|
|
#2761 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
Cytat:
ale przeszlo ![]() Bravooo dla naszej Ksiezniczki!Cytat:
Mnie swedza golenie ![]() ![]() Cytat:
mam USG na kazdej (czestej) wizycie, ale u mnie jest to stala kontrola lozyska... Co do mdlosci. jestesmy w ciazy. nic nie jest nomalne, wszystko jest indywidualne sa zbieznosci, ale kazdy inaczej przechodzi ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Waga - cudnie jesli nie wplywa na zdrowie dziecka, nie ma sie co przejmowac, trzeba sie cieszyc. Zimnica. ale i slonecznica
|
|
|
#2762 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Wszystkim
Jestem tutaj całkiem nowa, mam nadzieję, że mogę dołączyć... Termin mam wyznaczony na 7 kwietnia więc jeszcze trochę, właśnie jestem na przełomie tc 15/16, strasznie się wlecze hehehDziś mam wizytę kontrolną i jak to zawsze przed wizytą trochę się denerwuję i nie mogę doczekać. Troszkę mam nadzieję, że może będzie jakaś sugestia co do płci ... hehe ale pewnie tylko płonne nadzieje ![]() Fajnie byłoby mieć w końcu z kim pogadać o ciąży, mój mąż już się trochę nudzi, tak samo reszta, a tu jeszcze parę miesięcy ![]() Pozdrawiam i do później mam nadzieję Miłego dnia
|
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
kazdy ciazowy brzuch jest piekny. ja nic dziwnego w nim nie widze. jest cudowny!!!!!
|
|
#2764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale musisz iść do gin i to uzgodnić Cytat:
piękny
|
|
|
#2765 | |
|
Wtajemniczenie
|
A tak o 7 więcej postanowiłam Ci życzyć
Cytat:
|
|
|
#2766 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z USG w ciąży, upraszczając chodzi o to, że nie ma jeszcze pokoleń które przechodziły usg w fazie życia płodowego ,dorośniętych w sensie takich które mają np 80 lat, kilka pokoleń że można na 100 % wykluczyć, że np jakieś schorzenie w populacji wynika z tego lub nie wynika, więc dla bezpieczeństwa zaleca się po prostu nie nadużywanie tego badania .W Pl i tak jest dość liberalne prawo - aż 3 obowiązkowe usg w reszcie UE często ma się tylko jedno obowiązkowe. Równocześnie nie ma też żadnych badań stwierdzających że zrobienie usg nawet 1000 razy cokolwiek zaszkodzi (tak jak np rtg) ale ponieważ właśnie za krótko się je stosuje to po prostu takie na wszelki wypadek są zalecenia. ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
czarny flamaster piękny zgrabny brzuszek !!
|
|
#2767 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja bym brała.. doczytałam, że wzięłaś.. super.. i gratuluję kolejnych tygodni ![]() ![]() Cytat:
![]() brawo.. ![]() ![]() tu raczej nie ma mowy o pomyłce.. Cytat:
wszystkie ładne.. mnie się najbardziej te fotofiranki.. ale chyba bardzo drogo wychodzą.. ![]() Cytat:
![]() i za wizytę.. ![]() Cytat:
trzymam za tą wizytę dzisiejszą..nie martw się, dowiesz się wszystkiego dziś i będziesz spokojniejsza.. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2768 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I gratki 20 (; Cytat:
i wcale nie dziwnymalpka ujęcie genialne ![]() Ja zazwyczaj na nich nic nie widzę a tutaj wątpliwości brak
|
|
#2769 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2771 |
|
Wtajemniczenie
|
może się mylę ale z tego co pamiętam ileś rzeczy pacjentowi od lekarza pierwszego kontaktu przysługuje. nie koniecznie w ciąży. także poprosić na rejestracji listę i sobie zażyczyć skoro na pewno nie robiłyście wcześniej bo rozumiem jakby był argument że wyczerpała pani limit.
|
|
|
|
#2772 |
|
Zadomowienie
|
Ja pierdziu
jak Wy tu szybko piszecie !!! Niestety nie dam rady zacytować tego wszystkiego, napisze to co zapamiętałam. Byłam tez na wcześniejszym wątku kiedyś i dziewczyny dawały po 5-10 stron na dzień, potem się zrypał i już zapomniałam jak to jest - tyyyle nadrabiania ![]() Leki na przeziębienie : ja domowe "babcine sposoby" najlepsze, sok z cebuli nr 1 u mnie, mleko z miodem i czosnkiem, co troche gorąca herbata z cytrynką i cały dzień pod kocem. A i amol, bardzo dobry na katar, wystarczy punktowo sobie wetrzeć, na skroniach, klatke piersiową, plecki. Co do wizyt, ja chodze prywatnie, za każdym razem komplet badań, i za każdym razem zdjęcia z USG. Co do brzuszka, nie wiem czy to wzdęcia czy tłuszczyk nagle, bo ja byłam płaska jak deska, a teraz taki brzuchol jak mówiłam już 8 tygodniu cos się zaokrąglało. A waga, to ja stoje w miejscu ciagle ani do przodu ani do tyłu.nic. |
|
|
|
#2773 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. Mam dokładnie takie same objawy jak Ty, tyle że mi się z dnia na dzień nasilały. Dzisiaj w nocy prawie nie spałam taki miałam katar, ból głowy i gardła. Stwierdziłam, że pójdę do lekarza bo jak ma być coraz gorzej to nie dam rady. I w sumie nie potrzebnie bo wszystko co mi powiedział to już wiedziałam od dziewczyn z wątku mianowicie syrop Prenalen i doraźnie Paracetamol. Jeżeli nie przechodziło by przez 5 dni a pogarszało się to po ok tygodniu dopiero antybiotyk jak by już był niezbędny. Jeszcze coś mówił o Paracetamolu dla dzieci od 1m-ca że by może jak by było źle no ale nie ma 100% pewności czy źle nie działa na płód, więc nie będę nic innego brać, jakoś przeżyję mam nadzieję. Robię sobie sok z cebuli, piję herbatkę z miodem, cytryną i sokiem malinowym i mam nadzieję że będzie dobrze3. A mdłości to nawet przez całą ciąże mogą być ale to bardzo rzadko, więc może niedługo Ci przejdą. Cytat:
Nie chcę wiedzieć jaką kwotę byś uzbierała do porodu Cytat:
Cytat:
na kolejnego siusiakaCytat:
|
|||||||
|
|
|
#2774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja początki też miałam ciężkie, przez plamienia, strachu było tyle że szok. Juz sie bałam najgorszego. Ale teraz jest wszystko książkowo i u Ciebie będzie tak samo będziesz miała spokojną i beztroska ciąże tego Ci życze A Ja strasznie duzo śpie, wstane o 9, potem od 14 do 16 nagle zasypiam na siedząco, kłade sie spać o 23 i całą noc do rana śpie. Masakra. |
|
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj rano poczułam, że na prawde zima idzie. Jak rano jechałam do lekarza to miałam w samochodzie zamarznięte szyby, musiałam skrobać
Aaa i witam się w 16t
|
|
|
|
#2776 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jakie czytadło kupiłaś? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Genialne ujęcie ![]() Cytat:
![]() Pozdrawiam cieplutko
|
||||||
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lubie zimy kiedy to lato przyjdzie
|
|
#2778 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Połóweczka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2779 |
|
Zadomowienie
|
W sumie to dziewczynkę bym chciała ale przeczucie i moje i tżta mówi nam że będzie chłopiec...
|
#2780 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Mnie tez dopadło przeziębienie jak niektore z Was ;/ juz wlasciwie od poniedzialku meczyl mnie katar ale myslalm ze sobie pojdzie.. a wczoraj doszlo gardlo ;/ leze w łóżku z kubkiem mleka z czosnkiem i miodem.. mam nadzieje ze przejdzie ![]() Wczoraj tak sobie myślalam o tych ruchach dziecka.. ja jestem dopiero w 13 tygodniu i mowilam mężowi ze fajnie by bylo poczuc ale to chyba jeszcze nie teraz, a on na to ze mam o tym nie myslec bo jeszcze przyjdzie czas ze zasadzi mi niejednego kopniaka Ostatnio na usg bylam 2 tyg temu i nasze dziecko takie piruety nam pokazywalo ze widzialam go z kazdej strony Ja nastepne mam 31pazdz i juz nie moge sie doczekac, pierwsze 3d i mam nadzieje poznamy plec ![]() Mnie tez wszyscy mowia ze chlopak bedzie takze moze byc "inwazja" tych siusiaków! witam wszystkie nowe mamusie bo troche nas przybyło Edytowane przez jolanT Czas edycji: 2012-10-12 o 12:45 |
|
|
|
#2781 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i szczerze mówiąc od początku czułam, że to będzie chłopiec Cytat:
farbuje się castingiem z loreala bo jest bez amoniaku i kolory wychodzą takie jak na opakowaniu |
||
|
|
|
#2782 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jeju tak sie boje...za kazda wizyta w ubikacji dziekuje Bogu za sluz, bo skoro nie plamie to sie raczej bardziej nie odkleja.. niech juz bedzie nastepny poniedzialek
|
||||
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Moa lekark też na początku tylko na chwilke usg robila, zeby pokazac serduszko lub tp., bo mówiła, zeby na razie nie niepokoic maluszka. Może i USg niegroźne, ale lepiej nie przesadzać
Sama mmiałam robione już 4....Ale trwały zazwyczaj 3 minuty
|
|
|
|
#2784 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() i gratuluję synkaCytat:
Mnie się pierwsza podoba ![]() I ta Julki fajna ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2785 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wróciłam ze szpitala z wizyty. Wszystko w porządku. Dzidzia rośnie prawidłowo. Niestety nie robił mi usg dziecka, tylko szyjki macicy, bo przy badaniu na samolocie wydawało mu sie,że jest za krótka, ale jednak wszystko dobrze
nie poznałam więc płci, ale coś czuje,że będzie chłopak. Następna wizyta 31.10 więc może wtedy mi powie. Co mnie załamało...2,5 kg na plusie przez 3tyg!! Ale odejmuje sobie 0,5 kg na ciuchy i ciężkie kozaki a drugie 0,5 kg odejmuje na poczet problemów toaletowych z numerem 2 <if you know what I mean> ;-). Dziś rzeczywiście poczułam że brzuch urósł - ubierając rano swoja dopasowaną kurtkę - ledwo się zapiełam. Ostatnio też miałam problem z dżinsową spódniczką czas przeskoczyć w legginsy i sukienki. Co do ciuszków i rzeczy dla dzieciątka, ja osobiście nic nie kupuje póki co,bo też się boję, że zapeszę. Ale moja siostra... dostała totalnego hyzia i skompletowała już dla niego/niej ciuszki na pierwszy rok życia, przybory toaletowe i kosmetyki Krzyczę na nią,że ma nie szaleć, nie wydawać pieniędzy, ale jak grochem o ściane. Ma u siebie w mieszkaniu osobną szafkę na to wszystko. Kochana wariatka
|
|
|
|
#2786 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiem, że się martwisz ale nie ma się raczej na to wpływu, czasem ciąża przebiega prawidłowo i nagle coś się dzieje, inne są z problemami od początku i kończą się dobrze, także trzymać kciuki i głowa do góry.
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiłam inne, jednak zwierzaki, bo będą pasować do pościeli http://allegro.pl/ponad-100-wzorow-o...632736366.html nr 036, 037, 030 tu lepiej widać http://behappypoland.pl/safari_i.html
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-10-12 o 11:13 |
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2789 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie trochę drogo, a dziś patrząc na inne to już mi się nie podobają tylko ta fototapeta, ale boję się że będzie słabe światło Cytat:
Cytat:
jak poszłam do niego po 1 ciąży, by mi dał skierowanie na usg piersi to mi nie dał, bo powiedział że jestem jeszcze młoda i nie potrzebne mi ![]() Cytat:
zamówiłam jednak zwierzaki ![]() http://behappypoland.pl/safari_i.html Cytat:
za wizytęi super siostra!!
|
|
|
#2790 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja też poznałam w niecałym 14 tygodniu i wcale na to nie liczyłam, ale gin sama z tym wyskoczyła Cytat:
Cytat:
ja przeziębiłam się na początku ciąży i brałam lek homeopatyczny paragrippe i roztwór soli morskiej do nosa, oczywiście oprócz tego mleko z miodem i duuużo gorącej herbaty z cytryną i jakoś z tego wyszłam Tak w ogóle dzień dobry wszystkim zamarzam dzisiaj brrr
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.

))) hi hi
ale przeszlo 

więc jeszcze trochę, właśnie jestem na przełomie tc 15/16, strasznie się wlecze heheh

za wizytę..
Nie chciała mi bardzo wczoraj nic mowić tylko dopiero dziś jak potwierdzi być moze bede musiała miec cc ale mam nadzieje ze to nie szkodzi niczemu innemu

05.07.2008 
nie lubie zimy kiedy to lato przyjdzie