|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII
Cześć !
Nie pisałam i u dentysty nie byłam, bo ... miałam wypadek. Pierdyknęłam w samochód jadący przede mną. Względny spokój przez ostatnie jakieś dwa miesiące był, to i fatum musiało dać o sobie znać. Ze mną w porządku, tylko siniaki po pasach i trochę żebra bolą. Za to z kaczuszką gorzej. Nie najlepiej to wygląda. Nie wiem czy będzie się opłacało naprawiać, bo rozwalona jest chłodnica, rama i jeszcze parę rzeczy. Blacharz i lakiernik też konieczni. Czwartek lub piątek będzie ktoś z ubezpieczenia i wtedy podejmę decyzję. Z niewielką prędkością jechałam, bo lał deszcz i szarówka jeszcze była. Jak to się stało ? Jak to tubylcy we krwi mają : najpierw hamulec, a dopiero potem kierunkowskaz. Już mój Lalunia pianę z ust toczył i pluł przekleństwami na tę manierę. Walnęłam w zardzewiałego fiata uno, a on w opla jadącego z naprzeciwka. Obyło się bez policji, bo i tak byłam na przegranej pozycji. W polskim prawie : kto walnie w tył innego samochodu, jest winny. Najśmieszniejsze jest to, że ledwo Psiapsiółka mnie do domu przywiozła, a już sąsiadka pod bramką z pytaniem : czy nic mi się nie stało. Kaszubski głuchy telefon działa. Prędko wieść się rozeszła, bo pierwsze co zrobiłam, to zadzwoniłam do Psiapsiółki i Ona zorganizowała akcję {mechanik, laweta, oświadczenie itp} szybciutko. W ciągu pół godziny było po wszystkim, a "pół świata" już wiedziało. Sprawnie Kaszubi działają. Stołownik żarłok zadzwonił po godzinie. Też już wiedział i pytał czy znajomości w policji musi ruszać. Na razie więc jestem uziemiona i zależna od PKS-u. Miłego dnia |
|
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze Kasi,że nic Ci się nie stało i dobrze,że przyjaciółka wszystko od razu ogarnęła. Denerwuje mnie takie coś:/ Ktoś inny zrobi źle,a później i tak Twoja wina
|
|
#3873 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Tak mi przykro ![]() Dobrze, że Ty cała i zdrowa, ale auta szkoda...
|
|
|
|
#3874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie też, mogę chodzić po mieszkaniu w bluzce z krótkim rękawem i jest mi ciepło ![]() Miła odmiana po mieszkaniu rodziców gdzie chodziłam czasami w 2 swetrach i trzęsłam się z zimna ![]() Cytat:
Dobrze, że Tobie nic się nie stało Tylko faktycznie samochodu szkoda, bo to jednak spore utrudnienie dla Ciebie ![]() Co do tego, że najpierw hamulec a dopiero potem kierunkowskaz to norma nie tylko u Kaszubów. Nie raz jak jechałam z TŻ'em przyrąbalibyśmy w jakiś samochód, bo najpierw się jełop jeden z drugim zatrzymał, a dopiero potem włączył kierunek, do tej pory udawało mu się w ostatniej chwili hamować, ale boję się, że kiedyś może być dokładnie tak jak u Ciebie Przyszła przesyłka z biżuterią i wkurzyłam się - tym razem na siebie. Zapomniałam napisać, żeby zamiast zwykłych bigli były te angielskie i teraz (nie dość, że za kolczyki zapłaciłam kupę kasy) muszę jeszcze dokupić sobie bigle |
||
|
|
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Dzięki Dziewczyny. Ano szkoda kaczuszki, tym bardziej, że nie wiem jak zdołam coś innego kupić. A w mojej sytuacji bez samochodu ciężko egzystować. Ilość PKS-ów zmniejszona do minimum, bo w każdym obejściu autocie i pasażerów mało. Czekamy na wyceniacza. A podśmiechujki ze mnie robili, że głupia AC płacę. Ani kredytu, ani lizingu nie dostanę, bo nie mam polskiego źródła dochodów. Wczoraj zaczęły mnie boleć kręgi szyjne. Musiałam w zgłówek uderzyć. Przejdzie . Cytat:
Miłego dnia |
|
|
|
|
|
#3876 | ||
|
|
Cytat:
![]() Co powiedzieć... dobrze, że AC miałaś Może uda się coś sensownego wyrwać od ubezpieczyciela i da radę kupić jakieś nowe autko, albo obecne dobrze wyklepać. Oby z szyją szybko przeszło ![]() Znowu brak weny mi doskwiera ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]() Chociaż Ci powiem, że czasem szkoda mi trochę, że się wcześniej nie zdecydowałam. No ale u nas to była jeszcze kwestia tego, że chcemy mieć trochę czasu dla siebie, żeby się nacieszyć, bo w zasadzie nie mieliśmy za bardzo czasu na narzeczeństwo. Trzeba było sobie odbić. Teraz laski byłyby trochę starsze i można by poszaleć bardziej Ale i tak jest dobrze, taki wiek to dobry czas Nie wiem, skąd biorę siły, szczególnie że ze mnie leń nieziemski, ale biorę ![]() Oj, to współczuję z tą biżuterią
|
|
|
|
#3877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie mogłabyś dostać kredyt, ale z poręczycielem. Jak szyja? Lepiej trochę? Niby mogę, ale i tak będę musiała dokupić, bo tylko takie bigle noszę (nie lubię tych zwykłych) i nie chciałoby mi się ich cały czas przekładać. Cytat:
![]() Jakby tego było mało to jeszcze się okazało, że łańcuszek jest ciemniejszy niż zawieszka i niezbyt ładnie to wygląda. Niby cała biżuteria jest oksydowana, ale łańcuszek jest ciemniejszy i odznacza się od wisiorka. Moje łakomstwo zostało ukarane ![]() Po pracy poszłam do sklepu, byłam głodna, więc stwierdziłam, że kupię sobie ciacho - nie mogłam się zdecydować na ciastko francuskie czy pączek wiedeński, więc jak to zwykle bywa kiedy mam syndrom osiołka wzięłam oba
|
||
|
|
|
|
#3878 | ||
|
|
Cytat:
![]() Jest to na pewno duża zmiana, ale niesie za sobą tyle radości, że praktycznie nie myśli się o ograniczeniach. Ja wiem, że inaczej to wygląda, jak czytasz takie słowa , ja też nie dowierzałam mojej mamie, jak mi tego typu wykłady robiła, ale to jest prawda To zupełnie inny wymiar.Zresztą, sama zobaczysz, co ja Ci będę truła Cytat:
|
|
|
|
#3879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
Żyrantów i zastawy to ja mam, ale banki tego też nie chcą. A "Ty" to pewnie horrendalne procenty ściągasz ? Możesz na PW ? Cytat:
Hłe, hłe, hłe ! Muszę się pochwalić, bo radośnie mi z tego powodu. Wczoraj odebrałam wyniki badań. Jest lepiej Miłego dnia |
||
|
|
|
|
#3880 | |
|
|
Cytat:
Niech to będzie początek dobrej passy ![]() A kocica jak tam? Dalej towarzystwo wzburzone?
|
|
|
|
#3881 |
|
|
Co taka cisza?
Coś Agi nie ma ostatnio... Czy to jutro już? Czy za tydzień
|
|
|
#3882 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z czego się hienisz? Mało co sobie zębów nie połamałam jak chciałam ugryźć Cytat:
No właśnie, z tego wszystkiego zapomniałam o kotki zapytać. Cytat:
![]() Za tydzień ![]() Kurde, stresa mam. Nie pamiętam czy Wam wspominałam, ale nie będziemy mieć żadnego zespołu ani dj'a, w zasadzie nie planowaliśmy żadnych tańców, tzn muzyka miała być z laptopa, kto będzie miał ochotę tańczyć to niech tańczy I teraz się naczytałam o opłatach na zaiks, że nawet na takim przyjęciu powinno się płacić, bo odtwarza się muzykę w miejscu publicznym, zwłaszcza w miejscu, które ma z tego jakieś zyski (czytaj: właściciel restauracji). Dobra, opłatę byśmy przeżyli, tylko czytałam jeszcze, że powinno się mieć oryginalne płyty z muzyką, a ja nie mam... wszystko co mam to mp3 ściągnięte z netu. I zaczęłam się trochę martwić, bo gdzieś tam się naczytałam o kontrolach z zaiksu, że potrafią wejść na taką imprezę itd.
|
||||
|
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
Aga, tak dokładnie nie wiem. Wiem, że moja Psiapsiółka płaci spore kwoty nawet za puszczanie z radia i TV. Dlatego też zlikwidowała TV w lokalu. A czy płyty muszą być oryginalne ? Chyba nie. Ona u siebie puszcza muzykę z przegrywanych. Sama Jej parę mp3, które mi Lalunia z internetu ściągnął, dałam. Był oglądacz do samochodu. Spojrzał, głęboko westchnął, machnął ręką i orzekł : szkoda całkowita. Teraz czekam ile dostanę. Wczoraj wiozłam, a dzisiaj - będę wozić sąsiada, bo jest niedysponowany. Cieszę się, że nie bałam się wsiąść i jechać. Z Agatką, jak na moje odczucie, ciut lepiej. Do olewającej Yoko dołączył szary Flip. Max nadal gania, a Flap - El Diablo niereformowalny. Ruda małpa już parę razy Agatkę pobiła. Miłego dnia |
|
|
|
|
|
#3884 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To kupiłam http://allegro.pl/the-best-duets-eve...640150333.html. Myślę jeszcze nad tym http://allegro.pl/the-best-rock-ball...694357467.html. A najchętniej kupiłabym to http://allegro.pl/the-best-disco-eve...635562738.html, ale za taką cenę to nie chcę ![]() Jak jutro będę rozmawiać z właścicielką to zapytam o ten zaiks, bo możliwe, że skoro ona ma restaurację i odbywają się tam jakieś imprezy okolicznościowe to płaci. Cytat:
![]() Skoro robisz u sąsiada za kierowcę to może i samochodu użyczy dopóki nie będziesz miała nowego? ![]() Cytat:
![]() Znalazłam coś takiego i ryczałam ze śmiechu - chciałabym, żeby moja psica tak się z kotem bawiła ![]() http://www.youtube.com/watch?v=CC0aX78fQFo Zrobiłam dzisiaj swoją pierwszą pastę cukrową, ale mi nie wyszła ![]() Nie wiem co zrobiłam źle, ale szybko twardnieje i w ogóle się nie klei, tzn przez chwilę klei się do palców, ale do włosów już nie |
|||
|
|
|
|
#3885 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
O tych CD nic nie powiem, bo na takiej muzyce nie znam się ![]() Cytat:
Uśmiałam się jak norka !Cytat:
Cytat:
A co Ty chcesz z ta pastą robić ? Na włosy nakładać ? Miłego dnia |
||||
|
|
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aha, jeszcze to kupiłam http://allegro.pl/marek-sierocki-i-l...697608517.html. Sądzę, że na wszystkich tych płytach jest taka muzyka, że każdy powinien znaleźć coś dla siebie. Hmm, Ty naprawdę musisz przestać być dla niego taka miła ![]() Nie, to do depilacji jest Muszę usunąć sobie wąsik i włoski na brodzie, zawsze robiłam to woskiem, ale po wosku mam podrażnioną skórę i robią mi się krostki, więc chciałam spróbować z tą pastą. Ewidentnie zrobiłam coś źle, bo jest twarda jak kamień i nie wiem w jaki sposób usunąć ją z filiżanki, do której ją wlałam Wlałam wrzątek do miseczki i wstawiłam tam filiżankę, stoi już jakiś czas i nadal twarde. Mogłam to przelać do jakiegoś plastikowego czegoś to mogłabym spokojnie wywalić a filiżanki mi szkoda ![]() Ciekawe gdzie Asię wcięło?
|
|
|
|
|
|
#3887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i o samych kontrolach nic nie słyszałam.Cytat:
![]() Mnie to chyba nigdy nie wyjdzie
|
|
|
#3888 | ||||
|
|
Cytat:
![]() W restauracji pewnie chodzi w tle jakieś radyjko i płacą abonament, trzeba tylko dobrze schowac laptopa ![]() I nie słyszałam nigdy o kontrolach na takich imprezach. W lokalach owszem, ale nie na przyjęciu. Cytat:
Cytat:
przynajmniej jeden diabeł z głowy ![]() Cytat:
A niby oryginalny i od razu gotowy do nałożenia. Najpierw nie chciała się wyjąć. Potem, jak juz powalczyłam, nie chciała mi się za ch.le.rę ta kulka zrobić, a na koniec to przez paluchy mi ciekło... Brrr...A wcięło mnie na szybki wypad do teściów. Małe w drodze powrotnej się pospały i cały dzień rozwalony, Yao nie spała do 23 czym mnie wyprowadziła z równowagi, więc i weny nie miałam...
|
|
|
|
#3889 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam drugie podejście - przeczytałam gdzieś wypowiedź, że w tym przepisie jest za dużo cukru a za mało cytryny, więc tym razem zamiast 2 szklanek cukru dałam jedną, cytryny tyle samo co ostatnio i tylko odrobinę wody. I gotowałam znacznie krócej. Wyszło trochę lepiej niż wczoraj, bo przeprowadziłam nawet próbną depilację brody, nie powiem, trzeba się namęczyć, bo cholerstwo strasznie klei się do palców - chyba tym razem za dużo cytryny
Aha, wszędzie piszą, że pastą cukrową depiluje się z włosem, tylko, że kiedy próbowałam w ten sposób, bo nic mi się nie chciało wyrywać, więc zaczęłam odklejać pod włos, tak jak wosk, mam nadzieję, że mi włoski nie powrastają ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czytałam, że wiele dziewczyn nie może stosować tej metody, bo jest bolesna itd, ale dla mnie jest ok, zresztą ja jestem przyzwyczajona do wosku, a to bardziej boli. No i sądzę, że twarz jest trochę bardziej wrażliwa niż no nogi ![]() Cytat:
Wiecie co, trafiłam dzisiaj w markecie na 4-płytową składankę z muzyką lat 80-tych i stwierdziłam, że szkoda, że nie przyszliśmy tu wczoraj, bo zamiast tamtych (w sumie 7) płyt spokojnie wystarczyłyby te 4 - same znane kawałki z tego okresu Z tych płyt, które kupiliśmy wczoraj, chyba tylko 2 albo 3 są takie, że podobają mi się od początku do końca, z pozostałych parę piosenek bym powyrzucała, a nie będę przecież co chwilę biegać do wieży i przełączać, kiedy będzie coś czego nie lubię Po prostu za szybko chciałam wczoraj coś kupić i mieć z głowy i nie przejrzałam dokładnie listy utworów A te dzisiejsze wszystkie są świetne - zresztą ja uwielbiam muzykę z lat 80-tych, więc co tu dużo gadać ![]() O, to kupiłam http://allegro.pl/marek-sierocki-i-l...695491716.html. Wystarczy, że popatrzę na listę utworów i zaczynam się kiwać w rytm muzyki w mojej głowie Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2012-10-16 o 00:25 |
|||
|
|
|
|
#3890 | |||
|
|
Cytat:
W ogóle to dziwna ta pasta ![]() Cytat:
![]() Nigdy nie robiłam wosku. Albo żyleta albo pęseta Hehehehe ![]() Tradycja ![]() Cytat:
Co za miuzik To były czasy... Nalałam już do słoiczków ![]() Idę robić tonik
|
|
|
|
#3891 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Obiecuję to sobie za każdym razem, kiedy zostanę niecnie wykorzystana. Ale wiesz jak to mówią : kto ma dobre serce, musie mieć twardą d*upę . Cytat:
Też mówię : uffff! Cytat:
Cytat:
O matko kochana ! Miłego dnia |
|||
|
|
|
|
#3892 |
|
|
E, nic specjalnego. Kurczak pieczony, ziemniaczki, gotowane brokuły i babeczki z kremem
![]() Jestem masochistą Ależ u mnie piękna pogoda Znowu wydałam masakryczną ilośc gotówki na kolorówkę [limitki] , a ostatnio tak dobrze mi szło w ograniczaniu kosmetyków kolorowych .
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle mam dla Was przepis na świetnego drinka(wg oryginały bezalkoholowy,ale z wódką też pyszny)- sok grejpfrutowy(strasznie śmieszy mnie to słowo ), sok ananasowy, ciemny cukier i jogurt naturalny Wymieszać w szejkerze i przelać do szkła
|
|
|
#3894 | |
|
|
Cytat:
![]() Jogo i alko, hmm... [a nie ma po tym s.r.a.cz.k.i? ]Może zamiast cukru lepiej od razu dodać słodzony jogurt smakowy? No i popsuła się pogoda... A obiecywałam sobie, że jak jutro da radę wypuścić się skuterem, to podjadę i kupię rozświetlacz z Essence . Daje podobno mroźny efekt i taflę, a takiego jeszcze nie mam. Posiadam mroźny, ale w żelu i nie chce mi się takiego aplikować, a tu pędzelkiem cyk-cyk i gotowe... No cóż... ciekawe czy coś jeszcze dla mnie zostanie
|
|
|
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
Tak jak i Asię, trochę mnie ten jogurt zniesmacza. To tak bardziej podobne do shake'ów. Nigdy nie piłam z nim drinków. Z mlekiem skondensowanym lub śmietanką- tak { np. White Russian }. Ale jak mówisz, że dobre, to znaczy - dobre. Przy okazji spróbuję, tylko jednak wódeczki do tego doleję ![]() Cytat:
U mnie monotonia - już drugi dzień samochodu w internecie szukam ![]() A mętlik mam w głowie straszliwy : jedni radzą - kupować, inni - naprawiać. A ja głupia w środku. A na oku mam jedną "kaczuszkę". Na razie oglądam ofert, bo jeszcze pieniędzy w ręku nie mam. Miłego dnia |
||
|
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie wczoraj, bo coś mi się z netem zadziało i wołało ode mnie hasło, a ja za chiny ludowe nie mogłam go nigdzie znaleźć
![]() Jak już w końcu znalazłam to było zbyt późno i poszłam spać. A teraz do pracy lecę. Napiszę tylko, ze trafiłam na wątek o nowej ustawie antyaborcyjnej (Kasia, byłaś tam pierwsza ) i aż mi się włos na głowie zjeżył - podpisuję się pod tym co napisała jedna z wizażanek - jeśli ta ustawa przejdzie to ja w tym chorym kraju w ciążę nie zajdę, bo się po prostu boję |
|
|
|
|
#3898 | |||||
|
|
Cytat:
![]() No... babeczki ![]() Kruche ciasto, trochę kremu i galaretki Yao miała radochę ![]() Mnie tam bardziej smakowała jarzynówka Ueru też podzielała moje zdanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zobaczymy jak jutro...Cytat:
Miałam kiedyś sytuację taką przy szukaniu samochodu, że trafiła się okazja, fajny zamochód, dobre parametry i do tego całkiem tanio. Wiadomo było, że stuknięty [oczywiście lekko ] i przerabiany z wersji angielskiej. Wszystko do przyjęcia i fajnie, juz się cieszyliśmy. Ale przed kupnem TZ pojechał brykę sprawdzić na stacji diagnostycznej. Okazało się, że to lekkie stuknięcie pozbawiło samochodu dachu, który potem oczywiście został idealnie dospawany, lecz cóż z tego, skoro wytrzymałośc całej konstrukcji poleciała totalnie. Nie daj Boże mały wypadek, a mogłoby dojść do wielkiej tragedii.Cytat:
![]() A ustawa - nic nie mów. Szkoda moich nerwów. Język nie jest w stanie przekazać tej złości i bezsilności, a tym bardziej klawiatura. Dlatego popieram Palikota
|
|
|
|
#3899 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci, że ta moja też się strasznie lepi do palców, tak że nie mogłam jej połączyć, ale jak zaczęłam ją rozciągać to zrobiła się matowa i bez problemu uformowałam kulkę Ja tylko plastrów używałam. Tzn do twarzy, bo do nóg i reszty tylko maszynka. Cytat:
![]() U mnie wczoraj cały dzień lało, nie przestało nawet na chwilę, ale dzisiaj było już w miarę ładnie. Bałam się, że w sobotę też tak będzie, ale podobno ma być ładnie. Najważniejsze, żeby nie padało, bo fryzurę szlag trafi. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kiedy mniej więcej będziesz miała pieniądze z ubezpieczenia? Likier TŻ kupił mi likier kokosowy, miał być niby do drinków na imprezę, ale stwierdził, że znając życie do imprezy już tego nie będzie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odebraliśmy dzisiaj obrączki ![]() TŻ przed chwilą wszedł do pokoju i się przeraził, bo mam twarz w białe cętki - siedzę z maścią cynkową na paszczy, bo mi się jakieś niespodzianki porobiły
|
|||||||
|
|
|
|
#3900 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
Oni orzekają tzw. szkodę całkowitą, bo to dla ubezpieczyciela korzystniejsze niż pokrywanie kosztów naprawy. Sobie robią dobrze. Cytat:
Cytat:
Ja chcę po pierwsze - tą samą markę i model, a po drugie - z pobliża, bo nie chcę pół Polski jechać, żeby oglądać. Stoi sobie w Gdańsku taka jedna kaczuszka, identyczna jaką miałam. No cóż, nie mogę się konkretnie umawiać, bo nie wiem kiedy mi zapłacą. Kiedy pieniądze - nie wiem. Nigdy nie miałam takiej sytuacji. Na razie mam decyzję na mailu. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Miłego dnia |
|||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

Tak mi przykro
Ale [tfu tfu, żeby nie zapeszyć] muszę powiedzieć, że wcale nie najgorzej się czuję. Mimo, że czasem faktycznie przydałoby się trochę dłużej pospać
Na pewno nauczysz się funkcjonować 

Uśmiałam się jak norka !
A niby oryginalny i od razu gotowy do nałożenia. Najpierw nie chciała się wyjąć. Potem, jak juz powalczyłam, nie chciała mi się za ch.le.rę ta kulka zrobić, a na koniec to przez paluchy mi ciekło... Brrr...

Wymieszać w szejkerze i przelać do szkła
]
Yao miała radochę