Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-12, 08:29   #2761
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A kasjerka patrzy na mnie jak na gejowskie dziecko;p

Cytat:
Napisane przez anna maria 79 Pokaż wiadomość
.sama mam syna i będę wredna i wybredna bez walki mojego królewicza nie oddam ))) hi hi

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
dziewczyny macie taki dziwny posmak w ustach? mnie męczy już chyba z tydzień.. nosze cukierki ze soba zeby jakos tego nie czuc ale nie pomaga ;/
mialam od poczatku ciazy gdzies do 14tc. taki metaliczny posmak w ustach. mnie nic nie pomagalo ale przeszlo

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Mała rośnie jak na drożdżach! waży już 341gram. Ma długaśne nogi:P
Bravooo dla naszej Ksiezniczki!

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Kiedy zobaczyłyście faktycznie swój ciążowy brzuszek? Mi wzdęcia minęły i znów jestem płaska, jedynie na wieczór mi trochę brzuch wywala Jutro zaczynam 12 tc.

Strasznie swędzi mnie skóra, wysypało mi szyję, dekolt i pod piersiami.
Ja wciaz nie widze brzucha. wciaz uwazam ze to ciaza spozywcza. ale ja z tych wiekszych rozmiarowo
Mnie swedza golenie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
1. jestesmy juz w 15ty tygodniu,wczoraj mielismy wizyte kontrolna (jak co msc) i lekarka spojrzala tylko na badania, potwierdzila ze wyniki sa w porzadku sprawdzila pochwe (nie wiem wlascicie co sie w ten sposob bada?!), i tyle... zadnego usg, zadnego zdjecia pomoarow dziecka... nic... czy tj normalne?
sprawdzila 'jakosc' szyjki macicy. tak trza.
mam USG na kazdej (czestej) wizycie, ale u mnie jest to stala kontrola lozyska...

Co do mdlosci. jestesmy w ciazy. nic nie jest nomalne, wszystko jest indywidualne sa zbieznosci, ale kazdy inaczej przechodzi

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ja po wizycie wstawiam fotkę żeby nie było wątpliwości stoi jak armata
hehe ale watpliwosci brak

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
wiem ,że wszystko ok, ale jednak się denerwuję , nie czuje już nawet muśnięć a co dopiero kopania.... i się boję .....
bedzie dobrze, trzymam kciukasy!

Cytat:
Napisane przez ytre Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was orientuje się może, czy w ciąży można brać jakieś leki uspokajające (łagodne)?
jakies mozna. lekarz mi powiedzial ze w koncu mi przepisze na moje histerie (ale nazwy nie podal). nie balabym sie pic melissy w rozsadnych ilosciach

Waga - cudnie jesli nie wplywa na zdrowie dziecka, nie ma sie co przejmowac, trzeba sie cieszyc.

Zimnica. ale i slonecznica

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 08:30   #2762
Mi6ka
Rozeznanie

Cześć Wszystkim

Jestem tutaj całkiem nowa, mam nadzieję, że mogę dołączyć...

Termin mam wyznaczony na 7 kwietnia więc jeszcze trochę, właśnie jestem na przełomie tc 15/16, strasznie się wlecze heheh
Dziś mam wizytę kontrolną i jak to zawsze przed wizytą trochę się denerwuję i nie mogę doczekać. Troszkę mam nadzieję, że może będzie jakaś sugestia co do płci ... hehe ale pewnie tylko płonne nadzieje

Fajnie byłoby mieć w końcu z kim pogadać o ciąży, mój mąż już się trochę nudzi, tak samo reszta, a tu jeszcze parę miesięcy

Pozdrawiam i do później mam nadzieję Miłego dnia
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 08:31   #2763
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
to ja pokażę Wam brzuszek
Chyba ma jakiś dziwny kształt )
kazdy ciazowy brzuch jest piekny. ja nic dziwnego w nim nie widze. jest cudowny!!!!!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 08:34   #2764
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez ytre Pokaż wiadomość
Witam,
Czy któraś z Was orientuje się może, czy w ciąży można brać jakieś leki uspokajające (łagodne)? Coś co by nie zaszkodziło dziecku, chociaż wątpie. Ale z drugiej strony patrząc nie wiem co gorsze, narażać dziecko na stres czy na działanie tabletek. Mam ogromne nerwy od miesiąca, potrwa to pewnie jeszcze miesiąc a na koniec wiem, że czeka mnie mocny wstrząs. Niestety nie dam rady tego uniknąć.
Powiedzcie mi jeszcze jak u Was z wagą? Bo jak podczytuje to każda pare kg przytyła, a ja jak schudłam na początku ciąży 2 kg to tak mi zostało, waga ani drgnie. Staram się jeść jak trzeba, chyba że ten stres mnie blokuje i nie spanie w nocy. Nie mam mdłości, jestem w 20 tygodniu.
Pozdrawiam
są takie, ja dostawałam pod koniec ciąży
ale musisz iść do gin i to uzgodnić

Cytat:
Skoro Babystrology pokazuje mi 18tc, to ja pokażę Wam brzuszek
piękny
Stary 2012-10-12, 08:35   #2765
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
dzieki za zyczenia 107? hm...
A tak o 7 więcej postanowiłam Ci życzyć

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Śliczne! Ciekawie wyglądają też tryptyki do pokoju "normalnego"

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 08:40   #2766
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
moja znajoma polozna powiedziala, ze nawet nie powinno sie robic usg w ciazy wiecej niz max 5 razy! a ja jestem dopiero w 15tyg i mialam juz 3 razy robione...
A to to akurat jakieś gusła, skąd czerpie dane że do 5 jest ok, a powyżej nie ? Coś głupoty gada. Albo badania poproszę.

Z USG w ciąży, upraszczając chodzi o to, że nie ma jeszcze pokoleń które przechodziły usg w fazie życia płodowego ,dorośniętych w sensie takich które mają np 80 lat, kilka pokoleń że można na 100 % wykluczyć, że np jakieś schorzenie w populacji wynika z tego lub nie wynika, więc dla bezpieczeństwa zaleca się po prostu nie nadużywanie tego badania .W Pl i tak jest dość liberalne prawo - aż 3 obowiązkowe usg w reszcie UE często ma się tylko jedno obowiązkowe. Równocześnie nie ma też żadnych badań stwierdzających że zrobienie usg nawet 1000 razy cokolwiek zaszkodzi (tak jak np rtg) ale ponieważ właśnie za krótko się je stosuje to po prostu takie na wszelki wypadek są zalecenia.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Co do mdlosci. jestesmy w ciazy. nic nie jest nomalne, wszystko jest indywidualne sa zbieznosci, ale kazdy inaczej przechodzi
święte słowa

czarny flamaster piękny zgrabny brzuszek !!
Stary 2012-10-12, 08:44   #2767
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
kupuję powoli, jutro zaczynam 21 tydzień

no to kupię )
choć cena koszmarek, ale w sumie nie kupiłam kołyski, a zarobione mam 720zł już także kupię coś full wypas
kup, kup..
ja bym brała..
doczytałam, że wzięłaś.. super..
i gratuluję kolejnych tygodni

Cytat:
tak więc kolejny chłopak do walki o Michalinkę

https://lh4.googleusercontent.com/-U.../WP_000024.jpg

w sumie po wizycie ok maluch waży 250g
no no.. piękny siusiak..
brawo..
tu raczej nie ma mowy o pomyłce..

Cytat:

a teraz która firanka

http://allegro.pl/firana-justyna-woa...685865042.html

http://allegro.pl/dekoracja-lambreki...700025882.html kolor 9 chyba

http://allegro.pl/fotofiranki-dzieci...632103966.html ta ciekawa, ale nie wiem jak z przepuszczalnością światła, a ja lubię jasne pokoje

dla Julki kupuję tą

http://allegro.pl/dekoracja-lambreki...684157234.html
wzór ten pierwszy pokazany
jejku ciężko..
wszystkie ładne..
mnie się najbardziej te fotofiranki.. ale chyba bardzo drogo wychodzą..

Cytat:
cześć dziewczyny ,
dziś mam wizytę na 9,więć Kuba na 8 do szkoły a ja po wyniki i do gina.....
wiem ,że wszystko ok, ale jednak się denerwuję , nie czuje już nawet muśnięć a co dopiero kopania.... i się boję .....
mam nadzieję,że mały zdrowy tylko leniwy ..... bo już mam mętlik w głowie.....
dziś zaczynam 20 ....
gratuluję tygodni..
i za wizytę..

Cytat:

a ja wam jeszcze napisze ze wczoraj na tym usg lekarka powiedziała ze mam przegrode w macicy i na usg bylo widac jak maluch wkłada tam nóżke i wyjmuje, i dziś mam podjechac o 11 do szpitala do lekarki zrobi jeszcze raz badanie i skonsultuje to z innym lekarzem, eh całą noc mi sie to śniło Nie chciała mi bardzo wczoraj nic mowić tylko dopiero dziś jak potwierdzi być moze bede musiała miec cc ale mam nadzieje ze to nie szkodzi niczemu innemu
trzymam za tą wizytę dzisiejszą..
nie martw się, dowiesz się wszystkiego dziś i będziesz spokojniejsza..

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Oo to masz dokładnie tak jak ja... i też schizuje (u mnie 17t3d) też pobolewa, ruchów zero...
ześwirujemy razem....

no niecałe 4h i będziemy próbować dowiedzieć się czy jest chłopiec czy dziewczynka...

Cytat:
śliczny brzusio..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 08:50   #2768
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
cześć dziewczyny ,
dziś mam wizytę na 9,więć Kuba na 8 do szkoły a ja po wyniki i do gina.....
mam nadzieję,że mały zdrowy tylko leniwy ..... bo już mam mętlik w głowie.....
dziś zaczynam 20 ....
Na pewno leniwy, nie denerwuj się (;
I gratki 20 (;

Cytat:
Ale ładny i wcale nie dziwny
malpka ujęcie genialne
Ja zazwyczaj na nich nic nie widzę a tutaj wątpliwości brak

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 08:51   #2769
nati_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja mam to samo po południu tak mnie boli strasznie brzuch, nie mam pojęcia od czego myślałam że za dużo jem ale zmniejszyłam porcję i to samo

Możliwe, ja poznałam płeć w 13t6d ale na 3d

Już 2 razy w sklepie trzymałam farbę w rękach i odkładałam ale w sumie to już 15t więc chyba w końcu zafarbuję
Ja też myślałam, że za bardzo się objadałam obiadem i jak się radziłam lekarki to powiedziała, że mam jeść mniej a częściej ale to i tak nie pomagało. Od dwóch dni nie tknęłam żadnego jogurtu i czuję się lepiej.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
zdanie dnia: "to chyba będzie kolos nie dziecko, bo gdzież to tak wyglądać w 4 m-cu? u mnie w 5 jeszcze nie było nic widać..."

Ludzie wiedzą zawsze co powiedzieć. Ja jak byłam z pierwszym w ciąży to moja znajoma się pyta w którym jestem miesiącu to mówię, że w 4 a ona na to, że brzuch wygląda na co najmniej 6.

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki czy moge do Was dołączyć???
Jestem mamą kwietniową a termin mam dokładnie na 30.04 - dzień moich urodzin
Musiałam tu napisać bo zaglądam tu od niedawna, a teraz widzialam wiadomość jak pisałyście w którym tygodniu poznałyście płeć i jestem w szoku, bo ja mam wizyte 22 października zaczne wtedy 14 tydzień i możliwe że JUŻ dowiem się kogo mam pod serduszkiem???????????
Witaj!

Cytat:
Ja dziś w Stokrotce miałam taką miła przygodę, ze stoje w kolejce do kasy z 5 osób przede mną a nagle p. Kasjerka do mnie: to ja poprosze panią bez kolejki, ja taka zdziwiona- mnie? A ona, się uśmiecha i mówi: a co źle widze? Ja: Nie no dobrze Pani widzi, dziekuje I tak moja pierwsza osługa bez kolejki i to nie wysępiona Nie sądziłam, że aż tak widać

Wróciłam z przychodni i mam znów napięty brzuch i leże...Qrcze dlaczego tak się dzieje, przeciez wcale dużo nie chodzę... Naszła mnie ochota na drozdzowe ciasto.....z mleczkiem

Co do USG to u mnie w 15tyg. lekarka powiedziała, ze za wczesnie....;/ A ma niezły sprzet, bo jak byłam na poczatku ciazy w 5 tyg.na NFZ to lekarka widziala tylko pecherzyk i mowila, ze nie wiadomo jak dalej będzie, a poszłam do mojej 2 dni pozniej to słyszałam już serduszko i widziala, ze jest krwioobieg, wiec chyba maszyna dobra, moze bała sie deklarowac jeszcze...Ciekawe, co powie w 18tyg i 4 dniu czyli pojutrze
Fajnie, że zdarzają się jeszcze takie sytuacje. Ciekawe czy mnie coś takiego spotka w ciąży. Jakoś w trakcie pierwszej nie było ani razu czegoś takiego.

Cytat:
Nie narzekam. Tesciowa troche taka mamejowata jest jak dla mnie;p tzn. taka powolna, tesc za bardzo przeklęty, ale ogólnie to w porzadku ludzie, złego słowa mi niggdy nie powiedzieli
Dziewczyny mam jakies złe przeczucia, odgoncie ode mnie te głupie myśli...Nie wiem, czy to stres przed wizytą, czy dlatego, że dzidzi sie mało odzywa i jeszcze ten brzuch mi twardnieje...;/ Oby to były tylko głupie schizy.
Zobaczysz wszystko będzie dobrze.

Cytat:
Nadrobiłam u mnie wizyta ok! Mała rośnie jak na drożdżach! waży już 341gram. Ma długaśne nogi:P - 21ti6d. Reszta na 20 tydzień więc tak jak powinno być. Termin porodu się nie zmienił Niestety ułożyła się plecami do świata i miała podkulone nóżki. Widać było tylko tył głowy. Gin. chciała ją przekręcić to tylko machnęła ręką jakby mówiła: daj mi spokój Leniuch straszny. Zwolnienie przedłużone. A i przytyłam już w sumie 3,7 kg. Chyba nie dużo?
Dobrze, że na wizycie wszystko ok. Za dużo to nie przytyłaś.

Cytat:

Gratuluję synka. A zdjęcie super

Cytat:

a teraz która firanka

http://allegro.pl/dekoracja-lambreki...700025882.html kolor 9 chyba

http://allegro.pl/fotofiranki-dzieci...632103966.html ta ciekawa, ale nie wiem jak z przepuszczalnością światła, a ja lubię jasne pokoje

dla Julki kupuję tą

Co do firanki to podoba mi się trzecia ale jak lubisz jasne pokoje to nie wiem czy zda egzamin.
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 08:52   #2770
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
śliczny brzuszek

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim

Termin mam wyznaczony na 7 kwietnia więc jeszcze trochę, właśnie jestem na przełomie tc 15/16, strasznie się wlecze heheh
Dziś mam wizytę kontrolną i jak to zawsze przed wizytą trochę się denerwuję i nie mogę doczekać. Troszkę mam nadzieję, że może będzie jakaś sugestia co do płci ... hehe ale pewnie tylko płonne nadzieje

Fajnie byłoby mieć w końcu z kim pogadać o ciąży, mój mąż już się trochę nudzi, tak samo reszta, a tu jeszcze parę miesięcy

witaj i zapraszamy do pogaduch trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 08:58   #2771
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
ehhh też chciałam tak zrobić
ale widzę nie da rady ;/
może się mylę ale z tego co pamiętam ileś rzeczy pacjentowi od lekarza pierwszego kontaktu przysługuje. nie koniecznie w ciąży. także poprosić na rejestracji listę i sobie zażyczyć skoro na pewno nie robiłyście wcześniej bo rozumiem jakby był argument że wyczerpała pani limit.
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-12, 09:00   #2772
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Ja pierdziu jak Wy tu szybko piszecie !!! Niestety nie dam rady zacytować tego wszystkiego, napisze to co zapamiętałam.
Byłam tez na wcześniejszym wątku kiedyś i dziewczyny dawały po 5-10 stron na dzień, potem się zrypał i już zapomniałam jak to jest - tyyyle nadrabiania

Leki na przeziębienie : ja domowe "babcine sposoby" najlepsze, sok z cebuli nr 1 u mnie, mleko z miodem i czosnkiem, co troche gorąca herbata z cytrynką i cały dzień pod kocem. A i amol, bardzo dobry na katar, wystarczy punktowo sobie wetrzeć, na skroniach, klatke piersiową, plecki.
Co do wizyt, ja chodze prywatnie, za każdym razem komplet badań, i za każdym razem zdjęcia z USG.
Co do brzuszka, nie wiem czy to wzdęcia czy tłuszczyk nagle, bo ja byłam płaska jak deska, a teraz taki brzuchol jak mówiłam już 8 tygodniu cos się zaokrąglało.
A waga, to ja stoje w miejscu ciagle ani do przodu ani do tyłu.nic.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:04   #2773
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
dziewczyny tak wam zazdroszcze takiej beztroskiej ciazy...
ja dosc ze niedawno stracilam dziecko to teraz musze sie bac o drugie nie moge sie doczekac dobrych wiadomosci.. i znow tych szczesliwych dni...
W końcu nadejdą te dobre i tak do końca aby zostało tego Ci życze z całego serca

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

A jeszcze mam pytanie kupowałyście już jakieś rzeczy dla maluszków?
Kiedy macie zamiar kupować wózki, łóżeczka itd?
Ja muszę przyznać że już kupiłam parę ciuszków (używane) ale były piękne. I jakoś wszystkie dla dziewczynki a wszyscy nam "wróżą" chłopaka. Najwyżej później będę się martwić co z tym zrobić
Kupiłam tylko kilka rzeczy skarpetki i kilka używanych ciuszków. Na resztę przyjdzie czas. Aczkolwiek spodobał mi sie wózek używany Tako w bardzo dobrej cenie na allegro i jeszcze jakieś 30km ode mnie i tak się zastanawiałam czy by nie pojechać zobaczyć no ale właśnie... to dopiero 4 m-c.

Cytat:
Dziewczyny PORADŹCIE!!!

1. jestesmy juz w 15ty tygodniu,wczoraj mielismy wizyte kontrolna (jak co msc) i lekarka spojrzala tylko na badania, potwierdzila ze wyniki sa w porzadku sprawdzila pochwe (nie wiem wlascicie co sie w ten sposob bada?!), i tyle... zadnego usg, zadnego zdjecia pomoarow dziecka... nic... czy tj normalne?

2. mam lekkie przeziębienie, tzn w pon/wt mialam po 37 katar i lekkie swedzenie gardla, ale natualnie leczylam sie czosnkiem, ewent 1 raz tantum verde, i smarowalam amolem klatke, plecy i stopy...
przechodzilo, wczoraj i dzis nie mam juz temp, katar pratycznie zszedl, kaszlne moze z 3razy na dzien, ale tj zwykly suchy kaszel, nie mam trudnosci w oddychaniu, czuje się dobrze... ginekolog na mnie najechala ze powinnam z mety isc do rodzinnego, tylko ona nie rozumie ze moj rodzinny nie zrobi KOMPLETNIE NIC poza zapisaniem mi antybiotyku... ... mam swojego rodzinnego ale u niej terminy po tydzien albo i lepiej... i sie zastanawiam czy isc i czy wogole warto? ....

3. to juz 15ty tydzien a mnie nadal niedobrze i mnie mdli , nawet ostatnio po raz pierwszy wymiotowalam... czy tj normalne?...
1. Na ostatniej wizycie też nie miałam usg. Słuchaliśmy serduszka z położną a u lekarza tylko badanie pochwy, także spokojnie. Nie na każdej wizycie jest robione usg.
2. Mam dokładnie takie same objawy jak Ty, tyle że mi się z dnia na dzień nasilały. Dzisiaj w nocy prawie nie spałam taki miałam katar, ból głowy i gardła. Stwierdziłam, że pójdę do lekarza bo jak ma być coraz gorzej to nie dam rady. I w sumie nie potrzebnie bo wszystko co mi powiedział to już wiedziałam od dziewczyn z wątku mianowicie syrop Prenalen i doraźnie Paracetamol. Jeżeli nie przechodziło by przez 5 dni a pogarszało się to po ok tygodniu dopiero antybiotyk jak by już był niezbędny. Jeszcze coś mówił o Paracetamolu dla dzieci od 1m-ca że by może jak by było źle no ale nie ma 100% pewności czy źle nie działa na płód, więc nie będę nic innego brać, jakoś przeżyję mam nadzieję. Robię sobie sok z cebuli, piję herbatkę z miodem, cytryną i sokiem malinowym i mam nadzieję że będzie dobrze
3. A mdłości to nawet przez całą ciąże mogą być ale to bardzo rzadko, więc może niedługo Ci przejdą.

Cytat:

no to kupię )
choć cena koszmarek, ale w sumie nie kupiłam kołyski, a zarobione mam 720zł już także kupię coś full wypas
Idziesz jak burza z tym sprzedawaniem Nie chcę wiedzieć jaką kwotę byś uzbierała do porodu

Cytat:
eh skąd to znam, ja dzis juz umieram nawet mnie zeby bolą, dziąsła dotknelam paznokciem to mi krew sie polala dobrze ze jutro wizyta to moze cos dostane. a ty czym sie leczysz?
Czosnek, sok z cebuli, herbatki z miodem, cytryną i sokiem malinowym. Dzisiaj kupiłam Paracetamol to na noc ewentualnie wezmę. I tego syropu Prenalen nie było w aptece więc zadzwonie do mamy żeby mi kupiła bo nie chciało mi się już iść do kolejnych.

Cytat:

no niecałe 4h i będziemy próbować dowiedzieć się czy jest chłopiec czy dziewczynka...
Czekamy z niecierpliwością na kolejnego siusiaka

Cytat:
Cześć Wszystkim

Witaj
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:05   #2774
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
to tak ja razem bedziemy swietowac, tylko ja mam nadzieje juz z maluszkiem

dziewczyny tak wam zazdroszcze takiej beztroskiej ciazy...
ja dosc ze niedawno stracilam dziecko to teraz musze sie bac o drugie nie moge sie doczekac dobrych wiadomosci.. i znow tych szczesliwych dni...
Też masz 30.04 ????
No ja początki też miałam ciężkie, przez plamienia, strachu było tyle że szok. Juz sie bałam najgorszego. Ale teraz jest wszystko książkowo i u Ciebie będzie tak samo będziesz miała spokojną i beztroska ciąże tego Ci życze
A Ja strasznie duzo śpie, wstane o 9, potem od 14 do 16 nagle zasypiam na siedząco, kłade sie spać o 23 i całą noc do rana śpie. Masakra.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:11   #2775
monicca1989
Zakorzenienie

Dzisiaj rano poczułam, że na prawde zima idzie. Jak rano jechałam do lekarza to miałam w samochodzie zamarznięte szyby, musiałam skrobać
Aaa i witam się w 16t
Stary 2012-10-12, 09:11   #2776
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Swoją drogą brechta, bo moj tata remontuje nam mieszkanie z moim tesciem i np. w sklepie z plytkami dzwonie i mowie: tato, jest tam tata gdzies w pobliżu?Acha to niech tata spyta taty czy te płytki moga być dopiero na piątek(...) A kasjerka patrzy na mnie jak na gejowskie dziecko;p

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam sobie po jakieś czytadło w księgarni (znalazłam jakiś bestseller - oby się nim okazał) i znalazłam taka pozycję:
http://www.matras.pl/zabawy-z-niemow...-miesiecy.html
Czy, któras z Was ją kojarzy? czytała? miała? poleca? odradza?

Zmykam na allegro szukać kiecy na wesele - zmierzyłam sukienkę sprzed 5 m-cy i ciasna jest w cycuszkach, brzuchu, biodrach - wyglądam w niej jak jakaś podtuczona ulicznica

jakie czytadło kupiłaś?

Cytat:
Ufff... Nareszcie w domu! Mąż po pracy wziął mnie na pyszna obiado-kolację Udało mi się dzis kupić...pierwsze body dla maleństwa. Długo się opierałam, ale gdy je ujrzałam to musiały być moje. Body na długi rękawek, czerwone w białe groszki. No truskaweczka będzie normalnie z tego mojego szkraba Brzuszek nadal pobolewa i jest napiety, ale jest lepiej niz ostatnio )
truskaweczka

Cytat:
Nadrobiłam u mnie wizyta ok! Mała rośnie jak na drożdżach! waży już 341gram. Ma długaśne nogi:P - 21ti6d. Reszta na 20 tydzień więc tak jak powinno być. Termin porodu się nie zmienił Niestety ułożyła się plecami do świata i miała podkulone nóżki. Widać było tylko tył głowy. Gin. chciała ją przekręcić to tylko machnęła ręką jakby mówiła: daj mi spokój Leniuch straszny. Zwolnienie przedłużone. A i przytyłam już w sumie 3,7 kg. Chyba nie dużo?

Cytat:

Nie mogę, kolejny facet
Genialne ujęcie

Cytat:
Nie dziwny tylko ładny

Pozdrawiam cieplutko
alliw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:14   #2777
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj rano poczułam, że na prawde zima idzie. Jak rano jechałam do lekarza to miałam w samochodzie zamarznięte szyby, musiałam skrobać
Aaa i witam się w 16t
my tez musielismy skrobac szyby nie lubie zimy kiedy to lato przyjdzie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:15   #2778
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
u mnie w sumie dziś (bo już po północy) rozpoczął się 18 tydzień... A ruchów też jeszcze nie czuję I też już zaczynam powoli schizować... szczególnie, że od wczoraj jakoś gorzej się czuję - jakiś taki spadek formy i brzuch pobolewa czasami. Dziś mnie zakłuło tak nieprzyjemnie pare razy A do wizyty prawie 2 tygodnie... Jeśli w międzyczasie nie poczuję ruchów to chyba zeświruję
Spokojnie poczujesz ruchy, ja poczułam w tym tygodniu a dziś równiutko 20 tc
Połóweczka

Cytat:
Trzymam kciuki za płeć, a masz jakieś preferencje?? Może wkońcu kolejna księżniczka się nam ujawni??

Cytat:
Super brzuszek, zgrabniutki i kształtny

Cytat:
Cześć Wszystkim

Witaj
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:19   #2779
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:

Czekamy z niecierpliwością na kolejnego siusiaka

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
S

Trzymam kciuki za płeć, a masz jakieś preferencje?? Może wkońcu kolejna księżniczka się nam ujawni??
W sumie to dziewczynkę bym chciała ale przeczucie i moje i tżta mówi nam że będzie chłopiec...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:24   #2780
jolanT
Zadomowienie

Hej dziewczyny!

Mnie tez dopadło przeziębienie jak niektore z Was ;/ juz wlasciwie od poniedzialku meczyl mnie katar ale myslalm ze sobie pojdzie.. a wczoraj doszlo gardlo ;/ leze w łóżku z kubkiem mleka z czosnkiem i miodem.. mam nadzieje ze przejdzie

Wczoraj tak sobie myślalam o tych ruchach dziecka.. ja jestem dopiero w 13 tygodniu i mowilam mężowi ze fajnie by bylo poczuc ale to chyba jeszcze nie teraz, a on na to ze mam o tym nie myslec bo jeszcze przyjdzie czas ze zasadzi mi niejednego kopniaka
Ostatnio na usg bylam 2 tyg temu i nasze dziecko takie piruety nam pokazywalo ze widzialam go z kazdej strony
Ja nastepne mam 31pazdz i juz nie moge sie doczekac, pierwsze 3d i mam nadzieje poznamy plec
Mnie tez wszyscy mowia ze chlopak bedzie takze moze byc "inwazja" tych siusiaków!

witam wszystkie nowe mamusie bo troche nas przybyło

Edytowane przez jolanT
Czas edycji: 2012-10-12 o 11:45
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:28   #2781
takinna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
No to dalaś mi nadzieję, że w kwietniu też będą chłopacy bo już myślałam, że faktycznie dziewczyny z marca wyczerpały wszystkich chłopców a mi się tak chłopiec marzy

Zakupy super. Jesteś naprawdę zorganizowaną osobą. Szacun

Strasznę Czlowiek myśli, że jak już taki tydzień to już uratują

Gratulację synka.

Wszystkiego najlepszego

To dobrze, że mąż wrócił cały i zdrów. To musi być straszne te wstrząsy.

Brawa za wizytę. Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko dobrze.

Witaj

Co do kremów na brodawki. To ja jak karmiłam to na początku używałam maltan i bardzo sobie chwalę.

Ostatnio Wam pisałam, że popołudniu boli mnie żołądek i już nie wiem co robić i postanowiłam, że zacznę eliminować niektóre produkty i zaczęłam od jogurtów i jest lepiej. No może nie tak jak przed ciążą. Tak się zastanawiam czy to może być od nabiału???
mi tez po cichaczu się marzył i szczerze mówiąc od początku czułam, że to będzie chłopiec (chociaż na 100 % będę wiedziała w przyszłym tygodniu)

Cytat:
Napisane przez samotari Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w którym tygodniu ciązy poznałyście płec? Doczytałam,że liczycie dwoma sposobami wiek dziecka. Ja licze od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Wychodzi więc 16ty tydzien. Czy możliwe,że już jutro na wizycie powie mi, kogo nosze w środku?
Ja poznałam już w prawie 14 tyg

Cytat:
fajnie by było na porodówce....hi hi
lęcę do szkoły po pierworodnego
ps. farbujecie czy nie ja mam farbę natural&easy ale z amoniakiem i zastanawiam się nadal?
farbuje się castingiem z loreala bo jest bez amoniaku i kolory wychodzą takie jak na opakowaniu
takinna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:39   #2782
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Będzie dobrze, a już jesteś za tym tygodniem co poprzednią ciążę poroniłaś? w którym to było tygodniu ?
jestem za tym tygodniem bo to byl 9tc ale co mi z tego... jak teraz mam ciążę zagrożoną a jestem w 17tc..

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Z USG w ciąży, upraszczając chodzi o to, że nie ma jeszcze pokoleń które przechodziły usg w fazie życia płodowego ,dorośniętych w sensie takich które mają np 80 lat, kilka pokoleń że można na 100 % wykluczyć, że np jakieś schorzenie w populacji wynika z tego lub nie wynika, więc dla bezpieczeństwa zaleca się po prostu nie nadużywanie tego badania .W Pl i tak jest dość liberalne prawo - aż 3 obowiązkowe usg w reszcie UE często ma się tylko jedno obowiązkowe. Równocześnie nie ma też żadnych badań stwierdzających że zrobienie usg nawet 1000 razy cokolwiek zaszkodzi (tak jak np rtg) ale ponieważ właśnie za krótko się je stosuje to po prostu takie na wszelki wypadek są zalecenia.[COLOR="Silver"]
moj gin jak ostatnio sprawdzal lozysko to tylko pokazal ze sie rusza i serce bije i powiedzial "no, nie bedziemy dziecka meczyc". ja czytalam ze te fale nie szkodza ale dzieci je slysza jako piskliwy dzwiek a to napewno nie jest przyjemne.. ja do 17tc mialam juz 8 usg bo ciagle cos nie gra

Cytat:
W końcu nadejdą te dobre i tak do końca aby zostało tego Ci życze z całego serca
dziekuje

Cytat:
Też masz 30.04 ????
No ja początki też miałam ciężkie, przez plamienia, strachu było tyle że szok. Juz sie bałam najgorszego. Ale teraz jest wszystko książkowo i u Ciebie będzie tak samo będziesz miała spokojną i beztroska ciąże tego Ci życze
A Ja strasznie duzo śpie, wstane o 9, potem od 14 do 16 nagle zasypiam na siedząco, kłade sie spać o 23 i całą noc do rana śpie. Masakra.
tez no wlasnie tylko plamienia w pierwszym trym czesto sie zdarzaja i nie koniecznie sa grozne.. a odklejanie lozyska w II trym to juz powazne zagrozenie jeju tak sie boje...
za kazda wizyta w ubikacji dziekuje Bogu za sluz, bo skoro nie plamie to sie raczej bardziej nie odkleja..
niech juz bedzie nastepny poniedzialek

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:44   #2783
klementyna1
Zakorzenienie

Moa lekark też na początku tylko na chwilke usg robila, zeby pokazac serduszko lub tp., bo mówiła, zeby na razie nie niepokoic maluszka. Może i USg niegroźne, ale lepiej nie przesadzać Sama mmiałam robione już 4....Ale trwały zazwyczaj 3 minuty
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:45   #2784
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:

dzieki za zyczenia
gratuluje wizyty

Cytat:

Jakby któraś z was chciała obrazki kupić to polecam te!!

http://allegro.pl/druk-plotno-30x40-...681034106.html

mam u Julki w pokoju 2 sztuki, właśnie u tej babki kupione, po 3 latach wyglądają jak nowe, kolory idealne, wykonanie to samo!
teraz będę kupować 3 szt dla Michałka
i wzór motoryzacja

http://behappypoland.pl/motoryzacja.html
wzory 076, 075, 078
Fajne te obrazki

Cytat:

ho ho ho nie ma wątpliwości
i gratuluję synka

Cytat:
kupiłam i zapłaciłam

a teraz która firanka

dla Julki kupuję tą

Foto fajna ale właśnie ciekawe jak z przepuszczalnością:rolley es:
Mnie się pierwsza podoba
I ta Julki fajna

Cytat:
Ładny brzuszek
Stary 2012-10-12, 09:54   #2785
samotari
Raczkowanie

Właśnie wróciłam ze szpitala z wizyty. Wszystko w porządku. Dzidzia rośnie prawidłowo. Niestety nie robił mi usg dziecka, tylko szyjki macicy, bo przy badaniu na samolocie wydawało mu sie,że jest za krótka, ale jednak wszystko dobrze nie poznałam więc płci, ale coś czuje,że będzie chłopak. Następna wizyta 31.10 więc może wtedy mi powie. Co mnie załamało...2,5 kg na plusie przez 3tyg!! Ale odejmuje sobie 0,5 kg na ciuchy i ciężkie kozaki a drugie 0,5 kg odejmuje na poczet problemów toaletowych z numerem 2 <if you know what I mean> ;-). Dziś rzeczywiście poczułam że brzuch urósł - ubierając rano swoja dopasowaną kurtkę - ledwo się zapiełam. Ostatnio też miałam problem z dżinsową spódniczką czas przeskoczyć w legginsy i sukienki.

Co do ciuszków i rzeczy dla dzieciątka, ja osobiście nic nie kupuje póki co,bo też się boję, że zapeszę. Ale moja siostra... dostała totalnego hyzia i skompletowała już dla niego/niej ciuszki na pierwszy rok życia, przybory toaletowe i kosmetyki Krzyczę na nią,że ma nie szaleć, nie wydawać pieniędzy, ale jak grochem o ściane. Ma u siebie w mieszkaniu osobną szafkę na to wszystko. Kochana wariatka
samotari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:57   #2786
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
może się mylę ale z tego co pamiętam ileś rzeczy pacjentowi od lekarza pierwszego kontaktu przysługuje. nie koniecznie w ciąży. także poprosić na rejestracji listę i sobie zażyczyć skoro na pewno nie robiłyście wcześniej bo rozumiem jakby był argument że wyczerpała pani limit.
Mi się wydaje, że musi być przesłanka do skierowania na każde badanie, takie mają wytyczne z nfz, tutaj nie ma np nie wiem osłabienia ani innych krwawiących dziąseł, więc albo lekarz musiałby kłamać albo by miał opieprz za takie skierowanie, ale takie skierowanie może wystawić bez problemu lekarz na nfz ale ginekolog - bo badanie ma być zlecone właśnie z powodu ciąży.

Cytat:
Aaa i witam się w 16t
Też dziś mamy 16 tc ! a skrobania szyb nie znoszę...aaa nie wiem nawet jak będę to w zimę robić z wielgaśnym brzuchem

Cytat:
jestem za tym tygodniem bo to byl 9tc ale co mi z tego... jak teraz mam ciążę zagrożoną a jestem w 17tc..
Wiem, że się martwisz ale nie ma się raczej na to wpływu, czasem ciąża przebiega prawidłowo i nagle coś się dzieje, inne są z problemami od początku i kończą się dobrze, także trzymać kciuki i głowa do góry.
Stary 2012-10-12, 10:04   #2787
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Śliczne! Ciekawie wyglądają też tryptyki do pokoju "normalnego"

zamówiłam inne, jednak zwierzaki, bo będą pasować do pościeli
http://allegro.pl/ponad-100-wzorow-o...632736366.html

nr 036, 037, 030

tu lepiej widać http://behappypoland.pl/safari_i.html

zamówione i zapłacone

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-10-12 o 10:13
strippi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 10:10   #2788
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Co do ciuszków i rzeczy dla dzieciątka, ja osobiście nic nie kupuje póki co,bo też się boję, że zapeszę. Ale moja siostra... dostała totalnego hyzia i skompletowała już dla niego/niej ciuszki na pierwszy rok życia, przybory toaletowe i kosmetyki Krzyczę na nią,że ma nie szaleć, nie wydawać pieniędzy, ale jak grochem o ściane. Ma u siebie w mieszkaniu osobną szafkę na to wszystko. Kochana wariatka
Masz fajną siostrę, widać, że cieszy się razem z Tobą
Stary 2012-10-12, 10:12   #2789
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
kup, kup..
ja bym brała..
doczytałam, że wzięłaś.. super..
i gratuluję kolejnych tygodni

jejku ciężko..
wszystkie ładne..
mnie się najbardziej te fotofiranki.. ale chyba bardzo drogo wychodzą..

dzięki
no właśnie trochę drogo, a dziś patrząc na inne to już mi się nie podobają tylko ta fototapeta, ale boję się że będzie słabe światło

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
Co do firanki to podoba mi się trzecia ale jak lubisz jasne pokoje to nie wiem czy zda egzamin.
no właśnie tego się boję, także utkwiłam w miejscu

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
no ale mój lekarz nie jest za fajny
jak poszłam do niego po 1 ciąży, by mi dał skierowanie na usg piersi to mi nie dał, bo powiedział że jestem jeszcze młoda i nie potrzebne mi

Cytat:
Idziesz jak burza z tym sprzedawaniem Nie chcę wiedzieć jaką kwotę byś uzbierała do porodu
zostawiam sobie 20czapraków i to tych co jeden kosztuje powyżej 200zł także zaplecze finansowe jest

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Fajne te obrazki
zamówiłam jednak zwierzaki
http://behappypoland.pl/safari_i.html

Cytat:
Właśnie wróciłam ze szpitala z wizyty. Wszystko w porządku. Dzidzia rośnie prawidłowo. Niestety nie robił mi usg dziecka, tylko szyjki macicy, bo przy badaniu na samolocie wydawało mu sie,że jest za krótka, ale jednak wszystko dobrze nie poznałam więc płci, ale coś czuje,że będzie chłopak. Następna wizyta 31.10 więc może wtedy mi powie. Co mnie załamało...2,5 kg na plusie przez 3tyg!! Ale odejmuje sobie 0,5 kg na ciuchy i ciężkie kozaki a drugie 0,5 kg odejmuje na poczet problemów toaletowych z numerem 2 <if you know what I mean> ;-). Dziś rzeczywiście poczułam że brzuch urósł - ubierając rano swoja dopasowaną kurtkę - ledwo się zapiełam. Ostatnio też miałam problem z dżinsową spódniczką czas przeskoczyć w legginsy i sukienki.

za wizytę
i super siostra!!
Stary 2012-10-12, 10:14   #2790
takinna
Zadomowienie

Cytat:
.... nie rozumiem...
a u Was widać brzuszki czy nie, moja druga ciąża i widać noszę luźne sukienki i swetry cóż zaczoł się 4miesiąc brzuszek mnie cieszy i niech rośnie jak duży chce
u mnie już dawno widać a leci mi 16 tydzień

Cytat:
Hej dziewczynki czy moge do Was dołączyć???
Jestem mamą kwietniową a termin mam dokładnie na 30.04 - dzień moich urodzin
Musiałam tu napisać bo zaglądam tu od niedawna, a teraz widzialam wiadomość jak pisałyście w którym tygodniu poznałyście płeć i jestem w szoku, bo ja mam wizyte 22 października zaczne wtedy 14 tydzień i możliwe że JUŻ dowiem się kogo mam pod serduszkiem???????????
Witam. Pewnie, że możliwe ja też poznałam w niecałym 14 tygodniu i wcale na to nie liczyłam, ale gin sama z tym wyskoczyła

Cytat:
mleko, czosnek i pod koc!
dziękuję za zaproszenie, ale chyba sama upieke, zrobie niespodzianke moim tatom i męzowi, co nam mieszkanie remontują bo bardzo lubią. Swoją drogą brechta, bo moj tata remontuje nam mieszkanie z moim tesciem i np. w sklepie z plytkami dzwonie i mowie: tato, jest tam tata gdzies w pobliżu?Acha to niech tata spyta taty czy te płytki moga być dopiero na piątek(...) A kasjerka patrzy na mnie jak na gejowskie dziecko;p
gejowskie dziecko haha dobre

Cytat:
Dziewczyny PORADŹCIE!!!

2. mam lekkie przeziębienie, tzn w pon/wt mialam po 37 katar i lekkie swedzenie gardla, ale natualnie leczylam sie czosnkiem, ewent 1 raz tantum verde, i smarowalam amolem klatke, plecy i stopy...
przechodzilo, wczoraj i dzis nie mam juz temp, katar pratycznie zszedl, kaszlne moze z 3razy na dzien, ale tj zwykly suchy kaszel, nie mam trudnosci w oddychaniu, czuje się dobrze... ginekolog na mnie najechala ze powinnam z mety isc do rodzinnego, tylko ona nie rozumie ze moj rodzinny nie zrobi KOMPLETNIE NIC poza zapisaniem mi antybiotyku... ... mam swojego rodzinnego ale u niej terminy po tydzien albo i lepiej... i sie zastanawiam czy isc i czy wogole warto? ....

3. to juz 15ty tydzien a mnie nadal niedobrze i mnie mdli , nawet ostatnio po raz pierwszy wymiotowalam... czy tj normalne?...

ja przeziębiłam się na początku ciąży i brałam lek homeopatyczny paragrippe i roztwór soli morskiej do nosa, oczywiście oprócz tego mleko z miodem i duuużo gorącej herbaty z cytryną i jakoś z tego wyszłam

Tak w ogóle dzień dobry wszystkim zamarzam dzisiaj brrr
takinna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości