Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. XIV - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-14, 12:49   #2011
Talullah
Wtajemniczenie

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. XIV

Czesc Dziewczyny

Ech, część postów mi nie zacytowało, trudno, postaram sie napisać co zapamiętalam

W skrócie - dziekuję za pochwały o zakupach, czuje się rozgrzeszona że je zrobiłam

Caate i Soph - kosmetyki JMO do włosów mi pasują, lubię i odżywkę z gorzką pomarańczą (ale u mnie jest jako b/s), odżywkę shine on i żel - chociaż on mgłby nieco bardziej utrwalać moim zdaniem, no ale nie jest sztuczny więc też kupując go nie spodziewałam się mocnego utrwalenia. Nie pasuje mi za to za bardzo pomada - pierwszy raz dałam jej za dużo i włosy wyglądały strasznie, jakbym ich nie umyła. A z kolei jak dam odrobinkę to nie widzę za bardzo efektu. No i ma trwałość 6 miesięcy - raczej jej nie zużyję z tym minimalnym stosowaniem. Także 3 rzeczy polecam, pomady - absolutnie nie. Aaaa - za to jej zapach mi się podoba ale nie utrzymuje mi się na włosach więc też lipa.

Caate
- super zakupy, bardzo mi się podobają
Co do auta - to niestety nie pomogę bo ja zamieniam buty, nie znam innego sposobu.

A co do Marionnaud - to ja bardzo lubię, łącznie z Sephorą. Zawsze jak tam jestem to panie są bardzo miłe, nie narzucają się chyba że poproszę o pomoc, raz się zapytają a jak mówię - dziękuję, poradzę sobie to zostawiają mnie w spokoju Może groźnie wyglądam

Inaczej sprawa się ma z Douglasem. Tam mnie wkurzają strasznie. Albo ciągle za mną chodzą albo właśnie jak potrzebuję to nikt nie podejdzie. Ostatnio byłam, oglądałam kosmetyki clinique tak z ciekawości, interesowały mnie składy tej serii przeciw przebarwieniom. I stały obok 2 babki i ochroniarz i nikt nie podszedł. Ale wystarczyło że niechcący przewróciłam jedno pudełeczko sięgając po inne to zaraz jedna przyleciała, no to jak już była to ją zapytałam o tą serię, normalnie z łaską mi odpowiadała i z taką wyższością, o składach zero pojęcia, co tam w nich przeciwdziała przebarwieniom, tylko mi rzuciła że te kosmetyki są super bo mają filtr 20. Darowałam sobie dalszą rozmowę z nią

W Douglasie zauważyłam też coś co nie powinno mieć miejsca - inaczej mnie traktują jak np wpadam tam po dyżurze bo jadę po zakupy spożywcze i mam po drodze to zaglądam (duży plus bo koło południa jest mniejszy ruch i spokój) i wyglądam hmm niewyjściowo a inaczej jak wyglądam powiedzmy że lepiej.

Zresztą w SP też to niestety zauważyłam.

Koniecznie pokaż Korsa! Nawet zaglądałam do Ciebie na bloga ale jeszcze nie ma zdjęć Nie mogę się doczekać

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
u mnie jest stoisko w centrum handlowym nawet
Oooo, a gdzie??

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
dzis mam pierwszy dzien wolny od... konca sierpnia?
Dobra jesteś

Cytat:
piekę szarlotkę, niedługo zjem normalny obiad-ziemniaczki z koperkiem, nugetsy z knorra i ogórka ze śmietaną

poza tym planuję gruntownie posprzątać

a wczoraj kupiłam sobie w inglocie jeden cień do mojej paletki i powiem Wam, że jest cudny
a dzisiaj extra kredkę rozświetlającą z LE Catrice- "preparat do makijażu okolic oczu. Nadaje młody wygląd spojrzeniu i rozświetla okolice łuki brwiowego. Optycznie otwiera oko. Nakładać pod brwiami w kierunku łuku brwiowego, delikatnie rozetrzeć."
fajna, jest, odpowiednio miekka, super napigmentowana
Z tym sprzątaniem - skąd ja to znam Mam tak samo jak mam wolny dzień a i tak w końcu mi się nie chce

Pokaż cień

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
A ja znalazłam dzisiaj w łazienkowej szafeczce taki krem
http://kosmetyczny-kuferek-burn.blog...attifying.html
nawet nie wiedziałam że takie cudo mam Zobaczymy jak się sprawdzi Mama go kiedys dostała od ciotki ale nie używa więc jeśli moja cera go polubi chętnie wykorzystam
Bardzo fajny krem, zresztą cała seria jest fajna
Jeszcze go trochę mam i serum na noc, skończył mi się żel do mycia buzi i tonik, ale zamierzam zrobić post o moich zużyciach

Tylko moim zdaniem jest lepszy na gorące miesiące niż chłodne.
Cuuudownie matuje i zwęża pory.

Cytat:
napisz jak się sprawdza

Tallu go kiedyś zachwalała jak dobrze pamiętam.
Dobrze pamiętasz

Cytat:
Napisane przez ghana Pokaż wiadomość
no bo już jest przymrozek dośc duży, wiec w sumie nie dziwie się. Ja już pwooli rozglądam się za jakimis kozakami, które nie przepuszczają wody, chociaż to chyba mało rpawodpodobne, ze jakies wynajde;/
Emu No ale te buty trzeba kochać

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Cześć.

W Polsce są gdzieś do kupienia stacjonarnie kosmetyki z Benefitu? Wczoraj byłam we Francji i tam w Sephorze były. Ale ich ceny odstraszyły mnie trochę, choć spodziewałam się ich.

Planuje kupić bronzer i rozświetlacz. Możecie mi jakieś polecić?

edit.: teraz weszłam na All by poogladać produkty z Benefitu i znalazłam to: http://allegro.pl/benefit-roze-i-pud...713826844.html. To chyba są podróbki, bo za taką cenę to są, ale w euro. :/
Są w Sephorze, wczoraj nawet byłam i widziałam z daleka cała szafę

No właśnie, a propo Sephory to jako że pracowałam wczoraj cały dzień, do 20 i to na maxa przeziębiona to na koniec dnia postanowiłam sobie zrobić przyjemność i kupiłam maskę regenerującą do włosów Pat&Rub (opinie na KWC dobre, mam nadzieję że się nie zawiodę), Curl fluid Osmo i kredko - błyszczyk do ust Clinique - mam nadzieję że będzie fajna, mam postanowienie zacząć częściej malować usta
Talullah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 12:57   #2012
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
niestety w Sephorze, w ktorej ja bylam we wro panuje taka zasada. konsultantka/sprzedawczyni (zwal jak zwal), podchodzi do Ciepbie i pyta sie w czym moze pomoc, kiedy grzecznie odpowiadam jej, ze tylko sie rozgladam, ona po 5sekundach wraca z koszyczkiem, ktory trzyma na rece i chodzi kolo mnie, patrzac na co patrze, stara sie o tym cos powiedziec, bierze do reki i hop do koszyczka. Niesmaczna, irytujaca sytuacja. Mialam ochote napakowac jej caly koszyk, aby reka jej zwiedla, moze wtedy zrozumialabym slowo "nie", "rozgladam sie", a nie takie wciskanie na sile, dla mnie wieeelki minus dla tego sklepu. Oburzenie pani, kiedy wyszlam z niczym, nie bylo rowniez zachecajace do powrotu

ja wiem, ze taka polityka sklepu, ale sa granice. I dla mnie ta pani przekroczyla swoja natarczliwoscia.
Efekt byl taki, ze wyszlam zdenerwowan i zniesmaczona ze sklepu i nic sie nie dowiedzialam

do Sephory udaje sie po probki lub zeby zmacac dany produkt, zobaczyc jak lezy, kolor itp. czy wlasnie przestowac jakis perfum, aby pozniej polowac na cos w promocji itp.
pozostaje mi Douglas, w sumie nawet dobrze, bo maja czesto tansze ceny podkladow, tuszy

O rany. Ja się nigdy, ale to nigdy nie spotkałam z taką sytuacją w Sephorze a bywałam w różnych w różnych miastach.

I widzę że mamy na odwrót - mi się właśnie milej robi zakupy w Sephorze niż w Douglasie, wyżej opisałam jeden przypadek ale było ich znacznie więcej.

Lubiłam Sephorę w Bydgoszczy - zawsze tam dostawałam fajne próbki, panie się mnie często pytały co mnie intersuje - perfumy, kolorówka czy pielęgnacja, nawet jak byłam chyba ostatni raz to dostałam kosmetyczkę diora z mini produktami - serum i krem pod oczy.
Normalnie tęsknię za tą Sephorą
Stary 2012-10-14, 13:03   #2013
samaraNW
Zakorzenienie

hej

Cytat:
nieeee, zle sie okreslilam, to jest Bulwar Ikara, przepraszam
teraz zdalam sobie sprawe jak to sie nazywa, wczoraj nie ta pora na myslenie byla
to jest po tej stronie jak pizzerie biesiadowo, Da Grasso, wydaje mi sie, ze blizej Biesiadowa, ale ostatnio jak bylam na pizzy, to rzucilo mi sie w oczy jak przechodzilam
spoko, nic się nie stało, każdy się może pomylić kiedyś tam pewnie luknę, dzięki za info

przepraszam, że zwracam Ci uwagę, ale przeokropnie drażni mnie to słowo - pisze się perfumy, a nie "perfum".
Stary 2012-10-14, 13:07   #2014
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

Cytat:
Napisane przez Talullah Pokaż wiadomość
Emu No ale te buty trzeba kochać
a bo jest chyba wersja nieprzemakalna, stinger czy jakos tak? tez o tym myslalam, ale tu jest oipcja ze szybko je'zlumpie' bo stawiam stopy do wewnatrz i potrafie skoślawić nawet jakies jak to moja mama mowi - 'ortopedyczne' ciezkie buciory z nike
koelzanka podpowiedziała mi żeby kupić sobie huntery i jakis ciepły wełniany czy tam futrzany wkład, ale nie wiem czy takie kalosze nie slizgały by sie za bardzo.

ale dopadła mnie kul;inarna wena - jestem w trakcie robienia tarty jabłkowej [a wszystko przez to, że nakupiłam wczoraj jabłek, które są okropnie twarde i kwasne, wiec musze je jakos wykorzystac]
ghana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 13:26   #2015
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
a bo jest chyba wersja nieprzemakalna, stinger czy jakos tak? tez o tym myslalam, ale tu jest oipcja ze szybko je'zlumpie' bo stawiam stopy do wewnatrz i potrafie skoślawić nawet jakies jak to moja mama mowi - 'ortopedyczne' ciezkie buciory z nike
koelzanka podpowiedziała mi żeby kupić sobie huntery i jakis ciepły wełniany czy tam futrzany wkład, ale nie wiem czy takie kalosze nie slizgały by sie za bardzo.
Ja mam i wersję wool (czyli tą zwykłą) i stingery. Powiem tak - woole zaimpregnowałam spreyem poleconym mi w zebrze (bo tam je kupiłam) i ani jeden raz mi nie przemokły. Zaimpregnowałam je raz, przed pierwszym włożeniem. A chodziłam w nich o wiele częściej niż w stingerach bo fason mam taki że mi do więcej rzeczy pasowały, nawet do stylizacji ze spódniczkami (mam te wysokie, szare avoca).

Stingery zamawiałam z ich oficjalnej australijskiej strony bo model który mi się podobał był niedostępny w Polsce (mam czarną tundrę). Są dość oryginalne więc nie do wszystkich płaszczy mi pasowały no i tylko do spodni, ich nie impregnowałam i też nie przemokły. A chodziłam w nich po na maxa rozciapcianym i mokrym śniegu po kolana w górach.

Więc ja polecam, na pewno się skuszę na 3 parę, żałuję że nie ma stingerów tak wysokich do kolan jak model avoca bo już byłyby moje

Co do koslawienia - ja też niestety koslawię, zwłaszcza prawą stopę. Emu wool trochę mi się zagięły, zwłaszcza właśnie prawa i to głównie pięty bo niestety są słabszej jakości niż stingery ale nadal po sezonie noszenia jako buty zimowe wyglądają ładnie i zamierzam w nich przechodzić kolejny sezon

A stingery nic, po wyczyszczeniu zero śladów użytkowania, zero zagięć, pięty idealnie usztywnione

Mam też emu japonki po domu i są super, grzeją gołe stópki

A huntery z wkładką to też doby pomysł, ja nie posiadam ale moja koleżanka tak i jest zadowolona, nie ślizgają się, prowadzi w nich i mówi ze jest super

Edytowane przez Talullah
Czas edycji: 2012-10-14 o 13:30
Stary 2012-10-14, 13:30   #2016
ghana
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam i wersję wool (czyli tą zwykłą) i stingery. Powiem tak - woole zaimpregnowałam spreyem poleconym mi w zebrze (bo tam je kupiłam) i ani jeden raz mi nie przemokły. Zaimpregnowałam je raz, przed pierwszym włożeniem. A chodziłam w nich o wiele częściej niż w stingerach bo fason mam taki że mi do więcej rzeczy pasowały, nawet do stylizacji ze spódniczkami (mam te wysokie, szare avoca).

Stingery zamawiałam z ich oficjalnej australijskiej strony bo model który mi się podobał był niedostępny w Polsce (mam czarną tundrę). Są dość oryginalne więc nie do wszystkich płaszczy mi pasowały no i tylko do spodni, ich nie impregnowałam i też nie przemokły. A chodziłam w nich po na maxa rozciapcianym i mokrym śniegu po kolana w górach.

Więc ja polecam, na pewno się skuszę na 3 parę, żałuję że nie ma stingerów tak wysokich do kolan jak model avoca bo już byłyby moje

Mam też emu japonki po domu i są super, grzeją gołe stópki

A huntery z wkładką to też doby pomysł, ja nie posiadam ale moja koleżanka tak i jest zadowolona, nie ślizgają się, prowadzi w nich i mówi ze jest super
ooo super, dziekuje bardzo za szczegolowa odpowiedz musze sie zainteresowac tym tematem, bo pozniej latanie wieczne po ginekologach/nefrologach i tona zjedzonych leków na pewno na zdrowie mi nie idą. a juz trochę tych kozaków przerobiłam, zarówno tańszych jak tych +500zł i nestety, wszystkie ciagna wode jak gąbka, a ja chodzę naprawdę dużo, bo autobusami za bardzo nie lubię jeździć, a prawka nie mam wiec takie codzinne 5/6 km buty muszą mi wytrzymać
Stary 2012-10-14, 13:41   #2017
Talullah
Wtajemniczenie

Ghana- dopisałam tam jeszcze o tym koślawieniu

Ja się teraz czaję na te:
http://emu-shop.pl/narooma-vintage-c...1005,a142.html

Tylko szkoda że nie ma czarnych, ale trudno i tak nowy płaszcz planuje kupić, dla odmiany czarny bo nie mam więc z brązem będzie się komponował, już mam wizję w głowie
Stary 2012-10-14, 15:32   #2018
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
niestety w Sephorze, w ktorej ja bylam we wro panuje taka zasada. konsultantka/sprzedawczyni (zwal jak zwal), podchodzi do Ciepbie i pyta sie w czym moze pomoc, kiedy grzecznie odpowiadam jej, ze tylko sie rozgladam, ona po 5sekundach wraca z koszyczkiem, ktory trzyma na rece i chodzi kolo mnie, patrzac na co patrze, stara sie o tym cos powiedziec, bierze do reki i hop do koszyczka. Niesmaczna, irytujaca sytuacja. Mialam ochote napakowac jej caly koszyk, aby reka jej zwiedla, moze wtedy zrozumialabym slowo "nie", "rozgladam sie", a nie takie wciskanie na sile, dla mnie wieeelki minus dla tego sklepu. Oburzenie pani, kiedy wyszlam z niczym, nie bylo rowniez zachecajace do powrotu

ja wiem, ze taka polityka sklepu, ale sa granice. I dla mnie ta pani przekroczyla swoja natarczliwoscia.
Efekt byl taki, ze wyszlam zdenerwowan i zniesmaczona ze sklepu i nic sie nie dowiedzialam

do Sephory udaje sie po probki lub zeby zmacac dany produkt, zobaczyc jak lezy, kolor itp. czy wlasnie przestowac jakis perfum, aby pozniej polowac na cos w promocji itp.
pozostaje mi Douglas, w sumie nawet dobrze, bo maja czesto tansze ceny podkladow, tuszy
Matko i córko

Kupiłam sobie kurtkę o tą: http://www.reserved.com/pl/collectio.../coats/R1497_3

i w Pepco rękawiczki ala skórzane, ale fajne cieplusie w środku są Miałam prawdziwe skórzane to zostawiłam w autobusie
Weszłam jeszcze do Natury po puder z Rimmela Stay Matte i prawie po mojej pierwszej wypłacie ..
Stary 2012-10-14, 17:03   #2019
ghana
Zakorzenienie

ja juz sie tro che pospamowalam.
twarz:regulacja brwi, maseczka z mineralow z mroza martwego z planet spa Avon,krem aa
wlosy:joanna do wlosow czerwonych[szampon]opdzywka kokosowa balea,jantar w skalp, serum na zniszczone koncowki avon
cialo:depilacja,peeling dax, maslo do ciala synergen
paznokcie: odzywka sally hansen, rozowy lakier inglot [numerek starty] i teraz bede robic kropki lakierem avon viva pink
ruch:skalpel

Edytowane przez ghana
Czas edycji: 2012-10-14 o 17:35
Stary 2012-10-14, 17:18   #2020
angelinmyheart
Zakorzenienie

caate, ghana, kobietasukcesu, Talullah dziękuje Wam za odp. Byłam kilka razy w Sepchorze, ale nie patrzyłam dokładnie, jakie marki mają. Zastanawiam się nad bronzerem, ale to w takim razie mam czas.

Cytat:

Współczuje, takiej sytuacji. Ja bym na pewno się zraziła to takiego sklepu.
Byłaś może w drogerii Hebe we Wrocławiu? Mają np. kallosy? Za 2 tyg. będę we Wrocławiu i planuje się do niej wybrać. Planuje wybrać się na Stare Miasto i możesz mi coś jeszcze polecić? Tylko niedaleko centrum, bo prawdopodobnie będę miała bagaż.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 18:19   #2021
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
a gdzie można takie cuda dostac? cena juz nie gra zbytnio roli, bo mokre stopy = zapalenie pechereza i jeszcze niewiadomo czego co jest rowne kilkoma wizytami u lekarza po 150 zł kazda wiec wole juz zainwestowac w buty i miec zdrowie i kase pozniej
Nie wiem jak z obecną kolekcją, ale ja kupiłam w ecco, ceny coś około 500 zł. Ale mają 2 sezony i mają się dobrze.
I nigdy nie przemokły.
Zresztą jak widziałam w gazecie kozaki reserved na bank przemakające za 349 zł to wybór jest prosty

Wiadomo, że nie będą tak ładne jak nie wiem np buty w kazarze, ale jednak wolałam wybrać suchą stopę.

Teraz kupiłam kozaki na suche dni, ale planuję coś z goretexem, tylko koniecznie nie w kolorze czarnym.

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:

Oooo, a gdzie??
w silesii, ale nie pamiętam dokładnie w którym miejscu
Mają tam głównie chemię domową, ale są i kosmetyki alverde/balea, ja tam jeszcze nic nie brałam, bo wolę sama zrobić sobie radosny dzień i dm odwiedzić.

Poza tym jak już będziesz w silesii polecam stoisko kneipp uwielbiam ich rzeczy do kąpieli

A mnie w douglasie jakoś dobrze traktują, po prostu chyba takim chłodem ode mnie wieje czasem (nie mój wymysł, a opinia innych)
że wolą nie wchodzić w drogę

Pamiętam jak kiedyś byłam w douglasie z tż, bo krem chciał. I nie zapomnę miny babki, która zachwalała jakiś bubel a ja tylko hop patrzę co jest w kremie, bo wybaczcie, ale dać 200 zł za krem, po którym się tylko wyda na dermatologa to średnio
No i taka konsternacja jak ja jej mogę nie wierzyć, tak samo jak w to że krem pod oczy który jest mieszaniną wody, gliceryny, silikonów, zapachów i parabenów cudownie odmłodzi.

Ja tam osobiście lubię sklepy, gdzie nikt a nikt za mną nie chodzi. Ale i szczerze mówiąc do rossmana mam szczęście, bo jakoś za mocno ochroniarze za mną nie chodzą.

Za to ostatnio mnie rozwaliła babka w venezii- co tylko wzięłam do ręki to mówiła jakie to piękne no wiecie guru mody jestem i patrzę tylko na największe dzieła sztuki

A w douglasie podobno ich rozliczają od średniej ilości produktów na klienta, który podejdzie do kasy, więc jak ktoś was wkurzy weźcie właśnie jedną rzecz :Admin:

No i zary nie lubię- tzn u nas, w niektórych krajach mniejsze są cyrki, raz że ceny nieadekwatne do jakości, ale mniejsza z tym.
Robią z tego normalnie sklep z wyższej półki i świątynie mody, tak tam sztywno, jakieś przykładanie torebek przed i po (ok, ludzie kradną, ale mnie się nie podoba i nara) patrzenie z wyższością, bo ktoś zmierzył 5 rzeczy a tylko jedną wziął, głęboko mam takie zakupy
Wolę iść tam gdzie mam spokój

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Lubiłam Sephorę w Bydgoszczy - zawsze tam dostawałam fajne próbki, panie się mnie często pytały co mnie intersuje - perfumy, kolorówka czy pielęgnacja, nawet jak byłam chyba ostatni raz to dostałam kosmetyczkę diora z mini produktami - serum i krem pod oczy.
Normalnie tęsknię za tą Sephorą
Pewnie już byłaś znaną osobą
Ja w douglasie dostałam jakiś czas temu miniaturki(po 15ml) este lauder- kremu i czegoś tam jeszcze, kremy do rąk, próbki perfum i coś tam jeszcze.

Także widać jak się trafi, różne osoby tam pracują.

W douglasie chociaż mają ładne opakowania na prezent- a fajnie sobie czasem samej sobie tak zapakować

W sephorze swego czasu widziałam, że światło tak nagrzewa półki, że te kremy to jakieś popsute są i to mnie zniechęciło do zakupów.

A ogólnie to i tak odwiedzam częściej tańsze drogerie, u mnie akurat bardziej sprawdzają się kremy w przedziale nie wiem 50-100 niż takie za parę stówek, ale ten el przetestuję i zobaczymy.

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Ja bym raczej dziwnie w emu wyglądała, ew kapcie w tym stylu mogę nosić

a te avoca ładne

najbardziej jak coś podobają mi się te http://www.emu-shop.pl/dunoon-mush,k001005001,a288.html

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2012-10-14 o 18:21
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 18:45   #2022
kobietasukcesu
zawsze mam racje

oto część moich rzeczy z weekendu zniżek, reszta będzie potem na blogu, bo nie wyrobię wklejać tu i tu

-kapcie cubus 59,90 -30%
-torebka aldo 199 zł -20%
-kozaki venezia 599 zł -20%

a poza tym mam pytanie co wklejać najpierw: zakupy kosmetyczne m.in marion, eveline, jakieś drobiazgi z sp czy zakupy ubraniowe, bo trochę mam do pokazania tu i tu i nie wiem co pierwsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kapcie.jpg (33,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg torebka.jpg (36,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kozaki.jpg (67,0 KB, 31 załadowań)

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2012-10-14 o 18:48
Stary 2012-10-14, 18:55   #2023
dianulaa
Zadomowienie

Cytat:
oto część moich rzeczy z weekendu zniżek, reszta będzie potem na blogu, bo nie wyrobię wklejać tu i tu

-kapcie cubus 59,90 -30%

a poza tym mam pytanie co wklejać najpierw: zakupy kosmetyczne m.in marion, eveline, jakieś drobiazgi z sp czy zakupy ubraniowe, bo trochę mam do pokazania tu i tu i nie wiem co pierwsze
ostatnio mam bzika na punkcie torebek! i przyznam że Twoja wpadła mi w oko
Stary 2012-10-14, 19:13   #2024
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez dianulaa Pokaż wiadomość
ostatnio mam bzika na punkcie torebek! i przyznam że Twoja wpadła mi w oko
Dziękuje , jeszcze jedna mi się podobała na łańcuchu, ale za długi był, a ja lubię krótkie uchwyty.

A Ty coś ciekawego upolowałaś ostatnio z torebek?

W venezii fajną widziałam, taką 'ruska nuworyszka' że tak powiem, ale jakoś nie mam ochoty od jakiegoś czasu na czarne torebki i buty

<3 <3 <3
Stary 2012-10-14, 19:29   #2025
dianulaa
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuje , jeszcze jedna mi się podobała na łańcuchu, ale za długi był, a ja lubię krótkie uchwyty.

A Ty coś ciekawego upolowałaś ostatnio z torebek?

W venezii fajną widziałam, taką 'ruska nuworyszka' że tak powiem, ale jakoś nie mam ochoty od jakiegoś czasu na czarne torebki i buty
tak, wczoraj w reserved kupiłam taką dość pojemną, co prawda nie miałam w planach kolejnej torebki ale przestałam się mieścić z rzeczami na wf... a wiadomo trzeba buty na zmianę,strój, buletke wody. w koncu się w niej mieszcze, poza tym na uczelni siedze od rana do nocy to musze w nią zmieścić wiele rzeczy, jeśli mam dotrwać od 8 do 19.40 mając co 1,5 godziny 10 minut przerwy i zero okienek, aby zjeść coś ciepłego

Przez weekend przeczytałam prawie całą książke (swoją drogą przyznaje publicznie, że nie lubie czytać wolą oglądać filmy ale moja grupa uczelniana bierze udział w projekcie, że wspólnie czytamy jedną książke a potem o niej rozmawiamy i kształtujemy swój język): "Dieta (nie) życia" i mam jakieś mieszane uczucia co do niej, momentami zaczęłam sie dzisiaj łapać na tym, że zaczęłam sprawdzać zawartość kaloryczną każdego produktu i analizować, czy aby na pewno muszę to zjeść

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Zapomniałam dodać że w tesco, są w promocji torebki, które kupiła ghana nie dawno, tyle że w kolorze pomarańczowym
Stary 2012-10-14, 19:32   #2026
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
sama nie używałam, ale zawsze mi dziewczyny polecały i planuję kupić: http://allegro.pl/listing.php/search...%C5%9Bwietlacz
Stary 2012-10-14, 19:36   #2027
kobietasukcesu
zawsze mam racje

A jest na torebka na stronie reserved?

Bo mnie takie mocno pojemne też się czasami przydają

A u mnie z czytaniem jest tak, że jak czytam to hurtem, nie lubię czytać tu po 5 stron tu po 10. Najchętniej czytam w dzień/dwa, chociaż wtedy wątków się nie gubi
Wczoraj w auchan kupiłam chyba z 10 książek (ale w większości nie za grube) większość za bardzo okazyjne ceny, jedna za 7 zł była.
A ja nawet lubię te kieszonkowe wydania, bo wygodniej mi się czyta małą czcionkę

Kiedyś tak kupiłam 4 ksiażki E.Giffin - były po 9,99 a normalnie w empiku z większą czcionką po około 30-40 zł pewnie.

Zjem sobie coś i zabieram się właśnie do czytania

<3 <3 <3
Stary 2012-10-14, 20:06   #2028
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zyskowa Pokaż wiadomość
sama nie używałam, ale zawsze mi dziewczyny polecały i planuję kupić: http://allegro.pl/listing.php/search...%C5%9Bwietlacz
Dziękuje, dodałam do zakładek.

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2012-10-14, 20:21   #2029
dianulaa
Zadomowienie

Cytat:
A jest na torebka na stronie reserved?

Bo mnie takie mocno pojemne też się czasami przydają

A u mnie z czytaniem jest tak, że jak czytam to hurtem, nie lubię czytać tu po 5 stron tu po 10. Najchętniej czytam w dzień/dwa, chociaż wtedy wątków się nie gubi
Wczoraj w auchan kupiłam chyba z 10 książek (ale w większości nie za grube) większość za bardzo okazyjne ceny, jedna za 7 zł była.
A ja nawet lubię te kieszonkowe wydania, bo wygodniej mi się czyta małą czcionkę

Kiedyś tak kupiłam 4 ksiażki E.Giffin - były po 9,99 a normalnie w empiku z większą czcionką po około 30-40 zł pewnie.

Zjem sobie coś i zabieram się właśnie do czytania
nie ma jej na stronie reserved ale mogę zrobić zdjęcie w najblizszych dniach
Stary 2012-10-14, 20:50   #2030
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
nie ma jej na stronie reserved ale mogę zrobić zdjęcie w najblizszych dniach
chętnie zobaczę

Kiedyś w ogóle więcej było rzeczy na tej stronie
Teraz przeglądałam sweterki to brakowało wielu, oj wielu.

Może wolą, żeby ludzie szli do sklepu niż oglądali na stronie.
A ja wolę, żeby na stronie było wszystko- wtedy wiem po co idę, bo tak w natłoku rzeczy coś może umknąć.

<3 <3 <3
Stary 2012-10-14, 21:05   #2031
karolcia198506
Zakorzenienie

Hej Piękne
Cytat:

-kapcie cubus 59,90 -30%

Ale śliczna torebka
Pokazuj zakupy ja lubię wszystkie zakupy to chce wszystko

Zaraz idę się pospamować
Stary 2012-10-14, 21:48   #2032
IwonciA_1992
Raczkowanie

Cytat:

IwonciA

czyi moje podejrzenia się sprawdziły My do masażu twarzy używałyśmy swoich kremów, tych, które stosujemy na dzień

Miłego dnia
Miałaś celne oko co do diagnozy doszło do mojej klasy sporo dziewczyn i jedna jest po masażu ogólnym i mówiła że są takie oliwki z ziaji których ona używała bo na wykładach w koszlinie jej prof mówił że oliwka Johnsona itp jest dobra tylko dla dzieci bo ma jakieś tam cząsteczki które dorosłych mogą zapychać na całym ciele, no i zrobiłam bunt zeby zrzucić sie na płyn do dezynfekcji.

Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość
Hej Piękne

Hej
Jezu dziewczyny nie mam ostatnio weny na dbanie o siebie niech mi ktoś da kopa
Zaraz chociaż olej nałożę na włosy

oby pomogło

Cytat:
Okres mi się zbliża najpierw zjadłam parówki, potem gołąbki a teraz wcinam frytki a tu dopiero południe
Też to przechodze tyle że ja przez 2 godziny wciągnęłam frytki, całą coca cole, delicje...

Cytat:
Dzień dobry

Piona mnie też tylko mnie głowa boli i czuję się bleee
Ja też nie czuje sie najlepiej
Zdrówka

Cytat:
Dzien dobry

edit: zobaczcie te paznokcie http://www.youtube.com/watch?v=WBn5v...ure=plpp_video
Paurki super a wydaje mi sie że dziewczyna wygrała

Cytat:
Napisane przez zyskowa Pokaż wiadomość
mnie też to zastanawia. Sama nie chciałabym chamskich i obrzydliwych zabaw, ale to taki symboliczny ostatni dzień wolności, więc fajnie by było spędzić na zabawie z przyjaciółkami
Ja też tak uważam bo to taka ostatnia noc wolności i nie mówie tu ze mają być jakieś striptizy czy coś ale fajna zabawa w damskim towarzystwie. Moja znajoma zrobiła sobie wieczór panieński(3 dniowy) w spa z kilkoma swoimi przyjaciółkami a w tym impreza, zakupy....

Cytat:
Cześć.

W Polsce są gdzieś do kupienia stacjonarnie kosmetyki z Benefitu? Wczoraj byłam we Francji i tam w Sephorze były. Ale ich ceny odstraszyły mnie trochę, choć spodziewałam się ich.

edit.: teraz weszłam na All by poogladać produkty z Benefitu i znalazłam to: http://allegro.pl/benefit-roze-i-pud...713826844.html. To chyba są podróbki, bo za taką cenę to są, ale w euro. :/
Ja polecam kosmetyki z W7 mam bronzer i rozświetlacz - one są na wzór tych z Benefitu i są bardzo fajne. Rozświetlacz to w sumie mój pierwszy wiec nie jestem obeznana ale bronzer jest super i na bank nie wydam 50 zł nie mówiąc ponad 100zł na taki kosmetyk bo to dla mnie o wiele za dużo

Cytat:

-kapcie cubus 59,90 -30%

Torebka

Cytat:

Zapomniałam dodać że w tesco, są w promocji torebki, które kupiła ghana nie dawno, tyle że w kolorze pomarańczowym

o taka ? http://2.bp.blogspot.com/-KNdMHFm4f9...g/s1600/m3.jpg
pamiętasz w jakiej cenie?

Hej dziewczyny w piątek i dziś byłam na grzybobraniu i już farsze na wigilie mamy zapewnione
Nie było mnie tu troche bo miałam małe zawirowanie i tak wyszło że musiałam od wszystkiego i wszystkich odpocząć....

W tym tyg mam chec wybrać sie na zakupy do koszalina po parke ale zastanawiam sie czy bedzie sie nadawała na zime np taka http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...nym%2Bkapturem
http://www.pullandbear.com/webapp/wc...20Z%20KAPTUREM
co o tym sądzicie?

Co do mojego wysypu to powoli ten duac mi likwiduje te wypryski ale mam już jedno przebarwienie a 3 krostki nie chcą mu sie poddać.

Jutro wrzuce wam w końcu fotki moich butków.

Coś czuje że dziś w nocy przeżyje katorge przez @

Miłego wieczorku

IwonciA_1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 22:02   #2033
dianulaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IwonciA_1992 Pokaż wiadomość
Miałaś celne oko co do diagnozy doszło do mojej klasy sporo dziewczyn i jedna jest po masażu ogólnym i mówiła że są takie oliwki z ziaji których ona używała bo na wykładach w koszlinie jej prof mówił że oliwka Johnsona itp jest dobra tylko dla dzieci bo ma jakieś tam cząsteczki które dorosłych mogą zapychać na całym ciele, no i zrobiłam bunt zeby zrzucić sie na płyn do dezynfekcji.

Paurki super a wydaje mi sie że dziewczyna wygrała

Ja też tak uważam bo to taka ostatnia noc wolności i nie mówie tu ze mają być jakieś striptizy czy coś ale fajna zabawa w damskim towarzystwie. Moja znajoma zrobiła sobie wieczór panieński(3 dniowy) w spa z kilkoma swoimi przyjaciółkami a w tym impreza, zakupy....

Torebka

o taka ? http://2.bp.blogspot.com/-KNdMHFm4f9...g/s1600/m3.jpg
pamiętasz w jakiej cenie?

Coś czuje że dziś w nocy przeżyje katorge przez @

Miłego wieczorku
tak dokładnie ta torebka tylko pomaranczowa za 48 zł chyba, a do spa na tydzien przez weselem bałabym sie jechac ze względu na to że mnie cos podrażni/wysypie i będę miała problem w ewentualny dzien slubu

Edytowane przez dianulaa
Czas edycji: 2012-10-14 o 22:04
dianulaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 22:23   #2034
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Ja polecam kosmetyki z W7 mam bronzer i rozświetlacz - one są na wzór tych z Benefitu i są bardzo fajne. Rozświetlacz to w sumie mój pierwszy wiec nie jestem obeznana ale bronzer jest super i na bank nie wydam 50 zł nie mówiąc ponad 100zł na taki kosmetyk bo to dla mnie o wiele za dużo
Dziękuje.
Jesteś już 2 osobą, która mi tą firmę poleca, więc może się skuszę.

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2012-10-14, 23:12   #2035
ghana
Zakorzenienie

Cytat:

-kapcie cubus 59,90 -30%

uwielb iam taki model kapci miałam keidys takie z tesco, rozowe w serduszka [bpo byly w promocji jako, ze zostala jedna para i pewnie nadal by mi sluzyly gdybym na nie keidys nie zwymiotowala a tak prac sie nie chcialo i je wyrzucilam
toreeeeebka absolutnie piękna <3
Cytat:
tak dokładnie ta torebka tylko pomaranczowa za 48 zł chyba, a do spa na tydzien przez weselem bałabym sie jechac ze względu na to że mnie cos podrażni/wysypie i będę miała problem w ewentualny dzien slubu
ja za nią dałam 48 zł wiec ona chyba tak cały czas, tytle ze jak kupiłam byla na niej normalna cena, dopiero przy kasie wyskoczyla obnizka

a czytałyscie te ksiazke 'Fifty Shades of Grey"? teraz jest na nia taki boom, ze wlasnie zastanawiam się czy sobie jej nie kupic chociaz teraz w sumie wole povzytać o tworzeniu dzwieków nosowych, głośni, strunach głosowych itp ale sadze ze i na jakas ksiazke czas by sie znalazl, chociaz mam jeszcze w kolejce biografie Marka Grechuty

nie chce mi sie spac, a tu wypada się juz polozyc, bo jutro kolejny maraton wczesnych pobudek
Stary 2012-10-14, 23:27   #2036
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Hej Piękne

Ale śliczna torebka
Pokazuj zakupy ja lubię wszystkie zakupy to chce wszystko

Zaraz idę się pospamować
dziękuje

Będą i takie i takie, tylko nie wszystko na jeden raz, bo za leniwa na to jestem
Wczoraj obfociłam kosmetyczne (plus tego taki, że człowiek ma historię co kupował, nie zapomina o fajnych rzeczach i wie co ma w swoich szufladach) dzisiaj częściowo ubraniowe.

u mnie było:
-wtarcie w skalp saponics z farmony (ładnie pachnie )
-demakijaż
-peeling buzi peelingiem solnym stara mydkarnia
-prysznic
-moczenie się w soli do kąpieli jodowo-bromowej
-maseczka montagne jenuesse z glinką i oczarem

Zaraz będzie jeszcze jakaś lekka maseczka nawilżająca- pewnie żelowa z hialuronem z eveline, serum do pośladków i do biustu, ciało natrę olejkiem saloos różanym, a na twarz dam olejek meadfoam i krem lady mineral (krem na noc, a formuła lżejsza niz w tych na dzień )
Zmyję też lakie z paznokci u stóp, nasmaruję stopy kremem lawendowym yr i nałożę na chwilę skarpetki, w paznokcie u rąk wetrę ten balsam do paznokci 2x5.

a potem do lektury wracam, czytam to:
http://czytelnia.onet.pl/0,26722,0,1,nowosci.html

Kupiłam za 1/4 ceny z okładki i to nową.

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
uwielb iam taki model kapci miałam keidys takie z tesco, rozowe w serduszka [bpo byly w promocji jako, ze zostala jedna para i pewnie nadal by mi sluzyly gdybym na nie keidys nie zwymiotowala a tak prac sie nie chcialo i je wyrzucilam
toreeeeebka absolutnie piękna <3
a czytałyscie te ksiazke 'Fifty Shades of Grey"? teraz jest na nia taki boom, ze wlasnie zastanawiam się czy sobie jej nie kupic chociaz teraz w sumie wole povzytać o tworzeniu dzwieków nosowych, głośni, strunach głosowych itp ale sadze ze i na jakas ksiazke czas by sie znalazl, chociaz mam jeszcze w kolejce biografie Marka Grechuty

nie chce mi sie spac, a tu wypada się juz polozyc, bo jutro kolejny maraton wczesnych pobudek
dziękuje

A takie kapcie mam po raz pierwszy, skusiłam się tym bardziej, że z kuponem były o tą prawie 1/3 tańsze.
W sumie wolę takie kapcie-balerinki, ale te mi tak jakoś z relaksem kojarzą, że musiałam kupić
Tż nie docenił, ale wiem komu się spodobają- mojej babci Gwarantuje, że gdyby je zobaczyła to by je chciała. Tylko musiałabym udać, że kosztowały 10 zł, żeby nie dostała zawału.

Tej książki nie czytałam
A wiecie jak na początku przetłumaczyć ten tytuł? 50 odcieni szarości :d
Ale w sumie językowo by też tak mogło wyjść, gdyby nie Grey z dużej litery :P

i mnie także się spać nie chce, a pobudka zaboli, dobrze że o 7, nie wcześniej

<3 <3 <3
Stary 2012-10-14, 23:33   #2037
ghana
Zakorzenienie

Cytat:

dziękuje

A takie kapcie mam po raz pierwszy, skusiłam się tym bardziej, że z kuponem były o tą prawie 1/3 tańsze.
W sumie wolę takie kapcie-balerinki, ale te mi tak jakoś z relaksem kojarzą, że musiałam kupić
Tż nie docenił, ale wiem komu się spodobają- mojej babci Gwarantuje, że gdyby je zobaczyła to by je chciała. Tylko musiałabym udać, że kosztowały 10 zł, żeby nie dostała zawału.

Tej książki nie czytałam
A wiecie jak na początku przetłumaczyć ten tytuł? 50 odcieni szarości :d
Ale w sumie językowo by też tak mogło wyjść, gdyby nie Grey z dużej litery :P

i mnie także się spać nie chce, a pobudka zaboli, dobrze że o 7, nie wcześniej
ja muszę sobie jeszcze takie bambosze kupić, chociaż u mnie w zimie tata tak grzeje, ze w sumie mozna chodzić w samym staniku i szortach +30C w pokoju chociaz wiadomo ja mam i tak baaardzo czesto lodowate stopy i dłonie

o tych 50 shades, czytałam, że to taki 'zmierzch' dla dorosłych, wiec pewnie teraz kazdy sie tym jara, a jak minie moda to wszyscy beda sie wypierac, ze to czytali i sie tym jarali [w moim srodowisku tak bylo xD]

ja niestety wstaję o 6 i ta perspektywa bardzo mnie boli dopiero z czwartku na piatek się wyśpię

w ogole byłam wczoraj z tż'tem w nike i widziałam fajny biustonosz sportowy - czarny w takie maziaje kolorowe i jesli nie znajde nic ciekawszego to się na niego skuszę
Stary 2012-10-14, 23:36   #2038
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
moim zdaniem SPA to genialny pomysł, może nie jakieś zabiegi dziwne i skomplikowane, ale masaż, manicure i pedicure
Cytat:

czytałam, mam ebooka. Jak lubisz książki, w którym nic się nie dzieje oprócz seksu to kupuj denerwowała mnie bohaterka i jej decyzje, marszczenie brwi i przewracanie oczami...
ale jestem wielbicielką książek N. Sparksa, więc może się nie znam
Stary 2012-10-15, 01:59   #2039
IwonciA_1992
Raczkowanie

Cytat:
tak dokładnie ta torebka tylko pomaranczowa za 48 zł chybal:
[QUOTE=ghana;37071994

ja za nią dałam 48 zł wiec ona chyba tak cały czas, tytle ze jak kupiłam byla na niej normalna cena, dopiero przy kasie wyskoczyla obnizka

nie chce mi sie spac, a tu wypada się juz polozyc, bo jutro kolejny maraton wczesnych pobudek [/QUOTE]
Dziewczyny a jakbym wysłała wam pieniądze to byście mogły mi ją kupić? I wyslac do mnie?Jesli nie byłby to problem, to proszę o pw ok?Bardzo mi sie podoba a u mnie nie mś Tesco.. a ze pomarańczowa to mi nie przeszkadza bo mam farby do skory i sobie przemalowalabym

A Tak pozatym to nie mogę usunac.....

IwonciA_1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 10:33   #2040
loluska
Zakorzenienie

Hej piękne

Cytat:

ja dziś też oglądałam farby dla siebie i sama już nie wiem czego chcę ale mam czas jeszcze
a to planujesz zmienić kolor?

kobietasukcesu

ok, na pewno zdam relacje po dłuższym uzytkowaniu Jak na razie to moge powiedzieć, że po nałożeniu na buzi czuć taki przyjemny chłodzik, fajnie orzeźwia
torebka śliczna

caate

u mnie henna zmywa sie z każdym myciem, kolor czerwony bardzo widoczny Niech spływa jak najszybciej

Talullah
no to teraz jeszcze bardziej cieszę się, że odkryłam ten krem w swojej szafce, oby tylko i u mnie dał pozytywne efekty

Wczoraj uzyłam pierwszy raz odżywki jedwab z joanny i dzisiaj pięknie błyszczą mi włosy Szkoda tylko że czerwienią i że na 2 miejscu jest alkohol w składzie

Mam zamiar kupic dzisiaj jakąs skórę, zobaczymy czy coś znajdę

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości