|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
no juz
![]() :cojes t:---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- ja moich teściów zapraszam na weekend, stęskniłam się no ale ja ich mam na chwilę....no i tak jest chyba najlepiej w tej kwestii....lubię widzieć radość z wnuczek w Ich oczach, widują się tak średnio raz na miesiąc, Teściowa mówi,że to jest Jej paliwo , że musi się zawsze nimi nacieszyć,żeby Jej się chciało iśc do pracy itd....Teściu się wzrusza jak widzi nowe umiejętności Dziewczynek, a teraz to wiadomo miesiąc to u nich bardzo duuuuużo ....oczywiście że mnie też momentami wkurzają , ale kto jest bez wad chyba mi się dobrze trafiło, choć zapowiadał się sajgon kiedyś
|
|
|
|
#2492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ojej to wspolczuje - ale juz niedlugo odlatuja (no masz jeszcze 5 dni w sumie). ja tez sie martwilam jak to bedzie z goscmi..ale jakas asertywna sie zrobilam i jak widzialam ze Hania chce spac a ktos z gosci ja zagadywal to wtedy mowilam ze ''Hania teraz musi miec spokoj, nie zagadujcie bo inaczej nie zasnie''...i skutkowalo. moj Tato sie nie wtracal, bo on w sumie niewiele tez mna sie ponoc zajmowal, na poczatku Hanie bal sie wziac na rece, jak szlam wieczorem z Hanka na gore to wiedzieli ze maja byc cicho na dole i nawet mi tak bezproblemowo poszlo z ich pobytem, tak naprawde to nawet ani razu nie ugotowalam, bo sie Hanka zajmowalam, a tak to Tz zabieral ich gdzies na jedzenie albo sami sobie gotowalo, albo Tz im cos robil, do mnie mowili abym sie nie przejmowala - oni nie dzieci a ja mam wystarczajaco duzo do roboty...ok ..nie protestowalam
|
|
|
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to dla dobra Hani...moze sie nie pozabijamy
|
|
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
a od kiedy dawalas biszkopty??
|
|
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
U Nas jak zwykle dalej masakra, Michałek codziennie budzi się po kilka razy A mnie od wczoraj coś strasznie plecy bolą, dziś jest znacznie gorzej. Przeziębienie przechodzi jeszcze tylko kaszel mnie męczy :/ Dzisiaj przyszły zabawki Fisher Price Piesek Szczeniaczek i Warsztacik obie polecam są po prostu świetne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- 6+ ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
zaszalałaś ![]() dodałam sprzedającego do ulubionych część rzeczy zamówię może w przyszłości bo teraz nie ma sensu ![]() ale spodobała mi się mata z puzzli daj znać jak przyjdzie i czy jesteś zadowolona ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- nie. |
|
|
|
|
#2498 |
|
Wtajemniczenie
|
Jolka masaz Ci moze potrzebny
zdrowka zycze!!!o matko kochana jakie Hanka mi dzis arie zapodaje to normalnie juz nie moge!!! spala i sie obudzila spiewajac arie!!!!!normalnie upior w operze wyprowadze ja na dwor troche
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-10-11 o 16:02 |
|
|
|
#2499 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
![]() dzięki oby mi przeszło już mam dość. mam taki kaszel non stop kaszle, zasnąć nie moge, gardło swędzi jak cholera ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
nocki dalej takie same, ciekawe kiedy wyśpię się choć raz ![]() Brawo zdolny mój to leń nawet siedzieć nie chce.---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
no chyba od pól roczku ale muszę zobaczyć w albumie
|
|
|
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2502 |
|
Zadomowienie
|
no ja troche z tymi zabawkami wybieglam w przyszlosc
ale to nic najwyzej bedziemy sie bawic z TZ nimi )poszlismy na spacer,bo dzis od rana jęczenie , a na dworze deszcz-slonce-deszcz i tak w kolko, na szczescie usnelo mi dziecko, TZ wniosl w gondolce na gore i teraz pilnuje , zeby za szybko ten moj lobuz nie wstal, bo bedzie jeczenie do wieczora. Dzis Mateuszek jadł ze mna i z TZ obiad dostało mu sie ziemniaczka i suroweczki z marchewki i jablka,schabowago mu darowalismy widze ze coraz lepiej sobie radzi z jedzeniem kawałkowym.Natka wspolczuje, tak jak dziewczyny pisza mieszkanie z kimkolwiek,nawet najbardziej cudowna osoba na swiecie jest na dluzsza mete kłopotliwe, mieszkalismy z moimi rodzicami(cudowne osoby ) ale po roku mialam dosc, fajnie jest teraz sie odwiedzac co niedziele
|
#2503 | |||
|
Zakorzenienie
|
oszaleje chyba dzisiaj
Michałkowi chce się spać ale nie zaśnie ani na rękach ani w bujaczku no nic tylko marudzi marudzi i marudzi ![]() przez cały dzień spał tylko 15min ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
to można? ja się boję ![]() póki co je codziennie jednego dużego chrupka od piątku. ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
![]() tylko koszule ale to od czasu do czasu i ewentualnie jak coś jest z materiału, który się gniecie. |
|||
|
|
|
#2504 |
|
Zadomowienie
|
Jablko i marchewka byly starte na tarce z drobnym oczkiem, ziemniaki utłuczone , wczesniej nie dalo rady nic, bo odrazu wymiotowal i krztusil się, a tearz ładnie memla
![]() mam nadzieje, ze mu nic nie bedzie, ale w sloiczkach po 6 miesiacy tez jest sporo kawaleczków.
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) sa mega kawaly tzn n w spaghetti bolognese sa takie centymetrowe kawalki makaronu balam sie ze Julcia bedzie sie dlawic czy krztusic ale mloda nie zwrocila nawet uwagi na zmiane konsystencji hehehe memla sobie w buzce i ladnie polyka
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
w jakiej postaci?? ja sie zastanawiam czy nie dam mu np z jablkiem tzn pokroszyc na poczatek
|
|
|
|
#2508 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2509 | ||||
|
Gang Iren
|
Intensywny dzien za mna.Fryzjer,kosmetyczka,z akupy,sprzatanie,obiad,za latwienie kilku spraw.Uff.
Cytat:
Cytat:
dla Oskarka.A tobie zycze zdrowka!Cytat:
Ale jakos do nas nie moge tych skokow dopasowac,powatpiewam w ich istnienie ![]() Cytat:
http://www.heinzbaby.co.uk/media/197...anic-220px.png Sa twarde,ale mega szybko sie rozpuszczaja na papke.W smaku niezle.Eryk sobie poradzil z takim,oczywiscie pod nadzorem.Biszkopta tez raz mu dalam,przejal w lapke i jadl sobie sam.Jak zostal mu maly kawalek to odebralam.
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co najlepsze Ania ich nie przechodzi przynajmniej tak mi się wydaje
|
|
|
|
|
#2511 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia a co zrobilas z wlosami?
![]() Moze I Twoj pomysl dobry ale tz zostanie z Hania max godzine bo jak cos to cycka tzn mleka nie ma,a ja Hani nie dopajam jeszcze a czasami pic jej sie tylko chce. |
|
|
|
#2512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
z jabłkiem jako deserek ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Gosia a co zrobiłaś z włosami i u kosmetyczki ? :P |
||
|
|
|
#2513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W jakieś paczce promocyjnej przyszły a że do wykorzystania do 15.10 to leżały sobie w szafie ![]() Jolka a próbowałaś pospać z Michałkiem?? U Nas się sprawdza... jak sam śpi to po 30-40 min się budzi a jak ze mną to też się budzi po tym czasie ale wystarczy go przytulić do siebie i na leżąco pobujać i wtedy pośpi do 2 godz. Minus jest taki że ja muszę spać z nim no ale jest też plus bo ostatnie nocki są kiepskie to odsypiam w dzień z nim :P Ja też bym musiała odwiedzić fryzjera , ale musiałabym Oskara wziąść ze sobą;/ bo np. dzisiaj pojechałam z nim na pobranie krwi i z teściową i wtedy skorzystałam z okazji i poszłam ze mną do lekarki i tylko weszłam do gabinetu Oskar został na zewnątrz z teściową i ryk. Nawet w domu nie zostanie u dziadka lub teściowej bo płacze a jak go wezmę to szczęśliwie się uśmiecha. |
||
|
|
|
#2514 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Dołączam do grona nie wyspanych mamusiek Mała wczoraj się tak rozbawiła, chociaż nikt w tym jej nie pomagał, że walczyliśmy z Tż do 2 w nocy. Rozkopywała się, śmiała, tłukła po łóżeczku i nic nie pomagało by ją uciszyć, nawet kołysanie w wózku na nic się nie zdało. A to udawała, że się napina i kupę robi a to jeść i tak w końcu się poddaliśmy położyliśmy nocnego marka do naszego łóżka wybawiła się i przez 2 ją zakołysałam, położyłam do łóżeczka i spała do 4.30 a o 7 urządziła sobie pobudkę i taki o to dzień. Zwykle pobawi się do 9 i idzie spać do około 11 a tu dzisiaj poszła spać o 13. Z synem mało co się widziałam i bawiłam, musiałam co i rusz do małej iść. Także zaraz mamuśka idzie się kąpać i lulu ![]() A mam wrażenie, że małej idą pierwsze ząbki... Ale o dziwo dolne 2 ma zgrubione, chyba, że poprostu dziąsła w tym miejscu tak wyglądają bo sama nie wiem. Tak przyrównuję objawy do syna i ciężko mi określić. Nie marudzi, nie płacze, ślini się tak normalnie, ale wczoraj wieczorem jak nie chciała spać i dałam cyca to znęcała się nad moją brodawką i to bolało ;/ Dzisiaj też wkładała paluszki i przegryzała je, rzuca się na gryzienie bardziej intensywnie jak dotychczas, ale poza tym normalnie jest ![]() Konia ja się akurat zgadzam z tym co piszesz o skokach. Na początku nie wiedziałam co piszecie, że skok itp bo od was się o tym dowiedziałam. I ja akurat ani po synu ani teraz po Basi objawów skoku nie widzę. Ale córka akurat mi sie udała grzeczna dziewczynka i nie mogę narzekać nawet na wczorajszą noc ![]() Moje włosy błagają o ścięcie ale nie mam jak i kiedy się wybrać, a do mojego ulubionego fryzjera to nawet rano ciężko się dostać, a on zawsze tak bajernacko zetnie, że żaden inny tak mi ładnie nie zrobi... No i znowu ( widzę, że to już tradycja) będę musiała jesienią żegnać się z TŻ. Jak dobrze pójdzie to jedzie na miejsce kolegi we wtorek do Szwajcarii. Będzie smutno i ciężko ale i bez kasy też ciężko a niestety bida naprawdę doskwiera mi teraz, a nie mówiąc o tym, że pewnie nie będę miała za co zapłacić swoich rachunków za ten miesiąc. Trzeba będzie od teściowej pożyczyć. Tż jedze na 1,5 do 2 miesięcy także jakoś damy radę, byle Maciek poradził sobie z tym, że tatuś ukochany pojedzie.
|
|
#2515 | |
|
Gang Iren
|
Mam ta sama fryzure,tzn boba tylko podcinalam.
U kosmetyczki robilam oczyszczanie skory,no i brwi. Cytat:
Wiem jak to ciezko jest bez pieniedzy,jak trzeba kombinowac co pierwsze kupic,czy bedzie z czego zaplacic rachunki,kupic dziecku buty itd.Tez to niestety mielismy w Polsce.Dlatego tutaj popadam w zakupoholizm,odbijam sobie te wszystkie chude lata i rozpieszczam dzieciaki.
|
|
#2516 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Mam chyba z 10 stron do nadrobienia, nie wiem czy dam radę. W niedzielę mieliśmy chrzciny a od wtorku wróciłam do pracy. Moja organizacja czasu leży i kwiczy....poza tym od tygodnia Filip ma jakieś wieczorno-nocne jazdy więc snu też mam jak na lekarstwo. Jestem strasznie zmęczona, ale mam nadzieję, ze w weekend odpocznę i od przyszłego tygodnia jakoś wszystko ogarnę. Filipek jest w domu z teściami, grzeczny, nie płacze wcale. Strasznie mi szkoda, że go zostawiłam, jak wracamy do domu mam ochotę go sciskać i całować non-stop. Postaram się Was nadrobić i od poniedziałku tak sobie zorganizować czas, żeby częściej tu zaglądać. Mam nadzieję, że u Was i u Dzieciaczków wszystko dobrze. Uciekam, może się uda pospać dziś, bo mały jak na razie śpi spokojnie. |
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Roksape;37029388]Hej
Dołączam do grona nie wyspanych mamusiek Mała wczoraj się tak rozbawiła, chociaż nikt w tym jej nie pomagał, że walczyliśmy z Tż do 2 w nocy. Rozkopywała się, śmiała, tłukła po łóżeczku i nic nie pomagało by ją uciszyć, nawet kołysanie w wózku na nic się nie zdało. A to udawała, że się napina i kupę robi a to jeść i tak w końcu się poddaliśmy położyliśmy nocnego marka do naszego łóżka wybawiła się i przez 2 ją zakołysałam, położyłam do łóżeczka i spała do 4.30 a o 7 urządziła sobie pobudkę i taki o to dzień. Zwykle pobawi się do 9 i idzie spać do około 11 a tu dzisiaj poszła spać o 13. Z synem mało co się widziałam i bawiłam, musiałam co i rusz do małej iść. Także zaraz mamuśka idzie się kąpać i lulu ![]() A mam wrażenie, że małej idą pierwsze ząbki... Ale o dziwo dolne 2 ma zgrubione, chyba, że poprostu dziąsła w tym miejscu tak wyglądają bo sama nie wiem. Tak przyrównuję objawy do syna i ciężko mi określić. Nie marudzi, nie płacze, ślini się tak normalnie, ale wczoraj wieczorem jak nie chciała spać i dałam cyca to znęcała się nad moją brodawką i to bolało ;/ Dzisiaj też wkładała paluszki i przegryzała je, rzuca się na gryzienie bardziej intensywnie jak dotychczas, ale poza tym normalnie jest ![]() Konia ja się akurat zgadzam z tym co piszesz o skokach. Na początku nie wiedziałam co piszecie, że skok itp bo od was się o tym dowiedziałam. I ja akurat ani po synu ani teraz po Basi objawów skoku nie widzę. Ale córka akurat mi sie udała grzeczna dziewczynka i nie mogę narzekać nawet na wczorajszą noc ![]() Moje włosy błagają o ścięcie ale nie mam jak i kiedy się wybrać, a do mojego ulubionego fryzjera to nawet rano ciężko się dostać, a on zawsze tak bajernacko zetnie, że żaden inny tak mi ładnie nie zrobi... No i znowu ( widzę, że to już tradycja) będę musiała jesienią żegnać się z TŻ. Jak dobrze pójdzie to jedzie na miejsce kolegi we wtorek do Szwajcarii. Będzie smutno i ciężko ale i bez kasy też ciężko a niestety bida naprawdę doskwiera mi teraz, a nie mówiąc o tym, że pewnie nie będę miała za co zapłacić swoich rachunków za ten miesiąc. Trzeba będzie od teściowej pożyczyć. Tż jedze na 1,5 do 2 miesięcy także jakoś damy radę, byle Maciek poradził sobie z tym, że tatuś ukochany pojedzie.[/QUOTE] Oj Kochana dotrzymamy Ci towarzystwa a dzieci zrozumieją ze to dla ich dobra![]() Moje włosy też wołają o ścięcie ale problem jest w tym że jak zetnę to będzie widać te co mi odrastają
|
|
|
|
#2518 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki..
Ja dziś byłam na spotkaniu z koleżanką poznaną de facto na wizażu i z jej synkiem 10 dni starszym od Morficzka...kurcze tylko 10 dni różnicy a zupełnie inny poziom rozwoju..tamten już ma zęby, przemieszcza się jak Ewelinka Karolcy i w ogóle..a Morficzek zauważyłam że niedojż że płacze jak dziewczynka to ogólnie jest taki wrażliwy, delikatny hehe, nie idzie do każdego tylko musi się zaaklimatyzować w nieznanym sobie miejscu..no w każdym razie fajnie tak zobaczyć relacje między dwójką tak małych dzieci - wsadzali sobie paluszki do buzi, do uszu, "kłócili" o tą samą zabawkę..śmesznie było..Morficzek odbył z tej okazji pierwszą podróż pociągiem z jednego krańca Wawy na drugi i był mega grzeczny... Co tam miałam jeszcze..tak jak pisałam na FB ten mój gałganek codzień po godzince snu wstaje ok. 20 i 3 godziny mniej wiecej nie śpi...on chce się bawić..cieszy się, chichra, piszczy...a jak go odkłądam do łóżeczka to albo tylko skwierczy albo płącze żałośnie więc czym prędzej go stamtąd wyciągam..nie mam pojęcia o co chodzi... Natka dobra ta teściowa z tym obżarstwem hihi..jeszcze kilka dni i odpoczniesz.. Nikki super, ze Oskarek był dzielny na pobieraniu krwi A Ty zdrowiej! Angina to nie przelewki.. Gosia to dzis miałaś intensywny dzionek ![]() Monia ja też się zastanawiam czy syncio nie będzie czasem w operze występował bo czasem tak śpiewa że szok Roksape te 2 miesiące bez Tż szybko miną a pieniążki będą, no a jak wiadomo bez nich nie da sie żyć..ja chciałbym żeby Tż miał taką szansę wyjechać i dorobić, wtedy może bym nie musiała do pracy wracać..Najlepiej byłoby gdyby w Polsce można było dobrze zarobić i godnie za to żyć..ale niestety ciężko jest o dobrą robotę.. Sweet na pewno wszystko sobie poukładasz Jejku wiem, że jestem nie mądra, ale tak się boję że jak mały będzie z moją mamą zostawał to ja przestanę być dla niego najważniejsza.. ![]() Aguśka, Lenka odezwijcie się co tam u was? Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-10-11 o 23:48 |
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze, poradzimy sobie!Mogę do Aguśki napisac jutro smsa, mam jej nr Pewnie wróciła do pracy albo wraca niebawem i nie ma czasu.
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj,jak i wczoraj dzień kupy Wczorajszej nocy mały co chwila płakał przez sen i podawałam mu smoczek.Potem w dzień ze 2 godzinki podrzemałam z młodym.Pogoda do duszy,a i przedwczoraj było mi ciężko i też nie spałam całej nocy,jedynie 3 h i też w dzień odsypiałam.Mały miał dzisiaj dzień marudzenia,ryczenia itp :/Flower,to fajnie że dzień udany i Morfeuszek był grzeczny A co do nocy,to ja niewiem czemu Twój malec tak robi.Lęk separacyjny? Gosiu,ja też daje te herbatniki młodemu,zwykłe albo bananowe i wcina a miło ![]() Tynka88,zaszalałaś z zakupami
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-10-12 o 00:05 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

no ale ja ich mam na chwilę....no i tak jest chyba najlepiej w tej kwestii....lubię widzieć radość z wnuczek w Ich oczach, widują się tak średnio raz na miesiąc, Teściowa mówi,że to jest Jej paliwo , że musi się zawsze nimi nacieszyć,żeby Jej się chciało iśc do pracy itd....Teściu się wzrusza jak widzi nowe umiejętności Dziewczynek, a teraz to wiadomo miesiąc to u nich bardzo duuuuużo ....oczywiście że mnie też momentami wkurzają , ale kto jest bez wad
chyba mi się dobrze trafiło, choć zapowiadał się sajgon kiedyś

to dla dobra Hani...moze sie nie pozabijamy
A mnie od wczoraj coś strasznie plecy bolą, dziś jest znacznie gorzej. Przeziębienie przechodzi jeszcze tylko kaszel mnie męczy :/ Dzisiaj przyszły zabawki Fisher Price Piesek Szczeniaczek i Warsztacik obie polecam są po prostu świetne 

zdolny mój to leń nawet siedzieć nie chce.
na all bo w sklepach dzieciowych brak na stanie. Ale obejrzałam dokładnie jakość rajstopek Yo i mogą być. 

klask i: