|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Dobry pomysl!
A ja niedawno wrocilam od kolezanki, jest teraz w 30 tc, pomacalam troche brzuszek i czulam jak ja malutka kopala, ale fajne uczucie. Juz chce poczuc kopniaki mojego szkraba
|
|
#1382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój licencjat był napisany szybko, sprawnie i po bólu.. mieszkałam wtedy w wawie i chciałam jak najszybciej stamtąd wyjechać:P z mgr mam większy problem, najpierw przygotowania do ślubu, budowa na głowie, już całkowicie inne sprawy na głowie, no ale niestety trzeba to w końcu doprowadzić do końca Ze spaniem mój mąż się śmieje, że tak to chyba jeszcze nigdy się nie wierciłam, ciężko mi się ułożyć,a później przewracam się z boku na bok |
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() tylko Was przeleciałam bo ostatnio brakuje mi czasu ![]() Jesli chodiz o spanie na brzuchu to nie potrafię inaczej zasnąc staram się okładać jak najbardziej na boku, ale czasem budzę się całkowicie na brzuchu ![]() Ja dostałam, skierowanie na badania prenatalne z NFZ.. ginka powiedziała, że mam się nie przejmować tym co wpisała (zresztą nawet nie potrafię tego rozczytać ) bo niby tak zrobiła, żebyśm,y mieli te badania bezpłatne ![]() W sumie wypisała mi je przed badaniem to chyba nie mam powodu się rpzejmować ![]() Pierwszą wizyte + USG niestety miałam w szpitalu z powodu plamienia i było widać tylko pęcherzyk.. gdybym mogła to wolałabym na takiej wizycie nie być.. bo później miałam wielkiego stresa przed kolejną wizytą czy coś się tam wukluło ![]() ale na szczęście jest i było widać serduszko ![]() na kolejną wizytę mam się umówić za jakiś tydzień ale najpierw mam do zrobienia kilka badań ![]() W ogóle zastanawiam sie bo mam przepiosany duphaston 2x1 i nie starczy mi go do kolejnej wizyty.. Muszę zadzwonić i zapytać czy mam rpzestać brać czy po receptę podjechać.. |
|
|
|
#1384 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
może też na przezierność karkową, sharp - Ty miałaś też OM 27-07? Gratuluję łóżeczka, my pewnie zaczniemy myśleć coś po nowym roku
|
||
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łoooo no to czekam... candance Słuchałam recenzji tego "komiksu" podobno bardzo fajne podejście ma autorka i pokazuje ciemną stronę ciąży, ciekawa jestem jak srodek, więc czekam na Twoją relację
|
|
#1387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja się znów denerwuje, bo to badanie miałam w czwartek, jak już pisałam było bardzo inwazyjne, lekarz bardzo grzebał i długo, żeby Maluch się poobracał, bolało mnie to nawet, i potem miałam delikatne plamienia, bardziej upławy, bez śladów krwi, a dziś wieczór na wkładce miałam kilka brązowych plamek
|
|
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
hej. Mnie wczoraj wieczór zwymiotowało 2 razy, przez dzien polegguje co jakiś czas bo zmeczona jestem. Dzis jedziemy oznaajmic tesciom
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynyyy...wiem zaniedbalam Was ale postaram sie poprawic..
![]() Moje samopoczucie uleglo polepszeniu , ale poki co jestem na zwolnieniu do wtorku, bo we wtorek mam wizyte u gina...i zobacze swoje malenstwo... teraz koncze 10 tc wiec juz chyba bedzie spore... ![]() a 2 listopada mam prenatalne 350 zł masakra jak z pierwszym robilam w 2006 to placilam 290 ... szok Widze ze niektorym juz przyszly objawy ))
|
#1391 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jestem bardzo ciekawa reakcji moich najbliższych na tą nowinę ale póki co wstrzymamy sie chyba nawet do listopada bo wtedy wszyscy będą u mnie na urodzinkach
|
|
|
|
|
#1392 |
|
Zadomowienie
|
Witam się niedzielnie
Właśnie zajadam karpatkę, leżąc na łóżeczku i chyba dziś zbytnio niewstaje, bo mi się niechce Piszecie o cenach tych badań prenatalnych i widze, że moja ginka to troche przegieła z ceną!! Dziś planuje poinformować siostre swoja o ciąży i mam nadzieje że się ucieszy Siostra pracuje za granicą od kilku miesięcy i w sumie mały kontakt teraz mamy.Miłęj niedzieli kochane |
|
|
|
#1393 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, czy ja dobrze rozumiem, że badania prenatalne są po tym USG z badaniem przezierności karkowej? I jeśli jakieś markery wyjdą niepokojąco to robi się te badania (no i jeśli są inne wskazania: wiek powyżej 35, choroby genetyczne w rodzinie i w poprzednich ciażach) w przypadku, gdy wszystko jest ok, nie dostaje się na nie skierowania ale jak ktoś chce to może na własną rękę je wykonać. My się zastanowimy nad nimi, jeśli będę niepokojące wyniki USG. Z drugiej strony jeśli jest choroba genetyczna to się jej nie cofnie. Jak wczesne wykrycie może pomóc dzieciątku? Podzielcie się, bo ja zupełnie nie wiem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja znów w łóżku. Nie mam na nic siły. Usmarzyłam naleśniki na śniadanie i tak mnie zmogło, że już nie byłam w stanie pozmywać... Masakra. Na szczęście wczoraj wieczorem czułam się lepiej i na koncercie Tori było cudownie. Grała z orkiestrą symfoniczną więc było to niesamowite przeżycie. Nasza dzidzia się ukulturalnia od maleńkości ![]() Życzę Wam przyjemnej niedzieli dziewczynki, odpoczywajcie
|
|||
|
|
|
#1394 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Ty? Cytat:
jakby wyniki wyszły złe, robiliby inne, bardziej szczegółowe badania, jak sprawdzanie płynu owodniowego. bardzo możliwe, że niektórzy lekarze na "zwykłej" wizycie robią badanie przezierności, ale my chcieliśmy pełne badanie ![]() nie wiem natomiast, jak można to ewentualnie leczyć. jeśli są choroby genetyczne, to leczyć się nie da chyba. koleżanka mówiła mi że ona robiła po to, żeby się ewentualnie przygotować psychicznie, jakby było coś nie tak. Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-10-14 o 12:41 |
||
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Vil84 podaj mi proszę najlepiej na PW żeby się nie zgubiło adres gdzie robiłaś te badania. To są te co się robi około 12 tygodnia?
Ja jestem z Twoich okolic, więc będę mieć mniej szukania
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Badanie w 12 tyg, jezeli jest robione na oddziale genetyki jest to badanie prenatalne nieinwazyjne - test podwojny Papp-a , a teraz ginekolodzy w swoich gabinetach majac USG za dodatkowa oplata nazywaja to badanie usg prenatalnym czyli sprawdzaj kosc nosowa przeziernosc karkowa i inne parametry , choć niekoniecznie wierzyla bym bo ginekolog to nie genetyk , ktory zajmuje sie tym na codzien.. ale to moja opinia
test podwojny - to badanie USG i badnia z krwi , oprocz tego przeprowadzany jest wywiad dot. chorob itp. w rodzinie
|
#1397 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na staraczki byś zaglądnęła co??? Super,że się lepiej czujesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do badania to refundowane jest przez NFZ po 35 roku zycia a pozostali placo cena sie wacha od 320-370 i robi sie je na oddziale genetyki .. )a badanie to test podwooiny PPTa-a jakos tak
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2012-10-14 o 14:50 |
|
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co kojarzę to to badanie jest zalecane wtedy, gdy podczas usg prenatalnego coś wychodzi nieprawidłowo...lub gdy są ku temu inne wskazania... Zazwyczaj robi się usg prenatalne i do tego nie potrzeba mieć żadnych szczególnych wskazań.
Po prostu to usg dokładnie sprawdza czy dziecko rozwija się dobrze wg wskaźników na aktualny wiek ciąży. Lekarz mierzy i "waży" dzieciaczka, sprawdza czy prawidłowo się rozwija.. Jesli jakieś normy się nie zgadzają wtedy potrzeba zrobić PPTa. Ja poprzednim razem też miałam usg prenatalne i jest ono wykonywane na specjalistycznym sprzecie usg a nie każdy lekarz posiada takie usg na którym da się to badanie zrobić. Nie każdy ginekolog też potrafi to zrobić ;-) Mam wrażenie, że teraz to jest norma i każdy lekarz wysyła na usg prenatalne...
|
|
#1400 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
tak jak obiecalam,po kilku dniowej przerwie odzywam sie w niedziele. Dopiero wracamy do mieszkania i pisze z telefonu. Wiec nadrobie Was poznie- widze, ze bede miala troche czytania Powiem tylko w skrocie, ze wizyta u rodzicow udana. Choc trasa 500km w jedna strone, po naszych polskich drogach daje w kosc
|
|
|
|
#1403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cały dzień mam jakiegoś dołka i kompletnie nie mogę sobie z nim poradzić. milion złych myśli i łzy w oczach o każdą, najmniejszą nawet pierdołe :/
|
||
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
dziewcczyny cholernie sie martwie... nie mam praktycznie cale śluzu ciążowego... myslałam , że coś się ruszy ale cisza... jest mi cholernie źle bo sie boje, ze coś jest nie tak;(
|
#1405 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tżcik rozpakowuje walizki, a ja leże przed tv, oglądam lejdis i nadrabiam co tam pisałyście od środy
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1406 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
też to mam ![]() Cytat:
super, gratulację i zazdroszczę komfortu psychicznego po takich dobrych wynikach ![]() a co do celibatu, to mój też teraz boi się mnie tykać ![]() Nie mam siły dalej nadrabiać
|
|||||
|
|
|
#1407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko że ja biorę luteinę dopochwowo 4 razy dziennie, więc ciągle mam "mokro" przez to :/muszę Wam coś opowiedzieć bo pierwszy raz od dawna się dziś tak śmiałam, aż się popłakałam ze śmiechu. Najpierw po południu mąż dzwonił do mnie z empiku, bo go prosiłam żeby mi paczkę po drodze odebrał, i pytał, czy coś jeszcze chcę, i stwierdził, że w takim razie on sobie poszuka czy coś wydali nowego Bułhakowa. ja: ???? (nigdy tego nie czytał) mąż: no to, co czytałem kiedyś, to co mamy j: ?????? nie czytałeś Bułhakowa! m: no to, takie w tomach j: Łukjanienko !!!!!!!! teraz wieczorem, leżymy sobie, nagle olśnienie: m: ja wiem, dlaczego mi się Bułhakow pomylił, przecież to ten od Zbrodni i kary !!! mało co mnie ostatnio rozśmiesza ale padłam po prostu
|
|
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
hej dzieewuszki. Ja wstaje i jadę na bete... zobacze ile mi wzrosła w ciagu tyg jutro wyniki
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie pojawił się praktycznie od razu Dzień dobry poniedziałkowo
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczęta drogie!
![]() u mnie zaczął się 8tc w sobotę i czuję się coraz gorzej... mdli mnie strasznie i to o dziwo nie rano tylko w okolicy obiadu ale słuchajcie. byliśmy wczoraj z mężem u znajomych i ich 4 tygodniowej córki. matko ale ona piękna jest! normalnie się zakochałam i nie mogę się doczekać aż nasze już się urodzi a to jeszcze tyyyyyyllleeee czasu...i a propos rozstępów. ta moja koleżanka smarowała się jakąś oliwką mogdałową z rossmana od 2 miesiąca i ZERO rozstępów. no mówię wam normalnie NIC. no ale ona porządnie się faktycznie smarowała rano i wieczorem. także idę po pracy do rossmana i obczaję co i jak
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.

Ze spaniem mój mąż się śmieje, że tak to chyba jeszcze nigdy się nie wierciłam, ciężko mi się ułożyć,a później przewracam się z boku na bok 
staram się okładać jak najbardziej na boku, ale czasem budzę się całkowicie na brzuchu 
) bo niby tak zrobiła, żebyśm,y mieli te badania bezpłatne 
może też na przezierność karkową, sharp - Ty miałaś też OM 27-07? Gratuluję łóżeczka, my pewnie zaczniemy myśleć coś po nowym roku
,

za pozytywne reakcje rodziców 
super, gratulację i zazdroszczę komfortu psychicznego po takich dobrych wynikach