|
|
#3061 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXIV
Cytat:
|
|
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Przetrwałam ten dzień. Bez problemu. Za to z bólem głowy.
|
|
|
|
#3063 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- KAC MORDERCA?? Ja też się źle dziś czuję i psychicznie i fizycznie ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Kornelciaczek: wiem, że nie będziemy razem, ale ciężko mi się z tym pogodzić. W tym temacie chyba mogę się jeszcze nad sobą poużalać?
Nie musisz od razu na mnie naskakiwać.
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, czego od niego wymagasz, jest nieco okrutne - rozstałaś się z nim i nie chcesz wracać, ale chcesz, żeby on przeżywał to rozstanie - to po co się z nim rozstałaś, po to by cierpiał? Odpuść mu. Po prostu. Niech przeżywa to po swojemu albo w ogóle nie przeżywa, Bóg jeden wie co w nim tam siedzi. A ty odpuść, będzie ci tak łatwiej. Nie przeżywaj tego i spróbuj być trochę bardziej wyrozumiała
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Po prostu nie wiem co w nim siedzi, nigdy nie był szczególnie wylewny, może wszystko zachowuje dla siebie.
Ale co racja to racja, mam niestety wśród wad skłonność do oceniania innych swoją miarą.
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiesz i się nie dowiesz, bo się z nim rozstałaś i nie możesz od niego oczekiwać, że nie reaguje tak, jak sobie wymarzyłaś. Wiem, że to cię boli, wiem, że oczekiwałaś czegoś innego, ale musisz być twarda i nie dopuszcac do siebie głupich myśli. Trzymaj się mocno i po prostu nie zastanawiaj nad tym, bo szkoda nerwów, a i też nastawisz się negatywnie do Bogu ducha winnego chłopaka, który nie robi przecież nic złego.
|
|
#3068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście, że możesz i amsz do tego pełne prawo
|
|
|
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :przytu l:![]() :przy tul:---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- A ja z racji pewnej działalności zaczęłam jakiś czas temu merytoryczną korespondencję z miłym mężczyzną obcokrajowcem i wczoraj oficjalnie mnie do siebie zaprosił. NIGDY nie robię nic szalonego, ale chyba pojadę. :P |
|
|
|
|
#3070 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę pomogło mi "rozgrzeszenie" od eksa, nie powiem. Trochę mi lżej. Ale strasznie nie lubię doprowadzać do jakichś takich ciężkich sytuacji, konfliktów, nie lubię nikogo krzywdzić ani ranić (przynajmniej ze swojej perspektywy patrząc). Bardzo się wtedy czuję źle sama ze sobą. Z jednej strony zadecydowałam dobrze dla siebie, a z drugiej wpieram sobie, że go tym skrzywdziłam, mimo, że on odbiera to inaczej, na pewno lżej niż ja. Czuję się trochę jakbym przeżywała to za dwoje ![]() Cytat:
![]() Czasem mam wrażenie, że karcisz tutaj co poniektóre (bo często używasz wykrzykników i capslocka ), i teraz, że akurat teraz mnie się dostaje. Cytat:
|
|
#3071 |
|
Raczkowanie
|
kochane wizanki, wiem, że z was są równie babeczki, pomogłbyście mi wygrać konkurs na wejściówke vip do energy?
|
|
|
|
#3072 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Sama do niego pierwsza juz nie napisze ... |
|
|
|
|
#3073 |
|
Zadomowienie
|
to znowu ja
![]() tak niedawno pisałam że w końcu wyszło u mnie słońce bo poznałam świetnego faceta, a tu znów porażka. W jednej chwili wszystko się popsuło, będąc na uczelni nagle dostałam od niego wiadomość że chyba nic z Nas nie będzie, usiłował, ale nie potrafi mnie docenić, sam nie wie czego chce, i nie nadaje się do związku. Potrzebuje czasu żeby pomyśleć nad sobą. Dodam że jeszcze wieczorem pisał że mnie kocha.. I znów nadszedł czas że czuje się jak zabawka ...mimo że byłam z nim krótko, to boli bardziej niż wtedy gdy inny rzucił mnie po ponad 2 latach, bo teraz byłam szczęśliwa do ostatniej chwili , do momentu aż dostałam tą wiadomość. Edytowane przez Carola16 Czas edycji: 2012-10-10 o 15:30 |
|
|
|
#3074 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Iw ogóle ostatnio ciągle mam PECHA w pozytywnym znaczeniu Nie boisz się? A on w PL czy zagranicą?---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
Co do !! to kwestia przyzwyczajenia, bo zawsze stosuję znaki interpunkcyjne Więc na to nie zwracaj większej uwagi ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() W końcu się odezwał, czy nie
Edytowane przez Kornelciaczek Czas edycji: 2012-10-10 o 15:37 |
||||
|
|
|
#3075 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wczoraj odpisał mi tylko na moje wiadomości.Dwia dni z rzędu pierwsza sie odzywalam,i raz juz sama zaproponowalam mu spotkanie.To odmówił bo pracuje teraz do pozna. Dzisiaj cały dzień sie nie odzywa,a ja kolejny dzień z rzędu pierwsza do niego pisać nie będę.Dwa dni z rzędu to on pisał do mnie,dzwonił i wchodził z propozycja spotkania.Teraz sie zmienił może nagle stwierdził,ze nie on nie chce kontaktu utrzymywać ? Ale to ja to zepsulam Bo mu gadalam o związkach bez zobowiązań ze może byśmy tak spróbowali,ze nie ma sie interesować gdzie mieszkam,ze nie chce słyszeć o żadnym związku,ze nie wiem czy sie wiecej z nim spotkam. Bo ja to robię każdemu,mszcze sie nie z każdym do łóżka chodzę bo tylko z tym jednym poszłam,a chciałam go zranic.I jeszcze do tego wszystkiego doszło to,ze jego brat mu nagadal to co mówiłam o swoim ex ze gdyby zadzwonił to od razu bym do mojego ex wróciła :/ Ehh chyba juz nie da sie tego odkręcić ![]() Wypadlam zle w jego oczach i on sie na dobre zraził
Edytowane przez Onnaa88 Czas edycji: 2012-10-10 o 16:12 |
|
|
|
|
#3076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba powinnaś zmienić taktykę, bo jak sama widzisz jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie |
|
|
|
|
#3077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko ,że ja go trochę olewałam,ta sama gadka o braku zobowiązań,mimo,że poszłam z nim do łóżka,a on uprzedzał,że tak nie potrafi.Nie traktowałam go poważnie( chociaż nieświadomie ) i to czuł pewnie,w końcu pewnie stwierdził,że ma dość i teraz się nie odzywa.No trudno,jak mu przeszło to jego wielkie ,,zalezy mi na Tobie",po 1,5 miesiąca spotkań,to widocznie też nie był fair. |
|
|
|
|
#3078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ogólnie jestem osobą bardzo ostrożną, zwłaszcza jeżeli chodzi o kontakty damsko-męskie. Ale tu znam go od merytorycznej strony, czytawszy jego teksty i tak dalej, a nie z portalu randkowego. Dwa, podróżowałam sama po Azji i przeżyłam, w ogóle dzielna i samodzielna jestem. A podróż byłaby w styczniu. Co mi szkodzi. Najwyżej będziemy dobrymi znajomymi, a może coś więcej, kto wie? Nie wybiegam za bardzo w przyszłość. Fajnie by było tam pojechać. Ja wiem, że "that's how girls end up dead", ale wydaje mi się, że w tym przypadku zasady ostrożności są zwiększone do maksimum. ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
Ja z kolei Wam się przyznam dziewczyny, że seks przed ślubem w moim przypadku odpada, co w sumie odstrasza przecież masę facetów, no, ale chcę kogoś, kto myśli tak samo.
|
||
|
|
|
#3079 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj się kochaliśmy a dziś przez rozmowę o wizytach u fryzjera chce sie rozstać. Nic nie rozumiem. Czekam aż wróci z pracy
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3081 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
To może ty sie do niego odezwij co? |
||
|
|
|
#3082 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Co tam u Was słychać?Ja byłam dzisiaj w pracy 14 godzin. Padam z nóg, a jutro znów muszę wstać o 5:00 |
|
|
|
#3083 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A gdzie jak można spytać?To chyba wschód, a nie zachód Leć!! Powodzenia!! Jakie jest dosłowne znaczenie tego cytatu ![]() Kiedyś w podobnych kategoriach myślałam, ale min innymi przez brak seksu pierwszy mój EKS ze mną się rozstał (fakt chociaż nie powiedział tego wprost) ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Laski!! 3majcie mnie aż mnie Ze mną jakoś tak tego oficjalnie nie robił, a z nią proszę - miłość kwitnie w najlepsze Ciekawe, czy jej mówiu: "KOCHAM CIĘ", czy też na to nie jest gotowy? Jak ja mam sobie poradzić i wybić Go z głowy. Wystarczy, że pomyślę, spojrzę na zdjęcie i łzy same lecą. Chyba nie umiem się pozbierać i zapomnieć. Za mocno kocham, za bardzo się zaangażowałam i zostałam z niczym :/
|
||
|
|
|
#3084 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyobrażam sobie jak musisz się teraz strasznie czuć. Nie potrafię niestety Ci pomóc, bo sama się z tym nie uporałam. Mogę jedynie poradzić, żebyś nie patrzyła na to, bo szkoda Twoich łez.
|
|
|
|
|
#3085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3086 |
|
Raczkowanie
|
Kornelciaczek chyba najlepiej będzie jak usuniesz go ze znajomych. Sama widzisz jak reagujesz na tą sytuację, a Twoje samopoczucie jest najważniejsze. I nie myśl o tym co Twój były pomyśli, bo tu nie chodzi o niego tylko o Ciebie i Twoje szczęśie..
Ja biję się za to myślami, żeby nie napisać do byłego sms-a. Niby mieliśmy zostać kolegami... Jak mi brakuje jego ![]()
|
#3087 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
USA. No właśnie, skoro wschód przeżyłam, to zachód tym bardziej nie jest straszny. Dzięki. Kto wie, kto wie... Na razie to przyjacielska-profesjonalna znajomość dwojga ludzi, którzy dzielą wspólne pasje i przekonania. Tak dziewczyny kończą martwe. ![]() Jego strata. Ja nie zamierzam tego zmieniać dla faceta, to dla mnie zbyt istotne, wolę faceta, co myśli jak ja. ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
Nie możesz się od tego odciąć, nie widzieć tego? Kompletnie się odseparować? Zablokować na facebooku, na gadu gadu etc?---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
A co do pisania do byłego - nie wiem, czy to najlepszy pomysł... |
|||
|
|
|
#3088 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Już On sobie pomyśli, jak się dowie z kim ja kręciłam ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
USA of course Oczywiście masz prawo wybrać to co dla Ciebie najlepsze I druga osoba i inni z Twojego otoczenia muszą szanować Twoją decyzję A mam pytanie: "czy Twój nowy prartner ma być prawiczkiem, czy może mieć seksualną przeszłość"??Ale My "niby" mieliśmy być PRZYJACIÓŁMI Ja już nie piszę!! Czasem EKS zagada na gadu, ale teraz już sporadycznie |
||
|
|
|
#3089 |
|
Zadomowienie
|
wow ja by sie chyba bala tak ryzykować :P
|
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może mieć przeszłość, ja też mam przeszłość (ale już od dawna ten celibat uskuteczniam ). Wydaje mi się, że tu bardziej chodzi o teraźniejsze zasady, wartości i wspólne patrzenie na to, co dalej. Przyjaźń z eksem to trudna rzecz... Możliwa, ale wydaje mi się, że wtedy, gdy oboje ułożą sobie życie dalej. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

Nie chciałabym żeby zachowywał się jak jakiś desperat i chciał mnie do czegoś zmuszać, bo już decyzji nie zmienię, ale boli mnie, że on w ogóle nie okazuje w przeciwieństwie do mnie żadnych uczuć związanych z tym rozstaniem, jakbym już była nieważna, tak szybko stałam się awansując z dziewczyny, zwykłą koleżanką.

w pozytywnym znaczeniu 

aż mnie
Ze mną jakoś tak tego oficjalnie nie robił, a z nią proszę - miłość kwitnie w najlepsze