|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
![]() Super kombinezony, ale też uważam że do zimy tyle nie urośnie. Jaki to rozmiar? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Wtajemniczenie
|
Agula no faktycznie ciut za dlugie, ale ogolnie ladnie sie w nich Lili prezentuje. A jakbys jej ubrala buty jakies? Zimowe najczesciej maja gruba podeszwe, wiec spodnie ciut by sie podniosly. Bo na zdjeciach to jedynie te spodnie przyduze, kurtka wyglada ok.
A jak z jakoscia? Jest cieply? U nas beda w poniedzialek i sie zastanawiam nad kompletem dla Wiki. Polecalabys? Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2012-10-11 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3813 |
Zakorzenienie
|
Aga mam nadzieje,że data oznacza narodziny !
Mollera cytrynowy? Mi w aptece powiedziała, że on jest dopiero od 5 roku życia? I poleca niesmakowy i taki też mam.A mogę go pomieszać z witaminą C? albo do wody go dać ? Aniu gratuluję siusiaczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytrynowy na etykiecie ma wpis ,ze jest od 6 m-ca życia, My też podajemy. Aniu , gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3815 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie nie próbowałam do butów. No nic, popatrze jeszcze w H&M albo C&A i jak znajde cos innego to oddam te, chociaż ta kurtka różowa mi się strasznie spodobała ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm i mam ku.pe, bo Ja mam ten naturalny bez smakowy i faktycznie jest ohydny ! Pije jakiś dzieciak ten NATURALNY bezsmakowy tran ?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3817 |
Zadomowienie
|
cześć
tak poczytałam trochę i widzę że troszke chrowitków i ząbkujących mamy tutaj - zdrowia maluszki i liczę że szybko minie złe samopoczucie ![]() u nas też ząbkowanie w toku, górne czwórki już prawie są, jedna w cąłości druga już prawie, od kilku nocy mały budzi się z płaczem, kilka razy w nocy, źle jada, wcisnąć coś w niego to sztuka aż zaczynam się martwić do tego mnie złapał mega katar... i martwię sie czy dziecko ode mnie się nie zarazi, a na poniedizałek jesteśmy umówieni na szczepienie ![]() marinko, każda rzecz ma swojego kupca, to kwestia czasu i sprzedasz kombinezony - ja tak sobie powtarzam wystawiając kolejny raz coś tam na sprzedaż.... ale troche już sprzedałam, zawsze się dziwię że to co brałabym od razu nie sprzedaje się, a to co jest takie sobie sprzedaje się błyskawicznie no i zakupiłam już butki zimowe dla małego - kozaczki ecco i kombinezon wojcika (za 135zl!)- obie rzeczy taniej, choć nowe ![]() jeszcze chcę kupić jednoczęsciowy ale już jakiś tani, używany rozmiary duże mamy 80 i 86 kombinezon i 24 buciki na paputki juz czekam 3 tydzien - zamowilam z pieskiem a one na zamowienie były i się szyją i szyją.... ![]() no i tyle u nas... aha, nie wiem jak to napisać tak po czasie... bo oficjalnie mogę już, że będziemy mieć drugiego dzidziusia końcem marca 2013 ![]() czy było już spotkanie mam warszawskich?
![]() Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2012-10-11 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3818 |
Zakorzenienie
|
zabawki Fisher Price są dla mięczaków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
marina - doszła paczka może? Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-10-11 o 13:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3820 | ||
Zakorzenienie
|
śliczności
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() tyle że na wizażu często spotykam sie z oznaczeniem w ten sposób Aniołków...
![]() ![]() |
![]() |
#3821 |
Zakorzenienie
|
hej ciotki:0)
Czekam aż dama jedna wstanie, druga właśnie siedzi mi na kolanach i spadamy na dwór ![]() Moje dzieci ostanio ściągaja mi okulary i pokazują i mówią "oko", także jak wymówię nazwe innej części twarzy to pokazuja... Lila próbuje mówic ojciec Wirgiliusz i mówi "ociec wigilu" Lena natomiast wczoraj nas zagieła, zawsze jak nakruszą to mówimy,ze trzeba by kurę zatrudnic. I wczoraj nakruszyła, zeszła z krzesła( na normalnym chca siedziec i koniec), pokazuje okruszki i mówi: ko-ko. I Lena ma 16 ząbkow a Lila 15... czytam Was w sumie na bierząco ale czasu brakuje. Leki to daję im w strzykawce do raczki i mówię włóż do buzi a mama Ci wstrzyknie. Ja nawet kombinezonów jeszcze nie mam, tzn jeden na 86 a jeszcze jeden musze upolować...
![]() |
#3822 |
Zakorzenienie
|
Hej
Dodaję kilka zdjęć dziewczyn ze spotkania ![]() Dziewczyny jak już Patik pisała były nieuchwytne ![]() Spotkanie było super-Patik jak zwykle świetnie wygląda, a Sara była bardzo zauroczona piłkami ![]() ![]() Sala zabaw rewelacyjna, tylko strasznie tam gorąco-no i przewijaka nie było ![]() Julcia padła w aucie jak mucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3823 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka super fotki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za pomoc przy wyborze prześcieradła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3824 | |||
Wtajemniczenie
|
Agula dzieki za opinie, bede w takim razie polowac na nie, tylko problem z rozmiarem, bo Wiki ma 117, wiec 116 pewnie na styk, a 122 za duze. Nie wiem, czy bede ja mogla zabrac, zeby przymierzyc, no i najgorsze, ze u nas na takie rzeczy ludzie sie rzucaja, wiec nawet nie wiem, czy bede miec jak zlapac dwa rozmiary, zeby porownac.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() i tego bede sie trzymac Cytat:
Cytat:
Fajne dziewczyny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3825 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Następne spotkanie planujemy w szpitalu na Lubartowskiej ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3826 |
Zakorzenienie
|
Super panienki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3827 |
Zakorzenienie
|
Mnie nie ma, bo byłam fotografem
![]() ![]() A ja się pochwalę, że mamy dzisiaj 4 rocznicę ślubu ![]() Spotkałam dzisiaj koleżankę ze studiów i mówię-o widzę, że z brzuszkiem chodzisz ![]() ![]() ![]() I porodem była zachwycona ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Twoja strojnisia też słodka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3828 |
Zakorzenienie
|
Agula super ten kombinezon. Ja spodnie mam po kuzynce ( nowe, z metką, typowo narciarskie i są super) tylko kurtkę muszę kupić.
BTW ten używany co wylicytowałam jest do doopy. Musze go dalej puścić. Raczej jesienny, i taki szeroki. Oliweczka dzięki ![]() Ale w szpitalu na bank Cię odwiedzę. Brunetka ta sala zabaw to dobre miejsce, i blisko centrum. Że też wcześniej o niej nie wiedziałam. Zaneta Sara pij bezsamkowy tran. Smakuje jej. Ja jak spóbowałam, myślałam że żygnę. Na spacerze 2 razy złapał nas deszcz. AgaG dowiedziałas się co z tą koleżanką? może od kogoś innego znajomego? myślę że jakby to coś złego to by było wiadomo..
#3829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3830 |
Zakorzenienie
|
Jaka Jula z Sara śliczne panienki
![]() My byliśmy godzinką na dworze bo panny chciały do szczeniąt... bałam się,żeby sunia im nic nie zrobiła i one małym...
#3831 |
Wtajemniczenie
|
Aniu Kolejny chłopczyk. Zdradz imie, to Moze wstawie na pierwsza stronę
![]() Kolina gratulacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3832 |
Zakorzenienie
|
Aniu Gratki za chłopczyka!!!
![]() Kolinko Gratulacje ![]()
#3833 | ||||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, ze to tylko niefortunny znaczek, a nie tragedia... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Chłopak! Ale się Adaś będzie cieszył za 2 lata ![]() ![]() A te typy imion to jakie? ![]() Cytat:
Cytat:
Groźna babka ![]() Cytat:
![]() Spotkanie było jedno. Mnie, Youyou i Adrji. Zdrowiej szybko! Nasze ślicznotki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Zrobiliśmy właśnie z Tymciem laurkę dla taty na urodziny ![]() ![]()
![]() |
#3834 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka najleszego z okazji rocznicy
![]() No i ja chyba będę musiała zapolować na cały kombinezon , bo własnie zmierzyłam owe spodnie które mamy i są na teraz na styk. Wystawiam je na all, są nowe z metką. ( coś all szwankuje i nie mogę wystawić). Może któraś mama dziewczynki by chciała? dobre spodnie z szelkami, z technologią therm lite. Potem dam link. Brunetka nie mam pomysłu na datę spotkania, nie umiem konkretnie zaproponować. Może pod koniec miesiąca?
Sara ![]() Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-10-11 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3835 |
Zadomowienie
|
Aania, gratulacje, będziesz mieć dwóch łobuziaków w domu!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Brumku, ale się uryczałam czytając ten wątek. ![]() ![]() Brumku powiedz mi, Ty chyba kupowałaś dla Tymka ręcznik z Motherhood? Jesteś zadowolona? Hania mi z tych małych wyrosła i zastanawiam się nad czymś większym. Kolina, tulasy dla ząbkującego Dawidka. ![]() ![]() Patik, Oliweczka, śliczne dziewczynki widać że sala zabaw im przypadła do gustu. ![]() Patik, u Nas te małe książeczki wyglądają tak jakbyśmy mieli chomika w domu. ![]() ![]() Agula, fajne kombinezony ![]() ![]() Scio, e tam strojnisia, mała kobieta po prostu. ![]() Żaneta, ja też podaję ten cytrynowy tran- tak jak mówi Dziubek on od 6m jest. ![]() Aga, ja bym to odczytała jako datę śmierci ![]() ![]() Kusicie tymi książkami- chyba też coś kupię. Chociaż u Nas nadal te malutkie są hitem, na dłuższych nie potrafi się jeszcze skupić. ![]() Telik, na którą mniej więcej godzinę się umawiamy w sobotę? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3836 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja mam kombinezon Cocodrillo do tego komplet czapka i szal z Zary.Jutro chce na all wystawić.Ale jak co to na priv.Rozm 80 ale wypada większy.Kolor biało-zielony.
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Marzenko ja odpadam bo w sobotę jadę do B obiad gotować zakupy itd.Zresztą wiesz jaka jest u Nas sytuacja.Przykro mi ale nie mam wyjścia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3837 |
Zakorzenienie
|
Brumek pluje tranem. Dzisiaj wymyśliłam sztuczkę
![]() ![]() Patik Ja nawet nie próbowałam, bo zapach mnie odpycha ![]() JULCIA I SARA obie są podobne do mam, jak Boga kocham ! tak sobie na nie patrze, nie dawno pisałyśmy że przyszły na świat, a tu już takie pannice ![]() Zraz Wam wstawię zdjęcie mojej pannicy. Wykombinowała sobie u dziadka,że topek to będzie jej siedzenie, a krzesełko stolik i będzie rysowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3838 |
Zakorzenienie
|
Pani magister
![]() ![]() Krzesełko jest takie stare jak Ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3839 |
Wtajemniczenie
|
Witam wieczorową porą.
Ja dziś po audycie. Czuję się jakbym przez 8 godzin jeździła na rowerze bez chwili przerwy. Taka jestem wypruta ![]() Aania gratuluję ![]() Oliweczka my też mamy dziś 4 rocznicę ślubu, ale tak pokłóciłam się rano z TŻtem że nie mam ochoty go widzieć. Pewnie pójdę spać zanim wróci z pracy. Ten gość czasem nie potrafi mnie zrozumieć. Agulaa fajny ten kombinezon, ale faktycznie duży. Muszę sobie odpuścić.
#3840 |
Zakorzenienie
|
Oliweczko, Jacieee wszystkiego dobrego z okazji rocznic
![]() Aaniu ![]() ![]() Kolina gratuluję!Jak będziesz znała płeć to zaraz nam tu pisz bom ciekawa ![]() Ja mam tę gąsieniczkę i mnie nie zachwyciła ![]() Za wiele do czytania nie ma i te obrazki takie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.