Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-10, 16:35   #4321
kaaamila1
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII

Co do temperatury to położna na SR mówiła, że 16 stopni moze byc do spania, ok. 22 stopni codzienna temperatura pomieszczenia a ok. 24 stopni do kąpieli..

Hehe Ja również miałam byc chłopcem- to tak po wygladzie mojej mamy i jej brzuszku Miałam miec na imię Jakub

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-10-10 o 16:37
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 16:36   #4322
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
no właśnie, to też zależy od własnych upodobań co do ciepła, jak się lubi chłodniej to się będzie starało dziecko tak przyzwyczaić, a jak ciepełko, tow drugą stronę. Mam taką koleżankę, u której zawsze jest jak w saunie, pali od września praktycznie i u niej to sporo ponad 25 jest, ale nie lubię u niej siedzieć, bo mi za gorąco. Teraz trochę odpuściła, bo jej mały często chorował z tego przegrzewania
Mi się wydaje, że temperatura w domu powinna być taka jak zawsze, jaką my lubimy. Przecież też nie chodzi o to, żebyśmy się katowali jakimiś bardzo niskimi temperaturami czy bardzo wysokimi jak ich nie lubimy.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 16:37   #4323
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hej!

Chyba Was nie nadrobię, zalatany dzień mam dzisiaj

Jestem po wizycie, usg nie było. Z szyjką wszystko ok, jestem pozamykana Lekka infekcja, ale na zewnątrz tylko, więc ok. Dostałam Duphalac na zaparcia, oby pomógł Tylko mam nadzieję, że nie zadziała "za bardzo", czyli że nie skończę z jakąś biegunką :/ Brała któraś z Was ten Duphalac??
Następna wizyta za 2 tygodnie czyli w skończonym 36 tc, wtedy wymaz i skierowanie na te inne badania, co trzeba powtórzyć przed porodem.

Byłam w Rossmanie, kupiłam jakieś ostatnie pierdoły + parę kosmetyków co mi się pokończyły i 100zł nie moje :/ Kurczę, dlaczego wszystko takie drogie??

Spadam jakiś obiad przygotować, później Was poczytam trochę
za wizytę
a co do zakupów, to też zawsze zadaję sobie to pytanie, dzisiaj mi przyszła paczka za ponad 200zł, niby coś tam jest, ale dobrze, że wanienka była, to przynajmniej wielkościowo było ją widać
Stary 2012-10-10, 16:38   #4324
agrafka85
Rozeznanie

Cytat:
nieźle, ale właśnie słyszałam raczej w tą stronę pomyłki, chyba nie słyszałam żeby z chłopca zrobiła się dziewczynka
u naszej sąsiadki tak ostatnio się zdarzyło całą ciążę lekarz jej mówił, że będzie chłopak, a urodziła córkę oboje rodzice w szoku, ale przeszczęśliwi, bo mają już synka a teraz mają i córcię - idealny zestaw

ja też słyszałam, że jak przewiduje lekarz dziewczynkę, to nigdy do końca nie można być pewnym i może wyjść chłopak, ale żeby z chłopaka zrobiła się dziewczynka to pierwszy raz usłyszałam

zrobiłam dziś pieguski, te co ostatnio któraś z Was robiła (wybaczcie, że nie pamiętam kto ) i wyszły przepyszne, już prawie wszystkie zjedzone polecam ten przepis http://www.wielkiezarcie.com/recipe10366.html jest bezbłędny, tylko róbcie naprawdę duże odstępy między ciastkami bo baaardzo się rozpływają podczas pieczenia i moje się posklejały, ale i tak wyszły boskie
Stary 2012-10-10, 16:39   #4325
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
p.s ja miałam być Mateuszem
a ja bliźniakami, bo mama miała wielki brzuch ponoć, a USG jej nie robili

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Co do temperatury to położna na SR mówiła, że 16 stopni moze byc do spania, ok. 22 stopni codzienna temperatura pomieszczenia a ok. 24 stopni do kąpieli..
oo, dzięki za wyjaśnienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że temperatura w domu powinna być taka jak zawsze, jaką my lubimy. Przecież też nie chodzi o to, żebyśmy się katowali jakimiś bardzo niskimi temperaturami czy bardzo wysokimi jak ich nie lubimy.
dokładnie, też tak uważam
Stary 2012-10-10, 16:39   #4326
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
a u mnie jest odwrotnie. Najbardziej mnie ciotka wkurzyła jak się dowiedziała, że synek to skomentowała, "ooo chłopczyk, no dobrze, dobrze, może następnym razem się uda dziewczynka" a co, teraz jak chłopczyk to mi się niby nie udało

dokładnie, ja np nic nie widzę na tych zdjęciach, mimo, że mi palcem pokazałą i nawet wydruk dała. Szwagierka twierdzi, że widzi, ale czy na pewno, to też nie mam pewności
Kochana - to w każdą stronę działa. Jakbyś spodziewała się dziewczynki to by Ci mówili, że może następnym razem chłopiec. Nie dogodzisz

Cytat:
p.s ja miałam być Mateuszem
Ja Tomkiem
Stary 2012-10-10, 16:40   #4327
kaaamila1
Zakorzenienie

Ja w tym roku zaoszczędze na ogrzewaniu, bo w zeszłym to codziennie mieliśmy po 26/28 stopni w domu.. wszystko przez to, że wracałam wychłodzona z pracy gdzie w pomieszczeniu mieliśmy ok. 16 stopni..Po 8 godzinach z pracy nic nie było w stanie mnie rozgrzac.. Mąż już miał mnie dosyc, ale co robic jak mi przy 22 stopniach było zimno.. Najlepsze jest to, ze jeszcze siedziałam w dresach i pod kocem

W tym roku planuje miec ustawioną temperaturę na 22 stopnie.

Stary 2012-10-10, 16:41   #4328
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:

Hehe Ja również miałam byc chłopcem- to tak po wygladzie mojej mamy i jej brzuszku Miałam miec na imię Jakub
Dokładnie z tą temperaturą Z resztą to się potem zobaczy po dziecku czy mu zimno, nie będziemy przecież palić non stop a dziecko mi się potówkami obsypie i non stop będzie płakało
Cytat:
no właśnie, to też zależy od własnych upodobań co do ciepła, jak się lubi chłodniej to się będzie starało dziecko tak przyzwyczaić, a jak ciepełko, tow drugą stronę. Mam taką koleżankę, u której zawsze jest jak w saunie, pali od września praktycznie i u niej to sporo ponad 25 jest, ale nie lubię u niej siedzieć, bo mi za gorąco. Teraz trochę odpuściła, bo jej mały często chorował z tego przegrzewania
Nie rozumiem takiego dziwnego zachowania...
Szczerze to przegrzanie jest dużo gorsze niż przeziębienie..
No ale czasem mamy myślą, że robią dziecko dobrze, a jest zupełnie odwrotnie.
Chrześniak mojego tż był non stop przegrzewany, spał w foteliku samochodowym(!!!) przy kominku i jeszcze był w koce owinięty...
Jak się tam wchodziło, to jak do sauny... 30 stopni minimum było.
Stary 2012-10-10, 16:43   #4329
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość

zrobiłam dziś pieguski, te co ostatnio któraś z Was robiła (wybaczcie, że nie pamiętam kto ) i wyszły przepyszne, już prawie wszystkie zjedzone polecam ten przepis http://www.wielkiezarcie.com/recipe10366.html jest bezbłędny, tylko róbcie naprawdę duże odstępy między ciastkami bo baaardzo się rozpływają podczas pieczenia i moje się posklejały, ale i tak wyszły boskie
to już 2 osoba poleca, muszę je zrobić na weekend.
Ja robiłam te ciasteczka
http://www.mojewypieki.com/przepis/l...a-z-lemon-curd też dobre, tylko też trzeba daleko od siebie układać, bo mi się nieźle posklejały, musiałam kroić nożem i nie miały takiego ładnego wyglądu
Stary 2012-10-10, 16:45   #4330
madziak1985
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
Własnie miałam się spytać o coś ... co do zdrowego odżywiania....
pijecie coca cole ????
Mi ginekolog powiedział żeby nie pić bo nie wiadomo jaki cola ma skład i że może powodować poronienie. Ja przed ciążą nie lubiłam coli a odkąd jestem w ciąży mam na nią taką ochotę, że nie mogę się powstrzymać i piję tylko trochę odgazowaną
no i tak samo kawy nie powinnam ale od czasu do czasu taką pyszną ze spienionym mleczkiem

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość

dzis bylam w urzedzie i podalam nazwiska swiadkow do slubu i juz wszystko ustalone,oplute,zaklepane i odliczanie zaczynamy:
10 dni do ślubu

dzis zaczelismy 8 miesiąc
gratulacje

Cytat:
Napisane przez evak1988 Pokaż wiadomość

Termin mam na 6 grudnia. Też wam teraz tak szybko brzuszki rosną? Ja w kurtkę co 2 tyg temu się mieściłam teraz już nie zamknę zamku
Jest możliwe żeby dziecko w brzuchu miało czkawkę? Ja ostatnio się wystraszyłam bo normalne ruchy dziecka są takie nie regularne, różne a ostatnio miałam takie coś jakby mi rytmicznie brzuch podskakiwał i się wystraszyłam bo to długo trwało
Ja mam termin ana 24 grudnia i z dnia na dzień widzę, że brzuszek jest większy
Siorka mojego małżonka mówiła, że dzidzia w brzusiu może mieć czkawkę, podobno jak dzidzi coś posmakuje to wtedy. Jej dzidzia miała zawsze czkawkę po kawie

Cytat:
Dziewczyny grzejecie już w domach/ mieszkaniach ?

W tamtym roku już grzaliśmy a w tym jakoś jeszcze w miarę ciepło jest w mieszkanku i tak się zastanawiam.. może od poniedziałku już włączymy.. Trzeba nagrzac te mury przed porodem
My włączamy piec od poniedziałku co rano na parę godzin

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do płci dziecka to żona od kuzyna mojego tż urodziła właśnie dzidziusia, miesiąc temu jakoś.
Wyobraźcie sobie, że lekarze za każdym razem mówili, że to będzie dziewczynka, do ostatniego usg, dziewczynka i koniec.
A chłopiec się urodził
I żyjemy już w takiej dobie komputerów i urządzeń, które tak dokładnie potrafią wszystko wywęszyć, a jednak zdarzają się pomyłki
Mi za każdym razem lekarz mówi, że będzie chłopczyk i już mam wszystko niebieskie i dostałam masę chłopięcych ciuszków, hm ostatecznie będzie dziewczynka w niebieskim

Cytat:

Jestem po wizycie, usg nie było. Z szyjką wszystko ok, jestem pozamykana Lekka infekcja, ale na zewnątrz tylko, więc ok. Dostałam Duphalac na zaparcia, oby pomógł Tylko mam nadzieję, że nie zadziała "za bardzo", czyli że nie skończę z jakąś biegunką :/ Brała któraś z Was ten Duphalac??
Następna wizyta za 2 tygodnie czyli w skończonym 36 tc, wtedy wymaz i skierowanie na te inne badania, co trzeba powtórzyć przed porodem.
za wizytę

Miałam zaparcia jak byłam w szpitalu i dali mi Bisacodyl i po tym siedziałam na kibelku 2 godziny, o Duphalacu niestety nie słyszałam.
madziak1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 16:45   #4331
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

neipys śliczne ubranka

a ile ta posciel kosztuje?

moja tesciowa jak juz na 100proc sie okazalo ze to chlopiec to skomentowala to przez telefon-że do konca miała nadzieje, ze bedziemy mieli dziewczynke.więc nie jest specjalnie zachwycona, ale mi to wisi.mi samej było obojetne co bedzie, choc zawsze wyobrażalam sobie , że jako pierwsze dziecko bede meic dziewczynke, bo w mojej rodzinie dziewczynek więcej.
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 16:45   #4332
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:

Nie rozumiem takiego dziwnego zachowania...
Szczerze to przegrzanie jest dużo gorsze niż przeziębienie..
No ale czasem mamy myślą, że robią dziecko dobrze, a jest zupełnie odwrotnie.
Chrześniak mojego tż był non stop przegrzewany, spał w foteliku samochodowym(!!!) przy kominku i jeszcze był w koce owinięty...
Jak się tam wchodziło, to jak do sauny... 30 stopni minimum było.
no właśnie, ja niedawno trafiłam na jakieś wypowiedzi mam odnośnie ubierania i mocno się zdziwiłam jak pisały, że na noc ubierają body z krótkim, kaftanik, pajaca, rożek/śpiworek i koc lub kołderka w ogóle to ubieranie dla mnie to nadal jest czarna magia. Mam nadzieję, że jakiegoś olśnienia dostanę przy tym
Stary 2012-10-10, 16:47   #4333
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

happy eve ja biore duphalac" ogolnie działa, dzialalo mi jak barlam regularnie, teraz przestalam brac i znowu to samo..wiec chyba musze kupic nastepne opakowanie a tamto starczylo an niecale dwa tygodnie.działa bardzo lagodnie, wiec biegunki nie dostaniesz
Stary 2012-10-10, 16:47   #4334
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, ja niedawno trafiłam na jakieś wypowiedzi mam odnośnie ubierania i mocno się zdziwiłam jak pisały, że na noc ubierają body z krótkim, kaftanik, pajaca, rożek/śpiworek i koc lub kołderka w ogóle to ubieranie dla mnie to nadal jest czarna magia. Mam nadzieję, że jakiegoś olśnienia dostanę przy tym
Łącze sie w bólu.. Dla mnie to również czarna magia..

Stary 2012-10-10, 16:48   #4335
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
hmm na noc to ja myslalam ze body z dlugim i polspiochy, lyb pajacyk taki bawellniany jakis wystarczy
Stary 2012-10-10, 16:48   #4336
agrafka85
Rozeznanie

Cytat:
no i komu tu wierzyć, każdy mówi co innego nam położna na sr mówiła, że temp na co dzień przy dziecku to 20 stopni żeby nie przegrzewać ale też żeby nie było za zimno, bo wiadomo organizm dziecka jest wrażliwy, a 23-24 stopnie to tylko do kąpieli, więc trzeba będzie dogrzewać łazienkę czy pokój na te 10min kąpieli

my pewnie będziemy kąpać w sypialni, bo nie mamy wykończonej łazienki u siebie na górze, a ta na parterze jest za mała, żeby swobodnie wykąpać maluszka. Pokój ma też swoje zalety: nie będziemy musieli przenosić mokrego malucha z łazienki do sypialni na wycieranie i wieczorną toaletę a dogrzejemy sobie grzejnikiem i też będzie ok, trzeba sobie jakoś radzić
Stary 2012-10-10, 16:49   #4337
madziak1985
Przyczajenie

Ech rano napisałam posta i się nie opublikował trochę się wkurzyłam Nie wiem czemu tak? coś chyba źle zrobiłam
madziak1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 16:51   #4338
judkama
Zakorzenienie

Ma_Majka za wizyte

Cytat:
Dziewczyny co do płci dziecka to żona od kuzyna mojego tż urodziła właśnie dzidziusia, miesiąc temu jakoś.
Wyobraźcie sobie, że lekarze za każdym razem mówili, że to będzie dziewczynka, do ostatniego usg, dziewczynka i koniec.
A chłopiec się urodził
I żyjemy już w takiej dobie komputerów i urządzeń, które tak dokładnie potrafią wszystko wywęszyć, a jednak zdarzają się pomyłki
bez takich mi tu co ja bym z tymi kieckami wszytskim zrobila

Cytat:
Hej!

Chyba Was nie nadrobię, zalatany dzień mam dzisiaj

laski szukam przescieradel z gumka 90x200 i 160x200 i glupieje ceny sa tak rozne, nie chce kupowac byle czego ale jak mam kupic ze 3 takie i ze 3 takie i jeszcze jedno nieprzemakalne dla
Tomka 90x200 to mi wyjdzie niezla sumka

mozecie kogos z allegro polecic co ma przescieradla? najlepiej oba rozmiary?

i w sumie ile kupic na zmiane? bo do tej pory mialam jakies zwykle co dostalam i nawet nie wiem ile to takie minimum

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 16:51   #4339
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
no i komu tu wierzyć, każdy mówi co innego nam położna na sr mówiła, że temp na co dzień przy dziecku to 20 stopni żeby nie przegrzewać ale też żeby nie było za zimno, bo wiadomo organizm dziecka jest wrażliwy, a 23-24 stopnie to tylko do kąpieli, więc trzeba będzie dogrzewać łazienkę czy pokój na te 10min kąpieli

my pewnie będziemy kąpać w sypialni, bo nie mamy wykończonej łazienki u siebie na górze, a ta na parterze jest za mała, żeby swobodnie wykąpać maluszka. Pokój ma też swoje zalety: nie będziemy musieli przenosić mokrego malucha z łazienki do sypialni na wycieranie i wieczorną toaletę a dogrzejemy sobie grzejnikiem i też będzie ok, trzeba sobie jakoś radzić
Ja Ci powiem, ze dla mnie akurat te 22 stopnie będą w sam raz..przy 20 stopniach byłoby mi chyba za zimno.. no to jest kwestia przyzwyczajenia organizmu..ja jestem raczej z tych ciepłolubnych Sypialnia będzie wietrzona i grzac tam nie będę..zawsze mam grzejnik tam wyłączny, bo i tak jest bardzo ciepło.. No, a maluszka będizemy kąpac w łazience tak więc myślę, ze ok, 24 stopni tam będę miała..

Stary 2012-10-10, 16:51   #4340
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziak1985 Pokaż wiadomość
Ech rano napisałam posta i się nie opublikował trochę się wkurzyłam Nie wiem czemu tak? coś chyba źle zrobiłam
Masz mało postów napisanych i to pewnie dlatego pojawi się później. Te pierwsze posty są sprawdzane.
Stary 2012-10-10, 16:53   #4341
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze nie straszcie mnie ja już mam i łóżeczko kupione co po bokach ma różowe wzory
witam nową mamusię!!
ale to chyba rzadko się odmienia?

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Ja Ci powiem, ze dla mnie akurat te 22 stopnie będą w sam raz..przy 20 stopniach byłoby mi chyba za zimno.. no to jest kwestia przyzwyczajenia organizmu..ja jestem raczej z tych ciepłolubnych Sypialnia będzie wietrzona i grzac tam nie będę..zawsze mam grzejnik tam wyłączny, bo i tak jest bardzo ciepło.. No, a maluszka będizemy kąpac w łazience tak więc myślę, ze ok, 24 stopni tam będę miała..
a ja wogole nei wiem ile mailam zimą rok temu...jakos nie zwracalam na to uwagi poza tym mi ciagle zimno bylo, a znowu jak nagrzalam to na krotkie rekawki łazilam i mnie tz wyzywal
Stary 2012-10-10, 16:54   #4342
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziak1985 Pokaż wiadomość
Mi ginekolog powiedział żeby nie pić bo nie wiadomo jaki cola ma skład i że może powodować poronienie. Ja przed ciążą nie lubiłam coli a odkąd jestem w ciąży mam na nią taką ochotę, że nie mogę się powstrzymać i piję tylko trochę odgazowaną
ja nie poroniłam

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 16:55   #4343
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Cytat:
bo niby dziewczynce jeszcze zrobic sie moze siusiak a tak .. no t jak juz siusiaka widać to raczej nie zniknie, może takie myślenie maja
yyy, mam nadzieję że u Kacpra nie zniknie Zresztą sama siusiaka na USG rozpoznała;-)

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość

Ja tez spłacam rodzine na swoim ale mam jeszcze jakieś ponad 27 lat przed sobą...
To ja jakieś 28 lat;-)

Cytat:
halwaya ,aerien,dorisp za kolejne tygodnie

zostalo mi jeszcze 5 stron do nadrobienia,ale musze leciec do sklepu

dzis bylam w urzedzie i podalam nazwiska swiadkow do slubu i juz wszystko ustalone,oplute,zaklepane i odliczanie zaczynamy:
10 dni do ślubu

wroce ze sklepu to Was doczytam, choc mialam sprzatac,ale to nie zajac

Gratulacje!!!

Ja colę też piłam na początku, a teraz wodę i soki;-)

Przyszła paczka od stanisława. Expresowo bo zamaiwiałam w poniedziałek;-)
Stary 2012-10-10, 16:56   #4344
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
to już 2 osoba poleca, muszę je zrobić na weekend.
Ja robiłam te ciasteczka
http://www.mojewypieki.com/przepis/l...a-z-lemon-curd też dobre, tylko też trzeba daleko od siebie układać, bo mi się nieźle posklejały, musiałam kroić nożem i nie miały takiego ładnego wyglądu
wnioskuję o chwilowy koniec podawania takich przepisow, bo ja nie moge i mnie skręca
dobra teraz możecie bo ide smażyc kotlety

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
ja nie poroniłam
a ja wolę pepsi
Stary 2012-10-10, 16:56   #4345
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość

a ja wogole nei wiem ile mailam zimą rok temu...jakos nie zwracalam na to uwagi poza tym mi ciagle zimno bylo, a znowu jak nagrzalam to na krotkie rekawki łazilam i mnie tz wyzywal
My mamy takie urządzenie do ustawienia temperatury w mieszkaniu. Mam grzejniki odkręcone na 6 a temperaturę na tym urządzeniu ustawiam sobie jak chce i kiedy chce..Jeżeli jest już określona temperatura w pomieszczeniu to grzejniki sie wyłączą same.

Stary 2012-10-10, 16:56   #4346
agrafka85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hmm na noc to ja myslalam ze body z dlugim i polspiochy, lyb pajacyk taki bawellniany jakis wystarczy
ja tak właśnie zamierzam ubierać naszego malucha i do tego tylko śpiworek albo koc/kołderka, niech się hartuje młody, żeby później chorowity nie był

zresztą wszystko "wyjdzie w praniu", jak mu będzie zimno, to ubiorę cieplej, a jak za gorąco to będzie spał bez przykrycia - nie upieram się, bo wiadomo dzieci są różne i mają różne potrzeby. Jak się wda we mnie to będzie zmarzlak a jak w Tż-ta to będzie spał w samym pampersie
Stary 2012-10-10, 16:56   #4347
tynkusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj jadlam frytki chodziły za mną 3 tygodnie. Ale zrobiłam sobie w piekarniku takie kupne mrożone. Tłumaczę sobie, że są lepsze bo nie smażone na głębokim oleju
jejku ja jutro chyba zgrzesze i zrobie sobie mala porcyjke frytaskow bo jutro dzien bez mierzenia cukru a ja uwielbiam smazone na oleju

Cytat:
u nas pierogi jeszcze zostały bo teściowa nalepiła
yy ee gdzie ten tż no .. niech sie popieszy, na poczte musze go zaciągnąć
mi malo kiedy wychodzi ciasto do pierozkow. Tz uwielbia z truskawkami i nie narzeka wtedy , ze ciasto za grube bo mi sie rozwalkowac nie chcialo
Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
Dziewczynyyy, a czy jakis proszek/plyn do prania jest faktycznie jakis super hiper i ciuszki sa po nim mieciutkie? Czy po kazdym tak sie troszku 'szmaca'?
Ja pralam w Dzidziusiu i plukalam tez i jakies takie sztywniejsze mi sie wydaja zwlaszcza te welurkowe, ktore nowiuskie byly takie mieciutkie

Cytat:

Co do frytek to ja przed chwilą zjadłam talerz.... ale taki nie duży Sama zrobiłam z ziemniaków, ale we frytkownicy ... ja bez frytek to życ nie umiem... kilka razy w tygodnii jakby nie było to nie wiem, chyba bym zwariowała
Podziel sie z biedna ciezaroweczka
Cytat:
Własnie miałam się spytać o coś ... co do zdrowego odżywiania....
pijecie coca cole ????
na poczatku cola i pepsi mmm(pomagaly mi przy nudnosciach i po jedzeniu , gdy wszystko mi ,,stalo w zoladku ,, ) teraz niestety tylko od swieta cola light, gdy mam dzien bez mierzenia

Cytat:
10 dni do ślubu

wroce ze sklepu to Was doczytam, choc mialam sprzatac,ale to nie zajac

Ja chyba sobie wlasnie uwiadomilam, ze rowniez weszlam w 8

Cytat:
Ja piję kawę ale taką że pół łyżeczki daję i wiecej niż 2 dziennie nie piję

Apetyt mam ogromny, przez pierwsze dwa trymestry takiego nie miałam jak teraz, raz na słodkie, raz na coś innego.

Termin mam na 6 grudnia. Też wam teraz tak szybko brzuszki rosną? Ja w kurtkę co 2 tyg temu się mieściłam teraz już nie zamknę zamku
Jest możliwe żeby dziecko w brzuchu miało czkawkę? Ja ostatnio się wystraszyłam bo normalne ruchy dziecka są takie nie regularne, różne a ostatnio miałam takie coś jakby mi rytmicznie brzuch podskakiwał i się wystraszyłam bo to długo trwało
co do czkawki to moj Maluszek miewa pare razy w ciagu dnia. Mam jeszcze takie pulsowanie w dole brzuszka i okazalo sie, ze Synek czasami mi uciska jakas zyle i wtedy ona tak pulsuje

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
O właśnie monitor oddechu wczoraj kupiliśmy ale używany na gwarancji, polowe ceny. Nie jestem do tego jakoś meeega przekonana ale chyba będę spokojniejsza a pózniej myśle ze będę mogła tez odsprzedać.

Ja tez spłacam rodzine na swoim ale mam jeszcze jakieś ponad 27 lat przed sobą...

My rowniez zakupilismy uzywany na ebayu, starszy model wyszedl nas ok 30 euro

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
''Witam sie jeszcze raz pisze na fb bo z telefonu nie moge na wizazu. Jestem w szpitalu. Jakis tydzien, poltora temu zaczela mnie swedziwc skora, szczegolnie stop. Powiedzilam o tym swojemu ginowi i zlecil mi badania Alat, Aspat i bilirubine (chyba tak sie to pisze). Alat i Aspat wyszy podwyzszone chyba 145 i 65 przy normach do 45. Bilirubina ok. Gin skierowal mnie do szpitala, polozylam sie wczoraj popludniu. Tu podrali mi krew i czekam na wyniki pod katem CHOLEOSTAZY WEWNATRZWATROBOWEJ. Pewnie wiecej dowiem sie na wieczornym obchodzie to wam napisze.
Poza tym mam caly czas MALOWODZIE, AFI okolo 7, a mialam juz ponizej 5.. Gdyby nie przyplatalo mi sie to cholerstwo zapewne mialabym juz wyznaczona date ciecia..
Nelcia kopie i chyba ma sie dobrze, kopie jak szalona, jestemy teraz w 37 tc. Od poniedzialku bede mogla rodzic. Boje sie o nia, bo ta choleostaza zagraza tylko jej, dla mnie jest zupelnie nieszkodliwa!!
Moja koncowka ciazy to ciagly lek i strach.. Marze zeby byla juz ze mna, zeby byla juz bezpieczna.
Mam nadzieje, ze u was wszytsko dobrze. Trzymajcie sie mamuski!!!! ''

Kasi post na facebooku ..
3mamy kciukaski za Was!!!

A ja ukulalam mase malych klopsikow i zrobilam w sosie koperkowym
Ciekawe czy Tz zasmakuja bo on duzo rzeczy nie lubi
Stary 2012-10-10, 16:59   #4348
kaaamila1
Zakorzenienie

Ja zaraz uciekam, bo mąż już jest w drodze do domu Jedziemy do mojej mamy na obiadek i na zakupy

Żegnam się na dzisiaj Do juterka

Stary 2012-10-10, 17:04   #4349
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Gusiak ja wierze w swoją intuicję
Takie matczyne zachowania przyjdą wraz z maluszkiem i szczerze to w ogóle się tym nie stresuje. Małego będę traktowała jak mniejszego człowieka, takiego samego jak ja czy tż. Tak samo może mu być zimno jak i za ciepło czy duszno. To nasz syn będzie nowym członkiem rodziny i to on będzie się musiał dopasować do stylu naszego życia, odgłosów domowych i całej reszty, oczywiście z należytym szacunkiem z naszej strony
Cytat:

My też kąpać prawdopodobnie będziemy w sypialni, bo łazienka za mała. Mam też nadzieję, że szybko zrezygnujemy z wanienki i pod prysznicem będziemy Jasia kąpać
Stary 2012-10-10, 17:15   #4350
Nicole03
Rozeznanie

Mystiquee - bardzo fajne podejście ,podzielam je. Dziecko od narodzin powinno być traktowane jako normalny domownik i przyzwyczajać sie do otaczającego go świata . Z doświadczenia wiem że dzialania odwrotne są opłakane w skutkach dziewczyna brata mojego TŻ tak izolowała swoja córkę , że mając zaraz rok dalej jak śpi nie można przy niej rozmawiać -dodatkowo śpi z matka w pokoju a mąż w salonie bo chrapie a mała wtedy zle spi. Nie mówie już o spacerze na plac zabaw czy zbliżaniu se do ulicy jakaś totalna paranoja.
Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości