Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:) - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-11, 18:05   #451
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)

ja sie polozylam bo źle sie czuje... musze wiecej leżeć...
Stary 2012-10-11, 18:07   #452
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
a ja jeszcze na chwile bo tz sie kąpie.. luna, nam polecali canoc i nikona. zakupilismy niedawno canona i naprawde robi przepiekne zdjecia. kosztował jakos ok 700 zl, a nie tyle co lustrzanka.. jak chcesz to podam ci model, naprawde jest godny polecenia ale tansze cos w ten desen mozna znalezc i dobre.

ale jestem wkurzona.. niedawno kupilismy auto, jak dowiedzielismy sie o ciąży.. mało nie kosztował, a dzis facet powiedział, ze musimy na naprawe wyłożyć ok 3 tysięcy.. masakra! i jesli tego teraz nie zrobimy to auto za pare tysięcy km może pójśc tylko na szrot.;| to i tak malo za to zaśpiewał podobno.. facet z polecenia, ok 70 lat.. robi to cale życie.. w wiekszym warsztacie zechcieli sobie 4500... ;| nosz kurcze, zawsze jak juz sie cieszymy ze koniec wydatkow i odetchnac mozna to bach.. i duuupa..

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

chyba kazdy musi zaliczyc jakąś wtope.. auto skarbonka.
Łoł no to niezły macie wydate ale tak to jest samochód = wydatek my may tak samo
Teraz mamy olej zmienić filtryi cosik tam jeszcze jakiś sworzeń czy jak nie wiem dokładnie eh jak nie urok to sracz....

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Lecicie jak szalone! Ledwo nadrabiam ..
Anoxee - chyba jeszcze nie zdążyłam pogratulować więc w końcu to robię gratulacje!
Luna - Ty to masz zakaz denerwowania się! olej siostrę i tyle wiem, że łatwo mówić .. ale po prosut nie wiem, pomyśl o czymś przyjemnym
A ja zmarzłam, ale na szczęście w domku już mam nagrzane od dzisiaj dopiero grzeją.
I dziwna sprawa - na termometrze domowym nadal 21 stopni, a ja odczuwam tą temperaturę zupełnie inaczej. Po prostu już tak nie ciągnie
Zrobiłam sobie wieelki kub herbatki i nadrabiam
No to dobrze że ciepełko w domku jest u as też ciepło
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 18:09   #453
grulla
Raczkowanie

GG do grulla

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Ja już po imprezie, oczywiście i tak docinki były ale to ze strony siostry szefowej i kolegi z pracy...
nie przejmuj się, ludzie lubią się tak "poznęcać" i powtykać noś w nie swoje sprawy. Akurat mam taką szefową, która od dawna się liczy z moją ewentualną ciążą, jest prorodzinna i nie robi problemów - za to ma wielkiego plusa, sama ma trójkę, jedno straciła w 7 miesiącu, miała przejścia z pracodawcami związane z ciążą więc jest w niej wiele empatii. Poza tym ma 8 rodzeństwa

a zapomniałam Wam napisać, że wczoraj urodziła moja koleżanka z pracy, trzecią córeczkę, a ma 45lat więc teraz odmłodnieje. Przesiedziała na L4 tylko 2 tygodnie, a urodziła jakoś 10 dni przed terminem. Po prostu 2 tygodnie temu poszła na zwolnienie, a wczoraj urodziła śliczną, zdrową córeczkę.O 8 rano była w szpitalu, a o 9:40 mała na świecie Całą ciąże skarżyła się tylko na senność, no pod koniec to wiadomo, plecy itd. Podziwiam ją naprawdę

grulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 18:17   #454
Sophia_1
Zadomowienie

Wróciłam. Mam piwo i holenderskie w czekoladzie

Pszczoua nic na to nie poradzisz, takie typy i tyle...

Ponieważ skończyłam dupka, kupiłam castagnusa.... a miałam wyluzować aleja kurde też chcę do tych zafasolkowanych dla tż to pewnie ręce opadną, jak zobaczy kolejne pudełeczko z lekami...

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 18:19   #455
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
A powiedz mi liczyłaś dni płodne,owulkę lub coś czy kompletnie nic?
Tylko obliczyłam wg kalkulatora dni płodne. I nic więcej.

Cytat:
ale jestem wkurzona.. niedawno kupilismy auto, jak dowiedzielismy sie o ciąży.. mało nie kosztował, a dzis facet powiedział, ze musimy na naprawe wyłożyć ok 3 tysięcy.. masakra! i jesli tego teraz nie zrobimy to auto za pare tysięcy km może pójśc tylko na szrot.;| to i tak malo za to zaśpiewał podobno.. facet z polecenia, ok 70 lat.. robi to cale życie.. w wiekszym warsztacie zechcieli sobie 4500... ;| nosz kurcze, zawsze jak juz sie cieszymy ze koniec wydatkow i odetchnac mozna to bach.. i duuupa..

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Co to za samochód?

Cytat:
Anoxee - chyba jeszcze nie zdążyłam pogratulować więc w końcu to robię gratulacje!
Dziękuję!

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 18:19   #456
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość

Ponieważ skończyłam dupka, kupiłam castagnusa.... a miałam wyluzować aleja kurde też chcę do tych zafasolkowanych dla tż to pewnie ręce opadną, jak zobaczy kolejne pudełeczko z lekami...
Sophia to wiesz stuki puki z TŻ
Stary 2012-10-11, 18:21   #457
Sophia_1
Zadomowienie

my na wiosnę też kupiliśmy nowe auto i jest całkiem ok. Bez większych problemów, tylko o pon zimowych nie mamy jeszcze

Stary 2012-10-11, 18:21   #458
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Mała przerwa w szkoleniu, melduję betę - 49,390!
Odezwę się jak wrócę do domciu!
Gratuluje kochana. Czyli ciąża potwierdzona, możesz się cieszyć a my Ci gratulować.

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

Isia... to że chciaąłbyś teraz malucha z innego miesiaca niż córa, to zrozumiałe Ale żeby chcieć w lecie chodzić z wielkim brzucholem Przecież nie będąc w ciąży ledwo te upały można przeżyć... a co dopiero z dodatkowym bagażem Myślę, że co do rodzenia w letnich miesiącach to tak max w czerwcu Może z kolejnym tak wycyrklujemy?
Ja raczej poprzestanę na dwójce. Aczkolwiek, kto wie, nie zarzekam się. Kiedyś mi się śniło, że goniłam po podłodze takiego pełzającego brzdąca, zanosił się śmiechem a mi nie było do śmiechu. Byłam zła na męża, bo oprócz brzdąca miałam duży brzuch, następne w drodze. A mówiłam mu, że musimy uważać. Na szczęście to był sen, ale po porodzie muszę pomyśleć o jakimś zabezpieczeniu.

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Nooo ja tak kiedyś spróbowałam i moje dzieci też i od tamtej pory zdarza nam się taj jeść Delikatnie podsmażam,kroje w kawałki i polewam maggi,jak pokrojone pierogi to maga wszędzie dochodzi Pychaaaaaaa.
No i sobie smaka narobiłam eheh.

Kurcze tak rzadko masz wizyty???
No bo jak pójdziesz 25 października,a potem przed wigilią to masz 2 miechy. A ogólnie lekarze ustawiają wizyty raz w miesiącu jeśli nic się nie dzieje.
To mój gin jest jakiś inny, teraz miała wizytę 27 września a następna 8 listopada. Półtora miesiąca. Dla mnie to nawet lepiej, nie jestem tak często kłuta.

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie ile przed staraniem się o ciążę brałyście kwas foliowy czy już w trakcie starań?
Kwas foliowy warto brać nawet jeśli nie macie staranek, bo bardzo go mało w naszym pożywieniu. Ja zaczęłam brać w trakcie starań, w sumie 5 miesięcy przed ciążą. Nie zaszkodzi brać już teraz.

Malinowa
- witaj

Ja się dziś umęczyłam bez mojego aucika. Du.pcia się przyzwyczaiła do wożenia to teraz krzywda się dzieje, jak jadę autobusem.
A dziś z rana lekarz, endokrynolog, pochwaliła moje Ft4, do kontroli za 2 miesiące. Potem urzędy związane z działką i wszędzie na nóżkach...
Dziś z córką na zakupy, kupić jej coś na zimę i znowu autobus. Ja chcę mój samochodzik!!! czemu się popsuł?!

Dziś poczułam ruchy dziecka wyżej niż zazwyczaj, już prawie pod pępkiem. Nie dopinam kurtki, mam już spory brzuszek. Mały rośnie, dobrze, niech sobie rośnie moje maleństwo.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 18:23   #459
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Sophia to wiesz stuki puki z TŻ
tylko te pukanie to chyba nie w te drzwi,bo jakoś gościa nie widać....
(bez skojarzeń)

Edytowane przez Sophia_1
Czas edycji: 2012-10-11 o 18:25
Stary 2012-10-11, 18:29   #460
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
(bez skojarzeń)
Stary 2012-10-11, 18:30   #461
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
A to matoły ! Mogę się podzielić

Zobaczcie co moja siostra kupiła dla mojego boba... którego nazywa Wojtusiem
Śliczne

Cytat:
Napisane przez Malinowa08 Pokaż wiadomość
Cześć chciałabym się do was dołączyć. Mogę? jest to nasz 4 cykl starań... Dzisiaj miałam dostać @ ale narazie mnie tylko jajniki bolą i brzuch mimo tego mam nadzieje że @ nie przyjdzie. Pozdrawiam
Witaj z nami

Cytat:
a ja jeszcze na chwile bo tz sie kąpie.. luna, nam polecali canoc i nikona. zakupilismy niedawno canona i naprawde robi przepiekne zdjecia. kosztował jakos ok 700 zl, a nie tyle co lustrzanka.. jak chcesz to podam ci model, naprawde jest godny polecenia ale tansze cos w ten desen mozna znalezc i dobre.

OOOO i zaś wydatek:/

Cytat:
Luna - Ty to masz zakaz denerwowania się! olej siostrę i tyle wiem, że łatwo mówić .. ale po prosut nie wiem, pomyśl o czymś przyjemnym
A ja zmarzłam, ale na szczęście w domku już mam nagrzane od dzisiaj dopiero grzeją.
I dziwna sprawa - na termometrze domowym nadal 21 stopni, a ja odczuwam tą temperaturę zupełnie inaczej. Po prostu już tak nie ciągnie
Zrobiłam sobie wieelki kub herbatki i nadrabiam
Hej Maru

Cytat:
witaj, brałaś ślub w ten sam dzień co i ja

dziewczyny mam pytanie ile przed staraniem się o ciążę brałyście kwas foliowy czy już w trakcie starań?
Ja brałam od 15 sierpnia a o ciąży dowiedziałam się 26-7 września Bierz już teraz,nie zaszkodzi a pomoże

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Gratuluje kochana. Czyli ciąża potwierdzona, możesz się cieszyć a my Ci gratulować.

Ja raczej poprzestanę na dwójce. Aczkolwiek, kto wie, nie zarzekam się. Kiedyś mi się śniło, że goniłam po podłodze takiego pełzającego brzdąca, zanosił się śmiechem a mi nie było do śmiechu. Byłam zła na męża, bo oprócz brzdąca miałam duży brzuch, następne w drodze. A mówiłam mu, że musimy uważać. Na szczęście to był sen, ale po porodzie muszę pomyśleć o jakimś zabezpieczeniu.

To mój gin jest jakiś inny, teraz miała wizytę 27 września a następna 8 listopada. Półtora miesiąca. Dla mnie to nawet lepiej, nie jestem tak często kłuta.

Kwas foliowy warto brać nawet jeśli nie macie staranek, bo bardzo go mało w naszym pożywieniu. Ja zaczęłam brać w trakcie starań, w sumie 5 miesięcy przed ciążą. Nie zaszkodzi brać już teraz.

Malinowa
- witaj

Ja się dziś umęczyłam bez mojego aucika. Du.pcia się przyzwyczaiła do wożenia to teraz krzywda się dzieje, jak jadę autobusem.
A dziś z rana lekarz, endokrynolog, pochwaliła moje Ft4, do kontroli za 2 miesiące. Potem urzędy związane z działką i wszędzie na nóżkach...
Dziś z córką na zakupy, kupić jej coś na zimę i znowu autobus. Ja chcę mój samochodzik!!! czemu się popsuł?!

Dziś poczułam ruchy dziecka wyżej niż zazwyczaj, już prawie pod pępkiem. Nie dopinam kurtki, mam już spory brzuszek. Mały rośnie, dobrze, niech sobie rośnie moje maleństwo.
Oj faktycznie bez auta jak bez ręki:/ Super,że wyniki dobre. Niech sobie tam maluszek zdrowo rośnie

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 18:36   #462
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
GRATULUJĘ!!!! JAKI FASOLKOWY MIESIĄC

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
No jakieś tam mam.. Tsh mieszczące się w normach,ale za wysokie na wiek i płeć. Np. wrzesień 2010 było około 2,5 chyba, a na początku tego roku czy pod koniec poprzedniego wyszło 3,47 i dlatego zaczęłam leczenie by zbić tsh. No i po m-cu brania okazało się, że jestem w ciąży hehe Kto wie, tsh też mogło mieć wpływ tak na marginesie... ;-) I jest ono ważne w ciąży, teraz nadal się leczę, dawka leku wzrosła.
TSH napewno ma wpływ to super że tak Ci sie udało
ja mam niedoczynność tarczycy i zaczelam sie leczyc 3 lata temu, wlasnie w styczniu moja endokrynolog powiedziala mi ze poziom hormonow jest stabilny i proponuje ponyslec o ciazy, bo to ten czas - a tu nic z tehgo jak narazie....

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 18:36   #463
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 18:37   #464
Luna0
Zakorzenienie

siostra nie przeprosi, jak dobrze pojdzie to poprostu zacznie sie odzywac

Cytat:
ooo dokladnie o to chodzi, ze mimo nie lustrzanka ale i tak ladne zdjecia robi i wlasnie do 700zl, podaj

Cytat:

jeju jak ja bym sie chciala cieszyc ciaza... tak mi tego brakuje
mam nadzieje ze za 2 tyg okaze sie ok i tez bede mogla poszalec z zakupami itp...

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 18:38   #465
...Skierka...
Zakorzenienie

Lady

Stary 2012-10-11, 18:43   #466
Kejthx
Zadomowienie

O maj gad, podobno obżarstwo jest grzechem.... to zgrzeszyłam jak nigdy chyba...
Dzień minął bez rrewelacji, ale przynajmniej troszkę uporałam się z pracą
Miłego wieczoru.

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Luncia, nie denerwuj się. Siostra powinna zrozumieć, że nie mozesz się poruszać!
Niech zrozumie swój bląd, ja bym focha na nią walneła
Powinna przeprosić.

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

jeju jak ja bym sie chciala cieszyc ciaza... tak mi tego brakuje
mam nadzieje ze za 2 tyg okaze sie ok i tez bede mogla poszalec z zakupami itp...
Jeszcze się nacieszysz Gwarantuje

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Isia, wiem jak cieżko bez auta, szczególnie pewnie teraz jak masz pasażera
Ale moze coś sie da wymyślić, jest w naprawie?
Stary 2012-10-11, 18:43   #467
Sophia_1
Zadomowienie

uciekam już. PA

Stary 2012-10-11, 18:52   #468
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
mialam isc spac ale tak sie zdenerwowalam ze pospane

moja siostra wie ze leze ale co by mi miala nie przeszkadzac...
wiec slysze nagle jakby mi ktos drzwi chcial wywazyc, to dzieci kopia i wolaja "ciocia" a siostra na.pierdz.iela dzwonkiem jak po**ana...
wiec dzwonie do niej i pytam "CO TY ROBISZ???!!!"
wiec przestala i obrazona poszla
napisalam jej smsa "łozysko mi sie odkleja i nie moge wstawac"
odpisala "to dzieci" (dzieci nie dostaja do dzwonka 4 i 1,5 roku)
to ja "i co z tego jak nie moge wstawac"
"to powinnas lezec w szpitalu"
no ku.rwa dzieki!! caly dzien wmawiam sobie ze bedzie dobrze, ze robie wszystko zeby uratowac dziecko tak ona jednym smsem sprawila ze cala sie trzese... ja p***ole i cale moje myslenie moge sobie w tylek wsadzic...

a to mnie nie stac
Kochana nie zajmuj sobie tym glowy, no nie moge sie nadziwić co to za dziewucha! jakas masz egoistke z tej siostry! wrrrrr.... ale spojojnie, teraz to Ty jestes najwazniejsza i twoja dzidzia, najwyzszy czas zeby twoja siostra to zrozumiala, a jeśli nie to trudno, ale prosze nie przejmuj sie tym, nnie tego Ci teraz trzeba....

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Cześć chciałabym się do was dołączyć. Mogę? jest to nasz 4 cykl starań... Dzisiaj miałam dostać @ ale narazie mnie tylko jajniki bolą i brzuch mimo tego mam nadzieje że @ nie przyjdzie. Pozdrawiam
hej i powodzenia

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

u mnie dzis 29 dc z 30... kolejny
nic mi nie dolega, nic nie czuje, jedynie w przeciwienstwie do poprzedniego miesiaca pryszcze mi nie wyszly ( w poprzednim mialam wysyp )
a tak to strasznie kregosłup boli - ale czasem tak mam, i cycki mi troche urosły, i nie bolą ale sa takie jakies... napompowane jakby

ale jakos mam przeczucie ze na dniach mnie trafi pewnie

mąż ma w przyszlym tyg 30te urodziny... tak bym chciala zrobic mu ten prezent.....

Edytowane przez ...Skierka...
Czas edycji: 2012-10-11 o 18:55
Stary 2012-10-11, 18:54   #469
dedra
Zadomowienie

Hejka. Ale miałam dzień w pracy. Nawet zjeść nie miałam kiedy. Cały dzień z pustym żołądkiem. Dopiero obiad o 18 zjadłam. A wróciłam do domu z takim bólem głowy, że ledwo się doczlapalam. Naprodukowalyscie jak zwykle postow, że ciężko nadrobić. Pisze teraz z telefonu, więc nie będę cytować.
U nas kicha ze staraniami, wczoraj nie było przytulanek, bo zasnęłam szybciej niż zdążyłam o tym pomyśleć. Dziś też nie wiem jak będzie, bo ledwo żyję. Przytulanie było przedwczoraj wieczorem, a wtedy pęcherzyk miał 17mm i nie wiem kiedy mógł pęknąć, a może jeszcze to nie nastąpiło. Nic nie czuję...

Gratuluje Anoxe!!! :thumbup:
Luna, Twoja siostra mnie przeraża. Jest straszną egoistka. Musisz chyba jej na spokojnie wszystko wytłumaczyć. A może poproś TZ, żeby z nią pogadał.

dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 18:55   #470
...Skierka...
Zakorzenienie

dedra Kochana przemeczona jestes, ale moze znajdziesz jakies resztki sił
ogólnie teraz sie juz odczuwalna jesien zaczyna, chyba tez problemy z cisnieniem i robi sie jakos smutno i ponuro

Edytowane przez ...Skierka...
Czas edycji: 2012-10-11 o 18:58
Stary 2012-10-11, 19:07   #471
bazile
Zadomowienie

Cytat:

mi lekarz zalecil,zeby przynajmniej brac 3 miesiace i zaczac sie starac.a ze mi to i tak pasowalo,wiec "poslusznie" bralam,a jak zaczelismy sie starac to przez cale 8 miesiecy bralam.Tak jak Isia pisze,witamin nigdy za duzo w naszym organizmie,wiec nie szkodzi brac
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 19:17   #472
...Skierka...
Zakorzenienie

ja biore od stycznia

Stary 2012-10-11, 19:25   #473
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:

ooo dokladnie o to chodzi, ze mimo nie lustrzanka ale i tak ladne zdjecia robi i wlasnie do 700zl, podaj
canon SX220HS

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Łoł no to niezły macie wydate ale tak to jest samochód = wydatek my may tak samo
Teraz mamy olej zmienić filtryi cosik tam jeszcze jakiś sworzeń czy jak nie wiem dokładnie eh jak nie urok to sracz....
no wlasnie tak to jest.. jak nie urok to sraczka.. ;|

anoxeskoda octavia 2006r ;| ogolnie autko ladne, na ładnym wypuście.. ale co z tego jak trzeba władować pieniadze.. powiedzieli, ze silnik wymienic trza, albo wszystko z tego silnika co jest powymieniac;|

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Heeeh, dlatego my chcemy kupić jakieś używane, ekonomiczne, z tanimi częściami. Na razie mamy inne wydatki i trochę do pospłacania, więc musimy się pilnować ...

A i witam nowe dziewczynki
no wlasnie to mialo byc uzywane, ekonomiczne i z tanimi czesciami.. i tak w sumie jest uzywane, ekonomiczne jest bo pali mniej wiecej 5,5-6 litrów na 100 km no i czesci w porownaniu do innych aut tez są tanie.. najtańszy z niemców. ale i tak kupuje sie 'kota w worku' nam dopiero po pol roku to wyszlo..
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 19:58   #474
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
Kochana nie zajmuj sobie tym glowy, no nie moge sie nadziwić co to za dziewucha! jakas masz egoistke z tej siostry! wrrrrr.... ale spojojnie, teraz to Ty jestes najwazniejsza i twoja dzidzia, najwyzszy czas zeby twoja siostra to zrozumiala, a jeśli nie to trudno, ale prosze nie przejmuj sie tym, nnie tego Ci teraz trzeba....

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

hej i powodzenia

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

nic mi nie dolega, nic nie czuje, jedynie w przeciwienstwie do poprzedniego miesiaca pryszcze mi nie wyszly ( w poprzednim mialam wysyp )
a tak to strasznie kregosłup boli - ale czasem tak mam, i cycki mi troche urosły, i nie bolą ale sa takie jakies... napompowane jakby

mąż ma w przyszlym tyg 30te urodziny... tak bym chciala zrobic mu ten prezent.....
A może jednak.... Trzymam kciuki
te cycki to jakoś tak mi fasolkowo pachną ...

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
mi lekarz zalecil,zeby przynajmniej brac 3 miesiace i zaczac sie starac.a ze mi to i tak pasowalo,wiec "poslusznie" bralam,a jak zaczelismy sie starac to przez cale 8 miesiecy bralam.Tak jak Isia pisze,witamin nigdy za duzo w naszym organizmie,wiec nie szkodzi brac
z tymi witaminami to bym się nie rozpędzała.....

Edytowane przez Sophia_1
Czas edycji: 2012-10-11 o 20:05
Stary 2012-10-11, 20:04   #475
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
A to matoły ! Mogę się podzielić

Zobaczcie co moja siostra kupiła dla mojego boba... którego nazywa Wojtusiem
Ale fajne! Też bym takie chciała dla mojego szkrabka! Widać, że Twoja siostra ma dobry gust i że łączy Was dobra więź

chyba kazdy musi zaliczyc jakąś wtope.. auto skarbonka.[/QUOTE]To niestety częste.. tani wóz i po kilku m-cach studnia bez dna.. Kupująć niedorogą bryką dobrze mieć zaufanego speca pod ręką, który wprawnymokiem oglądnie jakość samochodu, mojej mamy facet kupił niedrogo i skończy jak Wy

Cytat:
Napisane przez grulla Pokaż wiadomość
(...)
a zapomniałam Wam napisać, że wczoraj urodziła moja koleżanka z pracy, trzecią córeczkę, a ma 45lat więc teraz odmłodnieje. Przesiedziała na L4 tylko 2 tygodnie, a urodziła jakoś 10 dni przed terminem. Po prostu 2 tygodnie temu poszła na zwolnienie, a wczoraj urodziła śliczną, zdrową córeczkę.O 8 rano była w szpitalu, a o 9:40 mała na świecie Całą ciąże skarżyła się tylko na senność, no pod koniec to wiadomo, plecy itd. Podziwiam ją naprawdę
Twojej koleżance poszło całkiem fajnie, tylko pozazdrościć!

Cytat:

Chętnie podkradłabym Ci holenderskie hihi Uwielbiam, tylko cena strasznie się zmieniła od dawnych czasów
Cytat:
(...)

Isia, a jakie masz ft4 jeśli można zapytać? Bo ja tylko raz w ciąży miałam badane i nie wiem jaki wynik jest preferowany. Moja endo należy do opcji tych, którzy nie doszli jeszcze do tego, że ft4 istotniejsze dla ciąży od tsh ;/ Ja jeszcze ruchów nie czuję, za wcześnie raczej, choć parę dni do tyłu poczułam jakby 3 kopnaczki i nie wiem co to było w sumie hehe Zazdroszczę Ci i ciekawa jestem jakie to uczucie
Cytat:
GRATULUJĘ!!!! JAKI FASOLKOWY MIESIĄC

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

TSH napewno ma wpływ to super że tak Ci sie udało
ja mam niedoczynność tarczycy i zaczelam sie leczyc 3 lata temu, wlasnie w styczniu moja endokrynolog powiedziala mi ze poziom hormonow jest stabilny i proponuje ponyslec o ciazy, bo to ten czas - a tu nic z tehgo jak narazie....
No u mnie to tez coś na kształt niedoczynności podobno tyle, że poziom hormonów tarczycy wynika zapewne właśnie z wspomnianych we wcześniejszym poście leków na epilepsję.. Teraz mam to 1,33 jeśli o tsh chodzi i staram się być dobrej myśli, choć wiem, że nowsza szkoła, którą znają zaangażowane endo mówi, o isototniejszości ft4 i chwilami mam zastanawiajki w głowie, wiadomo..
Cytat:
dedra Kochana przemeczona jestes, ale moze znajdziesz jakies resztki sił
ogólnie teraz sie juz odczuwalna jesien zaczyna, chyba tez problemy z cisnieniem i robi sie jakos smutno i ponuro
Mam podobne odczucia jeśli o wpływ jesiennej aury chodzi, szkoda, że nie mam przy sobie kogoś kto by to dobrze rozumiał i z kim moje nastroje by się znacznie normowały hehe Pozostaje forum

Chyba pomału będę uciekała do łóżka, tradycyjnie pełna obaw o to co poranne staraczki tu mi zgotują do południa

Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem

Edytowane przez partytura
Czas edycji: 2012-10-11 o 20:07
partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 20:08   #476
Sophia_1
Zadomowienie

mogę dać kilka, bo dosłownie kilka zostało, tak się do nich przyssałam

DOBRANOC, ja te spadam koszul do pracz na jutro trzeba wyprasować jeszcze ....

Stary 2012-10-11, 20:43   #477
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

hej i powodzenia

Kiedy testujesz???zaciskam kciuki

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Hejka. Ale miałam dzień w pracy. Nawet zjeść nie miałam kiedy. Cały dzień z pustym żołądkiem. Dopiero obiad o 18 zjadłam. A wróciłam do domu z takim bólem głowy, że ledwo się doczlapalam. Naprodukowalyscie jak zwykle postow, że ciężko nadrobić. Pisze teraz z telefonu, więc nie będę cytować.
U nas kicha ze staraniami, wczoraj nie było przytulanek, bo zasnęłam szybciej niż zdążyłam o tym pomyśleć. Dziś też nie wiem jak będzie, bo ledwo żyję. Przytulanie było przedwczoraj wieczorem, a wtedy pęcherzyk miał 17mm i nie wiem kiedy mógł pęknąć, a może jeszcze to nie nastąpiło. Nic nie czuję...

Gratuluje Anoxe!!! :thumbup:
Luna, Twoja siostra mnie przeraża. Jest straszną egoistka. Musisz chyba jej na spokojnie wszystko wytłumaczyć. A może poproś TZ, żeby z nią pogadał.
Ten ból głowy to od żołądka pustego. Znam ten ból:/
Trzeba było chociaż jedną kanapkę w siebie wcisnąć czy coś. Nie dziwie Ci się,że na przytulanie nie masz już sił.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 20:50   #478
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Skierka kiedy testujesz gadaj tu zarazbo coś mi tu mówi że masz pasażeraczego bardzo ci życzę
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 21:03   #479
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość

I tego musimy sie trzymać.... tak samo jak mówi mój szef: będzie dobrze... tylko nie wiadomo komu
Szefowi

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
lady a Ty bieresz dupka w jakich dniach cyklu? zapewne Tobie po owulce kazal??
Znowu się będziecie ze mnie śmiać, ale muszę zadać głupie pytanie - co to jest?

Cytat:
spagetti zrobione nogi ogolone włosy wykąpane i zrobione jade po tz miłego weekendu zycze wam kochane
Miłego i do poczytania

Cytat:
Gratuluję

Cytat:
pomysl co miala moja siostra 1 corka termin na ok. 25 grudzien ur. 7 styczen, druga corka termin na 20 styczen ur 5 styczen wiec urodziny robi im razem 6 stycznia
Ale fajna sprawka a 6 stycznia wolny od pracy więc tym bardziej dzień w sam raz
Cytat:
no ku.rwa dzieki!! caly dzien wmawiam sobie ze bedzie dobrze, ze robie wszystko zeby uratowac dziecko tak ona jednym smsem sprawila ze cala sie trzese... ja p***ole i cale moje myslenie moge sobie w tylek wsadzic...
Nie denerwuj się
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Urocze. Chciałabym się już zacząć nad takimi ślicznymi rzeczami rozglądać
Kupiłam we wtorek bratu męża córci (ur 25.09) bluzeczkę różową z kokardką i też już się nie mogę doczekać

Cytat:
Witaj

Cytat:

ale jestem wkurzona.. niedawno kupilismy auto, jak dowiedzielismy sie o ciąży.. mało nie kosztował, a dzis facet powiedział, ze musimy na naprawe wyłożyć ok 3 tysięcy..
kurcze, więcej zapłacicie za naprawę niż moje auto warte
Cytat:
(bez skojarzeń)
Pukanie nie jest złe

Wreszcie was nadrobiłam

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 21:07   #480
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Szefowi

Znowu się będziecie ze mnie śmiać, ale muszę zadać głupie pytanie - co to jest?

Miłego i do poczytania

Gratuluję

Ale fajna sprawka a 6 stycznia wolny od pracy więc tym bardziej dzień w sam raz

Nie denerwuj się

Kupiłam we wtorek bratu męża córci (ur 25.09) bluzeczkę różową z kokardką i też już się nie mogę doczekać

Witaj

kurcze, więcej zapłacicie za naprawę niż moje auto warte

Pukanie nie jest złe

Wreszcie was nadrobiłam
Dupek to Duphastonja wiem tyle że niektóre biorą najpierw żeby zajść,a potem żeby nie poronić
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości