Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-14, 20:17   #511
Maciejka__
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Maciejko, u nas woda w podgrzewaczu się nie sprawdza nawet przy moim mleku, bo jak mała się budzi, a robi to dość wymownie (kręcąc się z boku na bok i wydając odgłosy zniecierpliwienia na jedzenie), to nie mam ani minuty czasu na podgrzewanie mleka
*
Mamka, a czemu napisałaś, że najpierw się leje wodę, a potem wsypuje proszek? Jakie to ma znaczenie?
W podgrzewaczu TT to podgrzanie trwa chyba 4 minuty od włączenia. Jeszcze go nie wyczułam i czasem muszę czekać, aż woda ostygnie, albo dolewać zimnej. Ale termos też jest dobrym rozwiązaniem.
*
Zalej proszek wodą i sprawdź, czy nie zrobią Ci się grudki. Jeśli nie, to możesz zalewać proszek. Ja unikam wstrząsania mleka, żeby nie robiły się pęcherzyki powietrza, więc wolę sypać proszek na wodę i wymieszać.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 20:17   #512
branzoletka
Branzoletka

My wróciliśmy o 19-j ze spacerku Mały nakarmiony wykąpany więc ja też lece nyny. Coś mało się dzisiaj tu działo ale tyo dobrze, bo mam mało nadrabiania

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
łeb mi zaraz rozsadzi

dziewczyny polowe wlosow mi wyszło teraz jak mylam glowe wyciagałam doslownie garsciami a orzed kapiela czesałam wlosy a po kapieli tyle wyszlo ja ejstem doslownie przerazona!!!!!!
To normalne po ciąży i raczej każdą z nas to czeka chyba, że w ciąży komuś włosy normalnie wypadały.
Kiedyś czytałam, że pewien hormon wstrzymuje wypadanie włosów w ciąży(te normalne 100szt.) i jak on zanika gdzieś ok.3m-ca po porodzie to zaczyna się wypadanie włosów razem te co normalnie i te co normalnie nie wypadały dlatego nam się może wydawać, że łysiejemy na potęgę.
Ja się też tego boję, bo tak mi zgęstniały włoski w ciąży a jak mi wypadną, to będę przeżywać to bardzo

Oki to tyle na dzisiaj, dobranoc wam

P/s Zaczynam poszukiwanie pracy, bo mam dość bycia na łasce i niełasce tż który za bardzo podskakuje i mu się nie wiem co wydaje A tak będzie bardziej się ze mną liczył i nie będzie tak furgał.

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 20:17   #513
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
łeb mi zaraz rozsadzi

dziewczyny polowe wlosow mi wyszło teraz jak mylam glowe wyciagałam doslownie garsciami a orzed kapiela czesałam wlosy a po kapieli tyle wyszlo ja ejstem doslownie przerazona!!!!!!
mnie też boli, od wczoraj.

z tymi włosami to tak jak mi fryzjerka mówiła
aż się boję co będzie z moimi....

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 20:23   #514
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
a moja niunia dzis na brzuszku lezaa i sie chciala uniesc tak wysoko na calych RaCZKACH I JEJ SIE ANWET UDALO ALEPO CHWILI SIE W BOK PRZEWROCILA

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ja cały dzień jadę na wodzie z termosu, kupiłam specjalnie dobry termos,długo trzyma temperaturę, wlewam do niego wodę już o odpowiedniej temperaturze i nie zawracam sobie głowy podgrzewaniem.
Jaki?
Stary 2012-10-14, 20:31   #515
pumas
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, czuję się wyedukowana Mogę podawać mm hehe.
Ogladałyście skok? Co za emocje.
Oczywiście moja córcia też chciała obejrzeć, obudziła się z ogromnym darciem i po oglądaniu. No także ten.

Blue, czytam Tylko ciebie chcę, to jest druga część 3 metry nad niebem. Fajne czytadło.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 20:35   #516
phdwao
Zakorzenienie

matko mysłałam ze sie pobecze z braku cierpliwosci, neistety nadal usypiam jasia nan cycku ale dzis nie wytrzymalam równo godzinę ciągnął sobie i nie miał zamiaru usnac, po godzienie wysżłam do TŻ i kazałam mu uspypiać malego. Kurczę moje suty juznie mogą po tej godzinie, pozatym czemu tylko ja co wieczór mam usypiac, chyba to zmienię...
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 20:43   #517
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
matko mysłałam ze sie pobecze z braku cierpliwosci, neistety nadal usypiam jasia nan cycku ale dzis nie wytrzymalam równo godzinę ciągnął sobie i nie miał zamiaru usnac, po godzienie wysżłam do TŻ i kazałam mu uspypiać malego. Kurczę moje suty juznie mogą po tej godzinie, pozatym czemu tylko ja co wieczór mam usypiac, chyba to zmienię...
odciągnij i niech tata trochę potatuje mój mąż w sumie zawsze usypia małego, ale na cycku tez lubi wisieć....ale nie aż godzinę.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 20:46   #518
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
odciągnij i niech tata trochę potatuje mój mąż w sumie zawsze usypia małego, ale na cycku tez lubi wisieć....ale nie aż godzinę.
1) nie mam czego odciągnąc bo wszytsko wydoił w ta godzinę
2) jaś nie chce mi pić z butelki od tygodnia, jestem zalamana, nie wiem co mu jest nic nie pomaga, a ni zmiana butli ani smoczka
Stary 2012-10-14, 20:54   #519
pumas
Zakorzenienie

phdwao, współczuję, ale i łączę się w bólu. Moja też płacze od 30 min, robimy 3 podejście do usypiania. Ja straciłam cierpliwość, robi to tż, przynajmniej próbuje.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 20:57   #520
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
To normalne po ciąży i raczej każdą z nas to czeka chyba, że w ciąży komuś włosy normalnie wypadały.
Kiedyś czytałam, że pewien hormon wstrzymuje wypadanie włosów w ciąży(te normalne 100szt.) i jak on zanika gdzieś ok.3m-ca po porodzie to zaczyna się wypadanie włosów razem te co normalnie i te co normalnie nie wypadały dlatego nam się może wydawać, że łysiejemy na potęgę.
Ja się też tego boję, bo tak mi zgęstniały włoski w ciąży a jak mi wypadną, to będę przeżywać to bardzo
.
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
mnie też boli, od wczoraj.

z tymi włosami to tak jak mi fryzjerka mówiła
aż się boję co będzie z moimi....
masakra z tymi wlosami

moje dziecko sobie zjadlo i odplynelo wiec spadam na filma

a z wlosami mysle ze najlepiej bylo by mi sciac na krotki ale ze mam krecone to niieeeeeee. Zreszta tak ladnie mi urosly w ciazy i do upragnionej dliugosci brakuje mi tylko 10 cm. Wiec jak sie postaram to 6 miesiecy i bedzie super

aa jak chcecie przepis na szybszy porost wlosow to moge podac co robiłam i mi w miesiac rosly prawie 2 cm

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:01   #521
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Myślisz, że uda się wywołać u tż laktację?
Cytat:
P/s Zaczynam poszukiwanie pracy, bo mam dość bycia na łasce i niełasce tż który za bardzo podskakuje i mu się nie wiem co wydaje A tak będzie bardziej się ze mną liczył i nie będzie tak furgał.
Nie dziwię Ci się. Masz kogoś, kto zajmie się Patrykiem?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 21:01   #522
muminek88
Zadomowienie

nasza Calineczka ma juz 2,460...pije po 50-70 ml i dzis jej wyciągneli sondę!!! Bylismy ja razem z tz kompac i dostala dzis nasze wlasne ciuszki do ubrania...piekności nasza w różowej tuniczce...juz nie moge sie doczekaj jak wroci i bedą ją stroić,nosic,pieścic ile tyle wlezie....Co do główki to mam wciaz nadzieje ze bedzie lepiej,dzis nic nie urosla glowka i bylo bez punkcji...co ma byc to bedzie.Boje sie operacji ale wierze ze ta juz bedzie ostatnia a potem domek!!!
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:02   #523
phdwao
Zakorzenienie

prezentów chrzcinowych nie chce mi sie focić ale wkleję linki;

pozytywka
tup tup kula-super sprawa, zabaweczka edukacyjna, sama sie kula, zahcęca wciąż do zabawy, gra, migocze, mówi, uczy- fajna
kocyk, poduszka, apaszka
krzesełko do karmienia brown
Stary 2012-10-14, 21:07   #524
blueberry88
Zakorzenienie

Zakupy:
czapa pierwsza
czapa druga
gryzak
grzechotki na nóżki
książka pierwsza
książka druga

Dziadek (mój tata) rzucił stówkę na jakiś drobiazg dla mnie (książki) i Małej (całą reszta)

Phdwao, mam nadzieję, że to szybko minie
Pumas, dzięki za odpowiedź, oblookam

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
nasza Calineczka ma juz 2,460...pije po 50-70 ml i dzis jej wyciągneli sondę!!! Bylismy ja razem z tz kompac i dostala dzis nasze wlasne ciuszki do ubrania...piekności nasza w różowej tuniczce...juz nie moge sie doczekaj jak wroci i bedą ją stroić,nosic,pieścic ile tyle wlezie....Co do główki to mam wciaz nadzieje ze bedzie lepiej,dzis nic nie urosla glowka i bylo bez punkcji...co ma byc to bedzie.Boje sie operacji ale wierze ze ta juz bedzie ostatnia a potem domek!!!
To już ładna waga! Jeszcze trosze i będziecie w domu

Phdwao, super prezenty!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:07   #525
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
phdwao, współczuję, ale i łączę się w bólu. Moja też płacze od 30 min, robimy 3 podejście do usypiania. Ja straciłam cierpliwość, robi to tż, przynajmniej próbuje.
ech ech, gdyby chcoiaż chciał pic z butli to bym troche odpoczeła, a tak to nic
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Myślisz, że uda się wywołać u tż laktację?
hehe wiem, że to mozliwe u facetów z ginekomastia, oglądałam taki dokument

a teraz najlepsze-TZ wzial jasna na ręce i po 5 minutach mu odpłynął... jaki wniosek? będzie usypiał go tż ale widze że mały do niego bardzo lgnie,wykapany tatuś i jakieś przyciaganie jeszcze
Stary 2012-10-14, 21:09   #526
Maciejka__
Zakorzenienie

dla naszych wątkowych nauczycielek.
Stary 2012-10-14, 21:10   #527
phdwao
Zakorzenienie

blue świetne zakupy!!Ja wczoraj kupiłam skarpetki z grzechotka w pepco, ale Jasiu jeszcze ich nie czai, patrzy na stopy i widiz kolory ale chyba nie jarzy skąd dochodzi dźwiek
Stary 2012-10-14, 21:15   #528
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
blue świetne zakupy!!Ja wczoraj kupiłam skarpetki z grzechotka w pepco, ale Jasiu jeszcze ich nie czai, patrzy na stopy i widiz kolory ale chyba nie jarzy skąd dochodzi dźwiek
Może biało czarne paski ją przekonają Fajnie się kupuje... Potem będę zacieszać jak przyjdą paczki
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:18   #529
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Może biało czarne paski ją przekonają Fajnie się kupuje... Potem będę zacieszać jak przyjdą paczki
uwielbiam to, hehe i jak drzwi się nei zamykaja bo wciąz paczuszki jakieś ja jutro oczekuję nosidła, a we wtorek termometru, w skoncu zamówiłam thermoflash na podczerwien, bo po szczepieniu strasznie schizowałam że mały ma gorące czoło, a nie bez sensu go budzić i mierzyc temp. będe sprawdzac bezdotykowym,a gdyby cos bylo za wysoko to rtęciowym dla pewności
Stary 2012-10-14, 21:19   #530
Linka25
Zakorzenienie

Witam się po koszmarnym dniu... Powiem tyle: kłótnia z teściową

Cytat:

a moja niunia dzis na brzuszku lezaa i sie chciala uniesc tak wysoko na calych RaCZKACH I JEJ SIE ANWET UDALO ALEPO CHWILI SIE W BOK PRZEWROCILA
haha jak u nas
podnosi się na przedramionkach i bach, na boczek i plecki
chyba traci równowagę

Cytat:
1)
2) jaś nie chce mi pić z butelki od tygodnia, jestem zalamana, nie wiem co mu jest nic nie pomaga, a ni zmiana butli ani smoczka
witaj w klubie

Cytat:
u nas ryk tradycyjnie w godz. 17-19

Cytat:
brawo! kochana trzymaj się dzielnie i przynoś same dobre wiadomości

Cytat:

a teraz najlepsze-TZ wzial jasna na ręce i po 5 minutach mu odpłynął... jaki wniosek? będzie usypiał go tż ale widze że mały do niego bardzo lgnie,wykapany tatuś i jakieś przyciaganie jeszcze
brawo dla tatusia!!!
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:19   #531
hanjah
Zakorzenienie

Hej Mamusie

Chciałam Wam tylko dać znać, że już jestem Jesteśmy po cudownym weekendzie Za szybko nam ten czas minął...
Mam do nadrobienia 16 stron ale nie wiem czy dam radę wszystko nadrobić...
Mam nadzieję, że u Was i Waszych maluchów wszystko dobrze
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:24   #532
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wole sie nie pytac.
myslicie ze taki chlopczyk moze lubic misie? wiem ze to tandetny wybor ale jak nieznajde jakiejs zabawki innej to kupie miśka
klocki są lepsze ja mojemu chrześniakowi kupiłam chyba na 2 urodziny i do dziś się nimi bawi (ma 8 lat teraz)

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Cześć Gaduły Jakąś godzinę wróciliśmy od znajomych, teraz chwilę odpoczniemy i trzeba ogarnąć mieszkanko, bo na 16 mają przyjechać do nas teście.
Mała w gościach spisała się wspaniale Byłam w szoku bo nie spała do 23 i nie marudziła.
Mam nadzieję, że wizyta będzie niebyt długa i jeszcze będę miała czas na wizaż
dla Amelki

Cytat:
palec zrobił się siny rozlało się to w cąłej okolicy małego palca, boli nadal ale chyba ciut mniej Poczekam jeszcze, może to tylko stłuczenie i sie zagoi

Kurczę mama mi robi wurzuty że się wczoraj źle zachowałam, to fakt byłam wczoraj niemiła dla niej i powiedziałam to na forumjednak zadzoeniłam wczoraj do niej wyjasnić, a dziś dalej mi wypomina, jakbym nie mogła mić chwili słabości...a TŻ stwierdził że wszyscy jasia traktują jak gorący ziemniak-każdy leci bo chce go ponosic po czym po 5 mniutach ręce cierpną to robię bonanzę i przekazują dalej. Sory ale dziecko tego nie lubi i o to poprostu mi chodziło
Dziecko najważniejsze i już! Szkoda, że nasze matki i teściowe zapominają jak to było jak ich dzieci były maleńkie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
tak zasysam ware

Cytat:
Przez Ciebie znów wydałam kasę.

Do lawendowego kombinezonu http://allegro.pl/kombinezon-2-cz-dz...694213190.html dokupiłam http://allegro.pl/nowa-czapka-i-reka...695417371.html
Myślałam o ecru, ale ten komplet kolorystycznie pasuje na pewno, a gdyby nie nadawał się na mrozy, to mam kupiony w piątek (już nie przez Ciebie) pasujący do wszystkich kombinezonów (ciocia Dep mże nie zaglądać ) http://allegro.pl/64085-mariquita-cz...678632560.html

Jeszcze muszę dokupić biały lub fioletowy szalik.
Licytuję też "buciki".
czadowe zakupy

Cytat:
A czemu pomieszają mi się proporcje? Skoro na 150 ml wody ma być 5 miarek, no to chyba prosty rachunek? Wsypuję 5 miarek i zalewam pełną mała butlę
Bo np. 120ml wody + 4 miarki mleka to trochę ponad 130 ml, a 150 ml wody i 5 miarek to prawie 170 ml Pamiętaj, że mleko w proszku też ma swoją obijętość i rozpuszczając się w wodzie ona dochodzi to objętości wody, stąd mieszanki mamy więcej niż czystej wody Zresztą zrób kilka razy sama mieszankę to zobaczysz jak to jest z tymi ilościami.

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ja dziś się wybrałam (w ramach wychodnego weekendowego) do Auchana po mleko Hipp w tańszej cenie i dupa kosztuje tam 39,99 więc tylko parę groszy mniej niż w Rossmanie a tłukłam sie 30km w jedną stronę
Ale przynajmiej wycieczkę miałaś A ja dziś byłam w Auchanie i Hipp kosztował niecałe 34 zł bo sprawdzałam

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:24   #533
phdwao
Zakorzenienie

z tego co widziałam to jutro w NETTO zaczyna sie promo pampres s&p, midi 58 szt. za 25zł.
Stary 2012-10-14, 21:25   #534
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Zakupy:
czapa pierwsza
czapa druga
gryzak
grzechotki na nóżki
książka pierwsza
książka druga

Dziadek (mój tata) rzucił stówkę na jakiś drobiazg dla mnie (książki) i Małej (całą reszta)
Czekam na recenzje książek.
Czapy i zabawki fajne.
Stary 2012-10-14, 21:31   #535
Irmusia81
Zakorzenienie

Hejka

Muszę się pochwalić, że moje dziecię po raz pierwszy przespało noc
Spał od 20 do 6 Ale się zdziwiliśmy z małżem, kiedy spojrzeliśmy na zegarki Oby tak było coraz częściej

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Właśnie, miałam Was pytać. Fabi przez 3 tygodnie miał odparzenie (myślałam, że to wina pieluch, okazało się, że chusteczek) wyleczyłam mu je Sudocremem, ale... jak teraz chcę przejść na maści na odparzenia typu Hipp czyli coś słabszego to wraca mu zaczerwienienie... No i nie wiem co z tym fantem mam zrobić, bo nie chcę przyzwyczaić mu skóry do tak mocnego kremu... Teraz smaruję mu Sudomaxem, ma skład trochę inny od Sudocremu, używa go któraś z Was?
nie znam tego sudomaxu

Cytat:
To powiedziała pielęgniarka w zabiegowym, ale zmiany lekarza nie wykluczam, bo nie po to chodzę do pediatry, żeby rozwiązań większości niemowlęcych problemów szukać w internecie i gazetach.
masz rację. Ja z tego samego powodu zamierzam poszukać Leosiowi nowego lekarza.

Cytat:
Wczoraj chrzcilismy jana na mszy wieczornej, jest to masza niedzielna z zatłoczonym kościołem. Jadąc do kościoła wózkiem(mamy 2 minuty drogi) staralismy się uspić małego. Nie udało się, ale był spokojny. natomiast z daleka zbiżała się rodzina dziewczynki tez chrzonej tego dnia- szli na mega sygnale. Msza świeta rozpoczęła się pod chórem, gdzie naznaczylismy dzieci znakiem krzyża i podązylismy za księdzem do ołtarza. Wtedy były spokojne jak aniołki. Mielismy rezerwację w 1-szej ławce. Tż stał obok ławki i bujał wózkiem, Jaś trzymał smoka i był spokojny. Msza toczyła się standardowo a po kazaniu był chrzest. Wyjelismy Jasia,a on zapatrzył się w światło i tak leżał spokojnie, a za jego głóka była główka dziewczuynki która dawała czadu. Była aż czerwona Wogóle była bardzo drobna przy Jasiu, nasz wyglądął jak Kabanek Ksiadz bardzo obficie polał główkę Jasiowi trzykrotnie.A mały tylko się zdziwił Wrócilismy do ławek i dalej toczyła się masza. Na koncu ksiądz poprosił nas do ołtarza na błogosławieństwo i ucąłowanie krzyża, wtedy jaś nie wytrzymał i wrzeszczał, aby dac księdzu do zrozumienia że ma się sprężać Po wszytskim udalismy się do restauracje, gdzie jak pisąłam był sjagon. dzieciaki latały bezpańsko podczas gdy rodzice bawili się na całego. Karmiłam w szatni to gasily mi wciąż światło, jak gdziłam z małym to trzaskały mnie po nogach, normalnie wolna amerykanka. Był zgiełk i mały był tym przytłoczony. Dlatego o 21 go zabrałam do domu. Teraz prezenty: dostał kasę + kco poduszkę i apaszkę la millou od chrzestnej, od chrzestnego krzesełko do karmienia, potempozytywkę chiocco na łóżeczko z mozloiwościa nagrywania i odtwarzania glosu, pileczkę edukacyjna co sama sie kula i gada. Ksiązkę polsko angielska o kubusiu puchtaku, spiworek, album do wypełnienia. To by było na tyle bo Jas sie juz obudził, poxniej relacja foto
dla Jasia
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:38   #536
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:

pozytywka
tup tup kula-super sprawa, zabaweczka edukacyjna, sama sie kula, zahcęca wciąż do zabawy, gra, migocze, mówi, uczy- fajna
kocyk, poduszka, apaszka
Kocyki mam z Milpolu i jeszcze jakiejś polskiej firmy. Wszystkie są ciepłe, lekkie i ładne, więc Twoja ulubiona firma nie robi na mnie aż takiego wrażenia. Potwierdzam, że Twoje też są ładne.

Zainteresowała mnie ta kula i krzesełko. Sprawdzisz, czy jest stabilne i faktycznie tak dobre, jak to wynika z opisu? Nie musiałabym wybierać pośród masy nieznanych.
Oczywiście nie oczekuję odpowiedzi dzisiaj, bo zamówię i tak dopiero po przynajmniej wstępnym przygotowaniu pokoju Róży, czyli jak dobrze pójdzie, to za miesiąc.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-10-14 o 23:13
Stary 2012-10-14, 21:40   #537
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Róża interesowała się już kilkoma elementami maty, a dzisiaj położyłam ją po chyba trzech dniach przerwy i znów wpartywała się w swoje odbicie. Jak zdjęłam jej lusterko, żeby przypomniała sobie o grzechotkach, to na buzi niewiele brakowało do podkówki, więc się poddałam i powiesiłam je na miejscu. Od razu na małej twarzyczce zagościł uśmiech, a później usłyszłam nawet okrzyk radości. Znów kopie matę, żeby odbicie jej się ruszało. Nawet tą koleżankę zagaduje.

Dość intensywnie korzysta ostatnio z gryzaka, ale ani nie ma spuchniętych dziąseł, ani się spejalnie nie ślini, a górne jedynki i dolne dwójki to ja już chyba widzę. Oczywiście na razie są pod dziąsłami, a dziecię marudzi jak musi ulać, albo boli je brzuszek, a poza tym jest raczej pogodne. Obym te pierwsze ząbki zobaczyła, a nie poczuła na brodawce, bo mnie załatwi na długo. To dopiero pierwsza połowa czwartego miesiąca, więc mamy jeszcze czas.
No to masz dziewczynkę... lubi na ładne patrzyć
Też bym wolała zobaczyć ząbki zanim je poczuję na sutku

Cytat:
za pracę

Cytat:
rośnie malutka jak na drożdżach

Cytat:

pozytywka
kocyk, poduszka, apaszka
fajne prezenty

Cytat:
Zakupy:
czapa pierwsza
czapa druga
gryzak
grzechotki na nóżki
książka pierwsza
książka druga

bardzo fajne zakupy

Cytat:
uwielbiam to, hehe i jak drzwi się nei zamykaja bo wciąz paczuszki jakieś ja jutro oczekuję nosidła, a we wtorek termometru, w skoncu zamówiłam thermoflash na podczerwien, bo po szczepieniu strasznie schizowałam że mały ma gorące czoło, a nie bez sensu go budzić i mierzyc temp. będe sprawdzac bezdotykowym,a gdyby cos bylo za wysoko to rtęciowym dla pewności
ja bym się bała rtęciowym. ale ja strachliwa jestem

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej Mamusie

Chciałam Wam tylko dać znać, że już jestem Jesteśmy po cudownym weekendzie Za szybko nam ten czas minął...
Mam do nadrobienia 16 stron ale nie wiem czy dam radę wszystko nadrobić...
Mam nadzieję, że u Was i Waszych maluchów wszystko dobrze
To proszę się brać za nadrabianie Dziś nie śpisz tylko czytasz

Stary 2012-10-14, 21:42   #538
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hejj u nas srednio.
Mala zanela o 20 ale trzaskala sie w tym lozeczku nie umiala oddychac przez ten zasrany katar. obudzila sie o 23 dalaj je jesc, odlozylam do lozeczka no i nie bylo za wesolo strasznie jej to rpzeszkadzalo wiec o 24 przelozylam ja do lezaczka.. i w nim przespala do 5.30
MIalam troche wyrzuty sumienia ale jej sie tak zle oddycha... ten katar jej splywal do gardelka.. teraz caly czas odciagam i psikam mam nadzeje ze jej przejdzie bo biedna sie meczy
biedna malutka

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam z małym na spacerze jakoś po 17, wróciliśmy przed 19. Na spacerze jak zawsze spał, ale wnosząc wózek na górę już się obudził i ryk jak zwykle. No to biegiem weszłam do domu, patrzę, a on śpi. No to nie ruszałam go nawet, bo myślałam, że zaraz się obudzi, wzięłam szybki prysznic, a on dalej śpi Była już 20:30 (pora jego kąpania), no to stwierdziłam, że umyję mu tylko dupę gąbką, może się nawet nie obudzi. Ale obudził się w trakcie, przebrałam go, dałam jeść i o 21:30 spał znów i wstał o 5:30, zjadł i spał jeszcze do 9.. A zawsze zasypiał 22:30.. Może to przez to, że za późno go kąpie? Bo od 19 już taki marudny jest i widać, że trochę śpiący. Może powinnam go o 19 kąpać już, jak myślicie
spróbuj go kąpać wcześniej

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hej
Muszę się pochwalić jakim komplementem mi się oberwało od małża Wczoraj na obiad robiłam tagliatelle z kurczakiem w sosie śmietanowo-szpinakowym z serem brie. I bardzo mu to posmakowało. Wczoraj powiedział, że szpinak to jednak trzeba umieć zrobić, bo jego mama raz zrobiła makaron ze szpinakiem i był okropny i jego to zraziło do szpinaku. A dzisiaj jeszcze powiedział, że jak jego rodzicie do nas przyjadą, to im zaserwujemy takie danie, żeby jego mama zobaczyła jak się dobry szpinak robi Normalnie większego komplementu od faceta chyba się nie da usłyszeć - że coś smakuje o niebo lepiej niż robione przez mamusię

zazdroszczę, moja tego nie cierpi i jest ryk że chyba pół osiedla słyszy! Ale jak tylko po wszystkim poczuje, że lepiej się oddycha, to od razu zadowolona
ad1
ad2. Leoś też płacze jak mu odciągamy katarek.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:51   #539
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Kocyki mam z Milpolu i jeszcze jakiejś polskiej firmy. Wszystkie są ciepłe, lekkie i ładne, więc Twoja ulubiona firma nie robi na mnie aż takiego wrażenia. Potwierdzam, że Twoje teżsą ładne.

Zainteresowała mnie ta kula i krzesełko. Sprawdzisz, czy jest stabilne i faktycznie tak dobre, jak to wynika z opisu? Nie musiałabym wybierać pośród masy nieznanych.
Oczywiście nie oczekuję odpowiedzi dzisiaj, bo zamówię i tak dopiero po przynajmniej wstępnym przygotowaniu pokoju Róży, czyli jak dobrze pójdzie, to za miesiąc.
Nie wątpię że z milpolu są równie fajne, natomiast te urzekają mnie wzorami, miękkościa i tym, że są ciut grubsze, a kocyk średniaka to w zaadzie kołderka i wogóle to że kupiła to chrzestna to mega zbieg okoliczności, bo nigdy nie rozmawialam z nia o tej firmie ani o kocykach, tymbardziej sie cieszę

co do krzesła to oczywiście gdy TŻ złozy zdam relacjęa Kula jest świetna może znajdziesz w jakims lokalnym sklepie to przetestujesz
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

ja bym się bała rtęciowym. ale ja strachliwa jestem

ee no co Ty

Irmusia gratulacje pieknie synek spi, mój na odwrót, ostatnio budzi się szybciej niż np miesiąc temu, ech
Stary 2012-10-14, 21:58   #540
wvictoria
Wtajemniczenie

Moje dzisiejsze zakupy dla Kuby
http://www.smyk.com/kombinezon-chlop...a-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/czapka-chlopieca...a-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/rampers-chlopiec...a-dla-dzieci-p

A zdjęcia moich zakupów zrobiłam. A jakże Ale mi bateria padła i nie mogę znaleźć kabla Wkleję zdjęcia jak go znajdę.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
ee no co Ty
Jak miałam jakieś 12 lat to termometr rtęciowy mi pękł w dłoniach i cała rtęć wylała się na podłogę (na szczęście na podłogę a nie na mnie). I od tego czasu mam stracha używając takiego

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości