Kosmetyki nr 1, potem trzeba klepać biedę - vol. 23 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-12, 14:09   #4981
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia
Dot.: Kosmetyki nr 1, potem trzeba klepać biedę - vol. 23

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Potrzebne, ale można zrobić przed ślubem.

A u nas okazało się, że to pic na wodę takie świstki z religii i i tak trzeba nauki przejść.

Chyba zależy od dzieci. My z bratem jesteśmy totalnie inni. Jak byliśmy mali to się "tłukliśmy", a jak byliśmy starsi to już nie, ale widać było, że my z innych światów pochodzimy i nie mieliśmy wspólnego języka. Teraz jak się spotykamy od święta, to pogadamy, ale też widać, że zupełnie inne światy i inny system wartości.
czyli potem wystarczą tylko te przedślubne ? no bo wiesz... ja może za parę lat teściową już zostanę, to dla mnie gorący temat ta religia

Ogólnie to dzieciaki tam sobie jaja robią z tej Kryśki na religii. Przed chwilą Ola mówiła że Kryśka powiedziała że każdy opętany w diabła się zamienia na co jej kolega rzekł z radością : "to super!- będę "opętywał" ludzi"

a Twój brat od Ciebie starszy czy młodszy? ale już teraz się nie kłócicie? bo ja to już czasem z mężem rozmawiam, że trzeba chyba wcześniej zrobić testament i zdecydować kto co ma dostać, bo oni się chyba nie dogadają potem jakby co

Edytowane przez dokia
Czas edycji: 2012-10-12 o 14:14
dokia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-12, 14:12   #4982
zalotnica83
Zakorzenienie

W wielu szkołach niestety nie ma etyki...a taki wybór powinien być
Ocena z żadnego świadectwa szkolnego nie ma znaczenia przy staraniach o ślub kościelny...trzeba zrobić bierzmowanie, zaliczyć nauki i tyle Wiecie co...a kiedys dostałam propozycje prowadzenia zajec o planowaniu rodziny w Kosciele w ramach tych przedmałżenskich nauk, ale sie nie zdecydowałam...jak mialabym komus wciskac ze tylko kalendarzyk i obserwacje śluzu, bo tabletki są bee to dziękuje
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-12, 14:13   #4983
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość

to mówisz że ich wybiera ""kur-wia" biskupia" - no to już wiadomo dlaczego są w szkołach takim popapraniem metodycznym :hahaha
Chyba, ale pewna nie jestem. Tak mi coś obiło.

Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Mi się to zawsze dziwne wydawało takie całowanie, jak dziewczyny były małe to nigdy ich nie całowałam po pupach, pipulkach, bo niby po co jak jest tyle innych miejsc do całowania Kiedyś nawet kolezance zwróciłam uwagę, bo jak przebierała małej pieluche to ja za kazdym razem po małej całowała.
Z moimi maluchami to tez nie tak całkiem kolorowo, właśnie się kłócą...no ale juz wyciągam babeczki czekoladowe bedzie dobrze
Ja pierdziu No mnie też jakoś pupka ani jej odwrotna strona nie ciągnęła. Raczej buźka, brzuszek, rączki..
Cytat:
Napisane przez sarraa Pokaż wiadomość
ech... oni i te ich procedury
Ale wiesz, nie wiem jak u was...

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2012-10-12 o 14:15
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-12, 14:14   #4984
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
czyli potem wystarczą tylko te przedślubne ? no bo to wiesz... ja może za parę lat teściową już zostanę, to dla mnie gorący temat ta religia

Ogólnie to dzieciaki tam sobie jaja robią z tej Kryśki na religii. Przed chwilą Ola mówiła że Kryśka powiedziała że każdy opętany w diabła się zamienia na co jej kolega rzekł z radością : to super!- będę "opętywał" ludzi"

a Twój brat od Ciebie starszy czy młodszy? ale już teraz się nie kłócicie? bo ja to już czasem z mężem rozmawiam, że trzeba chyba wcześniej zrobić testament i zdecydować kto co ma dostać, bo oni się chyba nie dogadają potem jakby co
mieliśmy kiedyś spotkanie na rekolekcjach z egzorcysta, kolega zapytał go dlaczego nie ma opętanych ateistów, a księdza zatkało, udał, że nie słyszał a sam najpierw poprosił o pytania
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-12, 14:15   #4985
Buniat
Zakorzenienie

u moich dzieci w szkole jest etyka (do wyboru)
ale żeby było śmieszniej, to zajęcia z etyki mają w środy i od razu 2h, i do ...... 16.15

ale okazało się, że podczas zapisu do szkoły można było wybrać: religię, etyku lub ........ nic
i o tym ludzie dowiedzieli się dopiero na zebraniu
myśleliśmy, że jest obowiązek religii lub etyki

zresztą dla mnie to nie istotne, bo i tak chodzą dzieci na religie
tzn. teraz już córka tylko
-----------------------------------------------------------
http://bogusiabloguje.blogspot.com/
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-12, 14:18   #4986
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
ok

U nas też, zaczął opowiadać jakie mogą być powody do unieważnienia małżeństwa. I tu podał przykład zatajenia chorób wenerycznych: jak kiedyś kobieta przychodzi do niego i mówi, że jej mąż ma zajęte" chorobą" genitalia... a my gęby otwarte i :" i co dalej? i co? jak to wyglądało? ksiądz nam powie jeszcze..."

Zalotka, Ty nie musisz iść Anię? Ja idę po mojego A już doczytałam, że są w domu
Ja dziś Anie odbierałam już o 11:35 także bardzo szybko kończy w piątki. Teraz dziewczyny wcinają babeczki, a potem zadanie domowe będziemy robić.
Nauczycielka mi dziś powiedziała, że Ania na apelu ma być ubrana na galowo, a tylko na głowie jakas korone a'la drzewo ma miec mamy co w weekend robić...
Stary 2012-10-12, 14:18   #4987
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez sarraa Pokaż wiadomość
mieliśmy kiedyś spotkanie na rekolekcjach z egzorcysta, kolega zapytał go dlaczego nie ma opętanych ateistów, a księdza zatkało, udał, że nie słyszał a sam najpierw poprosił o pytania
racja! opętanie chyba ima się tylko katolików to znaczy że to jest ZŁO

normalnie mnie oświeciłaś

Edytowane przez dokia
Czas edycji: 2012-10-12 o 14:22

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-12, 14:26   #4988
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
racja! opętanie chyba ima się tylko katolików to znaczy że to jest ZŁO

normalnie mnie oświeciłaś
Stary 2012-10-12, 14:26   #4989
zalotnica83
Zakorzenienie

Ja z bratem się nie kłóciłam, ale też nigdy wspólnego języka nie mięliśmy(chyba że przyprowadzał jakiś fajnych kolegów)...może tez dlatego że oprócz brata mam dwie siostry i zawsze tworzyłyśmy taką zgraną trójcę...a on zawsze był z boku. Do tej pory mieszkamy na tym samym osiedlu i nie wyobrazam sobie zeby było inaczej, choc pewnie kiedys bedzie...a dzis wieczorkiem idę do siostry na jakieś piciu Wszyscy mi sie dziwili albo nawet nie dowierzali, że chce drugą córe a nie syna...a ja czułam, że to może być głebsza relacja(pisze to tylko z moich doświadczen, bo pewnie sie zdaza ze brat z siostra mają super kontakt)
Stary 2012-10-12, 14:27   #4990
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
U mnie za 15 leczo bedzie gotowe. jak długo juz nie robiłam. Wyglada tak kolorowo i pysznie
Daj trochę

Cytat:
Dziewczyny, ma któraś z Was takie coś:
http://allegro.pl/stacja-pogody-baro...678128926.html

chodzi to za mną od początku sierpnia i nadal zastanawiam się czy warto kupować, bo nie wiem jak się sprawuje w dłuższym okresie czasu, a zamiast dwóch termometrów , barometru itp miałabym jedną taką "durnostojkę"
Też jestem ciekawa, bo mam i leży w pudełku Czeka aż wyremontuje się mieszkanie tż. Ciekawe czy to nastąpi jeszcze w tym roku

Cytat:
Ocena z żadnego świadectwa szkolnego nie ma znaczenia przy staraniach o ślub kościelny...trzeba zrobić bierzmowanie, zaliczyć nauki i tyle
Pamiętam, że w liceum ksiądz coś nam marudził, że jak ktoś wypisuje się z zajęć z religii to on wysyła list do parafii o tym fakcie i można mieć problem z zostaniem chrzestnym czy nawet później z wzięciem ślubu
Nie wiem po co, skoro to i tak nieprawda ...
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-12, 14:29   #4991
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Pamiętam, że w liceum ksiądz coś nam marudził, że jak ktoś wypisuje się z zajęć z religii to on wysyła list do parafii o tym fakcie i można mieć problem z zostaniem chrzestnym czy nawet później z wzięciem ślubu
Nie wiem po co, skoro to i tak nieprawda ...
no widzisz, ksiądz kłamał, a komu jak komu, ale jemu to nie wolno!!! instytucja strasząca ludzi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-12, 14:33   #4992
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
jeden sms przyszedł jeszcze dwa
Ja już mam paczuszkę! I przyjechał mój ulubiony Pan Kurier.

Tak gadacie o lekcjach religii, to powiem Wam, że ja w zasadzie nic takiego nie pamiętam, żeby jakieś głupie texty latały.

Własnie napisałam wniosek o wypisanie się z kościoła. Bijcie i krzyczcie na mnie, ale napisałam to pismo, bo dzisiaj dostalam list z parafii, że od ponad 9 lat nikt mnie nie widział w kościele(mała dzielnica, wszyscy się znają, księża non stop ci sami, nie wiem jakim cudem), że nie przyjęłam kolędy - nikogo w chacie nie było - no i mistrz dzisiejszego programu: nie dałam jako osoba pełnoletnia na remont kościoła. WTF? I najlepsze jest, że moja bliska przyjaciółka, która jest osobą bardzo wierzącą i chodzącą do kościoła co niedzielę, już kilka razy mi mówiła, że moja rodzina była wyczytywana na ogł. parafialnych, że się nie dokładamy I raczej nie dołożymy.
Stary 2012-10-12, 14:33   #4993
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Dokia chyba do Ciebie pytanie mam - jak się renderuje? chciałam przesłać film na YT
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-12, 14:35   #4994
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez cheneelle Pokaż wiadomość

Tak gadacie o lekcjach religii, to powiem Wam, że ja w zasadzie nic takiego nie pamiętam, żeby jakieś głupie texty latały.

Własnie napisałam wniosek o wypisanie się z kościoła. Bijcie i krzyczcie na mnie, ale napisałam to pismo, bo dzisiaj dostalam list z parafii, że od ponad 9 lat nikt mnie nie widział w kościele(mała dzielnica, wszyscy się znają, księża non stop ci sami, nie wiem jakim cudem), że nie przyjęłam kolędy - nikogo w chacie nie było - no i mistrz dzisiejszego programu: nie dałam jako osoba pełnoletnia na remont kościoła. WTF? I najlepsze jest, że moja bliska przyjaciółka, która jest osobą bardzo wierzącą i chodzącą do kościoła co niedzielę, już kilka razy mi mówiła, że moja rodzina była wyczytywana na ogł. parafialnych, że się nie dokładamy I raczej nie dołożymy.
o rany... to jeszcze lepsze niż religia z Kryśką
Stary 2012-10-12, 14:41   #4995
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
no widzisz, ksiądz kłamał, a komu jak komu, ale jemu to nie wolno!!! instytucja strasząca ludzi
Im wszystko wolno ale to my pójdziemy do piekła

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:

To już przegięcie....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-12, 14:42   #4996
zalotnica83
Zakorzenienie

Cieszę się, że mieszkam w dużym mieście na dużym osiedlu i jestem anonimowa...nikogo nie interesuje czy chodze do kościoła, czy daje na tace itp. Ja ogólnie nie jestem jakaś przeciwna religii, kościołowi tylko NIE LUBIĘ tam chodzić i już
Moja starsza siostra jeszcze próbuje się zmuszać, niedawno zamieszkała ze swoim facetem i postanowiła że będą taka idealną rodziną(z jej dziecmi)...wybrali się więc do Kościoła a tam kazanie, że rozwód to najwieksze zło, że dziecko powinien wychować biologiczny ojciec, że jak ktoś ma ślub kościelny to nie powinien znów wchodzić w żadne relacje, bo taki ślub zobowiązuje na całe życie...no i siostra w pewnym momencie zaproponowała żeby wyszli na lody...ale się wkurzyła...
Stary 2012-10-12, 14:44   #4997
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
Dokia chyba do Ciebie pytanie mam - jak się renderuje? chciałam przesłać film na YT
ale zadałaś pytanie po co ten rendering - to strasznie brzmi, masz po prostu zapisać film w formacie, który jest najlepszy dla danego portalu, każdy ma swój ulubiony format, wiec nie wiem jaki ma być w miejscu w jakim chcesz go umieścić. Najczęściej chyba publikuje się filmy w formacie AVI lub MP4 ....

u nas na wizażu to też podają jakie rozszerzenia ma mieć plik i jakie ma mieć wielkości dopuszczalne w MB, wynika to z faktu że każda strona w plikach css czy html ma zapisane informacje jakie pliki odtworzy online bo ma wbudowane takie a nie inne odtwarzacze

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Im wszystko wolno ale to my pójdziemy do piekła .
oni pójdą pierwsi !!! Na stówę!!!!!!!!!!!a Camel to już całkiem będzie szedł na przedzie , no nie??

Edytowane przez dokia
Czas edycji: 2012-10-12 o 14:45
Stary 2012-10-12, 14:46   #4998
aknowi88
Wtajemniczenie

Cytat:
ojej, masakra no pewnie reklam nie mozna oglądać bo to samo zuooo

Moja Ola natomiast chce abym ją wypisała z religii. Ja bym chciała aby z rok wytrzymała , bo wtedy ta ocena z końca roku, będzie na maturalnym, bo takie są przepisy oświatowe.
Opowiem o dwóch głupotach jakie zapamiętałam z Oli opowieści z lekcji religii: ich katechetka wciska im że zobaczyła Chrystusa w rosole jak jadła zupę w domu, a czasem Chrystusa widuje w makaronie też No i chyba najdziwniejsze z dziwactw, jakie moje dziecko przyniosło z religii to opowieść Pani, że chłopca (syna) całować można tyko w czółko, brzuszek lub jąderka
Nie wiem skąd one takie teorie mają, ale ta jest istnie nawiedzona no i ona ma dwóch synów, ale nawet nie mam ochoty myśleć jak ona ich całuje... to jacyś nienormalni ludzie
Dokia ja po Twoich postach to normalnie sikam u nas takich akcji nie ma
Cytat:
Zazdraszczam

Jezzuu, ja bym dziecko zabierała w te pędy z takiej religii Niezłe Pewnie byśmy mieli niezły ubaw w domu po takich opowieściach, ale chyba miałabym na babę oko, bo to z lekka nienormalne. Tak jak Jola pisała w dzisiejszych czasach to już podchodzi pod molestowanie.

Kurcze, ja antyklerykał, ale muszę przyznać, że w liceum mieliśmy fajnego księdza. Był bardzo miły, cichy, życzliwy, nieśmiały i non stop sie czerwienił. Naprawdę przesympatyczny gościu. Nic nikomu nie narzucał, dużo ciekawych rzeczy z życia opowiadał i tym zyskał przychylność klasy.
A w podstawówce mieliśmy takiego sk...syna katechetę, co dzieci bił po rękach i był nawiedzony. No niechbym się tylko dowiedziała, że mi ktoś dziecko bije.
Ludzie w tej branży to mają niestety często popitolone w głowie.

No, my z moim bratem sie nie dogadywaliśmy Z młotkiem za soba ganialiśmy
Bunia, kiedy mam dać Ci znać?

ja mam dwóch braci, jeden 8 a drugi 11 lat starszy więc z tym najstarszym rzadko gadałam bo był za dorosły a z tym trochę młodszym ciągle się tłukłam pomimo, że obrywałam to i tak dalej się biłam. a potem jak poszłam do liceum zaczął mnie traktować jak dorosłą i mamy super kontakt i z tym starszym teraz już też

Cytat:
no mi się też tak wydaje , że tylko bierzmowanie. Trzeba by zapytać znajomego księdza jakiegoś i to już teraz. Majka, też mogłabyś zapytać? Bo jeśli nie ma znaczenia czy na maturalnym przy religii jest kreska czy ocena to lepiej niech się wypisze z tej reli już teraz - tylko moja mama będzie biadolić bo : "bo ona mnie inaczej wychowała "
tak. wymagane jest tylko to co kościól ma w swoich papierach czyli sakarmenty. a na religię nikt nie zwraca uwagi.
my w liceum też dostaliśmy papier o naukach przedmałżeńskich więc mieliśmy to z głowy bo ksiądz nam uznał

Cytat:

niedługo to już chyba nic mnie nie zaskoczy

Dla całego świata to tylko dziecko, a dla mnie to dziecko jest całym światem!

aknowi88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-12, 14:52   #4999
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:

oni pójdą pierwsi !!! Na stówę!!!!!!!!!!!a Camel to już całkiem będzie szedł na przedzie , no nie??

Na miejscu Basi wkurzyłabym się Przepraszam bardzo czy kościół działa na zasadzie ZUS, że będąc osobą dorosła trzeba mu przekazywać regularnie pieniądze Bo inaczej przysyłają upomnienia Na remonty, ogrzewanie i aby ksiądz co roku zmieniał samochód
Nie, więc ogłaszanie wszem i wobec, że taka i taka nie płaci jest bezprawne ...

Edytowane przez paula600324
Czas edycji: 2012-10-12 o 14:54
Stary 2012-10-12, 14:56   #5000
Buniat
Zakorzenienie

hejka

to mamy 5000 postów

kto zakłada nowy wątek?
-----------------------------------------------------------
http://bogusiabloguje.blogspot.com/
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-12, 14:59   #5001
alytjow
Zakorzenienie

GG do alytjow

Cytat:
ojej, masakra no pewnie reklam nie mozna oglądać bo to samo zuooo

Moja Ola natomiast chce abym ją wypisała z religii. Ja bym chciała aby z rok wytrzymała , bo wtedy ta ocena z końca roku, będzie na maturalnym, bo takie są przepisy oświatowe.
Opowiem o dwóch głupotach jakie zapamiętałam z Oli opowieści z lekcji religii: ich katechetka wciska im że zobaczyła Chrystusa w rosole jak jadła zupę w domu, a czasem Chrystusa widuje w makaronie też No i chyba najdziwniejsze z dziwactw, jakie moje dziecko przyniosło z religii to opowieść Pani, że chłopca (syna) całować można tyko w czółko, brzuszek lub jąderka
Nie wiem skąd one takie teorie mają, ale ta jest istnie nawiedzona no i ona ma dwóch synów, ale nawet nie mam ochoty myśleć jak ona ich całuje... to jacyś nienormalni ludzie
Moj syn juz drugi rok nie chodzi, trudno, na swiadectwie mial napisane zwolniony, w szkole nie ma etyki, i nie słyszalam ze przepisuja jakas ocene na swiadectwo maturalne. u nas w parafi w klasie I ponadgimnazjalnej jest tzw kurs przedmałzenski/ szybko/ na to chodził, ma to zaliczone, a reszta ... no trudno... do kosciola tez ciezko go zapedzic....
alytjow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-12, 15:00   #5002
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:

Na miejscu Basi wkurzyłabym się Przepraszam bardzo czy kościół działa na zasadzie ZUS, że będąc osobą dorosła trzeba mu przekazywać regularnie pieniądze Bo inaczej przysyłają upomnienia Na remonty, ogrzewanie i aby ksiądz co roku zmieniał samochód
Kościól nie ma prawa tak robić, kościół by chciał abyśmy dziesięcinę płacili. Ale w obecnych czasach musiałby się z tych dziesięcin opodatkować. A oni przecież nie mają dochodów , nie płacą podatków. Powiem tak, gdyby kościół normalnie prowadził działalność gospodarczą, to może bym płaciła na ich remonty bo by mi wystawili rachunek a tak to niech się gonią. A ja płace niestety ale jak coś z tego mam. Ostatnio wykombinowałam że jak nocuję w hotelu to wybieram te hotele gdzie mają sale konferencyjne i proszę aby mi wystawili fakturę za wynajem sali szkoleniowej i wtedy nie płacę podatków z dochodów i VAT za tę wartość z noclegów nareszcie więc mogę sypiać po lepszych hotelach a nie kombinować gdzie najtaniej. Ale pytam o te możliwość jak dzwonię do danego hotelu- jak to nie problem dla nich to korzystam z ich usług, jak problem, to szukam innego
I gdyby w końcu nastał taki porządek w kościołach to bym pomyślała nad tym , aby ich wspomóc, jak nie ma rachunku to nie będę wspierać takiej szarej strefy jak mnie zapytają w kościele to też powiem że i owszem zapłacę jak mi wystawią rachunek, a jak nie to nie zapłacę i jeszcze powiem że zgłoszę do US

Z drugiej strony to dobrze że nie ma już czasów dziesięcin, wyobrażacie sobie że 10% ze swych zarobków oddajecie nonstop na kościół???????????????

Edytowane przez dokia
Czas edycji: 2012-10-12 o 15:07
Stary 2012-10-12, 15:04   #5003
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
A czy nie zakazali wyczytywania takiego? Wiem, że mieli, ale czy doszło do skutku
Ja bym poszła i zrobiła awanturę, bo przecież nigdzie nie jest napisane, że musisz płacić, bo to przecież nie jest żaden podatek. Pazerne szuje
Nie sądzę, żeby tak łatwo poszło Ci z wypisaniem się...
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-12, 15:05   #5004
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez alytjow Pokaż wiadomość
Moj syn juz drugi rok nie chodzi, trudno, na swiadectwie mial napisane zwolniony, w szkole nie ma etyki, i nie słyszalam ze przepisuja jakas ocene na swiadectwo maturalne. u nas w parafi w klasie I ponadgimnazjalnej jest tzw kurs przedmałzenski/ szybko/ na to chodził, ma to zaliczone, a reszta ... no trudno... do kosciola tez ciezko go zapedzic....
Bogusiu, to błąd!!! Zwolniony może być z w-f, ale nie z religii. Powinien mieć tam wykreskowane bo to jest przedmiot nieobowiązkowy. Natomiast jeśli chodzi o ocenę, to na maturalnym jest ostatnia ocena jaką uczeń zdobył z danego przedmiotu. Wiem na stówę, bo przecież w zeszłym roku doprowadzałam w zastępstwie klasę maturalną, i moi tak właśnie od drugiej klasy rezygnowali z religii i w kadrach wyszukały że w takim przypadku wpisuje się ostatnią ocenę, tak jakby uczeń skończył ten przedmiot w pierwszej klasie.

Kiedyś skreślaliśmy słowo "etyka" z miejsca na świadectwie oznaczonego jako "religia/etyka" , ale po tej sprawie:
http://www.lex.pl/czytaj/-/artykul/k...rawa-czlowieka
Dyrektor zakazał skreślania. Jest albo ocena , albo tylko kreska że się nie odbyły żadne zajęcia w ramach tych przedmiotów dla danego ucznia.

Edytowane przez dokia
Czas edycji: 2012-10-12 o 15:15
Stary 2012-10-12, 15:14   #5005
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
o rany... to jeszcze lepsze niż religia z Kryśką

Cytat:
Cieszę się, że mieszkam w dużym mieście na dużym osiedlu i jestem anonimowa...nikogo nie interesuje czy chodze do kościoła, czy daje na tace itp. Ja ogólnie nie jestem jakaś przeciwna religii, kościołowi tylko NIE LUBIĘ tam chodzić i już
Moja starsza siostra jeszcze próbuje się zmuszać, niedawno zamieszkała ze swoim facetem i postanowiła że będą taka idealną rodziną(z jej dziecmi)...wybrali się więc do Kościoła a tam kazanie, że rozwód to najwieksze zło, że dziecko powinien wychować biologiczny ojciec, że jak ktoś ma ślub kościelny to nie powinien znów wchodzić w żadne relacje, bo taki ślub zobowiązuje na całe życie...no i siostra w pewnym momencie zaproponowała żeby wyszli na lody...ale się wkurzyła...
a ja co ze wsi?
Po prostu moje osiedle to osiedle domków jednorodzinnych, przekazywanych sobie z pokolenia na pokolenie. Wszystkie dzieci chodzą tu do szkoły, na rynku każdy każdemu mowi dzień dobry.

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
A czy nie zakazali wyczytywania takiego? Wiem, że mieli, ale czy doszło do skutku
Ja bym poszła i zrobiła awanturę, bo przecież nigdzie nie jest napisane, że musisz płacić, bo to przecież nie jest żaden podatek. Pazerne szuje
Nie sądzę, żeby tak łatwo poszło Ci z wypisaniem się...
Nie wiem czy zakazali czy nie, ale mojej przyjaciółce nie zarzucę kłamstwa, bo to co mowi, jest bardzo realne.
M. się ostatnio wypisał z kościoła, co prawda na złość matce robił, ale udało mu sie to w przeciągu 2 tygodni załatwić.
Stary 2012-10-12, 15:15   #5006
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
ale zadałaś pytanie po co ten rendering - to strasznie brzmi, masz po prostu zapisać film w formacie, który jest najlepszy dla danego portalu, każdy ma swój ulubiony format, wiec nie wiem jaki ma być w miejscu w jakim chcesz go umieścić. Najczęściej chyba publikuje się filmy w formacie AVI lub MP4 ....
napisałam przecież, że na YT chyba się nie zrozumiałyśmy myślałam, że polecisz mi jakiś program i powiesz jak się to robi. bo w jakim formacie zapisuje się filmy, to wiem no nic, sama sobie poradziłam

Edytowane przez moniak85
Czas edycji: 2012-10-12 o 15:18
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-12, 15:17   #5007
alytjow
Zakorzenienie

GG do alytjow

Cytat:
Bogusiu, to błąd!!! Zwolniony może być z w-f, ale nie z religii. Powinien mieć tam wykreskowane bo to jest przedmiot nieobowiązkowy. Natomiast jeśli chodzi o ocenę, to na maturalnym jest ostatnia ocena jaką uczeń zdobył z danego przedmiotu. Wiem na stówę, bo przecież w zeszłym roku doprowadzałam w zastępstwie klasę maturalną, i moi tak właśnie od drugiej klasy rezygnowali z religii i w kadrach wyszukały że w takim przypadku wpisuje się ostatnią ocenę, tak jakby uczeń skończył ten przedmiot w pierwszej klasie.
dobra, sprawdzilam na swiadectwie, ma wykreskowane, przepraszam, ale ja jak dostaje oceny czastkowe to zawsze mam napisane zwolniony
musze zapamietac aby powiedziec wych o tej przepisywanej ocenie, wiem ze jak przedmiot sie konczy to ta ocene sie przepisuje, ale nie wiedzialam ze jak nie chodzi na religie to tez, dla nas lepiej
alytjow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-12, 15:20   #5008
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
Kościól nie ma prawa tak robić, kościół by chciał abyśmy dziesięcinę płacili. Ale w obecnych czasach musiałby się z tych dziesięcin opodatkować. A oni przecież nie mają dochodów , nie płacą podatków. Powiem tak, gdyby kościół normalnie prowadził działalność gospodarczą, to może bym płaciła na ich remonty bo by mi wystawili rachunek a tak to niech się gonią. A ja płace niestety ale jak coś z tego mam. Ostatnio wykombinowałam że jak nocuję w hotelu to wybieram te hotele gdzie mają sale konferencyjne i proszę aby mi wystawili fakturę za wynajem sali szkoleniowej i wtedy nie płacę podatków z dochodów i VAT za tę wartość z noclegów nareszcie więc mogę sypiać po lepszych hotelach a nie kombinować gdzie najtaniej. Ale pytam o te możliwość jak dzwonię do danego hotelu- jak to nie problem dla nich to korzystam z ich usług, jak problem, to szukam innego
I gdyby w końcu nastał taki porządek w kościołach to bym pomyślała nad tym , aby ich wspomóc, jak nie ma rachunku to nie będę wspierać takiej szarej strefy jak mnie zapytają w kościele to też powiem że i owszem zapłacę jak mi wystawią rachunek, a jak nie to nie zapłacę i jeszcze powiem że zgłoszę do US

Z drugiej strony to dobrze że nie ma już czasów dziesięcin, wyobrażacie sobie że 10% ze swych zarobków oddajecie nonstop na kościół???????????????
to tak jak z opłatami za akty, zaświadczenia itp, nie dają rachunku
Stary 2012-10-12, 15:20   #5009
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Ale stron do nadrobienia ... Tak Was temat koscielny rozkrecil . Ja w LO tez fajnego ksiedza mialam duzo filmow ogladalismy o aids z nami dyskutowal - wiec chodzilam , nic ocena ze swiadectwa nie dawala bo I tak poradnie I nauki trzeba bylo odbyc.

Basia jeszcze musisz miec swiadkow do apostazji bo inaczej nie przejdzie. Ja bym odpisala do Kosciola ze nie wyrazilas zgody na przetwarzanie Waszych dance I udostepnianie ich publiczne. Ze ze wzgledu na nagminne lraktyki lamania przepisow o ochronie danych osobowych bedziesz zmuszona zglosic ten fakt odpowiednim organom, natomiast publiczne nawolywanie jest juz proba wyludzenia. Pojedzie Im w piety .
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-12, 15:21   #5010
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy zakazali czy nie, ale mojej przyjaciółce nie zarzucę kłamstwa, bo to co mowi, jest bardzo realne.
M. się ostatnio wypisał z kościoła, co prawda na złość matce robił, ale udało mu sie to w przeciągu 2 tygodni załatwić.
A ja nie mówię, że kłamie, wieśniaro Tylko w Sando była afera, bo ksiądz właśnie tak wyczytywał, wierni się wkurzyli i zrobili gdzieś donosik, ale nei wiem dokłądnie jak to było

Serio? To tylko pozazdrościć
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości