|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Dzięki dziewczyny, przekażę małej, że już niedługo będzie lepiej
.
|
|
#3752 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)-podchodzi do telewizora i sie cieszy, gada.OO! moj ksiaze cos zaczyna plakac, ta gorna czwóra(jedna juz wyszla) nie daje mu spokoju juz 3 dzien).Malo spimy.Wczoraj placz przez godzine, podalismy ibum, i bylo lepiej(wiadomo, za jakis czas). Jak wy podajecie ten syropek przeciwbólowy?Moj jak widzi ze zbliżam sie z ta strzykawka to jest większy ryk, trzepanie glówka, zaciskanie zebów, wypluwanie...., wczorej probowalismy z TZ lyzeczka i podobnie bylo... |
|
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Dewik łyżeczką, albo kieliszkiem takim plastikowym z innego syropu. Jak nic nie działa, to udaje, ze nalewam tran i wtedy chętnie otwiera dziubek
|
|
|
|
#3754 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuz bez problemu pije ze strzykawki czy łyżeczki. Z Kubą było gorzej i czasami dodawałam do malutkiej ilości soku czy mleka. Do ok 30ml, tak żeby całe wypił.
|
|
#3755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biedy Tymek z tymi zebolkami ![]() I Zuzi tez biedna, może zapalenie jamy ustnej ![]() Byliśmy na zakupach I mam kombinezon dla Jacha 2 częściowy Ale wzięłam mniejszy niż rozmiar który nosi80 zamiast 86 Mam nadzieje ze wystarczy na zime
|
|
#3756 |
|
Zadomowienie
|
Iustyna, biedna Zuza- widok takiego chorego szkraba ściska za serducho.
Oby szybko jej przeszło. ![]() Brumku, nie miałam okazji jeszcze nic zamówić, bo jak coś mi się podobało, to już najczęściej nie było dostępne. Teraz dostałam "cynk"o dziecięcych ciuszkach od znajomej która tam pracuje, więc wszelkie reklamacje też bym do niej kierowała. ![]() Jednym słowem jesteście rodziną krecików ). Co do tż to chyba lepiej, że używana ale założona poprawnie. Mój to przecież w pierwszych miesiącach życia Hani pytał w nocy czy ma naokoło założyć.Scio, jestem pod wrażeniem Agatkowych umiejętności. ![]() DDewik, ja udaję że sama zjadam i baaardzo mi smakuje , choć te przeciwbólowe nie wymagają raczej takiej "reklamy". Chętnie je przyjmuje-może kojarzy, że przynoszą ulgę . Podaję w strzykawce. No i polecam Nurofen z silniejszą dawką, daje się go mniej (2,5ml), a to też ułatwia sprawę. |
|
|
|
#3757 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiktoria ma takie naloty. Raz ladnie lyknie ze strzykawki ( mamy Ibum) a raz zaciska usta i nieeeee. Wtedy smaruje jej usta troche tym lekiem i jak posmakuje to w koncu otwiera dziubek i wypija. Kiedys jak mniejsza byla to dawalam jej smoka i razem z tym smokiem bokiem wkladalam strzykawke z lekiem i wypijala. Justyna ucaluj Zuzke, biedulinka mala. Ja to jak widze czy czytam o podobnych historiach to zaraz sobie przyrownuje do mojej malej. Co by ona czula w takiej sytuacji... i tak mi szkoda..... cos mialam jeszczy pisac....i oczywiscie zabyłam... Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-10-11 o 00:03 |
|
|
|
|
#3759 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tak słodko mrużył oczy, jak się całowaliśmy ![]() Cytat:
![]() Czy wszystkich męczą aktualnie czwórki? U nas syrop przeciwbólowy jest pychotką i wcale nie trzeba do niego namawiać. On jest taki słodziutki, że Tymek, jak widzi strzykawkę, to przybiega z otwartą buzią Mój lekomanik ![]() Cytat:
Oj biedny A u Was zębowa przerwa?Pokaż Teliczku ![]() Ja też wzięłam 80, bo jak mierzyłam Tymkowi 86 w H&M i w Smyku to tonął ![]() Jak żołądkowe sprawy? Przeszło Ci zupełnie? Jesz już? Cytat:
![]() Zamówiłam tę o dźwiękach i to w zasadzie na nią najbardziej czekałam. A tu się okazuję, ze ze wszystkich pięciu, ta podoba mi się najmniej Jest kolorowa i ładnie wykonana i to jej największa zaleta. Obrazki są ciekawe, ale trochę odrealnione i choć ja doceniam ich wykonanie, to nie sądzę, żeby Tymkowi tak narysowana świnka, faktycznie przypominała świnkę No i dziwią mnie niektóre dźwięki (kilka jest wręcz niewychowawczych ). Np. butelka robi "gul gul", szpinak robi "BLE", gniazdko elektryczne robi "NIE!". Dziwne trochę. Poza tym u mnie w domu szpinak wcale nie robi ble A, mucha w tej książeczce nie robi bzzz, tylko tse tse ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Dziewczyny, kilka dni temu na Mamie z Klasa powstał nowy wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post37012065. Kobieta pytała, jak pomóc przyjaciółce, której dziecko zmarło. I dziś napisała, że ta matka (chyba) się zabiła
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku a co jeszcze zamówiłaś?
Ja jutro odbieram kuleczke i obrazki dla maluchów o wsi (te wieksze). Tupcia Agata kocha. I ja polecam, bo jest akurat tyle tekstu na strone, co trzeba i rysunki fajne nie takie słodkopierdzące. Czytamy wieczorami 1,5 raza. Bo jak dochodze do konca Tuska mówi kooo i odwraca na pierwszą stronę Dziś poszłam do biblioteki po inny egzemplarz, bo te częśc o dziadku moge zarecytować
|
|
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pan Kuleczka. Dom Mama Mu buduje (cudowne, słodkie, urocze Lampa Maksa Bardzo Głodna Gąsienica Ja Tupcia nie kupiłam, bo zdawało mi się, że te "problemy" są za poważne dla Tymcia.. Że to bardziej dla przedszkolaka. ALe skoro polecasz...
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba ze te obrazki. Bardziej czytam po to, zeby się z językiem osłuciwała i poznawała różne dźwięki, słowa itd. a koro słucha to czytamy Mama Mu buduje tez ię nad tym zastanawiałam, skoro mówisz, ze fajne. Musze pomyśleć nad nową półką na książki, bo Agatowe się juz nie mieszczą (biedne dziecko polonistki )
|
|
|
|
|
#3763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gratulacje z okazji rocznicy!Cytat:
![]() Biedna Zuzka, oby szybko minęło! Trzymam kciuki! Cytat:
Telik, jak zdrówko? Brunetko, nie wiem jakie chcesz prześcieradło, zwykłe? My mamy z gumką, materac 180x200 a prześcieradło 200x220 i mogłoby być większe, a nigdzie nie mogę znaleźć. Niestety trochę się zwija, bo materac jest dość gruby, i te kilka cm jednak by się jeszcze przydało. Więc ja chyba wzięłabym to większe. Pytałyście o Babonika - pracuje, więc nie ma wiele czasu, a w pracy neta brak, to nie ma jak do nas zajrzeć. Dziś się z nią będę widzieć, bo jadę na badania, to zajrzę na chwilę.
|
|
|
#3764 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj brakło mi dnia, postaram się dziś. Cytat:
Patrzylam tylko w internecie. Zastanawiałam się jeszcze nad RENO ale ceny kosmiczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lilka też nosi 80, postaram się dziś wrzucić. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nadrabiam dalej, chodź jestem pewna że czegoś mi nie zacytowało ![]() Beata ja już nie miałam perfum, dobrze że mój mężu sie domyślił My też przeważnie praktyczne prezenty kupujemy, no akumulator na mikołaja ![]() Dziubek :brawo: dla Denisa! dzielny chłopczyk, teraz będziecie z uśmiechem dreptać do żłobka Marzena, Brumek dziękujemy za gratki
Edytowane przez agulaaabar Czas edycji: 2012-10-11 o 07:57 |
||||||||
|
|
|
#3765 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kusisz ta czekolada a że mam ostatnio pragnienie słodkości to chyba zakupie ![]() Cytat:
![]() I doprze, ze go wyrwałas. I po bólu Cytat:
U Nas podobne zabawy. Wystarczy, ze cos sie rozleje na ziemei albo rozgniecie to oczywiście terzebna to romzazac na cały pokój ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do ogladania TV lub teledysków to przyznaje sie, ze ja czesto wykorzystuje to do odciagniecia Martyny od mojej nogi jak chce np szybko cos wyprasowac lub cos ugotowac ![]() Wiem, ze to mało wychowawcze... Oczywiscie u nas hitem sa kaczuchy Cytat:
Cytat:
Kurde katar mi sie przyplatał ![]() U nas nocka taka sobie. do północy było pare pobudek z potwornym rykiem. podejrzewam, ze to zeby. Oto dzieło Martyny z przed paru dni i filmik, który udało mi sie wczoraj nagrac: http://s781.beta.photobucket.com/use...97148151072232 IMG_5683 (1).jpg IMG_5673.jpg Edytowane przez myha82 Czas edycji: 2012-10-11 o 08:20 |
||||||||
|
|
|
#3766 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Wow to już niezły wynik, my jesteśmy ze sobą 6,5 roku. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój tz to ostatnio podsumował tak: "Zanim wyjdą ostatnie mleczaki to pierwsze zaczną wypadać.. później zaczną rosnąć drugie zęby i zanim wyrosną ostatnie to te pierwsze zaczną się psuć i boleć..." optymista. Cytat:
![]() Cytat:
Zuz odzyskuje siły![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ile ja się namyślałam co to ten znikopis , a to ta tablica z przesuwakiem Lili dostała ją już dość dawno temu, czasami wyciąga ją z szuflady i coś tam maluje, później przynosi pokazać Tylko ostatnio jej spadła niefortunnie na podłogę i odpadł ten suwak... ale napisy po krótkim czasie same znikają.Tak poza tym Dzień dobry |
|||||||||
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, napisałam mega posta i du.pa.
---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Dobra, jeszcze raz, ale streszczam już. - Nie mówiłam Wam, że Igor leje do nocika. Nawet raz kupę zrobił. Zawsze sika jak go posadzę, a wyczaiłam to tak- przy zmianie pampa sikał na mnie zaraz z premedytacją i z mega złośliwym uśmiechem ( o! właśnie se głowę stłukł ) no i zaczęłam go szybko sadzać na nocnik no i nie ma bata, że się nie wysika. Leje ostro i zawsze mam coś w nocniku. Fajnie. - na tablicy wystawiłam zimowe dwa kombinezony i chodzik i jeszcze nic się nie sprzedało . Myślałam, że rano zastanę radosną nowinę, że coś poszło a to nico. Wrrr- Aniu jak się czujesz? Masz jakieś typy imion? Moja dobra koleżanka ma termin na kwietnia, nie wie jeszcze co będzie miała, ogólnie to jest przerażona póki co, bo z mężem jeszcze nie planowali dziecka - Brumku u nas 4 przeszły b. lekko. 3 gorzej. Zależy od dziecka chyba. Nie wiem. - ktoś pytał o przeciwbólowy syrop - nurofen mam. - ja też nie wiem ( o! dzwonek do drzwi - pani sprzątająca ) co to znikopis. I mata wodna. - myha dzieło Martynki imponujące to chyba samochód podczas bardzo, bardzo szybkiej jazdy, co?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Igorka za nocnik. kurcze ja sie musze porzadnie wziąsc za nocnikowanie ![]() hehe Marina ja tam wypatrzyłam samolot
|
|
|
|
|
#3769 | ||
|
Zakorzenienie
|
dokladnie
Cytat:
Hania to moj ideal Cytat:
okazalo sie ze to jednak 6 sie liczyc nie umie[QUOTE=myha82;37015435] 1. Może faktycznie chciaął jeszcze zostac ![]() I doprze, ze go wyrwałas. I po bólu 2. Kurde katar mi sie przyplatał ![]() U nas nocka taka sobie. do północy było pare pobudek z potwornym rykiem. podejrzewam, ze to zeby. 3. Oto dzieło Martyny z przed paru dni i filmik, który udało mi sie wczoraj nagrac: http://s781.beta.photobucket.com/use...97148151072232 [/QUOET] 1. WATPIE 2. katar masakra, ale grzancem bym nie pogardzila 3. Martynka mega zdolna brunetka jesli z gumka wez wieksze, ja kiedys kupilam o takim wymiarze jak materac i masakra, nie nadaje sie. dakaro moze nam sie uda spotkac jak moja noga juz wroci do normalnosci ![]() marina dla Igora za nocnik - dzielny chlopak. Moja dzis posadzilam i nic. Ale na ogole cos jest. ddewik my dajemy syropek strzykawka i pije, czasem lyzeczka. Zalezy jak lezy, wiec nie pomoge.
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Marino
dla Igorka i Ciebie![]() Agata właśnie krzyczała do Martynki halo halo
|
|
|
|
#3771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez myha82 Czas edycji: 2012-10-11 o 09:54 |
|
|
|
|
#3772 |
|
Zadomowienie
|
Bry.
Eve pewnie, bardzo chetnie. Teraz co dwa tygodnie bede w CK wiec na pewno sie spotkamy. Z powodu braku neta nawet nie wiem co z Twoja noga .Iustyna duzo zdrowka dla Zuzki. Agula cos wrzuce, tylko musze popstrykac - nie mam aktualnych, ostatnie sprzed 3 tygodni. Jutro oddaje pierwszy rozdzial pracy. Ciekawe ile bedzie do poprawki .Co do syropkow - Malwis spija Nurofen z wielka checia, jeszcze sie oblizuje. Noc u nas okropna. Minia budzila sie kilka razy z placzem, w koncu zostawilam ja u nas w lozku, choc i wtedy sie krecila. Nastepne potworki ida. Malwinka tez duzo mowil. Ostatnie slowa to: Daid (na TZta), myju myju - przed kapiela na widok wanny, mama daj. Pokazuje tez paluszek wskazujacy i mowi nie nie nie. A i wacha skarpetki jak sie ja prosi .
|
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek na miejscu tej dziewczyny zrobiłabym dokładnie to samo
|
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
widzę że wasze dzieciaczki sporo mówią, mój tylko kilka słów takich najprostszych, na nocnik nie sika hehehe nawet przypadkiem
bajki czytam ale zainteresowania prawie żadnego, Maks przynosi mi bajeczkę ja ją otworzę i przeczytam kilka słów i on mi ją już wyciąga z rąk ... najbardziej lubi bajeczkę "chory kotek" Brumku tak zachwalasz tą gąsienicę i chyba się skuszę
|
|
|
|
#3775 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Cytat:
Też się już na jednej nie mieścimy ![]() Cytat:
I Nikosia w tę jego niewinną buzię ![]() Cytat:
![]() A grzańca zazdroszczę Tej jesieni tuż przed ciążą codziennie sobie wieczorem robiliśmy kubek grzańca i się rozgrzewaliśmy. Mmm... I to był mój ostatni raz z grzańcem do tej pory. W ogóle z alkoholem ![]() 2.Czy macie nazwisko na J albo na Z? Bo ja tam widzę inicjały MZ lub MJ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój tez nie sika. Ba, nawet nie ma w domu nocnika
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
zlamalam noge 11 wrzesnia. Ale juz w kolejny czwartek zdejma gips, 22 wyjezdzamy do anglii na tydzien, wiec pozniej na weekendzie sie zlapiemy
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
mam pytanie odnośnie książeczek: trzymacie je na półkach chyba ( bumek i scio wiem ze tak)? Bo u nas książki leżą w koszach z zabawkami, bo Sara lubi się nimi bawić, nie tylko czytam. Nie ukrywam, że pare ksiażek porwała i zniszczyła. Nie wiem czy dobrze robię może powinna wiedzieć że książeczki tylko jak jej czytam? a nie do zabawy?Brumek wysłałaś mi paczkę? przypomnij pełną nazwę tej książeczki o gąsiennicy.
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tytuł to "Bardzo głodna gąsienica": http://aros.pl/ksiazka/bardzo-glodna-gasienica-2 U nas jest podział książkowy Te z grubymi stronami, kartonowe są nisko i Tymuś je sobie bierze kiedy chce. A te zwykłe, papierowe są na wyższej półeczce, bo inaczej już by wszystkie strony powyrywał I zjadł
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

.

On nie zna żadnych teledysków poza Kaczuszkami i Lulkiem (je też widziała ze 3 razy), więc nie ma wpawy w oglądaniu, ale przy tym dał czadu. Tak się bujała, ze mało fotelika nie rozwalił. A w pewnym momencie, jak była zbliżenie na stopy, krzyknął : tuptue 

Oby szybko jej przeszło. 
Teraz dostałam "cynk"o dziecięcych ciuszkach od znajomej która tam pracuje, więc wszelkie reklamacje też bym do niej kierowała. 

I teraz mąż ma polewkę i od dwóch dni mówi do mnie krabiku 

Zakończone: 2