Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-12, 20:10   #4741
asiejka86
Rozeznanie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Dobry wieczór wszystkim mamusiom
Moja Księżniczka kończy dziś 2 tygodnie i jest już cwana jak cholera. Jak wyszłyśmy ze szpitala to spała w dzień po 5 godzin, potem jadła i znowu sen - gorzej było w nocy, bo aż tak się spać nie chciało i mama się trochę męczyła. Tydzień temu odwiedzili nas goście, więc przygotowałam trochę jedzonka i niemądrze skusiłam się na nie - Julka płakała, bo bolał ją brzuszek i przyzwyczaiła się do noszenia. Ostatnio z mężem pół nocy przetrzymaliśmy ją z płaczem - bo najlepiej było jej przy cycku - dwa łyki i tulenie i za chwilę to samo. Dziś też trochę powyła, ale zdecydowanie się uspokoiła. Ze spaniem u nas różnie - wieczorem zasypia na jakieś 4 godziny, potem zje i śpi 2, a potem to najczęściej są jakieś 3 godziny aktywności albo jedzenie co godzinę. Nad ranem zasypia na kolejne 3 godziny, a potem staram się ją trochę przetrzymywać, żeby lepiej spała w nocy. Dziś była u nas piękna pogoda i Mała spała na spacerze 3 godziny. Potem zjadła i znowu śpi - boję się tej nocy - pewnie będzie chciała się tulić, a nie spać
Ogólnie to mam bardzo ograniczone menu - nabiał odpada - Małą wysypuje, słodkie - to samo, sałatki itp. - boli brzuszek - na razie żywię się drobiem, rosołem, delikatnymi wędlinami i gotowaną marchewką, buraczkami i jabłkami- ciekawe kiedy mi to całkiem obrzydnie
Ale choć to trochę męczące - uwielbiam moją córeczkę i dla niej zniosę wszystko. Jest taka słodka, że ciągle bym ją całowała i tuliła - choć wiadomo, że trzeba robić inne rzeczy.
Aaa i czy wasze dzieci tez robią "kupy po pachy"? Julka czasem jak walnie kupala to aż na plecach wyjdzie i muszę ja całą przebierać - jej rekord to 3 pary body i śpiochów w jedną noc
Położna była już u nas 3 razy i cały czasu umawia się na następne wizyty. Radziła, żeby nie używać chusteczek do pupy tylko wodę i waciki - jak to określiła - chłopcom można serwować chustki do woli, ale dziewczynki są delikatne i zwykła woda jest dużo lepsza. W dzień się do tego stosuję, ale w nocy idę na łatwiznę i sięgam po chusteczki
Ale się rozpisałam - zmykam się umyć póki Mała jeszcze śpi, bo jak się obudzi to będzie amam robić.

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Jest skala. Na wykresie ktg na dole jest zapis skurczów. I tam jest skala do 100.
Z tą skalą to trzeba brać poprawkę - jak byłam w szpitalu to polożne mówiły, że szczupłe osoby odczuwają skurcz np na poziomie 50, a te, które maja więcej ciałka ten sam skurcz mogą odczuć na poziomie 10.

A co do wagi - jestem 2 tygodnie po cc i został mi już tylko mały brzuszek - mieszcze się w rzeczy sprzed ciąży i bardzo mi to pasuje - marzę jeszcze żeby brzuszek zniknął całkowicie...

Edytowane przez asiejka86
Czas edycji: 2012-10-12 o 20:11
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 20:15   #4742
kraven
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Kraven proponuje zrobić dziewczynom zbiorowe za tego fb
Zgadzam się

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość

Z tą skalą to trzeba brać poprawkę - jak byłam w szpitalu to polożne mówiły, że szczupłe osoby odczuwają skurcz np na poziomie 50, a te, które maja więcej ciałka ten sam skurcz mogą odczuć na poziomie 10.

A co do wagi - jestem 2 tygodnie po cc i został mi już tylko mały brzuszek - mieszcze się w rzeczy sprzed ciąży i bardzo mi to pasuje - marzę jeszcze żeby brzuszek zniknął całkowicie...
O to jest dla mnie nadzieje, że nie będzie tak boleć

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 20:16   #4743
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny i mam pytanie. Bo czytam o tych rodzajach oddychania przy porodzie. Czy to faktycznie jest tak kolorowo, że jest się w stanie przy porodzie myśleć o rodzajach oddechu? Bo wiem, że położna na pewno mówi jak oddychać, ale czy to jest takie proste przy tym całym zamieszaniu??
Ja sluchalam dokladnie co mowi polozna. Sama nie bylam w stane myslec racjonalnie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Moje samozaparcie na nic się zdało,bo Kubuś wstaje co godzine,albo i co pół i nie produkuję aż tyle mleka,żeby zdążyć je spasteryzować,ostudzić i mu podać,dlatego mąż pojechał kupić bebilon,mam nadzieję,że małemu podpasuje.Będę podawać mu trochę swojego i troche sztucznego przez 2 dni.Oby to pomogło,bo Kuba nadal żółtawy
W ogóle to jaja jak my dzis karmiliśmy Kubusia
tzn.ja strzykawką z rurką i na palcu,ale mój mąż przystawiony z laktatorem do mojej piersi i odciągał mi mleko,co by nie tracić czasu,bo mały dziabąg głodny

?
Niezle to musialo wygladac
Kurcze no ze tez ta wstretna zoltaczka tak dlugo trzyma.

A w ogole zazyczylam sobie na kolache hamburgera i Karmi

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 20:18   #4744
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny i mam pytanie. Bo czytam o tych rodzajach oddychania przy porodzie. Czy to faktycznie jest tak kolorowo, że jest się w stanie przy porodzie myśleć o rodzajach oddechu? Bo wiem, że położna na pewno mówi jak oddychać, ale czy to jest takie proste przy tym całym zamieszaniu??
Przy pierwszym partym skurczu kompletnie nie posłuchałam nikogo, ale nie dlatego, że chciałam być mądrzejsza, po prostu jakoś tego nie ogarnęłam. Ale jak minął ten skurcz to poprosiłam żeby jeszcze raz wytłumaczyli mi co mam robić i ja to grzecznie zrobię. Więc da się nad tym zapanować
Stary 2012-10-12, 20:42   #4745
gda
Zakorzenienie

No co za dzieciak z tego syna mego! Cały dzień maruda, został z tatą na 3 godzinki i non stop spał!!!

Teraz wróciłam, mąż skoczył do kolegi, a mały mi skrzeczy przy cycu
Złośliwiec...

Kupiliśmy mu kropelki Bio Gaia - probiotyk. Mam nadzieję, że pomoże....
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 20:53   #4746
marta1986222
Zakorzenienie

My już po kąpieli i jedzonku,mała do łóżeczka a ja pędzę do łazienki wziąść prysznic

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Gda co kupiłaś?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 20:54   #4747
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Jest skala. Na wykresie ktg na dole jest zapis skurczów. I tam jest skala do 100.

Tak, ale ogólnie mi chodzi jaka jest skala. tzn, takie jak są te porodowe, to te się jeszcez jakoś mieszczą w skali? Kurcze nie wiem, czy wiesz o co mi chodzi...
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 20:56   #4748
maggie123
Zakorzenienie

no i pierwszy raz za nami
masakra...
bez żelu się nie obyło
niby wszystko pięknie zagojone a ja czułam, jakbym tam miała jedną wielką bolącą ranę, którą ktoś podrażnia.
coś mi sie wydaje, ze szybko tego nie powtórzymy...
Dziewczyny już PO u Was bez problemu? czy to tylko ja jestem jakaś dziwna? I co mogę z tym zrobić?
Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Colds czyli trzeba w nocy jednak usiąść i dzieciaczka tak karmić, żeby ładnie jelitka pracowały?

Kurczaki a Sonia nie chce mi ssać lewego cyca bo tam jest go mniej i słabiej leci, więc musi więcej się napracować. Od początku moja prawa pierś produkowała więcej pokarmu, bo to było widać po spaniu małej, jak ja karmiłam z lewej to krócej spała jak z prawej to dłużej.

Zastanawiam się co robić czy pobudzić laktacje w tej lewej odciągając laktatorem i pić herbatki na laktacje czy sprawę zostawić. Ale je nie chce byc potem madonną z wielkim prawym cycem buu.

Boshe gościu robi ten sufit, ponad godzinę zeszło mu zbicie tej uszkodzonej płyty, do tego śmierdzi niemożliwie. Jak pójdzie to wietrzenie maksymalne zrobię.

Pewnie słyszałyście, że nasz premiero pragnie przedłużyć urlop macierzyński do jednego roku, hmm pytanie co z jego planów wyjdzie
ta... ciekawe co z tego będzie. Pewnie jak zwykle nic. Poza tym, co to za łaska, skoro jak ktoś będzie chciał roczny macierzyński to ma być płatny 80%? No i poza tym, nawet jeśli weszłoby to w życie, my się już przecież nie załapiemy. Mój 24 tygodniowy macierzyński kończy się 1 lutego (potem mam plan wykorzystać jeszcze 26 dni urlopu za 2012r. i 14 dni z 2011)
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Maggie dojrzałam na FB Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin dużo radości i pociechy z Zuzanki. No pijemy
Dzięki Asiulka, Marta, Dearlie
właśnie zamierzam karmi sobie urodzinowo strzelić więc i Was częstuje
ech... stara dupa ze mnie juz... a 2 dni temu jak byłam na spacerze zaczepiła mnie jakaś starsza pani piejąc z zachwytu nad naszym wózkiem: "jaki to on piękny i w maryjnym kolorze i dzidziuś taki śliczny (dzidziusia to widziała tylko oczka i nosek) i jaka to pani śliczna, taka chudziutka nie to co te teraz, co biorą antykoncepcję" a później rozwaliła mnie pytaniem" A pani to choć pełnoletnia":ha haha: powstrzymałam się od odpowiedzi, że za 2 lata studnie mi 30-stka

A Zuzanka dziś kończy 8 tygodni. I mój szkrab już taki duży się zrobił. 4600 waży klocuszek już.

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.

czy wasze maluchy tez tak sie krztusza mlekiem?

dzisiaj w nocy mialam chwile grozy mala tak mi sie zakrztusila a ja nie moglam nic zrobic! jak dorosly czlowiek, oczy otworzyla i zaczela sie krztusic i powietrze ciezko lapala. jak jej przeszlo to sie poplakalam ze nie moglam jej w zaden sposob pomoc. masakra jakas !! oby nigdy wiecej.

ja sie smieje ze mam baby banana. non stop mam dobry humor i ogolnie duzo energii. oby tak zostalo.
krztusi się i Zuzia. Mleko za szybko płynie a ona nie nadąża łykać. Całe szczęście wystarczy delikatne polkepanie po plecach i jest ok. Ale jakby mi strzeliła numer jak Sonia Bafi, to nie wiem, czy potrafiłabym zachować zimną krew...
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ojeeeju ja też dziś mam koszmarek

Nie wiem czy Henio się nie zorientował, że jak go trzymam tak "na siedząco", to mniej boli brzuszek i teraz już leżeć nie chce! Zasypia na rękach skulony, tylko go odłożę i znów stęka i się pręży...

A tak w ogóle, to pediatra wspomniała coś o nietolerancji laktozy i się tak zastanawiam ile miesięcy będę się tak męczyć
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Spokojnie, większość dzieci wyrasta z tego. Wiadomo póki karmisz to musisz odstawić nabiał, ale potem się zacznie wprowadzanie stałych pokarmów to będzie inaczej. Głowa do góry ten czas szybko minie
Dzięki Asiu za odp. Też się zastanawiam ile dietę beznabiałową trzeba trzymać. Gda lekarka zaleciła Ci jakieś witaminy ze względu na brak nabiału - ech.. tak mi trudno wytrzymać bez mleka...
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Właśnie zorientowałam się, że dzisiaj piątek, więc razem z kraven i I_K zaczynamy dzisiaj 39 tydzień!

JUŻ KOŃCÓWKA!! Gratulacje Dearlie!! powinnaś min. 10 ruchów dziennie czuć chyba. Kochana, ja bym też strasznie panikowała, gdybym mniej ruchów czuła i od razu śmigałabym na ip na ktg
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Mlekiem nie ale herbatką tak.
Za każdym razem jak pije to mu wleci nie tam gdzie ma.
Za to raz sie zdarzyło jak tż go nosił do odbeknięcia to mu sie mleko do gardła wróciło i troche zwymiotował i wtedy sie ostro krztusił co doprowadziło mnie prawie do zawału.
Malutek oczka miał czerwone i wilgotne a ja mało sie nie poryczałam.

W ciąży stres, jak sie urodzi też stres
Kochana i tak do późnej starości
Cytat:
Oczywiście, że z nami... A tak się zapierałam, że w życiu z dzieckiem nie będę spała!

Mi jest na razie wygodniej - nawet ze względu na to, że jak raz miał spać w łóżeczku, to ja głowę cały czas miałam uniesioną, żeby go widzieć, czy się nie dławi/dusi/czy oddycha itp.
A tak to śpi w moich objęciach, uwielbiam to!
Ale tatuś dał nam jeszcze tydzień spania razem, a potem do łóżeczka i koniec.

Właśnie ja karmiłam w nocy na leżąco - wywalałam cyca i dalej spać. No a teraz trzeba usiąść i nie zasnąć, żeby nie wypadł z rąk...

Ja 3 tygodnie po cesarce... Powolutku znika, ale do mojego idealnie płaskiego brzucha jeszcze daleeeka droga! I mi nadal stoi na tych 63 kg, czyli 8 kg do starej wagi. Tzn. gdyby nie brzuch, to reszta może taka zostać, bo mam fajną pupę teraz

Karmi faktycznie niesamowite! Słyszałam gdzieś, że to bzdura że wspomaga laktację, ale napiłam się raz i w nocy lało się strumieniami, więc to na pewno nie przypadek
Gda, no właśnie to uczucie, gdy leży się przy Maluszku... nie do opisania i tak trudno zrezygnować...
U mnie waga, jak stanęła na 50 kg to stoi.. A jeszcze 2 trzeba zrzucić i będzie jak przed ciążą... Zobaczymy, czy mnie w nocy nawał mleczny po karmi nie zaleje

właściwie to Zuzanka uwielbia rozkładać się na naszym łóżku - tam potrafi spać sama nawet do godz. 10
i zdjęcie z cyklu "mamo daj mi już spokój i przestań ganiać za mną z aparatem"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PA090518.jpg (91,6 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PA080499.jpg (62,2 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PA030299.jpg (79,7 KB, 60 załadowań)

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-10-12 o 21:07
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 20:56   #4749
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
My już po kąpieli i jedzonku,mała do łóżeczka a ja pędzę do łazienki wziąść prysznic

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Gda co kupiłaś?
Nic... Bo nie było żadnej z tych rzeczy, których szukałam
Odebrałam za to parkę

I zrobiłam apteczno-kosmetyczne zakupy, to trochę mój zakupoholizm zaspokoiło

A ta nietolerancja laktozy, to jest laktoza w mleku moim, nie krowim!
Bo mleko matki jest takie słodkie, że ma trochę laktozy w sobie i dzidzi nie potrafi strawić...

Maggie - nam kazała odstawić witaminę D i K i mi brać jakieś witaminy, gdzie D i K są. Kupiłam Centrum i będę brać.

Powiedziała za to, że twaróg (tylko nie za tłusty) mogę jeść.
Najbardziej mam się wystrzegać konserwantów, czyli do chlebka oliwę zamiast masła i samemu sobie upiec schabik do kanapek.
Plus zero surowych owoców/warzyw. Jako owoce poleciła mi jedzenie słoiczków dla dzieci.

Właśnie jem owsiankę z jabłkiem i morelą
Stary 2012-10-12, 21:08   #4750
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Maggie - nam kazała odstawić witaminę D i K i mi brać jakieś witaminy, gdzie D i K są. Kupiłam Centrum i będę brać.
Ze względu na kolkę?
Stary 2012-10-12, 21:22   #4751
maggie123
Zakorzenienie

Agaton! witaj z nami! wracaj szybciutko do zdrówka i niech tam wszystko szybko się goi
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Chwalę sięęęe...

Melcia ciągnie smoczka

Nie żebym za wszelką cenę chciała Ją, momentami, uciszyć..
super
Cytat:
Maggie sto lat sto lat!!!!!!!!!!!!!!!!!! albo nawet i 200 co byś się prawnukai nacieszyła porządnie

btw Asiulka, Maggie- co to za konspira że wy się macie na fb a ja nie ?!
Cytat:
Maggie wszystkiego naj. Ja też bym chciała dołaczyć do kręgu fb

A co do wiosennego spotkania w Poznaniu to jestem za
Kraven, Tamlin. Sojka dzięki - to by było... prawnuki, pra pra wnuki... jakby w dobrym zdrowiu i kondycji to czemu nie

z fb to szystko przez dietę Asiulkową
Cytat:
jeśli wytłumaczą nie na skurczu, na skurczu spróbujesz i jeszcze raz wytłumaczą to załapiesz na pewno i warto słuchać położnych. Bo oddech niesamowicie pomaga

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
na plecach jamistego takiego 1cm na 0,5 cm

bylismy u ortopedy.niestety musi nosic te spodnki 6 tyg.bo na pieluchowannie jest za pozno
oj biedactwo... długo będzie nosić te spodenki?
Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór wszystkim mamusiom
Moja Księżniczka kończy dziś 2 tygodnie i jest już cwana jak cholera. Jak wyszłyśmy ze szpitala to spała w dzień po 5 godzin, potem jadła i znowu sen - gorzej było w nocy, bo aż tak się spać nie chciało i mama się trochę męczyła. Tydzień temu odwiedzili nas goście, więc przygotowałam trochę jedzonka i niemądrze skusiłam się na nie - Julka płakała, bo bolał ją brzuszek i przyzwyczaiła się do noszenia. Ostatnio z mężem pół nocy przetrzymaliśmy ją z płaczem - bo najlepiej było jej przy cycku - dwa łyki i tulenie i za chwilę to samo. Dziś też trochę powyła, ale zdecydowanie się uspokoiła. Ze spaniem u nas różnie - wieczorem zasypia na jakieś 4 godziny, potem zje i śpi 2, a potem to najczęściej są jakieś 3 godziny aktywności albo jedzenie co godzinę. Nad ranem zasypia na kolejne 3 godziny, a potem staram się ją trochę przetrzymywać, żeby lepiej spała w nocy. Dziś była u nas piękna pogoda i Mała spała na spacerze 3 godziny. Potem zjadła i znowu śpi - boję się tej nocy - pewnie będzie chciała się tulić, a nie spać
Ogólnie to mam bardzo ograniczone menu - nabiał odpada - Małą wysypuje, słodkie - to samo, sałatki itp. - boli brzuszek - na razie żywię się drobiem, rosołem, delikatnymi wędlinami i gotowaną marchewką, buraczkami i jabłkami- ciekawe kiedy mi to całkiem obrzydnie
Ale choć to trochę męczące - uwielbiam moją córeczkę i dla niej zniosę wszystko. Jest taka słodka, że ciągle bym ją całowała i tuliła - choć wiadomo, że trzeba robić inne rzeczy.
Aaa i czy wasze dzieci tez robią "kupy po pachy"? Julka czasem jak walnie kupala to aż na plecach wyjdzie i muszę ja całą przebierać - jej rekord to 3 pary body i śpiochów w jedną noc
Położna była już u nas 3 razy i cały czasu umawia się na następne wizyty. Radziła, żeby nie używać chusteczek do pupy tylko wodę i waciki - jak to określiła - chłopcom można serwować chustki do woli, ale dziewczynki są delikatne i zwykła woda jest dużo lepsza. W dzień się do tego stosuję, ale w nocy idę na łatwiznę i sięgam po chusteczki
Ale się rozpisałam - zmykam się umyć póki Mała jeszcze śpi, bo jak się obudzi to będzie amam robić.

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

mojej się zdarzyło 3 razy ostatnio zaskoczyć mnie niespodzianką, z którą nie wiedziałam jak sobie poradzić.. jak zdjąć body przez główkę, żeby głowka czysta została
W ciągu dnia też używam przegotowanej wody i wacików a w nocy i na wyjścia chusteczek
Cytat:
Nic... Bo nie było żadnej z tych rzeczy, których szukałam
Odebrałam za to parkę

I zrobiłam apteczno-kosmetyczne zakupy, to trochę mój zakupoholizm zaspokoiło

A ta nietolerancja laktozy, to jest laktoza w mleku moim, nie krowim!
Bo mleko matki jest takie słodkie, że ma trochę laktozy w sobie i dzidzi nie potrafi strawić...

Powiedziała za to, że twaróg (tylko nie za tłusty) mogę jeść.
Najbardziej mam się wystrzegać konserwantów, czyli do chlebka oliwę zamiast masła i samemu sobie upiec schabik do kanapek.
Plus zero surowych owoców/warzyw. Jako owoce poleciła mi jedzenie słoiczków dla dzieci.

Właśnie jem owsiankę z jabłkiem i morelą
jutro na śniadanko będzie twarożek zatem

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-10-12 o 21:24
Stary 2012-10-12, 21:24   #4752
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25;37039959[B
]dziewczyny powiedzcie mi czy wasze dzieci tez oprócz tego ze czasem spia to ryczą albo wręcz się drą albo wisza na cycku??? Bo ja nie wiem no czuje sie sama z tym wszystkim bo moje dziecko ciagle wisi na cycku u mnie ze czasem juz sie wscieka bo juz nic z zadnej piersi nie leci a on jesc chce, czasem se spi w dzien a jak nie wisi na cycku i nie spi to sie drze i ani przytulanie ani cycek nic nie skutkuje nic go nie boli a sie drze no... czasem tylko bardzo rzadko powiedziała bym se lezy i mysli o czyms albo jak do niego gadam to sie patrzy i dziwi o czym to ja mówie powiedzcie ze wy macie to samo z dziecmi no....[/B]

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

mi brzuch maleje powoli a prawie 3 tygodnie po cc jestem ... no juz zapinam sie w płaszcz co sie nie zapinałam jeszcze 3 dni temu do wagi z przed ciązy jeszcze mni 3 kg zostało teraz spada mi tak około o,5 kg dziennie czasem 0,5 na dwa dni... no ale spada a bałam sie ze zostanie mi to wszystko a juz w sumie 19 kg spadło mi
ale jeszcze mnie czeka odchudzanie aby spadło do 60 kg
Lusia a próbowałaś smokiem, bo dla mnie to on sobie smoczka zrobił z twojego cyca i bardziej wygląda na to, że nie jest głodny tylko ma mocny odruch ssania.

A z wagą super

Ja się nie chwalę, bo moja ciążowa waga przy waszych to tzw piórkowa. Ważę obecnie 58kg a chciałabym dobić do 55kg jako stała bo przed ciążą ważyłam miedzy 58-59kg.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Chwalę sięęęe...

Melcia ciągnie smoczka

Nie żebym za wszelką cenę chciała Ją, momentami, uciszyć..
Superaśnie moja smoka załapała gdzieś po 3 tygodniach, teraz jak jej ucieknie to trzeba jej podać bo daje sygnały "matka smoczek" inaczej takie delikatne podpłakiwanie a jak nie przyjdę to za chwilę jest ryk na maksa o tak jak np teraz

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ja mam lewego większego. I przystawiam Matiego do prawego częściej i jak na razie bez efektu.

dzięki za cynk. Maggie sto lat kochana

Odstawisz mleko i już. Do roku samo powinno minąć. pauli tak jakoś minęło.

O matko, współczuję.

To Was mamusia ugościła.

Muszę spróbować. A zwykłe piwko tak nie działa

Czyli próbować warto a jak będzie się okaże w praniu. Jedyny plus jaki widze to przy tej lewej lepiej zasypia i się wycisza, natomiast prawa to ciężka praca bo leci z niej konkretnie i musi cały czas łykać - czasem mam aż obawy czy się nie zakrztusi chociaż, zdarza jej się jak zbyt łapczywie je. I powiedzcie mi czy wy też czasem słyszycie jak wasze dzieci ssają pierś jak to jedzenie wraz z powietrzem wpada do żołądka - bo ja słyszę taki dźwięk połykanego mleka wraz z powietrzem.

Gda - zaskoczyłaś mnie z tymi surowymi owocami, czyli co jabłka też nie?

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 21:27   #4753
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Mój dziś od rana tak miał aż do spaceru o 14.30. Wróciliśmy po 16, pospał do 17, wrócił mąż, karmienie i oczywiście teraz śpi jak aniołek

Dlatego ja zostawiam ich samych i jadę się odstresować na zakupy!
miłych zakupów i tak epwnie już wrocilas
Cytat:
Dziewczyny ratujcie ktoś podmienił mi dziecko,od kilku dni mam takie koncerty popołudniami ze

Asiulka z tego co wiem karmisz tylko mm,jak często mały robi kupki bo się martwię czy moja Zuzia nie robi za rzadko
raz albo dwa razy dziennie a ile Twoja Zuzanka
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Melduje,że u Nas :dupa:,byłam u położnej i szyjka zgładzona,ale ujście trzyma jak cholera i nie chce puścić. Przepuszcza dwa palce i tyle. Więc pozostało Nam czekać,termin na jutro więc mamy jeszcze czas

Śliczne te Wasze maluszki.
do jutra masz mase czasu
Cytat:
żeby się wody sączyły czop nie musi odejść.

Maggie sto lat sto lat!!!!!!!!!!!!!!!!!! albo nawet i 200 co byś się prawnukai nacieszyła porządnie

btw Asiulka, Maggie- co to za konspira że wy się macie na fb a ja nie ?!
wysłalam Ci PW
Cytat:
Ale mi jeździ po brzuchu. I co chwila chodze do toalety. Na razie podziękuje za wizyty u teściowej

Maggie wszystkiego naj. Ja też bym chciała dołaczyć do kręgu fb

A co do wiosennego spotkania w Poznaniu to jestem za
robi się
Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
na plecach jamistego takiego 1cm na 0,5 cm

bylismy u ortopedy.niestety musi nosic te spodnki 6 tyg.bo na pieluchowannie jest za pozno
ale to napewno pomoże.. a 6 tygodni szybko minie
Cytat:
No co za dzieciak z tego syna mego! Cały dzień maruda, został z tatą na 3 godzinki i non stop spał!!!

Złośliwiec...

my też mamy biogaie i dajemy
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
no i pierwszy raz za nami
masakra...
bez żelu się nie obyło
niby wszystko pięknie zagojone a ja czułam, jakbym tam miała jedną wielką bolącą ranę, którą ktoś podrażnia.
coś mi sie wydaje, ze szybko tego nie powtórzymy...
Dziewczyny już PO u Was bez problemu? czy to tylko ja jestem jakaś dziwna? I co mogę z tym zrobić?

Dzięki Asiulka, Marta, Dearlie

A Zuzanka dziś kończy 8 tygodni. I mój szkrab już taki duży się zrobił. 4600 waży klocuszek już.

krztusi się i Zuzia. Mleko za szybko płynie a ona nie nadąża łykać. Całe szczęście wystarczy delikatne polkepanie po plecach i jest ok. Ale jakby mi strzeliła numer jak Sonia Bafi, to nie wiem, czy potrafiłabym zachować zimną krew...

Dzięki Asiu za odp. Też się zastanawiam ile dietę beznabiałową trzeba trzymać. Gda lekarka zaleciła Ci jakieś witaminy ze względu na brak nabiału - ech.. tak mi trudno wytrzymać bez mleka...

Gda, no właśnie to uczucie, gdy leży się przy Maluszku... nie do opisania i tak trudno zrezygnować...
U mnie waga, jak stanęła na 50 kg to stoi.. A jeszcze 2 trzeba zrzucić i będzie jak przed ciążą... Zobaczymy, czy mnie w nocy nawał mleczny po karmi nie zaleje

właściwie to Zuzanka uwielbia rozkładać się na naszym łóżku - tam potrafi spać sama nawet do godz. 10
Sliczna Zuzia a jaki piekn y zezik

co do pierwszego razu tak bolalo ale już jest ok. Choc balam sie okrutnie ale jest niezle tyle ze ja po cc

nadrobiłam ide pofarbowac wlosy i wracam do was ale i tak pewnie was juz nie bedzie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 21:28   #4754
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
powiem wam ze łamię wszelkie postanowienia które sobie założyłam przed porodem,noszę na rękach,bujam w nosidle itd. żeby choć na chwilkę był spokój,teraz właśnie zasypia na moich rękach
ja też

Cytat:

Złośliwiec...

my używamy kropelek Dicoflor, mała jest po kuracji antybiotykowej.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 21:36   #4755
kraven
Zakorzenienie

Zmykam spać bo zasypiam na siedząco. Do jutra i spokojnej ( bezkolkowej ) nocy

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 21:39   #4756
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Ja również zmykam się kąpać bo Sonia już od godzinki śpi musiałam jej podac smoka ze 3 razy zanim na dobre zasnęła.

Miłej nocki

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 21:40   #4757
anesh_
Zakorzenienie

Asiula te Ci chciałam na fb zaproszenie znaleźć, a nie ma tam... nie wiem już..

A tak w ogóle dziękuję za dietę
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 21:46   #4758
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Asiula te Ci chciałam na fb zaproszenie znaleźć, a nie ma tam... nie wiem już..

A tak w ogóle dziękuję za dietę
mnie nie znajdziesz musisz mi podac to ja Cie znajde

a co do postanowien to teraz nic nie takiego nie robiłam bop przy Zuzi miałam identycznie jak wy dzieciaki weryfikuja wszystko

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2012-10-12 o 21:52
Stary 2012-10-12, 22:03   #4759
marta1986222
Zakorzenienie

Asiulka moja zrobiła wczoraj 3 a dzisiaj wogóle i martwię się,czy ona musi codziennie zrobić

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-10-12, 22:07   #4760
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

Slicznotka!!
a powiedz mi co to za mate macie ? takie ladne kolory!! a wlasnie szukam jakiejs.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:

Złośliwiec...

eh u mnie to samo!! wyszlam na zakupy i Mała przespala...tatus mial czas dla siebie... a ja caly dzien sie z nia meczylam. chyba tz ma na nia lepszy wplyw i wiecej cierpliwosci

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-10-12 o 22:08
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 22:12   #4761
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ze względu na kolkę?
Tak, bo podrażnia.
Stary 2012-10-12, 22:14   #4762
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Asiulka moja zrobiła wczoraj 3 a dzisiaj wogóle i martwię się,czy ona musi codziennie zrobić
nie musi podobno nawet raz na kilka dni to normalne..

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
Slicznotka!!
a powiedz mi co to za mate macie ? takie ladne kolory!! a wlasnie szukam jakiejs.
mamy tatę Tiny Love mała księżniczka (uwielbiam te rzeczy z tiny love)
http://allegro.pl/tiny-love-mata-mal...678249234.html
cena nowej powala. udało mi się odkupić używaną i niezniszczoną od znajomej, bo nowej pewnie bym nie kupiła...

Zapraszam
Stary 2012-10-12, 22:19   #4763
Asiuulka89
Zakorzenienie

Zuzia mogła leżeć na macie godzinami a ten nic ani mata (kupilam druga tez nie) ani lezaczek (2 dni temu wzielam spowrotem swoj styray lezaczek ktory pozyczylam i troche lepiej) hustawka nie nic.. najlepiej jak lezy kolo mnie i do niego gadam
Stary 2012-10-12, 22:22   #4764
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

eh u mnie to samo!! wyszlam na zakupy i Mała przespala...tatus mial czas dla siebie... a ja caly dzien sie z nia meczylam. chyba tz ma na nia lepszy wplyw i wiecej cierpliwosci

U mnie też tak jest a potem mężul się dziwi że narzekałam że ona marudna a on mówi że jak z nią zostaje to aniołek

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Maggie moja Zuzia ma 5 tygodni i waży 4500

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-10-12, 23:16   #4765
katiem
Wtajemniczenie

Maggie u nas troszke na poczatku bolalo. W trakcie spoko. Za to najgorzej bylo po Ale szybko minelo.
I wszystkiego najlepszego

Iwoncia u nas tez lezaczek to klapa.

Kubusia w sumie latwo uspokoic. najlepiej idzie mojej mamie, a najgorzej mezowi.

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-10-12 o 23:19
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 23:48   #4766
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jest łatwo, bo z tego bólu nie bardzo chce się słuchać położnych , dlatego dobrze gdy jest ktoś obok . Mnie TŻ ustawiał do pionu

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Super a jakis konkretny polubila?
Tak, aventu . Mieliśmy wcześniej z canpolu, lovi i jakiś jeszcze, ale niet..

Cytat:
Kraven proponuje zrobić dziewczynom zbiorowe za tego fb
Cytat:
Zgadzam się
Zaproszenia zaraz do Was polecą

gdzieś po 3 tygodniach, teraz jak jej ucieknie to trzeba jej podać bo daje sygnały "matka smoczek" inaczej takie delikatne podpłakiwanie a jak nie przyjdę to za chwilę jest ryk na maksa o tak jak np teraz [/QUOTE]
A w nocy jak Jej wypadnie to budzi się? Bo tego się strasznie boję..
Stary 2012-10-13, 01:35   #4767
gda
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też tak jest a potem mężul się dziwi że narzekałam że ona marudna a on mówi że jak z nią zostaje to aniołek

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Maggie moja Zuzia ma 5 tygodni i waży 4500
Wg wagi lazienkowej Henio ma 4700 a ma 3 tygodnie
Stary 2012-10-13, 07:40   #4768
Sojka1990
Zadomowienie

Wpada się przywitać i za chwile lece do roboty. Mam tylko nadzieje że nikt mi w końcu nalotu nie zrobi bom ja przecież na macierzyńskim
Stary 2012-10-13, 07:53   #4769
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry no to sie witamy dzisiaj w 40 tygdoniu na suwaczkuczyli wkraczamy w 41 Jakby ktoś pytał to chciałabym już urodzić,termin mamy na dzisiajwięc jeszcze troszke czasu mamy Do tej pory odliczałam dni do terminu a dzisiaj będę odliczała dni po terminie hehe.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 08:15   #4770
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.

czy wasze maluchy tez tak sie krztusza mlekiem?

dzisiaj w nocy mialam chwile grozy mala tak mi sie zakrztusila a ja nie moglam nic zrobic! jak dorosly czlowiek, oczy otworzyla i zaczela sie krztusic i powietrze ciezko lapala. jak jej przeszlo to sie poplakalam ze nie moglam jej w zaden sposob pomoc. masakra jakas !! oby nigdy wiecej.

ja sie smieje ze mam baby banana. non stop mam dobry humor i ogolnie duzo energii. oby tak zostalo.
moj bardzo czesto sie mlekiem krztusi bo ze mnie tryska normalnie.I tez nie moze zlapac tchu.

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Hej, ja się tylko melduję, że wszystko u mnie w porządku, nie mam weny, żeby za dużo pisać, bo Wy już w większości macie dzieciaczki przy sobie i bardziej o tym się teraz toczą rozmowy na wątku . Ja jestem już w 40 tc i nic się nie dzieje, dzisiaj miałam KTG, to największy skurcz to 15, za to mała się wkurzała i próbowała zepchnąć tą czujkę z brzucha.
W poniedziałek mam wizytę i liczę, że chociaż szyjka się skróciła, czy cokolwiek... W szpitalu już mnie uprzedzili, że 8 dni po terminie wywołujemy poród, jaka miła perspektywa...
ja na porodowce mialam skurcz 20 a i tak rodzilam
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości