Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011. - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. 0 0%
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. 15 35,71%
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. 0 0%
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. 1 2,38%
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. 15 35,71%
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku 0 0%
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki 3 7,14%
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. 4 9,52%
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie 4 9,52%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-12, 12:45   #3931
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
U mnie nigdy ich nie było
A w przypadku pieluchomajtek to akurat i Rossmann i Pampers mają podobne ceny. nie ma takiej różnicy, jak w tych zwykłych.
No ja tam jednak roznice widze okolo 6 zl, pewnie, ze mniejsza roznica, ale jest. Dla mnie istotna niestety.

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Maks ma taki gęsty ten katar już a mi na złość gdzieś przepadła woda morska w sprayu .. muszę wstąpić do apteki i kupić po czym pewno znajdę tamtą ....

używacie krople nasivin soft na katarek dla dzieciaków? i odciągacie katar fridą jeszcze? mój mały nie da sobie odciągnąć kataru i dlatego to długo trwa

żałuję że nie ubrałam dziś kozaków do pracy, mam ciągle zimne stopy brrrr
Ja nic nie uzywam na katar, nasivin w ogole nie pomagal. Czy z nim, czy bez niego trwa i tak za dlugo. Odciagam frida albo katarkiem, ale nie za czest, zeby nie draznic malego. Czesciej wycieram chustka, to co samo wylatuje.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumku, dziękuję za ręcznikowe odpowiedzi. My do tej pory używaliśmy babyono 76x76. Widzę, że ten mothercare ma wymiary 130x65 i już sama nie wiem czy go brać, bo zależało mi właśnie na tym, żeby był dłuższy.
Ja to żałuję, że tak po całej Polsce jesteśmy rozproszone- w kupie byłaby okazja do częstszych spotkań.

Dziewczyny mam pytanie: Wyszedł mi pryszcz-gigant na poliku aż mam opuchliznę pod okiem. Czym mogę załagodzić obrzęk w takim miejscu? Mam nadzieję, że mój wygląd Quasimodo nie wystraszy Telikowej rodziny.
Marzenko to jesli nie do konca jestes zdecydowana na Motherhood, a chcesz cala okrecic Hanie, to polecam reczniki 100x100 z kapturkiem. Okrecam nimi do tej pory Wike i Zuzke, oczywiscie Antka tez, nogi nie dyndaja (no moze troche Wiktorii, ale ma juz 117 cm)w kazdym razie na dluuugo wystarczaja. Mam z tej firmy: http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...699561899.html

A co do drugiego, to niestety nie pomoge.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
My właściwie używamy pampersów jak pieluchomajtek, jak sadzam na nocniczek to zsuwam w dół i potem podciągam.
Natka dla teściowej.

U nas cudowna pogoda. Prawdziwa złota jesień. 10 st i cudowne słoneczko Po obiedzie idziemy szurać w liściach

Ja tez nie wiem jak ubierać Młodą. Jak wychodziłyśmy buło 7-8 st i założyłam jej spodnie na leginsy ale w sumie ona w wózku siedziała, nie szła (bo odmówiła dziś chodzenia na piechote), do tego bodziak z długim, bluza i taki kożuszek (taki niby zimowy, ale nie na mróz), bawełniana chustka pod szyje i berecik.
Dokladnie tak samo robie z naszymi dadami, nie rozpinam, tylko zsuwam na dol, ale jednak w prawdziwych pieluchomajtkach jest latwiej.

Antek byl na polu jak bylo 5 stopni. Dalam mu takie spodnie z ciepla podszewka, skarpety, trzewiczki z ociepleniem, bodziak z kr, bluzka, kurtka jesienna, chustka i czapka. A i rekawiczki.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 14:44   #3932
Kolina
Zadomowienie

jak u nas z jedzeniem? ostatnio kiepsko, aż mnie to martwi, zwalam na zęby, bo wszystko się popsuło, spanie i jedzenie i humorek, no wszystko
dzisiaj nie spał od 4:30 przez 2 godziny, dopiero butelka go uspała, a widziałam jaki zmęczony i tulił się ciągle a zasnąć nie mógł
w ciągu dnia też ma fazy że bawi sie a nagle podchodzi i przytula do mojej nogi np
biduś taki

pieluchomajtek nie mieliśmy nigdy, jakoś pampersy zwykłe ciągle są w użyciu, ale kusi mnie spróbować tych majteczek

no i pora robić próby nocnikowe, ale najpierw muszę zakupić

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

aha, co do ręczniczków, my nadal używamy takie zwykłe kapturki z mothercare, ale sa małe już od dłuższego czasu, no i wkróce trzeba będzie je odłożyć dla drugiego dziecka (są super jakości, ciągle w idealnym stanie mimo że używane non stop od narodzin Dawida), no i też chcę kupić dla niego ciut większe kąpielowe, ale chyba najzwykle ręczniki to będą, nie dziecięce, ale to muszę pomacać, bo takich grubaśnych co nie wchłaniają to nie chcę, a cienkie też złe, no muszę pomacać

aaaa no i u nas nadal flanelka w użyciu, do pierwszego zebrania kropel, bo idealnie wchłania i nie trzeba pocierać ciekawe czy wy też nadal używacie (o ile używałyscie)
Stary 2012-10-12, 15:00   #3933
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy Wam pisałam ale niedawno w kaszce kukurydzianej firmy KUPIEC mieliśmy robaki. Takie małe, białe i grube larwy. Najgorsze jest ot, że zrobiłam raz Radkowi i zjadł
Patik dobrze radzi, napisz do producenta Jak im będzie zależało na opinii to na pewno to zrekompensują, a jak nie to ich zareklamuj w prasie Tak jak ostatnio cukierki z Wawelu
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ania wzruszyłam się tym widokiem Twoich panów. Sara też ma takiego przyjaciela - tż kilka lat temu kupił mi na walentynki i S go pokochała - zwie się pieszczoch.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Aania gratuluję drugiego przystojniaka!

Cytat:
Patik właściciele sklepu ponoć gdzieś dzwonili ale nie przyjmą im zwrotu bo tylko od nich zgłoszenie takie mieli.
to Ty dzwoń, klienta powinni potraktować inaczej
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Czapki jaki zakładacie? wełniane czy materiałowe? Mój nosi adidasy na nogach.

Aniu rewelacyjne zdjęcia! chłopaki cudni. Bartosz mi się b.podoba imię. Same chłopaki nam się będą rodzić w przyszłym roku

Czapka cienka, ale i tak sukces, że mały się przekonał do czapek, i nie zdejmuje Od paru dni wręcz pokazuje żeby mu założyć bo jest "ziiiiii"

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Aniu - gratulacje!!!! Super, że rośnie zdrowy facet!
A Adaś z misiem przesłodki

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
przede wszystkim AAniu wielkie gratulacje drugiego synusia!!!!! Bartek ślicznie (mój mąż jest Bartek, z tym, że Bartłomiej )
Aniu Twoje chlopaki

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Brumek dzięki ... do tej pory piłam babydream i hippa i raz miałam z medeli ( ta jest najgorsza) ... kupię i spróbuję z tego herbapolu może będzie bardziej dostępna i rossmanowa
Tą z rossmana niedawno widziałam, a swoją drogą też polecam z Herbapolu

Natka, ładnie się teściowa zachowała a jak tam teść? Nie siedzi na budowie?

Marinko, Igor super wygląda!

AgaG, te pieluchy w Lidlu są, ale tylko w niektórych, nie mam pojęcia o co chodzi i to w jednym za każdym razem je dostanę (nie kupuję cały czas), a w innym nie widziałam w ogóle...

marzena_s

Carmela, ciekawe jak by było z rejestracją imienia w formie Bartek
Jeszcze ad jedzenia - dzisiaj Adaś wsunął miskę łazanek i poprawił zupą - nie wiem gdzie mu się to zmieściło a dla porównania, wczoraj zjadł zupy może 1/4 miseczki i więcej nie ma mowy.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 15:36   #3934
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Wpadłam na sekundkę. Jesteśmy z Szymonkiem w PL. Tęsknię za Wami

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 15:41   #3935
patik87
Zakorzenienie

Ania a co za afera była z cukierkami? nie słyszałam..

Kolina wiesz że ja jakoś nie używałam flanelek dla S. Za to teraz używam dla siebie, zawijam nimi włosy po myciu.
Stary 2012-10-12, 16:07   #3936
Kolina
Zadomowienie

hej Madziulka

Cytat:
Ania a co za afera była z cukierkami? nie słyszałam..

Kolina wiesz że ja jakoś nie używałam flanelek dla S. Za to teraz używam dla siebie, zawijam nimi włosy po myciu.
też nie słyszałam o aferze cukierkowej

patik, no bo ona doskonale wchłania, nie wpadłam na to by sobie włosy zawijac, a przecież nadaje się do tego doskonale

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

wiecie co, babka kupiła na mojej aukcji allegro ciuszek i jak już kupiła to mi napsiała sms, że zmierzyła dziecko i jednak rękawki będą za krókie, no i nie zapłaciła do tej pory (2 dzień), no i co ja mam z nią zrobic?
Stary 2012-10-12, 16:31   #3937
aania_20
Zakorzenienie

patik, Kolinko, tak na szybko, jeden z kilku art, na ten temat

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-12, 16:49   #3938
brunetka2000
Zakorzenienie

Wygrałam wejściówkę na Kult
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 17:00   #3939
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
aaaa no i u nas nadal flanelka w użyciu, do pierwszego zebrania kropel, bo idealnie wchłania i nie trzeba pocierać ciekawe czy wy też nadal używacie (o ile używałyscie)
Ja uzywalam do momentu kapania w wanience, potem jak przenioslam go do duzej wanny, bylo mi nieporecznie juz.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
AgaG, te pieluchy w Lidlu są, ale tylko w niektórych, nie mam pojęcia o co chodzi i to w jednym za każdym razem je dostanę (nie kupuję cały czas), a w innym nie widziałam w ogóle...
No wlasnie u nas widzialam tylko raz...

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Ale tu jestes blizej nas , wiec tesknota powinna byc mniejsza
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 17:11   #3940
Lili 83
Zakorzenienie

Madziulka hej

My od urodzenia Radzia używamy BabyOno 100/100, cały mały owinięty nim jest. Mięciutki.

Widziałam, że właściciele sklepu odłożyli kilka innych produktów, nie tylko firmy kupiec, więc to raczej ich wina, że są mole.
Nie będę u nich kupowała takich rzeczy.
Nie zadzwonię na nich bo przyjaźnię się z ich córką
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 17:28   #3941
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Marzenko My używamy ten z Ikei i jest super
Marzenko a może lepiej szlafrok frotte? My mamy większy zakładam B kaptur i jest ok

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2012-10-12 o 17:30
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-12, 17:42   #3942
patik87
Zakorzenienie

W biedrze maja byc okrycia kapielowe, i kocyki i komplety szalik, czapa i rękawiczki.

Lili to nieźle. Pewnie cie oszukali wcześniej mówiąc że zgłaszali to gdzieś.
Stary 2012-10-12, 19:15   #3943
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

Jaciee
tż wrócił z bukietem kwiatów z pracy?.
Kwiatów nie było, ale szampan i czekoladki już tak

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie: Wyszedł mi pryszcz-gigant na poliku aż mam opuchliznę pod okiem. Czym mogę załagodzić obrzęk w takim miejscu? Mam nadzieję, że mój wygląd Quasimodo nie wystraszy Telikowej rodziny.
Ja używam tribiotic, a jak nie mam to smaruję Domkowym sudocremem.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę. Uwielbiam Kult

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Marzenko a może lepiej szlafrok frotte? My mamy większy zakładam B kaptur i jest ok
Ja też używam z ikei i są super. Mamy jeszcze jeden ręcznik skip hop i również jest fajny.

Bry wieczór.
Idę kroić sałatkę na jutro. Obiecałam Bratowej zrobić

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 19:36   #3944
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Hej

Julek i TŻ leżą już w łóżku a ja buszuję.Jeszcze kompletnie do snu niegotowa
Julek ząbkujący mocno,marudny cały dzień, wszystko gryzie,a.le górna 3 już na wylocie.

Co do flanelek to ja tak jak patik używam do włosów bo stosuję pielęgnację bezsilikonową i jakoś mi się ta flanelka tak "komponuje:
Ręczniki my używamy takiego jak dla dorosłych- Julek ma swoje dwa mięciutkie kupione specjalne dla niego, ma też z kapturkiem ale ich nie używamy, za małe i zbyt szorstkie jak na mój gust. Jak jest mu zimno zakładamy mu szlafrok (w którym wygląda jak kuracjusz z Ciechocinka jeszcze jak takie szmaciane kapciuszki założy to już w ogóle).

U nas zapowiadają się spore zmiany. Znaczy mamy zamiar zacząć konkretnie działać. Ja- swoja firma i mam zamair składać o dotację i chcemy zacząć się starać o mieszkanie. Al na razie :cii:

Marzenko na opuchnięcia pod oczami ogólnie polecany jest kompres z kwiatów lipy lub świetlika.

Co do ubierania to ja tez nie wiem jak tego mojego Ludzika ubierać.
Dziś byliśmy z nim w Leroy Merlin to skubany musiał wszystkie drzwi które były otworzyć i zamknąć
W sklepie takim z artykułami do drewna "wyłudził" uchwyt i pędzel. I wyszedł zadowolony bo dostał, uchwyt (dość spory- okrągły z węższą końcówką) używał sobie jako smoczka a pędzel dzielnie dzierżył w łapce w drodze od sklepu do sklepu

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 20:13   #3945
alibany
Rozeznanie

Hej!!

Przyszły dzisiaj książeczki - gąsienica górą
obkupilyśmy się dzisiaj w ccc z Alą, żałowałam, że nie miałam zniżki od Cookie? Crazy? (mylą mi się dziewczyny zawsze ) pewnie jedną parę miałabym w suchym.

Co do ręczników my używamy z baby ono ten 1m na 1m. Mięciutki od ponad roku także tylko w te się zaopatruje.
Posadziłąm dzisiaj Alę na nocnik bo coś za pieluchę się ciągnęła, ale nie chciałą nic zrobić. Więc ubrałam z powrotem pieluchę i biegała dalej. A za chwilę pobiegła na nocnik, usiadła, za stękała i....kupka na nocnik w pieluszce

AAA nie gratulowałam chyba Kolina ogromne gratulacje
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 20:44   #3946
brunetka2000
Zakorzenienie

Pisałam do Cooki, ale nadal się nie odzywa
Stary 2012-10-12, 20:55   #3947
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
JA TEŻ CHCE !!!!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Carmela, ciekawe jak by było z rejestracją imienia w formie Bartek
Myśle że by zarejestrowali, nie słyszałam o żadnym innym takim upierdliwcu na jakiego trafiła Żaneta i Emilie

Ale już bartek nieaktualne, teraz w parze dla Sarenki mamy Leona

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 21:03   #3948
myha82
Wtajemniczenie

TELIKU Martynka na razie sie trzyma. To mnie jest gorzej :P
Co do obiadków to u nas Nas może idzie pół słoika. Ostatnio nawet samodzielnie gotuje na jutro jest np.buraczkowa. Martynie bardzo pasuja moje obiadki. w sumie od niedawna. Poza tym my cigale mlekopijcy tylko, ze MM

ktos pytał o ubranie? No wiec ja mam zawsze z tym klopot. niby dziisaj bylo ciepło ale nie do konca, Miałysmy rajstopy+spodnie i adidasy. Góra: body+długi rekaw+kurtka antywiatrowa

PATIK wrzucam zjecia z dysku Zazwyczaj obrabiam je w Photoshopie
Co do filmików to i tak żałuje, że nie nagrywałam od samego początku po prostu zapomniałam o takiej funkcji w aparacie

ANKA waga 11,4 U nas 9,2 kg...

MARINKO Igi wyglada przynajmniej na 2 latka. Dojrzały z niego facet

Ręczniki? My używamy te z Baby ono 100x100 od samego początku. Same ahy A w ogóle czy wy uwierzycie, ze my sie nadal kąpiemy w wanience

PILESZKA ja tez dziisaj jednodniowy urlop i co?I mega katar W ogóle to chorowanie całkowicie inaczej wygląda przy dziecku ...
Własnie wyłazi mi zimo

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 21:09   #3949
Lili 83
Zakorzenienie

Dziewczyny koleżanka kupiła dla swojego 14 miesięcznego synka APETIZER.
Co o tym myślicie?
Najlepsze jest to, że mały nie wygląda na niejadka. Jak to dziecko raz zje, innym razem nie. Poza tym ta znajoma ciągle mu coś do jedzenie podtyka (mam nadzieję, że ona nas nie czyta )
Jeszcze zaczęła się tłumaczyć, że to jest też dobre na odporność.
Jeszcze mu nie zaczęła podawać.
Powiedziałam jej, że wydziwia.

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Myha my też się kąpiemy w wanience
Wsadziłam wanienkę do dużej wanny i tak się pluska.
Oszczędzamy wodę

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Jeszcze Wam nie pisałam, że Radek wczoraj zrobił kupę do wanienki jak się kąpał. Śmiał się i .... kupkał
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 21:10   #3950
Kolina
Zadomowienie

brunetka, zazdroszczę koncertu

alibany, dzięki

myha, mnie katar się zaczał w niedzielę wieczorem równolegle z bólem gardła, gardło już po 24 nie bolało :? a od dziś nie mam kataru - co to było? niczym się nie leczyłam, oprócz ogromnej ilości soku z malin, który mi mega smakował
po tym incydencie został mi jeszcze śllad na wardze, bo też mi się zimno zrobiło i dopiero teraz się goi

poskarżyłam się na kobitkę z allegro, a ona w miedzyczasie wpłaciła kasę i przeprosiła... tak więc nie ma problemu
Stary 2012-10-12, 21:12   #3951
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, jak dawno Cię nie było Kiedy wracacie?

Cytat:
15 lat temu szalałabym z zachwytu

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
No ja tam jednak roznice widze okolo 6 zl, pewnie, ze mniejsza roznica, ale jest. Dla mnie istotna niestety.
To zalezy od sklepu, wiesz? Bo rzeczywiście te Pampki często kosztują nawet 28 zł, a babydream chyba ok. 23. Ale w Realu zawsze i Pampki kosztują 23 zł z groszami

Cytat:
Hej, jak dawno Cię nie było Kiedy wracacie?

Cytat:
15 lat temu szalałabym z zachwytu

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
To zalezy od sklepu, wiesz? Bo rzeczywiście te Pampki często kosztują nawet 28 zł, a babydream chyba ok. 23. Ale w Realu zawsze i Pampki kosztują 23 zł z groszami

Cytat:
Ja to żałuję, że tak po całej Polsce jesteśmy rozproszone- w kupie byłaby okazja do częstszych spotkań.
Ano właśnie...

Na pryszcza nie pomogę, ale obstawiam, że Teliki odważne są i się pryszcza nie wystraszą

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
1.dzisiaj nie spał od 4:30 przez 2 godziny, dopiero butelka go uspała, a widziałam jaki zmęczony i tulił się ciągle a zasnąć nie mógł
w ciągu dnia też ma fazy że bawi sie a nagle podchodzi i przytula do mojej nogi np
biduś taki
2 . aaaa no i u nas nadal flanelka w użyciu, do pierwszego zebrania kropel, bo idealnie wchłania i nie trzeba pocierać ciekawe czy wy też nadal używacie (o ile używałyscie)
1. U nas dokładnie to samo. I w nocy, i w dzień
2. A my nigdy flanelek nie używaliśmy. Nawet nie wiedziałm o takiej metodzie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
O, a ja go nie lubię

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
1. U nas zapowiadają się spore zmiany. Znaczy mamy zamiar zacząć konkretnie działać. Ja- swoja firma i mam zamair składać o dotację i chcemy zacząć się starać o mieszkanie. Al na razie :cii:

2. Co do ubierania to ja tez nie wiem jak tego mojego Ludzika ubierać.
Dziś byliśmy z nim w Leroy Merlin to skubany musiał wszystkie drzwi które były otworzyć i zamknąć
W sklepie takim z artykułami do drewna "wyłudził" uchwyt i pędzel. I wyszedł zadowolony bo dostał, uchwyt (dość spory- okrągły z węższą końcówką) używał sobie jako smoczka a pędzel dzielnie dzierżył w łapce w drodze od sklepu do sklepu
1. No to trzymamy A Twoja firma to kosmetyka, tak?

2. Ale słodziak

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
1.Przyszły dzisiaj książeczki - gąsienica górą

2. obkupilyśmy się dzisiaj w ccc z Alą, żałowałam, że nie miałam zniżki od Cookie? Crazy? (mylą mi się dziewczyny zawsze ) pewnie jedną parę miałabym w suchym.

3. Posadziłąm dzisiaj Alę na nocnik bo coś za pieluchę się ciągnęła, ale nie chciałą nic zrobić. Więc ubrałam z powrotem pieluchę i biegała dalej. A za chwilę pobiegła na nocnik, usiadła, za stękała i....kupka na nocnik w pieluszce
1. Podoba się?
2. Cookie. Ale nikt chyba tej zniżki nie ma, bo Kuki przepadła
3.

Teliki i Poznaniaki - bawcie się cudnie jutro!!!
Stary 2012-10-12, 21:22   #3952
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Co o tym myślicie?
Najlepsze jest to, że mały nie wygląda na niejadka. Jak to dziecko raz zje, innym razem nie. Poza tym ta znajoma ciągle mu coś do jedzenie podtyka (mam nadzieję, że ona nas nie czyta )

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Myha my też się kąpiemy w wanience
Wsadziłam wanienkę do dużej wanny i tak się pluska.
Oszczędzamy wodę

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Jeszcze Wam nie pisałam, że Radek wczoraj zrobił kupę do wanienki jak się kąpał. Śmiał się i .... kupkał
dziwne z tym apetizerem. W ogóle bym czegos takiego nie kupowała takiemu małemu dziecku.
Strasznie mnie czasem wkurza kuzynka M. ( ta młoda 17 letnia, co to z nim zostaje czasem ) Bardzo otyła to dziewczyna, naprawdę ma spooorą nadwagę, na moje oko waży ponad 100 kg przy średnim wzroście i ta mi mówi bym kupiła Igorowi apetizer "co reklamują bo Igorek to niejadek i ma jeść obiadek" - jak to zawsze mawia. Ale mnie to wpienia. Ona akurat nie wie zbyt wiele o zdrowym odżywianiu, a mi będzie radzić ;/

W ogóle dziewczyna jest niezle z tyłu za rówieśnikami, bo np. dziś wpadła bez zapowiedzi ( jej szkoła jest rzut beretem ) i leciała w tv reklama jakaś i jakiś mały lew tam hasał i ona "ale bym chciała mieć takiego lewka, bym się nim opiekowała i w ogóle" ... ja w jej wieku to już dziewicą nie byłam, a ta się chce lwiątkiem opiekować...
Wybaczcie musiałam, bo dziewczę mnie wnerwia.
Od razu mi lepiej jak się wygadałam.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 21:27   #3953
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Co o tym myślicie?
Dla mnie takie specyfiki to powinna być ostateczność. Na lepszy apetyt to bym dziecko na kilkugodzinny spacer zabrała, żeby się wyhasało, a nie faszerowała chemią.
No i nie podsuwała przekąsek, bo to też nie raz i nie dwa jest przyczyną "niejadkowości"

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
My 9,7 kg
Stary 2012-10-12, 21:30   #3954
iustyna1
Wtajemniczenie

Marina słońce oplułam monitor! Aż tż przeczytałam

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
leciała w tv reklama jakaś i jakiś mały lew tam hasał i ona "ale bym chciała mieć takiego lewka, bym się nim opiekowała i w ogóle" ... ja w jej wieku to już dziewicą nie byłam, a ta się chce lwiątkiem opiekować...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 21:31   #3955
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle dziewczyna jest niezle z tyłu za rówieśnikami, bo np. dziś wpadła bez zapowiedzi ( jej szkoła jest rzut beretem ) i leciała w tv reklama jakaś i jakiś mały lew tam hasał i ona "ale bym chciała mieć takiego lewka, bym się nim opiekowała i w ogóle" ... ja w jej wieku to już dziewicą nie byłam, a ta się chce lwiątkiem opiekować...
Wybaczcie musiałam, bo dziewczę mnie wnerwia.
Od razu mi lepiej jak się wygadałam.
Marina, padłam, oplułam się i popłakałam Uwielbiam Cię!

Ale swoją drogą faktycznie ciut dziecinne ma zachcianki, jak na swój wiek

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ja dokałdnie to samo! I oplułam, i mężowi przeczytałam
Stary 2012-10-12, 21:32   #3956
myha82
Wtajemniczenie

MARINKO faktycznie ta kuzynka cos nie tak...
Ja w takie witaminy niw wierze. Kolejny chłyt marktingowy
Martyna jak nie chce jesc w danym dniu to nie.łaski bez...W nastepnym dniu nadrabia. ja tam twierdze, ze ona nie da sobie krzywdy zrobic i je ile potrzebuje, Ja tez mało jadłam a zyje. Chociaz moja mama ostatnio usłyszła, ze to cud, ze zyje bo ja tak mało jadłam..
ja tez w wieku 17 lat już nie byłam czysta....

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 21:33   #3957
brunetka2000
Zakorzenienie

Tak na marginesie to ja nie idę na ten koncert, bo wejściówka jest dla jednej osoby. Bilet dla drugiej kosztuje 70 zł więc odpada. Sprzedać też nie mogę bo jest imienna i do tego odbiór czy wejściu. W konkursie brałam udział tak na jana, żeby sprawdzić szybkość wysłania odpowiedzi, na nic nie licząc Ale udało się
Stary 2012-10-12, 21:36   #3958
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:

Ręczniki? My używamy te z Baby ono 100x100 od samego początku. Same ahy A w ogóle czy wy uwierzycie, ze my sie nadal kąpiemy w wanience

PILESZKA ja tez dziisaj jednodniowy urlop i co?I mega katar W ogóle to chorowanie całkowicie inaczej wygląda przy dziecku ...
Własnie wyłazi mi zimo
O to Twoja, to drobinka - a ja jak porównuję mojego z córką kuzynki (dwa miesiace młodszą) to mam wrażenie, że mój to kruszynek

Też używam baby ono ręczniki, ale rozmiarów to nie znam.
Uwierzymy, że kąpiesz w waniennce - my też tak robimy i nie myślę jeszcze przesadzać do dużej - tak jest wygodniej.

Ja tez na urlopie i też przeziebiona, w dzień było lepiej, ale około 18 to masakra - tak mnie głowa rozbolała - zmierzyłam ciśnienie i miałam 96/63 i puls 112 Chyba trochę za niskie.
I zgadzam się z Tobą, że chorowanie przy dziecku wygląda onaczej, nie można sobie pozwolić na nicnierobienie.
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 21:39   #3959
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

bez kitu, to było pierwsze co pomyślałam
Cytat:
Marina, padłam, oplułam się i popłakałam Uwielbiam Cię!

Ale swoją drogą faktycznie ciut dziecinne ma zachcianki, jak na swój wiek

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Ja dokałdnie to samo! I oplułam, i mężowi przeczytałam

Cytat:
1.MARINKO faktycznie ta kuzynka cos nie tak...

2. ja tez w wieku 17 lat już nie byłam czysta....
1.No dziecinna jest przeokropnie...ale przez to dobrze się z igorem dogadują

2.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 21:45   #3960
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Dla mnie takie specyfiki to powinna być ostateczność. Na lepszy apetyt to bym dziecko na kilkugodzinny spacer zabrała, żeby się wyhasało, a nie faszerowała chemią.
No i nie podsuwała przekąsek, bo to też nie raz i nie dwa jest przyczyną "niejadkowości"

My 9,7 kg
w 100% się z Tobą zgadzam, jak mały niechętnie je obiad to po spacerze wcina, az miło patrzeć

Marina -ale mnie rozbawiłaś!!!

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
pnkt 1 - Anka, nie wiem czy pytałam. Z jakiej części Poznania jesteś? Na pewno jeszcze będzie okazja do spotkania.

pnkt 2 - Dziewczyny mam pytanie: Wyszedł mi pryszcz-gigant na poliku aż mam opuchliznę pod okiem. Czym mogę załagodzić obrzęk w takim miejscu? Mam nadzieję, że mój wygląd Quasimodo nie wystraszy Telikowej rodziny.
ad. 1 - mieszkam pod Poznaniem - a pracuję w Poznaniu na Dębcu.
ad. 2 - ciesz się, że jeden Ja mam tyle pryszczów obecnie (chyba zmiana wody, jedzenia u rodziców), że wstyd mi gdzieś wyjść.
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości