|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cześć dziewczyny, trochę mnie nie było, ale wylądowałam w szpitalu na 4 dni, na szczęście wszystko z dzieckiem ok, a teraz siedzę na L4 2-tygodniowym, dopisuję wszystkie dziewczyny do listy, które wysłały PW - sory, że tak długo to trwało.
Witam wszystkie nowe mamusie
|
|
|
|
#1232 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wracaj do zdrówka i nie przemęczaj się
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
halo halo
![]() wczoraj wieczorem nie działał mi wizaż, logowałam się i wchodziło mi na stronę ale beż użytkownika ![]() vil pistacje powiadasz, kurna właśnie wiem co to zachciewajka w ciąży ![]() ![]() nuna bete to malutkie potwierdzono, no ale mała rzecz a cieszy ![]() Kinga czemu leżałaś w szpitalu? dbaj o siebie! Byłam dziś u lekarki rodzinnej i nie dała mi skierowania na żadne badanie! (a wcześniej bez problemu zawsze wypsiała). NAwet głupi mocz czy cukier. Bo jestem w ciąży i ona nie może bo tym się powinien zajmować mój lekarz ginekolog. Mówię że chodzę prywatnie, a ona że jest tyle lekarzy że mogę sobie wybrać jakiegoś i chodzić na NFZ. Wkurzyłam się strasznie. JEszcze spotkałam teraz koleżankę i ona robiła większość badań tych co ja i zapłaciła 530 zł. Nie mam tyle kasy |
|
|
|
#1234 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj zrobiłam małą orientację i za pierwsze badania zapłacę ok 110 zł (bez grupy krwi, bo mam już krewkartę). A badań mam mieć 8! Olaboga!
![]() Powiedzcie mi kochane, czy zamierzacie stosować jakieś kosmetyczne cuda p/rozstępowe? Tego obawiam się najbardziej, bo predyspozycje do powstawania mam, i aż boję się pomyśleć jak może wyglądać mój brzusio za 9 miesięcy... Koleżanka polecała zwykłą oliwkę rossmanowską dla kobiet w ciąży. Stosowała ją przez całe dwie ciąże i po rozstępach ani śladu. Ze średniej półki podobno dobry jest krem z Pharmacerisa, z wyższej Mustela... Macie jakieś doświadczenia w stosowaniu tych preparatów?!? Możecie coś doradzić?
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
szprotka ja używam krem nivea soft i czasami zwykła oliwka dla dzieci.
Dziewczyny wiem że jeszcze za wcześnie na ruchy dziecka ale czuję dziwne łaskotanie w brzuchu pewnie to jelita strasznie dziwne uczucie
|
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam dwa suwaczki bo nie wiem jak liczyć![]() Bo jeden wg Om Pokazuje dzidzie a drugie wg kiedy poczeta była ![]() a ogolnie nie mam zadnych objawów i w poniedziałek ide na usg ![]() pierwsze miałam potwierdzajace ciaze a teraz ide na serduszko i zobaczyc moze dzidzia
|
#1237 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
![]() Ja uważam że oliwka dziecięca jest najlepsza! ![]() Cytat:
I potwierdzenie ciąży,założenie karty i może serduszko A tak musiałabym 2 razy lecieć.W poniedziałek wizyta ,a od wtorku pewnie badania
|
|
|
#1238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co się stało że szpital? my na 13 jedziemy na badania prenatalne - trzymajcie mocno kciuki bo zaczynam się denerwować
|
|
|
|
|
#1239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1241 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
Cytat:
Gratuluję ciąż ![]()
|
||||||
|
|
|
#1242 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, a kiedy masz mieć wizytę ??Cytat:
![]() Podziel się faworkami ![]() Cytat:
za usgCytat:
Nie zazdroszczę szpitala, co się stało ? Ale najważniejsze, że z dzieckiem dobrze ![]() Cytat:
--- Cześć Odebrałam już wczoraj z labu wynik bety i... pięknie przyrasta Wynik z poniedziałku to 8333,000, a z wczoraj 13508,000 To teraz pozostaje tylko odliczać dni do kolejnej wizyty ![]() Zmykam coś zjeść Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-10-11 o 10:59 |
||||||||
|
|
|
#1243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej koleżance powiedzieli, że nikt jej nie każe chodzić prywatnie Mogłaś jej nie mówić, że w ciąży jesteś tylko coś powymyślać, że źle się czujesz, jest ci słabo i boisz się, że masz anemię No ale zaoszczędziłabyś jakieś 25zł, więc pół biedy ![]() Cytat:
![]() Ja kupiłam sobie emulsję Babydream fur mama (byłam przekonana, że biorę oliwkę a jak zauważę, że brzuch się powiększa zainwestuję w coś lepszego Cytat:
![]() Dzień dobry |
|||
|
|
|
#1244 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszłe mamcie!
U mnie od wczoraj masakra Dostałam krwotoku, tzn tak jakby to był okres a ja przecież wg OM jestem w 6 tyg ciąży. Pojechałam do szpitala i na usg okazał się, że nie widać pęcherzyka???????????? Ja już odchodzę od zmysłów. Dzisiaj rano zrobiłam badania i beta 446, ale bardzo niski progesteron. Tydzień temu był na odpowiednim poziomie, a przeciez od poniedziałku biorę duphaston 2x2 tab. Mam jakieś złe przeczucia. Ryczę od wczoraj non stop.
|
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1246 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Ja znow chwile nie pisalam,ale ostatnio zle sie czuje i nie wiem czy to normalne,czy to maluch tak sie rozpycha czy cos jest nie tak ze tak boli mnie brzuch ![]() Czy ktoras z Was tez jest w okolicach 10 tyg i ma takie okresowe bole?? Wczoraj mialam pierwsza wizyte u poloznej,zalozyla mi karte ciazy,dostalam mnustwo ulotek,zrobili mi szczepienie na grype ktore ma byc powtorzone po 28 tyg,hmm tylko po co? Oczywiscie powiedzialam poloznej o tych bolach to powiedziala ze moge wziasc paracetamol (bo tu na wszystko jest on najlepszy :/),a jesli bede krwawic to mam sie zglosic do szpitala Ale mam nadzieje ze to sie nie wydarzy !!!USG dopiero 29/10,chyba zwariuje do tego czasu,bo martwie sie strasznie o malenstwo ![]() Poki co wzielam nospe i pomaga,ale nie wiem czy nie zaszkodzi dzidzi ? Pozdrowionka i milego dzionka Wam zycze ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
Trzymam mocno zeby wszystko bylo dobrze !!!!
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#1247 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Piszecie, że macie taki duży apetyt... ja niestety nie mam na nic ochoty...
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę trzymaj się tam!!! A plamiłaś już prędzej,że te leki brałaś?? Leż,oszczędzaj się. Jeszcze wszystko może być wporządku!!!!!!!
|
|
|
#1249 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
naszło mnie na pierogi, a więc ide robić ruskie:P kij z tym, że jestem po obiedzie:P
dzś wyskoczył mi taki mlekowy śluz. jest to ok??
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
tyle, że będzie go więcej i więcej
|
|
|
|
#1252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i bądź dobrej myśli a krwawienie Twoje ustało? |
|
|
|
|
#1253 |
|
Rozeznanie
|
Karolina 2121 ja mimo ze ide sie zalatwic przed spaniem,to jeszcze wstaje ok.1-2 w nocy na siusiu i drugi raz ok.5-6 :/
Maarchewka mnie tez teraz boli tylko w dolnej czesci brzucha,ale boli troche bardziej niz na poczatku :/ O wzdecia i zaparcia tez przerabiam,zalatwiam sie czasem co 3 dni,i nawet sliwki nie pomagaja :/ Nuna2 ja mam od poczatku taki mleczny sluz,i podobno to normalne ![]() Dziewczyny powiedzcie mi jak Wy liczycie tygodnie ciazy,bo ja jak bym nie liczyla wg OM wychodzi mi 10tyg4dni a wg poloznej,suwaczka i portali obliczajacych termin porodu wychodzi ze to 9tydzien....juz sie pogubilam :/
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1255 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
#1256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czeeeesc!
