|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14.
Madzia w piątek mam spotkanie z położną, więc pewnie będzie ktg i badanie - to w szpitalu, a do swojego lekarza mam przyjść na ktg w poniedziałek, bo jak nie urodzę do niedzieli, to będzie mi musiał L4 przedłużyć.
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie jest to łatwe , ale jak mała zassie odrau to bedzie super wtedy bedzie siara a po kilku dobach poleci już pokarmi nigdy nie przykładaj bardzo zimnego ręcznika, bo ja miałam zapalenie piersi i prawie trafiłam do szpitala
|
|
|
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i od razu ciekawość czy z drugiej też będzie, no to posmyrałam drugą i też kropelka poszła Co do zassania to mam nadzieję, że nie będzie problemu - podobno kangurowanie temu sprzyja a jak tylko wszystko będzie ok podczas porodu (a będzie, bo też innej opcji nie dopuszczam ) to będziemy się 2 godzinki kangurować z Emilcią
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
http://blog.zapytajpolozna.pl/polog-...ieniu-piersia/
warto poczytać ![]() O laktacji nigdy za mało czyli rzecz o publicznym karmieniu piersi Dzisiaj napiszę o karmieniu piersią w miejscach publicznych. Inspiracją do tego wpisu jest notka z bloga KoralowaMama pt. “Pieniacze“. Tytułowymi pieniaczami są osoby, których widok karmiącej piersią kobiety przyprawia o odrazę. A teraz przyjrzyjmy się jak to się wszystko zaczyna… W szpitalu na oddziale położniczym mamy non stop do czynienia z kobiecymi piersiami. Świeżo upieczone mamy od razu po porodzie wykazują chęć karmienia piersią. To początek laktacji i droga bywa wyboista. Stąd spotykamy na sali mamy, które odciągają mleko z piersi. Próbują na tysiąc pięcet sposobów przystawić dziecko i nikogo to nie dziwi. Wszak oddziały położnicze są pełne osób odwiedzających. Czy ktoś by się ośmielił wtedy coś powiedzieć mamie karmiącej piersią? Natomiast gdy mama karmiąca piersią wyjdzie już ze szpitala do domu. A z domu na świeże powietrze i zacznie karmić piersią na ławce w parku, w centrum handlowym, to już różnie bywa. Może spotkać Pana, który orzeknie, że obrzydliwe jest karmienie piersią. Tak jak na rysunku: ![]() Bądź mama karmiąca zostanie wyproszona z centrum handlowego: ![]() To jest przykre. Powstały nawet gadżety dla mamy karmiącej w miejscach publicznych. Np. pelerynki do karmienia. Oczywiście mamy z reguły same kombinują tak, aby akt przystawienia dziecka był jak najkrótszy i najdyskretniejszy. A sama pierś jest chwilę widoczna. Czasami cała sytuacja odbywa się pod chustą bądź szalem czy też dużą pieluszką. Tak by nikt nie widział. Natomiast zawsze znajdzie się ktoś kto uzna, że karmienie piersią jest niestosowne. Poniżej cytat z bloga Koralowej Mamy: Do rzeczy. Koniecznie zajrzyjcie na bloga i doczytajcie wpis pt. “Pieniacze“. W notce jeszcze cytowanych jest wiele nieprzyjemnych określeń pod adresem kobiet karmiących:
I tak sobie myślę, że to wszystko przykre. Żyjemy w XXI wieku i przeprowadzono tyle badań, że można ze śmiałością powiedzieć, że mleko kobiece jest NAJLEPSZE! Oznacza, to, że kobiety, które decydują się na karmienie piersią powinny być noszone na rękach. A my powinniśmy je podziwiać, bo oprócz tego, że średnio co 3 godziny podają maluszkowi pierś. To nie raz wyrzekają się przyjemności jak np. lampki wina czy innego alkoholu, będąc w pracy muszą pamiętać, żeby odciągnąć pokarm i nie zawsze mają do tego komfortowe warunki. Muszą karmić wszędzie, co oznacza, że w autobusie, na parku, w centrum handlowym. Maluszka nie interesuje czy jest zima czy środek lata. Mama karmiąca piersią musi to wszystko znieść, a jakby było tego mało to jeszcze może ktoś na nią spojrzeć krzywo. Stąd, żeby karmienie piersią w miejscach publicznych było jak najmniej inwazyjne wybiera wygodne ubrania lub kupuje takie, które są zaprojektowane specjalnie dla mam karmiących piersią. Dodatkowo spójrzmy na karmienie piersią od strony materialnej. Mama karmiąca nie naraża Państwa na koszty związane z karmieniem mlekiem modyfikowanym. Zresztą w Stanach Zjednoczonych policzono ile byłoby oszczędności gdyby 90% kobiet karmiło szkraba przez pierwszych 6 miesięcy:
![]() Każdej kobiecie karmiącej piersią należy się złoty medal i uznanie, że pomimo tylu przeciwności wciąż karmi piersią. Zgadzacie się ze mną? Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2012-10-10 o 19:06 |
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
slicznie
![]() Cytat:
![]() ja nawet pytalam poloznej czy nic sie nie stanie
|
|
#2406 | |||||
|
Zakorzenienie
|
no troche , ale idzie wytrzymac
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() trzymam kciuki nikita - i dobry kierowca musi dostac mandat
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
Bika najważniejsze byś cały czas myślała pozytywnie i życzę Ci abyś trafiła na dobrą położną, bo ja miałam pecha stąd ten żal we mnie teraz jest i mimo upływu czasu to cały czas pamiętam to co sie działo na tej sali
![]() to co mogę jeszcze Tobie doradzić to z łóżka wstawaj na pieska, tak na czworaka ![]() a w domu podkładaj pod tyłek puchową dużą miękką podusię jak małą będziesz karmić na siedząco o niebo lepiej jeśli mała będzie płytko łapała brodawkę to koniecznie karm ją w pozycji spod pachy i nie dawaj małej smoczka za szybko bo przez to sutki będzie brutalnie traktować Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2012-10-10 o 19:30 |
|
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
hehe dobre podejscie
kierowca bez mandatu to jak uczen bez 1nki, tzn jak zolnierz bez karabinu
|
#2409 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sprobuj sobie zrobic zimne obklady na czolo , bo tabletek raczej nie mozesz brac. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
Zaaaabcia a Ty karmisz piersią prawda
?
|
|
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym okładem może spróbuję..
|
|
|
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Ty się ze mnie nie naśmiewaj jak ja tu walczę o PR...
Dzięki, widziałam ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37005984]Zaraz zmienię Niektórzy pracują [/QUOTE]Dzięki ![]() Jak u Ciebie Mrowinko? [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37007460]Na kakao.[/QUOTE] O kurczę. Ale sernik możesz zrobić na biszkopcie, albo na krakersach ![]() O jaka słodka Śliczna Dziewczynka ![]() Cytat:
Właśnie skończyłam korki...kurde, wkurzyła mnie uczennica i ją troszkę okrzyczałam...tzn po cichu,ale stanowczym tonem....i się chyba zniechęciła, nie wiem czy wróci... ![]() Tak sie wystraszyła, że nawet nie zapłaciła....
|
|
|
|
|
#2413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- to rzeczywiscie chyba za bardzo na nia nakrzyczalas
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn tak na serio, to nawet nie krzyczałam, tylko dość dobitnie powiedziałam o co mi chodzi..ale jako, że ona ma 15 lat...to pewnie lekko wydygała
no trudno, zobaczymy czy przyjdzie za tydzień
|
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dzisiaj widziałam reklamę amolu i się zastanawiałam czy nie kupić...bo moja teściowa wszystko tym leczy
|
|
|
|
#2416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2417 |
|
Konto usunięte
|
U mnie pracowicie i nie nadążam za Wami, a muszę być na bieżąco, żeby aktualizować listę
Dobrze by było, żeby ktoś inny założył kolejny wątek. Aaa, no i w weekend mnie nie będzie. Pewnie dziewczyny jak na złość zaczną rodzić A poza tym... owulacja za nami, starania też - czekam na następny cykl i próbujemy ze wspomaganiem
|
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37010720]U mnie pracowicie i nie nadążam za Wami, a muszę być na bieżąco, żeby aktualizować listę
Dobrze by było, żeby ktoś inny założył kolejny wątek. Aaa, no i w weekend mnie nie będzie. Pewnie dziewczyny jak na złość zaczną rodzić A poza tym... owulacja za nami, starania też - czekam na następny cykl i próbujemy ze wspomaganiem [/QUOTE]miejmy nadzieję, że się uda i będziesz w ciąży a wtedy listę oddasz komu innemu Emilko Lanka słodka jest Malenstfo współczuję bóli głowy, ja też mam silne, tabletki nie działają i jedyny sposób jaki działa to chłodny prysznic z zamoczeniem włosów a zaraz potem sen- chociaz pół godziny. To jedyny sposób na mnie działający, jednak nie zawsze da się go zastosować onyks śliczny brzuszek, jeszcze nie miałam okazji go skomentować Bika no ciekawe czy Emilka wyskoczy na weekend
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37010720]U mnie pracowicie i nie nadążam za Wami, a muszę być na bieżąco, żeby aktualizować listę
Dobrze by było, żeby ktoś inny założył kolejny wątek. Aaa, no i w weekend mnie nie będzie. Pewnie dziewczyny jak na złość zaczną rodzić A poza tym... owulacja za nami, starania też - czekam na następny cykl i próbujemy ze wspomaganiem [/QUOTE]Mrowniko, już nic nie mówię, bo domyslam się, że to frustrujące, albo denerwujące...trzymam jednak, żeby było dobrze ![]() Co do weekendu, to jeśli chcesz, to jak zostawisz nr tel, możemy dac Ci znać, że dziewczyny rodzą ![]() Co do listy, to jesli juz nie będziesz chciała jej prowadzić, zawsze od następnego wątku może ją przejąć ktoś inny?! |
|
|
|
#2420 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37011254]Był, zresztą ja zwykle mam dość ładne wykresy - tylko co z tego?
Chętnie oddam listę komuś innemu - może innej dziewczynie przyniesie więcej szczęścia [/QUOTE]ech no widzisz, bez sensu to wszystko, ale mam nadzieję, że masz jeszcze siłę walczyć, my jesteśmy z Tobą
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2423 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Spina poślady i finiszuje z magisterką Z kolei mojej drugiej siostrze nie wyszło całe łożysko i po dwóch dniach wróciła do szpitala z krwotokiem Mama mi mówiła, że dla niej rodzenie łożyska było gorsze niż rodzenie dziecka ![]() Zakupy chętnie pokażę jak już przyjadę. W internecie nie ma takiej konfiguracji jaką my zamówiliśmy ![]() Cytat:
Ulala ostro Maleństwo cudnie, że mąż mógł poczuć maleństwo(a) ![]() Bika, Mona, trzymacie w napięciu ![]() Nikita i wszystkie dziewczyny, jak jeszcze raz wstawicie zdjęcie sernika to umorduję!! Moja dieta coraz gorsza, a teraz walczę żeby nie iść po czekoladę do szafki |
|
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37011525]Szczerze? Coraz mniej mam tej siły. Zaczynam od następnego miesiąca tę stymulację - i wiem, że to właściwie ostatnie, co mój lekarz może jeszcze tu na miejscu mi zaproponować. Gdybym chciała się dalej badać czy leczyć, to musiałabym pewnie pojechać do specjalistycznej kliniki. A ja nie wiem, czy mi się w ogóle jeszcze chce
[/QUOTE]
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37011254]
Chętnie oddam listę komuś innemu - może innej dziewczynie przyniesie więcej szczęścia [/QUOTE]No to może Stokrotka by chciała? [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37011525]Szczerze? Coraz mniej mam tej siły. Zaczynam od następnego miesiąca tę stymulację - i wiem, że to właściwie ostatnie, co mój lekarz może jeszcze tu na miejscu mi zaproponować. Gdybym chciała się dalej badać czy leczyć, to musiałabym pewnie pojechać do specjalistycznej kliniki. A ja nie wiem, czy mi się w ogóle jeszcze chce [/QUOTE]
|
|
|
|
#2427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też miałam mnóstwo chwil, kiedy chciałam odpuścić kp, ale się zawzięłam i po 3 miesiącach było juz super. I karmienie piersią to dla mnie jeden z cudowniejszych elementów macierzyństwa |
||
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
Bo przecież nie nadrobię... no nie ma takiej siły... więc z lenistwa, zadam kilka pytań aby być w miarę na bieżąco
![]() Maleństwo, znasz już płeć twoich kropeczków? jak samopoczucie? Blonde, jesteś już zdrowa? co z Sebą? dostał się do nowego przedszkola? chodzicie do logopedy? Mrowinko, widziałam że dalej pod Twoim serduszkiem nikt nie zamieszkał... ja dalej trzymam kciuki bądź silna...Tasia,jak po ślubie? fajnie jest być żonką? suknia się spisała?Tomalinko, były jakieś nowe badania? wiadomo coś wiecej? Idą Wam starania? Stokrotko, mąż wrócił? Praktyki zakończone? Starania wznowione? Butterku jak u Was starania? maż wytarmoszony? Nikita, jak w nowej pracy? podbijasz tych wszystkich zamożnych klientów? ![]() Madzia, zrobiłaś w końcu jakiś test ciążowy? na badaniach byłaś? cytologia odebrana? co u Majeczki ? i jak mąż czuje się w nowej pracy. Bika, Emilka dalej mieszka u Ciebie? gniazdko uwite? jak się czujesz? mąż już schizuje? Today, jak Twoja Maya? masz już wszystko kupione? Mona, Dawidek jeszcze nie chce wychodzić? Gosiu, widziałam nowy domek śliczny. Jak się czujesz? Onyks, dziękuję za płytki jak tam Nataszka rośnie? kiedy sie ostatnio widziałyście?Strippi, wszystko u Was dobrze? synuś rośnie ładnie? jak Julka w przedszkolu? Gucia6, jaka zmiana av widzę że kurki pokochane na amen czytałam że bierzecie ślub brawa. Co jeszcze u Ciebie słychać?Żaboszku, jak Domino? rośnie Ci aniołek pewnie w oczkach kiedy planuje wykluć swój drugi zabek? ![]() Baobabku, brawa dla małej IZY śliczna dziewczynka.Natalko, dużo siły życzę ![]() Amani, siedzi w PL czy USA? co u Ciebie? jak dietka? Agnusek, dalej masz zapieprz w pracy? Aaby, kochana jak praca mgr? jak kociaki, bez problemów? Koteczku, ile jeszcze masz jazd do egzaminu? zapisałaś się już? Co u Twojej córeczki?
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
Stronguś, kochana, fajnie, że się odezwałaś
![]() nie tarmoszę męża, dziś nadeszła @ tarmoszenie będzie za kilka dni ![]() A jak u Ciebie? Jak z TŻ? |
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
Butter, co za głupia @ !! a my z TŻ dalej jesień ale jakoś nie dokuczliwie
rozwodów nie będzie napewno wrzuciłam zdj z chrztu do profilu. Tylko muszę poszukać jeszcze Kamilka w ubranku.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

i nie w pachwinie, ale gdzieś blisko...i tak się zastanawiam co to ? 

[/QUOTE]

bądź silna...
16.07.2012 - Kamil, nasze serce.