|
|
#541 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Czesc! była kupa!!!!!!!!!!!!!! woohooo!!!
haha w życiu bym nie powiedziała jeszcze tych kilka miesięcy temu, że kupa mojego dziecka będzie mnie tak cieszyć Cytat:
Cytat:
współczuje palca. a który to masz rozwalony?? słodko Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
super wieści! oby tylko takie od Ciebie tutaj! Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#542 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#543 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czemu nie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zazdraszczam, u nas ostatnio na ojca bunt, tylko u mamusi na rączkach fajnie. Ale co się dziwić, jak mąż się małą zajmuje tyle, co kot napłakał. Aż wczoraj mu rzuciłam odpowiednim tekstem, znowu było oburzenie, ale potem się zreflektował. Fakt, ma w środę egzamin (certyfikat testerski robi) i się musi sporo uczyć do niego, ale Luśką od dawna się mało zajmuje, a i nauka nie jest wymówką, że nie może poświęcić dziecku chociażby godziny dziennie
|
|
#544 |
|
Wtajemniczenie
|
i dziś Kuba dostał pierwszy prezent z okazji chrzcin (wiem, wiem, chrzciny za tydzień ale rodzice kupili i dali nam bo jakby się nam nie podobało to mogli wymienić na inne)
Moi rodzice kupili krzesełko do karmienia. O takie:http://furtado.pl/pl/sun-krzeselko-d...j-d001-an.html |
|
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ciepłya czapeczkę kupiłaś w rozmiarze 46? To dużą główkę ma Twój bobas Mierzyłam dziś L obwód główki i ma tylko 39 cm. Kupię mu czapki zimowe 40-42 na razie.
|
|
#547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki z alink w sumie to logiczne co piszesz, tylko jest jeden problem, nie potrafię tak nie moge go na tak długo zostawić z kims, wiem, że będzie tęsknił![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#548 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuu współczuje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#549 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas pobudki co 3 godziny...jakby Mały spał z zegarkiem w ręku Mam nadzieję, że te przerwy między karmieniami zaczną się wydłużać...wcześniej potrafił przespać nawet 7h ![]() A teraz przechodzimy chyba drugi skok. Mała Maruda daje nieźle w kość.
|
|
|
#551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A egzaminem się stresuje na pewno, to kwestia ambicji, jest uważany w pracy za super testera, ten egzamin opłaca mu firma, i mówi, że kwas będzie jak nie zda
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Irmusia to we wtorek dam znać co i jak. Ale już jedno wiem na pewno po tej pierwszej wizycie - wszystko dokładnie tłumaczy i omawia, przecież mi ona dokładnie wytłumaczyła kiedy podaje się żelazo, kiedy kwas foliowy, dlaczego miałam zalecenie odstawić małej kwas foliowy a dawać dalej żelazo. Jak badała jej asymetrię napięcia też mi wszystko mówiła co i jak. Byłam już łącznie u 5 różnych pediatrów i ta mi się wydała najsensowniejsza
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-10-14 o 22:20 |
|
|
|
|
#554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To nie są rozmiary które kupiłam tylko wzory
|
|
|
|
|
#555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jak tylko uda mi się przeczytać, to napiszę
Cytat:
obu tak zostało!Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leoś ma 39 cm, a jak się urodził miał 34 cm w obwodzie. Czyli główka rośnie mu około 1,5 cm na miesiąc. Dlatego teraz kupię chyba rozmiar 42, a później dokupię 44.
|
|
#557 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale zdaje się, że jeszcze trochę czasu minie zanim mój Tż pojmie, że dziecko to też człowiek...tylko trochę mniejszy.
|
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), próbowałam rozmawiać - bez rewelacji. Jak mu wysmarowałam smsa, co by w pracy mógł sobie sto razy przeczytać i przemyśleć, to teraz jest praktycznie wzorowy!!! Małą się zajmował, ale mnie bardzo zaniedbywał.
|
|
|
|
|
#559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale fajnie!
|
|
#560 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale dziś nawet nie mruczał jak kupowałam Ale może dlatego, że to były wspólne zakupy czyli on też wybierał Taka opcja mu się bardziej podoba niż to jak ja kupuję a on jest stawiany przed faktem ![]() No, fotelik bardzo fajny. Spory, stabilny, oparcie regulowane i można dziecko tak trochę położyć (to może za dużo powiedziane, ale odchyla się w tył). Do tego jak się go rozłoży na stolik + krzesełko to też wygląda spoko. No i jest ładnie wykonane, masywne ale lekkie. Nam się spodobało ![]() Cytat:
Pewnie mąż by się zdziwił, że nie śpi ani nie je Ale mój podobnie. Chociaż ostatnio coraz częściej się z małym bawi, a nie tylko usypia go.Cytat:
Oby się Wam zaczęło normalnie układać I za egzamin tzta
|
||||
|
|
|
#561 | |||
|
Zadomowienie
|
noi widzicie! Znowu, dzięki forum, się okazuje że nie jesteśmy same z podobnymi problemami!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja z rozmową poczekam aż będzie po tym egzaminie. Ale jak wtedy nic się nie poprawi to ![]() Cytat:
![]() dzięki ![]() kiedy? haha na weselu ostatnio, a wcześniej to nawet nie pamiętam, jakoś w ciąży w kinie byliśmy, zanim mnie przykuło do łóżka. Ostatnio już mu kilka razy wspominałam, że chętnie bym z nim gdzieś wyskoczyła we dwójkę, on ma możliwość podpytania w pracy ludzi czy znają sprawdzoną opiekunkę do dziecka (sporo tam młodych rodziców jest), bo nasi rodzice mieszkają w innych miastach. I co? Jakoś w ogóle tematu nie pociągnął... Ale mam plan ściągnąć moją mamę na któryś weekend do nas (jej jest się ciężko wyrwać, ale może da radę), to by została z małą a my byśmy gdzieś wyszli.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#564 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mój też praktyczny. Ale widzę, że jego też cieszą zakupy dla Kubusia. Dlatego dziś nie protestował, a nawet sam wybrał coś (pokażę jak znajdę ten przeklęty kabel do aparatu). Tylko ja sama widzę że już chyba dość zakupów Ale postanowiłam jeszcze kupić sobie płaszczyk. Widziałam już fajny, czerwony Jak będę miała jutro wenę to pójdę po niego. A jak nie to we wtorek. W każdym razie postanowiła, sobie go kupić jakby było zimno na chrzciny
|
||
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Fabi nauczył się zasysać dolną wargę i próbuje pierdzieć ustami, ale póki co wychodzą z tego tylko bąble ze śliny Z rzeczy ciekawych: zauważyłam, że uwielbia trzymać swoje dłonie i nie lubi mnie w okularach, próbuje mi je strącić ![]() Porobiłam mu dziś zdjęć, to moje ulubione |
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to moje dziecko znów zgłodniało o takiej godzinie. Właśnie wypuściła butlę i zasypia. |
|
|
|
|
#567 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kciuki za znalezienie pracy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bo jego rodzice to dla niego świętość nigdy ich nie skrytykuje za nic. Choćby największe głupoty robili. Ja mogę najwyżej gotować "równie smacznie" lub "inaczej ale też dobrze " co teściowa. Za to nad jej kuchnią się rozpływa w zachwycie Jak spytałam, czy jakaś jej potrawa mu nie smakowała powiedział, ze sobie nie przypomina, natomiast z moich potraw jest parę, których nie tknie. Cóż... jedynak z nieodciętą pępowiną![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Zjadło mi cytaty Maciejko termos kupiłam taki http://www.fjordnansen.pl/site/?mod=...at=55&prod=304 Phdwao super prezenty Jaś dostał, to krzesełko b. fajne
|
|||||
|
|
|
#568 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() * Ona chyba też jeszcze nie wie. Ostatnio przeczytałam, że taki maluszek z mamą stojącą przed lustrem myśli: "jedna mama - fajnie, dwie - jeszcze lepiej!" Cytat:
Twoją opinię o krzesełku też chętnie przeczytam. Rtęciowe chyba już wycofali, a ja te wszystkie elektroniczne wrzuciłabym do jednego kosza na śmieci. ![]() Cytat:
![]() Moim zdaniem to body, a nie rampers, ale też ładne. ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
Krzesełko do karmienia mi się podoba. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-15 o 00:00 |
||||
|
|
|
#569 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i uważa że robi dużo. Jak go proszę, zeby mi pomagał więcej, wcześniej wracał z pracy to mówi, że owszem może wracać wcześniej, ale przez to straci pracę i zęby w beton a kredyt spłacamy... W weekend jak gdzieś jadę na parę godzin(sklep, fryzjer,itp) i on zostaje z małym to jak na złość Marcinek śpi, a tak bym chciała, żeby mu dał w kość tak jak mnie taka ze mnie zołza![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
) udało mi się zajść w ciążę, więc taki całkiem beznadziejny to nie jest
|
|||||
|
|
|
#570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okulary to on raczej próbuje złapać jak włosy. ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:50 ---------- Cytat:
Zamówienia z apteki dostaję po tygodniu, czyli w terminie zgodnym z podawanym na stronie, albo dzień wcześniej. Tylko do mnie daleko nie mają. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

jednak zadzoeniłam wczoraj do niej wyjasnić, a dziś dalej mi wypomina, jakbym nie mogła mić chwili słabości...a TŻ stwierdził że wszyscy jasia traktują jak gorący ziemniak-każdy leci bo chce go ponosic po czym po 5 mniutach ręce cierpną to robię bonanzę i przekazują dalej. Sory ale dziecko tego nie lubi i o to poprostu mi chodziło

Jak zdjęłam jej lusterko, żeby przypomniała sobie o grzechotkach, to na buzi niewiele brakowało do podkówki, więc się poddałam i powiesiłam je na miejscu. Od razu na małej twarzyczce zagościł uśmiech, a później usłyszłam nawet okrzyk radości. Znów kopie matę, żeby odbicie jej się ruszało. Nawet tą koleżankę zagaduje.
Mogę podawać mm hehe.
super wieści! oby tylko takie od Ciebie tutaj! 

ale nie wiem czy dam radę wszystko nadrobić... 
za egzamin tzta