|
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki by było ok!!!! U mnie dziś nastąpiło apogeum mdłości i wymiotów. Mamy auto u mechanika i musiałam jechac mini busem, wsiadłam i wysiadłam bo tak mi śmierdziało i na środku puściłam pawia, a jak już pisałam tak mam, że napina mi się góra to rozluźnia mi się dół. Ludzie tak patrzyli się na mnie jak bym nienormalna była, kazałam kierowcy jechać i zadzwoniłam po znajomą. Zryczałam się tak, że masakra, bo nie dość, że ja nie mam jak sobie ulżyć to wymioty dla Kruszyny też nie są dobre. Poza tym UWAGA przytyłam prawie 1,5 kg, tylko ciekawe jak, jak jem tyle co kot napłakał i większość ląduje w WC. Może to woda...
|
|
#1258 |
|
Wtajemniczenie
|
Margof trzymaj się, mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze - ja już po dwóch krwawieniach i dwóch pobytach w szpitalu jestem a dzidziuś się pięknie rozwija. więc jest nadzieja duża
![]() byliśmy na prenatalnych, i wszystko jest dobrze ciągle się tam cieszyłam do tego monitora jak widziałam jak się rusza, cudowny widok serduszko bije z częstotliwością 165/min, czyli w normie, urósł od zeszłego tygodnia - ma 5,3 cm, przezierność karku - 1,40 mm, i ma póki co śliczny żołądeczek, pęcherz moczowy, łapki i stópki. kość nosowa jest, nie wiem czy za wcześnie na paluszki czy nie sprawdzali. no i wyszło że i wg daty, i wg USG termin porodu: 26.04 ![]() pobrali mi krew i wyniki będą za 10 dni - jeszcze jakieś genetyczne z tego będą. nowe ryzyko dla trisomii 21 - 1:3792, trisomia 18 - 1:5314, a trisomia 13 - 1:108199. wybaczcie, musiałam się wygadać, jestem szczęśliwa ![]() haha przypomniało się się coś w czasie badania lekarz dużo ruszał gwałtownie tą głowicą do usg dopochwowego (najpierw przez brzuch próbował ale musiał poruszać Maleństwem żeby się poobracało do badania prawidłowo) no i mi się potem skojarzyło mówię mężowi po wyjściu, że jak on tak ruszał tą głowicą tyle, i nie zaszkodziło to, to widać nie musimy już tak uważać z celibatem, jak pani doktor nakazała, a mój mąż zamiast się ucieszyć to się obraził, i teraz chodzi po domu obrażony, że sobie wyobrażam pana doktora
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-10-11 o 16:21 |
|
|
|
#1259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A gościu już taki wielki, że ho ho
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
kiedy ja sie doczekam zdjęć takiego maluszka:P
![]() ja zjadłam pierogi ruskie odsmazane ktore robilam specjalnie popoludniu i chyba pojde sie polozyc...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

Ja nieśmiało na razie podczytuję, jutro wyniki bety, mam nadzieję, że będę mogła się tutaj zadomowić. Odnośnie apapu, to panadol ma taki sam skład, a cena dużo niższa. Sam paracetamol.

)

, a kiedy masz mieć wizytę ??
Mojej koleżance powiedzieli, że nikt jej nie każe chodzić prywatnie
a jak zauważę, że brzuch się powiększa zainwestuję w coś lepszego
Dostałam krwotoku, tzn tak jakby to był okres a ja przecież wg OM jestem w 6 tyg ciąży. Pojechałam do szpitala i na usg okazał się, że nie widać pęcherzyka???????????? Ja już odchodzę od zmysłów. Dzisiaj rano zrobiłam badania i beta 446, ale bardzo niski progesteron. Tydzień temu był na odpowiednim poziomie, a przeciez od poniedziałku biorę duphaston 2x2 tab. Mam jakieś złe przeczucia. Ryczę od wczoraj non stop.