Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-13, 13:19   #451
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV

kamalika ma 30tego cesarke

hej hej, ja dzis jakos nastroju do pisania nie mam wstalismy z mezem super pozno tzn po 11ej ale co tam pewnie to juz ostatni takich porankow leniwych

wlasnie piore torbe do szpitala.jeeeee,stwierdzi laqm ze we wtorek bedzie dokladnie meisiac przezd terminem moim wiec już wypiore ta torbe a spakuje sie pozniej.
duzo rzeczy beirzecie do szpitala.ja tam nic nie biore tzn tylko to co neizbedne-koszule, stanik, te majtki siatkowe plus wezme z dwie pary zwyklych bo nie wiem chociaz wiem ze u nas nie pozwalaja , no kosmetyki dla siebie os do podmycia krocza, reczniki, sztucce, klapki 2 pary gumowe i zwykle, wkladki laktacyjne , dla maluszka chusteczkki chociaz ponoc maja bo kolezanka tam rodzila tydz temu ale na wypadek W wezme, pieluch nie biore ewentualnie z pare sztuk, jeden podklad do przewijania wezme, zadnych ubranek nie biore bo u ans nie trzeba, na wyjscie dla siebie i malego uszykuje w osobnej reklaowce i maz dowiezie w dniu wyjścia.nie wiem co z moim chlebem i tu jest problem, musze tam zadwonic , bo nei wiem czy oni maja jedzenie dla bezglutenowcow a to wazne, bo ja zwyklego chleba nie zjem wiec jak sie okaze ze nie to musze wziac dodatkowa torbe ze swoim chlebem :/// co mi sie nie usmiecha

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Powiem Wam kochane, że ja ostatnio czuję się jak na początku ciąży, ciągle mogłabym spać, mam koszmarną zgagę i całe jedzenie mi śmierdzi
tez jestem wiecznie zmeczona
o zgadze to juz nei wspomne, bo umeiram przez nia i mam nadzieje, ze po porodzie już nigdy do mnei nei wroci.teraz jakos to zniose, co zrobic:////

no i to parcie na pecherz straszne ostatnio...
ale co tam damy rade
nie wspomne juz o hemoroidach bueheheheh

taaaa ciąza to cudowny stan
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 13:25   #452
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
kamalika ma 30tego cesarke

hej hej, ja dzis jakos nastroju do pisania nie mam wstalismy z mezem super pozno tzn po 11ej ale co tam pewnie to juz ostatni takich porankow leniwych

wlasnie piore torbe do szpitala.jeeeee,stwierdzi laqm ze we wtorek bedzie dokladnie meisiac przezd terminem moim wiec już wypiore ta torbe a spakuje sie pozniej.
duzo rzeczy beirzecie do szpitala.ja tam nic nie biore tzn tylko to co neizbedne-koszule, stanik, te majtki siatkowe plus wezme z dwie pary zwyklych bo nie wiem chociaz wiem ze u nas nie pozwalaja , no kosmetyki dla siebie os do podmycia krocza, reczniki, sztucce, klapki 2 pary gumowe i zwykle, wkladki laktacyjne , dla maluszka chusteczkki chociaz ponoc maja bo kolezanka tam rodzila tydz temu ale na wypadek W wezme, pieluch nie biore ewentualnie z pare sztuk, jeden podklad do przewijania wezme, zadnych ubranek nie biore bo u ans nie trzeba, na wyjscie dla siebie i malego uszykuje w osobnej reklaowce i maz dowiezie w dniu wyjścia.nie wiem co z moim chlebem i tu jest problem, musze tam zadwonic , bo nei wiem czy oni maja jedzenie dla bezglutenowcow a to wazne, bo ja zwyklego chleba nie zjem wiec jak sie okaze ze nie to musze wziac dodatkowa torbe ze swoim chlebem :/// co mi sie nie usmiecha

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

tez jestem wiecznie zmeczona
o zgadze to juz nei wspomne, bo umeiram przez nia i mam nadzieje, ze po porodzie już nigdy do mnei nei wroci.teraz jakos to zniose, co zrobic:////

no i to parcie na pecherz straszne ostatnio...
ale co tam damy rade
nie wspomne juz o hemoroidach bueheheheh

taaaa ciąza to cudowny stan
oj tak i piękny

Ja planuję jeszcze mleko modyfikowane wziać bo nie wiadomo czy pokarm będę miała od razu, a u nas w szpitalu jak sie nie ma swojego to dadza dziecku tyle o ile tylko

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 13:30   #453
justa86
Zadomowienie

Czarna zazdroszcze ze dla maluszka wszystko w szpitalu jest! powiem Ci ze jak zaczelam pakowac to....no jeszcze polowa nie wpakowana bo sama sie zastanawiam gdzie to spakowac :/ rozek, pieluchy, reczniczek, kosmetyki, chusteczki, ubranka ehmmm :/ 2 torba a myslalam ze 1 to bedzie na fuuul

Mam o tyle dobrze ze do szpitala 5min piechotka a tz pracuje z domu wiec wzielam wszystkiego tylko na poczatek, 3podklady, pare podpasiorek, powyjmowalam wszystko z opakowan i jest juz lepiej

A poza tym to z'rypalam wlasnie tż przez telefon..... tak o a co :/
Bo ja chora, on chory ale moglby wziac jakis glupi rutinoscorbin zeby sie wzmocnic, nie wiem chociazby klapki pie'przone na nogi zakladac zeby wreszcie wyzdrowiec, a nie wroci i znow bedzie to samo.
W wawie jego brat chory, kuzyn chory wszycy chorzy wszyscy maja na to wyj'ebane za przeproszeniem
Juz nie mowiac o odwiedzinach 3 dni temu na kawke jego kuzyna ktory byl na takim etapie choroby ze chyba zarazal wszystkich w promieniu 30metrow!! wrrrrrrr

Ja lekow brac nie moge, a nikt dookola nie pomysli o tym ze jak zaczne rodzic to bedzie mi katar ciekl uszami a tu " przyyyyyyyyj" , juz nie wspominajac o tym ze Kubuś na dzien dobry bedzie przywitany zarazkami

aaaa kurde....wyzalilam sie, ubieram sie i ide do sklepu
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 13:41   #454
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Hej
Ja dziś mam super dzień, słoneczko świeci u nas pięknie, pranie zrobiłam.

Byłam w lumpku i upolowałam sobie super kurtko-płaszczyk za 15zł (nie miała w zamku tego mechanizmu zapinającego, a cały zamek nowiusieńki, dokupiłam tą część za 1zł i mam kurtkę do końca ciąży za 16zł )
Do tego super długi sweter z HM mama i narzutkę z takimi skrzydłami
Ale jestem zadowolona Wszystko za jakieś 25zł
Stary 2012-10-13, 13:44   #455
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Hej

Byłam w lumpku i upolowałam sobie super kurtko-płaszczyk za 15zł (nie miała w zamku tego mechanizmu zapinającego, a cały zamek nowiusieńki, dokupiłam tą część za 1zł i mam kurtkę do końca ciąży za 16zł )
za udane łowy

P

Szymonek
Stary 2012-10-13, 13:55   #456
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

A dziś wybieramy się "do ludzi" Znaczy się do kina!
Non stop siedzę w domu, a jak gdzieś wychodzę to po to, żeby załatwić obowiązkowe sprawunki.
Zero życia towarzyskiego, masakra jakaś..

I mam już dość ciąży, a jeszcze miesiąc na pewno a i pewnie się przedłuży..
Z łóżka wyjść nie umiem, nosić nie umiem bo zaraz pobolewa mnie brzuch, dosłownie się toczę! Do tego ten pęcherz, zero alkoholu a tak mam ochotę się nawalić wińskiem nie lampką, tylko całą butlą
Stary 2012-10-13, 14:06   #457
agrafka85
Rozeznanie

ależ mi się przysnęło właśnie oglądam familiadę i robię sobie obiad: ryż i warzywa na patelnię

ja w 37tc mam 15kg na plusie a obwód brzuszka 105cm ale wcale mnie to nie martwi, bo w ogóle nie czuję tych kg, nie czuję się jakaś strasznie utyta, a poza tym wierzę, że uda mi się to wszystko zrzucić
Stary 2012-10-13, 14:14   #458
Sola1
Zakorzenienie

Czytałam właśnie o skokach rozwojowych dziecka w pierwszym roku życia - jest link na pierwszej stronie.
Jak któraś nie czytała to polecam - pomaga zrozumieć dlaczego w niektórych tygodniach życia dziecko robi się np. bardziej marudne.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 14:17   #459
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Non stop siedzę w domu, a jak gdzieś wychodzę to po to, żeby załatwić obowiązkowe sprawunki.

Z łóżka wyjść nie umiem, nosić nie umiem bo zaraz pobolewa mnie brzuch, dosłownie się toczę! Do tego ten pęcherz, zero alkoholu a tak mam ochotę się nawalić wińskiem nie lampką, tylko całą butlą
tak tak ja też!!!!

mystii gratuluje zakupow!

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość

Ja lekow brac nie moge, a nikt dookola nie pomysli o tym ze jak zaczne rodzic to bedzie mi katar ciekl uszami a tu " przyyyyyyyyj" , juz nie wspominajac o tym ze Kubuś na dzien dobry bedzie przywitany zarazkami

aaaa kurde....wyzalilam sie, ubieram sie i ide do sklepu
ja mam wizje ze mi du..pa peknie podczas porodu przez te moje hemo i zaparcia
Stary 2012-10-13, 14:18   #460
halwaya
Zakorzenienie

Mi dopiero od niedawna zaczelo byc ciezko przy wstawaniu, podnoszeniu sie czy wchodzeniu po schodach.. tak z dnia na dzien.. na wage nie wchodze boje sie

Wyrobilam wlasnie ciasto na pierogi, tz zrobil farsz. Zaraz bedziemy walkowac, lepic itp. ale nie lubie z nim pracy zespolowej, bo on zawsze wie lepiej i mi sie wcina Sa jednak zalety.. skoro robi to lepiej to ja mu ustepuje.. i tak pranie, prasowanie i .odkurzanie to jego dzialka

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 14:21   #461
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
oj tak i piękny

Ja planuję jeszcze mleko modyfikowane wziać bo nie wiadomo czy pokarm będę miała od razu, a u nas w szpitalu jak sie nie ma swojego to dadza dziecku tyle o ile tylko
ja mm nie kupuje narazie.mam nadzieje, że bede meic pokarm..nie wiem zobaczymy.nie wiem czy u nas w szpitalu dokarmiaja, jedynie męża wysle no mleko to nie az taki skomplikowany zakup chyba

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Mi dopiero od niedawna zaczelo byc ciezko przy wstawaniu, podnoszeniu sie czy wchodzeniu po schodach.. tak z dnia na dzien.. na wage nie wchodze boje sie

Wyrobilam wlasnie ciasto na pierogi, tz zrobil farsz. Zaraz bedziemy walkowac, lepic itp. ale nie lubie z nim pracy zespolowej, bo on zawsze wie lepiej i mi sie wcina Sa jednak zalety.. skoro robi to lepiej to ja mu ustepuje.. i tak pranie, prasowanie i .odkurzanie to jego dzialka
a ja weszlam wlasnie na wage a waga sie popsuła..i kiszka ..musze czekac na wizyte za dwa tygodnie to sie dwoiem, ale czytalam ze pod koneic ciązy sie nie tyje, jedynie chudnie lub staje w miejscu
Stary 2012-10-13, 14:22   #462
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Ja od początku ciąży przytyłam 6kg, więc teoretycznie nie powinno mi być jakoś ciężko, ale jest Brzucha też nie mam dużego, niektórzy nie zauważają, że ja w ciąży, a jak mówię, że to 8 miesiąc to nie wierzą.
A i tak mi ciężko

Aaaai zapomniałam... macie w nocy skurcze? Ja mam takie że czasem z bólu płaczę...
Stary 2012-10-13, 14:27   #463
justa86
Zadomowienie

Cytat:
tak tak ja też!!!!

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Yyyyy to moja wizja kataru wydaje sie bardzo optymistyczna przy Twojej dupce

Cytat:
ja mm nie kupuje narazie.mam nadzieje, że bede meic pokarm..nie wiem zobaczymy.nie wiem czy u nas w szpitalu dokarmiaja, jedynie męża wysle no mleko to nie az taki skomplikowany zakup chyba

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

a ja weszlam wlasnie na wage a waga sie popsuła..i kiszka ..musze czekac na wizyte za dwa tygodnie to sie dwoiem, ale czytalam ze pod koneic ciązy sie nie tyje, jedynie chudnie lub staje w miejscu
Taa...... dobre

Mialam isc do sklepu, od pol godziny siedze w domu bo jakies weselicho z klatki wychodzi, nie chce sie natknac ma pare mloda czy tam kamere czy ciul wie co i tak siedze i zerkam przez balkon
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 14:29   #464
madzius90
Zakorzenienie

Witamy się z Bartoszkiem w 36 tygodniu= 9 miesiącu
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 14:31   #465
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też!!!!!!! oj jak mi się tego chce!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:

Jak by to powiedziała moja teściowa... że teraz to dopiero zaczniesz grubieć

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

P

Szymonek
Stary 2012-10-13, 14:33   #466
dyltharra
Raczkowanie

Cytat:

Rany, faktycznie, to juz 9 miesiac
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 14:36   #467
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Boziu jak mi sie spać chce

P

Szymonek
Stary 2012-10-13, 14:37   #468
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.... wiem miałam wczoraj zajrzeć do was ale nie miałam sił. pokłóciłam się ze swoim przez tel.....i nie miałam już humoru na nic. schowa sie tylko w kont ze swoja wyszywanką i do końca dnia mnie nie było... on wrócił z pracy po 20 zjadł i zaraz poszedł oglądać telewizje i ch** mu w dupe. poszłam się wykąpać i dalej wyszywać.. około północy przyszedł do sypialni .... i to dopiero jak napisałam do niego nie miłego smsa ..... to przyszedł przytulił jak by niby nic ja nawet nie drgnełam. a rano myślał że sex przez sex mu przebacze a taki9ego ch*** . Nie ma tak łatwo ile to można kutwa mu popuszczać...

wczoraj wieczorem malutka tak mi wpychała stopki klatkę że nie wyróbka, ruszyć się nie mogłam . Myślałam że zaraz mi płuca wykopie z klatki. Coraz częściej mała kręci sie w nocy

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

wczoraj tak myślałam o Torbie do szpitala i doszłam do wniosku że kilka dni przed terminem to torba będzie leżała w samochodzie u M.
blado to widze na przyszlosc kochana:/

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
Witam się z wami kochane w 32 tygodniu czyli w 8 m-cu tak??

dla Susente

Marti- z tą biedronką jest dobre biedna hostessa koszyka nie mogła utrzymać

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

myslicie ze skorzane butkiz lasockiego bede mu przemakac?
bo takie co przymierzyl z membrana nieprzemakalna, to zadne nie byly dobre na jego grubiutka stopke
ja mam ten sam problem z Laura.a jak byla mala to wogole masakra bylo buty kupic miala taka grubasna stope:/ mysle ze lasockiego buciki powinny byc ok

Cytat:
Witam sie dzis.....pogoda tak paskudna ze az sie plakac chce a tż w warszawie i sama siedze i mam dosyc ok jak mowilam o potrzebie odrobiny samotnosci to wlasnie w tym momencie mi przeszlo :/
Ide cos porobic moze.... a moze nie i bede siedziec na necie do wieczora i kto mi cos powie?? a no nikt bo kto sie tu do mnie odezwie
ja tez samotna wiec lacze sie z Toba

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
heheh ja też muszę taką przygotwać, bo przecież bidulek nic sam nie znajdzie w mojej szafie albo przywiezie nie to co bym chciała ech faceci, co oni by bez nas zrobili

ja jak ostatnio trafilam do szpitala i tz pojechal po moje rzeczy to mu napisalam mega dlugiego smsa- i szlo tak-pokoj ten i ten w szafie tej i tejna polce tej i tej lezy to i to i tak po kolei wszystko-nie powiem-przywiozl o co prosilam oczywiscie kilka tel bylo w miedzy czasie ale moj kochany maz nawet wzial to o co nie prosilam a co wiedzial ze uzywam-np krem na rozstepy

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
mam do was pytanie .... wasze maluszki często mają czkawkę? Moja potrafi nawet 3-4 razy dziennie
moj to czasami ma dni ze i z 5 razy ma zalezy co jem

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość

No i zaczynamy dzis 36 tydzien Z ciekawosci brzuszek zmierzylam - 94cm, na plusie 12kg ale plakac nie bede
Milego dnia, Dziewczynki!
Ja tez dzis zaczynam 36 tydzien i zmierzylam sie czoraj-w koncu brzuszek ruszyl po 2 miesiacach i amm 93 cm na wadze tez ruszylo i mam +5kg

Cytat:
a tak mam ochotę się nawalić wińskiem nie lampką, tylko całą butlą

bawcie sie dobrzejak sie wyrobimy z tz to tez sie wybierzemy za zakupki

ucielo cytaty...

Ausente

nie moglam wczoraj zasnac...zaczelam czyta stary dzieciowy watek i wiele rzeczy sobie orzyomnialam-wiecie ze w pierwszym miesiacu musialam sciagac-uwaga 50-90ml mleka z jedngo cyca zeby mala nakarmic i jej nie udlawic tak mi lecialo ze mala nie byla w stanie zlapac cyca a jak go zlapala to cisnienie takie bylo ze mi sie dziecko dlawilo!! no i czytalam ze musialam sama ja budzic na karmienie bo sama nie wstawala

wcielam sie za pranie....wypralam kombinezony, spiworki, materacyk z wozka i cala wysciolke zarowno wozka jak i fotelika i krzeselka chicco.
byla u mnie tesciowa, przywiozla mega pycha jablka i buraczki mi kupila zebym sobie zupe zrobila

mam pytanie i zarazem prosbe-ma ktoras z Was listek luteiny?? kuzwa zle policzylam i mi przybraknie na jakies tydzien odkupilabym bo mam cholera tylko do piatku a jeszcze kilka dni mam brac

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 14:41   #469
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

hej
nadrobiłam was było ciężko ale dałam radę

Micia, spóźnione życzenia urodzinowe, dużo zdrówka, szczęścia i standardowo - porodu z orgazmem

widziałam, że właśnie o porodach byłą mowa. Powiem Wam, że ja się nie boję. A wkurza mnie gadanie niektórych sąsiadek i koleżanek, typu jak się czujesz. Odpowiadam, że nieźle, no bo w sumie nic mi nie dokucza, a tu mi z tekstem wyjeżdżają "bo najgorsze dopiero przed tobą" taaaa. To zawsze odpowiadam, że nie ja pierwsza i nie ostatnia wiadomo, że boli, ale chciałam mieć dziecko, to jakoś musi na ten świat wyjść

Cytat:
O kurcze, pierwszy raz słyszę że takie coś się robi
To ja też będę chciała dotknąć, jak bedzie taka możliwość
u nas na sr położna właśnie wspominała, że takie dotknięcie główki daje mega dużo siły. Opowiadała historię dziewczyny, która rodziła z mężem i krzyczała, że nie ma już siły, za to jak dotknęła główki to się zmobilizowała i moment maluch był na świecie. A mąż później komentował, że mówiła, że nie ma siły, a jak go za rękę ścisnęła, to myślał, że mu złamie Damy radę. Ja tam się nastawiam pozytywnie, Mikołaj MUSI szybko wyjść żeby nie męczyć bardzo siebie i mamusi

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
No hej

Wizyta udana,dziewczyna rośnie,wszystkie wymiary odpowiadają tygodniowi ciąży,i lekarz tak twarzyczkę pokazał,że się rozpłynęłam,taką słodziznę w brzuszku noszę,niestety nie mam zdjęcia.Szyjka długa aż 5cm,zamknięta.Ustaliliśmy datę cc i jeśli nic się nie zmieni to 15 listopada.
super, że wizyta udana
i u Emilki widziałam, że też OK

Cytat:
ja bede meic swojego wielbłada tylko torby nie mam jeszcze nawet wypranej, nie mowiac o spakowaniu..ale jaaa mam jak zwykle czaaas a pozneij bede latac z owsikami jak mi nagle wody odejda w listopadzie aja bez torby .
hehe, ja też twierdzę, że jeszcze mam czas

co do pakowania torby, to ja mam zamiar tak zrobić jak nam podczas wycieczki na porodówkę radzili. Na początek biorę tylko w reklamówce dokumenty, koszulę, szlafrok, kapcie, wodę, pomadkę, coś do zajęcia czasu(książkę, muzykę), pastę i szczoteczkę i może jakiś kawałek czekolady, jakby się przedłużało. Jak najmniej, bo po 1 na porodówce nic nie potrzeba więcej, a po 2 nawet nie ma tam gdzie trzymać pozostałych rzeczy. Resztę, czyli, podkłady, kosmetyki rzeczy dla dziecka itd będzie miał tż i przyniesie jak będzie potrzeba.

Cytat:
Hej

super. Ja mam dzisiaj w swoim starym płaszczu przeszyć guziki. Stwierdziłam, że jeszcze jest ok a nie opłaca mi się kupować niczego nowego na miesiąc, albo krócej

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
gratuluję nowego tygodnia

Marti, fajnie tak powspominać, nie A niedługo będziesz miała to znów na świeżo
Stary 2012-10-13, 14:43   #470
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

http://www.wiocha.pl/215574,Mega_Hit
omg

P

Szymonek
Stary 2012-10-13, 14:46   #471
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
o matko, co za piosenka.

Zapomniałam się pochwalić. Kupiłam dziś buty, uwaga za całe 40zł u siebie na targu. Podobne do tych http://moda.allegro.pl/salon-anka-re...674267067.html tylko moje czarne, a ten kożuszek biały. Mega wygodne, będę miała na spacerki z wózkiem
Stary 2012-10-13, 14:48   #472
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
o matko, co za piosenka.

Zapomniałam się pochwalić. Kupiłam dziś buty, uwaga za całe 40zł u siebie na targu. Podobne do tych http://moda.allegro.pl/salon-anka-re...674267067.html tylko moje czarne, a ten kożuszek biały. Mega wygodne, będę miała na spacerki z wózkiem
ooooooooooo jakie fajne, ja zawsze jak chce buty kupić to nie ma nic co by mi się podobało

P

Szymonek
Stary 2012-10-13, 14:49   #473
madzius90
Zakorzenienie

Zauważyłam, że brzusio mi się obniżył troszkę
A ile wydzieliny mam
Czuję się, jakbym znowu brała luteinę.
W nocy to myślałam, że już może mi wody zaczynają się sączyć, bo w nocy zawsze miałam tam sucho, a to tylko wydzielina

W ogóle dziś mieliśmy koszmarną noc- w końcu 13ty dziś
O 23 teściowi skoczyło ciśnienie- strasznie wysokie miał. Teściowa podała mu jakieś leki i poszliśmy spać.
O 1:30 teściowa przyszła obudzić męża, żeby zawiózł teścia do szpitala, bo teściu zaczął się dusić i nie mógł oddychać.
Pojechali, TŻ wrócił do domu ok. 3:40, a teściu został w szpitalu do rana. Dostał jakieś zastrzyki i miał leżeć. A rano mieli pobrać krew do ponownych wyników.
Po 7 TŻ pojechał po teścia. Lekarz powiedział, że serce zdrowe, wyniki krwi też ok, także nie wiadomo od czego to.
Jakoś krótko przed naszym ślubem też taka akcja była i też teścia wieźliśmy do szpitala, wtedy wyniki też wyszły ok.
A teściu po dwóch zawałach jest

Ausente trzymam!
Stary 2012-10-13, 14:49   #474
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
tak tak ja też!!!!

zagryzlas

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość

kurde musze zmienic metode...bo zawsze ja ochrzaniam tz ze ja robie lepiej

Cytat:

ja tam tyje

Cytat:
Ja od początku ciąży przytyłam 6kg, więc teoretycznie nie powinno mi być jakoś ciężko, ale jest Brzucha też nie mam dużego, niektórzy nie zauważają, że ja w ciąży, a jak mówię, że to 8 miesiąc to nie wierzą.
A i tak mi ciężko

Aaaai zapomniałam... macie w nocy skurcze? Ja mam takie że czasem z bólu płaczę...
jak wstaje siusiu to skurcz zawsze ze mna

Cytat:
Yyyyy to moja wizja kataru wydaje sie bardzo optymistyczna przy Twojej dupce

Taa...... dobre

Mialam isc do sklepu, od pol godziny siedze w domu bo jakies weselicho z klatki wychodzi, nie chce sie natknac ma pare mloda czy tam kamere czy ciul wie co i tak siedze i zerkam przez balkon
idz po flaszke!!

Cytat:

o kurde to ja tez dzis zaczyam 9 miesiac??

Stary 2012-10-13, 14:51   #475
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość

ja mam ten sam problem z Laura.a jak byla mala to wogole masakra bylo buty kupic miala taka grubasna stope:/ mysle ze lasockiego buciki powinny byc ok

Ja tez dzis zaczynam 36 tydzien i zmierzylam sie czoraj-w koncu brzuszek ruszyl po 2 miesiacach i amm 93 cm na wadze tez ruszylo i mam +5kg
co do luteiny nie pomoge niestety

gratki za tc

no mam nadzieje ze dobre beda butki

w oglle popsulam wage u tesciowki

wchdze i co 148 kg
nikt mnei nie przebije

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 14:53   #476
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:

ojj ja też mam ochotę już wypić sobie jakieś piwko, i w sumie zaczynam znów o papierosach myśleć... tzn. nie zapale, bo wiem że nie mogę, ale chyba niestety wrócę do tego, bo za bardzo zaczyna mi to siedzieć w głowie...

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
ależ mi się przysnęło właśnie oglądam familiadę i robię sobie obiad: ryż i warzywa na patelnię

ja w 37tc mam 15kg na plusie a obwód brzuszka 105cm ale wcale mnie to nie martwi, bo w ogóle nie czuję tych kg, nie czuję się jakaś strasznie utyta, a poza tym wierzę, że uda mi się to wszystko zrzucić
podobny obiad przed chwilą zjadłam.
a co do brzuszka to nie wiem ile mam w obwodzie, ale 15kg na plusie też już mam gdzie ja jestem w 32 tygodniu! ; o

Cytat:
gratuluję!

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 14:54   #477
marti86
Zakorzenienie

Kurde MAdzia to rzeczywiscie mialas nieciekawa nocdobrze ze wszytsko sie pomyslnie skonczylo!!

Gusiak powiem Ci ze ten caly wizaz to swego rodzaju pamietnik jest

Stary 2012-10-13, 14:54   #478
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Super

My na tym samym etapie, a ja mam na plusie już ponad 12 kg
Tylko nie wiem gdzie one są, bo nie widać po mnie, abym tyle przytyła

Cytat:
mam pytanie i zarazem prosbe-ma ktoras z Was listek luteiny?? kuzwa zle policzylam i mi przybraknie na jakies tydzien odkupilabym bo mam cholera tylko do piatku a jeszcze kilka dni mam brac
Kochana mi zostało chyba kilka tabletek luteiny,musiałabym ją znaleźć i zobaczyć.
Jakby co to wyślę

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
Super

Ja to bym chciała sobie na teraz kupić jakieś na płaskiej podeszwie, bo na jesień mam tylko botki na koturnach, a w nich już ciężko mi się chodzi, bo kręgosłup strasznie boli
Ale nawet nie mam ochoty łazić po sklepach, szczególnie jak jest taka pogoda
Stary 2012-10-13, 14:55   #479
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

http://www.wiocha.pl/764936,Porod

jeszcze to, padłam

P

Szymonek
Stary 2012-10-13, 14:57   #480
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
o kurde to ja tez dzis zaczyam 9 miesiac??

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
wchdze i co 148 kg
nikt mnei nie przebije
Jesteś hardcorem

Ja mam w obwodzie 103 cm

A wstawanie w nocy na siusiu to mnie dobija, z resztą w dzień też co chwila latam
Ostatnio ciąglę mówię TŻ, że niedługo pewnie urodzę i coś czuję, że jak tylko odstawię te leki to się zacznie, bo od kilku dni, pomimo ich brania mam skurcze i twardnienie brzucha.To biedny teraz tak czujnie śpi, jak tylko wstaję na siusiu albo się przewracam na drugi bok to się pyta co się dzieje i czy wszystko w porządku i w razie czego żebym go obudziłam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości