|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
* Zalej proszek wodą i sprawdź, czy nie zrobią Ci się grudki. Jeśli nie, to możesz zalewać proszek. |
|
|
|
|
#512 | |
|
Branzoletka
|
My wróciliśmy o 19-j ze spacerku
Mały nakarmiony wykąpany więc ja też lece nyny. Coś mało się dzisiaj tu działo ale tyo dobrze, bo mam mało nadrabiania ![]() Cytat:
Kiedyś czytałam, że pewien hormon wstrzymuje wypadanie włosów w ciąży(te normalne 100szt.) i jak on zanika gdzieś ok.3m-ca po porodzie to zaczyna się wypadanie włosów razem te co normalnie i te co normalnie nie wypadały dlatego nam się może wydawać, że łysiejemy na potęgę. Ja się też tego boję, bo tak mi zgęstniały włoski w ciąży a jak mi wypadną, to będę przeżywać to bardzo ![]() Oki to tyle na dzisiaj, dobranoc wam P/s Zaczynam poszukiwanie pracy, bo mam dość bycia na łasce i niełasce tż który za bardzo podskakuje i mu się nie wiem co wydaje A tak będzie bardziej się ze mną liczył i nie będzie tak furgał.
|
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tymi włosami to tak jak mi fryzjerka mówiła aż się boję co będzie z moimi....
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Jaki? |
|
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, czuję się wyedukowana
Mogę podawać mm hehe.Ogladałyście skok? Co za emocje. Oczywiście moja córcia też chciała obejrzeć, obudziła się z ogromnym darciem i po oglądaniu. No także ten. Blue, czytam Tylko ciebie chcę, to jest druga część 3 metry nad niebem. Fajne czytadło. |
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
matko mysłałam ze sie pobecze z braku cierpliwosci, neistety nadal usypiam jasia nan cycku ale dzis nie wytrzymalam równo godzinę ciągnął sobie i nie miał zamiaru usnac, po godzienie wysżłam do TŻ i kazałam mu uspypiać malego. Kurczę moje suty juznie mogą po tej godzinie, pozatym czemu tylko ja co wieczór mam usypiac, chyba to zmienię...
|
|
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mąż w sumie zawsze usypia małego, ale na cycku tez lubi wisieć....ale nie aż godzinę.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2) jaś nie chce mi pić z butelki od tygodnia, jestem zalamana, nie wiem co mu jest nic nie pomaga, a ni zmiana butli ani smoczka |
|
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
phdwao, współczuję, ale i łączę się w bólu. Moja też płacze od 30 min, robimy 3 podejście do usypiania. Ja straciłam cierpliwość, robi to tż, przynajmniej próbuje.
|
|
|
|
#520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moje dziecko sobie zjadlo i odplynelo wiec spadam na filma ![]() a z wlosami mysle ze najlepiej bylo by mi sciac na krotki ale ze mam krecone to niieeeeeee. Zreszta tak ladnie mi urosly w ciazy i do upragnionej dliugosci brakuje mi tylko 10 cm. Wiec jak sie postaram to 6 miesiecy i bedzie super ![]() aa jak chcecie przepis na szybszy porost wlosow to moge podac co robiłam i mi w miesiac rosly prawie 2 cm
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dziwię Ci się. Masz kogoś, kto zajmie się Patrykiem? |
|
|
|
|
#522 |
|
Zadomowienie
|
nasza Calineczka ma juz 2,460...pije po 50-70 ml i dzis jej wyciągneli sondę!!! Bylismy ja razem z tz kompac i dostala dzis nasze wlasne ciuszki do ubrania...piekności nasza w różowej tuniczce...juz nie moge sie doczekaj jak wroci i bedą ją stroić,nosic,pieścic ile tyle wlezie....Co do główki to mam wciaz nadzieje ze bedzie lepiej,dzis nic nie urosla glowka i bylo bez punkcji...co ma byc to bedzie.Boje sie operacji ale wierze ze ta juz bedzie ostatnia a potem domek!!!
|
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
prezentów chrzcinowych nie chce mi sie focić ale wkleję linki;
pozytywka tup tup kula-super sprawa, zabaweczka edukacyjna, sama sie kula, zahcęca wciąż do zabawy, gra, migocze, mówi, uczy- fajna ![]() kocyk, poduszka, apaszka krzesełko do karmienia brown |
|
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Zakupy:
czapa pierwsza czapa druga gryzak grzechotki na nóżki książka pierwsza książka druga ![]() Dziadek (mój tata) rzucił stówkę na jakiś drobiazg dla mnie (książki) i Małej (całą reszta) ![]() Phdwao, mam nadzieję, że to szybko minie ![]() Pumas, dzięki za odpowiedź, oblookam ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
Phdwao, super prezenty! |
|
|
|
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe a teraz najlepsze-TZ wzial jasna na ręce i po 5 minutach mu odpłynął... jaki wniosek? będzie usypiał go tż
|
|
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
blue świetne zakupy!!Ja wczoraj kupiłam skarpetki z grzechotka w pepco, ale Jasiu jeszcze ich nie czai, patrzy na stopy i widiz kolory ale chyba nie jarzy skąd dochodzi dźwiek
|
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie się kupuje... Potem będę zacieszać jak przyjdą paczki
|
|
|
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#530 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się po koszmarnym dniu... Powiem tyle: kłótnia z teściową
![]() Cytat:
podnosi się na przedramionkach i bach, na boczek i plecki ![]() chyba traci równowagę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
brawo dla tatusia!!! |
||||
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
Chciałam Wam tylko dać znać, że już jestem Jesteśmy po cudownym weekendzie Za szybko nam ten czas minął...Mam do nadrobienia 16 stron ale nie wiem czy dam radę wszystko nadrobić... Mam nadzieję, że u Was i Waszych maluchów wszystko dobrze
|
|
|
|
#532 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mojemu chrześniakowi kupiłam chyba na 2 urodziny i do dziś się nimi bawi (ma 8 lat teraz)Cytat:
dla AmelkiCytat:
Cytat:
Cytat:
Pamiętaj, że mleko w proszku też ma swoją obijętość i rozpuszczając się w wodzie ona dochodzi to objętości wody, stąd mieszanki mamy więcej niż czystej wody Zresztą zrób kilka razy sama mieszankę to zobaczysz jak to jest z tymi ilościami.Cytat:
A ja dziś byłam w Auchanie i Hipp kosztował niecałe 34 zł bo sprawdzałam
|
||||||
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co widziałam to jutro w NETTO zaczyna sie promo pampres s&p, midi 58 szt. za 25zł.
|
|
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czapy i zabawki fajne. |
|
|
|
|
#535 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Muszę się pochwalić, że moje dziecię po raz pierwszy przespało noc Spał od 20 do 6 Ale się zdziwiliśmy z małżem, kiedy spojrzeliśmy na zegarki Oby tak było coraz częściej![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Jasia
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zainteresowała mnie ta kula i krzesełko. Sprawdzisz, czy jest stabilne i faktycznie tak dobre, jak to wynika z opisu? Nie musiałabym wybierać pośród masy nieznanych. Oczywiście nie oczekuję odpowiedzi dzisiaj, bo zamówię i tak dopiero po przynajmniej wstępnym przygotowaniu pokoju Róży, czyli jak dobrze pójdzie, to za miesiąc. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-14 o 23:13 |
|
|
|
|
#537 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też bym wolała zobaczyć ząbki zanim je poczuję na sutku ![]() Cytat:
za pracęCytat:
rośnie malutka jak na drożdżachCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziś nie śpisz tylko czytasz
|
|||||||
|
|
|
#538 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ad2. Leoś też płacze jak mu odciągamy katarek.
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do krzesła to oczywiście gdy TŻ złozy zdam relację ![]() ee no co Ty ![]() Irmusia gratulacje pieknie synek spi, mój na odwrót, ostatnio budzi się szybciej niż np miesiąc temu, ech
|
|
|
|
|
#540 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dzisiejsze zakupy dla Kuby
![]() http://www.smyk.com/kombinezon-chlop...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/czapka-chlopieca...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/rampers-chlopiec...a-dla-dzieci-p A zdjęcia moich zakupów zrobiłam. A jakże Ale mi bateria padła i nie mogę znaleźć kabla ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Jak miałam jakieś 12 lat to termometr rtęciowy mi pękł w dłoniach i cała rtęć wylała się na podłogę (na szczęście na podłogę a nie na mnie). I od tego czasu mam stracha używając takiego
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.

Mały nakarmiony wykąpany więc ja też lece nyny. Coś mało się dzisiaj tu działo ale tyo dobrze, bo mam mało nadrabiania
ja ejstem doslownie przerazona!!!!!!
A tak będzie bardziej się ze mną liczył i nie będzie tak furgał.

wiec spadam na filma 

za pracę
Była już 20:30 (pora jego kąpania), no to stwierdziłam, że umyję mu tylko dupę gąbką, może się nawet nie obudzi. Ale obudził się w trakcie, przebrałam go, dałam jeść i o 21:30 spał znów i wstał o 5:30, zjadł i spał jeszcze do 9.. A zawsze zasypiał 22:30.. Może to przez to, że za późno go kąpie? Bo od 19 już taki marudny jest i widać, że trochę śpiący. Może powinnam go o 19 kąpać już, jak myślicie 
Wczoraj na obiad robiłam tagliatelle z kurczakiem w sosie śmietanowo-szpinakowym z serem brie. I bardzo mu to posmakowało. Wczoraj powiedział, że szpinak to jednak trzeba umieć zrobić, bo jego mama raz zrobiła makaron ze szpinakiem i był okropny i jego to zraziło do szpinaku. A dzisiaj jeszcze powiedział, że jak jego rodzicie do nas przyjadą, to im zaserwujemy takie danie, żeby jego mama zobaczyła jak się dobry szpinak robi