|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Dobry wieczór wszystkim mamusiom
Moja Księżniczka kończy dziś 2 tygodnie i jest już cwana jak cholera. Jak wyszłyśmy ze szpitala to spała w dzień po 5 godzin, potem jadła i znowu sen - gorzej było w nocy, bo aż tak się spać nie chciało i mama się trochę męczyła. Tydzień temu odwiedzili nas goście, więc przygotowałam trochę jedzonka i niemądrze skusiłam się na nie - Julka płakała, bo bolał ją brzuszek i przyzwyczaiła się do noszenia. Ostatnio z mężem pół nocy przetrzymaliśmy ją z płaczem - bo najlepiej było jej przy cycku - dwa łyki i tulenie i za chwilę to samo. Dziś też trochę powyła, ale zdecydowanie się uspokoiła. Ze spaniem u nas różnie - wieczorem zasypia na jakieś 4 godziny, potem zje i śpi 2, a potem to najczęściej są jakieś 3 godziny aktywności albo jedzenie co godzinę. Nad ranem zasypia na kolejne 3 godziny, a potem staram się ją trochę przetrzymywać, żeby lepiej spała w nocy. Dziś była u nas piękna pogoda i Mała spała na spacerze 3 godziny. Potem zjadła i znowu śpi - boję się tej nocy - pewnie będzie chciała się tulić, a nie spać Ogólnie to mam bardzo ograniczone menu - nabiał odpada - Małą wysypuje, słodkie - to samo, sałatki itp. - boli brzuszek - na razie żywię się drobiem, rosołem, delikatnymi wędlinami i gotowaną marchewką, buraczkami i jabłkami- ciekawe kiedy mi to całkiem obrzydnie Ale choć to trochę męczące - uwielbiam moją córeczkę i dla niej zniosę wszystko. Jest taka słodka, że ciągle bym ją całowała i tuliła - choć wiadomo, że trzeba robić inne rzeczy. Aaa i czy wasze dzieci tez robią "kupy po pachy"? Julka czasem jak walnie kupala to aż na plecach wyjdzie i muszę ja całą przebierać - jej rekord to 3 pary body i śpiochów w jedną noc Położna była już u nas 3 razy i cały czasu umawia się na następne wizyty. Radziła, żeby nie używać chusteczek do pupy tylko wodę i waciki - jak to określiła - chłopcom można serwować chustki do woli, ale dziewczynki są delikatne i zwykła woda jest dużo lepsza. W dzień się do tego stosuję, ale w nocy idę na łatwiznę i sięgam po chusteczki Ale się rozpisałam - zmykam się umyć póki Mała jeszcze śpi, bo jak się obudzi to będzie amam robić. ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
A co do wagi - jestem 2 tygodnie po cc i został mi już tylko mały brzuszek - mieszcze się w rzeczy sprzed ciąży i bardzo mi to pasuje - marzę jeszcze żeby brzuszek zniknął całkowicie... Edytowane przez asiejka86 Czas edycji: 2012-10-12 o 20:11 |
|
|
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
|
|
#4743 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze no ze tez ta wstretna zoltaczka tak dlugo trzyma. A w ogole zazyczylam sobie na kolache hamburgera i Karmi |
||
|
|
|
#4744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
No co za dzieciak z tego syna mego! Cały dzień maruda, został z tatą na 3 godzinki i non stop spał!!!
Teraz wróciłam, mąż skoczył do kolegi, a mały mi skrzeczy przy cycu ![]() Złośliwiec... Kupiliśmy mu kropelki Bio Gaia - probiotyk. Mam nadzieję, że pomoże.... |
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
My już po kąpieli i jedzonku,mała do łóżeczka a ja pędzę do łazienki wziąść prysznic
![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Gda co kupiłaś?
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4748 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
no i pierwszy raz za nami
masakra... bez żelu się nie obyło niby wszystko pięknie zagojone a ja czułam, jakbym tam miała jedną wielką bolącą ranę, którą ktoś podrażnia. coś mi sie wydaje, ze szybko tego nie powtórzymy... Dziewczyny już PO u Was bez problemu? czy to tylko ja jestem jakaś dziwna? I co mogę z tym zrobić? Cytat:
Cytat:
właśnie zamierzam karmi sobie urodzinowo strzelić więc i Was częstuje ech... stara dupa ze mnie juz... a 2 dni temu jak byłam na spacerze zaczepiła mnie jakaś starsza pani piejąc z zachwytu nad naszym wózkiem: "jaki to on piękny i w maryjnym kolorze i dzidziuś taki śliczny (dzidziusia to widziała tylko oczka i nosek) i jaka to pani śliczna, taka chudziutka nie to co te teraz, co biorą antykoncepcję :ha haha:A Zuzanka dziś kończy 8 tygodni. I mój szkrab już taki duży się zrobił. 4600 waży klocuszek już. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie waga, jak stanęła na 50 kg to stoi.. A jeszcze 2 trzeba zrzucić i będzie jak przed ciążą... Zobaczymy, czy mnie w nocy nawał mleczny po karmi nie zaleje ![]() właściwie to Zuzanka uwielbia rozkładać się na naszym łóżku - tam potrafi spać sama nawet do godz. 10 ![]() i zdjęcie z cyklu "mamo daj mi już spokój i przestań ganiać za mną z aparatem"
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-10-12 o 21:07 |
||||||||
|
|
|
#4749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odebrałam za to parkę ![]() I zrobiłam apteczno-kosmetyczne zakupy, to trochę mój zakupoholizm zaspokoiło ![]() A ta nietolerancja laktozy, to jest laktoza w mleku moim, nie krowim! Bo mleko matki jest takie słodkie, że ma trochę laktozy w sobie i dzidzi nie potrafi strawić... Maggie - nam kazała odstawić witaminę D i K i mi brać jakieś witaminy, gdzie D i K są. Kupiłam Centrum i będę brać. Powiedziała za to, że twaróg (tylko nie za tłusty) mogę jeść. Najbardziej mam się wystrzegać konserwantów, czyli do chlebka oliwę zamiast masła i samemu sobie upiec schabik do kanapek. Plus zero surowych owoców/warzyw. Jako owoce poleciła mi jedzenie słoiczków dla dzieci. ![]() Właśnie jem owsiankę z jabłkiem i morelą |
|
|
|
|
#4751 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Agaton! witaj z nami! wracaj szybciutko do zdrówka i niech tam wszystko szybko się goi
Cytat:
![]() superCytat:
Cytat:
![]() z fb to szystko przez dietę Asiulkową ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
W ciągu dnia też używam przegotowanej wody i wacików a w nocy i na wyjścia chusteczek Cytat:
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-10-12 o 21:24 |
|||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4752 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z wagą super ![]() Ja się nie chwalę, bo moja ciążowa waga przy waszych to tzw piórkowa. Ważę obecnie 58kg a chciałabym dobić do 55kg jako stała bo przed ciążą ważyłam miedzy 58-59kg. Cytat:
moja smoka załapała gdzieś po 3 tygodniach, teraz jak jej ucieknie to trzeba jej podać bo daje sygnały "matka smoczek" inaczej takie delikatne podpłakiwanie a jak nie przyjdę to za chwilę jest ryk na maksa o tak jak np teraz ![]() Cytat:
Gda - zaskoczyłaś mnie z tymi surowymi owocami, czyli co jabłka też nie?
|
|
#4753 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do pierwszego razu tak bolalo ale już jest ok. Choc balam sie okrutnie ale jest niezle nadrobiłam ide pofarbowac wlosy i wracam do was |
||||||||
|
|
|
#4754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my używamy kropelek Dicoflor, mała jest po kuracji antybiotykowej. |
|
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam spać bo zasypiam na siedząco. Do jutra i spokojnej ( bezkolkowej ) nocy
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również zmykam się kąpać bo Sonia już od godzinki śpi
Miłej nocki
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Asiula te Ci chciałam na fb zaproszenie znaleźć, a nie ma tam... nie wiem już..
A tak w ogóle dziękuję za dietę
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do postanowien to teraz nic nie takiego nie robiłam bop przy Zuzi miałam identycznie jak wy
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-10-12 o 21:52 |
|
|
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka moja zrobiła wczoraj 3 a dzisiaj wogóle i martwię się,czy ona musi codziennie zrobić
|
#4760 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a powiedz mi co to za mate macie ? takie ladne kolory!! a wlasnie szukam jakiejs. ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-10-12 o 22:08 |
||
|
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/tiny-love-mata-mal...678249234.html cena nowej powala. udało mi się odkupić używaną i niezniszczoną od znajomej, bo nowej pewnie bym nie kupiła...
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia mogła leżeć na macie godzinami a ten
nic ani mata (kupilam druga tez nie) ani lezaczek (2 dni temu wzielam spowrotem swoj styray lezaczek ktory pozyczylam i troche lepiej) hustawka nie nic.. najlepiej jak lezy kolo mnie i do niego gadam
|
|
|
|
#4764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też tak jest a potem mężul się dziwi że narzekałam że ona marudna a on mówi że jak z nią zostaje to aniołek ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Maggie moja Zuzia ma 5 tygodni i waży 4500
|
|
#4765 |
|
Wtajemniczenie
|
Maggie u nas troszke na poczatku bolalo. W trakcie spoko. Za to najgorzej bylo po
Ale szybko minelo.I wszystkiego najlepszego Iwoncia u nas tez lezaczek to klapa. Kubusia w sumie latwo uspokoic. najlepiej idzie mojej mamie, a najgorzej mezowi. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-10-12 o 23:19 |
|
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, dlatego dobrze gdy jest ktoś obok . Mnie TŻ ustawiał do pionu ![]() Tak, aventu Zaproszenia zaraz do Was polecą gdzieś po 3 tygodniach, teraz jak jej ucieknie to trzeba jej podać bo daje sygnały "matka smoczek" inaczej takie delikatne podpłakiwanie a jak nie przyjdę to za chwilę jest ryk na maksa o tak jak np teraz [/QUOTE]A w nocy jak Jej wypadnie to budzi się? Bo tego się strasznie boję.. |
|
|
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4768 |
|
Zadomowienie
|
Wpada się przywitać i za chwile lece do roboty. Mam tylko nadzieje że nikt mi w końcu nalotu nie zrobi bom ja przecież na macierzyńskim
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
no to sie witamy dzisiaj w 40 tygdoniu na suwaczku Jakby ktoś pytał to chciałabym już urodzić,termin mamy na dzisiaj |
|
|
|
#4770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

za tego fb 

,dlatego mąż pojechał kupić bebilon,mam nadzieję,że małemu podpasuje.Będę podawać mu trochę swojego i troche sztucznego przez 2 dni.Oby to pomogło,bo Kuba nadal żółtawy

:ha haha:

Bo tego się strasznie boję..