebie obustronnie na wyłączność.
Ale czad....fajna historia Będzie co Oliwce opowiadać
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 14:17   #2177
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
A ja mojego poznałam przez portal randkowy ilove. Zupełnie przypadkowo, on z tego portalu nie korzystał wcale i tak jakoś wtedy zajrzał a ja wysłałam mu zaczepkę i tak się zaczęło (teraz się ze mnie śmieje, że to ja go poderwałam). A ja też tak z nudów go zaczepiłam. Potem pisaliśmy do siebie maile po 4 strony. A 2 tyg. później się spotkaliśmy i tak już zostało. W lutym będzie 4 lata jak jesteśmy razem.
Hhaha ja mojego tzta tez przez neta poznałam a dokładniej na czacie no i 5 lat juz razem, ale długo się za nim uganiałam szczerze mówiąc.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 14:28   #2178
eff8
Zakorzenienie

swietne macie te historie z Tżtami..
ja swojego poznalam na ulicy
podjechal zaczepil no i umowilismy sie na wieczor tyle ze wczesniej jeszcze byl taki flirt ze jak on przejezdzal czy przechodził obok to sie patrzyl i sie usmiechalismy do siebie przed dobre pare miesiecy hmm fajnie bylo

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 14:39   #2179
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Moja historia ciut podobna moj obecny mąż mieszkał 160km ode mnie. Jak skonczyl szkole rzucił dla mnie wszystko i wprowadził sie do mnie. Jestesmy ponad 5 lat razem,z czego 3 razem mieszkamy. Również to moj pierwszy facet i ja jego pierwsza kobieta z czego jestem dumna. Poza tym poznaliśmy sie przez tel,sieciowe anonse z heyah nigdy bym go nie zamieniła na innego choć nie raz mialam okazję. Jest dla mnie wszystkim i tak wiele dla mnie zrobil. Ta miłość miala wiele przeszkód ale wszystkie pokonała tak w ogole czesc dziewczynki witamy sie z synkiem w 25 tyg :d
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 14:51   #2180
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

mam pytanie...urządzamy z mężem pokój(nasza sypialnia,salon i kącik dla dzidzi w jednym)...chciałam białe meble...ale przy dziecku...chyba muszę zmienic zdanie...pomożcie..czy do tych mebelków...(dodam że pokój jest od północy więc w nim raczej jest ciemnawo prawie cały dzień)...ściany chciałam jasny szary...w rogu robimy narożną szafę pod wymiar i chcemy dac fototapetę w niej na drzwi (taka jak złączam ale uliczka czarno-biała a doniczki w fiolecie a roślinka zielona)...ale nie wiem jakie boki szafy zrobić....czy pasują do tego takie meble w pokoju jak na zdjęciu (szare) w połączeniu z tymi biało szarymi....oraz np. białymi półkami na ścianach?
Na jaki kolor pomalowac dzidzi łóżeczko...dodatki w pokoju będą w fiolecie i zieleni...kącik mauszka z dodatkiem zieleni i borderem np. jak w załączniku...pomóżcie.... .[/QUOTE]

jeszcze raz proszę Was o pomoc..bo mało która mi odpisała...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zielona uliczka.jpg (53,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hemnes-witryna__0106835_PE256074_S4.jpg (16,5 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hemnes-komoda--szuflady__0152705_PE311016_S4.jpg (21,9 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg besta-szafka-z-drzwiczkami__0181107_PE325728_S4.jpg (29,0 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images2.jpg (36,0 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg beautifilhome.pl.jpg (22,6 KB, 2 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 14:55   #2181
e_vel
Wtajemniczenie

ale u nas dziś zimmmno rano 5 stopni, teraz 10... normalnie uciecpod kołderkę i nie wyłazić... brrr...
Stary 2012-10-10, 15:00   #2182
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
swietne macie te historie z Tżtami..
ja swojego poznalam na ulicy
podjechal zaczepil no i umowilismy sie na wieczor tyle ze wczesniej jeszcze byl taki flirt ze jak on przejezdzal czy przechodził obok to sie patrzyl i sie usmiechalismy do siebie przed dobre pare miesiecy hmm fajnie bylo

a ja wczesniej byłam w 3 letnim w związku (w tym rok zaręczona) ale od zaręczyn zaczęło się psuć i po jakiś 8 miesiacach zerwał ze mną...wtedy to zaczęłam troszkę szaleć..sporo schudłam..tzn. od razu widac było jak przytłoczył mnie ten związek...to był maj...a w październiku poznałam obecnego męża..najpierw przez Naszą Klasę...tam podpisałam jakieś zdjęcie znajomej z podstawówki...a on był jej znajomym..i widocznie po komentarzu wszedł na mój profil..i tak przez tydzień właził...więc widziałam że zerka....to ja wywiad przeprowadziłam z tą koleżanką co jej zdjęcie podpisałam..i wtedy odważyłam się napisać...od tego dnia po mineły niecałe dwa miesiace..i się spotkaliśmy 5 grudnia 2009 r. po raz pierwszy...od nocy sylwestrowej... byliśmy razem..a 5 maja 2010 roku zaręczyliśmy się...ślub był 6 sierpnia 2011r. (bo 5...wypadał w piątek...)
I nic nie daje nie raz długa znajomośc...czasem wystarczy chwila aby okazało się że to ten...znam go jak własną kieszeń jest bardzo wrażliwy czuły i zakochany. Uwielbiam go...choć czasem jest taki nieogarnięty....to wiem że to człowiek którego zesłał Bóg właśnie dla mnie....

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 15:02   #2183
ILLUSION
Wtajemniczenie

O kurde ale pędzicie, no ale nadrobiłam w końcu. W pracy tylko mam możliwość was śledzić bo w domu chwilowo nie mam jak korzystać z laptopa bo mąż go rozkręcił na części pierwsze bo jakiś zawias pękł i ma wymieniać.
Najnowsze obserwacje:
- coraz częściej łapię zadyszkę i pojawia się kłucie w podbrzuszu jak dłużej pochodzę
- wysypało mi calutkie plecy jakimiś małymi czerwonymi syfkami
- coraz gorzej rano mi się wstaje do pracy i znowu mam fazę susła jak na początku ciąży, wczoraj zasnęłam o 20
- nie nadążam myc włosów, tak mi się przetłuszczają ostatnio że szok
- w bębenku mam 95 cm
- chyba ostatni raz sama wydepilowałam sobie pipkę...oczywiście niedokładnie, jakies kłaczki na dole mi sterczą mąż powiedział że w sobotę on wkracza do akcji i będzie mi depilował

No ale cóż....w piątek zaczynam już 7 miesiąc....trzeba przywyknąć bo lżej już nie będzie a tylko jeszcze gorzej...

Cytat:
hej
wczoraj prawie zamówiłam łóżeczko, ale jakoś w ostatniej chwili się zaczęłam namyślać i dzisiaj już sama nie wiem strasznie mi się białe podobają, a wiem, że pasować mi do sypialni nie będzie, a dalej je przeglądam
A jakie masz na oku bo ja koniecznie chcę białe właśnie i jestem w trakcie szukania.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ojaa ale by było śmiesznie!
ja już pościel wybrałam, tzn jeszcze wzorku nie, muszę z TZTem ustalić http://allegro.pl/baby-raj-urocza-6e...682318773.html ale bardzo podoba mi się miś na księżycu czekoladowy
Też mi sie podoba ta pościel czekoladowa własnie, tylko ja chcę z moskitierą.
Cytat:
Pierwsza mi się podoba najbardziej.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36994659]A, i zrobiłam Agatce czapę krasnoludka :d[/QUOTE]

Cytat:
Hosenko
http://www.bdsklep.pl/huggies-zestaw...eczka-,id-5907
tak to wygląda tylko nie ma czapeczki a jakieś bawełniane ręczniczki czy waciki coś w tym rodzaju
tyle,że u mnie kosztowała coś ok 20 zł
Pewnie to chodzi http://www.bdsklep.pl/zestaw-huggies...czki-,id-36022

Ile tych ręczniczków jest i w jakich wymiarach i do czego one będą ewentualnie przydatne? Bo tu w opisie nic nie ma konkretnego.

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Hej
Tak na szybko wklejam tu zdjęcie, resztę umieszcze w klubie, ale to już za 1-2 tyg. jak będę miała po retuszu

To oczywiście jestem ja
Super wyglądasz

Cytat:

Dziewczyny ale miałam wczoraj sytuację... jak mężowi opowiadałam to się śmiał , no bo w sumie na ogól to trochę śmiesznę jest ale ja horror przeżyłam.
A mianowicie rzecz działa się podczas załatwiania się
Jakieś 2 dni nie robiłam kupy i nagle wczoraj wieczorem poczułam wielką potrzebę , więc pędem poszłam do kibla ,siadam i nic, a jelita mi prawie rozrywa , więc zaczęlam "przeć" no i coś się ruszyło ale tylko trochę potem jakieś 15 min siedziałam i nie mogłam się ruszyć , zrobiło mi się słabo, pobladłam, w oczach czarne mroczki i poczułam taki ból jakby mi całe krocze(kochane słowo) popękało. w wyobraźni miałam juz scenę ze rodzę główkę, na prawdę byłam przerażona , a to tak strasznie bolało. Kiedyś czytałam gdzieś że właśnie jakaś kobieta poczuła chęć na kupe a urodziła dziecko... na szczęście u mnie skończyło się szczęsliwie ale strachu się najadłam co niemiara, no a dupa do tej pory boli
Może powinnam zmienić dięte czy co, aczkolwiek nigdy nie miałam az takiego problemu z zaparciami.
Ja do tej pory nie miałam żadnych problemów aż do teraz kiedy hemoglobina mi spadła i biorę żelazo....masakra jakaś. Przez to żelazo to nie dość że zaparcia mam to jak już się uda to w kolorze czarnym

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2012-10-10 o 15:25
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 15:02   #2184
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
mam pytanie...urządzamy z mężem pokój(nasza sypialnia,salon i kącik dla dzidzi w jednym)...chciałam białe meble...ale przy dziecku...chyba muszę zmienic zdanie...pomożcie..czy do tych mebelków...(dodam że pokój jest od północy więc w nim raczej jest ciemnawo prawie cały dzień)...ściany chciałam jasny szary...w rogu robimy narożną szafę pod wymiar i chcemy dac fototapetę w niej na drzwi (taka jak złączam ale uliczka czarno-biała a doniczki w fiolecie a roślinka zielona)...ale nie wiem jakie boki szafy zrobić....czy pasują do tego takie meble w pokoju jak na zdjęciu (szare) w połączeniu z tymi biało szarymi....oraz np. białymi półkami na ścianach?
Na jaki kolor pomalowac dzidzi łóżeczko...dodatki w pokoju będą w fiolecie i zieleni...kącik mauszka z dodatkiem zieleni i borderem np. jak w załączniku...pomóżcie....

jeszcze raz proszę Was o pomoc..bo mało która mi odpisała...
Szafę zrobiłabym pod kolor mebli hemnes - tylko czy uda się dobrać idealnie kolor

Szara szafa z czarno-białą fototapetą na drzwiach (bo chyba dobrze zrozumiałam?) chyba będzie zbyt ponura.

Ta fototapeta ze zwierzakami bardzo mi się podoba, tylko że zajmuje sporo miejsca, wiec musisz sprawdzic, czy masz na tyle sciany, zeby ponaklejać wszystko. Na innej aukcji znalzałam ją w wersji XL, trochę taniej.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-10-10 o 15:05
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 15:07   #2185
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Neti Ale piękna fototapeta-ta fuksjowa w moim stylu zupełnie.
Pstryczek Ty to się masz z tymi dolegliwościami

Mojego też nie interesują te rzeczy. Taki jest no co zrobić Przecież córcia go będzie interesować, o to się nie martwie.

Co to są bordery?

Widziałam wczoraj w Rossmanie za 19,90. Wkładek lakt. Baby Dream oczywiście nie było-wymiecione

O matko matko jaka wielka stopa! Będzie wysoki przystojniak

Super pamiątka, poproszę kuzynkę o kilka fotek ale takich "normalnych" czyt. nie sesje, tylko takie codzienne Piękna jesteś Mama

Maluchna I pewnie w takich chwilach wiesz po co wykonujesz swoją pracę-cudowne uczucie Piękny wiersz

Wrzucam jak spodnie przerobiłam, gdzieś się tam kotka wcisnęła, takie ma parcie na szkło
I idę drzwi malować-będę takie białe drzwi ( szalone lata 90) malować z efektem drewna- zobaczymy czy coś z tego będzie...

Ale masz juz brzucholek, pamiętam jak wklejałaś zdjęcia z grecji i go nie było, kiedy on Ci urósł
fajnie tez przerobilas te spodnie sobie
Stary 2012-10-10, 15:15   #2186
suzi31
Raczkowanie

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa
Ogólnie to tak różowo nie jest, bo mam już ok. 13 kg na plusie, na szczęście mąż udaje, że nie widzi, a ja mu nie pokazuję, gdzie za dużo przybyło
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 15:35   #2187
meduzza
Zadomowienie

Ifwka Ten pas to po prostu doł grubego elastycznego topu W Pepco są takie topy jak pasy ciążowe( tak myślałam w pierwszej chwili) za 4,99. A robi się je banalnie, tylko raczej na cienkich spodniach
Cytat:
Nie sa gorsze ale on marzy o symu z ktorym będzie na motorze jeździł, gwoździe wbijał itp... a tu mu się druga dziewczyna trafiła...rozczarowany troche chłop...ale co mu zrobisz...
Wiesz co jak mi powiedzieli, że będzie chłopiec to byłam taka dumna z siebie i mówie do TŻ: "Co, chłopiec? Będziesz jeździł z nim na motorach itd , pewnie się cieszysz" A on, że wcale nie miał czegoś takiego, że musi być chłopiec i wtedy zrozumiałam, że chyba wolałby córunie tatunia I okazało się, że będzie dziewczynka. Bardzo się cieszę
Cytat:

Suzi wyglądasz pięknie

Ja mojego też nie chwalę za bardzo bo on i tak już jest za pewny siebie
Dzięki za komplement
Cytat:
Ale masz juz brzucholek, pamiętam jak wklejałaś zdjęcia z grecji i go nie było, kiedy on Ci urósł
fajnie tez przerobilas te spodnie sobie
Bo chyba jest tak jak pisały dziewczyny wcześniej, kiedyś, że brzuch po prostu wywala nagle Dla mnie (z góry) on wcale nie jest duży
Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa
Ogólnie to tak różowo nie jest, bo mam już ok. 13 kg na plusie, na szczęście mąż udaje, że nie widzi, a ja mu nie pokazuję, gdzie za dużo przybyło
Dobrze wyglądasz. Nie wiem gdzie te 13 kg
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 15:41   #2188
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej laseczki, widze, ze z zakupami zescie sie strasznie rozszalaly No ale dla mnie to tej juz najwyzsza pora, zeby wszystko powoli kompletowac. Wiekszosc rzeczy juz mam, brakuje tylko kilku drobiazgow no i najwazniejszego... imienia dla Corci

suzi pieknie wygladasz!

marsi za wozek. A w tej cenie masz tez gondole i adaptery? Jesli tak to tym wieksze brawa. Prawdziwa okazja

Maluchna ja tez sie wzruszylam. Widac, ze dzieciaki Cie bardzo lubily. Pewnie i do swojego bedziesz miala super podejscie w takim razie

meduzza jaka profesjonalna robota Bardzo fajnie
hej ja tez jeszcze nie mam imienia Wspólne co nam sie podobaja to Nina, Karina, Natasza. Diana, Dajana ale jakos nie pasuja nam teraz a dzis wlasnie maz przed chwila wyslal mi takie imiona Anastazja (to akurat mi sie podoba ale boje sie ze beda Nastka mowic brrr), Matylda, Telimena , Ksenia , Judyta wiecie co normalnie coraz ciezej wybrac

Cytat:
Wszytsko co powiedziałm skwitował złośliwie że jak zwykle mam rację
Ja rozumiem że on tez jest zmęczony bo po pracy cały czas coś robi w domu lub koło domu dlatego ja nie jęcze przy byle bólu ale wczoraj czułam się tragicznie ... ale co tam jakoś trzeba iść do przodu.

Aż zazdroszczę, mój jak już pisałam uważa że przesadzam z ciuszkami, łóżeczko wózek i inne gażety w miare go interesują.

Ja kupiłam ten co był w lidlu i jak na razie testowałam na nas i super się sprawdzał, a kosztował nie całe 50 zł.

Gratuluję zakupu wózka
No piłkę to może i kupi córze ale jak jestesmy w sklepie to ogląda koleki, samochody sterowane i wzdycha że przecież dziewczynce tego nie kupi.
Aj tam ja sie bawilam samochodami i sterowany tez mialam wtedy to byly takie na kable, a sarusia oprocz bobasow lalek barbi, itp. to miala i kolejke, i samochody sterowane i resoraki, cala rodzina sie tym zawsze bawila bo to super sprawa

My z mezem tez 15 lat razem, malzenstwem na razie tylko cywilny slub to rok i 3 miesiace, jestesmy z jednej miejscowosci i ja od dluzszego czasu mu sie podobalam a on mi zaczal od balu w 8 klasie, (pewnie mi sie w oczy wstawial) i powiedzialam o tym kolezance, któa mieszkala nad nim i ona kiedys wypalila zeby mnie odprowadzil bo jej sie nie chce no i od tego czasu zaczelismy sie spotykac On byl niegrzecznym chlopcem a ja grzeczna dziewczynka, wszyscy byli w szoku
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 15:43   #2189
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

jak dla mnie, to tak bez szału jakieś takie przeładowane mi się wydają nie wiem jak od strony technicznej, tylko o wizualnej mówię
a no wiadomo że bez szału... ale patrzymy za używkami tanimi i w dobrym stanie bo po prostu nie stać nas na nowy wózek.. Wiadomo, te nie maja skrętnych kół przednich itp.. no ale znowu ile to mi posłuży? Rok?

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja bym brala ten TAKO Baby Heaven - 0n jest aluminiowy i ma fajnie składany stelaż.
TŻtowi się też ten podoba. Ta kobieta od tego niebieskiego pisze wózek 3 w 1. Proszę ją o więcej zdjęć. Wysyła ale nie widzę fotelika. To pytam czy jest bo to 3 w 1 a ta do mnie ze to co na zdjeciach, no to sorry albo 3 w 1 albo 2 w 1

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 15:47   #2190
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Najnowsze obserwacje:
- coraz częściej łapię zadyszkę i pojawia się kłucie w podbrzuszu jak dłużej pochodzę
- wysypało mi calutkie plecy jakimiś małymi czerwonymi syfkami
- coraz gorzej rano mi się wstaje do pracy i znowu mam fazę susła jak na początku ciąży, wczoraj zasnęłam o 20
- nie nadążam myc włosów, tak mi się przetłuszczają ostatnio że szok
- w bębenku mam 95 cm
- chyba ostatni raz sama wydepilowałam sobie pipkę...oczywiście niedokładnie, jakies kłaczki na dole mi sterczą mąż powiedział że w sobotę on wkracza do akcji i będzie mi depilował
Na plecy polecam Bambino z tlenkiem cynku (5,79zł w Biedronce, mi wyczyścił twarz z pryszczochów, codziennie na noc smaruje i mam znowu gładką buzię).

Zadyszka i kłucie to chyba zmora każdej z nas. Masakra.

A już myślałam, że jestem jedyną tutaj kobitką, która jest aktualnie w fazie wiecznie rozładowanych baterii.

Czas edycji: 2012-10-10 o 15:48
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości