Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-11, 22:38   #4471
mm444
Władca Wizażu

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 22:40   #4472
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość

Pamiętam, że przed jakimś ważnym egzaminem kolega poprosił ludzi, by uspokoili się trochę na korytarzu. Reakcja: spier..., kto ci każe w akademiku mieszkać?
Taaa, moj TZ tez to przerabial. Kolesie z jednego składu wychodzili z pokoju i darli ryja, że całe piętro ich słyszało, a jak ktoś do nich wyszedł, to leciał tekst "I co kur*a, masz coś do tego? Spier*alaj" itp. Buractwo się szerzy w zastraszającym tempie.

mm444, tak to prawda To samo tyczy się wycieczek szkolnych. U mnie w liceum zawsze nauczyciele mówili przed wyjazdem "Prosimy wszystkich o niezachodzenie w ciążę, żebyśmy nie musieli płacić alimentów" :P

Edytowane przez agniesikk
Czas edycji: 2012-10-11 o 22:42
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 22:41   #4473
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Przebóg [...] Powiało poezją.

Kto zgadnie skąd ten cytat?
Musierowicz, oczywiście. Brulion, jeśli dobrze pamiętam? Bernard do dyrektora Pieróga? (Pieróg to Pieróga, nie Pieroga, prawda?)

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2012-10-11 o 22:43
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 22:42   #4474
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
U nas tak nie ma.
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 22:43   #4475
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2012-10-11, 22:44   #4476
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Chyba chciałaś powiedzieć "W rozpustnym"
Stary 2012-10-11, 22:44   #4477
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-11, 22:44   #4478
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Taaa, moj TZ tez to przerabial. Kolesie z jednego składu wychodzili z pokoju i darli ryja, że całe piętro ich słyszało, a jak ktoś do nich wyszedł, to leciał tekst "I co kur*a, masz coś do tego? Spier*alaj" itp. Buractwo się szerzy w zastraszającym tempie.

mm444, tak to prawda To samo tyczy się wycieczek szkolnych. U mnie w liceum zawsze nauczyciele mówili przed wyjazdem "Prosimy wszystkich o niezachodzenie w ciążę, żebyśmy nie musieli płacić alimentów" :P
Gliny bym wezwała
Stary 2012-10-11, 22:45   #4479
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Takich cyrków to u mnie nie było na szczęście

Ale kilkadziesiąt lat temu w moim kilkusetosobowym DS mieszkały... 4 dziewczyny. Na kilkuset chłopaków. Podobno do łazienki chodziły zawsze we 4 i zawsze przed 20
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 22:47   #4480
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2012-10-11, 22:50   #4481
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Takich cyrków to u mnie nie było na szczęście

Ale kilkadziesiąt lat temu w moim kilkusetosobowym DS mieszkały... 4 dziewczyny. Na kilkuset chłopaków. Podobno do łazienki chodziły zawsze we 4 i zawsze przed 20
O Jezu Biedne dziewczyny Mieszkałam rok w internacie i działy się tam różne rzeczy, domyślam się, że w akademiku dzieje się to wszystko w wersji hard.
Stary 2012-10-11, 23:04   #4482
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Haha, dobra notka, a ten Aigars Berzins widze dzielnie uczy sie jezyka : D

pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 23:08   #4483
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Gliny bym wezwała
Taa? I ciekawe, co by im zrobili. Jak straż akademicka przyjedzie - a i to tylko, jak jest jakaś gruba akcja, np z narkotykami lub pobiciem - to na ogół i tak tylko rozpędzi bibę i nic z tego nie wynika

Cytat:
Treść usunięta
Zależy jeszcze, jak się trafi, moja znajoma narzeka, że jej aka to niemal dom starców Ja mam raczej na odwrót, co wywołało przesyt i w pewnym momencie imprez unikałam jak ognia.
Stary 2012-10-11, 23:25   #4484
201604190949
Konto usunięte

Nie wiem jakie uprawnienia ma straż akademicka, dlatego piszę, że wezwałabym policję. Policja może pouczyć, wypisać mandat, przyjąć moje zgłoszenie, zabrać na wytrzeźwiałkę jeśli ktoś jest agresywny i pijany, aresztować blablabla...
Stary 2012-10-11, 23:46   #4485
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
akurat miasteczka studenckie są na tyle specyficzne, że policja nie może sobie ot tak wejść na jego teren (jeśli nie ma zagrożenia życia itp.), muszą przedstawić w tej sprawie pisemną informację. Po pijanych i awanturujących się studentów nie przyjadą
Stary 2012-10-12, 00:07   #4486
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2012-10-12, 02:28   #4487
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
akurat miasteczka studenckie są na tyle specyficzne, że policja nie może sobie ot tak wejść na jego teren (jeśli nie ma zagrożenia życia itp.), muszą przedstawić w tej sprawie pisemną informację. Po pijanych i awanturujących się studentów nie przyjadą
Ja mam pod nosem jeden z akademików PW i nie jest to w żadnym miasteczku studenckim tylko normalnie duży, nieogrodzony budynek na osiedlu mieszanym (bloki, bliźniaki, bloczki 3 piętrowe). Kilka razy była tam wzywana policja bo pijana gawiedź radośnie darła się przez okna, innym razem rzucała jajkami i takie tam. I policja normalnie wchodziła do budynku, wpuszczana przez portiera.
Podobnie przy Kickiego - UW.

Dlatego nie wiem jak to jest w miasteczkach. Ale tym bardziej się dziwię, że tam takie akcje odchodzą, powinno być jakoś tak... porządniej.
Stary 2012-10-12, 05:28   #4488
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Musierowicz, oczywiście. Brulion, jeśli dobrze pamiętam? Bernard do dyrektora Pieróga? (Pieróg to Pieróga, nie Pieroga, prawda?)
No, w końcu się doczekałam:
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 08:33   #4489
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jakie uprawnienia ma straż akademicka, dlatego piszę, że wezwałabym policję. Policja może pouczyć, wypisać mandat, przyjąć moje zgłoszenie, zabrać na wytrzeźwiałkę jeśli ktoś jest agresywny i pijany, aresztować blablabla...
Do mojego DSu policja mogła wejść tylko za pozwoleniem rektora (przynajmniej teoretycznie), w praktyce nie wiem jak by to wyglądało, bo była tylko dwa razy, i za każdym razem chodziło o prochy...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-12, 08:48   #4490
new_me
Zadomowienie

WhiteCherry jest z tego co kojarze z Krakowa, i pisze chyba o MS AGH bo z tego co wiem wlasnie tam policja od tak wpasc nie moze
new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 10:23   #4491
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

Dlatego nie wiem jak to jest w miasteczkach. Ale tym bardziej się dziwię, że tam takie akcje odchodzą, powinno być jakoś tak... porządniej.
Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
WhiteCherry jest z tego co kojarze z Krakowa, i pisze chyba o MS AGH bo z tego co wiem wlasnie tam policja od tak wpasc nie moze
wypowiadałam się w kontekście tej akcji z windą.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-10-12 o 10:25
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 11:05   #4492
Mitsukki
Naczelny Hipster

Wybaczcie miiii, wróciłam z zajęć dopiero, mogę pomiędlić jeszcze chwilę stary temat?

Cytat:
Napisane przez TheKey Pokaż wiadomość
Dobra, ale administrator Wizażu nie jest właścicielem forum. Tylko adminem. I to mnie dziwi.
No właśnie jest właścicielem, Edipresse wykupiło część udziałów tylko

Cytat:
Napisane przez Harakiri Pokaż wiadomość
1000days - kiedyś już była taka sytuacja na jakimś z głowniejszych wątków że ktoś najeżdżał na szefostwo i moderacje, tzn mówił co mi się nie podoba nie, no i został zbanowany. Dlatego mówię że to bez sensu i dziwi mnie że i dziewczyny teraz komentują moderatorow bo wiem jakie mogą być tego konsekwencje. Żeby nie było tylko na mnie jak ktoś dostanie ostrzeżenie nie
A z jakiej paki ktoś miałby na ciebie coś zwalać? Takie zasługi sobie przypisujesz?

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
No. Jezu, to jest żałosny szczyt szczytów robić rejtana na forum internetowym ale tak to właśnie wygląda
Robić Rejtana Chyba jestem niedzisiejsza, nie znałam takich tekstów

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
to ja decyduję, kogo będę zgłaszać :like_a_boss:

Cytat:
Treść usunięta
1 narzeczona na semestr

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 12:15   #4493
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2012-10-12, 12:41   #4494
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Treść usunięta
na tym koncie nie mial jeszcze bana. chyba jakis czas nie pisal po prostu - nie wiem, moze byl gdzies na poratowaniu zdrowia? po tym, jak podszywal sie jakies poltora roku temu pod kobiete, ktorej maz - jak sie pozniej okazalo - byl niby Wizazaninem o nicku A Kuku (czyli A kuku, piszac jako kobieta, na koncu ujawnil, ze jest zona A Kuku ), albo tworzyl klony konta A Kuku po jego zbanowaniu, wypisujac rozne brednie (o, i te posty tez poznikaly - w sumie nierzadko takie sytuacje widywalam - to tak jeszcze odnosnie do glosnego wczoraj kasowania postow), watpie, aby u niego w domu byli wszyscy zdrowi, ze tak eufemistycznie sie wyraze^^.
Stary 2012-10-12, 13:24   #4495
isetta_
Zadomowienie

Mnie dziwią ludzie, którzy nie trzymają swoich psów na smyczy. Byłam przed chwilą na grzybach ze swoim i minęłam z 5 osób z psami, które latały luzem. Jak zwróciłam uwagę, że mam dużego psa i żeby te mniejsze nie podlatywały do nas, bo nie wiem jak mój się zachowa, to dostałam dwa razy opieprz, że ja mam większego psa, więc to ja mam obowiązek swojego trzymać na smyczy i w kagańcu... No tak, bo te mniejsze to wszystko mogą...
isetta_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 13:30   #4496
motyla
Zakorzenienie

wtrącam się pewnie w jakiś konkretny temat, ale muszę to z siebie wyrzucić.

dlaczego coraz więcej ludzi pisze "mężczyzną wydaje się", "kobietą zdarza się", nawet wiele osób w zdaniu "coraz więcej ludzi pisze" napisałoby piszę, a nie pisze, tak jakby nie wiedzieli, że pierwsza i trzecia osoba l.p. różni się jednak tym ogonkiem przy ostatniej samogłosce. i nie wynika to z roztargnienia, że np. literkę wcześniej taki delikwent pisał z ALTem i za późno zdjął z niego palec. najpierw widywałam to tutaj na wizażu u młodziutkich nastolatek, teraz widuję to u dorosłych bab. od jakiegoś czasu obserwuję to już też na innych portalach. ludzie, cofamy się w rozwoju czy co?
motyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 13:33   #4497
isetta_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
wtrącam się pewnie w jakiś konkretny temat, ale muszę to z siebie wyrzucić.

dlaczego coraz więcej ludzi pisze "mężczyzną wydaje się", "kobietą zdarza się", nawet wiele osób w zdaniu "coraz więcej ludzi pisze" napisałoby piszę, a nie pisze, tak jakby nie wiedzieli, że pierwsza i trzecia osoba l.p. różni się jednak tym ogonkiem przy ostatniej samogłosce. i nie wynika to z roztargnienia, że np. literkę wcześniej taki delikwent pisał z ALTem i za późno zdjął z niego palec. najpierw widywałam to tutaj na wizażu u młodziutkich nastolatek, teraz widuję to u dorosłych bab. od jakiegoś czasu obserwuję to już też na innych portalach. ludzie, cofamy się w rozwoju czy co?
Też to zauważyłam, tak samo dziwi mnie jak osoby, z którymi studiuję mówią "jeszcze nie poszłeś?", albo "włanczać"...
isetta_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 13:39   #4498
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isetta_ Pokaż wiadomość
Też to zauważyłam, tak samo dziwi mnie jak osoby, z którymi studiuję mówią "jeszcze nie poszłeś?", albo "włanczać"...
o matko, no. poszłeś...

a co do włanczać to widziałam wczoraj taką fajną reklamę - nawet teraz znalazłam stronę tej kampanii. wprawdzie nie chodzi w niej stricte o poprawną wymowę, ale może kilka osób oprzytomnieje

http://www.kampaniespoleczne.pl/kamp...y_oszczedzanie
motyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 13:43   #4499
201604181004
Konto usunięte

Dziwi mnie brak wiary w dobrą wolę.
Dzisiejsza sytuacja, poszłam do lumpeksu. Miałam dzień szczęścia bo znalazłam masę fajnych ciuchów, jedną z nich była spódniczka z h&m niezniszczona, czarna długość midi, z wyższym stanem na kilka guzików. Bardzo fajna, taka semi-formal (nie umiem znaleźć odpowiedniego słowa). W każdym razie to był rozmiar 38/40 i była na mnie trochę za duża. Wyszłam z przymierzalni z naręczem ubrań Nagle do lumpeksu wchodzi babcia z dziewczynką (na oko 6 klasa podstawówki, tęższa). Dziewczynka ubrana jakby od przypadku, po prostu dziwnie. No w każdym razie dziewczynka tak stała a babcia wybierała jej ubrania. Wzięła jakiegoś nieszczęsnego łacha, z takiego sztucznego elastycznego materiału, spódnica taka wiecie przed kostki z brokatem, nie wiem jak to ująć no tragedia i mówi że "ło ale super będziesz to miała na niedzielę" a ona stoi taka niechętna. To ja podchodzę do tej dziewczynki i mówię "proszę, przymierzyłam na mnie trochę za luźne, fajna niezniszczona z h&m widziałam że chyba szukacie czarnej spódniczki" babcia nie wzięła tej spódniczki ode mnie a stałam z wyciągniętą ręką. Spojrzała na mnie krzywo i parsknęła że mam jej nie podsłuchiwać i chyba coś jest ze mną nie tak. To przestraszone dziecko nie zabrało głosu, spódniczkę odłożyłam i poszłam zapłacić. (Towar na wagę, dzisiaj 7zł/kg, góra złotówkę by wyszła ) To było strasznie opryskliwe i szkoda mi tej dziewczynki. Była wręcz w ubrania przebrana, tragicznie po prostu. A babcia tylko zezwalała ewentualnie jej coś ubrać, sama głosu nie miała ...
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 14:18   #4500
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Dziwi mnie brak wiary w dobrą wolę.
Dzisiejsza sytuacja, poszłam do lumpeksu. Miałam dzień szczęścia bo znalazłam masę fajnych ciuchów, jedną z nich była spódniczka z h&m niezniszczona, czarna długość midi, z wyższym stanem na kilka guzików. Bardzo fajna, taka semi-formal (nie umiem znaleźć odpowiedniego słowa). W każdym razie to był rozmiar 38/40 i była na mnie trochę za duża. Wyszłam z przymierzalni z naręczem ubrań Nagle do lumpeksu wchodzi babcia z dziewczynką (na oko 6 klasa podstawówki, tęższa). Dziewczynka ubrana jakby od przypadku, po prostu dziwnie. No w każdym razie dziewczynka tak stała a babcia wybierała jej ubrania. Wzięła jakiegoś nieszczęsnego łacha, z takiego sztucznego elastycznego materiału, spódnica taka wiecie przed kostki z brokatem, nie wiem jak to ująć no tragedia i mówi że "ło ale super będziesz to miała na niedzielę" a ona stoi taka niechętna. To ja podchodzę do tej dziewczynki i mówię "proszę, przymierzyłam na mnie trochę za luźne, fajna niezniszczona z h&m widziałam że chyba szukacie czarnej spódniczki" babcia nie wzięła tej spódniczki ode mnie a stałam z wyciągniętą ręką. Spojrzała na mnie krzywo i parsknęła że mam jej nie podsłuchiwać i chyba coś jest ze mną nie tak. To przestraszone dziecko nie zabrało głosu, spódniczkę odłożyłam i poszłam zapłacić. (Towar na wagę, dzisiaj 7zł/kg, góra złotówkę by wyszła ) To było strasznie opryskliwe i szkoda mi tej dziewczynki. Była wręcz w ubrania przebrana, tragicznie po prostu. A babcia tylko zezwalała ewentualnie jej coś ubrać, sama głosu nie miała ...
Koszmar Dziwi mnie, że niektórzy opiekunowie nie dają dziecku wyboru nawet w tak podstawowych kwestiach, jak własny ubiór
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości