|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
kamalika ma 30tego cesarke
hej hej, ja dzis jakos nastroju do pisania nie mam wstalismy z mezem super pozno tzn po 11ej ale co tam pewnie to juz ostatni takich porankow leniwychwlasnie piore torbe do szpitala.jeeeee,stwierdzi laqm ze we wtorek bedzie dokladnie meisiac przezd terminem moim wiec już wypiore ta torbe a spakuje sie pozniej. duzo rzeczy beirzecie do szpitala.ja tam nic nie biore tzn tylko to co neizbedne-koszule, stanik, te majtki siatkowe plus wezme z dwie pary zwyklych bo nie wiem chociaz wiem ze u nas nie pozwalaja , no kosmetyki dla siebie os do podmycia krocza, reczniki, sztucce, klapki 2 pary gumowe i zwykle, wkladki laktacyjne , dla maluszka chusteczkki chociaz ponoc maja bo kolezanka tam rodzila tydz temu ale na wypadek W wezme, pieluch nie biore ewentualnie z pare sztuk, jeden podklad do przewijania wezme, zadnych ubranek nie biore bo u ans nie trzeba, na wyjscie dla siebie i malego uszykuje w osobnej reklaowce i maz dowiezie w dniu wyjścia.nie wiem co z moim chlebem i tu jest problem, musze tam zadwonic , bo nei wiem czy oni maja jedzenie dla bezglutenowcow a to wazne, bo ja zwyklego chleba nie zjem wiec jak sie okaze ze nie to musze wziac dodatkowa torbe ze swoim chlebem :/// co mi sie nie usmiecha ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
o zgadze to juz nei wspomne, bo umeiram przez nia i mam nadzieje, ze po porodzie już nigdy do mnei nei wroci.teraz jakos to zniose, co zrobic://// no i to parcie na pecherz straszne ostatnio... ale co tam damy rade nie wspomne juz o hemoroidach bueheheheh taaaa ciąza to cudowny stan
|
|
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja planuję jeszcze mleko modyfikowane wziać bo nie wiadomo czy pokarm będę miała od razu, a u nas w szpitalu jak sie nie ma swojego to dadza dziecku tyle o ile tylko
|
|
#453 |
|
Zadomowienie
|
Czarna zazdroszcze ze dla maluszka wszystko w szpitalu jest! powiem Ci ze jak zaczelam pakowac to....no jeszcze polowa nie wpakowana bo sama sie zastanawiam gdzie to spakowac :/ rozek, pieluchy, reczniczek, kosmetyki, chusteczki, ubranka ehmmm :/ 2 torba a myslalam ze 1 to bedzie na fuuul
Mam o tyle dobrze ze do szpitala 5min piechotka a tz pracuje z domu wiec wzielam wszystkiego tylko na poczatek, 3podklady, pare podpasiorek, powyjmowalam wszystko z opakowan i jest juz lepiej A poza tym to z'rypalam wlasnie tż przez telefon..... tak o a co :/ Bo ja chora, on chory ale moglby wziac jakis glupi rutinoscorbin zeby sie wzmocnic, nie wiem chociazby klapki pie'przone na nogi zakladac zeby wreszcie wyzdrowiec, a nie wroci i znow bedzie to samo. W wawie jego brat chory, kuzyn chory wszycy chorzy wszyscy maja na to wyj'ebane za przeproszeniem ![]() Juz nie mowiac o odwiedzinach 3 dni temu na kawke jego kuzyna ktory byl na takim etapie choroby ze chyba zarazal wszystkich w promieniu 30metrow!! wrrrrrrr Ja lekow brac nie moge, a nikt dookola nie pomysli o tym ze jak zaczne rodzic to bedzie mi katar ciekl uszami a tu " przyyyyyyyyj" , juz nie wspominajac o tym ze Kubuś na dzien dobry bedzie przywitany zarazkami aaaa kurde....wyzalilam sie, ubieram sie i ide do sklepu
|
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja dziś mam super dzień, słoneczko świeci u nas pięknie, pranie zrobiłam. Byłam w lumpku i upolowałam sobie super kurtko-płaszczyk za 15zł (nie miała w zamku tego mechanizmu zapinającego, a cały zamek nowiusieńki, dokupiłam tą część za 1zł i mam kurtkę do końca ciąży za 16zł Do tego super długi sweter z HM mama i narzutkę z takimi skrzydłami ![]() Ale jestem zadowolona |
|
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udane łowy
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
A dziś wybieramy się "do ludzi"
Znaczy się do kina! ![]() Non stop siedzę w domu, a jak gdzieś wychodzę to po to, żeby załatwić obowiązkowe sprawunki. Zero życia towarzyskiego, masakra jakaś.. I mam już dość ciąży, a jeszcze miesiąc na pewno a i pewnie się przedłuży.. Z łóżka wyjść nie umiem, nosić nie umiem bo zaraz pobolewa mnie brzuch, dosłownie się toczę! Do tego ten pęcherz, zero alkoholu a tak mam ochotę się nawalić wińskiem nie lampką, tylko całą butlą
|
|
|
|
#457 |
|
Rozeznanie
|
ależ mi się przysnęło
właśnie oglądam familiadę i robię sobie obiad: ryż i warzywa na patelnię ![]() ja w 37tc mam 15kg na plusie a obwód brzuszka 105cm ale wcale mnie to nie martwi, bo w ogóle nie czuję tych kg, nie czuję się jakaś strasznie utyta, a poza tym wierzę, że uda mi się to wszystko zrzucić
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam właśnie o skokach rozwojowych dziecka w pierwszym roku życia - jest link na pierwszej stronie.
Jak któraś nie czytała to polecam - pomaga zrozumieć dlaczego w niektórych tygodniach życia dziecko robi się np. bardziej marudne. |
|
|
|
#459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mystii gratuluje zakupow !---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
przez te moje hemo i zaparcia
|
||
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
Mi dopiero od niedawna zaczelo byc ciezko przy wstawaniu, podnoszeniu sie czy wchodzeniu po schodach.. tak z dnia na dzien.. na wage nie wchodze
boje sie ![]() Wyrobilam wlasnie ciasto na pierogi, tz zrobil farsz. Zaraz bedziemy walkowac, lepic itp. ale nie lubie z nim pracy zespolowej, bo on zawsze wie lepiej i mi sie wcina Sa jednak zalety.. skoro robi to lepiej to ja mu ustepuje.. i tak pranie, prasowanie i .odkurzanie to jego dzialka
|
#461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od początku ciąży przytyłam 6kg, więc teoretycznie nie powinno mi być jakoś ciężko, ale jest
Brzucha też nie mam dużego, niektórzy nie zauważają, że ja w ciąży, a jak mówię, że to 8 miesiąc to nie wierzą. A i tak mi ciężko Aaaai zapomniałam... macie w nocy skurcze? Ja mam takie że czasem z bólu płaczę... |
|
|
|
#463 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mialam isc do sklepu, od pol godziny siedze w domu bo jakies weselicho z klatki wychodzi, nie chce sie natknac ma pare mloda czy tam kamere czy ciul wie co i tak siedze i zerkam przez balkon
|
||
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się z Bartoszkiem w 36 tygodniu= 9 miesiącu
|
|
|
|
#465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
Jak by to powiedziała moja teściowa... że teraz to dopiero zaczniesz grubieć ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------
|
|
#468 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i tak po kolei wszystko-nie powiem-przywiozl o co prosilam oczywiscie kilka tel bylo w miedzy czasie ale moj kochany maz nawet wzial to o co nie prosilam a co wiedzial ze uzywam-np krem na rozstepy![]() Cytat:
zalezy co jemCytat:
Ja tez dzis zaczynam 36 tydzien ![]() bawcie sie dobrze jak sie wyrobimy z tz to tez sie wybierzemy za zakupki![]() ucielo cytaty... Ausente ![]() nie moglam wczoraj zasnac...zaczelam czyta stary dzieciowy watek i wiele rzeczy sobie orzyomnialam-wiecie ze w pierwszym miesiacu musialam sciagac-uwaga 50-90ml mleka z jedngo cyca zeby mala nakarmic i jej nie udlawic wcielam sie za pranie....wypralam kombinezony, spiworki, materacyk z wozka i cala wysciolke zarowno wozka jak i fotelika i krzeselka chicco. byla u mnie tesciowa, przywiozla mega pycha jablka i buraczki mi kupila zebym sobie zupe zrobila ![]() mam pytanie i zarazem prosbe-ma ktoras z Was listek luteiny?? kuzwa zle policzylam i mi przybraknie na jakies tydzien odkupilabym bo mam cholera tylko do piatku a jeszcze kilka dni mam brac
|
|||||||
|
|
|
#469 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() nadrobiłam was ![]() Micia, spóźnione życzenia urodzinowe, dużo zdrówka, szczęścia i standardowo - porodu z orgazmem ![]() widziałam, że właśnie o porodach byłą mowa. Powiem Wam, że ja się nie boję. A wkurza mnie gadanie niektórych sąsiadek i koleżanek, typu jak się czujesz. Odpowiadam, że nieźle, no bo w sumie nic mi nie dokucza, a tu mi z tekstem wyjeżdżają "bo najgorsze dopiero przed tobą" taaaa. To zawsze odpowiadam, że nie ja pierwsza i nie ostatnia wiadomo, że boli, ale chciałam mieć dziecko, to jakoś musi na ten świat wyjść![]() Cytat:
Damy radę. Ja tam się nastawiam pozytywnie, Mikołaj MUSI szybko wyjść żeby nie męczyć bardzo siebie i mamusi![]() Cytat:
i u Emilki widziałam, że też OK ![]() Cytat:
![]() co do pakowania torby, to ja mam zamiar tak zrobić jak nam podczas wycieczki na porodówkę radzili. Na początek biorę tylko w reklamówce dokumenty, koszulę, szlafrok, kapcie, wodę, pomadkę, coś do zajęcia czasu(książkę, muzykę), pastę i szczoteczkę i może jakiś kawałek czekolady, jakby się przedłużało. Jak najmniej, bo po 1 na porodówce nic nie potrzeba więcej, a po 2 nawet nie ma tam gdzie trzymać pozostałych rzeczy. Resztę, czyli, podkłady, kosmetyki rzeczy dla dziecka itd będzie miał tż i przyniesie jak będzie potrzeba. Cytat:
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- gratuluję nowego tygodnia ![]() Marti, fajnie tak powspominać, nie A niedługo będziesz miała to znów na świeżo
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałam się pochwalić. Kupiłam dziś buty, uwaga za całe 40zł u siebie na targu. Podobne do tych http://moda.allegro.pl/salon-anka-re...674267067.html tylko moje czarne, a ten kożuszek biały. Mega wygodne, będę miała na spacerki z wózkiem
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłam, że brzusio mi się obniżył troszkę
![]() A ile wydzieliny mam ![]() Czuję się, jakbym znowu brała luteinę. W nocy to myślałam, że już może mi wody zaczynają się sączyć, bo w nocy zawsze miałam tam sucho, a to tylko wydzielina ![]() W ogóle dziś mieliśmy koszmarną noc- w końcu 13ty dziś ![]() O 23 teściowi skoczyło ciśnienie- strasznie wysokie miał. Teściowa podała mu jakieś leki i poszliśmy spać. O 1:30 teściowa przyszła obudzić męża, żeby zawiózł teścia do szpitala, bo teściu zaczął się dusić i nie mógł oddychać. Pojechali, TŻ wrócił do domu ok. 3:40, a teściu został w szpitalu do rana. Dostał jakieś zastrzyki i miał leżeć. A rano mieli pobrać krew do ponownych wyników. Po 7 TŻ pojechał po teścia. Lekarz powiedział, że serce zdrowe, wyniki krwi też ok, także nie wiadomo od czego to. Jakoś krótko przed naszym ślubem też taka akcja była i też teścia wieźliśmy do szpitala, wtedy wyniki też wyszły ok. A teściu po dwóch zawałach jest ![]() Ausente trzymam!
|
|
|
|
#474 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() o kurde to ja tez dzis zaczyam 9 miesiac??
|
|||||
|
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
gratki za tc ![]() ![]() no mam nadzieje ze dobre beda butki ![]() w oglle popsulam wage u tesciowki ![]() wchdze i co 148 kg ![]() nikt mnei nie przebije |
|
|
|
|
#476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do brzuszka to nie wiem ile mam w obwodzie, ale 15kg na plusie też już mam gdzie ja jestem w 32 tygodniu! ; o gratuluję! |
||
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde MAdzia to rzeczywiscie mialas nieciekawa noc
dobrze ze wszytsko sie pomyslnie skonczylo!!Gusiak powiem Ci ze ten caly wizaz to swego rodzaju pamietnik jest
|
|
|
|
#478 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My na tym samym etapie, a ja mam na plusie już ponad 12 kg ![]() Tylko nie wiem gdzie one są, bo nie widać po mnie, abym tyle przytyła ![]() Cytat:
Jakby co to wyślę Cytat:
![]() Ja to bym chciała sobie na teraz kupić jakieś na płaskiej podeszwie, bo na jesień mam tylko botki na koturnach, a w nich już ciężko mi się chodzi, bo kręgosłup strasznie boli ![]() Ale nawet nie mam ochoty łazić po sklepach, szczególnie jak jest taka pogoda
|
|||
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.wiocha.pl/764936,Porod
jeszcze to, padłam
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Jesteś hardcorem ![]() Ja mam w obwodzie 103 cm ![]() A wstawanie w nocy na siusiu to mnie dobija, z resztą w dzień też co chwila latam ![]() Ostatnio ciąglę mówię TŻ, że niedługo pewnie urodzę i coś czuję, że jak tylko odstawię te leki to się zacznie, bo od kilku dni, pomimo ich brania mam skurcze i twardnienie brzucha.To biedny teraz tak czujnie śpi, jak tylko wstaję na siusiu albo się przewracam na drugi bok to się pyta co się dzieje i czy wszystko w porządku i w razie czego żebym go obudziłam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

tzn po 11ej

za udane łowy

nie lampką, tylko całą butlą
właśnie oglądam familiadę i robię sobie obiad: ryż i warzywa na patelnię

dla Susente

wiadomo, że boli, ale chciałam mieć dziecko, to jakoś musi na ten świat wyjść