Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14. - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-10, 18:55   #2401
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14.

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Emilko super.

Bika dobrze, że wszytsko ok. Kiedy teraz masz wizytę u gina albo ktg??

Emilko zgadzam sę karmienie piersią jest cudne
Madzia w piątek mam spotkanie z położną, więc pewnie będzie ktg i badanie - to w szpitalu, a do swojego lekarza mam przyjść na ktg w poniedziałek, bo jak nie urodzę do niedzieli, to będzie mi musiał L4 przedłużyć.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 18:57   #2402
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Emilka

Oj będę będę, nawet innej opcji nie dopuszczam, muszę karmić piersią i już
to mi się podoba
nie jest to łatwe , ale jak mała zassie odrau to bedzie superwtedy bedzie siara a po kilku dobach poleci już pokarmtrzymaj piersi ciepło
i nigdy nie przykładaj bardzo zimnego ręcznika, bo ja miałam zapalenie piersi i prawie trafiłam do szpitala

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 19:01   #2403
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
to mi się podoba
nie jest to łatwe , ale jak mała zassie odrau to bedzie superwtedy bedzie siara a po kilku dobach poleci już pokarmtrzymaj piersi ciepło
i nigdy nie przykładaj bardzo zimnego ręcznika, bo ja miałam zapalenie piersi i prawie trafiłam do szpitala
Dzięki za rady wczoraj mnie cyc swędział i tak go zaczęłam gmyrać...... potem patrze, a tu żółta kropla no i od razu ciekawość czy z drugiej też będzie, no to posmyrałam drugą i też kropelka poszła
Co do zassania to mam nadzieję, że nie będzie problemu - podobno kangurowanie temu sprzyja a jak tylko wszystko będzie ok podczas porodu (a będzie, bo też innej opcji nie dopuszczam ) to będziemy się 2 godzinki kangurować z Emilcią już się nie mogę doczekać
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 19:03   #2404
Emilia211
Zakorzenienie

http://blog.zapytajpolozna.pl/polog-...ieniu-piersia/

warto poczytać

O laktacji nigdy za mało czyli rzecz o publicznym karmieniu piersi
Dzisiaj napiszę o karmieniu piersią w miejscach publicznych. Inspiracją do tego wpisu jest notka z bloga KoralowaMama pt. Pieniacze. Tytułowymi pieniaczami są osoby, których widok karmiącej piersią kobiety przyprawia o odrazę.
A teraz przyjrzyjmy się jak to się wszystko zaczyna…
W szpitalu na oddziale położniczym mamy non stop do czynienia z kobiecymi piersiami. Świeżo upieczone mamy od razu po porodzie wykazują chęć karmienia piersią. To początek laktacji i droga bywa wyboista. Stąd spotykamy na sali mamy, które odciągają mleko z piersi. Próbują na tysiąc pięcet sposobów przystawić dziecko i nikogo to nie dziwi. Wszak oddziały położnicze są pełne osób odwiedzających. Czy ktoś by się ośmielił wtedy coś powiedzieć mamie karmiącej piersią? Natomiast gdy mama karmiąca piersią wyjdzie już ze szpitala do domu. A z domu na świeże powietrze i zacznie karmić piersią na ławce w parku, w centrum handlowym, to już różnie bywa.
Może spotkać Pana, który orzeknie, że obrzydliwe jest karmienie piersią. Tak jak na rysunku:

Bądź mama karmiąca zostanie wyproszona z centrum handlowego:

To jest przykre.
Powstały nawet gadżety dla mamy karmiącej w miejscach publicznych. Np. pelerynki do karmienia. Oczywiście mamy z reguły same kombinują tak, aby akt przystawienia dziecka był jak najkrótszy i najdyskretniejszy. A sama pierś jest chwilę widoczna. Czasami cała sytuacja odbywa się pod chustą bądź szalem czy też dużą pieluszką. Tak by nikt nie widział. Natomiast zawsze znajdzie się ktoś kto uzna, że karmienie piersią jest niestosowne.
Poniżej cytat z bloga Koralowej Mamy:
Do rzeczy.
Wiele osób pisze o tym, że nie po to idą do restauracji, żeby być narażonym (sic!) na obrzydliwe widoki. Że spacerując po centrum handlowym nie chcą oglądać cudzych, brzydkich piersi. Że takie rzeczy to, proszę pań, w domu.
Bo na zewnątrz to ma być ładnie.
O piersiach już pisałam. Są duże, małe, krzywe, miękkie, twarde, obwisłe i sterczące. Nie wiem czy zwracaliście uwagę na to, jak różnią się uszy u ludzi. Od ślicznych, różowych uszek dziecięcych po rozciągnięte, blade, porośnięte włoskami uszy staruszków. I wyobraźcie sobie teraz, że jakiś pieniacz w internecie pisze, że nie po to płaci pieniądze w restauracji, żeby mu przy stoliku obok siadał jakiś staruszek z wiotkimi, owłosionymi uszami. Bo jego to brzydzi i on nie może jeść, jak patrzy na te uszy.Wyobraźcie sobie, że wypraszają z restauracji niepełnosprawną osobę. Albo mówią jej, żeby poszła jeść w kącie sali, bo goście sobie nie życzą jej obecności. Bo się brzydzą.
Koniecznie zajrzyjcie na bloga i doczytajcie wpis pt. “Pieniacze“.
W notce jeszcze cytowanych jest wiele nieprzyjemnych określeń pod adresem kobiet karmiących:
Kobieta, matka – nadal jest własnością publiczną. Można ją obrażać, komentować jej ciało, dawać jej złote rady “niech odciągnie mleko i nakarmi dziecko z butelki jak już musi!”, albo po prostu zamykać w domu. Bo po co łazi z bachorem po mieście i świeci cyckami? A bachor wyje i nieprzyjemnie ciamka! Kobietę można krytykować, zwracać jej uwagę, oceniać. Jej piersi karmiące są “nabrzmiałymi wymionami” – tu, w Polsce, gdzie w co drugim kościele wisi wizerunek Marii Lactans.
Cytat pochodzi z bloga KolarowaMama.
I tak sobie myślę, że to wszystko przykre. Żyjemy w XXI wieku i przeprowadzono tyle badań, że można ze śmiałością powiedzieć, że mleko kobiece jest NAJLEPSZE! Oznacza, to, że kobiety, które decydują się na karmienie piersią powinny być noszone na rękach. A my powinniśmy je podziwiać, bo oprócz tego, że średnio co 3 godziny podają maluszkowi pierś. To nie raz wyrzekają się przyjemności jak np. lampki wina czy innego alkoholu, będąc w pracy muszą pamiętać, żeby odciągnąć pokarm i nie zawsze mają do tego komfortowe warunki. Muszą karmić wszędzie, co oznacza, że w autobusie, na parku, w centrum handlowym. Maluszka nie interesuje czy jest zima czy środek lata. Mama karmiąca piersią musi to wszystko znieść, a jakby było tego mało to jeszcze może ktoś na nią spojrzeć krzywo. Stąd, żeby karmienie piersią w miejscach publicznych było jak najmniej inwazyjne wybiera wygodne ubrania lub kupuje takie, które są zaprojektowane specjalnie dla mam karmiących piersią.
Dodatkowo spójrzmy na karmienie piersią od strony materialnej. Mama karmiąca nie naraża Państwa na koszty związane z karmieniem mlekiem modyfikowanym. Zresztą w Stanach Zjednoczonych policzono ile byłoby oszczędności gdyby 90% kobiet karmiło szkraba przez pierwszych 6 miesięcy:

Każdej kobiecie karmiącej piersią należy się złoty medal i uznanie, że pomimo tylu przeciwności wciąż karmi piersią. Zgadzacie się ze mną?

Edytowane przez Emilia211
Czas edycji: 2012-10-10 o 19:06
Stary 2012-10-10, 19:05   #2405
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Dzielna Lenka dziękuje ciociom za oklaski
slicznie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Odebralam zdjecia .. sa rewelacyjne W sumie moglam sie tego spodziewac po Roxi W preznecie dostalismy sliczna ksiazke ze zdjeciami. Jak tylko ogarne i wybiore zdjecia to je pokaze A moze mi to troche zajac bo jest ich prawei 300
super

Cytat:
a wiesz jak ja sie tego balam kupka to byla moja najwisza zmora

ja nawet pytalam poloznej czy nic sie nie stanie
Stary 2012-10-10, 19:07   #2406
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość

Zaaabcia straszny ten opis.
no troche , ale idzie wytrzymac

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
A tak swoją drogą, to akurat baaardzo bardzo rzadko, ale to jest możliwe, żeby kobiety miała w łonie dwójkę dzieci, nawet róznych ojców...albo po prostu z dwóch różnych 'rzutów'....
prawda

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Maleństwo igłę zostawiała, tylko wyjmowała ten pojemniczek z krwi, a potem znowu mi go podtykała do igły i znowu. A nad nami stała babka , która ją instruowała Do tej pory mnie ręka boli.
A to chyba nie bolalo jak igly co chwile nie wbijala tylko pojemniczek zdejmowala.

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
tak... negatywny

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Nie, nie, kochana. Nie chodzi o urodzenie lozyska 24h po porodzie dziecka tylko o zaczecie cwiczen miesni kegla

!
no zle zrozumialam

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość

Ej dziewczynki co w ciąży były...mam pytanko...dzisiaj mnie coś strasznie ciągnie/kłuje po lewej stronie ...nawet nie wiem jak to nazwać... i nie w pachwinie, ale gdzieś blisko...i tak się zastanawiam co to ?
Trochę mnie to męczy, bo się jakoś wyprostować nie mogę
Macica pewnie tez tak mialam.

Cytat:
hej

już po szczepieniu kolejna 21.11 mała miała jedno kucie
ogólnie poszło super bo płakała w momencie wstrzykiwania a potem szybko ja udobruchałam

ma 3 miesiące i wazy 6510 i ma 62,5 cm

a ja rok temu miałam ostatnią wiecie co mała trzymam na rekach i shiifta mi ciężko nacisnąć
super

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
O 18.00 pomału wyjeżdżamy na wizytę, trzymajcie kciuki
trzymam kciuki

nikita - i dobry kierowca musi dostac mandat

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 19:13   #2407
Emilia211
Zakorzenienie

Bika najważniejsze byś cały czas myślała pozytywnie i życzę Ci abyś trafiła na dobrą położną, bo ja miałam pecha stąd ten żal we mnie teraz jest i mimo upływu czasu to cały czas pamiętam to co sie działo na tej sali
to co mogę jeszcze Tobie doradzić to z
łóżka wstawaj na pieska, tak na czworaka
a w domu podkładaj pod tyłek puchową dużą miękką podusię jak małą będziesz karmić na siedząco o niebo lepiej

jeśli mała będzie płytko łapała brodawkę to koniecznie karm ją w pozycji spod pachy

i nie dawaj małej smoczka za szybko bo przez to sutki będzie brutalnie traktować

Edytowane przez Emilia211
Czas edycji: 2012-10-10 o 19:30
Stary 2012-10-10, 19:14   #2408
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
nikita - i dobry kierowca musi dostac mandat
hehe dobre podejscie kierowca bez mandatu to jak uczen bez 1nki, tzn jak zolnierz bez karabinu

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 19:34   #2409
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Po ktg spoko, wszystko w porządku, skurcze miałam średnio co 7 minut ale to te przepowiadające...... mam nadzieję, że się rozwiną i w weekend Emilka będzie już po drugiej stronie
super

Cytat:
Czekamy!

Mnie głowa strasznie boli

Wybieram na Allegro naszego konika Dostałam od męża pozwolenie!

Sprobuj sobie zrobic zimne obklady na czolo , bo tabletek raczej nie mozesz brac.

Cytat:
hehehe, dziękuję

Madzia i Żabcia a powiedzcie mi czy karmicie w nocy dzieciaczków?bo Lenka to tak jak w dzień chce co 3 godziny
Wczesniej karmilam co 3h dzien i noc teraz Domino dostaje mleczko zaraz po kapaniu 19-20 zasypia i budzi sie kolo 3-4 na jedzenie i pozniej dopiero 7-8 rano. Teraz mu sie cos poprzestawialo i je co 4h w ciagu dnia.

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

super

Cytat:
hehe dobre podejscie kierowca bez mandatu to jak uczen bez 1nki, tzn jak zolnierz bez karabinu
No dokladnie dokladnie

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 19:41   #2410
Emilia211
Zakorzenienie

Zaaaabcia a Ty karmisz piersią prawda ?

Stary 2012-10-10, 20:12   #2411
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Sprobuj sobie zrobic zimne obklady na czolo , bo tabletek raczej nie mozesz brac.
Tabletek nie biorę...ale ostatnio często mnie boli głowa...a ja nie wyrabiam
Z tym okładem może spróbuję..
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 20:14   #2412
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Jak mogłyśmy nie wystawić! O my niedobre! Zaraz się poprawimy
Ty się ze mnie nie naśmiewaj jak ja tu walczę o PR...

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość

do nadrobienia, ide pod prysznic i walne ci komentarze i lajki
Dzięki, widziałam

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37005984]Zaraz zmienię

Niektórzy pracują [/QUOTE]

Dzięki
Jak u Ciebie Mrowinko?

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37007460]Na kakao.[/QUOTE]

O kurczę.
Ale sernik możesz zrobić na biszkopcie, albo na krakersach

Cytat:
Dzielna Lenka dziękuje ciociom za oklaski
O jaka słodka Śliczna Dziewczynka

Cytat:
Ty Madzia to jestes inna inkszosc, hasalas jak dzika lania w ciazy i po porodzie nic sie nie zmienilo

Właśnie skończyłam korki...kurde, wkurzyła mnie uczennica i ją troszkę okrzyczałam...tzn po cichu,ale stanowczym tonem....i się chyba zniechęciła, nie wiem czy wróci...
Tak sie wystraszyła, że nawet nie zapłaciła....

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 20:26   #2413
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

paracetamol mozna

Cytat:
Tabletek nie biorę...ale ostatnio często mnie boli głowa...a ja nie wyrabiam
Z tym okładem może spróbuję..
mozesz jeszcze smarowac amolem

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
T
to rzeczywiscie chyba za bardzo na nia nakrzyczalas
Stary 2012-10-10, 20:27   #2414
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
to rzeczywiscie chyba za bardzo na nia nakrzyczalas
Tzn tak na serio, to nawet nie krzyczałam, tylko dość dobitnie powiedziałam o co mi chodzi..ale jako, że ona ma 15 lat...to pewnie lekko wydygała no trudno, zobaczymy czy przyjdzie za tydzień

Hania

Stary 2012-10-10, 20:31   #2415
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
mozesz jeszcze smarowac amolem
Właśnie dzisiaj widziałam reklamę amolu i się zastanawiałam czy nie kupić...bo moja teściowa wszystko tym leczy
Stary 2012-10-10, 20:35   #2416
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn tak na serio, to nawet nie krzyczałam, tylko dość dobitnie powiedziałam o co mi chodzi..ale jako, że ona ma 15 lat...to pewnie lekko wydygała no trudno, zobaczymy czy przyjdzie za tydzień

Cytat:
Właśnie dzisiaj widziałam reklamę amolu i się zastanawiałam czy nie kupić...bo moja teściowa wszystko tym leczy
mozesz napewno
Stary 2012-10-10, 20:37   #2417
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki
Jak u Ciebie Mrowinko?
U mnie pracowicie i nie nadążam za Wami, a muszę być na bieżąco, żeby aktualizować listę Dobrze by było, żeby ktoś inny założył kolejny wątek. Aaa, no i w weekend mnie nie będzie. Pewnie dziewczyny jak na złość zaczną rodzić
A poza tym... owulacja za nami, starania też - czekam na następny cykl i próbujemy ze wspomaganiem
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 20:44   #2418
stokrotka24
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37010720]U mnie pracowicie i nie nadążam za Wami, a muszę być na bieżąco, żeby aktualizować listę Dobrze by było, żeby ktoś inny założył kolejny wątek. Aaa, no i w weekend mnie nie będzie. Pewnie dziewczyny jak na złość zaczną rodzić
A poza tym... owulacja za nami, starania też - czekam na następny cykl i próbujemy ze wspomaganiem [/QUOTE]
miejmy nadzieję, że się uda i będziesz w ciąży a wtedy listę oddasz komu innemu widziałam na skarbie, że piękny skok był

Emilko Lanka słodka jest

Malenstfo współczuję bóli głowy, ja też mam silne, tabletki nie działają i jedyny sposób jaki działa to chłodny prysznic z zamoczeniem włosów a zaraz potem sen- chociaz pół godziny. To jedyny sposób na mnie działający, jednak nie zawsze da się go zastosować

onyks śliczny brzuszek, jeszcze nie miałam okazji go skomentować

Bika no ciekawe czy Emilka wyskoczy na weekend

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 20:55   #2419
ButterBear
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37010720]U mnie pracowicie i nie nadążam za Wami, a muszę być na bieżąco, żeby aktualizować listę Dobrze by było, żeby ktoś inny założył kolejny wątek. Aaa, no i w weekend mnie nie będzie. Pewnie dziewczyny jak na złość zaczną rodzić
A poza tym... owulacja za nami, starania też - czekam na następny cykl i próbujemy ze wspomaganiem [/QUOTE]

Mrowniko, już nic nie mówię, bo domyslam się, że to frustrujące, albo denerwujące...trzymam jednak, żeby było dobrze

Co do weekendu, to jeśli chcesz, to jak zostawisz nr tel, możemy dac Ci znać, że dziewczyny rodzą

Co do listy, to jesli juz nie będziesz chciała jej prowadzić, zawsze od następnego wątku może ją przejąć ktoś inny?!

Hania

Stary 2012-10-10, 21:00   #2420
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
miejmy nadzieję, że się uda i będziesz w ciąży a wtedy listę oddasz komu innemu widziałam na skarbie, że piękny skok był
Był, zresztą ja zwykle mam dość ładne wykresy - tylko co z tego?

Cytat:
Mrowinko, już nic nie mówię, bo domyslam się, że to frustrujące, albo denerwujące...trzymam jednak, żeby było dobrze
Co do listy, to jesli juz nie będziesz chciała jej prowadzić, zawsze od następnego wątku może ją przejąć ktoś inny?!
Chętnie oddam listę komuś innemu - może innej dziewczynie przyniesie więcej szczęścia
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 21:04   #2421
stokrotka24
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37011254]Był, zresztą ja zwykle mam dość ładne wykresy - tylko co z tego?

Chętnie oddam listę komuś innemu - może innej dziewczynie przyniesie więcej szczęścia [/QUOTE]
ech no widzisz, bez sensu to wszystko, ale mam nadzieję, że masz jeszcze siłę walczyć, my jesteśmy z Tobą

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 21:10   #2422
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Malenstfo współczuję bóli głowy, ja też mam silne, tabletki nie działają i jedyny sposób jaki działa to chłodny prysznic z zamoczeniem włosów a zaraz potem sen- chociaz pół godziny. To jedyny sposób na mnie działający, jednak nie zawsze da się go zastosować
Na mnie sen też kiedyś działał...a teraz już niekoniecznie
Stary 2012-10-10, 21:11   #2423
Konto usunięte

Cytat:
ech no widzisz, bez sensu to wszystko, ale mam nadzieję, że masz jeszcze siłę walczyć, my jesteśmy z Tobą
Szczerze? Coraz mniej mam tej siły. Zaczynam od następnego miesiąca tę stymulację - i wiem, że to właściwie ostatnie, co mój lekarz może jeszcze tu na miejscu mi zaproponować. Gdybym chciała się dalej badać czy leczyć, to musiałabym pewnie pojechać do specjalistycznej kliniki. A ja nie wiem, czy mi się w ogóle jeszcze chce
Stary 2012-10-10, 21:15   #2424
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Abby a czemu Cię nie ma? Ktoś wie, co się dzieje z Abby?

Spina poślady i finiszuje z magisterką

Cytat:
ja tez chodzilam jak pingwin na poczatku

pokaz zakupy
Z kolei mojej drugiej siostrze nie wyszło całe łożysko i po dwóch dniach wróciła do szpitala z krwotokiem Mama mi mówiła, że dla niej rodzenie łożyska było gorsze niż rodzenie dziecka

Zakupy chętnie pokażę jak już przyjadę. W internecie nie ma takiej konfiguracji jaką my zamówiliśmy

Cytat:
Właśnie skończyłam korki...kurde, wkurzyła mnie uczennica i ją troszkę okrzyczałam...tzn po cichu,ale stanowczym tonem....i się chyba zniechęciła, nie wiem czy wróci...

Ulala ostro

Maleństwo
cudnie, że mąż mógł poczuć maleństwo(a)

Bika, Mona
, trzymacie w napięciu

Nikita i wszystkie dziewczyny, jak jeszcze raz wstawicie zdjęcie sernika to umorduję!! Moja dieta coraz gorsza, a teraz walczę żeby nie iść po czekoladę do szafki
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 21:32   #2425
blonde_hair
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37011525]Szczerze? Coraz mniej mam tej siły. Zaczynam od następnego miesiąca tę stymulację - i wiem, że to właściwie ostatnie, co mój lekarz może jeszcze tu na miejscu mi zaproponować. Gdybym chciała się dalej badać czy leczyć, to musiałabym pewnie pojechać do specjalistycznej kliniki. A ja nie wiem, czy mi się w ogóle jeszcze chce [/QUOTE]

Stary 2012-10-10, 21:34   #2426
ButterBear
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37011254]
Chętnie oddam listę komuś innemu - może innej dziewczynie przyniesie więcej szczęścia [/QUOTE]

No to może Stokrotka by chciała?

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37011525]Szczerze? Coraz mniej mam tej siły. Zaczynam od następnego miesiąca tę stymulację - i wiem, że to właściwie ostatnie, co mój lekarz może jeszcze tu na miejscu mi zaproponować. Gdybym chciała się dalej badać czy leczyć, to musiałabym pewnie pojechać do specjalistycznej kliniki. A ja nie wiem, czy mi się w ogóle jeszcze chce [/QUOTE]

Hania

Stary 2012-10-10, 21:55   #2427
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
hehe
Emilka na pewno też jest fajna jak wszystkie Emilki
Bika nawet nie wiesz co pięknego Ciebie czeka
walcz o karmienie piersią, bo to naprawdę super sprawa
Lenka patrzy mi teraz w oczka i się uśmiecha kiedy ją karmię
Cytat:
a wiesz ile ja juz upadaków miałam i nie chciałam karmić , bo do teraz mam takie sutki poniszczone , ale jak widzę jak ona patrzy, łapie mnie za ręce bajka
cudownie się to czyta
ja też miałam mnóstwo chwil, kiedy chciałam odpuścić kp, ale się zawzięłam i po 3 miesiącach było juz super. I karmienie piersią to dla mnie jeden z cudowniejszych elementów macierzyństwa

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 22:06   #2428
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Bo przecież nie nadrobię... no nie ma takiej siły... więc z lenistwa, zadam kilka pytań aby być w miarę na bieżąco

Maleństwo, znasz już płeć twoich kropeczków? jak samopoczucie?
Blonde, jesteś już zdrowa? co z Sebą? dostał się do nowego przedszkola? chodzicie do logopedy?
Mrowinko, widziałam że dalej pod Twoim serduszkiem nikt nie zamieszkał... ja dalej trzymam kciuki bądź silna...
Tasia,jak po ślubie? fajnie jest być żonką? suknia się spisała?
Tomalinko, były jakieś nowe badania? wiadomo coś wiecej? Idą Wam starania?
Stokrotko, mąż wrócił? Praktyki zakończone? Starania wznowione?
Butterku jak u Was starania? maż wytarmoszony?
Nikita, jak w nowej pracy? podbijasz tych wszystkich zamożnych klientów?
Madzia, zrobiłaś w końcu jakiś test ciążowy? na badaniach byłaś? cytologia odebrana? co u Majeczki ? i jak mąż czuje się w nowej pracy.
Bika, Emilka dalej mieszka u Ciebie? gniazdko uwite? jak się czujesz? mąż już schizuje?
Today, jak Twoja Maya? masz już wszystko kupione?
Mona, Dawidek jeszcze nie chce wychodzić?
Gosiu, widziałam nowy domek śliczny. Jak się czujesz?
Onyks, dziękuję za płytki jak tam Nataszka rośnie? kiedy sie ostatnio widziałyście?
Strippi, wszystko u Was dobrze? synuś rośnie ładnie? jak Julka w przedszkolu?
Gucia6, jaka zmiana av widzę że kurki pokochane na amen czytałam że bierzecie ślub brawa. Co jeszcze u Ciebie słychać?
Żaboszku, jak Domino? rośnie Ci aniołek pewnie w oczkach kiedy planuje wykluć swój drugi zabek?
Baobabku, brawa dla małej IZY śliczna dziewczynka.
Natalko, dużo siły życzę
Amani, siedzi w PL czy USA? co u Ciebie? jak dietka?
Agnusek, dalej masz zapieprz w pracy?
Aaby, kochana jak praca mgr? jak kociaki, bez problemów?
Koteczku, ile jeszcze masz jazd do egzaminu? zapisałaś się już? Co u Twojej córeczki?
Stary 2012-10-10, 22:19   #2429
ButterBear
Zakorzenienie

Stronguś, kochana, fajnie, że się odezwałaś

nie tarmoszę męża, dziś nadeszła @ tarmoszenie będzie za kilka dni

A jak u Ciebie? Jak z TŻ?

Hania

Stary 2012-10-10, 22:23   #2430
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Butter, co za głupia @ !! a my z TŻ dalej jesień ale jakoś nie dokuczliwie rozwodów nie będzie napewno

wrzuciłam zdj z chrztu do profilu. Tylko muszę poszukać jeszcze Kamilka w ubranku.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości