|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Co do temperatury to położna na SR mówiła, że 16 stopni moze byc do spania, ok. 22 stopni codzienna temperatura pomieszczenia a ok. 24 stopni do kąpieli..
Hehe Ja również miałam byc chłopcem- to tak po wygladzie mojej mamy i jej brzuszku Miałam miec na imię Jakub
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-10-10 o 16:37 |
|
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytęa co do zakupów, to też zawsze zadaję sobie to pytanie, dzisiaj mi przyszła paczka za ponad 200zł, niby coś tam jest, ale dobrze, że wanienka była, to przynajmniej wielkościowo było ją widać
|
|
#4324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
całą ciążę lekarz jej mówił, że będzie chłopak, a urodziła córkę oboje rodzice w szoku, ale przeszczęśliwi, bo mają już synka a teraz mają i córcię - idealny zestaw ![]() ja też słyszałam, że jak przewiduje lekarz dziewczynkę, to nigdy do końca nie można być pewnym i może wyjść chłopak, ale żeby z chłopaka zrobiła się dziewczynka to pierwszy raz usłyszałam ![]() zrobiłam dziś pieguski, te co ostatnio któraś z Was robiła (wybaczcie, że nie pamiętam kto ) i wyszły przepyszne, już prawie wszystkie zjedzone polecam ten przepis http://www.wielkiezarcie.com/recipe10366.html jest bezbłędny, tylko róbcie naprawdę duże odstępy między ciastkami bo baaardzo się rozpływają podczas pieczenia i moje się posklejały, ale i tak wyszły boskie
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja bliźniakami, bo mama miała wielki brzuch ponoć, a USG jej nie robili
Cytat:
dokładnie, też tak uważam
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Tomkiem
|
|
|
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w tym roku zaoszczędze na ogrzewaniu, bo w zeszłym to codziennie mieliśmy po 26/28 stopni w domu.. wszystko przez to, że wracałam wychłodzona z pracy gdzie w pomieszczeniu mieliśmy ok. 16 stopni..Po 8 godzinach z pracy nic nie było w stanie mnie rozgrzac.. Mąż już miał mnie dosyc, ale co robic jak mi przy 22 stopniach było zimno.. Najlepsze jest to, ze jeszcze siedziałam w dresach i pod kocem
![]() W tym roku planuje miec ustawioną temperaturę na 22 stopnie.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#4328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szczerze to przegrzanie jest dużo gorsze niż przeziębienie.. No ale czasem mamy myślą, że robią dziecko dobrze, a jest zupełnie odwrotnie. Chrześniak mojego tż był non stop przegrzewany, spał w foteliku samochodowym(!!!) przy kominku i jeszcze był w koce owinięty... Jak się tam wchodziło, to jak do sauny... 30 stopni minimum było. |
||
|
|
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robiłam te ciasteczka http://www.mojewypieki.com/przepis/l...a-z-lemon-curd też dobre, tylko też trzeba daleko od siebie układać, bo mi się nieźle posklejały, musiałam kroić nożem i nie miały takiego ładnego wyglądu
|
|
#4330 | ||||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() no i tak samo kawy nie powinnam ale od czasu do czasu taką pyszną ze spienionym mleczkiem Cytat:
![]() Cytat:
![]() Siorka mojego małżonka mówiła, że dzidzia w brzusiu może mieć czkawkę, podobno jak dzidzi coś posmakuje to wtedy. Jej dzidzia miała zawsze czkawkę po kawie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytęMiałam zaparcia jak byłam w szpitalu i dali mi Bisacodyl i po tym siedziałam na kibelku 2 godziny, o Duphalacu niestety nie słyszałam. |
||||||
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
neipys śliczne ubranka
a ile ta posciel kosztuje? moja tesciowa jak juz na 100proc sie okazalo ze to chlopiec to skomentowala to przez telefon-że do konca miała nadzieje, ze bedziemy mieli dziewczynke.więc nie jest specjalnie zachwycona, ale mi to wisi.mi samej było obojetne co bedzie, choc zawsze wyobrażalam sobie , że jako pierwsze dziecko bede meic dziewczynke, bo w mojej rodzinie dziewczynek więcej. |
|
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle to ubieranie dla mnie to nadal jest czarna magia. Mam nadzieję, że jakiegoś olśnienia dostanę przy tym
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
happy eve ja biore duphalac" ogolnie działa, dzialalo mi jak barlam regularnie, teraz przestalam brac i znowu to samo..wiec chyba musze kupic nastepne opakowanie a tamto starczylo an niecale dwa tygodnie.działa bardzo lagodnie, wiec biegunki nie dostaniesz
|
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to również czarna magia..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nam położna na sr mówiła, że temp na co dzień przy dziecku to 20 stopni żeby nie przegrzewać ale też żeby nie było za zimno, bo wiadomo organizm dziecka jest wrażliwy, a 23-24 stopnie to tylko do kąpieli, więc trzeba będzie dogrzewać łazienkę czy pokój na te 10min kąpieli ![]() my pewnie będziemy kąpać w sypialni, bo nie mamy wykończonej łazienki u siebie na górze, a ta na parterze jest za mała, żeby swobodnie wykąpać maluszka. Pokój ma też swoje zalety: nie będziemy musieli przenosić mokrego malucha z łazienki do sypialni na wycieranie i wieczorną toaletę a dogrzejemy sobie grzejnikiem i też będzie ok, trzeba sobie jakoś radzić
|
|
#4337 |
|
Przyczajenie
|
Ech rano napisałam posta i się nie opublikował
trochę się wkurzyłam Nie wiem czemu tak? coś chyba źle zrobiłam
|
|
|
|
#4338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ma_Majka za wizyte
![]() ![]() Cytat:
co ja bym z tymi kieckami wszytskim zrobila![]() Cytat:
![]() ![]() laski szukam przescieradel z gumka 90x200 i 160x200 i glupieje ceny sa tak rozne, nie chce kupowac byle czego ale jak mam kupic ze 3 takie i ze 3 takie i jeszcze jedno nieprzemakalne dla Tomka 90x200 to mi wyjdzie niezla sumka mozecie kogos z allegro polecic co ma przescieradla? najlepiej oba rozmiary? i w sumie ile kupic na zmiane? bo do tej pory mialam jakies zwykle co dostalam i nawet nie wiem ile to takie minimum |
||
|
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sypialnia będzie wietrzona i grzac tam nie będę..zawsze mam grzejnik tam wyłączny, bo i tak jest bardzo ciepło.. No, a maluszka będizemy kąpac w łazience tak więc myślę, ze ok, 24 stopni tam będę miała..
|
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to chyba rzadko się odmienia? ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4343 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zresztą sama siusiaka na USG rozpoznała;-)Cytat:
![]() Cytat:
Ja colę też piłam na początku, a teraz wodę i soki;-) Przyszła paczka od stanisława. Expresowo bo zamaiwiałam w poniedziałek;-) |
|||
|
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra teraz możecie bo ide smażyc kotlety ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- a ja wolę pepsi ![]() |
|
|
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy takie urządzenie do ustawienia temperatury w mieszkaniu. Mam grzejniki odkręcone na 6 a temperaturę na tym urządzeniu ustawiam sobie jak chce i kiedy chce..Jeżeli jest już określona temperatura w pomieszczeniu to grzejniki sie wyłączą same.
|
|
|
#4346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zresztą wszystko "wyjdzie w praniu", jak mu będzie zimno, to ubiorę cieplej, a jak za gorąco to będzie spał bez przykrycia - nie upieram się, bo wiadomo dzieci są różne i mają różne potrzeby. Jak się wda we mnie to będzie zmarzlak a jak w Tż-ta to będzie spał w samym pampersie
|
|
#4347 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo jutro dzien bez mierzenia cukru a ja uwielbiam smazone na oleju ![]() Cytat:
Cytat:
zwlaszcza te welurkowe, ktore nowiuskie byly takie mieciutkie Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My rowniez zakupilismy uzywany na ebayu, starszy model wyszedl nas ok 30 euro ![]() Cytat:
A ja ukulalam mase malych klopsikow i zrobilam w sosie koperkowym Ciekawe czy Tz zasmakuja bo on duzo rzeczy nie lubi
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaraz uciekam, bo mąż już jest w drodze do domu
Jedziemy do mojej mamy na obiadek i na zakupy Żegnam się na dzisiaj
|
|
|
#4349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie matczyne zachowania przyjdą wraz z maluszkiem i szczerze to w ogóle się tym nie stresuje. Małego będę traktowała jak mniejszego człowieka, takiego samego jak ja czy tż. Tak samo może mu być zimno jak i za ciepło czy duszno. To nasz syn będzie nowym członkiem rodziny i to on będzie się musiał dopasować do stylu naszego życia, odgłosów domowych i całej reszty, oczywiście z należytym szacunkiem z naszej strony Cytat:
|
||
|
|
|
#4350 |
|
Rozeznanie
|
Mystiquee - bardzo fajne podejście ,podzielam je. Dziecko od narodzin powinno być traktowane jako normalny domownik i przyzwyczajać sie do otaczającego go świata . Z doświadczenia wiem że dzialania odwrotne są opłakane w skutkach dziewczyna brata mojego TŻ tak izolowała swoja córkę , że mając zaraz rok dalej jak śpi nie można przy niej rozmawiać -dodatkowo śpi z matka w pokoju a mąż w salonie bo chrapie a mała wtedy zle spi. Nie mówie już o spacerze na plac zabaw czy zbliżaniu se do ulicy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

Ja również miałam byc chłopcem- to tak po wygladzie mojej mamy i jej brzuszku 

Tylko mam nadzieję, że nie zadziała "za bardzo", czyli że nie skończę z jakąś biegunką :/ Brała któraś z Was ten Duphalac??
za wizytę
oboje rodzice w szoku, ale przeszczęśliwi, bo mają już synka a teraz mają i córcię - idealny zestaw 
a co, teraz jak chłopczyk to mi się niby nie udało

Trzeba nagrzac te mury przed porodem 

w ogóle to ubieranie dla mnie to nadal jest czarna magia. Mam nadzieję, że jakiegoś olśnienia dostanę przy tym
nam położna na sr mówiła, że temp na co dzień przy dziecku to 20 stopni żeby nie przegrzewać ale też żeby nie było za zimno, bo wiadomo organizm dziecka jest wrażliwy, a 23-24 stopnie to tylko do kąpieli, więc trzeba będzie dogrzewać łazienkę czy pokój na te 10min kąpieli 

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)